|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Aas naprawde Cie podziwiam niesamowicie... strasznie dzielna jestes.
Color piekny wozek ![]() Diabli dobrze ze u Malenstwa wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2762 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
skonczy się na tym, ze dziecko w umywalce bedę kąpać bo się nie mogę zdecydowac...ehh
A kupowała któraś wanienkę z wbudowanym termometrem i testowała?? coś takiego: http://allegro.pl/wanienka-duza-102-...145128399.html |
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Dziewczyny co myślicie o tym wózeczku >?
![]() mamy blisko żeby po niego jechać... ![]() http://allegro.pl/ful-opcja-quinny-s...160257626.html |
|
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno w pudelkach promocyjno-wyprawkowych dostaniemy takie do sprawdzania temperatury mleka przynajmniej moja siostra taki wynalazek miala w paczce i zakladala sobie na butelke jak malego przestawila na mm. mysle, ze jakos szczegolnie dokladne to nie bedzie, ale na pewno pokaze Ci czy woda jest za ciepla. ja mam kilka zestawow szczoteczka, przybornik plus termometr, wiec bede wrzucala zwykly.
|
|
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno dobrze wybierze:p
|
|
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Mam wozkowa obsesje. spacerowka wyglada fajnie, wiozla takiego 1,5rocznego chlopca. przednie kolko mocno wysuniete do przodu (nie wiem czy sie nie zakopiesz w zaspach? ) wizualnie jest ok, przykuwa uwage. nie wiem jak wersja gondolkowa.
|
|
|
|
|
#2769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odp: Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 c
Cytat:
![]() Cytat:
jeszcze wyprawy po mm... Aha, chyba bedziemy karmic mm. Nie mam cierpliwosci zeby caly dzien lezec z nim i pobudzac laktacje, jutro ostatnie podejscie. Na szczescie nigdy nie zakladalam ze MUSZE karmic piersia. Przynajmniej bede mogla jesc normalnie i zostawiac malego z mama czy tesciami ![]() Krwawienie sie zmniejszylo. Najgorsze bylo w sumie wyciaganie drenow. Ja tylko jeknelam ale obie dziewczyny z mojej sali krzyczaly z bolu jakby rodzily. Dobrze ze mi pierwszej wyciagali i nie zdazylam sie wystraszyc ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2770 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie wizualnie to mi się one podobają ![]() tylko to nie najważniejsze i zastanawiam się jak z funkcjonalnością.. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
![]() temp wody będę sprawdzała łokciem-to najlepszy sposób, a jak coś mam jeszcze termometr na podczerwień |
|||
|
|
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Ash i Aas będziecie coś jeszcze kupować z wyprawki z netu?? Zwłaszcza od sprzedawcy p_r77?? Bo mam jeszcze prześcieradła do kupienia, ale tak samej to mi sie nie opłaca, a w większym gronie to by przesyłka była za darmo..
|
|
|
|
#2772 |
|
Zakorzenienie
|
tak, znaczy się w stroju kąpielowym - porównałam mamę i sąsiadkę, i mimo że mama starsza i po 3x karmieniu, to cycki miała lepsze
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Wiesz co, ja już więkość rzeczy mam ale spojrzę co tam jest u tego gościa, ale chyba jakoś inaczej ten nick brzmi, bo nie wyszukuje mi tego....
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ten z Bielska http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926
|
|
|
|
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć,
Padam na twarz Godzinę temu wróciłam z Katowic. Warsztaty nawet spoko, ale bez szału. Mysia Ty chyba pytałaś co tam ma być Byli ludzie z Samsunga i mówili o pralce Eco Bubble więc dla mnie nuda :P Później koleś od wózków MC i Quinny, foteliki, pierdu, pierdu to co na każdych warsztatach ![]() O odżywianiu kobiet w ciąży, pielęgnacji noworodka, odżywianiu dzieci, karmieniu piersią, Mustela, Enfamil, jakieś soki ![]() także jak nie masz co robić to możesz pójść bardziej mi się podobało przed warsztatami - koleżanka wyciągnęła mnie do szpitala gdzie leży Vil bo musiała odebrać wyniki badań, więc postanowiłam odwiedzić Przemcia i jego mamę, która wygląda pięknie, kwitnąco... Tak, jakby nie miała cc dobę wcześniej Przemuś cudny, maleńki i normalnie ach!! Vil cieszę się, że moje odwiedziny były miłą niespodzianką i przepraszam, że tak z pustymi rękoma ale to był czysty spontan nie nadrabiam, zrobię to jutro a teraz idę się kąpać i wykorzystać mężula do masażu stóp bo mam dwa serdelki dziś ![]() dobranoc |
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Marchewka, jest kilka rzeczy, którymi byłabym zainteresowana, ale to tak na ok 30-40zł, więc nie wiem czy da radę z darmową przesyłką, ale jak ją podzielimy na dwie, czy trzy, jeśli Aaś coś będzie chciała to i tak będzie spoko. A kiedy chcesz zamawiać? Bo ja teraz na szybko przejrzałam i jeszcze jutro bym zebrała rzeczy jakie chę zamówić. |
|
|
|
|
#2777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle czy isc na te warsztaty...duzo gratisow? ajjj fajnie Ci, ze zobaczylas na zywo Przemka Pierwszego Forumowego |
|
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka przypinka do smoczka, trochę białego jelenia, dzidziusia do prania, J&J, Musteli 4 małe tubki, myjkę (chyba ), koleżanka dostała pidżamkę dla dziewczynki ![]() więcej zebrałam na świadomej mamie noooo ale w szpitalu gorąco, byłam tam 5 minut i upociłam się jak głupia ![]() --- dobra, serio muszę iść spać bo jutro lecę rano z siuśkami
|
|
|
|
|
#2779 |
|
Zakorzenienie
|
nie moge spac
![]() nie wiem co robic by sie wyspac a nie wstawac po 4 i pol dnia snuc sie polprzytomna jak zombi.. a na badania dopiero od 8mozna zejde z nudy,na prawde nie mam pojecia co robic ![]() ---------- Dopisano o 05:56 ---------- Poprzedni post napisano o 05:49 ---------- http://poznan.naszemiasto.pl/artykul...mowa,id,t.html O kobietach i ich potrzebach rozmawiamy z Vocą Ilnicką, organizatorką warsztatów "Rozmawiam o seksualności", "Kocham swoją waginę" i prowadzącą portal Seksualność Kobiet. Najbliższe warsztaty w Poznaniu już w weekend. ---------- Dopisano o 06:01 ---------- Poprzedni post napisano o 05:56 ---------- JUSTI!!! ![]() ![]() ![]() Wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin! super latwego porodu i szybkiego dogrania z malenstwem oraz spełnienia wszystkich marzeń! ---------- Dopisano o 06:21 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ---------- zapisałam się na bezpiecznego malucha, babeczki te co były-jak wrażenia?
|
|
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() Mam nadzieje ze zaraz nie zasne na kilka kolejnych godzin ![]() Dzis 36i6 i wizyta ![]() I oczywiscie kilka zalatwien na miescie, juz mi sie nie chce, ale musimy to ogarnac jeszcze przed porodem ![]() Cytat:
Ja wlasnie zaczelam miec takie twardnienia u gory brzucha, pod mostkiem, z tym, ze caly brzuch nie jest wtedy napiety, nie wiem czy to przepowiadacze czy nie nie wiem nawet jak je rozpoznac bo nie sa uciazliwe i nic mnie nie boli mam nadzieje ze nic nie przegapie A Twoja dziewczynka duza moja w 32i6 wazyla niecale 2kg i to byk taki sredniak minimalnie ponizej 50centyla
|
|
#2781 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie jest happy?
---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:40 ---------- czytam stare części wątku.. żeby 3strony pisać o maku i kfc..
|
|
|
|
#2783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby ci czas szybko zleciał i dziewczynki pojawiły się na tym świecie Cytat:
Cytat:
no właśnie ja po opisie też się zastanawiam - Mysia a ty co myślisz? Cytat:
![]() mi się na bm podobało-zwłaszcza wykład o pierwszej pomocy i bezpieczeństwie w aucie może się do ślubu przygotowuje?
|
|
#2784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no ja mialam z warg i na nacie wszedzie jest wyjasnione ze z warg i z odbytu hiii
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
LOVELA PROSZEK I PŁYN W KAUFIE PO 16,49!!!
Justyna spełniania wszystkich najskrytszych marzeń
|
#2786 |
|
Rozeznanie
|
Jenny, jeśli podczytujesz to zmień proszę u mnie tp na 28.05 - cc, przynajmniej tak na dzień dzisiejszy planujemy z lekarzem,
Justi - rzeczywistości co dogania marzenia, łatwego porodu i zdrowego dzidziusia bo to chyba teraz dla każdej z nas najważniejsze ![]() Zrobiłam ostatnie zakupy na allegro, Staś ma już chyba wszystko czego możemy potrzebować, zamówiłam też sobie te silikonowe nakładki na sutki. Zostało mi tylko dokupić pampersy i kosmetyki dla małego, a to już zrobię stacjonarnie jak mi pod bokiem na dniach rossmana otworzą Tak czytam vil o twoim karmieniu i właśnie myślę, że dobrze zrobiłam nie kupując laktatora - przyjaciółka pożyczyła mi swój, jeśli będę mieć pokarm i mały będzie jadł to od niej odkupię, i jeszcze jedno pytanie do Was, co muszę kupić w aptece? na pepuszek, na brodawki i co tam jeszcze innego? to od razu już skompletuję wsio do końca w tym tygodniu - już sobie poradziłam, spisałam z wyprawek na pierwszej stronie
Edytowane przez szczesliwa25 Czas edycji: 2013-04-11 o 08:08 |
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że w końcu za oknem przyjemnie się zrobiło to mam mobilizację dodatkową
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
axella, pawie_oczko, humpback, MoTyleKsw, szczesliwa25 - dziękuję Szczęśliwa dlaczego CC? Jakie masz wskazania? lecę nadrabiać |
|
|
|
#2789 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Witam sie porannie
jakos dziwnie sie dzis czuje gorąco, cała sie poce a okna otwarte masakra mała...---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Justi wszystkiego najlepszego
|
|
|
|
#2790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastanawiam sie dalej
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:06.

przynajmniej moja siostra taki wynalazek miala w paczce i zakladala sobie na butelke jak malego przestawila na mm. mysle, ze jakos szczegolnie dokladne to nie bedzie, ale na pewno pokaze Ci czy woda jest za ciepla. ja mam kilka zestawow szczoteczka, przybornik plus termometr, wiec bede wrzucala zwykly.
07.07.2012 

więc dla mnie nuda :P 

nie wiem nawet jak je rozpoznac bo nie sa uciazliwe i nic mnie nie boli
oby ci czas szybko zleciał i dziewczynki pojawiły się na tym świecie