Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 13:52   #2611
Magiusa
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość

Aaa Tż był dziś na policji w sprawie tego wózka. Mój optymizm ostygnoł. Jakiś gość się sprawą zajmował, ale poszedł na urlop wiec inny przejoł. Powiedzieli mu tyle, że mają czas 30 dni, żeby sie skontaktować z Tablicą i sprzwdzić czy doszło do oszustwa i dopiero po tych 30 dniach albo wszczynają postępowanie albo umażają. Także zbyt wiele sobie nie obejcujemy. 15 będzie miesiąc od zgłoszenia i Tż ma dzwonić.
No ja się niedawno właśnie zastanawiałam jak u Was z tym wózkiem.
Ale drażni mnie nieco fakt, że mają podane wszystko na tacy, tylko muszą wystosować żądanie do jednego portalu i już w ogóle będą mieli wszystko, a mogą czasem to umorzyć.
To nie fair. Mam jednak nadzieję, że złapią tych Waszych oszustów!!!

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:53   #2612
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
O kurcze to kciuki :thumbup: będziemy czekać na wieści
jakos nie daje mi to krwawienie spokoju. najpierw od razu pobieglam na kanape i lezalam, o wizycie u gina nie chcialam myslec, bo mialam wizje szpitala...a dzisiaj jednak stwierdzilam, ze spokoju mi to nie daje. niech sprawdzi czy szyjka sie skraca, czy wod wystarczajaco, czy nie ma zagrozenia wczesniejszym porodem, czy to nie odklejajace sie lozysko i inne cuda. za wudo watpliwosci i ciagle w glowie kracace mysli. bede spokojniejsza i dowiem sie czy musze lezec, czy juz ok.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:54   #2613
axella
Zakorzenienie

GG do axella
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

przyszedł,poszedł..
zostawił rachunki

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:56   #2614
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZER

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
jakos nie daje mi to krwawienie spokoju. najpierw od razu pobieglam na kanape i lezalam, o wizycie u gina nie chcialam myslec, bo mialam wizje szpitala...a dzisiaj jednak stwierdzilam, ze spokoju mi to nie daje. niech sprawdzi czy szyjka sie skraca, czy wod wystarczajaco, czy nie ma zagrozenia wczesniejszym porodem, czy to nie odklejajace sie lozysko i inne cuda. za wudo watpliwosci i ciagle w glowie kracace mysli. bede spokojniejsza i dowiem sie czy musze lezec, czy juz ok.
Masz racje to lepiej sprawdzić tym bardziej że mamy jeszcze długi termin.
Bedziesz chociaz spać spokojnie
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:58   #2615
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
http://bielskobiala.gazeta.pl/bielsk..._ROZMOWA_.html do poczytania

aha! kilka dni temu rozbawila mnie do lez nowa bielska wypozyczalnia...radosne koniki
idziemy sobie z tz na zakupy (pasaz Tesco), a tam dzieci pomykaja na koniach widok taki, ze myslalam, ze sie zleje. jedna malutka dziewczynka tak "galopowala", ze nawet glowa ruszala byle kon jechal szybciej
http://www.youtube.com/watch?v=HmoatlHIAW4 tutaj filmik z prezentacja. chyba wiem, co Nelcia dostanie kiedys w prezencie
Widziałam to w tym roku nad morzem - moja mina była bezcenna
Tylko na tym filmiku jest jakaś mała wersja tych koni, ja widziałam dużą i nawet niektórzy dorośli się za to brali
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
przyszedł,poszedł..
zostawił rachunki
termin przesunął?!

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 13:58   #2616
metropolitan
Zadomowienie

noo niezłe macie dzisiaj tempo....

dziewczyny błagam nie załąmujcie mnie teoriami, że po cc jest gorsza więź z dzieckiem niż po sn... jak tak można w ogóle twierdzić.... w ogóle nie rozumiem jaki wpływ miałby mieć rodzaj porodu na więź z dzieckiem. no naprawdę teoria dramat.

ja już po wizycie, wód sporo, łożysko ok, mały duży 2700 kg, jeśli wcześniej nie wyjdzie, to lekarz ustali cc na 29-30 kwietnia także super.
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:01   #2617
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ooo tak! bo ta obudowa niedlugo mnie rozsadzi! zamiast malutkiego palmtopka mam juz w sobie przedpotopowy commodore
Takiego porównania jeszcze nie słyszałam
Ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy jak mała już teraz tak się rozbija to co będzie jak urośnie?

Cytat:
Aaa Tż był dziś na policji w sprawie tego wózka. Mój optymizm ostygnoł. Jakiś gość się sprawą zajmował, ale poszedł na urlop wiec inny przejoł. Powiedzieli mu tyle, że mają czas 30 dni, żeby sie skontaktować z Tablicą i sprzwdzić czy doszło do oszustwa i dopiero po tych 30 dniach albo wszczynają postępowanie albo umażają. Także zbyt wiele sobie nie obejcujemy. 15 będzie miesiąc od zgłoszenia i Tż ma dzwonić.
Zmiana prowadzącego nie powinna mieć wpływu na postępowanie w sprawie.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 14:02   #2618
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie dzisiaj kotlety mielone z ziemniakami i buraki, ale duszona marchewe tez sobie zrobie (na deser, hehe)

aaa i udalo mi sie wcisnac dzisiaj do gina ma luke o 18, wiec sprawdze te szyjke, zapytam o krwawienie i bede mogla spokojnie spac. gdybym sie wieczorem nie pojawila "to zly znak i wiedzcie, ze cos sie dzieje"

Ja Cię to uspokoi to na pewno warto iść i sprawdzić.

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
No ja się niedawno właśnie zastanawiałam jak u Was z tym wózkiem.
Ale drażni mnie nieco fakt, że mają podane wszystko na tacy, tylko muszą wystosować żądanie do jednego portalu i już w ogóle będą mieli wszystko, a mogą czasem to umorzyć.
To nie fair. Mam jednak nadzieję, że złapią tych Waszych oszustów!!!

Powiem Ci, że mają wiecej nawet bo dane do konta razem z Adresem zamieszkania...
Nawet nie musieliby do Tablicy się zwracać no chyba , że po to, żeby im udostępnili oryginały korespondencji ( bo ja im dałam wydruki ). Wystarczyło by żeby ktoś się do domu pofatygował i odebrał ta kasę ale cóż.

Cytat:
przyszedł,poszedł..
zostawił rachunki

Widzisz nie było się czym martwić

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:02   #2619
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
tż chce ze mną na wizytę..bo usg i ktg...
Czyli zmienił zdanie, i córka zanim się urodzi nadal go interesuje Jal tak bardzo chce to mu pozwól tylko nie daj się w ten sposób kupić, boobawiam się, że taka jest jego motywacja

Cytat:

aha! kilka dni temu rozbawila mnie do lez nowa bielska wypozyczalnia...radosne koniki
idziemy sobie z tz na zakupy (pasaz Tesco), a tam dzieci pomykaja na koniach widok taki, ze myslalam, ze sie zleje. jedna malutka dziewczynka tak "galopowala", ze nawet glowa ruszala byle kon jechal szybciej
http://www.youtube.com/watch?v=HmoatlHIAW4 tutaj filmik z prezentacja. chyba wiem, co Nelcia dostanie kiedys w prezencie
Ja chcę taką zebrę dla Sofki!
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:05   #2620
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Widziałam to w tym roku nad morzem - moja mina była bezcenna
Tylko na tym filmiku jest jakaś mała wersja tych koni, ja widziałam dużą i nawet niektórzy dorośli się za to brali
tak, sa rozne rozmiary konikow ten najwiekszy do 90kg
maultki kosztuje 700zl http://allegro.pl/konik-mechaniczny-...136259548.html
jest tez jakis za 300, ale bez strzemion
http://allegro.pl/jezdzacy-konik-mec...121852014.html

juz wszystko sprawdzilam, tatus musi zbierac kase.

ja najpierw prawie zbieralam szczeke z podlogi, a pozniej nie moglam przestac sie smiac. srodek pasazu handlowego i te dzieciaki wczuwajace sie w role suuuuper.
Stary 2013-04-10, 14:06   #2621
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość

dziewczyny błagam nie załąmujcie mnie teoriami, że po cc jest gorsza więź z dzieckiem niż po sn... jak tak można w ogóle twierdzić.... w ogóle nie rozumiem jaki wpływ miałby mieć rodzaj porodu na więź z dzieckiem. no naprawdę teoria dramat.

ja już po wizycie, wód sporo, łożysko ok, mały duży 2700 kg, jeśli wcześniej nie wyjdzie, to lekarz ustali cc na 29-30 kwietnia także super.
Niestety, ale to prawda i nie chodzi o jakiś głupi wymysł kogoś tylko bardziej o reakcję organizmu i hormony...

"Gdy uczeni z uniwersytetu Yale porównali uzyskane wyniki, zauważyli, że u kobiet, które rodziły same, części mózgu odpowiedzialne za emocje i motywację mocniej reagowały na głos ich noworodków, niż u pozostałych pań.

Według uczonych, powodem nieco słabszej reakcji u kobiet, które wydały dziecko na świat przez cesarkę są najprawdopodobniej hormony. W czasie naturalnego porodu wydzielana jest bowiem w mózgu rodzącej kobiety oksytocyna, nazywana hormonem miłości lub przywiązania.

Skłania ona matkę do tulenia, całowania i karmienia nowo narodzonego dziecka. Tym samym umacnia więź między nimi. A w dodatku chroni też kobietę przed depresją poporodową.

Podczas cesarskiego cięcia kobieta nie przeżywa takiego hormonalnego podekscytowania. Być może dlatego po takim zabiegu kobiety częściej cierpią na "baby blues". Ten niższy poziom oksytocyny może też być odpowiedzialny za efekt zaobserwowany przez uczonych z Yale."

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 14:08   #2622
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
super, ze u Kubusia wszystko ok. mozesz zaczac odliczanie

wedlug Twojego suwaka i terminu cc, ja moglabym spodziewac sie terminu 3 tyg pozniej, wiec 20-21 maja oj byloby cudnie.
Stary 2013-04-10, 14:11   #2623
lonely_lady
Zakorzenienie

ale macie tempo.. znowu nie wyrabiam z nadrabianiem

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Tak sobie tłumacz

ciiiii... trzeba się pocieszać

Cytat:
pewnie napisal to jakis zagorzaly przeciwnik cesarek wedlug mnie wiez to sie dopiero buduje. znam rodzine adopcyjna, ktora swiata nie widzi poza swoja corka a tatus jest dumny jak paw, gdy uslyszy tekst, ze mala jest "taka podobna do taty" nie wierze, ze sposob przyjscia dziecka na swiat moze miec az takie znaczenie...przeciez wszystkie tak samo mocno czekamy przez 9 miesiecy na swojego malucha.
zgadzam się..
więź matki z dzieckiem to więź i poród czy ciężki czy lekki czy sn czy cc nie ma na to wpływu
nie będę rozwijała tematu bo po co..

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Loney chciałaś linka do pościli któa kupiłam wiec masz :
http://allegro.pl/piekna-posciel-dla...138992979.html

u tego sprzedwacy jeszcze prześcierqadła wziełam i rozek usztywniany i pieluchy flanelowe kolorowe

a tu drugi sprzedawca gdzie biore 5 elemntowa pościel:
http://allegro.pl/5el-posciel-do-loz...133432026.html

i może kocyk przy okazji zamówie u niego, bo narazie mam tylko taki mały, cienki polarkowy kocyk

Cytat:

My już po usg. Z małą wszytsko ok. Termin nam wyszedł na 12 czerwca wiec różnica tylko dwóch dni także gin stwierdziła, że idealnie rośnie. Z opisu wynika, że łożysko I. Mała waży 1610 g. Przepływy prawidłowe.
Pokazałam jej wyniki bo hemoglobina mi spadła, ale na razie kazała jeść buraki i wątróbkę nie dała tabletek.

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
zdenerwowałam się

nie wiem o co chodzi??

jakiś mężczyzna w starszym wieku(może ktoś ze zlecenia) robił zdjęcia mojej posesji z kazdej strony..ale z ukrycia z lampą błyskową ale raczej komórką..
nie zdążyłam wyjśc bo byłam w piżamie..dzxiwne..po co?? co Ja zrobiłam?? a może ktoś mnie straszy?? a może ??

potem szybkim krokiem odszedł ...

oo cholercia.. może to o niczym nie świadczy..
ale ja nie lubię takich akcji.. zwłaszcza, że ostatnio mam ich sporo
i jestem wyczulona

ale Ty się nie martw, bo przecież gdybyś miała powody do jakichś obaw to byś o nich wiedziała.. a tak to musi być jakiś przypadek

Cytat:

Metro a jak Ci mierzyli tę miednicę ?
ja muszę poprosić mojego gina czy może mnie obmierzyć, bo teściowie i Tż nie dają mi spokoju.. i upierając się przy cc twierdzą, że za drobna jestem na sn

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:13   #2624
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Według uczonych, powodem nieco słabszej reakcji u kobiet, które wydały dziecko na świat przez cesarkę są najprawdopodobniej hormony. W czasie naturalnego porodu wydzielana jest bowiem w mózgu rodzącej kobiety oksytocyna, nazywana hormonem miłości lub przywiązania.

a ja mam pytanie, czy przy cc tez podawane sa kroplowki z oksytocyna i wywoluje sie skurcze?
Stary 2013-04-10, 14:14   #2625
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
a ja mam pytanie, czy przy cc tez podawane sa kroplowki z oksytocyna i wywoluje sie skurcze?
Chyba nie... Nie wiem

W ogóle to artykuł dotyczy cc na żądanie, bo jeśli zaczyna się akcja porodowa i z jakiegoś powodu trzeba jednak zrobić cc to już inna bajka....

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:15   #2626
diabli
Zakorzenienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 535015_500586820005970_461489377_n.jpg (23,2 KB, 40 załadowań)
Stary 2013-04-10, 14:22   #2627
justyna_g4
Zakorzenienie

Kurde przypaliłam ziemniaki

Laura

Stary 2013-04-10, 14:24   #2628
nuna2
Zakorzenienie

Ja jakoś też się nie zgadzam z tym, że po cc jest mniejszy kontakt... Jest to teoria krzywdząca dla matek, które rodzą cc, bo zazwyczaj jak ktoś ją ma, to jest jakiś powód...

Kurde od świąt praktycznie codziennie muszę mieć jakieś ciasto do zjedzenia... Miałam pomrożone rolady drożdżowe z makiem, ale już mi się skończyły i zarobiłam właśnie na blachę, bo zwariuję
Stary 2013-04-10, 14:24   #2629
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MA

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
halo wróciłam
wkurzyłam się strasznie bo pojechałam do tego szpitala a w drodze powrotnej miałam zamiar zahaczyć o biedronkę. Tylko że kasę miałam tylko na bilet ale stwierdziłam że przecież mi niepotrzebna a bankomat jest pod biedronką.
No i poszłam po te wyniki a tam kobietka że mam dopłacić 17 zł bo mi za mało policzyli rzesz kurde a ja pustka w portfelu. Szpital na zadupiu więc do bankomatu musiałabym podjechać autobusem i znów wrócić. Dobrze że koleżanka mi kasę pożyczyła.
Czyli badanie na paciorka kosztowało mnie 42 zł. I trochę nie rozumie wyniku. Bo jest napisane: wynik badania- dodatni, liczność kolonii -obfity wzrost, lekowrażliwość: penicylina- wrażliwy, erytromycyna- wrażliwy, klindamycyna- wrażliwy. Czyli co wyniki dobre? bo w lab nic mi nie powiedzieli.

A koleżankę dziś wypuścili, ale chyba dlatego że strasznie dużo pacjentek dziś przyjęli na ginekologii i nie było miejsc. W ogóle zdziwiłam się bo dostawała leki i zastrzyki ale sama musiała sobie je kupić. Myślałam że jak się leży w szpitalu to leki się dostaje.
Jej utraty ciąży prawdopodobnie spowodowane są jej ujemną grupą krwi. Jak w brzuszku ma chłopca to organizm go odrzuca. Mam nadzieję że uda jej się utrzymać ciążę.
wynik dodatni oznacza, że właśnie masz paciora..
ale nie przejmuj się. dziś mi właśnie położna o tym mówiła, nie ma co się martwić.. dobrze wiedzieć, że się ma tego paciora i wziąć antybiotyki.. i to nic groźnego

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Też mam wynik dodatni i to znaczy, że mam paciora
Ale po pierwszym ataku paniki i nerwa już się uspokoiłam i wiem, ze będzie dobrze.
Dają antybiotyk podczas porodu. Dlatego na wyniku masz wypisane które antybiotyki można podać.

Cytat:

Wczoraj Juz próbowałam wrzucić ale sie Nie udało to pokaże wam dzis Jaskowemieszkanko
śliczny brzusio

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 14:26   #2630
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Can mój lekarz na żelaznej ale słyszałam wiele kiepskich opinii no i jest tam drogo, nawet znieczulenie.

Aha-ja polecam bielański. Moje koleżanki tam rodziły i żadna nie powiedziała złego słowa Tzn kilka lat temu (przed remontem porodówki) to masakra była, ale teraz jest inaczej

Cytat:
aaa i udalo mi sie wcisnac dzisiaj do gina ma luke o 18, wiec sprawdze te szyjke, zapytam o krwawienie i bede mogla spokojnie spac. gdybym sie wieczorem nie pojawila "to zly znak i wiedzcie, ze cos sie dzieje"
Będzie dobrze.
I fajnie, że się udało dostać do lekarza

Cytat:

Jak mnie wkurza coś takiego... No ale takie mamy prawo(bezprawie ).
Jeszcze chcą podnieść kwotę do 1500zł - także hulaj dusza. Chyba wszyscy bęą złodziejami bo bez sensu jest pracować jak się zapipoli 1400zł komuś a to tylko wykroczenie

Cytat:

Padłam
Cytat:
przyszedł,poszedł..
zostawił rachunki
a ty już miałaś schiza

Cytat:
Ty jesteś w 36 tyg? I młody jest duży? To mój to olbrzym w takim razie
A dlaczego chcą Ci zrobić cc?
Cytat:
To chyba zależy od lekarza ale raczej nie.

Cytat:
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:31   #2631
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

Jak mnie wkurza coś takiego... No ale takie mamy prawo(bezprawie ).
Jeszcze chcą podnieść kwotę do 1500zł - także hulaj dusza. Chyba wszyscy bęą złodziejami bo bez sensu jest pracować jak się zapipoli 1400zł komuś a to tylko wykroczenie
Ważne, że im się statystyki poprawią, a reszta to co tam...

Laura

Stary 2013-04-10, 14:31   #2632
whatIthink
Raczkowanie

byłam w pracy zostawić zwolnienie... wróciłam z miasta i jestem zmęczona

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:34   #2633
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

dokaldnie albo slabsza wiez bo dziecko karmione butelka to ciekawa jestem skad ta pepowina z moim 7 laetnim synem heheh dosyc krotka heheh powoli xzaczynamy ja przecinaccc
Cytat:
Kurde przypaliłam ziemniaki
o maj gattt hehehhe heheh
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 14:40   #2634
colorblue
Zakorzenienie

Hejo

Katate buzíaki dla synka!!oby rana się szybko zagoiła:-*
Niunka dobrze,że już w domku!
Paulina co u Ciebie?
Vil pięknie dochodzisz do siebie

Brawa za kolejne tygodnie dla wszystkich!:-*

A my mamy wózek!!!:-D
Wyszło niespodziewanie zupełnie inaczej niż miało być;-)
Dostaliśmy używany ale w idealnym stanie wózek firmy coneco 2 w 1
V3 czerwony z dodatkiem czarnego:-D
Jest śliczny i wzamian nic nie chcieli.kurde w szoku byłam!!!!:-D
Później Wam fotke wstawie

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:41   #2635
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
taaaa Zu śmiga i bez tego
Mój coś grzeczny ostatnio
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:41   #2636
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja muszę poprosić mojego gina czy może mnie obmierzyć, bo teściowie i Tż nie dają mi spokoju.. i upierając się przy cc twierdzą, że za drobna jestem na sn
Jak byś zobaczyła moją kuzynkę to byś nie powiedziała, że ona dwójkę dzieci urodziła naturalnie, taka chudzinka. A dzieciaczki, zwłaszcza synek to swoje ważyły ... To że ktoś szczuplutki to nie znaczy, że wyjście za wąskie.

Stary 2013-04-10, 14:43   #2637
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
fantastyczne wieści.
Codziennie to nowe pozytywne niespodzianki u Was

Ja właśnie też dostałam przed chwilką wózek ale nawet nie otwieram pudła bez TŻta bo nie dam rady go wytachać

Czekamy na fotkę
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:43   #2638
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
A co z tym wózkiem od koleżanki?

Stary 2013-04-10, 14:47   #2639
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Możesz to zgłosić dzielnicowemu jak się czegoś obawiasz.

Konserwator zabytków?
nie mam jak tego udowodnić..przecież Ja mu zdjęcia nie zrobiłam ..a jemu samemu się nie przyjrzałam..nie znam go w ogóle..

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
marchewka ja u rodziców strasznie puchłam ale to chyba dlatego że u nich było BARDZO gorąco. Ogólnie to mi nogi puchną - wyglądają okropnie jak wielkie balony . No i też inna sprawa że przed samymi świętami mi wywaliło brzuch i strasznie się przez to męczę. Nawet ta koleżanka u której dziś byłam stwierdziła że mam dwa razy większy brzuch niż dwa tyg temu.

candance pierwsze słyszę żeby sn była bardziej niebezpieczny dla dziecka niż cc. Przecież dziecko po cc przeżywa większy szok itd.
Dla mnie cc to ostateczność.

justyna za wizytę
oby

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dzis juz chyba nie ponadrabiam ;p

Walczymy z karmieniem. Maly w ogole nie chce ssac. Przysysa sie i zasypia, ani razu nie udalo mi sie go nakarmic a probujemy ciagle. Byl karmiony tylko w nocy przez polozne. Maz pojechal do domu po laktator i tak poprobujemy.

A ja juz smigam po calym oddziale nie boli, tylko lekko przy wstawaniu - no ale wiadomo trzeba uwazac. Tylko leci masakrycznie duzo krwi- przewijalam malego a pode mna sie kaluza zrobila i cieklo mi po nogach i przez majtki i podpaske :/

Niunka super ze Cie puscili, uwazaj na siebie!!
Katate czyzbys byla po mnie w kolejce do rodzenia?

jesteś cudowna...
dziewczyno zacznie ssac ..zobaczysz..daj mu troszkę czasu..nawet jak przysypia to znaczy że mu dobrze i nie jest taki głodny..

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale macie tempo.. znowu nie wyrabiam z nadrabianiem

ciiiii... trzeba się pocieszać

zgadzam się..
więź matki z dzieckiem to więź i poród czy ciężki czy lekki czy sn czy cc nie ma na to wpływu
nie będę rozwijała tematu bo po co..

oo cholercia.. może to o niczym nie świadczy..
ale ja nie lubię takich akcji.. zwłaszcza, że ostatnio mam ich sporo
i jestem wyczulona

ale Ty się nie martw, bo przecież gdybyś miała powody do jakichś obaw to byś o nich wiedziała.. a tak to musi być jakiś przypadek

obawiam się jednak że to nie przypadek..normalnie bym to olała..ale wrogów niestety też mam..którzy czyhają na majątek (czyt.dom) który odziedziczyłam po rodzinie mojego zmarłego męża...a to są bestie a nie rodzina
sprawy w sądzie jeszcze się wleką i niestety jeden mój pozew został odrzucony bo nie potrafiłam sprostać ich wymaganiom..nie mam adwokata bo mnie ch...ra nie stac na niego ..no ale chyba muszę jednak po prawną pomoc się zwrócic nie będę tu pisac co i jak..bo to publiczne forum

lecę bo i ja spale ziemniaki

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-10, 14:48   #2640
lonely_lady
Zakorzenienie

ufff.. nadrobiłam
czekam na Tż i zaraz jedziemy na SR, dzisiaj połóg. Pewnie troszkę nudą będzie powiewało.. w zeszłym tygodniu było o noworodku, niestety nie wróciliśmy jeszcze ze Świąt i musieliśmy odpuścić te zajęcia. A pewnie były najciekawsze

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
Dzis juz chyba nie ponadrabiam ;p

Walczymy z karmieniem. Maly w ogole nie chce ssac. Przysysa sie i zasypia, ani razu nie udalo mi sie go nakarmic a probujemy ciagle. Byl karmiony tylko w nocy przez polozne. Maz pojechal do domu po laktator i tak poprobujemy.

A ja juz smigam po calym oddziale nie boli, tylko lekko przy wstawaniu - no ale wiadomo trzeba uwazac. Tylko leci masakrycznie duzo krwi- przewijalam malego a pode mna sie kaluza zrobila i cieklo mi po nogach i przez majtki i podpaske :/

Niunka super ze Cie puscili, uwazaj na siebie!!
Katate czyzbys byla po mnie w kolejce do rodzenia?

Już śmigasz? ale super
karmieniem się nie stresuj, na pewno w końcu Przemuś załapie i się uda
kurde nie wiedziałam, że aż tak dużo tej krwi jest

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
A co tam relacjonować. Za kciuki dziękuję, bo wszystko jest w porządku. Przepływy w pępowinie okej, narządy pooglądane, jąderka dobrze osadzone, waży ok. 1600g, szyjka zamknięta, ułożony główkowo, przedwczesny poród nie grozi. Aaaaa, i dostałam różową reklamówkę z gadżetami - drugą butelką Avent Natural, próbką sudocremu i emolium.

kurde czemu u nas próbek nie dają
przydałaby mi się jakaś butelka, bo nie mam na razie żadnej

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Nam położna na SR mówiła ostatnio, że tak naprawdę dziecko może spokojnie całą dobę nie jeść po porodzie i nic mu się nie stanie. Ważniejszy jest ten kontakt z mamą niż picie
też tak słyszałam

Cytat:
łooo, info o "moim" szpitalu
Na lutycką nie trzeba zabierać zbyt dużo, gdyż większość rzeczy dostaje się na miejscu! Koszulę nocną dostaniesz ( z resztą poco niszczyć swoją skoro dają?) i na kolejne dni też bez problemu można się zaopatrzyć u nich (z resztą oni polecają te ich i ja też, bo one oddychają, a te nasze, kupione w sklepach, niekoniecznie), możesz mieć jakąś swoją, ale naprawdę nie trzeba. koniecznie miej ze sobą wodę niegazowaną i to w dużych ilościach kosmetyczkę, a w niej mydło ( najlepiej zwykłe jak biały jeleń), szczoteczkę i pastę, "anty pe", szampon i to co jeszcze uważasz za wymagane dla siebie ręczniki mały i kąpielowy kapcie i klapki pod prysznic możesz jakiś papier toaletowy bardziej miękki ładowarkę do telefonu jakiś balsam do ust i krem nawilżający do twarzy chusteczki do pupy dla dziecka i ewentualnie jakiś krem ( ja nie używałam, a nie miał żadnego odparzenia) Na pewno nie trzeba żadnych podkładów poporodowych, czy podpasek, dostaniesz wszystko nie musisz brać ze sobą majtek, dopiero na wyjście, bo i tak nie wolno nosić Ubranko dla dziecka dopiero na wyjście, prędzej ma szpitalne, a pieluszki też dostajesz od nich.

fajnie,pojade bez torby zart oczywiscie,ale dobrze wiedziec,ze jak zbytnio ubrudze moje 3koszule to nie zostane na lodzie,albo ze jak za malo podkladow to tez nie bedzie tragedii
u nas właśnie też dają koszulę do porodu i nawet po porodzie dają kolejną czystą
no i ostatnio na SR się dowiedziałam, że dają też tetry dla maluszka i zabierają brudne do prania.. więc nie trzeba swoich..

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości