Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-11, 16:21   #2161
anulka2205
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Dżastin wiem, że czasem już więcej nie idzie, ale 0,75 l to mało, przez dzień powinnaś min. 2l, też się na siłę wodą zalewam, bo mnie ćmi dyńka co chwilę i boję się, żeby się nie rozkręcioło

cudne z tym pociągiem

Agatka dobrze, że Ci juz lepiej

Wielkie kciuki dla Ani

Edytowane przez anulka2205
Czas edycji: 2013-04-11 o 16:24
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:33   #2162
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za wsparcie....po spacerze ogarnęły mnie pozytywne myśli...jakoś wytrzymam do tej środy....trudno co ma być to będzie już nie mam wpływu na to wszytsko...

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ----------

dzidzia a jaką masz książkę?? bo ja coś ominęłam chyba??
Język niemowląt i język dwulatka tracy hogg

a co do twojego stanu zapalnego; możesz się obmywać, byle nie irygować tantum rosa, może zahamuje trochę rozwój

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:46   #2163
domii29
Zakorzenienie

przepraszam że nie cytuje ale weszłam tylko na moment, czuję się dzisiaj podobnie jak wczoraj, mdli mnie cały dzień... Wizytę mam o 17:30 więc trzymajcie mocno kciuki !
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 16:57   #2164
agata8899
Raczkowanie

dziewczyny dziekuje za slowa pociechy-wierze,ze bedzie lepiej.oczywiscie: swiece,relax i za miesiac II ))) a wam zycze lekkich porodow,mocnych kopniakow i cierpliwego partnera przy porodzie
agata8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 17:14   #2165
annayake
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
przepraszam że nie cytuje ale weszłam tylko na moment, czuję się dzisiaj podobnie jak wczoraj, mdli mnie cały dzień... Wizytę mam o 17:30 więc trzymajcie mocno kciuki !
Kciuki zaciśnięte

TP 04.12.2013
annayake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 17:29   #2166
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agata8899 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziekuje za slowa pociechy-wierze,ze bedzie lepiej.oczywiscie: swiece,relax i za miesiac II ))) a wam zycze lekkich porodow,mocnych kopniakow i cierpliwego partnera przy porodzie
dzięki trzymam kciuki za te świeczki i resztę i pochwal się koniecznie II

domi trzymam

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-11, 18:07   #2167
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Dżastin wiem, że czasem już więcej nie idzie, ale 0,75 l to mało, przez dzień powinnaś min. 2l, też się na siłę wodą zalewam, bo mnie ćmi dyńka co chwilę i boję się, żeby się nie rozkręcioło

cudne z tym pociągiem

Agatka dobrze, że Ci juz lepiej
Wiem,że to mało ale staram się jak mogę...
Spróbuję pić te 2 l chociaż.

Domi- kciukasy cały czas zaciśnięte!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 18:08   #2168
issia88
Zakorzenienie

Od wczoraj mam dziwne myśli, ale tak to jest, że kobieta czasami zaczyna już świrować
Miałam robione badania TSH i progesteron. TSH w porządku wyszło, natomiast progesteron 13 - tak mi to powiedziała ginka przez telefon. Niby powiedziała, że w normie, choć na wizycie mówiła, że jak będę mieć poniżej 17 to mam brać luteinę. Dziś ją oto pytałam i powiedziała, że nie ma potrzeby brania luteiny. W internecie patrzyłam, że norma do 12tyg ciąży to 9-47 i nie wiem czemu ale martwi mnie to 13
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 18:12   #2169
Mya1989
Zakorzenienie

Siemka dziewczyny,
dawno nie pisałam, nie miałam weny, ale podczytuje Was codziennie.
Widziałam piękne Fasolki i Niefasolki a jakie piękne brzusie

Ale Wam zazdroszcze tych 14 i więcej tygodni, ja z utęsknieniem czekam na 12 wtedy będę spokojniejsza

Dziewczyny, ja jak zwykle z pytaniami ile czekałyście na wyniki badań tj. morfologia, grupa krwi, mocz, glukoza i wr?

I drugie pytanie - może znacie jakieś tabletki do ssania, chciałam herbittussin wziąć ale nie ma nigdzie wzmianki o stosowaniuu podczas ciąży

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 18:17   #2170
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Siemka dziewczyny,
dawno nie pisałam, nie miałam weny, ale podczytuje Was codziennie.
Widziałam piękne Fasolki i Niefasolki a jakie piękne brzusie

Ale Wam zazdroszcze tych 14 i więcej tygodni, ja z utęsknieniem czekam na 12 wtedy będę spokojniejsza

Dziewczyny, ja jak zwykle z pytaniami ile czekałyście na wyniki badań tj. morfologia, grupa krwi, mocz, glukoza i wr?

I drugie pytanie - może znacie jakieś tabletki do ssania, chciałam herbittussin wziąć ale nie ma nigdzie wzmianki o stosowaniuu podczas ciąży
Badania są na drugi dzień.
Co do tab. to nie wiem, jakoś jak nie muszę to omijam szerokim łukiem, ale jak gardło bolało to płukanki robiłam z solą albo wodą utlenioną, zwłaszcza ta z wodą godna polecenia

issia proszę sobie nic nie wkręcać, MASZ WYNIK W NORMIE! JEST DOBRZE! wtedy byłaś we wcześniejszej deczko ciąży i może norma była 17 i dlatego tak gin powiedziała.

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-11, 18:25   #2171
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Badania są na drugi dzień.
Co do tab. to nie wiem, jakoś jak nie muszę to omijam szerokim łukiem, ale jak gardło bolało to płukanki robiłam z solą albo wodą utlenioną, zwłaszcza ta z wodą godna polecenia

issia proszę sobie nic nie wkręcać, MASZ WYNIK W NORMIE! JEST DOBRZE! wtedy byłaś we wcześniejszej deczko ciąży i może norma była 17 i dlatego tak gin powiedziała.
Dzięki w ogóle chyba kopnę się do lekarza, bo mnie boli gardło w stronę ucha i nie wiem czy jakieś zapalenie mi się nie przypałętało

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-11, 18:45   #2172
kruszynka86
Raczkowanie

hej dziewczyny już po wizycie i jest maleństwo, serduszko bije a CRL 3,8 cm taki misiek na zdjęciu fajniutki, niestety nie mam w domu skanera wyniki też ok były a już następne zlecone, Dzidzia nadrobiła i jest już w wymiarach wg OM, więc spłodziliśmy w okolicy Walentynek tak to jest jak człowiek po pół roku abstynencji staraczkowej na winko się skusi

USG genetyczne 25.04
Mam jeszcze 2 tyg. brać dupaston i folik

dziękuję wszystkim, którzy trzymali kciuki

Strasznie się dziś stresowałam, niby zewnętrznie nie ale organizm wyczuwa. Jestem przeziębiona i gorzej się dziś czułam niż wczoraj choć w łóżku leżałam ale to pewnie z nerwów.

Proszę o wpisanie mnie na listę Kasia, 27 lat, OM 27.01, TP 3.11

Teraz ja trzymam kciuki za pozostałe wizyty

jeśli chodzi o koordynację ruchów i zostawianie na gazie garnków to też u mnie kiepsko nie raz już ostatnio zostawiłam a byłam pewna, że wyłączyłam

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 18:49   #2173
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny już po wizycie i jest maleństwo, serduszko bije a CRL 3,8 cm taki misiek na zdjęciu fajniutki, niestety nie mam w domu skanera wyniki też ok były a już następne zlecone, Dzidzia nadrobiła i jest już w wymiarach wg OM, więc spłodziliśmy w okolicy Walentynek tak to jest jak człowiek po pół roku abstynencji staraczkowej na winko się skusi

USG genetyczne 25.04

Strasznie się dziś stresowałam, niby zewnętrznie nie ale organizm wyczuwa. Jestem przeziębiona i gorzej się dziś czułam niż wczoraj choć w łóżku leżałam ale to pewnie z nerwów.

jeśli chodzi o koordynację ruchów i zostawianie na gazie garnków to też u mnie kiepsko nie raz już ostatnio zostawiłam a byłam pewna, że wyłączyłam
Super wieści Kruszynko

A mi się zachciało zupki chińskiej i Tż poleciał do skelpu

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 18:50   #2174
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej mamuśki.
Wysłałam książki wszystkim, które się odezwały. Milej lektury.
A co to za książki??

A.. już wiem.

Ja mam zamiar czytać wszelkie publikacje dla rodziców po USG w 13 tygodniu. Zobaczę że Dzidzia zdrowa i wtedy zacznę przygotowywać się do roli Mamy

Domi

A propos roztargnienia
Zrobiłam Małżowi pizze (jak przez tydzień nie zje domowej pizzy to chory ) . Wyjęłam, podałam, zszamał. Po godzinie dopiero się kapnęłam że piekarnik nadal grzeje

Edytowane przez _Peggy
Czas edycji: 2013-04-11 o 18:59
_Peggy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:21   #2175
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam
Dziś się wzięłam trochę za pakowanie...przeprowadzka za 10 dni a tu nic nie zrobione Trochę ciuchów posegregowałam do oddania i wyrzucenia i w kuchni popakowałam część kubków i szklanek...na raz styknie, a jak mi się nie chciało za to zabrać to szok! najlepiej to bym na kanapie przeleżała cały dzień

Cytat:
Napisane przez Nanusia76 Pokaż wiadomość
Hej
Witam wszystkie nowe mamusie, gratuluje udanych wizyt
Dawno mnie tu nie było ale podczytuje na bieżąco U mnie stagnacja , żadnych wizyt , dolegliwości itp. więc nie miałam o czym pisać poz tym nie chciałam drażnić dobrym samopoczuciem . Normalnie nie do uwierzenia, energia mnie rozsadza, żadnych mdłości i nieprzyjemnych dolegliwości ciążowych. Obleciałam całą chałupę z odkurzaczem , mopem i innymi atrybutami perfekcyjnej pani domu , umyłam okna i tera zsiedzę z gilem przy nosie i kuruję się herbatką z imbirem i kardamonem .
Tż się ze mnie śmieje że skoro tak dobrze znoszę ciążę to może surogatką zostanę to on sobie wtedy kupi tego wymarzonego Land Rovera
To super, że tak świetnie się czujesz ja też nie mogę narzekać na samopoczucie, ale energii to nie mam...nic mi się nie chce.

Haha ale żartowniś

Cytat:
Napisane przez annayake Pokaż wiadomość
Ja od dzisiaj mierze sobie cisnienie co jakis czas i poki co najwyzsze bylo 127/84. Tetno max 88... a na wizycie 150/90 a tetno 123. Ja to chyba sie tych wizyt jednak boje ;-)
O to pięknie, że ciśnienie niższe zapisuj sobie te pomiary i przedstaw ginowi na następnej wizycie. Chyba każda z nas nie może się doczekać wizyty a z drugiej strony bardzo się stresujemy... i tak już będziemy się martwić o te nasze dzieci do końca życia

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny... słyszałam że w ciąży inteligencja spada, ale nie spodziewałam się że aż tak drastycznie Wszystko mi z rąk leci a rano dłuższą chwilę musiałam się zastanawiać ile to jest 15 -8
ja też jestem zakręcona ostatnio i często zapominam o różnych rzeczach/czynnościach a podobno w II trymestrze jest jeszcze gorzej

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Jejku a mnie dziś znowu glowa boli prze to wyżywam się na wszystkich dookola...
Musiałam wziąść paracetamol bo nie wyrabiam...
oby tabletki pomogły

Cytat:
Napisane przez coralady Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj jestem mega pozytywna i zyć mi sie w końcu chceMoze ta wiosna tak na mnie podziałała,a może zakupy na których byłam
nic nie poprawia tak humoru kobiecie jak zakupy co tam ciekawego upolowałaś??

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Hej mamuśki.
Wysłałam książki wszystkim, które się odezwały. Milej lektury.
Dostałam - dziękuję

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Od wczoraj mam dziwne myśli, ale tak to jest, że kobieta czasami zaczyna już świrować
Miałam robione badania TSH i progesteron. TSH w porządku wyszło, natomiast progesteron 13 - tak mi to powiedziała ginka przez telefon. Niby powiedziała, że w normie, choć na wizycie mówiła, że jak będę mieć poniżej 17 to mam brać luteinę. Dziś ją oto pytałam i powiedziała, że nie ma potrzeby brania luteiny. W internecie patrzyłam, że norma do 12tyg ciąży to 9-47 i nie wiem czemu ale martwi mnie to 13
Skoro wynik jest w normie to nie zadręczaj się
Ginka wie co robi - zaufaj jej. Na pewno wszystko jest ok

Cytat:
świetne wieści!

Agatkaa przytulam mocno i trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze - musisz myśleć pozytywnie, bo to dobrze wpływa na dzidzię

Ania czasem każdemu czarne myśli przychodzą do głowy ale trzeba je od razu odpędzać!! Mamy jeszcze tyyyyyle czasu, żey się przygotować do roli mamy i na pewno sobie poradzimy bo czemu miało by być inaczej? Mamy kochających partnerów, pragniemy dziecka, więc bedziemy robić wszystko dla jego dobra.

Iguana za lepsze samopoczucie

Domi czekamy na dobre wieści po wizycie, daj znać
Stary 2013-04-11, 19:46   #2176
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Właśnie miałam pytać gdzie jesteście, Trele i maomami

Maomami- liczysz na to że w 14 tygodniu bedziesz znała płeć? Ja mam wizytę 30 kwietnia, to bd jakiś skończony 15 zaczęty 16 więc przypuszczam że nic mi nie powie ale chciałabym wiedzieć, chociaż czytam, że prawdopodobnie będę miała syna.. ale zobaczymy

Trele_Morele - który tydzień już masz ? Jesteś pierwsza do rozpakowania masz już coś kupione? wybrane..?

Widzialam fajny wózek dla małej damy http://www.bajka.net/index.php?p3924...assica-z-torba ale mało praktyczny widziałam go na żywo i o wiele lepiej wygląda
Nie nastawiam się że poznam płeć bo licze się z tym że jeszcze jest za wcześnie, w 100 % to będę pewna jak się urodzi Jakby mi powiedział jakieś przypuszczenia takie nawet na 70 % to byłoby miło, ale napewno bym się tym nie sugerowała. Ale cieszę się bo dawno nie widziałam swojego bąbelka, a tu lekarz napewno będzie miał o wiele lepszy sprzęt niż mój gin.

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
i gratulacje dla pozostałych wizyt
mi moja gin mówiła że 14 tydz to na genetyczne za późno, że najpóźniej 13 tydz i mnie wciskała pomiędzy inne pacjentki bo bała się że kilka dni później już dzidziek będzie za duży, no ale ja oprócz usg robiłam jeszcze test papp-a i wyniki z usg i tego testu wprowadza się do specjalnego programu i on wylicza prawdopodobieństwo ryzyka pewnych chorób.
Idę dokładnie w 13 tyg 4 dniu, mój gin mi określił według kalendarza swojego w jakich dniach mogę iść podał mi dokładnie daty. Ma jakiś taki swój kalendarzyk obrotowy, nie wiem jak to działa ale większość rzeczy z niego oblicza.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 19:53   #2177
domii29
Zakorzenienie

Wróciłam z wizyty, więcej czekania niż całej wizyty u lekarza ;/
Nie dowiedziałam się nic konkretnego, tylko tyle że mi macica urosła.
USG mi nie robił bo się mu sprzęt popsuł , wstępnie umówił mnie na USG na 24 kwietnia
Stary 2013-04-11, 19:57   #2178
Nesu
Raczkowanie

Najgorszy dzień w moim życiu, od samego rana krew leciała ze mnie strumieniem, przepłakałam prawie cały dzien a w szpitalu nic konkretnego sie nie dowiedziałam miałam badanie ale lekarka nic nie mogła powiedzieć muszę czekać na usg jutro z samego rana, tak strasznie sie boje o moje maleństwo oby wszystko było jeszcze dobrze.
Nesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 20:01   #2179
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
USG mi nie robił bo się mu sprzęt popsuł , wstępnie umówił mnie na USG na 24 kwietnia
Oj ale musisz mieć teraz cierpliwość, ale jak macica urosła to dobrze A może przejdź się wcześniej gdzieś prywatnie na USG?

Cytat:
Napisane przez Nesu Pokaż wiadomość
Najgorszy dzień w moim życiu, od samego rana krew leciała ze mnie strumieniem, przepłakałam prawie cały dzien a w szpitalu nic konkretnego sie nie dowiedziałam miałam badanie ale lekarka nic nie mogła powiedzieć muszę czekać na usg jutro z samego rana, tak strasznie sie boje o moje maleństwo oby wszystko było jeszcze dobrze.
Trzymam kciuki, wszystko musi być dobrze. Leż, odpoczywaj, staraj się myśleć pozytywnie

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 20:12   #2180
ktosiula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość

Można napewno Propolki i Isla.

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
Wynik jest w normie więc głowa do góry. Wiem co znaczy taki wewnętrzny lęk i niepokój. My kobiety zawsze coś sobie umyślimy...Tak jak ktoś niżej napisał, ten lęk o nasze dziecko zostanie już z nami do końca życia.

Cytat:
Gratulację! Jaka duża dzidzia

Cytat:
Szkoda, że tak wyszło z tym USG...

Nesu trzymam kciuki i jestem z Tobą

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 20:17   #2181
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Nesu pozycja horyzontalna i dużo wiary. Wiem co to znaczy ale wiem też ze to jeszcze nie wyrok.trzymam kciuki

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 20:26   #2182
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze powiedziawszy serce mi zadrżało.
Kochana leż na lewym boku i odpoczywaj. Musi być dobrze
Jestem z Tobą.

domii29 aj szkoda że nie podejżałaś Kruszyny. Dziecie uczy cierpliwości od samego początku
Stary 2013-04-11, 20:40   #2183
anulka2205
Wtajemniczenie

Nesu jestem z Tobą, obyś jutro miała dla nas dobre wieści

Domi szkoda, ze tak wyszło, ale dobrze, że macica rośnie

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-11, 21:10   #2184
annayake
Przyczajenie

Cytat:
Nesu trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze. Leż, odpoczywaj...i bądź dobrej myśli

TP 04.12.2013
annayake jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 21:15   #2185
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cześć dziewczyny
Ostatni okres miałam 8 marca. W zeszłą sobotę czyli 3 dni po terminie miesiączki zrobiłam test - wyszedł pozytywny - druga kreska słaba. Na następnym ciut wyraźniejsza.
Dziś byłam u gina, miałam zaplanowaną wizytę - tak żeby się zbadać czy wszystko oki umówioną jak jeszcze testu nie robiłam, wiedziałam,że będzie jeszcze za wcześnie ale poszłam. Zrobił usg ale niestety nic nie widział. Kazał zrobić w poniedziałek bete i we wtorek do niego wrócić.
Mam stresa
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 21:28   #2186
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem z Tobą i mocno trzymam kciuki. Wszystko będzie w porządku !!

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Dziękuję Wam za wsparcie . Zawiedziona jestem okropnie tą wizytą, czekałam półtorej godziny żeby się nic konkretnego nie dowiedzieć. Te 2 tygodnie może jakoś w miare szybko zlecą W ogóle właśnie do mnie dotarło że on mi mówił że wtedy zrobi mi to USG genetyczne... Póki co cieszę się że jest wszystko ok choć maleństwa nie widziałam
Stary 2013-04-11, 21:39   #2187
agata8899
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ostatni okres miałam 8 marca. W zeszłą sobotę czyli 3 dni po terminie miesiączki zrobiłam test - wyszedł pozytywny - druga kreska słaba. Na następnym ciut wyraźniejsza.
Dziś byłam u gina, miałam zaplanowaną wizytę - tak żeby się zbadać czy wszystko oki umówioną jak jeszcze testu nie robiłam, wiedziałam,że będzie jeszcze za wcześnie ale poszłam. Zrobił usg ale niestety nic nie widział. Kazał zrobić w poniedziałek bete i we wtorek do niego wrócić.
Mam stresa
mialam dokladnie to samo. okres 3.03,pozytywne testy(slabe2 kreski) i niestety wcoraj poronilam tzn okazalo sie,e to ciaza biochemiczna. DLatego trzymam kciuki aby wszystko bylodobrze!!

Nesu trzymam kciuki-niemartw siew miare mozliwosci-zdenerwowanie nie jest w Twoim stanie wskazane-na pewno bedzie wszystko dobrze!

domii29 daj znac po USG jaka juz jest duza kruszynka)
agata8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-11, 21:39   #2188
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:

USG genetyczne 25.04

to dużego masz już maluszka
Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Mam stresa
To dosyć wcześnie, mógł nic nie zobaczyć Ale i tak trzymam kciuki i myślę, że do nas dołączysz

Nesu, wszystko będzie ok! Musi, bo jesteś z naszego wątku i tyyyle osób trzyma za Ciebie kciuki, że ohohoho

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Stary 2013-04-11, 21:43   #2189
Antibia86
Rozeznanie

ja tak szybciutko bo gości mam i jeszce nie nadrobiłam jutro wizyta i mam nadzieje że bedzie wszystko ok, w sumie 10 tydz to juz cosiwecej bedzie widac
Trele ja juz wczesniej pisałam o tej firmie i wózku. miałam model Buzza tylko ten starszy i bardzo byłam zadowolona i teraz tez bede go kupowac ewentualnie Mutsy. Quinny 3-kołowy o wiele lepiej się sprawdza niż 4-kołowy bo kolezanika miała i szybko wymieniała. no i radze sprawdzic jakie ma tylnie kólka ten nowy model bo cos mi wyglada na plastikowe to odradzam lepiej kupic starsza wersje-tam byly pompowane. wozek składał się jedna reka, wygodnie sie niem jezdzilo nawet po plaży ja polecam w 100%
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 00:11   #2190
Trele_Morele
Zakorzenienie

Nesu - trzymamy kciuki , wszystko będzie dobrze
Antibia ; Na pewno kupie Quinny , jak nie Moodd to Buzz już zdecydowałam )
Tymczasem spadam , bo mi dzisiaj czaszkę rozwala.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości