|
|
#2161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Dżastin wiem, że czasem już więcej nie idzie, ale 0,75 l to mało, przez dzień powinnaś min. 2l, też się na siłę wodą zalewam, bo mnie ćmi dyńka co chwilę i boję się, żeby się nie rozkręcioło
cudne z tym pociągiem Agatka dobrze, że Ci juz lepiej Edytowane przez anulka2205 Czas edycji: 2013-04-11 o 16:24 |
|
|
|
#2162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do twojego stanu zapalnego; możesz się obmywać, byle nie irygować tantum rosa, może zahamuje trochę rozwój
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam że nie cytuje ale weszłam tylko na moment, czuję się dzisiaj podobnie jak wczoraj, mdli mnie cały dzień... Wizytę mam o 17:30 więc trzymajcie mocno kciuki !
|
|
|
|
#2164 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny dziekuje za slowa pociechy-wierze,ze bedzie lepiej.oczywiscie: swiece,relax i za miesiac II
))) a wam zycze lekkich porodow,mocnych kopniakow i cierpliwego partnera przy porodzie
|
|
|
|
#2165 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzymam kciuki za te świeczki i resztę i pochwal się koniecznie IIdomi trzymam |
|
|
|
|
#2167 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Spróbuję pić te 2 l chociaż. ![]() Domi- kciukasy cały czas zaciśnięte!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2168 |
|
Zakorzenienie
|
Od wczoraj mam dziwne myśli, ale tak to jest, że kobieta czasami zaczyna już świrować
![]() Miałam robione badania TSH i progesteron. TSH w porządku wyszło, natomiast progesteron 13 - tak mi to powiedziała ginka przez telefon. Niby powiedziała, że w normie, choć na wizycie mówiła, że jak będę mieć poniżej 17 to mam brać luteinę. Dziś ją oto pytałam i powiedziała, że nie ma potrzeby brania luteiny. W internecie patrzyłam, że norma do 12tyg ciąży to 9-47 i nie wiem czemu ale martwi mnie to 13
|
|
|
|
#2169 |
|
Zakorzenienie
|
Siemka dziewczyny,
dawno nie pisałam, nie miałam weny, ale podczytuje Was codziennie. Widziałam piękne Fasolki i Niefasolki Ale Wam zazdroszcze tych 14 i więcej tygodni, ja z utęsknieniem czekam na 12 wtedy będę spokojniejsza![]() Dziewczyny, ja jak zwykle z pytaniami ile czekałyście na wyniki badań tj. morfologia, grupa krwi, mocz, glukoza i wr? I drugie pytanie - może znacie jakieś tabletki do ssania, chciałam herbittussin wziąć ale nie ma nigdzie wzmianki o stosowaniuu podczas ciąży
|
|
|
|
#2170 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do tab. to nie wiem, jakoś jak nie muszę to omijam szerokim łukiem, ale jak gardło bolało to płukanki robiłam z solą albo wodą utlenioną, zwłaszcza ta z wodą godna polecenia issia proszę sobie nic nie wkręcać, MASZ WYNIK W NORMIE! JEST DOBRZE! wtedy byłaś we wcześniejszej deczko ciąży i może norma była 17 i dlatego tak gin powiedziała. |
|
|
|
|
#2171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2172 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny już po wizycie i jest maleństwo, serduszko bije a CRL 3,8 cm
wyniki też ok były a już następne zlecone, Dzidzia nadrobiła i jest już w wymiarach wg OM, więc spłodziliśmy w okolicy Walentynek tak to jest jak człowiek po pół roku abstynencji staraczkowej na winko się skusi ![]() USG genetyczne 25.04 ![]() Mam jeszcze 2 tyg. brać dupaston i folik dziękuję wszystkim, którzy trzymali kciuki Strasznie się dziś stresowałam, niby zewnętrznie nie ale organizm wyczuwa. Jestem przeziębiona i gorzej się dziś czułam niż wczoraj choć w łóżku leżałam ale to pewnie z nerwów. Proszę o wpisanie mnie na listę Kasia, 27 lat, OM 27.01, TP 3.11 Teraz ja trzymam kciuki za pozostałe wizyty jeśli chodzi o koordynację ruchów i zostawianie na gazie garnków to też u mnie kiepsko nie raz już ostatnio zostawiłam a byłam pewna, że wyłączyłam
|
#2173 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A mi się zachciało zupki chińskiej i Tż poleciał do skelpu
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A.. już wiem. Ja mam zamiar czytać wszelkie publikacje dla rodziców po USG w 13 tygodniu. Domi ![]() A propos roztargnienia Zrobiłam Małżowi pizze (jak przez tydzień nie zje domowej pizzy to chory ) . Wyjęłam, podałam, zszamał. Po godzinie dopiero się kapnęłam że piekarnik nadal grzeje
Edytowane przez _Peggy Czas edycji: 2013-04-11 o 18:59 |
|
|
|
|
#2175 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziś się wzięłam trochę za pakowanie...przeprowadzka za 10 dni a tu nic nie zrobione Trochę ciuchów posegregowałam do oddania i wyrzucenia i w kuchni popakowałam część kubków i szklanek...na raz styknie, a jak mi się nie chciało za to zabrać to szok! najlepiej to bym na kanapie przeleżała cały dzień ![]() Cytat:
ja też nie mogę narzekać na samopoczucie, ale energii to nie mam...nic mi się nie chce.Haha ale żartowniś Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co tam ciekawego upolowałaś??Cytat:
![]() Cytat:
Ginka wie co robi - zaufaj jej. Na pewno wszystko jest ok Cytat:
Agatkaa przytulam mocno i trzymam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze - musisz myśleć pozytywnie, bo to dobrze wpływa na dzidzię ![]() Ania czasem każdemu czarne myśli przychodzą do głowy ale trzeba je od razu odpędzać!! Mamy jeszcze tyyyyyle czasu, żey się przygotować do roli mamy i na pewno sobie poradzimy Iguana za lepsze samopoczucie Domi czekamy na dobre wieści po wizycie, daj znać |
||||||||
|
|
|
#2176 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakby mi powiedział jakieś przypuszczenia takie nawet na 70 % to byłoby miło, ale napewno bym się tym nie sugerowała. Ale cieszę się bo dawno nie widziałam swojego bąbelka, a tu lekarz napewno będzie miał o wiele lepszy sprzęt niż mój gin.Cytat:
|
|
#2177 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam z wizyty, więcej czekania niż całej wizyty u lekarza ;/
Nie dowiedziałam się nic konkretnego, tylko tyle że mi macica urosła. USG mi nie robił bo się mu sprzęt popsuł |
|
|
|
#2178 |
|
Raczkowanie
|
Najgorszy dzień w moim życiu, od samego rana krew leciała ze mnie strumieniem, przepłakałam prawie cały dzien
a w szpitalu nic konkretnego sie nie dowiedziałam miałam badanie ale lekarka nic nie mogła powiedzieć muszę czekać na usg jutro z samego rana, tak strasznie sie boje o moje maleństwo oby wszystko było jeszcze dobrze.
|
|
|
|
#2179 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może przejdź się wcześniej gdzieś prywatnie na USG?Cytat:
|
|
#2180 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nesu trzymam kciuki i jestem z Tobą
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Nesu pozycja horyzontalna i dużo wiary. Wiem co to znaczy ale wiem też ze to jeszcze nie wyrok.trzymam kciuki
|
#2182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana leż na lewym boku i odpoczywaj. Musi być dobrze Jestem z Tobą. domii29 aj szkoda że nie podejżałaś Kruszyny. Dziecie uczy cierpliwości od samego początku
|
|
#2184 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2185 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Ostatni okres miałam 8 marca. W zeszłą sobotę czyli 3 dni po terminie miesiączki zrobiłam test - wyszedł pozytywny - druga kreska słaba. Na następnym ciut wyraźniejsza. Dziś byłam u gina, miałam zaplanowaną wizytę - tak żeby się zbadać czy wszystko oki umówioną jak jeszcze testu nie robiłam, wiedziałam,że będzie jeszcze za wcześnie ale poszłam. Zrobił usg ale niestety nic nie widział. Kazał zrobić w poniedziałek bete i we wtorek do niego wrócić. Mam stresa
|
|
|
|
#2186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Dziękuję Wam za wsparcie W ogóle właśnie do mnie dotarło że on mi mówił że wtedy zrobi mi to USG genetyczne... Póki co cieszę się że jest wszystko ok choć maleństwa nie widziałam
|
|
|
|
|
#2187 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nesu trzymam kciuki-niemartw siew miare mozliwosci-zdenerwowanie nie jest w Twoim stanie wskazane-na pewno bedzie wszystko dobrze! domii29 daj znac po USG jaka juz jest duza kruszynka )
|
|
|
|
|
#2188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nesu, wszystko będzie ok! Musi, bo jesteś z naszego wątku i tyyyle osób trzyma za Ciebie kciuki, że ohohoho
|
||
|
|
|
#2189 |
|
Rozeznanie
|
ja tak szybciutko bo gości mam i jeszce nie nadrobiłam
jutro wizyta i mam nadzieje że bedzie wszystko ok, w sumie 10 tydz to juz cosiwecej bedzie widac![]() Trele ja juz wczesniej pisałam o tej firmie i wózku. miałam model Buzza tylko ten starszy i bardzo byłam zadowolona i teraz tez bede go kupowac ewentualnie Mutsy. Quinny 3-kołowy o wiele lepiej się sprawdza niż 4-kołowy bo kolezanika miała i szybko wymieniała. no i radze sprawdzic jakie ma tylnie kólka ten nowy model bo cos mi wyglada na plastikowe to odradzam lepiej kupic starsza wersje-tam byly pompowane. wozek składał się jedna reka, wygodnie sie niem jezdzilo nawet po plaży ja polecam w 100%
|
|
|
|
#2190 |
|
Zakorzenienie
|
Nesu - trzymamy kciuki , wszystko będzie dobrze
Antibia ; Na pewno kupie Quinny , jak nie Moodd to Buzz już zdecydowałam ) Tymczasem spadam , bo mi dzisiaj czaszkę rozwala.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.

))) a wam zycze lekkich porodow,mocnych kopniakow i cierpliwego partnera przy porodzie
trzymam kciuki za te świeczki i resztę i pochwal się koniecznie II

wyniki też ok były a już następne zlecone, Dzidzia nadrobiła i jest już w wymiarach wg OM, więc spłodziliśmy w okolicy Walentynek 

za lepsze samopoczucie
i gratulacje dla pozostałych wizyt