Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 13:11   #2581
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Planuję w Św. Rodzinie. Już chodzę do ich SR i jakoś się przekonałam. Tylko mam nadzieję, że na salę rodzinną się załapię

No więc najbezpieczniej będzie jak dowiesz się w szpitalu w którym chcesz rodzić czy trzeba mieć czy nie. Oficjalnie nie, ale wiem, że różnie to bywa.
U mnie w szpitalu już powiedzieli, że mogę nie brać
Właśnie jutro się wybieram na obchód po szpitalu, więc zapytam przy okazji. Wiem, że w razie co trzeba mieć potwierdzenie ubezpieczenia gdyby się system zawiesił, a jak się nie ma to jest czas 7 dni żeby dowieźć - czy jakoś tak....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:13   #2582
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, no ale teraz podobno wystarczy PESEL wpisują w komp. w programie i widzą czy ktoś jest ubezpieczony czy nie... To mimo to dalej trzeba te RMUY ze sobą targać i wydruki? Ja u siebie w firmie nie byłam od stycznia, a nie chcą przekazywać moich RMUA koleżance ;/
Nic nie trzeba Juz brać ze sobą tylko dowód ja od stycznia do żadnego lekarza nie biorę. Jest teraz taki system EWUŚ i tam wszystko sprawdzają na podstawie peselu
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:16   #2583
xal
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Dziewczyny, no ale teraz podobno wystarczy PESEL wpisują w komp. w programie i widzą czy ktoś jest ubezpieczony czy nie... To mimo to dalej trzeba te RMUY ze sobą targać i wydruki? Ja u siebie w firmie nie byłam od stycznia, a nie chcą przekazywać moich RMUA koleżance ;/
Ja wolę podjechać po RMUA do pracy żeby nie było. Mam jeszcze taką książeczkę pracowniczą to podejdę do kadr po pieczątkę potwierdzającą zatrudnienie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:16   #2584
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
diabli i jak lekarz się zapatrywał na te 1750g w 29tc? Bo mój młody w skończonym 29tc ważył 1600g i się dowiedziałam, że jest duuuży.
wtedy slyszalam, ze sredniaczek i przecietniak ale przy 2200 w 31 tyg uslyszalam, ze "ruszyla dziewczyna z kopyta" mam nadzieje, ze troche zwolni, bo w takim tempie to 4kg jak nic hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:17   #2585
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:
no ja ciągle mam info,ze trzeba brać ubezpieczenie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Planuję w Św. Rodzinie. Już chodzę do ich SR i jakoś się przekonałam. Tylko mam nadzieję, że na salę rodzinną się załapię

No więc najbezpieczniej będzie jak dowiesz się w szpitalu w którym chcesz rodzić czy trzeba mieć czy nie. Oficjalnie nie, ale wiem, że różnie to bywa.
U mnie w szpitalu już powiedzieli, że mogę nie brać
podobno mega fajny szpital

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Nic nie trzeba Juz brać ze sobą tylko dowód ja od stycznia do żadnego lekarza nie biorę. Jest teraz taki system EWUŚ i tam wszystko sprawdzają na podstawie peselu
chyba po wizycie u gina pojade na porodowke z lista pytan,by sie nie zdziwic
a mi do teraz sprawdzaja ubezpieczenie na wizytach masakra jak oni nie potrafia sie ogarnac

koles od mieszkania mial byc o 14 a nie ma go i sie nie odzywa

tż chce ze mną na wizytę..bo usg i ktg...

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:17   #2586
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki no to fajnie, mój brat cioteczny tez był bardzo duży i w koncu kleszczami go wyciągali.. mi właśnie termin idealnie wychodzi na 27maja zawsze z USG
Mój wujek miał 4800g jak się urodził. Babcia rodziła sn i nigdy nie była szyta bo nigdy nie pękła. Urodziłao 11 dzieci. Nie wiem czym to jest, że teraz się tak pęka.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:18   #2587
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
jako osoba z dg musze miec jako potwierdzenie ubezpieczenia wydruk potwierdzajacy ostatnia wplate na ubezpieczenie zdrowotne. ok,juz to sobie przygotowalam.
a jakbym nie byla ubezpieczona to co? nie przyjma mnie?
przyjma mnie na ip ewus wyskoczyl na czerwono. chyba 2 dnia przyszla pani z dzialu socjalnego wyjasniac sprawy ubezpieczenia. kazala tylko po wyjsciu ze szpitala dostarczyc zaswiadczenie z zusu, ze przebywam na zasilku chorobowym. a teraz z dg to nie wiem podobno po 10tym bede juz mogla zaplacic skladki za kwiecien. nadal czekam na nr konta...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 13:19   #2588
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Ja wolę podjechać po RMUA do pracy żeby nie było. Mam jeszcze taką książeczkę pracowniczą to podejdę do kadr po pieczątkę potwierdzającą zatrudnienie.
No mi się właśnie nie chce specjalnie jechać 15 km po głupi papierek, którego nie powinni wymagać. Najwyżej poproszę kadrową, żeby pocztą wysłała...

A tak w ogóle to odpaliłam swój laktator Bardzo cicho chodzi, bo się przyglądałam jak siostra TŻta odciągała elektrycznym TT i chodził jak traktor, a ten jakoś tak strasznie cicho, że musiałam ucho przystawić czy w ogóle działa. Ale do szpitala i tak nie wezmę chyba, tylko ręczny

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Stary 2013-04-10, 13:22   #2589
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Też zawsze chciałam rodzić w wodzie, ale w moim szpitalu to chyba wogole sie nie da bo nie ma tej wanny, a przynajmniej nic mi o tym nie wiadomo.
Nie wiem jak w Wojewódzkim w BB. Diabli można tam w wannie rodzić??
mozna, ale nie wiem czy nie trzeba miec swojej poloznej. znajoma z ktore lezalam w szpitalu urodzila teraz 6 kwietnia synka i wlasnie korzystala z wanny. nie dopytalam czy sam porod odbyl sie w wodzie. na pewno miala oplacona polozna.
Stary 2013-04-10, 13:22   #2590
axella
Zakorzenienie

GG do axella

łooo, info o "moim" szpitalu
Na lutycką nie trzeba zabierać zbyt dużo, gdyż większość rzeczy dostaje się na miejscu! Koszulę nocną dostaniesz ( z resztą poco niszczyć swoją skoro dają?) i na kolejne dni też bez problemu można się zaopatrzyć u nich (z resztą oni polecają te ich i ja też, bo one oddychają, a te nasze, kupione w sklepach, niekoniecznie), możesz mieć jakąś swoją, ale naprawdę nie trzeba. koniecznie miej ze sobą wodę niegazowaną i to w dużych ilościach kosmetyczkę, a w niej mydło ( najlepiej zwykłe jak biały jeleń), szczoteczkę i pastę, "anty pe", szampon i to co jeszcze uważasz za wymagane dla siebie ręczniki mały i kąpielowy kapcie i klapki pod prysznic możesz jakiś papier toaletowy bardziej miękki ładowarkę do telefonu jakiś balsam do ust i krem nawilżający do twarzy chusteczki do pupy dla dziecka i ewentualnie jakiś krem ( ja nie używałam, a nie miał żadnego odparzenia) Na pewno nie trzeba żadnych podkładów poporodowych, czy podpasek, dostaniesz wszystko nie musisz brać ze sobą majtek, dopiero na wyjście, bo i tak nie wolno nosić Ubranko dla dziecka dopiero na wyjście, prędzej ma szpitalne, a pieluszki też dostajesz od nich.

fajnie,pojade bez torby zart oczywiscie,ale dobrze wiedziec,ze jak zbytnio ubrudze moje 3koszule to nie zostane na lodzie,albo ze jak za malo podkladow to tez nie bedzie tragedii

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-10, 13:23   #2591
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:

A tak w ogóle to odpaliłam swój laktator Bardzo cicho chodzi, bo się przyglądałam jak siostra TŻta odciągała elektrycznym TT i chodził jak traktor, a ten jakoś tak strasznie cicho, że musiałam ucho przystawić czy w ogóle działa. Ale do szpitala i tak nie wezmę chyba, tylko ręczny
a jaki masz?

Laura

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 13:23   #2592
candace1
Zakorzenienie

Cytat:

O proszę to szpital najbliżej mnie. Na pęcherz tam byłam to strasznie dużo rodzących mieli
Bo tam mają naprawdę duużo porodów, bo poza NFZ mają też porody prywatne z enel medu
A skąd masz lekarza? Z Inflanckiej?

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
candance pierwsze słyszę żeby sn była bardziej niebezpieczny dla dziecka niż cc. Przecież dziecko po cc przeżywa większy szok itd.
Dla mnie cc to ostateczność.
Ale ja nie mówię o szoku tylko o bezpieczeństwie dla życia takiego porodu.
sn przygotowuje dziecko do zmian i to jest bez dyskusji ale dziecko i tak przeżywa szok-wiadomo nie taki jak podczas cc, gdzie jest wyciągane w kilka minut z brzucha, ale tak czy siak jest to szok.
Mnie chodzi o sam proces porodu.
sn jest niebezpieczny dla dziecka bardziej niż dla matki (podduszenia, złamania itp. nieszczęścia... o reszcie wolę nie wspominać)
cc jest bezpieczne dla dziecka, któremu poza szokiem nic innego nie grozi. Za to matce owszem bo dla matki jest to po prostu operacja...

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dzis juz chyba nie ponadrabiam ;p

Walczymy z karmieniem. Maly w ogole nie chce ssac. Przysysa sie i zasypia, ani razu nie udalo mi sie go nakarmic a probujemy ciagle. Byl karmiony tylko w nocy przez polozne. Maz pojechal do domu po laktator i tak poprobujemy.

A ja juz smigam po calym oddziale nie boli, tylko lekko przy wstawaniu - no ale wiadomo trzeba uwazac. Tylko leci masakrycznie duzo krwi- przewijalam malego a pode mna sie kaluza zrobila i cieklo mi po nogach i przez majtki i podpaske :/

Niunka super ze Cie puscili, uwazaj na siebie!!
Katate czyzbys byla po mnie w kolejce do rodzenia?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Już śmigasz? Cudownie Masz bardzo silny organizm.
A karmieniem się nie przejmuj - jak mały nie chce cyca to pomyśl, że bedziesz miała piękny biust a jego karm mm nic mu nie będzie...

Cytat:
jako osoba z dg musze miec jako potwierdzenie ubezpieczenia wydruk potwierdzajacy ostatnia wplate na ubezpieczenie zdrowotne. ok,juz to sobie przygotowalam.
a jakbym nie byla ubezpieczona to co? nie przyjma mnie?
Przyjmą. Kobieta w ciąży nie musi być ubezpieczona, zeby chodzić do gin lub rodzić w szpitalu.

Cytat:
Nie potrzebujesz już tych papierków.
System działa i sprawdzą wszystko jak Cię będą przyjmować, a nawet jak nie będą mogli to możesz donieść papier po porodzie - więc spokojnie
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:24   #2593
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
przyjma mnie na ip ewus wyskoczyl na czerwono. chyba 2 dnia przyszla pani z dzialu socjalnego wyjasniac sprawy ubezpieczenia. kazala tylko po wyjsciu ze szpitala dostarczyc zaswiadczenie z zusu, ze przebywam na zasilku chorobowym. a teraz z dg to nie wiem podobno po 10tym bede juz mogla zaplacic skladki za kwiecien. nadal czekam na nr konta...
nr konta masz na stonie zusu
i jak masz netowe konto to jest osobny dzial "przeew do zus" i wszystko robi za Ciebie

11.04 juz mozesz placic za kwiecien

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-10, 13:25   #2594
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
wtedy slyszalam, ze sredniaczek i przecietniak ale przy 2200 w 31 tyg uslyszalam, ze "ruszyla dziewczyna z kopyta" mam nadzieje, ze troche zwolni, bo w takim tempie to 4kg jak nic hehe.
Wierzę, że nasze dzieci zaczną w końcu inwestować w dysk twardy, a nie w obudowę.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:26   #2595
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
raczej juz tylko pesel, ale e-wus nie wszystkie przypadki ma "zielone" i czasem trzeba przedstawic jeszcze inny papierek
Stary 2013-04-10, 13:30   #2596
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
raczej juz tylko pesel, ale e-wus nie wszystkie przypadki ma "zielone" i czasem trzeba przedstawic jeszcze inny papierek
Ale to jest wina pracodawcy. Bo jak się 1 dzień spóźnisz z zapłątą ubezpieczenia to dla zusu jesteś bez ubezpieczenia przez cały m-c
Natomiast u mnie w szpitalu jest tak, że wypełniasz świstek, że jesteś ubezpieczona i wsio. Nie potrzeba nic więcej.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:30   #2597
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:
a mi do teraz sprawdzaja ubezpieczenie na wizytach masakra jak oni nie potrafia sie ogarnac
bo w Polsce to takie dziwne jest, ja po tym ustaniu zatrudnienia oficjalnie ubezpieczona nie bylam. zatem w e-wusiu czerwono. swiadczenie chorobowe dalo mi jakies dodatkowe prawa (i zasilek), a ogolnie w Polsce ciezarne maja po prostu prawo do bezplatnego leczenia...

Tz pozwolilabym isc na badanie, to w koncu jego corka niech podglada.
Stary 2013-04-10, 13:33   #2598
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

koles od mieszkania mial byc o 14 a nie ma go i sie nie odzywa

tż chce ze mną na wizytę..bo usg i ktg...
Eee..ale dziwny Koleś, najpierw Cię "straszy", że trzeba osobiście omówić sprawę, a później się spóźnia i nie odbiera...ech

Cytat:
łooo, info o "moim" szpitalu
Na lutycką nie trzeba zabierać zbyt dużo, gdyż większość rzeczy dostaje się na miejscu! Koszulę nocną dostaniesz ( z resztą poco niszczyć swoją skoro dają?) i na kolejne dni też bez problemu można się zaopatrzyć u nich (z resztą oni polecają te ich i ja też, bo one oddychają, a te nasze, kupione w sklepach, niekoniecznie), możesz mieć jakąś swoją, ale naprawdę nie trzeba. koniecznie miej ze sobą wodę niegazowaną i to w dużych ilościach kosmetyczkę, a w niej mydło ( najlepiej zwykłe jak biały jeleń), szczoteczkę i pastę, "anty pe", szampon i to co jeszcze uważasz za wymagane dla siebie ręczniki mały i kąpielowy kapcie i klapki pod prysznic możesz jakiś papier toaletowy bardziej miękki ładowarkę do telefonu jakiś balsam do ust i krem nawilżający do twarzy chusteczki do pupy dla dziecka i ewentualnie jakiś krem ( ja nie używałam, a nie miał żadnego odparzenia) Na pewno nie trzeba żadnych podkładów poporodowych, czy podpasek, dostaniesz wszystko nie musisz brać ze sobą majtek, dopiero na wyjście, bo i tak nie wolno nosić Ubranko dla dziecka dopiero na wyjście, prędzej ma szpitalne, a pieluszki też dostajesz od nich.

fajnie,pojade bez torby zart oczywiscie,ale dobrze wiedziec,ze jak zbytnio ubrudze moje 3koszule to nie zostane na lodzie,albo ze jak za malo podkladow to tez nie bedzie tragedii
Axella koszule i pidżamki ma każdy szpital dla pacjentów. Nie tylko rodzących. Tyle, że oczywiście te ichniejsze nie są jakieś super i można czasem z gołym tyłkiem latać
My też ciuszki musimy mieć na wyjście, co bardzo mnie ucieszyło bo się zastanawiałam jaki rozmiar będę musiała brać i już chciałam brać 3, a dzięki temu TŻ tylko na wyjście przywiezie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:34   #2599
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
a jaki masz?
Medela Pump in Style Advanced - bardzo fajny

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Przyjmą. Kobieta w ciąży nie musi być ubezpieczona, zeby chodzić do gin lub rodzić w szpitalu.

Nie potrzebujesz już tych papierków.
System działa i sprawdzą wszystko jak Cię będą przyjmować, a nawet jak nie będą mogli to możesz donieść papier po porodzie - więc spokojnie
Prawo niby gwarantuje darmową opiekę w ciąży, ale chyba którejś dziewczynie od nas z forum jak pojechała na IP to kazali przedstawić dowód ubezpieczenia - nie wiem na jakiej podstawie wtedy działali

Dzięki

Cytat:
No właśnie te systemy, lepiej mieć w razie co ten papierek i tyle, dzięki

Cytat:
Ale to jest wina pracodawcy. Bo jak się 1 dzień spóźnisz z zapłątą ubezpieczenia to dla zusu jesteś bez ubezpieczenia przez cały m-c
Natomiast u mnie w szpitalu jest tak, że wypełniasz świstek, że jesteś ubezpieczona i wsio. Nie potrzeba nic więcej.
No nic mam kolejną rzecz do zapisania na liście pytań do położnej u mnie w szpitalu Coś czuję, że ta wizyta będzie długo trwała

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 13:35   #2600
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nr konta masz na stonie zusu
i jak masz netowe konto to jest osobny dzial "przeew do zus" i wszystko robi za Ciebie

11.04 juz mozesz placic za kwiecien
wlasnie kazano mi przedzwonic po 10tym i dopytac czy juz mnie maja w systemie, czy dokumenty z UM dotarly itd. nie mam jeszcze nic poza pisemkiem, ze mam poslugiwac sie nipem i deklaracja, ze chce sobie podwyzszyc dobrowolnie skladki...czekam jak na szpilkach, bo wolalabym sprawy urzedowe juz ogarnac i zajac sie "praktyka".
Stary 2013-04-10, 13:36   #2601
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Mój wujek miał 4800g jak się urodził. Babcia rodziła sn i nigdy nie była szyta bo nigdy nie pękła. Urodziłao 11 dzieci. Nie wiem czym to jest, że teraz się tak pęka.
Nie wiem ile miał mój wujek, ale od małego miał dużą głowę. Babcia zawsze wspominała ten poród, że on miał taką wielką głowę a wtedy nie nacinali i ona bardzo popękała. Tak więc kiedyś też pękały, a wujek był 2gim dzieckiem.
Cytat:
No mi się właśnie nie chce specjalnie jechać 15 km po głupi papierek, którego nie powinni wymagać. Najwyżej poproszę kadrową, żeby pocztą wysłała...
Ja jadę specjalnie, ale jeszcze paczkę mam odebrać z ZFŚS bo im się przypomniało, że mam ponad 60 dni L4

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:37   #2602
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Wierzę, że nasze dzieci zaczną w końcu inwestować w dysk twardy, a nie w obudowę.
ooo tak! bo ta obudowa niedlugo mnie rozsadzi! zamiast malutkiego palmtopka mam juz w sobie przedpotopowy commodore
Stary 2013-04-10, 13:37   #2603
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Mój w 30 tyg.ważył 1700g, to prawie tylko samo, nie martw się , normalnie waży A po 20 dniach mój już ważył 2500g Bój się, żeby Ci taki wielgus nie rósł. Ja już się boję, ile teraz waży mój
o moj tez tyle w 30 tyg. 0 dni a w 34 0 dni 2700 wiec podobnie .....
Cytat:
Nie Wiem czemu ale ni jazda autem nie sprawia żadnego problemu jedyne co to wchodzenie i wychodzenie z auta

mi tezzz wrecz ratuje mnie bo inaczej bym siedziala na dupie w domu,..hehe a fakt wsiadanie i wysiadanie dla mnie tez najgorsze hhehe

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dzis juz chyba nie ponadrabiam ;p

Walczymy z karmieniem. Maly w ogole nie chce ssac. Przysysa sie i zasypia, ani razu nie udalo mi sie go nakarmic a probujemy ciagle. Byl karmiony tylko w nocy przez polozne. Maz pojechal do domu po laktator i tak poprobujemy.

A ja juz smigam po calym oddziale nie boli, tylko lekko przy wstawaniu - no ale wiadomo trzeba uwazac. Tylko leci masakrycznie duzo krwi- przewijalam malego a pode mna sie kaluza zrobila i cieklo mi po nogach i przez majtki i podpaske :/

Niunka super ze Cie puscili, uwazaj na siebie!!
Katate czyzbys byla po mnie w kolejce do rodzenia?

kochana ty nie nadrabiaj tylko odpoczywaj, i napawaj si ewidokiem PRZEMCIA ) i powodzenia w karmieniu ja wiem jakie tp trudne i ile boli kosztuje
Cytat:
Przynajmniej do nadrabiania będzie mniej.

Tak, dostaliśmy fotki, ale baaardzo słabe to 3d było.

A co tam relacjonować. Za kciuki dziękuję, bo wszystko jest w porządku. Przepływy w pępowinie okej, narządy pooglądane, jąderka dobrze osadzone, waży ok. 1600g, szyjka zamknięta, ułożony główkowo, przedwczesny poród nie grozi. Aaaaa, i dostałam różową reklamówkę z gadżetami - drugą butelką Avent Natural, próbką sudocremu i emolium.
za wizyte
Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halo wróciłam
wkurzyłam się strasznie bo pojechałam do tego szpitala a w drodze powrotnej miam zamiar zahaczyć o biedronkę. Tylko że kasę miałam tylko na bilet ale stwierdziłam że przecież mi niepotrzebna a bankomat jest pod biedronką.
No i poszłam po te wyniki a tam kobietka że mam dopłacić 17 zł bo mi za mało policzyli rzesz kurde a ja pustka w portfelu. Szpital na zadupiu więc do bankomatu musiałabym podjechać autobusem i znów wrócić. Dobrze że koleżanka mi kasę pożyczyła.
Czyli badanie na paciorka kosztowało mnie 42 zł. I trochę nie rozumie wyniku. Bo jest napisane: wynik badania- dodatni, liczność kolonii -obfity wzrost, lekowrażliwość: penicylina- wrażliwy, erytromycyna- wrażliwy, klindamycyna- wrażliwy. Czyli co wyniki dobre? bo w lab nic mi nie powiedzieli.

.
tzn ze masz bakterie i dadza antybiotyk
Cytat:
Jasio w 30tc ważył 1500gram właśnie pisałam dzien wcześniej wam nawet ze jakiś bakcyl mnie złapał no ale niestety ta szyjka masakra...
Gin pobrał mi materiały do badań i na jutro Bedzie miał wyniki leże grzecznie nawet z psem mam zakaz wyjść jak narazie

O proszę to szpital najbliżej mnie. Na pęcherz tam byłam to strasznie dużo rodzących mieli

W szoku byłam ale tak sie źle czułam ze wolałam sie Nie sprzeczac

leże leże kończę pracę licencjacka właśnie

ja jestem taka spuchnieta Kochana... Na nogi pomaga ni bardzo chłodna woda z solą do nóg. Po całym dniu na uczelni ledwo buty zdejmuje...

Właśnie wymyśliłam ze bedzie mi wodę z miodem i cytryna robił tyle że nie mamy butelek takich.małych to najpierw bedzie musiał iść kupic :P

Wczoraj Juz próbowałam wrzucić ale sie Nie udało to pokaże wam dzis Jaskowemieszkanko
pieknyy brzusioo to Jasio ma wygodnie
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
sie skończyło rumakowanie:/

szyjka trzyma ale zaczęła się skracać i mam się zacząć oszczędzać bo za dużo biegam:/ na szczęście dramatu nie ma i mogę dalej ćwiczyć tylko jogę, zero piłek:/ i łazić ale i tak mi przykro
poza tym ok, młody głową w dół dalej, nie ruszył się od 20 tygodnia leniwiec, następna wizyta 8.05

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
lece lepić pirogi i uszka z kapusta i grzybami i barszczyk czewony gotować
i jak zwykle mam mega zgage jak sobie zaplanowałam pierogi
do potem
dajj pareeee

ja gulasz robie z ziemniaczkami i suroweczka z pory
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 13:41   #2604
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
hehe tych swistkow to ja wypelnialam nawet 3 jednego dnia a i tak czasem chcieli jeszcze zaswiad. z zusu...
Stary 2013-04-10, 13:43   #2605
niunka045
Zadomowienie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Can mój lekarz na żelaznej ale słyszałam wiele kiepskich opinii no i jest tam drogo, nawet znieczulenie.

Stary 2013-04-10, 13:45   #2606
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
ja gulasz robie z ziemniaczkami i suroweczka z pory
u mnie dzisiaj kotlety mielone z ziemniakami i buraki, ale duszona marchewe tez sobie zrobie (na deser, hehe)

aaa i udalo mi sie wcisnac dzisiaj do gina ma luke o 18, wiec sprawdze te szyjke, zapytam o krwawienie i bede mogla spokojnie spac. gdybym sie wieczorem nie pojawila "to zly znak i wiedzcie, ze cos sie dzieje"
Stary 2013-04-10, 13:47   #2607
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c

Cytat:
u mnie dzisiaj kotlety mielone z ziemniakami i buraki, ale duszona marchewe tez sobie zrobie (na deser, hehe)

aaa i udalo mi sie wcisnac dzisiaj do gina ma luke o 18, wiec sprawdze te szyjke, zapytam o krwawienie i bede mogla spokojnie spac. gdybym sie wieczorem nie pojawila "to zly znak i wiedzcie, ze cos sie dzieje"
O kurcze to kciuki :thumbup: będziemy czekać na wieści
Stary 2013-04-10, 13:47   #2608
justyna_g4
Zakorzenienie

Ja cały czas nie wybrałam szpitala. Wacham się między tym co Diabli była i jeszcze jednym, który mam bliżej. Ten drugi wyremontowali i podobno sa tam teraz super warunki sanitarne, daja dla dzicka wszytsko oprócz chusteczek mokrych, Każda mama na dowyboru pampersy czy tetre itd. Nowe sale 2 max 3 osobowe z łazienką ( podobno) no i wszyscy bardzo chwalą personel. Położne podobno super, ale jak zwykle jest ale...
1.nie dają znieczulenia. Podobno na życzenie nie ma takiej opcji, żeby dali, a jak są wskazania to nawet wtedy nie za bardzo chcą dawać.
2. znajoma mi właśnie powiedziała, że niby odwiedziny są od 10 do 18, ale wtedy matka może wyjśc sama z sali na korytarz, a dziecko można zobaczyć tylko między 15, a 16. Dla mnie bez sens. Kurde ja chciałam, żeby mój maż sie zajmował małą jak tylko będzie mógł być w szpitalu bo nie wiem ja będę się czuła. a poza tym to co niby miałabym zostawić małą i iść ( nie wiem czy bede mogła się ruszyć ) z mężem spacerować po korytarzu

Aaa Tż był dziś na policji w sprawie tego wózka. Mój optymizm ostygnoł. Jakiś gość się sprawą zajmował, ale poszedł na urlop wiec inny przejoł. Powiedzieli mu tyle, że mają czas 30 dni, żeby sie skontaktować z Tablicą i sprzwdzić czy doszło do oszustwa i dopiero po tych 30 dniach albo wszczynają postępowanie albo umażają. Także zbyt wiele sobie nie obejcujemy. 15 będzie miesiąc od zgłoszenia i Tż ma dzwonić.

Laura

Stary 2013-04-10, 13:49   #2609
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

Oj nawet tak nie mów!!!
Będzie dobrze

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:50   #2610
diabli
Zakorzenienie

http://bielskobiala.gazeta.pl/bielsk..._ROZMOWA_.html do poczytania

aha! kilka dni temu rozbawila mnie do lez nowa bielska wypozyczalnia...radosne koniki
idziemy sobie z tz na zakupy (pasaz Tesco), a tam dzieci pomykaja na koniach widok taki, ze myslalam, ze sie zleje. jedna malutka dziewczynka tak "galopowala", ze nawet glowa ruszala byle kon jechal szybciej
http://www.youtube.com/watch?v=HmoatlHIAW4 tutaj filmik z prezentacja. chyba wiem, co Nelcia dostanie kiedys w prezencie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości