Scent Bar XLIX - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 13:35   #1591
Betty83
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar XLIX

Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
Bylam u u dentysty. Miało być kanalowe . Ale nie wiadomo...rozwiercila, wyczyścila, stwierdziła że do miazgi nie doszło...i powiedziala że moze jednak nie będzie . Wrzuciła opatrunek na ponad tydzień ,zeby zobaczy czy zaboli...jak nie zaboli to super, jak zaboli to będzie kanalowka...tzrymajcie kciuki,zeby nie zabolało...tyle lat dziad nie bolał, to niech teraz też nie zacznie, no i żeby sie nie skruyszył bo tak go oczysciła że jest prawie jak wydmuszka..

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość
Betty, Ty się od dawna kwasisz? Jak oceniasz efekty?
kręconymi prawie 8 lat
a wcześniej jeszcze acnedermem
chociaż ja się bardziej zdzieram niż kwaszę stężeniami <15%
preferuję 25-40%
serie zaczynam parę razy w roku, po pierwszych zabiegach jestem zachwycona, ale rzadko udaje mi się dotrwać do końca - albo słońce wylezie, albo zrobię sobie kuku wymagające chwili przerwy , albo coś wypadnie, że nie mogę sobie pozwolić na dalsze wylinki
staram się kontynuować retinoidami
efekty - oczyszczenie i zwężenie porów, regulacja przetłuszczania, rozjaśnienie cery, wypalenie pryszczy i śladów po nich, zmniejszenie/zniknienie blizn i przebarwień, wygładzenie zmarch i napięcie skóry. tzn ważny jest nawilżacz,odżywiacz i filtr
w ocenie otoczenia - jestem masochistką, znowu coś kombinowałam przy paszczy, niepotrzebne mi takie zabiegi

Cytat:
Napisane przez golden_eye Pokaż wiadomość
chuop mię skomplementował - ale oczy to możesz mieć zamknięte, bo ładnie wyglądają

Cytat:
Jeszcze pragnę napisać, że nakładałam wczoraj cassję na włosy i sprała mi rudy Zarówno hennę jak i farbę więc jeśli komuś zależy na odrudzeniu się to polecam (Pin?), heh.
Potem do 1 w nocy poprawiałam się henną no i dzisiaj mam odcień miedziano-czerwonawy z którym czuję się jak własna ciotka. Ale cóż czynić, taki lajf Przynajmniej w miarę równo pokryła wszystkie odcienie rudości, brązu i blondu, które powoli zaczynały się ujawniać.
o, to ja mozolnie walczę o naturalne odhennienie

Ewuś stalowa ;ehem:
albo fioletowa
Stary 2013-04-10, 13:51   #1592
Parabelka
Panaroja

Z dna doła
Cytat:
Bylam u u dentysty. Miało być kanalowe . Ale nie wiadomo...rozwiercila, wyczyścila, stwierdziła że do miazgi nie doszło...i powiedziala że moze jednak nie będzie . Wrzuciła opatrunek na ponad tydzień ,zeby zobaczy czy zaboli...jak nie zaboli to super, jak zaboli to będzie kanalowka...tzrymajcie kciuki,zeby nie zabolało...tyle lat dziad nie bolał, to niech teraz też nie zacznie, no i żeby sie nie skruyszył bo tak go oczysciła że jest prawie jak wydmuszka..
bendzie topsz
Cytat:
Napisane przez justynaneyman Pokaż wiadomość
No więc niestety - stety zaczęłam niebo, bo jest łatwiejsze - i jak mi czas zostanie, to będzie i trawa.
I jestem umówiona z projektantką, bo myslę o takiej sukni :

http://www.agijensen.com/content/suk...y/img_0298.jpg

I ona (na zdjęciu) doradzi mi w ogóle ad. wyglądu

A jeszcze Łabędzia przerabiam na babeczkę/pucharek lodów/kremu ze złotą baletniczką w formie przybrania - wielkośi monstrualnej
1.tak myślałam
2.piękna suknia
3.to będzie piękne , ale Łabędzia mi strrrrasznie szkoda
no i czy babeczka/krem nie będzie jednak zbyt oczywista ? jadalność Ważek każdy czuje od razu , a Łabędź jest nietuzinkowy i w ogóle

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
I dzień dobry, choć właściwie to niedobry on jest - trzeci dzień z migreną Sama nie wiem, po co do pracy pójdę, bo z pracowaniem będzie kiepsko

U mnie nic nie pada od trzech dni , ale jakoś mi dennie

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:12   #1593
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

współczuję chorowitego chuopa
Dziś już żyje

Cytat:
I dzień dobry, choć właściwie to niedobry on jest - trzeci dzień z migreną Sama nie wiem, po co do pracy pójdę, bo z pracowaniem będzie kiepsko

Cytat:
A propos dyskusji o kolorach to jestem na 90% zdecydowana na sukienkę na wesele siostry (taki sajl sobie umyśliłam i znalazłam), ale nie wiem jaki kolor wybrać Tym razem czarny odpada, bo mam być świadkową, jakoś tak mi nie pasuje, mimo że zazwyczaj się nie przejmuję takimi konwenansami Myślę pomiędzy stalową a fioletową:
Hmm jeśli już to stalowa, ale tak naprawdę to mi się akurat ta sukienka nie podoba

Cytat:

Hmm, nie za bardzo podoba mi się błysk + kwiatki, bym brała stalową jak już bo kffiatki mniej rzucają się oczy a na dodatek fioletowa ma "halkę" w innym odcieniu, przynajmniej na moim komputerze.

Zaraz zabiję aileenn za wypisywanie tylu ! rzeczy do zobaczenia w Krk - ile dni/miesięcy/lat potrzeba by to wszystko zobaczyć? (Już kiedyś sobie zapisałam to co polecałaś do zobaczenia, mam nadzieję, że wszystko się pokrywa ). I zara zabiję Rejcz za poruszenie tematu Jakiś czas temu wymyśliłam sobie, że może pojedziemy na weekend majowy do Krk, ale w święta się dowiedziałam, że Brat wyjeżdża na Ukrainę No i teraz zaczęłam przeglądać co jest polecane do zwiedzenia, zobaczenia
Już mam kilka "must see"

Dobry
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.

Edytowane przez Spoora
Czas edycji: 2013-04-10 o 14:13
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:13   #1594
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciłam od lekarza, opatrunek zmieniony, kolano wygląda względnie ok, nawet punkcji nie miałam za tydzień zdjęcia szwów (i już na pewno punkcja, no ale przynajmniej jedna a nie dwie )

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
mam oczywiście w pytkę to samo jakbym siebie czytała

taka nasza uroda
ja sobie to chyba w podpisie kiedyś ustawię, bo czasem zapominam i dziwi mnie np. że wszyscy chwalą Gienię a ze mnie Gienia robi ropuchę na buzi i dopiero właśnie "uroda moja" mnie oświeca że osz gópia co się dziwisz
jednakowoż chciałabym aby był dostępny taki cut, że idę, płacę komuś kto WIE, nawet 5 tysi (dla mnie kosmiczna suma ) ale osoba ta mi dobiera wszystko. fryz, kolor, kremy, makijaż, wszystkie mazidła, olejki, serumy, insze inszości i że ja mogę być potem spokojna, że wszystko jest idealne, ropuchy ze mnie nie zrobi, Wodeckiego na głowie miec nie będę, i mam spokój święty. testowanie w kółko różnych rzeczy na sobie mnie osobiście psychicznie wykańcza. żebym jeszcze znalazła w końcu coś, co mi pasuje ale nie. po czasie zachwytów przychodzi czas płaczu i kolejne poszukiwania a finansowo poprawy żadnej nie ma i to jest największy ogranicznik.

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
zapomnialam sie pochwalic ze kupiłam sobie cudny ( w moim mniemaniu) sweterek w berszce ło taki:

http://www.bershka.com/webapp/wcs/st...elementami/251

ofkors czarny nie biały
cut
Cytat:

jantar wcierka prawda? fidziałam dziś jantar szampon ale cos mię zaskoczyło, że to nie to i nie wzięłam
Cytat:
Dobry

Cytat:
Zapomniałam skomentować.
Może masz za mało nawilżoną/natłuszczoną skórę albo formuła Ci nie pasuje i robi tynk. Nie mają tego odcienia w innych formułach, mniej tapetująco-kryjąco-sucho-matujących-czy coś? Spróbuj nakładać mało i tylko tam gdzie trzeba dociapać więcej, albo spryskać hydrolatem/wodą przegotowaną po nałożeniu. Ale ja bym jednak obstawiała szukanie innej formuły.
nie wiem właśnie co to, chciałabym kryjący jakiś, bo mam co ukrywać ale zamówię chyba z innej firmy dla porównania wyglądu na buzi, nawet już z kolorem nie musze idealnie trafić, tylko żeby zobaczyć jak to leży na skórze i wtedy pomyślę co dalej. z meow mam ta najbardziej kryjącą formułę. kremami smaruję, peelingi robię, ale nie ocenię sama czy jest wystarczająco nawilżona czy natłuszczona. przetłuszczająca się raczej kremy zwykłe, nie szałowe
Cytat:
A propos dyskusji o kolorach to jestem na 90% zdecydowana na sukienkę na wesele siostry (taki sajl sobie umyśliłam i znalazłam), ale nie wiem jaki kolor wybrać Tym razem czarny odpada, bo mam być świadkową, jakoś tak mi nie pasuje, mimo że zazwyczaj się nie przejmuję takimi konwenansami Myślę pomiędzy stalową a fioletową:
stalowa?
Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
kręconymi prawie 8 lat
serie zaczynam parę razy w roku
efekty - oczyszczenie i zwężenie porów, regulacja przetłuszczania, rozjaśnienie cery, wypalenie pryszczy i śladów po nich, zmniejszenie/zniknienie blizn i przebarwień, wygładzenie zmarch i napięcie skóry. tzn ważny jest nawilżacz,odżywiacz i filtr

1. acnederm niedobry? pytam bo chciałam kupić
pogrubione - czyli co u Ciebie ?

znad ogłupienia czytam i czytam i szukam i wypisuję i znów czytam i ogłupiałam. tyle jest polecanych rzeczy, kuracji, kosmetyków że nie jestem w stanie się przedrzeć przez to, przynajmniej w 2 dni.

idę rybę smażyć, z kiszakiem
Stary 2013-04-10, 14:17   #1595
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
kręconymi prawie 8 lat
chociaż ja się bardziej zdzieram niż kwaszę stężeniami <15%
preferuję 25-40%
serie zaczynam parę razy w roku, po pierwszych zabiegach jestem zachwycona, ale rzadko udaje mi się dotrwać do końca - albo słońce wylezie, albo zrobię sobie kuku wymagające chwili przerwy , albo coś wypadnie, że nie mogę sobie pozwolić na dalsze wylinki
w ocenie otoczenia - jestem masochistką, znowu coś kombinowałam przy paszczy, niepotrzebne mi takie zabiegi

o, to ja mozolnie walczę o naturalne odhennienie
1. łojej, i powiadasz, że nadal masz tam coś do majstrowania? Myślałam, że po takim czasie to już ideał... Dowaliłam, co
2. w takim razie polecam ale nie gwarantuję równomiernego efektu
U mnie wyszło spłowiało-rude z przebłyskami naturalek ale nie udało mi się zrobić dobrego zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Co to, co to?? Się podekscytowałam!!!
Takie cuś: http://www.khadi.pl/cassia-bezbarwna-henna-senna
Pełna naturalność.

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:20   #1596
Spoora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Z dna doła
Co się stało się?

Cytat:

znad ogłupienia czytam i czytam i szukam i wypisuję i znów czytam i ogłupiałam. tyle jest polecanych rzeczy, kuracji, kosmetyków że nie jestem w stanie się przedrzeć przez to, przynajmniej w 2 dni.
C'nie? Potrzeba Ci więcej czasu
teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego.

Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki.
Spoora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:30   #1597
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Spoora Pokaż wiadomość
Co się stało się?

C'nie? Potrzeba Ci więcej czasu
ale jest jakaś szansa że to ogarnę ZANIM zrobię sobie wielkie kuku kładąc wszystko na raz?
Stary 2013-04-10, 14:36   #1598
Murszafka
To ja :)

Cytat:
Takie cuś: http://www.khadi.pl/cassia-bezbarwna-henna-senna
Pełna naturalność.
Hmmm... A to chyba nie ma reguły... Bo miałam ją kiedyś i mi ktoś powiedział, że po tym będę żółtko. Oddałam więc koleżance Mamy i ona faktycznie jak pisklak żółciutka była...
Podobno po hennie farby nie chwytają...

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:40   #1599
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Hmmm... A to chyba nie ma reguły... Bo miałam ją kiedyś i mi ktoś powiedział, że po tym będę żółtko. Oddałam więc koleżance Mamy i ona faktycznie jak pisklak żółciutka była...
Podobno po hennie farby nie chwytają...
To ładnie się załatwiła...
Czy nie chwytają w sumie nie wiem bo po całości już nie farbuję, tylko odrosty i wychodzi ok. Natomiast wczoraj to porażka, wyprało mi czerwony/rudy pigment z poprzednich farbowań chemią i henną ale już jestem ponownie ruda

Stary 2013-04-10, 14:44   #1600
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:

jantar wcierka prawda? fidziałam dziś jantar szampon ale cos mię zaskoczyło, że to nie to i nie wzięłam

Na pewno chodzi o wcierkę, mnie w poniedziałek zaatakowała ona w lokalnej aptece (gdzie jej sie zupełnie nie spodziewałam) i tak głośno wrzeszczała kup mnie, ze nie miałam wyjścia i to zrobiłam.

Ja tez nie ogarniam.
I nawet już nie próbuję ogarnać te kwasy, sody oczyszczone, filtry, nawilżacze, oczyszczacze, wybielacze, dopalacze i ACE (sie znaczy inne acze ). No cóż najwyraźniej jest mi przesadzone ze będę brzydka, pomarszczona, przebarwiona, pryszczata i kostropata. AMEN
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:44   #1601
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
1. acnederm niedobry? pytam bo chciałam kupić
pogrubione - czyli co u Ciebie ?
dobry
nawet ostatnio o nim myślałam, żeby znowu potestować
ale mnie, nakładany globalnie przez kilka dni, podrażniał niewspółwymiernie do mocy/efektów
używałam miejsowo na pryszcze i przebarwienia
a włączyłam kurację effaclarem
później diacnealem
migdałem
mlekowym
salicylem i isotretynoinką
pewnie coś tam jeszcze mniej znaczącego po drodze było
brevoksyle, benzacne, wysuszacze apteczno-drogeryjne, mikrodermabrazje domowe
ufff

zaraz po zabiegu alantan plus krem i na mocniejsze podrażnienia maść z wit A (może zapychać ale jest zbawienna na zbielona a później zbrązowioną skórę) na początku unikam nakładania gotowych kremów na miejsca potraktowane mocnym kwasem, ale kiedy ustępuje podrażnienie włączam ten krem i olejki
ale acne derm nie powinien zafundować takich wrażeń jak moje zdzieraki
Stary 2013-04-10, 14:44   #1602
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
jednakowoż chciałabym aby był dostępny taki cut, że idę, płacę komuś kto WIE, nawet 5 tysi (dla mnie kosmiczna suma ) ale osoba ta mi dobiera wszystko. fryz, kolor, kremy, makijaż, wszystkie mazidła, olejki, serumy, insze inszości i że ja mogę być potem spokojna, że wszystko jest idealne, ropuchy ze mnie nie zrobi, Wodeckiego na głowie miec nie będę, i mam spokój święty. testowanie w kółko różnych rzeczy na sobie mnie osobiście psychicznie wykańcza. żebym jeszcze znalazła w końcu coś, co mi pasuje ale nie. po czasie zachwytów przychodzi czas płaczu i kolejne poszukiwania a finansowo poprawy żadnej nie ma i to jest największy ogranicznik.

nie wiem właśnie co to, chciałabym kryjący jakiś, bo mam co ukrywać ale zamówię chyba z innej firmy dla porównania wyglądu na buzi, nawet już z kolorem nie musze idealnie trafić, tylko żeby zobaczyć jak to leży na skórze i wtedy pomyślę co dalej. z meow mam ta najbardziej kryjącą formułę. kremami smaruję, peelingi robię, ale nie ocenię sama czy jest wystarczająco nawilżona czy natłuszczona. przetłuszczająca się raczej kremy zwykłe, nie szałowe
1. o, to byłoby fajne... Ale niestety nawet obcykana osoba może się zdziwić bo Cię wysypie po tym idealnym zestawie albo coś, ech...
2. to testuj, testuj. U mnie najbardziej kryjące zawsze robiły tynk, ja nie wiem jak inni to nakładają, że jest niewidoczne i ładne. W końcu skusiłam się na rozświetlające, niezbyt kryjące i najbardziej "satynowe" formuły Lumiere. A pędzel masz odpowiedni?

Stary 2013-04-10, 14:55   #1603
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
1. łojej, i powiadasz, że nadal masz tam coś do majstrowania? Myślałam, że po takim czasie to już ideał... Dowaliłam, co
2. w takim razie polecam ale nie gwarantuję równomiernego efektu
U mnie wyszło spłowiało-rude z przebłyskami naturalek ale nie udało mi się zrobić dobrego zdjęcia.
no niestety kwasy działają, kiedy się je stosuje
a ja jak zauważę poprawę, to sobie zaczynam odpuszczać
wylinki i filtrowanie są męczące i z każdym zabiegiem wyliczam do kiedy będę musiała unikać słońca

po 1 zabiegu? ile tego trzeba położyć i na ile?
jak mi do maja nic nie pomoże, to będę musiała wypróbować
Stary 2013-04-10, 15:16   #1604
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez Eenax Pokaż wiadomość
I nawet już nie próbuję ogarnać te kwasy, sody oczyszczone, filtry, nawilżacze, oczyszczacze, wybielacze, dopalacze i ACE (sie znaczy inne acze ).

Cytat:
no niestety kwasy działają, kiedy się je stosuje
a ja jak zauważę poprawę, to sobie zaczynam odpuszczać
wylinki i filtrowanie są męczące i z każdym zabiegiem wyliczam do kiedy będę musiała unikać słońca

po 1 zabiegu? ile tego trzeba położyć i na ile?
jak mi do maja nic nie pomoże, to będę musiała wypróbować
1. łeee, myślałam, że na dłużej to starcza... Akurat unikanie słońca mi niestraszne ale filtry zapewne są upierdliwe.
2. nałożyłam raz a dobrze na 6 godzin pod czepek. Poszło chyba pół opakowania.
Czemu rezygnujesz z rudości? Ładnie Ci.

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2013-04-10 o 15:19
Stary 2013-04-10, 15:24   #1605
Redhaired Witch
Nindżopesz

Betty, dorzucam fotkę po cassji. Trochę przekłamane i z lampą, przed byłam mniej więcej jak w avku ale sprana. Na żywo po tej cassji wydawały mi się zdecydowanie bardziej żółte.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1170265.jpg (46,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1170268.jpg (43,7 KB, 25 załadowań)

Edytowane przez Redhaired Witch
Czas edycji: 2013-04-10 o 15:26
Stary 2013-04-10, 15:37   #1606
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Betty, dorzucam fotkę po cassji. Trochę przekłamane i z lampą, przed byłam mniej więcej jak w avku ale sprana. Na żywo po tej cassji wydawały mi się zdecydowanie bardziej żółte.
hmm
rzeczywiście ogromna różnica
mi do ostatniego hennowania same się tak wypłukiwały w ok miesiąc
a po tej cassji można chemię położyć?
np rozjaśniającą czy tak samo ryzykowne jak rudą henną

moje po majonezie minimalnie jaśnieją, ale wciąż w mocnym świetle pomarańczą dają po oczach

jak nic nie wskóram, to na imprezę będę musiała szamponetką odrosty wyrównać

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Na żywo po tej cassji wydawały mi się zdecydowanie bardziej żółte.

pewnie ten miodowy odcień

ja próbuję ochłodzić
nawet sprany czarny by mnie teraz usatysfakcjonował, byle zimny
Stary 2013-04-10, 15:43   #1607
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
a po tej cassji można chemię położyć?
np rozjaśniającą czy tak samo ryzykowne jak rudą henną

pewnie ten miodowy odcień
1. nie wiem bo po całości chemią już od dawna nie daję. Hennę spokojnie nałożyłam tego samego dnia, złapało. Cassję już kiedyś stosowałam w mieszankach z henną i potem farbowałam odrosty chemią, było ok.
2. tia

Stary 2013-04-10, 15:52   #1608
SzatAnka71
Zakorzenienie

GG do SzatAnka71

all

Cytat:
1. Ale jak Cie Eld podrażnił ( to ten 100% henny miałaś ,rudy tak?) to i Khadi podrażni prawdopodobnie. Możesz mieć na henne alergie. A czym wcześniej farbowalaś?
Wcześniej tylko chemią farbowałam ale mi wysuszają włosy i szybko mi się odrosty robią
Jak pierwszy raz henne dałam było oki, a moze banan który dodałam do henny tak mnie podrażnił?nie chcę z henny rezygnować
Cytat:
I to jest argument -zawsze lubiłam Ankę!!
Ba, wiedziałam czym Cię przekonać
Cytat:
Nie raczej nie ma
No to moze cuś na odporność niech łyka
Cytat:
Napisane przez skarbiatko Pokaż wiadomość
mam zimę wiecie? nie żaden upiesz tylko regularna zima
Moze (nie)grzecznie ją wyproś?
Cytat:
Kruszynka informatyczno-techniczna?? Może Ci transfer przycięła... Wiesz, do gier online trzeba internetu z szeroką rurą, mój mi to czasem robi...
za co?
Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
zapomnialam sie pochwalic ze kupiłam sobie cudny ( w moim mniemaniu) sweterek w berszce ło taki:
Super
Cytat:
Dobry

Dziś dostanę do testów Blue Mist ale wiśnię
Teraz sami robimy liquidytanio i fajneprzedtem miałam 6mg a teraz mam 12mg i się chyba zatrułam bo mi cały wieczór było niedobrze i łeb mi trzaskał strasznie
A Ty co nowego próbowałaś?
Cytat:
Stalową
Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
Z dna doła
jeszcze chwilka i wyjdzie suońce i zakopie doły i doliny

SzatAnka71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 16:07   #1609
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
Na pewno chodzi o wcierkę, mnie w poniedziałek zaatakowała ona w lokalnej aptece (gdzie jej sie zupełnie nie spodziewałam) i tak głośno wrzeszczała kup mnie, ze nie miałam wyjścia i to zrobiłam.

Ja tez nie ogarniam.
2.I nawet już nie próbuję ogarnać te kwasy, sody oczyszczone, filtry, nawilżacze, oczyszczacze, wybielacze, dopalacze i ACE (sie znaczy inne acze ). No cóż najwyraźniej jest mi przesadzone ze będę brzydka, pomarszczona, przebarwiona, pryszczata i kostropata. AMEN
1. no to mus taką kupić, fstyt w aptece robiła tym darciem się
2.
Cytat:
dobry
1. nawet ostatnio o nim myślałam, żeby znowu potestować
ale mnie, nakładany globalnie przez kilka dni, podrażniał niewspółwymiernie do mocy/efektów
używałam miejsowo na pryszcze i przebarwienia
2. a włączyłam kurację effaclarem
później diacnealem
migdałem
mlekowym
salicylem i isotretynoinką
pewnie coś tam jeszcze mniej znaczącego po drodze było
brevoksyle, benzacne, wysuszacze apteczno-drogeryjne, mikrodermabrazje domowe
ufff

1. zaraz po zabiegu alantan plus krem i na mocniejsze podrażnienia maść z wit A (może zapychać ale jest zbawienna na zbielona a później zbrązowioną skórę) na początku unikam nakładania gotowych kremów na miejsca potraktowane mocnym kwasem, ale kiedy ustępuje podrażnienie włączam ten krem i olejki
ale acne derm nie powinien zafundować takich wrażeń jak moje zdzieraki
1. kiedyś 2 tubki zużyłam, fajnie było ale potem kolejny nietrafiony krem, nie(pielęgnacja) i ja osobiście zniweczyliśmy efekt i jakoś poszło w zapomnienie. a teraz szukam czegoś na blizny no i przypomniało się.
2. szacun kolejny temat do zgłębienia
Cytat:
1. o, to byłoby fajne... Ale niestety nawet obcykana osoba może się zdziwić bo Cię wysypie po tym idealnym zestawie albo coś, ech...
2. to testuj, testuj. U mnie najbardziej kryjące zawsze robiły tynk, ja nie wiem jak inni to nakładają, że jest niewidoczne i ładne. W końcu skusiłam się na rozświetlające, niezbyt kryjące i najbardziej "satynowe" formuły Lumiere. A pędzel masz odpowiedni?
1. no właśnie dlatego chciałabym zapłacić raz, porządnie ale żeby nie było wysypu ale wiem, że to niemożliwe.
2. skoro niekryjących używasz to powiedz czy jest też ten fotoszopowy efekt? no chociaż taki jak po płynnych podkładach? pędzel mam hakuro, H50S, kupiłam od razu z próbkami.

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2013-04-10 o 16:25
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 16:24   #1610
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
skoro niekryjących używasz to powiedz czy jest też ten fotoszopowy efekt? no chociaż taki jak po płynnych podkładach? pędzel mam hakuro, H50S, kupiłam od razu z próbkami.
A jakaś fotka jak ten efekt wygląda na innych?
No raczej aż tak to nie... Za dużo mam badziewia na paszczy typu pory, zmarszczki żeby być wyblurowaną Płynnych podkładów nie używałam bo mi spływały i robiły smugi, wcześniej jechałam na samym korektorze albo podkładzie Maybelline Mousse, miał piankową konsystencję więc to niezbyt porównywalne.

Stary 2013-04-10, 16:31   #1611
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:
A jakaś fotka jak ten efekt wygląda na innych?
No raczej aż tak to nie... Za dużo mam badziewia na paszczy typu pory, zmarszczki żeby być wyblurowaną Płynnych podkładów nie używałam bo mi spływały i robiły smugi, wcześniej jechałam na samym korektorze albo podkładzie Maybelline Mousse, miał piankową konsystencję więc to niezbyt porównywalne.
fotki nie mam, ale efekt był ładny, generalnie wszystko zakryte, wyrównane, nie było widać ani dziurek na skórze ani przebarwień. ładna gładka cera. nie fotoszop ale już nieźle. przynajmniej po ulubionym z Bell już nie produkowanym dlatego że go nie ma już to szukam czegoś innego i mam kopa do testowania minerałków.
siedzę na all może się dzisiaj zbiorę do zamówienia tych próbek...

paletka kolorowa by się przydała jeszcze jakaś
Stary 2013-04-10, 16:47   #1612
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
No cóż najwyraźniej jest mi przesadzone ze będę brzydka, pomarszczona, przebarwiona, pryszczata i kostropata. AMEN
Kłamczucha widziałam foty
Cytat:
Wow, ale zmienilo kolor, calkiem jak nie Twoje wlosy
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
all

Wcześniej tylko chemią farbowałam ale mi wysuszają włosy i szybko mi się odrosty robią
Jak pierwszy raz henne dałam było oki, a moze banan który dodałam do henny tak mnie podrażnił?nie chcę z henny rezygnować

Dziś dostanę do testów Blue Mist ale wiśnię
Teraz sami robimy liquidytanio i fajneprzedtem miałam 6mg a teraz mam 12mg i się chyba zatrułam bo mi cały wieczór było niedobrze i łeb mi trzaskał strasznie

1 Nie...banan to nie mogl być raczej. Cos mi sie widzi że to prawdopodobnie jednak henna, chyba że używalas wtym czasie coś nowego..nie wiem...szampon, odżywka?
To że za pierwszym razem nic Ci nie bylo o niczym nie świadczy. Uczulenie może wjść po entym razie używania, niestety ...jak chcesz jeszcze próbować, to najpierw zrób test uczuleniowy, za uchem albo w zgięciu lokcia....

2. Heh, też dziś zamowilam wiśnię z Blue Mist. I truskawki, kawę, mientę, ze dwa tytoniowe, oczywiście banana...i nie pamiętam jaki jeszcze. Ostatnio z nowych mialam tylko to, https://www.google.pl/search?source=....1.HntuudlJ3p4
kawe i malinę, ale takie se...znaczy są rzadkie, robią dużo dymu, ale smaki bardzo delikatne, ledwo posmak czuć...a ja jednak wole bardziej wyrazne.

3.A jak robisz liguidy? Moze i ja zaczne....

Co do tapetowania paszczy...od jakiegoś czasu porzucilam mineralki i przerzuciłam sie na bb cremy, te koreanskie i japońskie. Ciagle testuję i o ile nie jest różowawy dziad albo za ciemny, to pasuje, kryje co ma zakryć, robi fotoszop i wogle och i ach...
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 16:49   #1613
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
paletka kolorowa by się przydała jeszcze jakaś
U mnie nigdy nie jest gładziutko bo zawsze coś tam odstaje :/ No ale to nie wina minerałów bo przecież nic nie spłaszczy wystawaczy...
Co do paletek pozostaję pod wrażeniem Sleeka Bad Girl i Au Naturel

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Cytat:
Co do tapetowania paszczy...od jakiegoś czasu porzucilam mineralki i przerzuciłam sie na bb cremy, te koreanskie i japońskie. Ciagle testuję i o ile nie jest różowawy dziad albo za ciemny, to pasuje, kryje co ma zakryć, robi fotoszop i wogle och i ach...
Matuje, nie spływa, nie tłuści, nie włazi w zmarchy, nie robi tapety, maski?

Stary 2013-04-10, 16:58   #1614
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
.
A ja Storm

Te niebieskości nie robią Ci żle? Bo mi robiły...ale ja mam szaro niebieskie oko...najlepiej mi robią zielone i zlote w rożnych odcieniach i czarne.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:

No wlaśnie tak
No...z wyjątkiem tych tańszych...skinfood na przykład podszedł mi tylko jeden bo wszystkie podkreślały pory, suche skorki i spływaly po godzinie.
Misshy nie testowałam, bo po przejsciach Winter nie miałam odwagi.

A rezta...o ile nie jest zaciemny czy za różowy to bajka normalnie. Dziś rano dla przypomnienia wymazalam sie tym
https://www.google.pl/search?source=....1.An2cqBSzxrs

( na fotach nieroztarty jest ciemny jak pieron, ale po kontakcie ze skóra robi sie jaśniutki, idealnie wtapia sie mi w paszcze. Wyglada jak bym kompletnie nic nie miala, tylko caly syf zakryty, taki fotoszop)
A wzięłam znowu próbasa do potestowania bo przypadkiem odkopałam. Pamiętałam,że na jakiejś imprezie mialam i jak padłam do lozka w nim, bo nie chciało mi sie zmywać tapety, wstałam rano, a paszcza jak bym przed chwila dopiero sie wysmarowała.

No wszystkie te co teścilam narazie mi pasują
Stary 2013-04-10, 16:59   #1615
Parabelka
Panaroja

Cytat:
Co się stało się?
a tak jakoś samoistnie stwierdziłam że wszystko do doopy i bessęsu i fogle
przejdzie
Cytat:
Napisane przez SzatAnka71 Pokaż wiadomość
jeszcze chwilka i wyjdzie suońce i zakopie doły i doliny
chiba nie tak prętko na razie coś mży za oknem i jest syfiaście

Jak tak Was czytam o tych wszystkich napaszczowych cudach i zabiegach , to tak se myślę , że szalenie dzielne i zdyscyplinowane jesteście i podziwiam , bo mnie by się nie chciało to co jestem w stanie ogarnąć to płyn do zmycia łocóf , miciel do reszty , krem na noc na dzień i po łocy i czasem jak sobie przypomnę piling

Dla równowagi zanabyłam dwa kremy doręczne Himalai - przeciwstarzeniowy i odżywczy i bardzo fajne som - duoń się robi od razu gładziutka , mięciutka , jedwabista i fogle jak po żadnym naszym .
Widziałam też płyny myjące same i z pilingiem himalajowe i jakieś maseczki , ale myjadła były dla cery normalnej do tłustej , a ja mam suchawą więc brałam , a maseczek nie badałam , bo i tak nigdy nie robię bo zapominam ale myślę , że mogą być dobre . I fajne jest zwykłe himalajowe mydło z neem - odsyfia a nie wysusza są jeszcze jakieś z innymi roślinkami ale nie pamiętam z czym .

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 17:03   #1616
aileenn
Mother of Cats

Cytat:
Zaraz zabiję aileenn za wypisywanie tylu ! rzeczy do zobaczenia w Krk -
To przeca tylko drobna cząstka

Cytat:

Oraz jeśli nie jest za jasny. Oraz jeśli nie zapycha. Od kilku dni pieję nad próbką tego klik (wersja green) Fenomenalnie zakrywa nieco zbytnią naczynkową czerwoność policzków i nosa.

Cytat:
Nie robi tapety, chyba że nałożysz za dużo. Nie spływa. Co do reszty to zależy od bebika, są różne do różnych cer.

Zrobiłam sobie ciastko z kubka w mikrofali - całkiem, całkiem. I w sam raz do popołudniowej kaffy

Edytowane przez aileenn
Czas edycji: 2013-04-10 o 17:07
aileenn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 17:03   #1617
melkmeisje
BAN stały

GG do melkmeisje

Cytat:
U mnie nigdy nie jest gładziutko bo zawsze coś tam odstaje :/ No ale to nie wina minerałów bo przecież nic nie spłaszczy wystawaczy...
A jakich kolorów z Bad Girl używasz?
Bo ja się jakoś uczepiłam tych dwóch stalowoszarych, w sumie bez sensu, bo tyle innych ładnych odcieni tam jest
melkmeisje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 17:04   #1618
golden_eye
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

1. czytam właśnie, znalazłam na all nawet, trochę dziewczyny psioczą, że się sypie ale jestem przyzwyczajona do osypujących się cieni
2. właśnie, podpinam się pod pytanie ooooooo już jest

fotka z dłonią mnie rozwaliła mój fotoszop i cena godniejsza, musze się zastanowić sama co chcę bo zgłupieję całkiem

Edytowane przez golden_eye
Czas edycji: 2013-04-10 o 17:11
golden_eye jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 17:17   #1619
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aileenn Pokaż wiadomość

Oraz jeśli nie jest za jasny. Oraz jeśli nie zapycha. Od kilku dni pieję nad próbką tego klik (wersja green) Fenomenalnie zakrywa nieco zbytnią naczynkową czerwoność policzków i nosa.

Nie robi tapety, chyba że nałożysz za dużo. Nie spływa. Co do reszty to zależy od bebika, są różne do różnych cer.
1. U mnie probka zielonego leży i czeka na swoja kolej
Narazie testowałąm ten z linka i też jest świetny. I nic , a nic nie wyróżawia

2
Stary 2013-04-10, 18:04   #1620
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Te niebieskości nie robią Ci żle? Bo mi robiły...ale ja mam szaro niebieskie oko...najlepiej mi robią zielone i zlote w rożnych odcieniach i czarne.

A rezta...o ile nie jest zaciemny czy za różowy to bajka normalnie. Dziś rano dla przypomnienia wymazalam sie tym
https://www.google.pl/search?source=....1.An2cqBSzxrs
1. trochę źle bo nie mam koncepcji z czym je naciapać oprócz czerni a wtedy jest za ciężko. Złote jednak niezbyt mi pasują ale brązy jak się okazało są ok.
2. wooow, fota z ręką! Nie kuś, mam całą górę Lumiere do zużycia.

Cytat:
Napisane przez melkmeisje Pokaż wiadomość
A jakich kolorów z Bad Girl używasz?
Bo ja się jakoś uczepiłam tych dwóch stalowoszarych, w sumie bez sensu, bo tyle innych ładnych odcieni tam jest
Właściwie wszystkich oprócz szarych i granatowych Bo mnie pojechali, że w szarościach smutno.
Najchętniej fiolety i ten jasny.

Cytat:
1. czytam właśnie, znalazłam na all nawet, trochę dziewczyny psioczą, że się sypie ale jestem przyzwyczajona do osypujących się cieni
Odkąd mniej nabieram już się nie sypie, jest spoko Ale nie mam porównania do innych oprócz Rimmla.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości