MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij! - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-10, 21:05   #2221
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!

Cytat:
Napisane przez Ewkaaa8891 Pokaż wiadomość
i przedstawiam mojego miesięcznego Tomusia
śliczny
Cytat:
Napisane przez nati_85 Pokaż wiadomość
U nas wszystko ok. Mały jest grzeczny. Muszę tylko troszkę uważać na Julkę bo niby go całuje ale jak czasem złapie i ściśnie.

Dzisiaj była u nas pediatra i obejrzała sobie małego. Wszystko posprawdzała i zbadała. Mały zdrowy i chwaliła go, że on taki grzeczny bo nawet nie zapłakał jak go badała.
super
Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
aa i przypomniało mi się, że parę dni temu miałam sen, że kupowałam pieluszki dla małej i nazywały się "new nestelle" hahhaha

szkoda ze to tylko sen - super interes bym miała !
Cytat:
Napisane przez Tajgusia Pokaż wiadomość
no i mam te same odczucia, jakbym miała się męczyć kilka godzin a potem mieć cc to też bym wolała od razu cc bo tak, to jakby się miało dwa porody a do tego dzieciak wymęczony a do tego nie wiesz jak bardzo USG zawyżyło lub zaniżyło wagę. Chyba lepiej mieć bliznę po cc aniżeli porozrywaną szyjkę
dla dziecka lepszy poród sn - to dla niego duze przygotowanie na to co się zdarzy a sama cesarka to wielki szok-wyrwanie z bezpiecznego ciepełka .dlatego często lekarze czekają na skurcze ......
Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Akurat dla dzieciaka, to ta męka i ból to dobra rzeczy, nie mam czasu teraz szukać źródeł, ale właśnie rozpoczęcie porodu naturalnie, aktywizacja tych wszystkich hormonów to dla dziecka dużo lepsze niż sam zabieg... sam zabieg lepszy dla Mamy, ale dzieciakiem się nie ma co zakrywać / mówię jako osoba po całym dniu sn/ zakończone cc /
o właśnie ....
Stary 2013-04-10, 21:43   #2222
corka_rosy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez OtTakaJa Pokaż wiadomość
Upiekłam ciacho i odszedł mi czop Zestresowałam się
Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
no to ja poprosze o przepis

Cytat:
corka rosy ja też wiecznie narzekam. Objawów nie mam, do ginka też się nie mogę dodzwonić co do wózka to też teraz nie jestem zadowolona mi się wydaje jakiś mały właśnie z Allegro ja bym nic nie kupiła używanego. Widziałam już różne zakupy z tzw.stanów bardzo dobrych m.in. wózek z gondolą w pleśni
Ja sama kiedyś wystawiałam na allegro swoje ciuchy, ale tylko takie, które nie nosiły żadnych śladów użytkowania. Nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby wystawić coś poplamionego, podziurawionego i skudłaczonego i jeszcze ocenić stan jako bardzo dobry!
A poza tym to nie narzekam wiecznie, czasem mi się zdarzy Dziś mam jakiś taki beznadziejny dzień, na dodatek mi ciasto nie wyszło i blender mi się zepsuł - dobrze, że jeszcze na gwarancji.

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Wózka nie możesz zwrócić? A odnośnie ciuchow- odpowiedni komentarz.
Mogę, rozważam to...
Dałam negatywa i dostałam dziś maila z pretensjami: za co?

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
NO i ja juz po spacerze ... - ale wam powiem ze jak wrocilam weszlam na wage i JEST OGROMNA akceptacja - a sie zwarzylam bo idac na spacer cos mnie Tknelo i przymierzylam spodnie Biodrowki !! w ktore ost raz miescialm sie w MARCU - w lipcu zaszlam - i co ZMIESCIALM SIE aaaa taka sexi Laska ze mnie :O
super!!
Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie, a więc tak sprawa wygląda:
Będzie dobrze!

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

M.R. I chodziłam do niego prywatnie. Uwielbiam go, chyba żadnemu lekarzowi tak nie ufałam, jak jemu.
Byłam z nim umówiona właśnie na dziś, coś ważnego musiało mu wypaść, że się nie pojawił w pracy. Jeszcze kilka dziewczyn oprócz mnie też go szukało. Mogłabyś dać mi znać, czy jutro będzie? Muszę się z nim jakoś umówić, komórkę ma wyłączoną...

Cytat:
Nie wiem czy ktoś tu mnie jeszcze pamięta przyznaje sie - nie czytałam forum sporo już i nie dam rady nadrobić. My z Tomusiem w domku, jest boski, przesypia dnie i noce, troszke kwęczy, chrumka ale nie płacze. Karmie go ciągle piersią, pieknie ssie ale ja mam nawał, leje sie ze mnie, piersi bardzo bola, są twarde i co jakiś czas pojawiaja się guzki, pomaga tylko jak on zje, lub masaz i kapiel ale w ciagu dnia między karmieniami cycki mam jak kamienie, nie wiem co mam robić. Jedni mówią ściągaj inni że nie bo będzie jeszcze wiecej.,..
Piękny! I pozazdrościć, że taki grzeczny!

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Nie mam niestety, ale wiem z jakiej jest miejscowości - małej wsi więc nie będzie trudno ją odszukać w razie czego.
Zawsze w kupie raźniej, jak to mówią

Cytat:
Napisane przez oldzinx Pokaż wiadomość
Dużo zapłaciłaś? Wiesz że masz prawo zwrotu do 14 dni bez podania przyczyny nawet. Ja atak sweter zwracałam, przyszedł i mi się nie podobał po prostu. Napisałam że chce zwrócić i odesłałam (tez używany). Wiadomo kosztów wysyłki mi nikt nie zwrócił ale za sweter dałam coś koło 30zł bez wysyłki i to mi zwróciła babka.
Nie zapłaciłam dużo, dla zwrotu takiej kwoty szkoda mojej fatygi związanej z pakowaniem paczki i staniem na poczcie.
Bardziej niż stratą kasy przejmuję się tym, jak ludziom brakuje przyzwoitości. Zawsze tak przeżywam, jak się natnę na kogoś nieuczciwego.

Nestelle - piękne dzieci!

A co do dzisiejszej daty - wcale nie taka zła, urodziny mojego Męża :P

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 21:54   #2223
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
To ja się nie zgadzam jak dziecko jest duże i nie może się wstawić w kanał rodny to grozi powikłaniami, porażeniem splotu albo niedotlenieniem. Wystarczy, że utknie w kanale rodnym. Ja właśnie dzięki wyczekiwaniu urodziłam się cała sina wystarczyło 15 minut dłużej a nie pisałabym do Was teraz. A co jeśli wystąpiłoby porażenie dziecięce przy porodzie....ech ja bym jednak nie ryzykowała mało to ostatnio afer z dziećmi, gdzie za długo zwlekano z decyzją o cc
hmm polozna mi mowila ze zna przypadek gdzie kobietka chciala sprobowac i skonczylo sie na tym ze dziecko oberwalo bark i ma niedowład.. czy coś z nerwem jakoś tak..
no ale tego się nie da przewidzieć..

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
śliczny

super

szkoda ze to tylko sen - super interes bym miała !

dla dziecka lepszy poród sn - to dla niego duze przygotowanie na to co się zdarzy a sama cesarka to wielki szok-wyrwanie z bezpiecznego ciepełka .dlatego często lekarze czekają na skurcze ......

o właśnie ....
interes pieluchowy

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość

Ja sama kiedyś wystawiałam na allegro swoje ciuchy, ale tylko takie, które nie nosiły żadnych śladów użytkowania. Nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby wystawić coś poplamionego, podziurawionego i skudłaczonego i jeszcze ocenić stan jako bardzo dobry!
A poza tym to nie narzekam wiecznie, czasem mi się zdarzy Dziś mam jakiś taki beznadziejny dzień, na dodatek mi ciasto nie wyszło i blender mi się zepsuł - dobrze, że jeszcze na gwarancji.

Mogę, rozważam to...
Dałam negatywa i dostałam dziś maila z pretensjami: za co?

super!!

Będzie dobrze!

M.R. I chodziłam do niego prywatnie. Uwielbiam go, chyba żadnemu lekarzowi tak nie ufałam, jak jemu.
Byłam z nim umówiona właśnie na dziś, coś ważnego musiało mu wypaść, że się nie pojawił w pracy. Jeszcze kilka dziewczyn oprócz mnie też go szukało. Mogłabyś dać mi znać, czy jutro będzie? Muszę się z nim jakoś umówić, komórkę ma wyłączoną...

Piękny! I pozazdrościć, że taki grzeczny!

Zawsze w kupie raźniej, jak to mówią

Nie zapłaciłam dużo, dla zwrotu takiej kwoty szkoda mojej fatygi związanej z pakowaniem paczki i staniem na poczcie.
Bardziej niż stratą kasy przejmuję się tym, jak ludziom brakuje przyzwoitości. Zawsze tak przeżywam, jak się natnę na kogoś nieuczciwego.

Nestelle - piękne dzieci!

wszystkiego dobrego dla męża

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 22:15   #2224
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
A czapeczkę to się gratis po porodzie dostaje
fajna sprawa i miła pamiątka

Cytat:
świetny! przystojniaczek

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 22:20   #2225
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
A tak w ogole to formalnie witam sie w 40 tygodniu (mam nadzieje, ze po raz ostatni
jeszcze tylko 7 dni

a wedlug OM termin mam dzisiaj no ale nic sie nie dzieje ..

trzymam kciuki za wizyte

pozniej poloze sie spac.. teraz juz nie dam rady zasnac, jestem za bardzo pobudzona mysle tylko o jednym
ja w ciazy tez spie dobrze, nawet w koncowce.. zawsze przesypialam jak kamien.. no ale teraz coraz bardziej przezywam i czekam, moze dlatego

oliwka ty jeszcze pracujesz?
czapki z glow
Moderna tak pracuje caly czas ostatnio na wielkich obrotach do porodu 13 dni a ja po 8 godzin w pracy w domu sporo zajec brak kompa to prawie nieudzielam sie na forum.

Po wizycie jak wspomialam do porodu 13 dni szyjka dluga twarda zamknieta raczej urodze w terminie wizyta kolejna 22 jesli nie urodze wczesniej. Malutka w ciagu mc znowu 1kg przybala wiec ma 3094g nadal jest sliczna duz buleczka a wiec coreczka coreczka zostala
Mina ginekologa na pytanie a pani dalej pracuje odpowiedz ze tak mina bezcenna ale nie zabronil powiedzia ze jak mam sily i ochote i jesli tak uwazam to ok
No i po wizycie zakupilismy fotelik maxi cossi z baza isofx , wanienke ze stelaem chialam komode ale mimo ze mam duza lazienke to te komody kapielowe to akie klamoty wiec wanienka ze stojaczkiem.
Pozostaje zamowic niania z detektorem i dywanik do pokoju

A mala o od wczoaj taka ruchliwa rozpycha sie ale glowka jeszcze nie shodzi w kanal rodny tak wiec czekamy
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 22:24   #2226
klementyna1
Zakorzenienie

new nestelle-

Pochwaliłam swojego Malucha,a On mi dziś w kośc dał...od 14 do 21 nie spał...Nie krzyczał jakoś szalenie, ale albo na cycu wisiał, albo marudził, albo smok Mu wypadał a ja mu wkładałam i tak w koło macieju... Mąz w końcu kupił wagę dziś i....z 20kg zostało 8kg po miesiącum chyba nieźle licze, że jeszcze ze 2 miesiące i wróce do wagi sprzed ciazy...Gdybym przytyła w ciązy ksiązkowe 12kg byłabym już laska;p A tak frytki, coca cola i ciastka zostawiły ślady po sobie;p Alw może w końcu bedzie akceptacja na wadze tak jak u kasi...ehhh trzeba b:hyło jeśc hamburgery jak 0na
4mam kciuki za oczekujące na P Osttanio w jakiejsc gazecie był obszerny artykuł oporodach cc i sn i właśnie było,że jak już cc to dużo lepiej po rozpoczetej akcji porodowej.
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 22:56   #2227
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
mam to samo.. boję się..
ale jak pomyślę, że mam bohatersko najpierw próbować a potem i tak cc to chyba wolę od razu..
mam mieszane uczucia ;/
jutro jadę do szpitala to zobaczymy co powiedzą..
w każdym razie nie jesteś sama
Dziękuję za wsparcie.. mam mieszane uczucia, najbardziej boje sie tego jak od decyzji ordynatora zalezy wszystko... lzy mi sie cisna jakas na sama mysl.. nie wiem ze to juz, ze boje sie szpitala, panicznie boje sie ciecia.. musi byc dobrze, gdzies w glowie u mnie siedza takie rozne mysli... a przeciez powinnam sie cieszyc bo lekarz mowi ze wszystko ok...
Cytat:
no dokładnie
ja to nieważna jestem ale dzieciaczek niech się nie męczy i nie stresuje..
a ja jakoś przeboleję czwartą bliznę na brzuchu;/
Kochana damy rade choc jestem straszny bojuch
Cytat:
Napisane przez karolka280888 Pokaż wiadomość
Przynajmniej będziesz już wiedziała co i jak na patologi powiedzą a u mnie gin i inny lekarz pracujący w szpitalu zabronili przyjeżdzać dopóki skurczy nie bedzie i sie akcja nie zacznie a dziecie me w brzuchu ma już ponad 4300 g obwód głowki 37 cm i średnice ponad 10 cm do terminu mam 10 dni ktg dziś pokazało zero skurczy szyjka skrócona zamknięta głowka wysoko...i stwierdzenie że szanse na cc są ale to zobaczą w szpitalu jak się będzie główka do kanału wstawiać... ja robie pod siebie jak sobie pomyśle co to bedzie bo znając moje szczęście każa rodzić sn popękam potną i bede miała uraz na cale życie. heh a śniło mi się że miałam cc...
Mam nadzieje, ze mnie przyjma.. tym bardziej ze 15.04 termin... mam skierowanie ale roznie to byc moze z tym szpitalem, bedziemy szukali jakies pomocy, wsparcia jakby co.. u Ciebie tez duzy chlopczyk.. damy rade ***

Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Nałaziłam się po mieście i po lumpkach upolowałam kombinezon i 2 rampersy i bodziaka... Jutro zrobię pranko tego..
Dziś tż składa komodę do pokoju małego i jakoś mozolnie mu to wychodzi no ale nie wtrącam się...
Kurcze chciałabym jakoś udekorować pokój małego ale tych naklejek jest tak dużo że nie umiem się zdecydować

Chciałam sobie też kupić takie piękne buciki (cichobiegi ) ale boję się że mam trochę nogi opuchnięte i potem mi się rozciągną
Brawo za ciuszki..
Ja chyba kupie karuzelke pozniej, poki co zyje sobota....
Buty i ja chcialam kupic, bo nie wiem co naloze po wyjsciu ze szpitala, ale najwyzej jakies balerinki tz mi kupi.. ma byc juz cieplo w nastepnym tyg???

Cytat:

Będzie dobrze!
Dziękuję

Jakoś humorek u mnie zanikł. Maluszek tak się wierci, wygibaski robi... zrobilam zakupy i dzis spakowalam torbe czekam na pranie ktore schnie no i co, dokumenty mam, dla siebie cos mam, dla malego zapakowalam, na wyjscie cos naszykowalam i zobaczymy... jeszcze z allegro ma przyjsc paczka, ale nie wiem czy dojdzie na czas...
Dziewczyny ja troche na zapas moze ale autem dzidziusia w czym najlepiej przewiezc jak robilyscie, ja spakowalam dla meza becik i kocyk taki, myslalam o samej gondoli by maluszka przewiesc, na plasko, bo mamy nosidelko takie:

http://allegro.pl/tutek-grander-alu-...144940661.html mamy taki wozek kolor braz..i w nosidelku jest wkladka dla niemowlaka, ale ona nie jet na plasko ani nic.. nie wiem jak najbezpieczniej

Wyniki badań krwi zapakowane- oryginaly, na paciorka wynik zapakowany, karta ciazy zapakowana nawet skseroana i reszta badan w teczce...

Jutro jeszcze wyparze kilka rzeczy i ogarne pokoj nasz i lazienke... poprawie lasce prace ale nie wiem ile i czy dam rade no i dalej bede myslec nad sobota strach mnie oblecial...
Wszystko sie okaze niebawem.. dziwne uczucie, ciesze sie i sie panicznie boje...

Nie mam neta w kom, wylaczylam sobie wiec moze ktoras na priv chce napisac swoj nr to zdam relacje .. nie bede zupelnie sama jak tz nie bedzie .. choc zapowiedzial, ze wolne wezmie... Calkiem inny swiat mnie czeka niebawem... od samego poczatku ciazy jakos chyba do teraz nie zdawalam sobie sprawy z tego co to sie bedzie dzialo
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:00   #2228
Maluda2112
Raczkowanie

GG do Maluda2112

Cosik mnie SKURCZE łapią więc może coś zacznie się u mnie ruszać

Oj jak ja bym chciała

Jak coś to Klementynka teraz ty będziesz moim informatorem
Kciuki za to aby coś się zaczeło dziać

Synek Kacper
Maluda2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:02   #2229
kmagg81
Raczkowanie

Dziewczyny cos z tym piekarnikem dzisiaj jest, hhihi wsadzilam. kurczaka do piekarnia i teraz to dopiero mi czop. odszedł, rano to była tylko namiastka . Pobolewa mnie brzuch tak na dole jak bolały jajnika przed okresem i chwilami takie kłócie ze trudno sie wyprostować. Strach mnie oblecial straszny.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:05   #2230
eluśka87
Zakorzenienie

GG do eluśka87

Cytat:
Napisane przez kmagg81 Pokaż wiadomość
Dziewczyny cos z tym piekarnikem dzisiaj jest, hhihi wsadzilam. kurczaka do piekarnia i teraz to dopiero mi czop. odszedł, rano to była tylko namiastka . Pobolewa mnie brzuch tak na dole jak bolały jajnika przed okresem i chwilami takie kłócie ze trudno sie wyprostować. Strach mnie oblecial straszny.
Cytat:

Oj jak ja bym chciała

Jak coś to Klementynka teraz ty będziesz moim informatorem
Kciuki za to aby coś się zaczeło dziać

Dziewczyny może się zaczyna... P jak piekarnik P jak porod hehe
Mnie od wczoraj wieczór do dziś rana pobolewało i to czasem nieźle, a maluszek ciagle sie tusza, wierci,moze czuje moje poddenerwowanie
eluśka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:14   #2231
kmagg81
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny może się zaczyna... P jak piekarnik P jak porod hehe
Mnie od wczoraj wieczór do dziś rana pobolewało i to czasem nieźle, a maluszek ciagle sie tusza, wierci,moze czuje moje poddenerwowanie
v

Chyba coś. Jest na rzeczy. Może wszystkie wraz urodziy:

http://www.suwaczki.com/tickers/relgi09km3h0o13o.png
kmagg81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 23:19   #2232
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też mu bardzo ufam Półtora roku temu przeprowadził operację, dzięki której mogłam zajść w ciążę (inni lekarze mówili, że się "tego nie da zrobić" ).
Jutro dam Ci znać oczywiście, po południu wrócę
Kurczę, mam nadzieję, że będzie...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 07:27   #2233
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
v

Chyba coś. Jest na rzeczy. Może wszystkie wraz urodziy:
No ja obudzilam sie nad ranem, w ogole zasnac nie moglam, oczy jak 5zl. Potem zlapal mnie mega intensywny bol trwajacy jakies 30 sek, ale jakby okresowy, ktory az rozchodzil sie po kosciach, nogach i w ogole No ale chyba to nei byl skurcz?? Generalnie juz wstalam i ciagle mnie podbrzusze boli, maly sie wierci. Jeju moglabym juz dzis urodzic ... Aha no i mnie czysci Ale juz nawet nie wiem, czy mam sile sie napalac kolejny raz, czasami mam wrazenie, ze nigdy nie urodze, ehhh zobaczymy. Ale trzymam kciuki za Was dziewczynki

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:

Jakoś humorek u mnie zanikł. Maluszek tak się wierci, wygibaski robi... zrobilam zakupy i dzis spakowalam torbe czekam na pranie ktore schnie no i co, dokumenty mam, dla siebie cos mam, dla malego zapakowalam, na wyjscie cos naszykowalam i zobaczymy... jeszcze z allegro ma przyjsc paczka, ale nie wiem czy dojdzie na czas...
Dziewczyny ja troche na zapas moze ale autem dzidziusia w czym najlepiej przewiezc jak robilyscie, ja spakowalam dla meza becik i kocyk taki, myslalam o samej gondoli by maluszka przewiesc, na plasko, bo mamy nosidelko takie:

http://allegro.pl/tutek-grander-alu-...144940661.html mamy taki wozek kolor braz..i w nosidelku jest wkladka dla niemowlaka, ale ona nie jet na plasko ani nic.. nie wiem jak najbezpieczniej

Wyniki badań krwi zapakowane- oryginaly, na paciorka wynik zapakowany, karta ciazy zapakowana nawet skseroana i reszta badan w teczce...
No dziecko to chyba w foteliku samochodowym trzeba przewozic w samochodzie
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 07:58   #2234
Tajgusia
Raczkowanie

ELUŚKA Ty się boisz cięcia a ja się nie boję cięcia tylko porodu SN he he.U mnie termin na jutro a mnie nikt do szpitala nie chce zabrać i objawów porodu też nie mam Do doktorka nie mogę się dodzwonić, porodu się boję, wychodzić mi się nie chce. Ta sama końcówka jest najgorsza jak siedzenie na minie. Ale z drugiej stronie zobaczcie tą babę z Iławy.....w piątek była w pracy z brzuchem a w poniedziałek bez brzucha znowu w pracy siedziała, do tego urodziła sama w chałupie. Jak dla mnie normalnie szok....
Tajgusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 08:21   #2235
Moderna
Zakorzenienie

Moin!

melduje sie nadal w dwupaku
i jak, zadna wczoraj nie urodzila?

no i przespalam dzisiaj cala noc, nawet nie wiem kiedy..
Gdyby pies mnie nie obudzil to spalabym dalej

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Mi6ka Pokaż wiadomość
Ale trzymam kciuki za Was dziewczynki

No dziecko to chyba w foteliku samochodowym trzeba przewozic w samochodzie
Za Ciebie tez mocne kciuki.. no przeceiz musi cos sie w koncu ruszyc

I zgadzam sie, w samochodzie dziecko przewozimy TYLKO w foteliku samochodowym.. innej opcji nie ma

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

Cytat:

nie moge... jak nic ide dzisiaj do sklepu i musze cos upiec!

bedzie dobrze, nie boj sie

Cytat:

Oj jak ja bym chciała

przez tydzien byla cisza.. moze w koncu cos ruszy z naszymi maluszkami
Cytat:
gro swoje ciuchy, ale tylko takie, które nie nosiły żadnych śladów użytkowania. Nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby wystawić coś poplamionego, podziurawionego i skudłaczonego i jeszcze ocenić stan jako bardzo dobry!
ehhh... i jeszcze pretensje, ze wystawilas negatywna ocene

tez sie kiedys nacielam, ale kupilam caly karton ciuszkow dla dziecka - stan bardzo dobry - wszystko poszlo do kontenera z uzywana odzieza

wszystkiego NAJ dla meza
Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Moderna tak pracuje caly czas ostatnio na wielkich obrotach do porodu 13 dni a ja po 8 godzin w pracy w domu sporo zajec brak kompa to prawie nieudzielam sie na forum.

Po wizycie jak wspomialam do porodu 13 dni szyjka dluga twarda zamknieta raczej urodze w terminie wizyta kolejna 22 jesli nie urodze wczesniej. Malutka w ciagu mc znowu 1kg przybala wiec ma 3094g nadal jest sliczna duz buleczka a wiec coreczka coreczka zostala
Mina ginekologa na pytanie a pani dalej pracuje odpowiedz ze tak mina bezcenna ale nie zabronil powiedzia ze jak mam sily i ochote i jesli tak uwazam to ok
No i po wizycie zakupilismy fotelik maxi cossi z baza isofx , wanienke ze stelaem chialam komode ale mimo ze mam duza lazienke to te komody kapielowe to akie klamoty wiec wanienka ze stojaczkiem.
Pozostaje zamowic niania z detektorem i dywanik do pokoju

A mala o od wczoaj taka ruchliwa rozpycha sie ale glowka jeszcze nie shodzi w kanal rodny tak wiec czekamy
jezeli dobrze sie czujesz i masz sily to fajnie, ze pracujesz
ale uwazaj mimo wszystko na siebie

brawa za wizyte i za zakupy
Cytat:
troche nie rozumiem
chodzi Ci czy w foteliku czy bez? czy po prostu o dodatki?

Ja mam fotelik, i kocyk do przykrycia przygotowany

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-04-11 o 08:04
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 08:40   #2236
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
aa i przypomniało mi się, że parę dni temu miałam sen, że kupowałam pieluszki dla małej i nazywały się "new nestelle" hahhaha
fajne!

Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte w szpitalu, daj znac po

Cytat:
Nie wiem czy ktoś tu mnie jeszcze pamięta przyznaje sie - nie czytałam forum sporo już i nie dam rady nadrobić. My z Tomusiem w domku, jest boski, przesypia dnie i noce, troszke kwęczy, chrumka ale nie płacze. Karmie go ciągle piersią, pieknie ssie ale ja mam nawał, leje sie ze mnie, piersi bardzo bola, są twarde i co jakiś czas pojawiaja się guzki, pomaga tylko jak on zje, lub masaz i kapiel ale w ciagu dnia między karmieniami cycki mam jak kamienie, nie wiem co mam robić. Jedni mówią ściągaj inni że nie bo będzie jeszcze wiecej.,..
oczywiscie, ze pamietamy
a Tomus przesliczny i juz taki duzy sie wydaje
duzo juz przybral na wadze od urodzenia?

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Cytat:
ELUŚKA Ty się boisz cięcia a ja się nie boję cięcia tylko porodu SN he he.U mnie termin na jutro a mnie nikt do szpitala nie chce zabrać i objawów porodu też nie mam Do doktorka nie mogę się dodzwonić, porodu się boję, wychodzić mi się nie chce. Ta sama końcówka jest najgorsza jak siedzenie na minie. Ale z drugiej stronie zobaczcie tą babę z Iławy.....w piątek była w pracy z brzuchem a w poniedziałek bez brzucha znowu w pracy siedziała, do tego urodziła sama w chałupie. Jak dla mnie normalnie szok....
do szpitala na wywolywanie kieruja dopiero tydzien po terminie, chyba, ze lekarz widzi wskazania to wczesniej.. w dniu terminu powinnas najlepiej pojsc do swojego lekarza raz jeszcze na badania, by sprawdzic, jak ma sie dziecko, czy nalezy czekac czy nie

jaka baba z Ilawy?

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Czy ktoras z Was korzysta z mobilnej aplikacji Wizaz forum? (na smartphona?)

bo nie wiem, gdzie i jak taka aplikacje znalezc
Mam Tapatalk, ale nie jestem zadowolona..

edit. znalazlam szukalam w internecie.. a wystarczylo poszukac w aplikacjach na telefonie

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2013-04-11 o 08:43
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 08:41   #2237
Tasia34
Wtajemniczenie

Pospieszylam się wczoraj z chwaleniem, jak to ja dobrze spie.. Fatalna noc. Nie wiedziałam, ze opuchnięte stopy mogą tak boleć Do tego duszno mi było, a otwarcie okna w taka pogodę.. Ech, no nic. Zbieram się na pierwsze moje KTG Ciekawa jestem tego badania
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 08:57   #2238
OtTakaJa
Zakorzenienie

Dzień dobry
Ja chcę rodzić!
Cytat:

E tam, to nie działa
Ja dziś biorę się za sprzątanie, bo może mały uważa, że w takim bałaganie nie będzie mieszkał

OtTakaJa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 09:06   #2239
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Pospieszylam się wczoraj z chwaleniem, jak to ja dobrze spie.. Fatalna noc. Nie wiedziałam, ze opuchnięte stopy mogą tak boleć Do tego duszno mi było, a otwarcie okna w taka pogodę.. Ech, no nic. Zbieram się na pierwsze moje KTG Ciekawa jestem tego badania
ehh te nocki

Cytat:
Dzień dobry
Ja chcę rodzić!

E tam, to nie działa
Ja dziś biorę się za sprzątanie, bo może mały uważa, że w takim bałaganie nie będzie mieszkał
nic sie od wczoraj nie ruszylo?
A jak wyszlo ciacho, dobre?
czy te sliwki mozna czyms zastapic?
Stary 2013-04-11, 09:11   #2240
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
Wczoraj miałam wychodne, mama została z małym a my poszliśmy na mecz

Co do chrumkania mój też chrumka, jak chce jeść to jak świnka a jak je to jak osiolek płacze tylko wtedy jak ma kolki i ubieram mu czapkę

Dziewczyny myslalyscie już o antykoncepcji? Bo ja myślę ale nadal nie mam pojęcia...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 09:14   #2241
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
nic sie od wczoraj nie ruszylo?
A jak wyszlo ciacho, dobre?
czy te sliwki mozna czyms zastapic?
Cisza na pokładzie, co prawda w nocy obudziłam się i bolał mnie brzuch, nawet przeszło mi przez myśl, żeby sobie pomierzyć czas, bo może to skurcze, ale nie chciało mi się wstawać po telefon i zasnęłam, więc to skurcze nie były
Ja nie dawałam śliwek, zamiast nich wzięłam wiśnie z syropu mojej mamy, dzięki temu nie było w ciachu alkoholu, a nie było też strasznie słodkie

Stary 2013-04-11, 09:19   #2242
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agateczka* Pokaż wiadomość
Pytanie do Mamuś z maluszkami po drugiej stronie brzuszka
Kiedy zaczęłyście werandowanie? Bo nie pamiętam już jak pisałyście
ja późno bo my po antybiotyku

Cytat:
droga jest, ale u nas wczoraj podziałała, zaczęły się prukasy, kupska poszły i dziecko się uspokoiło.
czyli ile ;>

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to normslne, że Mały by ciągle tylko jadł?

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
a też mam chrzciny w tą niedzielę i też nie mam się w co ubrać
widze ze wszystkie chrzczą w moją rocznice slubu i urodziny tżta
a co do ubrania to ja tez nie wiem co ubiore, najlepszy bylby upał dla mnie ale wtedy bylby problem z ubraniem dziecka
Cytat:
A oto moje 3 cuda !!!!!!!!!
no na prawde cuda. a Kuba przystojniak, niedługo zacznie dziewczyny podrywać, albo one jego

Cytat:
Dobra, to i ja wrzucę swój brzuchol
Tylko nie zwracajcie uwagi na workowate spodnie, ale przynajmniej są wygodne
Cycki to mi całkiem giną optycznie, choć do małych nie należą

Cytat:
A Bepanthen ponoć lepszy ma skład, niż Alantan (tak mi w aptece powiedzieli)
a o Linomagu ktoś xoś słyszał też podobno dobry

Cytat:
Upiekłam ciacho i odszedł mi czop Zestresowałam się

Cytat:
No i nas jutro szczepienie czeka... ciekawa jestem jak Jaśka zareaguje na nie...

O a tak wychodzimy na spacer (;
za szczepienie, my się umówilismy na 15 maja
no pięknie wygladacie, już duża dziewczynka i jaka czapeczka

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
heh, no jak Michaś będzie miał 3 latka to może wtedy kolejne
nastepna. to może nie sprzedawaj tych ciuchów

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 09:33   #2243
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Zbieram się na pierwsze moje KTG Ciekawa jestem tego badania
powodzenia
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 09:35   #2244
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Hej !

Cytat:
acha...
a jak się będziecie szczepić?
A to jakaś wyższa szkoła jazdy, zasadniczo większość szczepień opóźnionych, bez tiomersalu, oparte o szwedzki kalendarz szczepień. Chłop się tym zajmował i przygotował cały harmonogram. Nie moja działka

Cytat:
To ja się nie zgadzam jak dziecko jest duże i nie może się wstawić w kanał rodny to grozi powikłaniami, porażeniem splotu albo niedotlenieniem. Wystarczy, że utknie w kanale rodnym. Ja właśnie dzięki wyczekiwaniu urodziłam się cała sina wystarczyło 15 minut dłużej a nie pisałabym do Was teraz. A co jeśli wystąpiłoby porażenie dziecięce przy porodzie....ech ja bym jednak nie ryzykowała mało to ostatnio afer z dziećmi, gdzie za długo zwlekano z decyzją o cc
No ale Ty mówisz o jakiejś patologii, po to się wybiera dobry szpital żeby właśnie ginekolog i położna obserwowali czy dziecko się wstawia ładnie, czy jest postęp akcji, jakie wymiary ma kobieta i jak poród nie idzie to podejmuje decyzje o cc. Nie ma co się podniecać cc bo akurat podczas cc ryzyko komplikacji dla Mamy i dziecka jest większe niż po sn.

Cytat:

Jedyny bezpieczny sposób przewożenia dziecka w samochodzie to fotelik samochodowy...
Stary 2013-04-11, 09:37   #2245
anika_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry
Ja chcę rodzić!
JA TEŻ!!!!!
rano już się zdążyłam poryczeć że nic się nie dzieje
i kto by pomyślał że jak taka mało odporna na ból tak się go będę dopominać

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
ja już nawet nie mam co sprzątać (na mnie to nie działa)
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 09:45   #2246
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Witamy sie

Dla wszystkich chcacych Urodzic .... i powodzenia za rozwoj akcji

Co do antykoncepcji - 28 ide do lekarza wiec sie wypytam. Ogolnie chcialabym zastrzyk - bo moja pamkec jest jak sito - ale zobaczymy co i jak.

No nic na razie tyle glodomor sie obudzil - cud od 7 ..!!
Ma wyczucie ledwo co na tele w lozku was nadrobialm

.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 09:53   #2247
Agateczka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość

za tygodnie i pepuszek jeśli macie juz 2 tyg i jest na plusie temp to spokojnie mozecie wychodzićv

Cytat:
nadrobi

mam nadzieję że będzie już tylko lepiej...

Cytat:
Hej
my po szczepieniu, Michaś był dzielny i prawie w ogóle nie płakał
Braliśmy 6x1, pneumokoki i rotawirusa.
Zapłaciliśmy za wszystko 730zł

Michaś w 6 tygodniu i 1 dni waży 4520g!! (miesiąc temu ważył 3230g)
Czyli w miesiąc przytył mi 1,3kg lekarka w szoku
Od pulpecika mam, ale też mam tłuste mleko, a Michaś pół dnia potrafi jeść to co się dziwić
dla Michałka za odwagę i wagę

Cytat:

O a tak wychodzimy na spacer (;
Jaka ona okrąglutka się zrobiła, kto by pomyślał że się za wcześnie urodziła... Super

Cytat:
Pamiętamy
A Tomuś wygląda bardzo korzystnie, wcale nie tak jak by się urodził za wcześnie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

a o Linomagu ktoś xoś słyszał też podobno dobry
słyszałam siostra moja używa...

Dzieńdoberek
Piękne dziś słoneczko mamy aż się buzia śmieje miejmy nadzieję że wiosna tuż tuż...

Mój maluszek śpi sobie, także mam przynajmniej chwilkę by zajrzeć.
Powiem wam że on ma takiego śpiocha że czasem to nie mogę go dobudzić na karmienie jedynie jak mu pieluszkę rozpinam to się budzi...

No dwupaki weekend się zbliża do dzieła... bo dawno już nowe maluszki były
Stary 2013-04-11, 09:53   #2248
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
a co jest takiego w Kubusiu? bo ja piję w sumie.

jesteśmy po wizycie położnej. po Jakubie widać, że tyje, ale mam się nie martwić, samym (.) go nie przekarmię. poza tym wszystko ok, możemy zacząć werandowanie.

a z mniej fajnych rzeczy to po ciąży urósł mi tyłek, w nic się nie mieszczę. w ogóle przytyłam na całym ciele i mam problem z ciuchami, a na zakupy nie mam jak pojechać. chyba w ciążowych będę chodzić
za wizytę

no Michaś miał po kubusiu wysypkę

Cytat:
uważaj bo to uzaleznia

za ciuszki .
noo uzależnia

Cytat:
Strippi śliczny ten płaszczyk!

Śliczna Jaśka i jaką ma super czapkę!

Cytat:
Jestem po wizycie, a więc tak sprawa wygląda:

Młody według usg waży około 4200 g.. obwód główki 35,6cm, długość kości udowej ok 8 cm.. srednica główki 10 cm... brzuszek tez jakos mierzony ale nie pamietam co mowil gin.
W sobote mam sie zglosic na patologie ciazy, czekac na wykonanie USG i dać znac ginowi smsem ile wyszlo, on wtedy ma zadzwonic do ordynatora podobno i porozmawia z nim, sa wskazania na CC i tak 15.04 bedzie 40 tydzien, więc w poniedziałek pewnie coś się wyjaśni jak będzie ordynator. Boję się.
za wizytę
i zaciśnięte

Cytat:
pamiętamy pamiętamy

super Tomuś, super że już jesteście w domku

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

Pochwaliłam swojego Malucha,a On mi dziś w kośc dał...od 14 do 21 nie spał...Nie krzyczał jakoś szalenie, ale albo na cycu wisiał, albo marudził, albo smok Mu wypadał a ja mu wkładałam i tak w koło macieju... Mąz w końcu kupił wagę dziś i....z 20kg zostało 8kg po miesiącum chyba nieźle licze, że jeszcze ze 2 miesiące i wróce do wagi sprzed ciazy...Gdybym przytyła w ciązy ksiązkowe 12kg byłabym już laska;p A tak frytki, coca cola i ciastka zostawiły ślady po sobie;p Alw może w końcu bedzie akceptacja na wadze tak jak u kasi...ehhh trzeba b:hyło jeśc hamburgery jak 0na
4mam kciuki za oczekujące na P Osttanio w jakiejsc gazecie był obszerny artykuł oporodach cc i sn i właśnie było,że jak już cc to dużo lepiej po rozpoczetej akcji porodowej.

mój podobnie miał przed wczoraj

za wagę
Stary 2013-04-11, 09:58   #2249
OtTakaJa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
JA TEŻ!!!!!
No właśnie, mam to samo
Cytat:
Ja nie wiem czy na mnie podziała czy nie, ale jak tak będę siedzieć i rozmyślać to oszaleję

Stary 2013-04-11, 10:09   #2250
Mi6ka
Rozeznanie

Cytat:
Moin!

[/COLOR]

heheh to ja tez cos upieke - moze muffiny - bo mezowi juz jakis czas temu obiecalam i nawet mam foremki jednorazowe, coby maz do pracy cos sobie wzial

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
JA TEŻ!!!!!

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

hehe, no ja tez juz wszystko posprzatalam - na kolanach podlogi pomylam ale zostal mi sie kawalek podlogi jeden, moge umyc piekarnik i jeszcze maz laskawie pozwolil mi takie jedno krzeslo pomalowac A o 17 wuzyta u gina, na ktora mialam nadzieje, juz nie isc, no ale co zrobic

Cytat:
Dzień dobry
Ja chcę rodzić!

E tam, to nie działa
hehe, a ja sobie mysle, ze moj chce mnie tylko podkurzyc i ojca tez zebysmy go prosili - zlosnik jeden
Mi6ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości