|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
jak tak z roku na rok pojawia się nowe imię w rankingu a potem pnie się do góry i w 2012 jest na liście Ignacy (coprawda na 48 miejscu, ale co tam), i aż ciekawa jestem jak to się zmieni w tym roku
|
|
#2942 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
nawet wyniki od endo.z jednej strony fajnie, ale jak lezalam w szpitalu to lekarze na obchodzie pierwsze mowili "bla bla podejrzenie raka tarczycy...", wiec wkurzona mowilam, ze nie z tym tu sie zglosilam i ze chce do domu, bo juz mi nic nie dolega
|
|
|
|
|
#2943 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie ciasto zaproponowałybyście w formie tortu?? Prawdopodobnie teściowie się wybiorą w tą sobotę bo w niedzielę mam urodziny i imieniny...I nie mam pojęcia, co zrobić...
|
#2944 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie to chyba trzeba znaleźć parasol, bo kropi i jest szaro buro
|
|
|
|
#2945 |
|
Zadomowienie
|
Diabli nad krukiem tez sie zastanawialam ale czy on nie przyciagnie jakis innych ptakow? U mnie to sasiadka je dokarmia co jakis czas i tak sie nauczyly ze codziennie przylatuja a ja na czworakach szoruje plytki ale stare babsko ma to gdzies bo ptaszki najwazniejsze nic do niej nie dociera
|
|
|
|
#2946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2948 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2949 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Właśnie mi to pasowało, że mała. Młody i tak szybko do dużej wanny przeszedł, a teraz jak mamy prysznic to czasem mu wstawiam i się w niej relaksuje także dwulatek też daje radę w takiej małej.Cytat:
Ale Ci fajnieCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- JUSTI STO LAT Dziewczyny u mnie wczoraj wieczorem to już baaardzo nieciekawie było. Tak mnie cisnęło i ciągnęło i bolało, że aż się powyłam ![]() W dodatku z cycka mleko mi zaczęło lecieć (pierwszy raz w ciąży). Dziś też ledwo chodzę, tak mnie ciśnie na pęcherz, że masakra. Ale regularnych skurczy brak, więc na razie czekamy ![]() Jak coś ruszy to dam znać. |
||||||
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak patrze i patrze - moze sobie jednak jakis inny kolor dorzucimy, bo nas ta zielen za bardzo wkreci dzieki kolor jednak "zbyt nowy" - artykul z dzisiaj |
|
|
|
|
#2951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lekkie,szybkie i przyjemne albo szachownica,ale kupa roboty ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2952 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie nadąże dziś za Wami
![]() Więc, żeby mi nie umknęło: Justi Wszystkiego najcudowniejszego z okazji urodzin! Niech dziecie Twe i mąż będą dla Ciebie źródłem niekończącej się radości i dumy! No i oczywiście błyskawicznego i mało bolesnego porodu, pięknie zasysającego się niemowlaczka i figury modelki zaraz po połogu! ![]() Vil Ale fajnie, że już wychodzicie! Cały czas trzymam kciuki za Wasze karmienie! Jak się uda to fajnie, a jak nie to też fajnie Trzymajcie się cieplutko!Cytat:
![]() Lecę dalej doczytywać... |
|
|
|
|
#2953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?
|
|
|
|
|
#2954 |
|
Wtajemniczenie
|
bita śmietana, toffi, jakieś owoce - może borówki - w lidlu są
|
|
|
|
#2955 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Lenka -Amelka -Emilka -Blanka Ale Tżtowi nie... Jemu jeszcze tylko Emilka pasuje... Poza tym już wszyscy do brzucha mówią Julka... Cytat:
Cytat:
masz jakiś sprawdzony przepis?? Kurcze z bitą śmietaną też mogłoby być
|
|
#2956 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
w tym roku zobaczymy...jak nie to kupie sztucznego jastrzebia u mnie babcie robia to samo, one karmia, a gowno leci do mnie... |
||
|
|
|
#2957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2958 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Trzymam i czekam na wieści
|
|
#2959 |
|
Zakorzenienie
|
dawaj na pw - moze listonosz nie zje
|
|
|
|
#2960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
Uważajcie na siebie i odezwij się jak cię wypuszczą z odsiadki ![]() Cytat:
U mnie tak samo ![]() Cytat:
![]() Oj kurczę - nie strasz ![]() Czekamy na wieści i zaciskamy kciuki, żeby było szybko i bezboleśnie. A faceci swoją drogą to pomocni są - pakują kamerę i aparat Przyjechały mi dziś pieluchy-i jak je zobaczyłam to się poryczałam. Postawiłam obok wózka i ryczałam.. WTF? ![]() Aaa - zadzwoniłam do męża do pracy. Oczywiście go w pokoju nie było-odebrał jego kolega, któremu się urodziło dziecko w tym samym m-cu co ja zaszłam w ciążę, więc wie że jesteśmy przy końcówce ciąży Poprosiłam tylko, żeby jak zobaczy mojego TŻta przekazał mu, ze dzwoniłam i proszę o kontakt.2 min. później dzwoni mój TŻ i słyszę napięcie w głosie "co się stało?" "nic-tak dzwoniłam" "..wszyscy pomyśleli, że zaczęłąś rodzić.." Okazało się, ze ten jego kolega w panice szukał mojego TŻta bo myślał, że zaczęłam rodzić ![]() Przynajmniej rozrywkę mieli
|
|
|
#2961 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Justi wszystkiego najlepszego. 100 lat My juz po wizycie Wszystko OK Leży sobie główką do dołu, a jeszcze wczoraj na bank była do góry. Tak się kręci, że hoho. Gin mówi, że sporo ma jeszcze miejsca to może się popisywać Artystkę mam w brzuchu małą![]() W 2 tygodnie przytyłam 0.5 kg, ważę 60,5 kg nie jest źle, myślałam, że po świętach będzie ze 2 kg do przodu Ciśnienie 130/80 ale po schodach wchodziłam, umordowałam się to minimalnie wyższe Dał mi skierowanie na mocz i morfologie i za 2 tygodnie wizyta. Pobierze mi materiał na posiew. Także Jenny jakbyś mogła to dopisz mi wizytę na 25.04 Dziękuję No i Z Julcią zaczynamy dziś 30 TC O matko 3 z przodu ![]() Niunia jeszcze raz dziękuje za chusteczki ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Trudno, najczęściej nadawane, ale Nam najbardziej się podoba. Może wymyślą jej jakąś fajną ksywkę jak będzie 10 Julką w klasie ![]() PS. Załączam mój brzuszek w 29 TC Ma już całe 94 cm w pępku
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-04-11 o 14:16 |
||
|
|
|
#2962 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale atrakcje tż zadałaś ![]() jest po 14 a ja nadal w łóżku w pizamce |
|
|
|
|
#2963 |
|
Zadomowienie
|
Candace a co jest z tymi pieluchami nie tak ze sie poplakalas ?
|
|
|
|
#2964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko było OKCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2965 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie ze względu na ten ranking tż zmienił opcję Jasia. Na tą chwilę synek jest Leonem przeplatanym czasem Frankiem. Siostrzeniec tż-a najprawdopodobniej będzie Julian. Miała być Julka, okazało się, że Julka ma pędzelek, więc jej tatuś mówi do "niej" Julian. Najlepsze jest to, że wszyscy się już przyzwyczaili. Tylko mama Juliana marudzi. ![]() za podejście.
|
|
|
|
|
#2967 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, ze sam po Ciebie nie pojechal, skoro tz nie mogl namierzyc hehehe.
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo juz myslalam ze jakis zly zakup dokonalas ale jak to hormony to ok, mnie czesto jest smutno ale jeszcze nie plakalam, to chyba od tego siedzenia w domu taka melancholia mnie dopada
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Zakorzenienie
|
a jesli w 20tc na jednym jedynym usg z okresleniem plci babka sie pomylila i Zu ma siurka?
![]() nie uwierze,że to moje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:07.

jak tak z roku na rok pojawia się nowe imię w rankingu a potem pnie się do góry 
nawet wyniki od endo.

Teraz na pewno będzie tak samo.
także dwulatek też daje radę w takiej małej.

Jak się uda to fajnie, a jak nie to też fajnie
?
07.07.2012

Właśnie ze względu na ten ranking tż zmienił opcję Jasia. Na tą chwilę synek jest Leonem przeplatanym czasem Frankiem.