Mid season sale się pocieszamy i zimę wyganiamy! PULL&BEAR cz. 7 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 22:39   #811
emii
Zakorzenienie

Dot.: Mid season sale się pocieszamy i zimę wyganiamy! PULL&BEAR cz. 7

Cytat:
Napisane przez zonjusha Pokaż wiadomość
emii
mam nadzieję, że w końcu się obudzi i doceni to co mażyczę Ci tego z całego serca...
może chcecie kawał na poprawę humorów? też mi się to dziś przydało...chcecie nie chcecie wklejam i mam nadzieję, że uczuć religijnych nie obrażam
Nowy ksiądz był spięty, bo miał prowadzić swoją pierwszą mszę w parafii.
Postanowił dodać do święconej wody kilka kropelek wódki, żeby się rozluźnić, i tak się stało.
Czuł się wspaniale.
Gdy po mszy wrócił do pokoju znalazł list:
"Drogi Bracie, następnym razem dodaj kropelki wódki do wody, a nie kropelki wody do wódki. A teraz słuchaj i zapamiętaj:
- Msza trwa godzinę, a nie dwie połówki po 45 minut;
- Jest 10 przykazań, a nie 12;
- Jest 12 apostołów, a nie 10;
- Krzyż trzeba nazwać po imieniu, a nie to "duże T";
- Na krzyżu jest Jezus, a nie Che Guevara;
- Jezusa ukrzyżowali, a nie zaj**ali i to Żydzi, a nie Indianie;
- Nie wolno na Judasza mówić "ten sk**wysyn";
- Ci co zgrzeszyli idą do piekła, a nie w ☠☠☠☠u;
- Inicjatywa, aby ludzie klaskali była imponująca, ale tańczyć makarenę i robić pociąg to przesada;
- Opłatki są dla wiernych, a nie jako deser do wina;
- Poza tym Maria Magdalena była jawnogrzesznicą, a nie k**wą;
- Kain nie ciągnął kabla, tylko zabił Abla;
- Na początku mówi się "Niech będzie pochwalony", a nie "k**wa mać";
- A na koniec mówi się "Bóg zapłać", a nie "ciao";
- Po zakończeniu kazania schodzi się z ambony po schodach, a nie zjeżdża po poręczy.
- Ten obok w "czerwonej sukni", to nie był transwestyta. To byłem ja, Biskup.
Amen!"
dzięki

Cytat:
Napisane przez hailie21 Pokaż wiadomość
Emii, czy od początku związku/wspólnego mieszkania już tak było pomiędzy Wami?
Właśnie tak było tylko ja głupia tego nie widziałam.Tzn, nie wiedzialam jaki jest pod względem pomagania w domu, bo nie mieszkaliśmy razem, ale nigdy nie chciało mu się ze mną i młodą nigdzie chodzić, bardzo rzadko. Przychodził do mnie tylko wieczorem. Jak się okazało, ze jestem ciąży i ze sobą zamieszkaliśmy to od początku nie było dobrze, bo ja siedziałam w domu a on łaził. jak mnie wkurzył wyrzucałam go z domu to szedł do mamusi, a ja liczyłam na to, że mama go nie przyjmie i w końcu będzie musiał zacząć się zachowywać normalnie. I tak to się ciągnie bez sensu. Teraz już mnie wszystkim doprowadza do szału.

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Cześć Pullinki
tęsknię za naszym forum choć pogodę mam bajeczną i korzystam ze śniegu ile można! Jedyne co mnie smuci to fakt, że z wieści z domu wynika, że grochówa nie doszła ile może iść, już osiem dni (dobra, z weekendem, ale to priorytet), no tracę nadzieję
obiecuję nadrobić jak wrócę!
Miłego spędzania czasu Nie martw sie grochówką, na pewno dojdzie. Jesli była nadana poleconym to nie ma prawa zaginąć. Tnz nawet zwyklym nie ma prawa zaginąć, ale z tym to akurat róznie bywa.
Cytat:
Napisane przez tikutka Pokaż wiadomość
Tak właśnie mi się wydawało..

Dziewczyny miała, któraś z was problem z wrastającymi paznokciami? Bo ja walczę z tym od 2 lat jak nie więcej.. Miałam już wycinane na żywca przez chirurga, żeby nic nie wrastało, a i tak to wracało i znów było to samo.. I tyle cierpienia.. Aż któregoś dnia powiedziałam dość i nie pójdę do żadnego innego rzeźnika z tym już więcej nigdy.. Mama gdzieś ostatnio wyczytała coś o Kostce Arkady i teraz właśnie się na to zapisałam.. Wolę zapłacić kasę niż cierpieć jak cierpiałam.. Dzisiaj dowiedziałam się również, że chirurg zamiast mi pomóc to pogorszył mi mój stan, bo jakbym od razu przyszła do kosmetyczki to trwało by to o wiele krócej.. Dzisiaj zapuścili mi specjalnym preparatem, żeby co nie co z tam tąd wypalić.. W piątek jadę na klamry.. A potem na Kostkę.. Boże, żeby w końcu się udało Już mam tego serdecznie dość.. A teraz ta rana, która musiała być dzisiaj oczyszczona strasznie piecze i rwie! Szału zaraz dostanę!!!
Mi się tak czasem robi i nie chce paznokieć rosnąć. Taki płyn miałam do smarowania to zmiękczał. Pamiętam mój brat miał taki problem, ale on to masakra musieli mu paznokieć zrywać. Podobno to potworny ból.

Cytat:
Napisane przez Morn Pokaż wiadomość
ja piszę ponownie maturkę za rok i startuję na medycynę ciekawe jak mi pójdzie, trzymajcie kciuki
oooo matko, ciężko was nadrobić!
Powodzenia. Medycyna to wysokie progi, dużo nauki i bardzo ciężko się dostać.

Cytat:
matko 94? oszaleli teraz pójdę na dietetykę i biorę się ostro do roboty, bo przycinałam całe życie z chemią
dziękuję wam dziewczyny
Właśnie dostałam smsa, że mam paczkę do odbioru kusicie ramoneskami, a mogę wydać tylko 130zł do maja. Muszę się pilnować!
Szoszoszo grochówa dojdzie jak tylko wrócisz do domu, zobaczysz!
emii jak już zostanę tym psychiatrą to pogadam z Twoim TŻetem, postraszę go czymś, jeszcze nie wiem czym ale dam radę i będzie Cię na rączkach nosił i przepraszał za wszystko

a tak w temacie to... Ma któraś z Was tę bluzę z tygrysami 'lustrzanymi'? Myślę co z nią począć, czy zamawiać czy nie. Strrrasznie mi się podoba, ale to byłby kolejny 'workowaty' ciuch, a obiecałam sobie, że będę troszkę bardziej kobieca
Zmacać coś wam jutro?
tikutka faktycznie przykra sprawa z tymi paznokciami, ale grunt, że jesteś na dobrej drodze do wyleczenia
Dzięki Ha do tej pory jak juz bedziesz psychiatra to ja bede tak nerwowo wykonczona, ze ja u ciebie zagoszczę
Też chciałam tę z lustrzanymi tygrysami,a le ją ostatnio zmacałam i okazało się, że ona jest swetrowa i te tygrysy chyba będą się szybko niszczyć. Dlatego pomyślałam, że ja bym kupiła po ostatniej cenie.
Cytat:
Napisane przez ciabol Pokaż wiadomość
Chciałam się przywitać i lecę nadrabiać swoje wątkowe zaległości. Liczę na to, że do rana dam radę trzymajcie kciuki
hej

Cytat:
Napisane przez Martolek Pokaż wiadomość
Zostaw go na trzy dni z dziećmi, ciekawe jak by sobie poradził i jak wyglądałby dom bez Twojego nicnierobienia...trzymaj się tam jakoś
W tym problem, że nie mogę go zostawić, a nawet gdyby do tego doszło to mamusia wkroczy do akcji

Cytat:
Mi się chce jakiejś ramoneski, czarnej, bez udziwnieńgdzie taką znajdę? I żeby był na nią jeszcze jakiś kupon zniżkowy
Ja tez chce ramoneskę, nie mogę się doczekać przeceny pullowej albo ze stradiego a wcześniej myślałam, żeby kupic jakąś z ekoskóry, bo raczej taniej się skóry naturalnej nie dostanie.

Cytat:
A mam jeszcze takie pytanie trochę z kosmosu była któraś z Was kiedyś u neurologa? Chyba nie każe mi się rozbierać do naga?
na pewno nie. Będzie pukać młoteczkiem w kolano
emii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 22:41   #812
ewcik
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie nie ma! Tzn jest, ale kosztuje 4 stówy...
to trzeba czekać do wyprz lub do H&M zajrzeć.. i zniżka jest
Cytat:
ewcik praca chirurga jest strrasznie trudna, podziwiam za takie chęci
Lilotron właśnie z niczym nie mam problemu, jak czegoś posłuchałam na lekcji to zapamiętywałam od razu z tym, że trzeba było słuchać a nie zajmować się wszystkim wkoło... Jakbym przysiadła do chemii to pewnie i ją bym zrozumiała, ale mam takie poczucie i myślenie 'matko, ale po co mi to wiedzieć, nie będę przecież o tym rozmawiać z pacjentami'. Za to biologię czytam jak gazetę, z przejęciem wręcz Kurde ciężki profil sobie wybrałaś, mega ambitnie. Podziwiam, naprawdę
Matko co się ze mną dzieje, oglądam mecz
Ja byłam u neurologa jak kiedyś trenowałam i z tego co pamiętam nie kazał mi się rozbierać do naga, pamiętam stukanie w kolano i stanie prosto i dotykanie nosa wcześniej wyciągniętą ręką
mi się tak marzy operowanie itp itd... i nie, że się filmów na oglądałam ja po prostu lubię to oglądać.. np. operacje plastyczne szkoda, że są ocenzurowane
ewcik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 22:44   #813
emii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kula_jka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ostatnio tylko podczytuję, nie mam czasu
Chciałam Wam tylko przekazać, że jutro w stradivariusie ruszają konkretniejsze %
Super

Cytat:
zaczyna się...

Dzięki kobiety, chodziło mi o rozebranie się do bielizny dolegają mi sporadyczne bóle głowy z towarzyszącym bólem gałki ocznej (okulista nie ma nic do zarzucenia moim gałkom). Jak będzie mnie opukiwał młoteczkiem i każe dotykać nosa to świetne badanie, było warto na nie czekać 4 miesiące
Warto, warto i najlepiej sobie jeszcze podkoloryzuj te objawy, żeby dał jak najwięcej skierowań na badania. Trzeba korzystać jak juz się człowiek tyle naczeka.

Cytat:
Martolekno wiesz jak będzie z niego niezłe ciacho to można spróbować ja też byłam i podobna procedura...palcami do nosa, piętami do kolan, sprawdzanie równowagi na jednej nodze i więcej nie pamiętam bo to tylko taka ściema była
a ten mój neurolog niezły był...długowłosy i zarośnięty...szkoda, że nie kazał mi się rozebrać
Stary 2013-04-10, 22:54   #814
ciabol
Wtajemniczenie

Nieco pobieżnie, ale przebrnęłam

Cytat:
Napisane przez iva78 Pokaż wiadomość
i puknie ja mloteczkiem ( tzn w kolano zeby nie bylo)

A o co chodzi z Wojtusiem?

Cytat:
Napisane przez magdazzz18 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, oj dawno mnie nie było, z zakupami u mnie cisza i chyba przez jakiś czas tak pozostanie... z rzeczy z wyprzedaży też niewiele pochodziłam... bo okazało się że jestem w ciąży... oj będzie motywacja żeby powrócić szybko do wagi i wychodzić nowe rzeczy... także udanych łowów życzę, a ja niestety narazie muszę się wstrzymać z zakupami... no chyba że Pull otworzy jakiś dział dla ciężarówek hehe
Gratulacje Kochana To chyba będzie nasze pierwsze pullowe dziecko?

emii kochana domyślam się, co przeżywasz. Mój ojciec jest taki sam jak Twój TŻ. A może nawet jeszcze gorszy Nic, dosłownie nic sam nie zrobi! I nie tylko mamę traktuje jako tanią pomoc domową. Jak byłyśmy młodsze z siostrą potrafił ściągać nas z innego piętra do kuchni, żeby mu zrobić herbatę. I to nie na zasadzie "idź, przynieś mi herbatę" tylko on w tej kuchni już siedział, ale trzeba było zejść bo sam sobie nie zrobi do tej pory jak mu mama czegoś nie poda np. leków to nie weźmie i się wydziera, że on musi wszystko sam robić. Dodam, że rodzice razem prowadzą firmę, więc mama ma też inne obowiązki poza pracami domowymi. Razem też zarabiają. Ojciec jest typem złotej rączki, potrafi dużo naprawić ale nic nie zrobi, jeśli ktoś nad nic nie stoi, tylko po to, żeby raz na pół godziny podać mu np. klucz. To jest na prawdę nie do zniesienia

nie wiem, jak mojej mamie udało się z nim wytrzymać 30lat. ale wiem, że pozwalanie sobie na takie traktowanie zmniejszyło szacunek do niej w oczach dzieci. W nerwach potrafię odezwać się do niej w taki sposób, że sama dałabym sobie za to w mordę. takie miałam wzorce od tatusia

także emii opamiętaj się i zrób coś z tym, jakieś trzęsienie ziemi, sama nie wiem. wiem tylko, że tak się żyć nie da

I żeby nie było, bardzo kocham ojca, to dobry człowiek. Ale pewna jestem, że z kimś takim nigdy bym się nie związała. Jestem na to tak mocno przeczulona, że wszyscy moi partnerzy rozpieszczali mnie własnoręcznie przygotowywanymi obiadkami, kolacyjkami bo ciabolek przecież nie umie gotować i zakupy trzeba zrobić bo są takie ciężkie, a ja taka delikatna i krucha
ciabol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:02   #815
tikutka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewcik Pokaż wiadomość
a mi się marzy chirurgia... ale to pewnie w innym wcieleniu..

Cytat:
Napisane przez Lilotron Pokaż wiadomość
Ja właśnie się muszę rozejrzeć, podobała mi się z wyprzedażowej kolekcji zary taka trochę oversize ale cena przed wyprz. 1149 zł
W Cubusie jest fajna biała i może ją capnę

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Jeszcze trochę i będziemy na nią polować za 99 zł ew. 69 zł
To pojechałaś z tą ceną
Moja biała znając życie zaraz była by szara..
Ale Martolek na dzień dzisiejszy ma jeszcze - 30%
Cytat:
Napisane przez magda20003 Pokaż wiadomość
Wojtusiu (dla niewtajemniczonych Iva78 ma drugą tożsamość)
PADŁAM!
Cytat:
A mam jeszcze takie pytanie trochę z kosmosu była któraś z Was kiedyś u neurologa? Chyba nie każe mi się rozbierać do naga?
Ja chodzę od wypadku.. Nie, nie musisz Skąd to pytanie ??
Cytat:
jak czegoś posłuchałam na lekcji to zapamiętywałam od razu z tym, że trzeba było słuchać a nie zajmować się wszystkim wkoło...
Ja byłam u neurologa jak kiedyś trenowałam i z tego co pamiętam nie kazał mi się rozbierać do naga, pamiętam stukanie w kolano i stanie prosto i dotykanie nosa wcześniej wyciągniętą ręką
Zazdroszczę, też bym tak chciała.. Czasami tylko mam takie fazy, ale tak to muszę kuć!
Tak.. Ja miałam to samo.. Albo poświeci Ci po oczach
Cytat:
Ja wczoraj oglądałam przez tż
Zobaczcie tylko co oni z nami robią I zawsze działa to tylko w jedną stronę..
Cytat:
Martolek zalezy co Ci jest
Cytat:
Chyba bym uciekła jakby mi kazali
Cytat:
Martolekno wiesz jak będzie z niego niezłe ciacho to można spróbować

a ten mój neurolog niezły był...długowłosy i zarośnięty...szkoda, że nie kazał mi się rozebrać
Cytat:
i puknie ja mloteczkiem ( tzn w kolano zeby nie bylo)
Cytat:
cholera a mnie młoteczkiem nie puknął
Dziewczyny jesteście genialne
Cytat:
Napisane przez emii Pokaż wiadomość
Właśnie tak było tylko ja głupia tego nie widziałam.Tzn, nie wiedzialam jaki jest pod względem pomagania w domu, bo nie mieszkaliśmy razem, ale nigdy nie chciało mu się ze mną i młodą nigdzie chodzić, bardzo rzadko. Przychodził do mnie tylko wieczorem. Jak się okazało, ze jestem ciąży i ze sobą zamieszkaliśmy to od początku nie było dobrze, bo ja siedziałam w domu a on łaził. jak mnie wkurzył wyrzucałam go z domu to szedł do mamusi, a ja liczyłam na to, że mama go nie przyjmie i w końcu będzie musiał zacząć się zachowywać normalnie. I tak to się ciągnie bez sensu. Teraz już mnie wszystkim doprowadza do szału.

Pamiętam mój brat miał taki problem, ale on to masakra musieli mu paznokieć zrywać. Podobno to potworny ból.

W tym problem, że nie mogę go zostawić, a nawet gdyby do tego doszło to mamusia wkroczy do akcji

na pewno nie. Będzie pukać młoteczkiem w kolano
Czyli rodzaj synuś mamusi Z domu bym takiego wykopała! Powiedź mu, żeby za nią wyszedł! Czy te kobiety, nie widzą, że robią krzywdę swoim synom, bo mają wtedy dwie lewe ręce i sobie nie poradzą w takich sytuacjach jakich jest własna rodzina! I do jasnej cholery ona nie powinna się mieszać.. Wrrr.. I jeszcze powiedź, że ona uważa Ciebie za tą złą, a on, że ten wspaniały?

Zrywanie paznokcia to jest stary sposób, który nic nie daję tylko pogarsza sprawę, a do tego strasznie boli, teraz praktykuje się bardziej nowoczesne metody. Mi na szczęście tego nie robili..

Ona dostanie miano! SUPER MAMUŚKI!

I nie straszcie Martolek!
tikutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:02   #816
minika_69
Zakorzenienie

Cytat:
Toruńska koleżanko Cubusa nie mamy
w zarze na dziale trf były jakiś czas temu zwykłe czarne za 199 pln (kupiłam w zeszłym roku i jestem bardzo zadowolona)
w hamie tez coś wisiało, ale się nie przyglądałam i nie wiem czy to skóra czy inny materiałmoże się w pt or sb wybiorę to mogę Ci obczaić
ja mam czarną z trf z zary, za 199zł - taka z panterkową podszewką i bardzo ją lubię czyżby ta sama co Twoja? bo moja też jest zeszłoroczna

emii trzymaj się kochana

Edytowane przez minika_69
Czas edycji: 2013-04-10 o 23:04
minika_69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:16   #817
tikutka
Zakorzenienie

I kurde on jest jakiś dziwny, jak się kogoś kocha to się spędza z kimś czas jak tylko można, pomaga się itd. itd. A jak już jest dziecko to już w ogóle, szał powinien być.. Przynajmniej do małej.. Ojcowie szaleją przecież do swoich małych istot, a on jakiś taki.. Przepraszam za takie słowa emii, ale ja Cię podziwiam, że z nim jesteś.. Maleńka jesteś wielka
Cytat:
Gratulacje Kochana To chyba będzie nasze pierwsze pullowe dziecko?

emii kochana domyślam się, co przeżywasz. Mój ojciec jest taki sam jak Twój TŻ. A może nawet jeszcze gorszy Nic, dosłownie nic sam nie zrobi! I nie tylko mamę traktuje jako tanią pomoc domową. Jak byłyśmy młodsze z siostrą potrafił ściągać nas z innego piętra do kuchni, żeby mu zrobić herbatę. I to nie na zasadzie "idź, przynieś mi herbatę" tylko on w tej kuchni już siedział, ale trzeba było zejść bo sam sobie nie zrobi do tej pory jak mu mama czegoś nie poda np. leków to nie weźmie i się wydziera, że on musi wszystko sam robić. Dodam, że rodzice razem prowadzą firmę, więc mama ma też inne obowiązki poza pracami domowymi. Razem też zarabiają. Ojciec jest typem złotej rączki, potrafi dużo naprawić ale nic nie zrobi, jeśli ktoś nad nic nie stoi, tylko po to, żeby raz na pół godziny podać mu np. klucz. To jest na prawdę nie do zniesienia

nie wiem, jak mojej mamie udało się z nim wytrzymać 30lat. ale wiem, że pozwalanie sobie na takie traktowanie zmniejszyło szacunek do niej w oczach dzieci. W nerwach potrafię odezwać się do niej w taki sposób, że sama dałabym sobie za to w mordę. takie miałam wzorce od tatusia

także emii opamiętaj się i zrób coś z tym, jakieś trzęsienie ziemi, sama nie wiem. wiem tylko, że tak się żyć nie da

I żeby nie było, bardzo kocham ojca, to dobry człowiek. Ale pewna jestem, że z kimś takim nigdy bym się nie związała. Jestem na to tak mocno przeczulona, że wszyscy moi partnerzy rozpieszczali mnie własnoręcznie przygotowywanymi obiadkami, kolacyjkami bo ciabolek przecież nie umie gotować i zakupy trzeba zrobić bo są takie ciężkie, a ja taka delikatna i krucha
To będzie Alejandro

Boże okropne.. Ja miałabym podobnie jak Ty z tym szacunkiem.. Kobiety w ten sposób same siebie poniżają, a tak naprawdę są takie wartościowe.. M.in. boją się, co inni powiedzą albo jak to tak albo, że coś stracą.. Więc lepiej siedzieć i męczyć się z taką osobą..

Tak samo bym robiła..

Edytowane przez tikutka
Czas edycji: 2013-04-10 o 23:17
Stary 2013-04-10, 23:17   #818
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szoszoszo Pokaż wiadomość
Cześć Pullinki
tęsknię za naszym forum choć pogodę mam bajeczną i korzystam ze śniegu ile można! Jedyne co mnie smuci to fakt, że z wieści z domu wynika, że grochówa nie doszła ile może iść, już osiem dni (dobra, z weekendem, ale to priorytet), no tracę nadzieję
obiecuję nadrobić jak wrócę!
Sprawdź w necie numer przesyłki na http://sledzenie.poczta-polska.pl/ może list czeka na poczcie, tylko listonosz jak zwykle awiza nie zostawił?

A gdyby faktycznie nie dotarła, to zanim złożycie z Doli reklamację, odezwijcie się do mnie, jestem obcykana w temacie
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:20   #819
emii
Zakorzenienie

Ciabol gratulacje dla Twojej mamy, ze wytrzymała tyle lat. Ja najbardziej boję się tego, że dzieci będą ojców super traktować Jak teraz "super tata" przychodzi do starszej córki kiedy mu się przypomni a ona się cieszy to przykro mi się robi, bo palant nawet nie chciał jej pieluchy zmienić. Musze cos zrobić, bo najbardziej cierpią dzieci jak jest awantura za awanturą, a ja nie potrafię panować nad nerwami i krzyczę i wiem, że źle robię i wiem, że co by się nie działo nie powinnam wrzeszczeć, ale nie potrafię się opanować

Cytat:

Czyli rodzaj synuś mamusi Z domu bym takiego wykopała! Powiedź mu, żeby za nią wyszedł! Czy te kobiety, nie widzą, że robią krzywdę swoim synom, bo mają wtedy dwie lewe ręce i sobie nie poradzą w takich sytuacjach jakich jest własna rodzina! I do jasnej cholery ona nie powinna się mieszać.. Wrrr.. I jeszcze powiedź, że ona uważa Ciebie za tą złą, a on, że ten wspaniały?
Dokładnie tak, to ja jestem ta wrzeszcząca, niedobra, nie potrafiąca rozmawiać, mająca pretensje do wszystkich. Ja juz jej nagadałam powiedziałam, że jest głupią babą, wiem nie powinnam, ale czarę goryczy prelalo to, że jak synek nie poszedł do pracy o czym ja sie dowiedziałam, po jakis 2 tygodniach od zdarzenia. Okazało się, że w za☠☠☠iście upalny dzień wziął sobie wolne, żeby pojechać na grila ze znajomymi, a ja się włóczyłam z dziewczynkami po placach zabaw. To jeszcze jak wrócił z tego grila(ja myślalam, ze z pracy)poległ i, ze on musi odpocząć, bo on zmęczonay i mnie z☠☠☠ał, że czlowiek zapierdala a ja sie czepiam.
W każdym razie jak powiedziałam o tym jego mamusi ona do mnie wyskoczyła z tekstem : Czy ty cały czas musisz o tym mówić, nie możesz przemilczeć. Rozwaliła mnie tym. Od tej pory sie z nia nie cackam, a on ma mi za zle, że nie szanuje jego mamusi.

Cytat:
Napisane przez minika_69 Pokaż wiadomość
ja mam czarną z trf z zary, za 199zł - taka z panterkową podszewką i bardzo ją lubię czyżby ta sama co Twoja? bo moja też jest zeszłoroczna

emii trzymaj się kochana
dzięki
Stary 2013-04-10, 23:21   #820
madzzzia91
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, ja mam nadzieję, że Kostka Arkady i klamry mi pomogą i już wszystko będzie dobrze To moje marzenie I dzięki za dobre słowo

Ja również tak myślę i również podziwiam..

Przestańcie z tą ramoneską KUSICIELKI!

U mnie było to samo. Ale ja, któregoś dnia delikatnie uderzyłam się nogą o wannę i dostałam z tej mini wtedy jeszcze rany, okropny krwotok i pojechałam na pogotowie, bo nie dało się tego zatamować i tam skierowali mnie do chirurga i wtedy się zaczęło.. Teraz jak słyszę jak ktoś ma z tym problem to od razu wysyłam do kosmetyczki.. W nocy po zabiegu nie dało się spać, tak rwało..

Ja mam niestety dwa palce, tylko ten jeden z dwojga złego, wrasta z dwóch stron więc pierwsze jego spróbuję wyleczyć, a jak się uda to zabiorę się za tego drugiego..

Kurde, a ten z dzisiaj po wizycie.. Nadal piecze i rwie..
u mnie ból utrzymywał się jeszcze przez ok 2tyg. z każdym dniem coraz mniej, ale jak go scisnęłam mocniej to bolał. Myslałam nawet zeby pójść jeszcze raz do kosmetyczki, ale sam przestał Ogolnie mnie kosmetyczka powiedziała, że mam taką budowę paznokcia i raczej do końca życia będę musiała miec klamrę i chyba cos w tym jest, bo jakiś miesiąc temu znowu zaczął mnie pobolewać i musiałam iść na założenie nowego żelu i na razie mam spokój
madzzzia91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:22   #821
tikutka
Zakorzenienie

Ale podobne:
Pull - http://www.pullandbear.com/webapp/wc...BNASZYWK%C4%84
Cubus - http://cubus.com/pl/Damska/Kolekcja/...urtki/7134048/

A mnie się taka kobaltowa i czarna podoba - http://cubus.com/pl/Damska/Kolekcja/...3957/71339571/
Stary 2013-04-10, 23:23   #822
emii
Zakorzenienie

Soll---- w jakiej proporcji robisz te drożdże na porost włosów? I ten napar z kozieradki, to już po zaparzeniu ile czasu może stać?
Stary 2013-04-10, 23:33   #823
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Soll---- w jakiej proporcji robisz te drożdże na porost włosów? I ten napar z kozieradki, to już po zaparzeniu ile czasu może stać?
1/4 kostki Drożdży Babuni (tylko te, bo inne nie rozpuszczają się całkowicie) zalać wrzątkiem, przykryć talerzykiem, odczekać kilka minut, wypić Można posłodzić albo dodać mleka, co kto lubi. Osobiście leję jak najmniej wody, żeby jak najmniej było tego obrzydlistwa do picia

A napar z kozieradki trzymam w lodówce przelany i przecedzony w buteleczce, tak max 2 tygodnie. Nie radzę dłużej, raz o nim zapomniałam, okropnie śmierdzi
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:37   #824
tikutka
Zakorzenienie

Cytat:
Ciabol gratulacje dla Twojej mamy, ze wytrzymała tyle lat. Ja najbardziej boję się tego, że dzieci będą ojców super traktować Jak teraz "super tata" przychodzi do starszej córki kiedy mu się przypomni a ona się cieszy to przykro mi się robi, bo palant nawet nie chciał jej pieluchy zmienić. Musze cos zrobić, bo najbardziej cierpią dzieci jak jest awantura za awanturą, a ja nie potrafię panować nad nerwami i krzyczę i wiem, że źle robię i wiem, że co by się nie działo nie powinnam wrzeszczeć, ale nie potrafię się opanować

Dokładnie tak, to ja jestem ta wrzeszcząca, niedobra, nie potrafiąca rozmawiać, mająca pretensje do wszystkich. Ja juz jej nagadałam powiedziałam, że jest głupią babą, wiem nie powinnam, ale czarę goryczy prelalo to, że jak synek nie poszedł do pracy o czym ja sie dowiedziałam, po jakis 2 tygodniach od zdarzenia. Okazało się, że w za☠☠☠iście upalny dzień wziął sobie wolne, żeby pojechać na grila ze znajomymi, a ja się włóczyłam z dziewczynkami po placach zabaw. To jeszcze jak wrócił z tego grila(ja myślalam, ze z pracy)poległ i, ze on musi odpocząć, bo on zmęczonay i mnie z☠☠☠ał, że czlowiek zapierdala a ja sie czepiam.
W każdym razie jak powiedziałam o tym jego mamusi ona do mnie wyskoczyła z tekstem : Czy ty cały czas musisz o tym mówić, nie możesz przemilczeć. Rozwaliła mnie tym. Od tej pory sie z nia nie cackam, a on ma mi za zle, że nie szanuje jego mamusi.

dzięki
Przestań sobie wmawiać, że to ja nie powinnam tego, siamtego itd. Masz do tego prawo, bo masz powód. Nikt Ci w niczym nie pomaga! Jesteś ze wszystkim sama! A potrzebujesz tego, tak samo jak wsparcia i miłości.. A nie.. W ogóle co to jest za facet, który w tajemnicy bierze wolne od kobiety, którą niby kocha i z którą ma dziecko i jedzie na grilla do znajomych.. Przepraszam Cię, ale facet dla którego jesteś najważniejsza tak nie robi! A potem jeszcze dodatkowo przyjeżdża w takim stanie i mówi, że musi odpocząć.. Od chlania chyba.. Prawdziwy facet wziął by całą rodzinę ze sobą, bo nie wyobraża sobie ani minuty bez niej! A MAMUŚCE bardzo dobrze powiedziałaś to samo bym zrobiła.. Kryje swojego syncia.. Zapatrzona w niego.. A nie widzi jak cierpisz.. Chociaż też jest kobietą! :/ I nie mów, że robisz źle, bo jednym Twoim błędem jest to, że podnosisz głos jak już brakuje Ci sił.. Bo nie myśl, że on czuje się winny chociaż powinien! I też nie myśl o tym, że Ty będziesz ta zła dla córek, a oni super tatusiowie.. Jak będą już starsze i mądre to zrozumieją I naprawdę nie wiem gdzie Ty trafiłaś na takich facetów, którzy mają do swoich dzieci takie podejście no i do kobiety, którą powinni kochać.. Co za pacany.. I Mamuśka też.. I masz rację nie musisz jej szanować..
Stary 2013-04-10, 23:37   #825
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
fajna ta niebieska całkiem, też na nią patrzyłam żałuję, że nie kupiłam tej z mango na wyprzedaży letniej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 470_2498642.jpg (18,7 KB, 7 załadowań)
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:41   #826
tikutka
Zakorzenienie

Cytat:
fajna ta niebieska całkiem, też na nią patrzyłam żałuję, że nie kupiłam tej z mango na wyprzedaży letniej
A ona była ze skóry czy jakiś taki inny materiał (bo właśnie na taki dziwny wygląda na zdj) ? I ile kosztowała?

Mnie się ta z Pulla kobaltowa podoba Może będzie na WYPRZ

Edytowane przez tikutka
Czas edycji: 2013-04-10 o 23:44
Stary 2013-04-10, 23:45   #827
ciabol
Wtajemniczenie

Cytat:
Tutaj nie ma czego gratulować. Chyba, że braku szacunku do samej siebie I nie chodzi mi o to, że powinna Go zostawić, tylko nie pozwalać sobie na takie traktowanie Poza tym chyba się kochają. zawsze mnie rozwalają tym, że jak ojciec gdzieś wyjeżdża, to praktycznie już po przekroczeniu bramy dzwoni do niej i tak wiszą na telefonie i wiszą. W sumie chciałabym po 30 latach mieć jeszcze tyle tematów do rozmowy z partnerem
I muszę Cię niestety zmartwić, Twoje obawy są jak najbardziej uzasadnione. Ja, pomimo tego co tu napisałam, wolę ojca. Po części pewnie też dlatego, że odziedziczyłam ten jego wredny charakterek

Cytat:
Jaka ładna ta ramoneska szkoda, że u mnie nie ma cubusa

Edytowane przez ciabol
Czas edycji: 2013-04-10 o 23:48
Stary 2013-04-10, 23:48   #828
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
A ona była ze skóry czy jakiś taki inny materiał (bo właśnie na taki dziwny wygląda na zdj) ? I ile kosztowała?

Mnie się ta z Pulla kobaltowa podoba Może będzie na WYPRZ
Ona była zamszowa, ale właśnie kolorowy zamsz wg mnie fajnie wygląda nie pamiętam dokładnie za ile była ale chyba ponad 400 zł normalnie a na wyprzedaży ok 300
Stary 2013-04-10, 23:48   #829
magdazzz18
Zadomowienie

heehe pullowe dziecko dziękuje za Gratulacje, jak będzie chłopczyk to konecznie Aleksander, a dziewczynka może Aleksandra?
Stary 2013-04-10, 23:50   #830
tikutka
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj nie ma czego gratulować. Chyba, że braku szacunku do samej siebie I nie chodzi mi o to, że powinna Go zostawić, tylko nie pozwalać sobie na takie traktowanie Poza tym chyba się kochają. zawsze mnie rozwalają tym, że jak ojciec gdzieś wyjeżdża, to praktycznie już po przekroczeniu bramy dzwoni do niej i tak wiszą na telefonie i wiszą. W sumie chciałabym po 30 latach mieć jeszcze tyle tematów do rozmowy z partnerem
I muszę Cię niestety zmartwić, Twoje obawy są jak najbardziej uzasadnione. Ja, pomimo tego co tu napisałam, wolę ojca. Po części pewnie też dlatego, że odziedziczyłam ten jego wredny charakterek
Co to za miłość traktować kobietę swojego życia jak..
Ja niestety byłabym obiektywna w takim wypadku i wolałabym matkę.. Do tego jakby też mnie tak traktował po części..
Chciałabyś być kiedyś tak traktowana, mieć dzieci i żeby po latach one stanęły po stronie ojca? :/ Odpowiedź sobie na to pytanie.. Ja bym nie dała rady tego udźwignąć..
Stary 2013-04-10, 23:51   #831
Lilotron
Zakorzenienie

Cytat:
heehe pullowe dziecko dziękuje za Gratulacje, jak będzie chłopczyk to konecznie Aleksander, a dziewczynka może Aleksandra?
No to Alejandro jak znalazł!
Gratulacje
Stary 2013-04-10, 23:53   #832
tikutka
Zakorzenienie

Cytat:
Ona była zamszowa, ale właśnie kolorowy zamsz wg mnie fajnie wygląda nie pamiętam dokładnie za ile była ale chyba ponad 400 zł normalnie a na wyprzedaży ok 300
Ale zamsz nie jest dobry na deszcz..
Cytat:
Alejandro!
Stary 2013-04-11, 00:20   #833
emii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
1/4 kostki Drożdży Babuni (tylko te, bo inne nie rozpuszczają się całkowicie) zalać wrzątkiem, przykryć talerzykiem, odczekać kilka minut, wypić Można posłodzić albo dodać mleka, co kto lubi. Osobiście leję jak najmniej wody, żeby jak najmniej było tego obrzydlistwa do picia

A napar z kozieradki trzymam w lodówce przelany i przecedzony w buteleczce, tak max 2 tygodnie. Nie radzę dłużej, raz o nim zapomniałam, okropnie śmierdzi
Dobrze, że napisałaś o lodówce, bo bym trzymała w łazience
Drożdże codziennie się pije?
Rano zaczynam kurację myślę, że smak drożdzy mniej ohydny od magnezu więc na pewno przezyję
Cytat:
Mam nadzieję, że tak nie będzie.
Cytat:
Ja niestety byłabym obiektywna w takim wypadku i wolałabym matkę.. Do tego jakby też mnie tak traktował po części..
Chciałabyś być kiedyś tak traktowana, mieć dzieci i żeby po latach one stanęły po stronie ojca? :/ Odpowiedź sobie na to pytanie.. Ja bym nie dała rady tego udźwignąć..
Też bym nie dała rady
Stary 2013-04-11, 00:23   #834
ciabol
Wtajemniczenie

Cytat:
Cóż... ja uważam, że jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. Tym bardziej, że to nie jest jakiś psychopata, tylko normalny facet, którego mamusia nie nauczyła, a młoda żonka wszystko podstawiała pod nosek. No niestety, do dobrobytu łatwo się przyzwyczaić a potem to już tylko postawa roszczeniowa dlatego uważam, że od początku związku ważne jest partnerstwo we wszystkim. Nie ma, że ja Cię kocham to dam Ci gwiazdkę z nieba a Ty tylko bądź. Albo gwiazdki z obu stron albo wcale. Inaczej osoba dająca choćby nie wiem jak kochała i tak poczuje się w końcu wykorzystywana.

Ale ja jestem bardzo obiektywna. Napisałam, że wolę ojca, ale to nie znaczy, że staję po jego stronie. Przeciwnie, zawsze bronię mamy i staram się tępić te jego roszczeniowe zachowania. Widzę też, że można go ustawić do pionu,więc nikt mi nie wmówi, że nie dało się go zmienić na początku związku.
Stary 2013-04-11, 00:32   #835
Fufka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak nie musisz na razie to nie zmieniaj pracy!
Pracujesz w jakiejś sieciówce?
Tak, ale w sumie mało znanej

Widzę, że tu przykry wątek Tżowy się wywiązał Również uważam, że nie można się dać tak traktować, ale życie wszystko weryfikuje. Ja się związałam z facetem, który był do "rany przyłóż" i z środowiska, które odpowiadało moim poglądom, a teraz. Różnie to bywa, ale większość prac wykonuję ja, jak proszę o pomoc/zrobienie czegoś mogę czekać i czekać. A że jestem nerwowa i niecierpliwa, to w takich sytuacjach musi być "już", a nie "za chwilę". Wielokrotnie rozmawialiśmy, niby wie o co mi chodzi, ale poprawy nie ma... I co zrobić w takiej sytuacji?

Dobranoc dziewczyny
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 00:32   #836
agusia2211
Raczkowanie

Dla tych którym bozia pożałowała krągłych kształtów : rotfl:
http://moda.allegro.pl/majtki-modelu...095514674.html
agusia2211 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 00:58   #837
tikutka
Zakorzenienie

Cytat:
Cóż... ja uważam, że jak sobie pościelisz tak się wyśpisz. Tym bardziej, że to nie jest jakiś psychopata, tylko normalny facet, którego mamusia nie nauczyła, a młoda żonka wszystko podstawiała pod nosek. No niestety, do dobrobytu łatwo się przyzwyczaić a potem to już tylko postawa roszczeniowa dlatego uważam, że od początku związku ważne jest partnerstwo we wszystkim. Nie ma, że ja Cię kocham to dam Ci gwiazdkę z nieba a Ty tylko bądź. Albo gwiazdki z obu stron albo wcale. Inaczej osoba dająca choćby nie wiem jak kochała i tak poczuje się w końcu wykorzystywana.

Ale ja jestem bardzo obiektywna. Napisałam, że wolę ojca, ale to nie znaczy, że staję po jego stronie. Przeciwnie, zawsze bronię mamy i staram się tępić te jego roszczeniowe zachowania. Widzę też, że można go ustawić do pionu,więc nikt mi nie wmówi, że nie dało się go zmienić na początku związku.
Tu masz racje! I uczyć faceta od początku, a jak ucieknie do mamusi to.. Za kilka dni wróci
Cytat:
Napisane przez Fufka Pokaż wiadomość
Tak, ale w sumie mało znanej

Widzę, że tu przykry wątek Tżowy się wywiązał Również uważam, że nie można się dać tak traktować, ale życie wszystko weryfikuje. Ja się związałam z facetem, który był do "rany przyłóż" i z środowiska, które odpowiadało moim poglądom, a teraz. Różnie to bywa, ale większość prac wykonuję ja, jak proszę o pomoc/zrobienie czegoś mogę czekać i czekać. A że jestem nerwowa i niecierpliwa, to w takich sytuacjach musi być "już", a nie "za chwilę". Wielokrotnie rozmawialiśmy, niby wie o co mi chodzi, ale poprawy nie ma... I co zrobić w takiej sytuacji?

Dobranoc dziewczyny
Ponownie z nim porozmawiać.. Powiedzieć co się czuję.. A najlepiej to od rana chodzić skacowana, aż sam zapyta o co chodzi.. Dlaczego jesteś smutna.. Czasami trzeba i tak grać.. Bo on nie jest zły tylko nawróć go na pierwotną drogę
Facetom czasami jak nawet coś zrobią nie tak jak powinni trzeba mówić, że jest cudownie itd. A jak nie widzą to to poprawić i w ten sposób też sami się podbudowują i zaczynają pomagać..
Cytat:
Napisane przez agusia2211 Pokaż wiadomość
Dla tych którym bozia pożałowała krągłych kształtów : rotfl:
http://moda.allegro.pl/majtki-modelu...095514674.html
Mi dała, aż na zaś..

Edytowane przez tikutka
Czas edycji: 2013-04-11 o 01:01
Stary 2013-04-11, 01:32   #838
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Co do Szoszoszowej sukienki, to jakby ktos byl ciekawy(sprawdzilam po numerze nadania, w sumie to nawet nie wiedzialam, ze jest taka opcja ) paczka doszła na drugi dzien od wysłania, czyli od tygodnia lezy na poczcie. Nie odesla jej?
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 07:10   #839
hailie21
Zakorzenienie

Cytat:
emii jak już zostanę tym psychiatrą to pogadam z Twoim TŻetem, postraszę go czymś, jeszcze nie wiem czym ale dam radę i będzie Cię na rączkach nosił i przepraszał za wszystko
Psychiatra Dawniej bardzo chciałam być psychiatrą. Ale nie przesadzaj w przyszłości ze straszeniem TŻta Emii Może lepiej jakieś leki odpowiednie przepisać?

Cytat:
Właśnie tak było tylko ja głupia tego nie widziałam.Tzn, nie wiedzialam jaki jest pod względem pomagania w domu, bo nie mieszkaliśmy razem, ale nigdy nie chciało mu się ze mną i młodą nigdzie chodzić, bardzo rzadko. Przychodził do mnie tylko wieczorem. Jak się okazało, ze jestem ciąży i ze sobą zamieszkaliśmy to od początku nie było dobrze, bo ja siedziałam w domu a on łaził. jak mnie wkurzył wyrzucałam go z domu to szedł do mamusi, a ja liczyłam na to, że mama go nie przyjmie i w końcu będzie musiał zacząć się zachowywać normalnie. I tak to się ciągnie bez sensu. Teraz już mnie wszystkim doprowadza do szału
A jest tak, że Ty mówisz mu co innego a mama co innego? Na zasadzie podważania Twojego autorytetu? Bo z Twojego opisu wynika, że jeśli Ty czegoś zabronisz, nie zrobisz to biegnie do mamusi i ona zawsze stanie po jego stronie. Widzi w nim jakiekolwiek wady? Jak był wychowywany Twój facet?

W moim niebie będą miękkie sierści,
nosy, łapy, ogony i kły.
W moim niebie będę znowu głaskać,
moje wszystkie pożegnane psy
hailie21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 07:49   #840
gozia
Zakorzenienie

tikutka oddam Ci trochę swoich, mam aż nadto

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości