Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 13:54   #3391
exclusivee
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy - część XXIII

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
u mnie też zimnica i wieje Kylie okłamałaś Nine u nas zimno wiecznie chyba
To co robimy razem grzywę?
Moj TŻ też ma dziś wypłatę, chyba kliknę sobie koszulę jeansową

chyba w piątek
Odkryłam Dermacol tzn mam go już długo i używałam jako korektor, ale podkład mi się skończył, a nie miałam kiedy kupić i naciapałam cieniusieńką warstwę Dermacolu na calą buzię i jest mega tapety nie ma, a kryje wszystko. Jedyny minus to taki,że twarz po jakimś czasie zaczyna się świecić i wymaga przypudrowania

powodzenia na egzaminie
Dermacol podobno strasznie zapycha, więc uważaj z nim kochana Ja też go używam jako korektora, ale jak nieraz dawałam na inne partie twarzy mega mnie zaczęło zapychać więc przestałam. To samo było jak mieszałam go z innym podkładem i dawałam na twarz.

Dziękuję

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
bedziemy trzymac za Ciebie kciuki
zdasz na pewno

Ja nawet teraz siedze w ocieplanych kapciach,swetrze, kamizelce i pije goraca herbate a i to jest mi tylko w miare ok
Dziękuję Oby, w końcu to matma która jest dla mnie czarną magią

Ja idę ćwiczyć żeby się rozgrzać, ale wystarczy że zdjęłam bluzę i już mi zimno

A co do grzywki to ja ostatnio sobie skróciłam trochę tą swoją bo nei układała mi się już w ogóle

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

A jednak nie idę ćwiczyć Jak poświęcę 45min na ćwiczenia + 10-15min na prysznic będzie już 15, a ja o 17 muszę być w szkole na egzaminie, a jeszcze posprzątać trzeba i douczyć się trochę więc dzisiaj rezygnuję

Jasny popielaty brąz
exclusivee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:01   #3392
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Dermacol podobno strasznie zapycha, więc uważaj z nim kochana Ja też go używam jako korektora, ale jak nieraz dawałam na inne partie twarzy mega mnie zaczęło zapychać więc przestałam. To samo było jak mieszałam go z innym podkładem i dawałam na twarz.

Dziękuję

Dziękuję Oby, w końcu to matma która jest dla mnie czarną magią

Ja idę ćwiczyć żeby się rozgrzać, ale wystarczy że zdjęłam bluzę i już mi zimno

A co do grzywki to ja ostatnio sobie skróciłam trochę tą swoją bo nei układała mi się już w ogóle

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

A jednak nie idę ćwiczyć Jak poświęcę 45min na ćwiczenia + 10-15min na prysznic będzie już 15, a ja o 17 muszę być w szkole na egzaminie, a jeszcze posprzątać trzeba i douczyć się trochę więc dzisiaj rezygnuję
Jak na razie jest ok, żadnego zapychania nie zauważyłam, ale daje go naprawde malutko tak0,5 cm wyciskam z tej tubki na całą twarz

Ex ty coś pisałaś ostatnio o welli illuminie? Jaki odcień byś chciała? Mi się spodobał 7,81 http://www.kappersshop.com/haarprodu...lor-60-ml.html
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:13   #3393
Ninedin
Zakorzenienie

bunny masz rację może też być tasiemka,aksamitka
kylie princessca te wasze deszcze do mnie w piątek dotrą
Jak mi się chce takiej słonecznej i ciepłej wiosny
Stary 2013-04-10, 14:17   #3394
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninedin Pokaż wiadomość
Ja pragne sloneczka
jestem zmeczona ta pogoda chyba jak kazda z nas
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:20   #3395
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Ex ty coś pisałaś ostatnio o welli illuminie? Jaki odcień byś chciała? Mi się spodobał 7,81 http://www.kappersshop.com/haarprodu...lor-60-ml.html
Taak, przymierzałam się do 8.1 Ale chyba jednak będę robić alfą, 9.21 na wodzie 6%, zobacz sobie stronę wcześniej, wysyłałam bunny linka do all gdzie jest paleta kolorów i to 9.21 super wygląda Chcę mieć trochę jaśniejsze te włosy bo jak dla mnie są teraz zbyt ciemne.

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-10, 14:30   #3396
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
to niech słoneczko w końcu dotrze do mnie
Cytat:
Taak, przymierzałam się do 8.1 Ale chyba jednak będę robić alfą, 9.21 na wodzie 6%, zobacz sobie stronę wcześniej, wysyłałam bunny linka do all gdzie jest paleta kolorów i to 9.21 super wygląda Chcę mieć trochę jaśniejsze te włosy bo jak dla mnie są teraz zbyt ciemne.
widziałam tylko na palecie te kolory zazwyczaj różnią się od tych w rzeczywistości... no właśnie ja mam jaśniejsze,a chcę ciemniejsze
postaram się cyknąć jakieś foty jak mój kolor i odrost teraz wygląda
Stary 2013-04-10, 14:38   #3397
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
to niech słoneczko w końcu dotrze do mnie

widziałam tylko na palecie te kolory zazwyczaj różnią się od tych w rzeczywistości... no właśnie ja mam jaśniejsze,a chcę ciemniejsze
postaram się cyknąć jakieś foty jak mój kolor i odrost teraz wygląda
Jeśli chodzi o jasność koloru włosów to podoba mi się też z tej palety welli co wysłałaś 8.1. Ciekawa jestem tylko jak wychodzi w rzeczywistości

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Gdybym miała pewność że wyjdzie mi coś takiego jak tu http://www.kappersshop.com/media/cat...-color-8-1.jpg bez wahania wzięłabym illuminę

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-10, 14:40   #3398
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dopiero na zdjęciu zobaczyłam jaki mam mega odrost
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P4100012.jpg (82,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P4100013.jpg (72,9 KB, 36 załadowań)
Stary 2013-04-10, 14:41   #3399
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Jeśli chodzi o jasność koloru włosów to podoba mi się też z tej palety welli co wysłałaś 8.1. Ciekawa jestem tylko jak wychodzi w rzeczywistości

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Gdybym miała pewność że wyjdzie mi coś takiego jak tu http://www.kappersshop.com/media/cat...-color-8-1.jpg bez wahania wzięłabym illuminę
8,1 też mi się podoba kurcze już nie wiem co brać, kusi mnie Islande na zmniejszonej wodzie
Stary 2013-04-10, 14:43   #3400
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
Ja niby też mam jasną karnację, chociaż nie mam też porcelanowej cery. Zielone oczy z ciemniejszymi obwódkami + trochę brązu wokół źrenic. Chciałabym mieć jaśniejszy blond ale siebie w takim po prostu nie widzę Podoba mi się kolor włosów jaki ma Kate Hudson ale u mnie takie coś by się nie sprawdziło... Chyba jedyny kolor włosów dla mnie to taki ciemniejszy blond, który dla większości nawet blondem nie jest
To ja mam właśnie takie same oczy
Ja myslalam zeby do naturalek wrocic, cos tego typu co masz teraz na głowie, ale tak mi szkoda Że zostaje przy blondzie
Cytat:
Napisane przez blond bunny Pokaż wiadomość
:
moze sprobuj myc odzywka przed farbowaniem?
Wiesz co kochana, próbuje za każdym razem tak robić, ale problem polega na tym ze taka skore głowy mam nie tylko po farbowaniu ale ogólnie cały czas. A od 2-3 farbowań mam mega pieczenie przy tym przy nakładaniu farby...
Z jednej strony to wyglada jak łupież po prostu, z drugiej mam takie jakby białe strupki które czasem ciezko zdrapac i troche krwi nawet, a łupież to raczej łatwo odchodzi...
Cytat:
Napisane przez vermicelli Pokaż wiadomość
Cześć. Liczę na waszą pomoc i doświadczenie. Aktualny kolor moich włosów to zdjęcie nr 1. Marzę o kolorze na zdjęciu nr 2. Czy któraś z was także miała taki problem? Jak uzyskać taki kolor?Jaką farbę nałożyć? Bardzo mi zależy na waszych odpowiedziach. Z góry dziękuję
Rozumiem ze po prostu chcesz mieć jaśniejsze? Jedna farba nie wiem czy to uzyskasz... zależy co włosy przeszły. Ja najpierw dawałam na takie włosy garniera e0 i na to farbe c10 z palette. A potem systematycznie robiłam odrost jakas farba i malaks Po dłuższym czasie przeciagnelam sobie jeszcze c10 od połowy długosci i juz było równo.
Jak nie chcesz jaśniej tylko chłodniej to odrost zrób jakas farba i potem na 15-20 minut z nizsza woda mozesz dać na całość.
Cytat:
Ja po ost farbowaniu C10 mialam masakre tak jak Wam mowiłam, szorstkie włosy, nie moglam dokladnie szamponu wymyc z wlosow
kolor boski, ale zobacze jak bedzie teraz po farbowaniu.
Ja zawsze myje odzywka mycie przed farbowaniem i wtedy na skorze glowy nic sie nie dzieje, a mialam z tym wielki klopot jak robilam 219 na przyklad, skora glowy cala w strupach i pieczenie potwornie
Ja własnie nigdy nie miałam problemów ze skórą głowy. Dopiero gdzieś od 2 miesiecy
Cytat:
Na odrost 9%, na resztę 6%.
Więc jaką farbę, koleston 10/16?
nie wiem czy tak jasne na 10/16 wyjda, predzej na jakiejś 12. 12/89 naprzykład, bo 12/16 w polsce jest niedostępne.
Ale jak chcesz na calosc z woda 6 % to moze lepiej 10/16 bo wyjdzie równiej z odrostem, ale na pewno nie wyjdzie tak jasno na dlugosci jak chcesz

Cytat:

Tak mnie korci ta grzywka ale jak patrze na ta pogode to jakos nie jestem przekonana,bo ja wiem jak ona bedzie wygladac
ale jak sie zrobi cieplej to mysle ze sie skusze, tylko musi sloneczko wyjsc zebym miala motywacje.
ale raczej ja zrobie
a Ty chcesz teraz robic czy za jakis czas?
Powiem ci ze ja na pewno bym takiej grzywki nie zrobiła teraz, z prostego względu - na mało których blond włosach taka grzywka dobrze wygląda. Mi sie podobaja jedynie takie na bok, bo wszelkie bardziej proste przy standardowych włosach wygladaja kiepsko. Blond włosy objetosciowo wydaja sie ciensze niz ciemne i efekt jest kiepski w wiekszosci.
Pamietam jak ja wygladalam w takiej grzywce przy ciemnych włosach - wszystko git. Zrobiłam taka sama przy jasnych - tragedia
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:50   #3401
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-10, 14:54   #3402
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Faktycznie
Farbowałam ostatni raz 13 marca a myślałam, że to już ponad miesiąc minął
Stary 2013-04-10, 15:09   #3403
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie chodzi o to że podoba mi się dokładnie taki kolor jaki ma 9.21 na tej palecie- ani jaśniejszy, ani ciemniejszy. Zresztą wygląda on baaaardzo podobnie do tego, który Ci kiedyś wysyłałam na pw, wtedy nawet mówiłaś mi że powinnam brać 8.21, z tym że ta 8mka na palecie wydaje mi się za ciemna Jak nałożę to 9.21 z szósią powinnam uzyskać coś podobnego jak na tej aukcji all jest pokazane? Jeśli tak to pod koniec miecha robię tą alfą
mysle ze spokojnie ci wyjdzie ale ja bym poczekala az sie farba dosyc splucze zeby zobaczyc czy wlosy juz dobrze trzymaja kolor- przy okazji ukaze sie ich stan faktyczny

Cytat:
Hejo
ale mam zapierdziel ostatnio w pracy i jeszcze w piątek pierwsze kolokwium

Iiii już nie wiem czym farbować te swoje włosy nie chcę już tego goldwella, ona tej dentystce JUŻ się zmył i nie podoba mi się już ten kolor

Myślę czy nie zrobić jeszcze raz Wbisem albo Islande albo tym syossem 8,52 chcę kolor zbliżony do swoich naturali i przestaję farbować kłaki
co ty mowisz, zmyl sie??? to znaczy ze to szit jak colorance- po prostu trwalsza szamponetka to szkoda kasy

Cytat:
przecież dopiero co farbowałaś już 2 razy robiłaś od tej pory co ja farbowałam Wbisem

a brałaś tą normalną przesyłkę czy tą za 2$? Te normalne chyba do 30 dni mogą iść

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ----------

Kylie mnie też korci prosta grzywka tylko taka w sumie rzadsza http://www.fryzury.net/fryzura/596-g...czek-z-grzywka i mam zamiar nosić z koczkiem, bo już nie mogę patrzeć na te swoje kłaki, obcięłabym znowu boba najchętniej,bo wtedy przynajmniej jakoś wyglądały, a tak to rozpuszczone mi się wywijają i długość taka do dupy
a tak to może jakoś przetrwam zapuszczanie
z taka grzywka to bym dostala kur*icy bo ciagle bym miala w oczach

Cytat:
hahahah
ja tez czasem zastanawiam sie nad na prawde banalnymi rzeczami
jak ostatnio czytalam ulotke z jakiegos leku to bylo napisane 3xna dzien i tak mysle na dzien czy na dobe
w sensie ze w nocy tez mam wstawac i brac czy tylko w dzien

udanych łowów

ejjj ta tez jest świetna
U mnie dzisiaj na dworze jest tak wilgotno,że jakbym miala ta grzywke to jak mop bym wygladala

Dostałam wypłate a nie chce mi sie do miasta isc, bo w sumie przed chwila wrocilam, a musze kupic buty na co dzien i kilka pierdow jeszcze.
Nie wiem moze pozniej sie przejde, ale jest tak zimno a ja mam tylko skorke na garba
wrocilam mam wielkie kolczyki kola srebrne i cięte tak, ze w sztucznym swietle wygladaja jak brokatowe i do tego bransoletka na kostke srebrna żmijka hehe Ex patrz co ze mna robisz
i u mnie cieplo- jakies 20 na sloncu, bez slonca plus 13, poszlam w bluzie i ecoskorce i sie zapocilam

Cytat:
O to nawet nie wiedziałam u mnie dzisiaj nie pada,ale zimno jak nie wiem, a miała już w tym tygodniu wiosna być

Zrobię chyba jak pofarbuję włosy to sobie od razu podetnę, tylko nie wiem kiedy pofarbuję, bo nie wiem czym muszę sobie jakoś włosy tak pospinać i zobaczyć jak bym wyglądała mi się najbardziej podobasz tu https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=129178
no tutaj kylie super taka dżaga
Stary 2013-04-10, 15:10   #3404
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
Czas leci

Ja już jestem pewna że robię alfą 9.21 Może na następne farbowanie wezmę się za illuminę 8.1, ale narazie jestem zdecydowana że robię czymś opalizująco-popielatym

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-10, 15:14   #3405
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
mysle ze spokojnie ci wyjdzie ale ja bym poczekala az sie farba dosyc splucze zeby zobaczyc czy wlosy juz dobrze trzymaja kolor- przy okazji ukaze sie ich stan faktyczny

co ty mowisz, zmyl sie??? to znaczy ze to szit jak colorance- po prostu trwalsza szamponetka to szkoda kasy

z taka grzywka to bym dostala kur*icy bo ciagle bym miala w oczach

wrocilam mam wielkie kolczyki kola srebrne i cięte tak, ze w sztucznym swietle wygladaja jak brokatowe i do tego bransoletka na kostke srebrna żmijka hehe Ex patrz co ze mna robisz
i u mnie cieplo- jakies 20 na sloncu, bez slonca plus 13, poszlam w bluzie i ecoskorce i sie zapocilam

no tutaj kylie super taka dżaga
no taka zachwycona byłam tym odcieniem, a wczoraj zobaczyłam i dupa i teraz już brak mi pomysłu, wstawiłam kochana zdjęcie odrostu i chciałabym taki sam poziom teraz jak mam swoje naturalki masz jakiś pomysł może?
O to zakupki zrobione ja mam zamiar w weekend poszaleć w końcu gorąco u Ciebie, ja dalej śmigam w puchówce, szaliku i rękawiczkach
Cytat:
Czas leci

Ja już jestem pewna że robię alfą 9.21 Może na następne farbowanie wezmę się za illuminę 8.1, ale narazie jestem zdecydowana że robię czymś opalizująco-popielatym
ja muszę jeszcze podumać nad farbami
Stary 2013-04-10, 15:14   #3406
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
o rany

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
To ja mam właśnie takie same oczy
Ja myslalam zeby do naturalek wrocic, cos tego typu co masz teraz na głowie, ale tak mi szkoda Że zostaje przy blondzie

Wiesz co kochana, próbuje za każdym razem tak robić, ale problem polega na tym ze taka skore głowy mam nie tylko po farbowaniu ale ogólnie cały czas. A od 2-3 farbowań mam mega pieczenie przy tym przy nakładaniu farby...
Z jednej strony to wyglada jak łupież po prostu, z drugiej mam takie jakby białe strupki które czasem ciezko zdrapac i troche krwi nawet, a łupież to raczej łatwo odchodzi...

Rozumiem ze po prostu chcesz mieć jaśniejsze? Jedna farba nie wiem czy to uzyskasz... zależy co włosy przeszły. Ja najpierw dawałam na takie włosy garniera e0 i na to farbe c10 z palette. A potem systematycznie robiłam odrost jakas farba i malaks Po dłuższym czasie przeciagnelam sobie jeszcze c10 od połowy długosci i juz było równo.
Jak nie chcesz jaśniej tylko chłodniej to odrost zrób jakas farba i potem na 15-20 minut z nizsza woda mozesz dać na całość.

Ja własnie nigdy nie miałam problemów ze skórą głowy. Dopiero gdzieś od 2 miesiecy

nie wiem czy tak jasne na 10/16 wyjda, predzej na jakiejś 12. 12/89 naprzykład, bo 12/16 w polsce jest niedostępne.
Ale jak chcesz na calosc z woda 6 % to moze lepiej 10/16 bo wyjdzie równiej z odrostem, ale na pewno nie wyjdzie tak jasno na dlugosci jak chcesz

Powiem ci ze ja na pewno bym takiej grzywki nie zrobiła teraz, z prostego względu - na mało których blond włosach taka grzywka dobrze wygląda. Mi sie podobaja jedynie takie na bok, bo wszelkie bardziej proste przy standardowych włosach wygladaja kiepsko. Blond włosy objetosciowo wydaja sie ciensze niz ciemne i efekt jest kiepski w wiekszosci.
Pamietam jak ja wygladalam w takiej grzywce przy ciemnych włosach - wszystko git. Zrobiłam taka sama przy jasnych - tragedia
i dobrze bo slicznie ci w nim
kurcze ale te strupki.lupiez robia ci sie tuz po farbie? z tydzien od farby? czy caly miesiac tak jest???
moze cie cos uczulilo z kosmetykow jakie uzywasz???

Cytat:
to jaki ty masz miesieczny przyrost? 3cm i wiecej???
Stary 2013-04-10, 15:16   #3407
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:

Bunny trochę się podłamałam bo tak teraz patrzę w lustrze w różnych pokojach i te troszkę jasniejsze pasma z tyłu włosów (gdzie rozjaśniacza dałam więcej/dłużej trzymałam nie wiem jak to zrobiłam w styczniu) mają barwę lekko zielonkawą, pierwszy raz w życiu widzę u siebie glona Tylko że one są najbardziej przetrawione więc to pewnie dlatego. Reszta po pierwszym umyciu włosów wydaje mi się mieć beżowy kolor, coś w stylu 8.13, także 9.21 powinno załatwić sprawę trochę zbyt złocistych włosów Nie wiem tylko jak to jest jak mam te lekko zielone pasma- czy jak położę na to 9.21 nie uzyskam dziwnego koloru na nich?

Wyprzedziłaś mnie Ja też muszę jakiejś poszukać, bo niedługo jak będzie słoneczko i będę chodziw koturnach/szpilkach przyda się odrobina biżu dla ozdoby Ja też jakieś duże koła muszę sobie kupić

Jasny popielaty brąz

Edytowane przez exclusivee
Czas edycji: 2013-04-10 o 15:17
Stary 2013-04-10, 15:18   #3408
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
no taka zachwycona byłam tym odcieniem, a wczoraj zobaczyłam i dupa i teraz już brak mi pomysłu, wstawiłam kochana zdjęcie odrostu i chciałabym taki sam poziom teraz jak mam swoje naturalki masz jakiś pomysł może?
O to zakupki zrobione ja mam zamiar w weekend poszaleć w końcu gorąco u Ciebie, ja dalej śmigam w puchówce, szaliku i rękawiczkach

ja muszę jeszcze podumać nad farbami
jezeli te zdjecia co dalas sa wierne to odrost masz jak 8 farba, takie 8.1 mozna na 3% oksy probowac, bo dlugosci to masz takie jasne jak 9 juz...
i mozna dac teraz albo 7.1 badz 7.21 zeby to bylo ciemniejsze, albo trzymac sie 8 poziomu tylko wode mu pomniejszyc...
albo zmieszac 7 z 8 i spokoj
Stary 2013-04-10, 15:18   #3409
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
o rany

co Ty włąsnie mam wrażenie,że mi w miejscu stoją te włosy, on na zdjęciu chyba się taki duży wydaje, na żywo tak z 1,5 cm na moje oko
Stary 2013-04-10, 15:19   #3410
czekoladowoo
Zakorzenienie

Cytat:
o rany

i dobrze bo slicznie ci w nim
kurcze ale te strupki.lupiez robia ci sie tuz po farbie? z tydzien od farby? czy caly miesiac tak jest???
moze cie cos uczulilo z kosmetykow jakie uzywasz???

Tego sie trzymam ze mi w nim dobrze

Wiesz co mam tak cały czas, niezależnie od tego czego uzywam itd. Poprzegladalam wszystkie kosmetyki, myslalam ze moze cos od sylikonów w szamponach ze moze po prostu nagle moja skora tak zaczela reagowac. Wywaliłam - bez zmian. Szampony dzieciece - bez zmian. Nie wiem juz co to moze byc. Kosmetyków używam raczej sprawdzonych firm które wiem ze u mnie zawsze działają ok i nigdy nic sie nie działo. Ja nigdy nawet łupieżu nie miałam a tu teraz takie cyrki
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 15:22   #3411
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
jezeli te zdjecia co dalas sa wierne to odrost masz jak 8 farba, takie 8.1 mozna na 3% oksy probowac, bo dlugosci to masz takie jasne jak 9 juz...
i mozna dac teraz albo 7.1 badz 7.21 zeby to bylo ciemniejsze, albo trzymac sie 8 poziomu tylko wode mu pomniejszyc...
albo zmieszac 7 z 8 i spokoj
wode zmniejszyć to na bank
myślę nad islande, albo ta illumina 7,81 a jest Alfa 7,21

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Lecę do maca na obiad

do sklikania później
Stary 2013-04-10, 15:24   #3412
vermicelli
Raczkowanie

blond bunny , a co Ty myślisz?
Czy kolestonem 10/16 wyjdzie mi taki kolor, jak na zdjęciu 2?
Jeśli nie, to jakiej farby użyć? Bardzo proszę o radę!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ks.jpg (110,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img_5062_49678686.jpg (26,4 KB, 17 załadowań)

.pomiędzy "zostaję", a "nigdy więcej" | <3

..and watchin you walk away..

WYMIANKA

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post41491354
vermicelli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 15:31   #3413
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Bunny trochę się podłamałam bo tak teraz patrzę w lustrze w różnych pokojach i te troszkę jasniejsze pasma z tyłu włosów (gdzie rozjaśniacza dałam więcej/dłużej trzymałam nie wiem jak to zrobiłam w styczniu) mają barwę lekko zielonkawą, pierwszy raz w życiu widzę u siebie glona Tylko że one są najbardziej przetrawione więc to pewnie dlatego. Reszta po pierwszym umyciu włosów wydaje mi się mieć beżowy kolor, coś w stylu 8.13, także 9.21 powinno załatwić sprawę trochę zbyt złocistych włosów Nie wiem tylko jak to jest jak mam te lekko zielone pasma- czy jak położę na to 9.21 nie uzyskam dziwnego koloru na nich?

Wyprzedziłaś mnie Ja też muszę jakiejś poszukać, bo niedługo jak będzie słoneczko i będę chodziw koturnach/szpilkach przyda się odrobina biżu dla ozdoby Ja też jakieś duże koła muszę sobie kupić
to jak boisz sie tej zielonosci to naloz sobie koncentrat pomidorowy na wlosy na 5 minut moga od 21 zlapac na szaro mocniej...

z bransoletkami na kostke mam zawsze taki klopot ze zakladam z poczatkiem sezonu- wiosna/lato i nosze non stop, bo nie moge szponerami zapiac i zdjac hardkorowo jest jak musze zalozyc skarpety i jakies ciasne buty za kostke i wtedy bizu uwiera
no ale przeciez nie bede chodzic do sasiada i prosic zeby mi przed wyjsciem zapinal albo tz ciagle katowac

kolczyki koła moja najwieksza bizuteryjna milosc
przez glupia gownazerie w gimnazjum przestalam je nosic bo mialam ksywe cyganka- wiecie, ciemne dlugie wlosy, oliwkowa cera i koła...
teraz jako blondi moge nosic do woli i zmadrzalam, ale wiele lat lezaly nie noszone, to dzis zasluzylam na nowa pare o!

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ----------

Cytat:

tak mysle o twoich butach... wiesz ze w ccc sa podobne tylko zamszowe?

Cytat:
co Ty włąsnie mam wrażenie,że mi w miejscu stoją te włosy, on na zdjęciu chyba się taki duży wydaje, na żywo tak z 1,5 cm na moje oko
to i tak niezle

Cytat:
Napisane przez czekoladowoo Pokaż wiadomość
Tego sie trzymam ze mi w nim dobrze

Wiesz co mam tak cały czas, niezależnie od tego czego uzywam itd. Poprzegladalam wszystkie kosmetyki, myslalam ze moze cos od sylikonów w szamponach ze moze po prostu nagle moja skora tak zaczela reagowac. Wywaliłam - bez zmian. Szampony dzieciece - bez zmian. Nie wiem juz co to moze byc. Kosmetyków używam raczej sprawdzonych firm które wiem ze u mnie zawsze działają ok i nigdy nic sie nie działo. Ja nigdy nawet łupieżu nie miałam a tu teraz takie cyrki
moze sprobuj przeleczyc ta skore myjac przeciwlupiezowym jakies 2-3 tygodnie? i obserwuj skore? polecam clear'a albo biedronkowy care&go- jak mam wiekszy problem to pomyje tydzien wlosy szamponem tz i spokoj na miesiace
Cytat:
wode zmniejszyć to na bank
myślę nad islande, albo ta illumina 7,81 a jest Alfa 7,21

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Lecę do maca na obiad

do sklikania później
jest alfa 7.21 ale ona jak braz wychodzi
moze ta ilumina probuj?
smacznego!

Cytat:
blond bunny , a co Ty myślisz?
Czy kolestonem 10/16 wyjdzie mi taki kolor, jak na zdjęciu 2?
Jeśli nie, to jakiej farby użyć? Bardzo proszę o radę!
te zolte z 1 foto to farba jakas? czy dekoloryzowalas wlosy?
Stary 2013-04-10, 16:02   #3414
exclusivee
Zakorzenienie

Bunny mam nadzieję że to 9.21 nie zaszkodzi, i ładnie mi jeszcze ochłodzi całość... bo jak dla mnie ten beż jest jeszcze za ciepły, wolę coś bardziej "stalowego" Tak w ogóle to dziwne że dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego że mam beż na głowie A Ty na moim miejscu co byś kładła na beżowe włosy?

To hardcorowo masz widzę Ja mam krótkie pazurki ale marzą mi się dłuższe w kształcie migdała, pomalowane jakimś nude lakierem

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-10, 16:10   #3415
Ninedin
Zakorzenienie

a mnie się marzy ładny=trwały kolor włosów

Mam już odrost spory i zamówiłam tradycyjnie 11.21 Przez pierwsze dwa tygodnie wygląda super, a jak minie miesiąc to jest tragedia
Stary 2013-04-10, 16:33   #3416
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
Bunny mam nadzieję że to 9.21 nie zaszkodzi, i ładnie mi jeszcze ochłodzi całość... bo jak dla mnie ten beż jest jeszcze za ciepły, wolę coś bardziej "stalowego" Tak w ogóle to dziwne że dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego że mam beż na głowie A Ty na moim miejscu co byś kładła na beżowe włosy?

To hardcorowo masz widzę Ja mam krótkie pazurki ale marzą mi się dłuższe w kształcie migdała, pomalowane jakimś nude lakierem
jak bardziej stalowo chcesz to w popiele.

Cytat:
a mnie się marzy ładny=trwały kolor włosów

Mam już odrost spory i zamówiłam tradycyjnie 11.21 Przez pierwsze dwa tygodnie wygląda super, a jak minie miesiąc to jest tragedia
a nie myslalas zejsc na poziom 10?
Stary 2013-04-10, 16:37   #3417
Ninedin
Zakorzenienie

bunny nie wiem jak i jaki odcień byłby dla mnie najlepszy.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

a i brzydotę mojej fryzury podbija jeszcze brzydkie ścięcie i zapuszczanie na żywioł
Stary 2013-04-10, 16:43   #3418
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:
bunny nie wiem jak i jaki odcień byłby dla mnie najlepszy.

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

a i brzydotę mojej fryzury podbija jeszcze brzydkie ścięcie i zapuszczanie na żywioł
10.1 albo 10.21 np.
a kolor ci rudzieje czy zolknie? na oksy 9% robisz odrosty?
mozna tez probowac dodawac mixa np. fioletowego...
Stary 2013-04-10, 16:52   #3419
exclusivee
Zakorzenienie

Cytat:
jak bardziej stalowo chcesz to w popiele.
Czyli jak chcę chłodniej to lepiej robić 8.1-9.1 niż 9.21?

Jasny popielaty brąz
Stary 2013-04-10, 16:57   #3420
7Paulina7
Zadomowienie

GG do 7Paulina7

Exclusivee wrzuć koniecznie foty po farbowaniu Alfą 9,21 bo ja tez sie pisze na ta farbe ale chyba poprosze koleżanke aby mi zrobiła pasemka na papierki żeby zobaczyc jak kolor bedzie wyglądał a potem jak mi sie spodoba to zrobie na całe.

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości