|
|
#1111 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
![]() I też jak ją noszę w pionie, albo trzymam na nogach to mocno dźwiga głowę i długo trzyma,a na brzuszku jak leży to nie chce ![]() Coś czuję że jak 16 go pójdę do pediatry z Nią to dostaniemy skierowanie na jakieś rehabilitacje...
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-04-10 o 19:51 |
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
grzeczne dziewczynki nie szalały dzisiaj za bardzo i Sylwietta nadrobi 2 strony jak dziecko wykąpie i uśpi
|
|
|
|
#1113 |
|
Rozeznanie
|
Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
hej dziewczyny, pamiętacie nas jeszcze? od kilku dni próbuje was nadrobić, a że przez tel to nie mam jak cytować.
kubuś pomału dochodzi do siebie po szpitalu, już mniej marudny jest i coraz fajniejszy. dzisiaj w końcu go zaszczepilismy w 12 tygodniu- niezły poślizg co? płakałam razem z nim, efekt mamy taki, że dziecko mi się wystraszylo i na wszystko płaczem dzisiaj reaguje, no i efekt moro powrócił :/.biedactwo moje. ogolnie pochwale się , wazymy 5560 , waga urodzeniowa 2860, więc ładnie nadgonil i na piersi tylko. moja mama w końcu uwierzyła, że go nie glodzę. kubuś od soboty strasznie się slini, chyba na ząbki - mi 1 wyrósł jak miałam 4 miesiace, a siostrze wogole jak miała 2 .---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- IDE was nadrabiać dalej, ufff. jak wy to robicie
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Debrah, my co prawda z początku lutego, ale Oliwka już trzyma ładnie główkę, jak leży. Bardzo wysoko. Czasem troszkę opadnie, ale ogólnie długo i wysoko ją utrzymuje.
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Matko! Ten ból głowy mnie wykończy
Black-do tyłka? muszę to zobaczyć, pokażesz? A fryzurka fajna. Podoba mi się. Lenova- chcesz dużo skrócić? Kombinacji jest dużo Debrah-mój nadal dźwiga. Czy to leży czy na rękach. Jak leży na brzuchu to coraz wyżej się podnosi. U nas zęby idą jak nic-mały dzisiaj nieznośny. Pakuje wszystko do buzi i wkurza się przy tym. Jak posmaruje żelem na chwilę jest spokój a potem znowu szał. W ogóle wyczułam dziś pod palcem coś twardego jakby ząb ale to nie jedynka (kawałek dalej,a chyba jedynki idą pierwsze?). W ogóle dziś lękliwy jest, wpadł w panikę na odgłos grzechotki. Długo nie mogłam go uspokoić. Ehh ciężko jest żyć lekko ...
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Re: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Szaja: nie wiem czy znasz tą zabawkę, faaajne mi się to wydaje.
Od jakiego wieku się nada? http://www.entliczek.pl/fuzzoodles-d...ur-fz3501.html |
|
|
|
#1117 | |||||
|
Zakorzenienie
|
super
Cytat:
ja mam rozstepy tylko na piersiach ale one i po pierwszej ciazy mialam i sa naszczescie biale... natomiast wkurza mnie oponka na brzuchu, zostalo mi 4 kg jeszcze do wagi z przed ciazy ale brzuch wisi a i tak motywacji do cwiczen brak ;/ Cytat:
a co do wczesniejszego pytania o to co pijemy: woda mineralna na pierwszym miejscu, poza tym inka, herbata bez cytryny, soki z tymbarku, albo kubusie, kompoty Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1118 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
I brawka za nowe umiejętności![]() Cytat:
Dla mnie to trochę takie granie na emocjach rodziców. Szczepię bo kocham jest takie hasło a jak mnie nie stać albo nie daje się wciągnąć w tą grę to co? Nie kocham? W ogóle wszystko co związane z dzieckiem począwszy od zabawek po usługi do szczepionek to jeden wielki sposób na biznes;/ I wiadomo, że się na to nabieramy bo przecież chcemy wszystkiego co najlepsze dla dzieci... Ja szczepiłam 6w1 chyba właśnie przez taką presję... I na te inne też zaszczepię bo wyrzuty sumienia nie dadzą mi żyć![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40233663] http://bajkowykuferek.pl/opis/562918...spodarcze.html http://bajkowykuferek.pl/opis/562908...roznikowa.html http://bajkowykuferek.pl/opis/562905...-rodzicow.html http://bajkowykuferek.pl/opis/562901...a-kuchnia.html Razem 230zł mniej więcej Czy wziąć to: http://www.tanimarket.pl/nowy-przeno...obil-5167.html i do tego: http://www.tanimarket.pl/pomieszczen...obil-4288.html[/QUOTE] Domek! Marzenie każdej dziewczynki
|
|||||
|
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, zrobię później fotkę.
A co do bólu głowy, to niestety prawdopodobnie musisz zmienić tabletki w takim razie, bo to oznacza, że Twój organizm ich "nie lubi".
|
|
|
|
#1121 |
|
Zakorzenienie
|
aaa bylabym zapomniala sie zapytac.. jaka jest teraz norma przybierania na wadze dzieci na tydzien ??
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniało mi się, że się któraś z Was (Aga??
) martwiła czy dziecko się najada z piersi przez 8 minut? (i pisała też, że próbowała z mm, ale dziecko wypiło malutko) - otóż miałam napisać, że moja od urodzenia jadła (bo przy piersi nie-jedząc dużo czasu spędzała) jadła 10-15 minut.Teraz je przeważnie około 8 do 10 minut. Na wadze normalnie przybiera. Laktatorem ręcznym w 10 minut ściągam (po nocy ) ok.150 ml, a laktator przecież działa "gorzej" niż dziecko. |
|
|
|
#1123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Kurdę, ile dziecko "ma czasu: na nauczenie się podnoszenia główki i trzymania jej długo w leżeniu na brzuszku?
Nie sądziłam, że to jakis problem będzie, bo od urodzenia miała silną główkę, w pionie trzymana długo dźwiga sama, rozgląda się i opada jej rzadko.W leżeniu na brzuszku gorzej.. |
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#1126 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Albo mi się wydaje Jakbym siebie słyszała![]() Cytat:
Cytat:
Nie.... |
||||
|
|
|
#1127 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1128 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3 doby? nie strasz!Wyglada na to, ze u nas juz ok. Prawie caly dzien przespal, ok 18 polezal w bujaczku, porozgladal sie i juz krzyku nie bylo ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wagę!Cytat:
Black - cudowna fryzurka! Byłam u gina.Powiedział mi,że wszystko się super zagoiło i wróciło do normy. Przepisał tabletki na pół roku - Ovulan. Powiedział,że Jego pacjentki bardzo sobie chwalą te tabletki. Ale mówił,że jak sobie poradzimy bez,to żeby nie kupować. Bo mówiłam Mu jak bardzo się ich boję.W ogóle to jest super lekarz, kocham Go heh A jeszcze na koniec powiedział,że super wyglądam i mówi mi to jako facet, nie jako lekarz, tak mi się miło zrobiło. Bo to inaczej jak TŻ powie komplement a inaczej jak obcy mężczyzna
|
||||
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1131 |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu super, że wszystko ok
![]() no i fakt, komplementy od obcych osób są mega miłe ![]() A ja znalazłam sposób na mojego słodziak najukochańszy
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku- ja kubusie pijam namiętnie, tylko nie truskawkowe, bo ich smaku nie lubie
co do rozstępów- mam, na piersiach mega czerwone, na tyłku i udach juz delikatnie bledną, ale są- paskudy przebrzydłe Black- włosy do pupy a wybrana fryzura bardzo mi sie podoba- bardzo Fewciu ja na szczepienie miałam body+pajaca a na to kombinezon, teraz na body bede zakładac pólsioszki i spodenki a na góre bluze/sweterek i kurteczke wiosenną Szajka- zawsze cos ciekawego wynajdziesz Marsi- brawa dla Leosia ![]() wszystkim szczepionym bablom zycze spokojnej nocki i radosnych poszczepiennych dni ![]() maly padl po wizycie u dziadkow rozchwytywany byl, z raczek a raczki, samolociki, gugania, smiania aaaaaaaa- Bartulo odkryl nowa zabawe- zlacza stopki odpycha sie nimi i jak gasiennica przesuwa sie do gory ![]() padlam http://demotywatory.pl/4103314/Dzent...ba-sie-urodzic ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- miec takie spojrzenie- bezcenne http://demotywatory.pl/4020323/Are-you-talking-to-me ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- miec takie spojrzenie- bezcenne http://demotywatory.pl/4020323/Are-you-talking-to-me |
|
|
|
#1133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle to gdy jest duży niepokój itp itd to wystarczy na chwilę do piersi przyłożyć - ona weźmie parę łyków, ale szybko puszcza lub delikatnie ciumka - wiem, że nie chodzi o jedzenie, po prostu wtulona szybciutko się wycisza i zaraz śpi <3 Tulimy się tak często jak ma problem by zasnąć. Ja sobie siedzę, obok mam laptop, a ona ma swoją drzemkę. A mi też to dużą przyjemność sprawia, takie wtulone dziecko Działa też gdy trzymam ją na klacie ale głowę ma tak, że jej policzek jest przytulony do mojej twarzy Ogólnie bardzo jest tulaśna. |
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też bardzo lubiłam, jak Oliwa się do mnie przytulała podczas karmienia. Ehhh.
Szkoda. Dodałam moje miśki do klubiku.
|
|
|
|
#1135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I praca i studia Na początku myślałam żeby iśc na staż. Właśnie się zastanawiam czy lepiej do pracy normalnej czy staż. Tylko że u nas praca to co najwyżej w tesco. Musze się zapisać jeszcze na 10 h korków z matmy.
|
|
|
#1136 | |||||||||||||||
|
Konto usunięte
|
Brawo
![]() Cytat:
Cytat:
ale ja już nie patrzę na to, bo Dorka nie protestuje przy ubieraniu a ja ubieram jak mi tam pasuje i tyle. Wczoraj bodziak z krótkim, rajtki, spodenki na szelkach i bluza Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
I co źle robiłaś? ucz nas teraz! Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak się zastanawiam, czy ta niechęć do leżenia na brzuchu na podłodze czy łóżku nie jest spowodowana tym, że dziecko mniej jednak widzi - niż na klacie ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||||||
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
Szajka;> a Ty jakas anty stosujesz??
![]() co do tabsów, skutków ubocznych jest masa. Moja kumpela przez pierwsze dwa tyg wymiotowała bardzo i schuuuuuuuuuuudła. Natomiast ja na początku super sie czułam, libido to normalnie ach i och ale pozniej kiepsciutko... bardzo kiepsciutko.
|
|
#1138 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj cerazette kupiłam, jeszcze nie wzięłam.
|
|
|
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas ząbek się przebił, jest taka delikatna kreseczka na dziąsełku, wczoraj pediatra też to zauażyła więc u nas też ząbki wcześnie ale pewnie zanim się wykluje na dobre to jeszcze kilka tygodni minie oby jak najdłużej bo ja nigdy nie zapomne bólu pogryzionych cycków przez Samuela Scotasia boskie cudeńko i jaki jęzorek- mój też lubi pokazywać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

, waga urodzeniowa 2860, więc ładnie nadgonil i na piersi tylko. moja mama w końcu uwierzyła, że go nie glodzę.
.
muszę to zobaczyć,
pokażesz? 

A co to może oznaczać?
nie strasz!
6 5 4 3 2 1