|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Blond forever!
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Jak dla mnie to zdecydowanie za daleko.
Monikad - współczuję sytuacji ![]()
![]() |
#3512 |
Wtajemniczenie
|
Dotka, do nas przychodzi pani na 2 godziny, ale raz w tygodniu. Za więcej już niestety trzeba sporo płacić, a tak na nfz to oczywiście miejsc nie ma.
Na domiar złego jeszcze z tz się poprztykałam. On nic nie rozumie ![]() Jadę jutro po szkołach roznosić CV. Nie wiem czy LM też mam przygotować i zostawiać w sekretariacie czy tylko samo CV? Ale w sumie napisałam takie kuszące LM :PP Nie wiem w ogóle jak mam się zachować idąc tam. Poprosić o rozmowę z dyrekcją? Czy po prostu "Dzień dobry, nazywam się tak i tak, jestem magistrem tego i tego, chciałabym zostawić CV". Jakieś rady ???
"Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!" ![]() Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2013-04-11 o 16:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny współczuję takiej sytuacji w domu. To naprawdę musi być wykańczające. Tym bardziej, że skoro jak mówisz Monika, że tak jest tylko jak jesteście we własnym gronie, to nikt Was nie pożałuje, bo nie uwierzy. Jeszcze puści ploty w świat, że dziadka nie szanujecie.
Czemu cikulado będziesz płakać, przecież tyle czekasz na ten dzień ![]() Ja nie jestem z tych wzruszających się. Na ślubach zawsze drę michę ![]() Nawet jak w wakacje się dowiedziałam, że odejście mojego wujka to kwestia kilku tygodni, to jak byłam u niego, to się z nim śmiałam, rozmawiałam, jego trudności w samodzielnym najedzeniu się czy załatwieniu obracałam w żart. Mama mnie podziwiała. Ja po prostu sobie wmówiłam, otworzyłam taką szufladkę w głowie, że muszę być silna i dla niego i dla mamy, która strasznie to przeżywała. A po powrocie ze szpitala w domu ryczałam jak bóbr. Tak samo zamierzam w dniu ślubu ustawić sobie psychikę, że to jest nasz najszczęśliwszy dzień i najlepsza impreza w życiu. I nie ma płakania! Aaaaa sorki - jedyny moment na ślubach, co się nieraz wzruszam, to błogosławieństwo pary młodej w domu. Nie wiem dlaczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Zakorzenienie
|
Monika, ja bym LM też zostawiała! CV niewiele mówi o człowieku, LM już bardzo dużo
![]() Ja na pewno będę ryczeć na ślubie i na weselu (chcemy mieć podziękowania dla rodziców - powiedzieć parę słów - czuję, że to będzie straszne ![]() Błogosławieństwa nie będzie, jeden powód do płaczu mniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3515 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Ja nie wiem czy będę ryczeć czy nie. Jestem z tych baaaardzo sentymentalnych, ale adrenalina często zabija mi sentymenty i nie płaczę.
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
Aha, Monia, nie wiem jak tam z finansami u dziadków, moi płacą 300zł/m-c za tę panią. Nie wiem czy dla Was to dużo, czy mało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3518 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a jak w zeszłym roku byliśmy kiedyś na grillu to ona już nie mogła usiedzieć i szła kosić trawe, i mówi, że mam jej pomóc ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() streszczenie z zakupów: nie kupiłam nic. Jestem gruba jak świnia, w nic się nie mieszczę. Koniec. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Zakorzenienie
|
ale zrobilam zupe cebulowa, o matko dobra wyszla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3522 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daj przepisa proszę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
BAN stały
|
Monika
![]() ![]() Lecę na nauki p-małż. |
![]() ![]() |
![]() |
#3525 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny tak Was podczytuje dziś na bieżąco... ale jakoś na pisanie coś mnie wena opuściła
![]() Współczuje Wam sytuacji z chorymi bliskimi ![]() Ale jak tak czytam o Waszych babciach/dziadkach to stwierdzam że moja 92-letnia babcia to ZŁOTA kobieta! ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- A co do płaczu podczas ślubu/wesela to najbardziej obawiam się błogosławieństwa (wzruszam się nawet oglądając obcych ludzi) i podziękowań dla rodziców. Dlatego ani na błogosławieństwie ani podczas podziękowań nie chcę żadnych wzruszających przemówień ani piosenek... Chociaż to w końcu radosne wydarzenie jest i mam nadzieję, że obejdzie się bez takich płaczliwych scen ![]() Edytowane przez aneczka25057 Czas edycji: 2013-04-11 o 17:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Miłych nauk ![]()
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
ja tez spadam na jakiś czas bo musze TŻtowi zrobić obiad na dwa dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 | |
Zakorzenienie
|
Ja na pewno będę ryczeć podczas błogosławieństwa/przysięgi itd. albo wpadnę w przeraźliwy śmiech, zawsze tak reaguję
![]() Co do finansowania chaty to ja się nawet nie nastawiam, że coś dostaniemy ![]() Wychodzę z założenia, że jesteśmy młodzi, zdrowi, więc sami damy radę ![]() ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, współczuję Wam sytuacji z chorymi dziadkami... z jednej strony ciężko wytrzymać, a z drugiej wiadomo, że ta osoba nie jest sobą i to przez chorobę się tak zachowuje.. my mamy podobną sytuację z babcią tż, także wiem o czym mówicie..
#3531 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Obecnie wylądowałam w okolicach Poznania. 120 km od domu. Od października "zostawiłam" Narzeczonego, rodzinę. Spakowałam "całe" życie do walizki i jestem na zastępstwie do czerwca. Z szansą do końca stycznia 2014. Tylko że średnio mnie ta opcja urządza, bo znowu skończę w połowie roku i ze stażu nici. Dlaczego tak daleko zdecydowałam się na pracę, z której tak naprawdę niewiele mam (finansowo), gdzie jestem daleko od domu, bez Narzeczonego, rodziny? Po pierwsze lubię to, co robię - czyli nauczać. Spełniam się w tym w 100%, a w mojej okolicy nie mam takiej szansy. Po drugie - ciągle słyszę, że mam niewielkie doświadczenie, więc próbuję je zdobyć. Było mi ciężko zdecydować się, żeby wyprowadzić się w kilka dni i opuścić TŻ na ten czas, ale po rozmowie z Nim zdecydowaliśmy, że tak będzie najlepiej. Czasem czytam te wszystkie ściemy, że nauczyciele tyle zarabiają to mi się płakać chce. Owszem może po 20 latach pracy z najwyższym stopniem awansu i nadgodzinami pensja jest dobra, ale ja zarabiam naprawdę mało. Po opłaceniu pokoju, sieciówki po mieście, miesięcznego na wioskę, nie zostaje mi nawet połowa pensji. Robię jeszcze podyplomówkę. Więc zostaje mi tyle, żeby zjeść. O odkładaniu mowy nie ma. (Nauczyciel stażysta z przygotowaniem pedagogicznym i tytułem mgr 2200 brutto, na rękę 1570 zł) Edytowane przez magdalenka_w_86 Czas edycji: 2013-04-11 o 18:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Zakorzenienie
|
Monikadd, bardzo współczuję sytuacji w domu... A, dziękuję
![]() ![]() Mniam! My dzisiaj po gulaszu ![]() ![]() Cytat:
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale tak serio, to ja się też kiedyś go pytałam kto lepiej gotuje ![]() Biedne te chłopy - tyle podchwytliwych pytań czyha na nich w życiu od własnych kobiet ![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Magdalenka, myślę że w wielu zawodach tak jest. Jakieś mylne wyobrażenie na temat zawodu, pracy. Tak jak słyszę: phi, nauczyciel pracuje 20h tygodniowo, za to tysiONc pIŃcet dostaje, no żyć nie umierać. No jasne, a gdzie przygotowanie do lekcji? A gdzie układanie sprawdzianów, a gdzie sprawdzanie kartkówek, a gdzie CIĄGŁE dokształcanie się? Bo chyba nie w tych 20h. Ja już zrezygnowałam z pracy w zawodzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Próbował wybrnąć z sytuacji dyplomatycznie i powiedział, że jego mamusia w ogóle nie gotuje gulaszu ![]() Nie ze mną takie numery!
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Albo kiedyś się tłumaczył w kuratorium, bo postawił jedynkę za brak pracy domowej. Poszła skarga - bo jak można postawić ocenę za coś, czego nie ma? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Zadomowienie
|
monikkad trzymaj się
![]() Dopiero teraz uświadomiłam sobie, że Was czytam dzisiaj i tylko raz odpowiedziałam, a tyle chciałam napisać ![]()
#3538 |
Rozeznanie
|
adziia13 a może następnym razem idź i nic nie mów, że słyszałaś, że w soboty nie można. Po co się do tego odwoływać? Może trafisz na inną Panią i Ci tego nie powie
![]() Kate Noir niezłe te foteliki ![]() ![]() ![]()
#3539 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę, że pisałyście o pieniądzach mieszkaniach itp. My również musimy za wszystko płacić sami. Tża rodzice są w nieciekawej sytuacji osobistej (ciągle się kłócą ich małżeństwo to dosłownie fikcja) i finansowej. Moi natomiast są cudownym małżeństwem ale nie chcę od nich brać pieniędzy bo wiem, że wszystkie oszczędności wydali na moją edukację. Ostatnio tata powiedział, że jak bardzo bedziemy chcieli wielkie wesele to weźmie kredyt i nam je wyprawi ale ja powiedziałam, że nie ma takiej opcji, że ani on ani my na wesele nie będziemy brali kredytu. Wczoraj z moim kochanym rozmawialiśmy i doszliśmy do wniosku, że wstrzymamy się z większym planowaniem aż znajdę jakąś pracę bo wtedy będziemy wiedzieli ile jesteśmy w stanie odłożyć i że ślub wezmiemy we wrześniu bo to nasz miesiąc 7 września rocznica a 15-ego moje urodziny. Dla mnie to może nie być żadnego wesela najważniejszy ślub. Jak nie uda się zebrać pieniędzy to zaprosimy tylko najbliższą rodzinę na uroczystą kolację do restauracji. Od babci nie chcę brać pieniędzy bo i tak mi bardzo bardzo pomaga finansowo. Z resztą mój ukochany to nie chce brać od nikogo pieniędzy bo jego rodzice nigdy mu nić nie dali od 18 roku życia sam się utrzymuje. Jak wyprowadziliśmy się do Warszawy to jego mama nie wierzyła, że on sobie poradzi sam, że się utrzyma i szybciutko wróci do domu a tu się okazało że jakoś mineły 4 lata i sobie radzi. Moja babcia mieszka w Nowym Jorku i odwiedzam ją co roku w wakacje, ale bardzo mnie zasmuciła bo powiedziała, że woli nam dać pieniądze niż płacić za bilet do Polski. A ja od tych pieniędzy wolę ją mieć w tym dniu przy sobie. Na prawdę bardzo się cieszę, że do was dołączyłam mimo, że nie mamy na razie nic zaplanowanego i odłożone tylko 3 tys. Uciekam robić kolację mojemu narzeczonemu bo niedługo wróci z treningu ( jego druga miłość tajski boks hehe). Życzę wam miłego wieczoru ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Wtajemniczenie
|
Z pracą to akurat w większości branży nie jest zbyt dobrze... ale póki co jeszcze myślę optymistycznie, a nóż się uda...
![]() Dziewczyny co Waszym Tż przygotowałybyście na romantyczną kolację? ![]() właśnie zamiast się uczyć odkrywam tajniki obróbki fot. Kurczę wkręciłam się w robienie zdjęć - póki co jestem w tym do bani, ale będzie coraz lepiej! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:41.