|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Fewciu:
- koniecznie skonsultuj się gdzieś jeszcze??Ortopedia to jest temat rzeka, nie będę się rozpisywać, ale jest możliwe, że gdyby x;lat temu ktoś zrobiłby coś inaczej, to dzisiaj stałabym na własnych nogach (na wózku siedzę od 14 r.ż). U mnie się też rozchodziło o biodro, ale ja jestem trudny przypadek. Grunt, żebyście szybko zadziałali, póki dziecko jest malutkie - wszystko będzie dobrze ![]() Szukajcie specjalisty, najlepiej od dzieci. Jedna diagnoza to za mało w tym wypadku, w dodatku jeśli lekarz nie wzbudził zaufania. |
|
|
|
#1262 |
|
Zakorzenienie
|
fewcia widzę że jesteś a mam pytanko
![]() rozliczyłam PIT i wyszło że mam zapłacić 2 zł ... Czy mogę zrobić im przelew przez internet???
|
#1263 |
|
Zakorzenienie
|
Meduzza: no może będziemy wozić w ten sposób, jeśli dziecko w ogóle usiedzi na miejscu
|
|
|
|
#1264 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej.przelecialam was szybciutko
![]() Cytat:
Cytat:
my bylismy u ojca mateusza dzien przed naszym przyjazdem przstali krecic juz wtedy ostrozna bylam z alko, musialam stosowac mega wykretasy a 12 maja ujrzalam II nooooooooooooo, i jak wtedy gorąc byl! spalilam sie na raczka nieboraczka ze hoho ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- dzien bez pstryczkowego linka dniem straconym ![]() http://kobieta.onet.pl/dziecko/zdrow...ac-broda/sd4q5 a my tu sie przejmujemy jakimis rozstepikami |
|||||
|
|
|
#1265 |
|
Konto usunięte
|
Fewciu, koniecznie się konsultuj! pewnie lekarz mówił o pieluszce Freya, ale niestety nie zawsze jest to konieczność, znam przypadek gdzie zalecona na wyrost była. I znam drugi, gdzie zalecona, dziecko założyło raz bo więcej nie dało rady - taki cyrk urządzało (nie dziwię się), więc mama po jedej dobie zrezygnowała i... jest ok. Z reh. - szukaj prywatnego choćby rehablilitanta, niech do czerwca ci pokaże co i jak i też bym pytała o ćwiczenia któe przy dysplazji można. I ważne - może po prostu noszenie w chuście (ale prawidłowe!) na szeroką żabkę będzie dobre?
|
|
|
|
#1266 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pewno nie obwiniaj siebie!! Ja na Twoim miejscu skonsultowalabym to jeszcze z innym lekarzem. Cytat:
Boje sie tej chusty jak cholera! Pewnie jutro albo w sobote dojdzie... Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1267 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II
Cytat:
Fewcia to nie jest Twoja wina. Może jak dziewczyny piszą skonsultuj u innego ortopedy. |
|
|
|
|
#1268 |
|
Wtajemniczenie
|
My po spacerze. Ciepełko jest, szkoda tylko że nie ma słońca. Tak się porozglądałam i tak jest brzydko, ten śnieg topnieje i wyłania się sterta śmieci i psich min...mam nadzieję że szybko to posprzątają!
Obiad robię a młody gada z karuzelą. Mam coś dla Was, tak żeby powspominać ![]() https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...75850107_n.jpg |
|
|
|
#1269 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Babie przynajmniej rosną włosy a nam wypadają
|
|||
|
|
|
#1270 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Amelka znowu śpi od prawie 30 minut, odkurzyłam właśnie, nie obudziła się, bo dla niej ten dźwięk to to samo co suszarka, działa uspokajająco:P
Nie wiem co jej z tym spaniem dziś? Może dlatego, że lepsza pogoda i cały czas mam uchylne okna otwarte, dużo świeżego powietrza wpada - prawie jak na spacerze... Strasznie ubolewam, że możemy wyjśc dopiero ok 18:00 jak jest Tż, bo ja mam jakiegoś schiza, że wpadnę z nią pod samchód... (uliczki bezpośrednio pod domem są wąskie i brak chodnika/pobocza - po obu stronach domki rodzinne + taki zakręt z którego niewiele widać, a ruch mimo, że osiedle to jest spory, i kurdę nie mogę się przełamać, boję się z nią tędy chodzić.. no bo ja nie uskoczę w razie w. Ja to tam rybka, no ale dziecko. Jedyny minus tego mieszkania..) ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40255390]Fewciu, koniecznie się konsultuj! pewnie lekarz mówił o pieluszce Freya, ale niestety nie zawsze jest to konieczność, znam przypadek gdzie zalecona na wyrost była. I znam drugi, gdzie zalecona, dziecko założyło raz bo więcej nie dało rady - taki cyrk urządzało (nie dziwię się), więc mama po jedej dobie zrezygnowała i... jest ok. Z reh. - szukaj prywatnego choćby rehablilitanta, niech do czerwca ci pokaże co i jak i też bym pytała o ćwiczenia któe przy dysplazji można. I ważne - może po prostu noszenie w chuście (ale prawidłowe!) na szeroką żabkę będzie dobre?[/QUOTE] Ja bym tak samo zrobiła. I w takich sprawach zawsze więcej niż jeden lekarz, ja żałuję, że tą drogą nie poszli moi rodzice w dzieciństwie moim.Robili co mogli, ale leczył mnie jeden lekarz, a teraz nie ma moich papierów (sobie zginęły w szpitalu) więc nawet nie mogę sobie gdybać czy faktycznie ktoś coś spierniczył (inny lekarz mi teraz w dorosłym życiu to zasugerował) czy inaczej zrobić się nie dało. Ale wiem, że mnóstwo dzieci dobrze prowadzonych mimo rozpoznanej dysplazji ma się świetnie i wszystko się udało. Dobrze będzie! musi być ![]() Cytat:
Oho, dzieć się budzi. Jeszcze podłogę chciałam umyć i szafkę jedną ciuchową wysprzątać. Zobaczymy czy uda się dzisiaj. Położyłam ją na brzuszku dziś, pomachała trochę głową i się rozpłakała..jak ją zachęcić kurczę? |
||||
|
|
|
#1271 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciuchy, pranie, wszystko...Cytat:
|
||
|
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzis pieknie a my bylismy na spacerku cale szalone 15 min.
dlaczego? jak mlody zobaczyl slonce to sie przestraszyl no i trzeba bylo spitalac do domu. a w domu co? zaciesz od uchelca do uchelca
|
|
|
|
#1273 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I jeszcze: jak pediatra stwierdził to napięcie? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oj przydatne pomieszczenie Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2013-04-11 o 14:52 |
|||||
|
|
|
#1274 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skonsultuj to z innym lekarzem koniecznie, oby trafił sie jakis empatyczny a nie taki cham. Duuuużo pozytywnych fluidów przesyłam ! Cytat:
Cytat:
![]() oby wieczór był spokojniejszy ! ![]() Cytat:
Gratuluje wagi ![]() U nas piękna pogoda,poszłam z Blanką to CH , i dzis mi sie pierwszy raz obudziła na spacerze ale na szczescie bez płaczu było, ale jak Was czytam to chyba jej było nieprzyjemnie gorąco bo ja ją ubrałam w zimowy kombinezon i koc na to... Zaraz wybywam do fryzjera, ale mam stresa ... |
||||
|
|
|
#1275 |
|
Zakorzenienie
|
Boje sie, ze nie ogarne wiazania, ze dziec mi wyleci, a najbardziej tego, ze zrobie mu krzywde
![]() Co do miejsca w domu - ja z tych "kawalerkowych" i jakos jest ok, poki co wystarcza ![]() Ale to dlatego, ze mamy olbrzymia szafe, w ktorej upchalam za duze ciuszki i milion innych rzeczy. Oczywiscie na podlodze jest istny szal - nosidelko, bujak, suszarka, deska do prasowania, wozek... I jakis metr pustego miejsca do chodzenia ![]()
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2013-04-11 o 15:10 |
|
|
|
#1276 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jakie macie zabawki? co do ich przechowywania to ja chyba jeśli kupię koszyczki z biedry to do tego największego bede wsadzać i pod oóżeczko wsuwać...lub jakis inny pojemnik kupię. Ale my mamy malutko zabawek na razie. kiedy zamierzacie zacząć dzieciom czytać? ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Lenova: powodzenia! pochwal się zdjeciem potem |
||
|
|
|
#1277 |
|
Zadomowienie
|
hej, jestem mamą lutową, mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona
Ponieważ to moje pierwsze dziecko mam miliony wątpliwości (i czasem troszkę czasu ), więc miło będzie spędzić go z osobami w podobnej sytuacji Zapoznałam się z całym wątkiem tym i nawet wcześniejszym, więc jestem na bieżąco z tym co się u Was dzieje
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-04-11 o 15:10 |
|
|
|
#1278 | |
|
Zakorzenienie
|
Debrah ja czytam Kubulkowi od kilku dni
![]() ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1280 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wystarczy tych pytań zapraszamy.Lenova czekamy na efekty |
|
|
|
|
#1281 |
|
Zadomowienie
|
Pierworódka, córeczka urodzona 01.02., mimo początkowych problemów i niedawnego kryzysu laktacyjnego karmimy się piersią, rodziłam sn, w sumie cała akcja 4h i najgorsze były nie skurcze a parcie (ale to długa historia
), mieszkamy w kawalerce i choc myslałam, że to niemożliwe (bo we dwójkę czułam nieraz ciasnotę mieszkania) mieścimy teraz 3 - to tak odnośnie tematu, który teraz poruszałyście.I pozwolę sobie odpowiedzieć Debrah, czytam już bajki córeczce, modelując głos i pokazując scenki miśkami itp., i nawet spotyka się to ze sporym zainteresowaniem, mąż to nawet jej czytał jak była jeszcze w brzuszku
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2013-04-11 o 15:23 |
|
|
|
#1282 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, przyszłam się tylko przywitać... korzystamy ze słoneczka i nie mam czasu na wizaż
chciałam złożyć sobie zamówienie w C&A i duuu*pa bo się nie da - jakiś problem techniczny mają... |
|
|
|
#1283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
j nie miej do siebie czasem pretensji ze to twoja wina! bo na pewno nie twoja;*** kiedy zamierzacie zacząć dzieciom czytać? ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- /QUOTE] ja juz małej czytam Cytat:
![]() o rety, ale jestem zmęczonaaaa bylam z dzidzia 3 h na spacerku. Chcialam jej kupic kurteczke ale niestety nigdzie nie bylo a za 100zl to nie bede kupowala. Kupilam jej tez czapeczkę bo tamta z wielkim pomponem juz za ciepla kupilam biogaie - w jednej aptece kosztuje 47 w innej 37 ale roznica co? acha i co do tej biogai... rozumiem ze mam odstawic bobotic? i raz dziennie dajecie biogaie ? tak jak w ulotce? czy jakos inaczej dawkujecie?? aaaaj na dodatek musze napompować kółka w wóżku niezły flaczek sie zrobil;p
|
|
|
#1284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a skad jestes? --------- mlody co sie rozgadal to szok! i chyba sie zmeczyl ta gadka bo poszedl w kime. jakby nie mogl se chrapnac na dworzu
|
|
|
|
|
#1285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak córeczka ma na imię? |
|
|
|
|
#1286 |
|
Zakorzenienie
|
a ta biogaje podajecie tak profilaktycznie czy na problemy brzuszkowe?
|
|
|
|
#1287 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja czytałam małemu ostatnio ksiązkę pt. "Zegnaj pieluszko. Jak miś polubił nocniczek" niech się dzieć oswaja
Cytat:
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety moja Amelka ma problemy brzuszkowe...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.

- koniecznie skonsultuj się gdzieś jeszcze??

szkoda tylko że słońca nie ma. No ale dobre i to, wczoraj było około 0 więc postępy są. Chyba wiosna idzie

jest tak nieznośny że mam ochotę wyjść z domu i już nie wrócić. Na dodatek rodzice zostawili mnie samą w domu z moją chrzesnicą(którą to oni podjęli się opiekować!) pojechali po 8 a wrócili teraz!