|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII
Cytat:
Ja też go używam jako korektora, ale jak nieraz dawałam na inne partie twarzy mega mnie zaczęło zapychać więc przestałam. To samo było jak mieszałam go z innym podkładem i dawałam na twarz.Dziękuję Cytat:
![]() Ja idę ćwiczyć żeby się rozgrzać, ale wystarczy że zdjęłam bluzę i już mi zimno ![]() A co do grzywki to ja ostatnio sobie skróciłam trochę tą swoją bo nei układała mi się już w ogóle ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- A jednak nie idę ćwiczyć Jak poświęcę 45min na ćwiczenia + 10-15min na prysznic będzie już 15, a ja o 17 muszę być w szkole na egzaminie, a jeszcze posprzątać trzeba i douczyć się trochę więc dzisiaj rezygnuję
|
||
|
|
|
#3392 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Ex ty coś pisałaś ostatnio o welli illuminie? Jaki odcień byś chciała? Mi się spodobał 7,81 http://www.kappersshop.com/haarprodu...lor-60-ml.html |
|
|
|
|
#3393 |
|
Zakorzenienie
|
bunny masz rację
kylie princessca te wasze deszcze do mnie w piątek dotrą Jak mi się chce takiej słonecznej i ciepłej wiosny
|
#3394 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale chyba jednak będę robić alfą, 9.21 na wodzie 6%, zobacz sobie stronę wcześniej, wysyłałam bunny linka do all gdzie jest paleta kolorów i to 9.21 super wygląda |
|
|
|
|
#3396 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
tylko na palecie te kolory zazwyczaj różnią się od tych w rzeczywistości... no właśnie ja mam jaśniejsze,a chcę ciemniejsze ![]() postaram się cyknąć jakieś foty jak mój kolor i odrost teraz wygląda
|
||
|
|
|
#3397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Gdybym miała pewność że wyjdzie mi coś takiego jak tu http://www.kappersshop.com/media/cat...-color-8-1.jpg bez wahania wzięłabym illuminę
|
|
|
|
|
#3398 |
|
Magda ;)
|
Dopiero na zdjęciu zobaczyłam jaki mam mega odrost
![]() |
|
|
|
#3399 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
kurcze już nie wiem co brać, kusi mnie Islande na zmniejszonej wodzie
|
|
|
|
|
#3400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myslalam zeby do naturalek wrocic, cos tego typu co masz teraz na głowie, ale tak mi szkoda Że zostaje przy blondzie ![]() Wiesz co kochana, próbuje za każdym razem tak robić, ale problem polega na tym ze taka skore głowy mam nie tylko po farbowaniu ale ogólnie cały czas. A od 2-3 farbowań mam mega pieczenie przy tym przy nakładaniu farby... Z jednej strony to wyglada jak łupież po prostu, z drugiej mam takie jakby białe strupki które czasem ciezko zdrapac i troche krwi nawet, a łupież to raczej łatwo odchodzi... Cytat:
Po dłuższym czasie przeciagnelam sobie jeszcze c10 od połowy długosci i juz było równo.Jak nie chcesz jaśniej tylko chłodniej to odrost zrób jakas farba i potem na 15-20 minut z nizsza woda mozesz dać na całość. Cytat:
![]() nie wiem czy tak jasne na 10/16 wyjda, predzej na jakiejś 12. 12/89 naprzykład, bo 12/16 w polsce jest niedostępne. Ale jak chcesz na calosc z woda 6 % to moze lepiej 10/16 bo wyjdzie równiej z odrostem, ale na pewno nie wyjdzie tak jasno na dlugosci jak chcesz ![]() Cytat:
Pamietam jak ja wygladalam w takiej grzywce przy ciemnych włosach - wszystko git. Zrobiłam taka sama przy jasnych - tragedia
|
||||
|
|
|
#3401 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie
|
|
|
|
#3402 |
|
Magda ;)
|
|
|
|
|
#3403 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
hehe Ex patrz co ze mna robisz i u mnie cieplo- jakies 20 na sloncu, bez slonca plus 13, poszlam w bluzie i ecoskorce i sie zapocilam Cytat:
|
|
#3404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już jestem pewna że robię alfą 9.21 Może na następne farbowanie wezmę się za illuminę 8.1, ale narazie jestem zdecydowana że robię czymś opalizująco-popielatym
|
|
|
|
|
#3405 | ||
|
Magda ;)
|
Cytat:
i teraz już brak mi pomysłu, wstawiłam kochana zdjęcie odrostu i chciałabym taki sam poziom teraz jak mam swoje naturalki masz jakiś pomysł może? O to zakupki zrobione ja mam zamiar w weekend poszaleć w końcu gorąco u Ciebie, ja dalej śmigam w puchówce, szaliku i rękawiczkach ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3406 | ||
|
Zakorzenienie
|
o rany
![]() Cytat:
![]() kurcze ale te strupki.lupiez robia ci sie tuz po farbie? z tydzien od farby? czy caly miesiac tak jest??? moze cie cos uczulilo z kosmetykow jakie uzywasz??? Cytat:
|
|
#3407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko że one są najbardziej przetrawione więc to pewnie dlatego. Reszta po pierwszym umyciu włosów wydaje mi się mieć beżowy kolor, coś w stylu 8.13, także 9.21 powinno załatwić sprawę trochę zbyt złocistych włosów Nie wiem tylko jak to jest jak mam te lekko zielone pasma- czy jak położę na to 9.21 nie uzyskam dziwnego koloru na nich?Wyprzedziłaś mnie Ja też muszę jakiejś poszukać, bo niedługo jak będzie słoneczko i będę chodziw koturnach/szpilkach przyda się odrobina biżu dla ozdoby Ja też jakieś duże koła muszę sobie kupić Edytowane przez exclusivee Czas edycji: 2013-04-10 o 15:17 |
|
|
|
|
#3408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mozna dac teraz albo 7.1 badz 7.21 zeby to bylo ciemniejsze, albo trzymac sie 8 poziomu tylko wode mu pomniejszyc... albo zmieszac 7 z 8 i spokoj
|
|
#3409 |
|
Magda ;)
|
|
|
|
|
#3410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz co mam tak cały czas, niezależnie od tego czego uzywam itd. Poprzegladalam wszystkie kosmetyki, myslalam ze moze cos od sylikonów w szamponach ze moze po prostu nagle moja skora tak zaczela reagowac. Wywaliłam - bez zmian. Szampony dzieciece - bez zmian. Nie wiem juz co to moze byc. Kosmetyków używam raczej sprawdzonych firm które wiem ze u mnie zawsze działają ok i nigdy nic sie nie działo. Ja nigdy nawet łupieżu nie miałam a tu teraz takie cyrki
|
|
|
|
|
#3411 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
myślę nad islande, albo ta illumina 7,81 a jest Alfa 7,21 ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Lecę do maca na obiad ![]() ![]() do sklikania później |
|
|
|
|
#3412 |
|
Raczkowanie
|
blond bunny , a co Ty myślisz?
Czy kolestonem 10/16 wyjdzie mi taki kolor, jak na zdjęciu 2? Jeśli nie, to jakiej farby użyć? Bardzo proszę o radę!
|
#3413 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moga od 21 zlapac na szaro mocniej...z bransoletkami na kostke mam zawsze taki klopot ze zakladam z poczatkiem sezonu- wiosna/lato i nosze non stop, bo nie moge szponerami zapiac i zdjac hardkorowo jest jak musze zalozyc skarpety i jakies ciasne buty za kostke i wtedy bizu uwiera no ale przeciez nie bede chodzic do sasiada i prosic zeby mi przed wyjsciem zapinal albo tz ciagle katowac kolczyki koła moja najwieksza bizuteryjna milosc przez glupia gownazerie w gimnazjum przestalam je nosic bo mialam ksywe cyganka- wiecie, ciemne dlugie wlosy, oliwkowa cera i koła... ![]() teraz jako blondi moge nosic do woli i zmadrzalam, ale wiele lat lezaly nie noszone, to dzis zasluzylam na nowa pare o! ---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() moze ta ilumina probuj? smacznego! te zolte z 1 foto to farba jakas? czy dekoloryzowalas wlosy?
|
|
#3414 |
|
Zakorzenienie
|
Bunny mam nadzieję że to 9.21 nie zaszkodzi, i ładnie mi jeszcze ochłodzi całość... bo jak dla mnie ten beż jest jeszcze za ciepły, wolę coś bardziej "stalowego"
Tak w ogóle to dziwne że dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego że mam beż na głowie A Ty na moim miejscu co byś kładła na beżowe włosy? ![]() To hardcorowo masz widzę ![]() Ja mam krótkie pazurki ale marzą mi się dłuższe w kształcie migdała, pomalowane jakimś nude lakierem
|
|
|
|
#3415 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie się marzy ładny=trwały kolor włosów
Mam już odrost spory i zamówiłam tradycyjnie 11.21 Przez pierwsze dwa tygodnie wygląda super, a jak minie miesiąc to jest tragedia
|
#3416 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie myslalas zejsc na poziom 10?
|
|
#3417 |
|
Zakorzenienie
|
bunny nie wiem jak i jaki odcień byłby dla mnie najlepszy.
---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- a i brzydotę mojej fryzury podbija jeszcze brzydkie ścięcie i zapuszczanie na żywioł
|
#3418 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kolor ci rudzieje czy zolknie? na oksy 9% robisz odrosty? mozna tez probowac dodawac mixa np. fioletowego...
|
|
#3419 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jak chcę chłodniej to lepiej robić 8.1-9.1 niż 9.21?
|
|
|
|
#3420 |
|
Zadomowienie
|
Exclusivee wrzuć koniecznie foty po farbowaniu Alfą 9,21 bo ja tez sie pisze na ta farbe ale chyba poprosze koleżanke aby mi zrobiła pasemka na papierki żeby zobaczyc jak kolor bedzie wyglądał a potem jak mi sie spodoba to zrobie na całe.
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:20.

Kylie okłamałaś Nine u nas zimno wiecznie chyba 

Ja też go używam jako korektora, ale jak nieraz dawałam na inne partie twarzy mega mnie zaczęło zapychać więc przestałam. To samo było jak mieszałam go z innym podkładem i dawałam na twarz.
Jak poświęcę 45min na ćwiczenia + 10-15min na prysznic będzie już 15, a ja o 17 muszę być w szkole na egzaminie, a jeszcze posprzątać trzeba i douczyć się trochę więc dzisiaj rezygnuję

Że zostaje przy blondzie 

Przez pierwsze dwa tygodnie wygląda super, a jak minie miesiąc to jest tragedia