|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2131 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
Cytat:
okropne to jest przewracac sie kilka godzin z boku na bok, i nie moc zasnac
|
|
|
#2132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szczepienie .....ehhh nas też to czeka za 2 tyg ..... i za wagę ! dlaczego pulpecik ? normalnie przytył ,pisalam wyżej ze dzisiaj połozna ważyła Roszka to w miesiac (co do dnia) przytył 1430 a jest szczuplutki .... za nocke Cytat:
do rozczesywania polecam szczotkę z naturalnego włosia - nie szarpie ,nie niszczy i nie boli tak jak normalną ..... Cytat:
a dlaczego masz zostawiać ? śpisz z nią ona z cycem w buzi a jak sie opije to puszcza i śpi wtulona w cyca .... Cytat:
bo Roszek bardzo podobny do Jakuba . .... ![]() DZIĘKUJE ZA POCHWAŁY DOTYCZACE FOTEK MOICH DZIECI co do grzeczności - uważam ,że każde dziecko jest grzeczne tylko czasem mniej ,
|
|
|
#2133 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja stosuje b. na pupkę ale jest dość drogi ... może alantan wyjdzie taniej a to samo działanie ..... (tylko bephantenu wystarczy cieniutka warstwa....) hmmmm u Ciebie jest chyba najtaniej -na to wychodzi ....... może wszystkie przyjedziemy na wycieczkę do Ciebie? ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- TYLE MIŁYCH SŁÓW NA TEMAT MOICH DZIECIACZKOW ..... TO JAK POTEM SIĘ DZIWIĆ ,ŻE MYSLE O CZWARTYM ?
|
|
|
#2135 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Bepanthen ponoć lepszy ma skład, niż Alantan (tak mi w aptece powiedzieli)
|
|
|
#2136 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ojejjjjj no powiem ci,że trudno się w nich nie zakochać a zdjęcia piękne.Cytat:
brzuchol piękny
|
||
|
|
|
|
#2137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2138 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
normalnie wrrrr mam nadzieję, że im się to nie upiecze no ale patrz jak broni... wrr aż się wkurzyłam Cytat:
super, ja też mam ale nie takie mocne u Ciebie to po prostu odlot Cytat:
my mieliśmy z Julią i moja mama mówiła, że kiedyś nacierało się moczem dziecka ![]() :brzyda l:ja kupowałam preparat w aptece kubusia bym wyrzuciła z jadłospisu, dziewczyny mi poradziły Cytat:
teraz nie kupowałam, po prostu zwijałam się z bólu przy przystawianiu, ale wolałam to niż te nakładkie co do pieluch to 1 mieliśmy Pampers new care 2 teraz używamy i zużyliśmy opakanie Babydream i jak dla mnie super. Ani razu nie wyleciała nam kupka, bardzo chłonne są, zamieniają siuśki w żel. Fakt są sztywne, ale mi to nie przeszkadzało. Pampers 3 razy mi przesiąkło kupą na wylot, że całe ciuchy brudne, a babydream ani razu. Teraz używamy Dady 2, bo jedne dostaliśmy w prezencie, a 2 paczki kupiliśmy na promocji. Raz mi przesiąkł pampers, ale może źle założyłam. Jak na razie również ok Poczeka aż zużyję całą paczkę to będę wiedzieć. Ale jak na razie jestem pewna że babydream będę kupować jak będę w biedronce. Cytat:
Gdzie zawsze byłam zwoleniczką Pampers. Julia przez 3 lata tylko Pampers miała. Michaś miał 1 Pampers i 3 razy kupa wyleciała. W babydram ani razu to się nie zdarzyło, jak dla mnie są super. Cytat:
no udało się ciekawe jakbym miała z 3 dzieckiem
|
|
|
|
#2139 |
|
Zakorzenienie
|
Upiekłam ciacho i odszedł mi czop
Zestresowałam się
|
|
|
|
|
#2140 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#2141 |
|
Zakorzenienie
|
no to ja poprosze o przepis
|
|
#2142 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to teraz wszystkie czekające będą piekły ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- .... he,he ....
|
|
|
#2143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja się nie dziwię przy takim porodzie jak ostatni i mieć takich piękniochów ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- i zazdroszcze
|
|
|
#2144 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Szkoda tylko, że bez niego można chodzić i chodzić jeszcze w ciąży![]() http://niebieskapistacja.blox.pl/201...c-lacki-2.html ![]() |
|
|
|
|
#2145 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mały kroczek ![]() A ciasto z przepisu wygląda imponująco ! Edytowane przez kmagg81 Czas edycji: 2013-04-10 o 13:25 |
|
|
|
|
|
#2146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie wcale nie dziwie, ze maluszek chce wyjsc i zalapac sie na kawalek
|
|
|
#2147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Świetne zdjęcia
a dzieciaki kochaneCytat:
![]() Cytat:
także również polecam ![]() Ooo czyli już nie aktualne... bo też miałam na nie ochotę A powiedz mi jeszcze kupiłaś nowe w sklepie? Bo pisałaś ze 59zł? Jak oglądam na allegro to ceny zwalają z nóg.
|
||
|
|
|
|
#2148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kurczę, a może ja akurat będę takim przypadkiem, u którego od odejścia czopa do rozkręcenia akcji nie minie strasznie dużo czasu ![]() Na wszelki wypadek dopakuję rozpakowaną wczoraj torbę do szpitala
|
||
|
|
|
|
#2149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzeba wcinać póki maluch w środku
|
|
|
#2150 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj natrafilam na artykul, ze jak czop podbarwiony krwia to najczesciej porod moze odbyc sie w ciagu 24 godzin, jak sam sluzowy to oczekiwanie jest dluzsze ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
to moze ja tez upieke... i najem sie na zapas?
|
|
|
#2151 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moj Michas ma miesiac. mam 3 tubkę Alantanu (w piatek rozpoczeta). dwa dni przerwy na Sudocrem. takze nie wiem czy to ekonomiczne czy nie (ale moj chlop cieniej niz ja smaruje )
|
|
|
|
#2152 |
|
Raczkowanie
|
to idę wstawić kurczaka do piekarnika - może mnie skurcze złapią
|
|
|
|
|
#2153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już doczytałam, ze to normalne...jeszcze kilka dni temu ssał po 15minut teraz jakby nie to, ze jak zasypia, to go odkładam do łóżeczka to ssał by non stop![]() Och i ach......Dzieci jak z reklamy..Nie dziwie się, ze myslisz o 4- bo takie udane ![]() maya sa takie dzieci po prostu, że nie potrzebują snu...ja taka byłam podobno;p Jak usnełam w dzien na 30minut to cały dom skakał z radości;p chodzili ze mna po lekarzach i każdy mówił, ze ten tym tak ma;p Na szczęscie Kacper przydał sie do meża;p i spi dużo. Nie wiem, co to nierpzespane noce...w nocy nawet nie płacze tylko kweka;p biore go wtedy do łóżka ssie az zasnie i przestanie ssać tylko trzyma w buzi;p odstawiam i spi dalej w lozeczku...jak sie zrobi widno to czasem zaczyna gorgolic to bierzemy go do siebiew sroek Co do pupy to moj dostal krostek po chusteczkach pampers. plozna zalecila wlasnie sudocremem lub inna masca z cynkiem przez 2-3 dni posmarowac i przeszlo. na co dzien tez uzywamy beantenu, bo jak powiedziala, jest obojetny dla skóry dziecka.
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2154 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2155 | |||
|
Rozeznanie
|
U nas dziś piękna pogoda (rano się nie zapowiadało), właśnie ubrałam Alicje w 'mundurek wyjściowy', zasnęła!!! i leży sb w wózku przy otwartym oknie (no właściwie bardziej uchylonym) w odległości ok 3 metrów co by się przyzwyczaić, jutro to samo i jak bd taka pogoda to w weekend idziemy na zewnątrz tak 'na poważnie'
a dziś tak ok 20minut przy otwartym oknie... ciekawe jak się moja Kruszyna tak teraz wyśpi to jak bd spała w nocy... aż się boję o tym pomyśleć... ![]() ps. oglądam powtórkę położnych ... i powiem nieskromnie, że jestem z siebie dumna że tak sobie poradziłam! BA! JESTEM DUMNA Z KAŻDEJ ROZPAKOWANEJ!!! ![]() ale był moment gdzie użyto kleszczy - boże... Cytat:
nestelle - jak tylko dobrze się czujesz po porodzie to właściwie czemu by nie?! jak pozwalają Wam fundusze to 'ogarnij' się po Roszku i wio z pracą nad następną pociechą!!! Zresztą takie piękne Wam te dzieci wychodzą , że aż to wasz obowiązek!!! aaaaaaa... i jutro kupię Bepanthen jak polecany Cytat:
hahaha... Cytat:
mnie co prawda czop odchodził 'na raty' więc nie wiem ile czasu powinno mijać do rozwiązania ale bądź zwarta i gotowa!!! Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-04-10 o 13:55 |
|||
|
|
|
|
#2156 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
marzenia... co do pupci to chyba kupię ten beanten bo czytam też opinie na forum i kazdy go poleca...
|
|
|
|
|
|
#2157 |
|
Raczkowanie
|
Też bym upiekła....ale po wyszorowaniu łazienki i 3 pokoi nie mam siły:-P może jutro:-D bo w sumie też się zawsze stresuję przy pieczeniu:-DD
|
|
#2158 | |
|
Zakorzenienie
|
dobry pomysł !
ze tez ja tak nie zrobiłam ..... ale pod koniec nie miałam za bardzo juz apetytu i miejsca .... a mąż kupił mi ulubione czekolady ... i nadal czekają .... ![]() Cytat:
|
|
|
#2159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2160 |
|
Raczkowanie
|
Nestelle dzieciaki masz śliczniaste!!!! Mi się też marzy trójeczka dlatego chciałabym odczekać przepisowe około 9-12 miesięcy i starać się o trzecie. Mi ginek wczoraj mówił, że po cc blizna goi się około pół roku i już w 7-8 miesięcy można się starać aczkolwiek aby organizm doszedł do formy najlepiej odczekać rok aby nie ryzykować
U mnie cisza, polatałam i skurczów nie ma nawet tych przepowiadających. Co do szczepień. Przy pierwszym dziecku pediatra nas odmówił zarówno jeśli chodzi o pneumo jak i rotawirusy. Podobno ta doustna na rota jest mało skuteczna. Jeżeli chodzi o mnie to na pewno zainwestuję w menigokoki bo tych się strasznie boję, wywołują sepsę i to tą piorunującą śmiertelną. Pneumokoki są obecne wszędzie byście widziały moje zdziwienie kiedy w posiewie z pochwy wyhodowano u mnie pneumokoka a ani ja ani moje dziecko chore nie było. Swoją drogą żeby szczepienia tyle kosztowały to skandal jest dla niektórych to prawie cała wypłata
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

za szczepienie .....ehhh nas też to czeka za 2 tyg .....

możliwe żeby przez to? Przetarlam mu teraz fioletem, zjadł i zwymiotowal wszystko 

ja sie wcale nie dziwie, ze maluszek chce wyjsc i zalapac sie na kawalek
05.07.2008