![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Lumiere część II :)
Chyba idealnie dopasowuje się do mojej cery fair golden
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Mam zamiar wypróbować z Lumiere formułę Veena Velver i Cashmere, nie wiem tylko w jakie odcienie celować. Mam dość jasną skórę w odcieniu wpadającym w żółty - absolutnie bez żadnych różowych, czy brzoskwiniowych tonów - jakie odcienie powinnam brać pod uwagę? Pomóżcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
Spróbuj goldenow one sa żółte
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. jeżeli chodzi o poziom jasności to byłoby to mniej więcej coś jak: China Doll z Lily Lolo albo Linen z EDM lub też Faylinn 0 z Pixie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Więc prawdopodobnie powinnaś celować w fair.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
W zasadzie jeżeli chodzi zarówno o odcień jak i poziom jasności to chyba najbardziej jak do tej pory podpasował mi Faylinn 0 i Bliss 0 z EDM - czy te odcienie Golden z Lumiere będę do nich zbliżone, ma ktoś porównanie? Ale może powinnam też brać pod uwagę inne odcienie? Próbowałam dobrać odcień kierujac się opisami na stronie Lumiere - ale ciężka sprawa - moja skóra wpada w żółty odcień, mam kasztanowe włosy, ciemnobrązowe oczy i wiele podkładów wyglada na mojej skórze za bardzo różowo/czerwono (to mogłoby wskazywać na że powinnam wybrać GOLDEN). Najlepiej mi w żywych kolorach: fioletach, zieleni, purpurze (co może wskazywac na NEUTRAL), ale z drugiej strony mam jasną skórę, niebieskie żyły i łatwo ulegam poparzeniom na słońcu (co wskazywałoby na COOL). I już sama nie wiem.
Edytowane przez MA66IE Czas edycji: 2013-04-12 o 23:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Oczywiście mam zamiar najpierw wybróbowac kilka odcieni - więc jak najbardziej na początek zamówię sample
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
na str 8 umieszczałam zdjęcia swojej skóry... mam te próbki i dalej nie wiem jakie opakowanie zamówić. Fair golden wydawał się okej, ale jest odrobinę za jasny i każdy pyta się mnie czemu jestem taka blada, że aż przezroczysta, czy jestem chora itd... Light golden wydaje mi się za oliwkowy, wyglądam na 'brudną'. Dzisiaj mam na sobie light medium beige i po roztarciu się wpasowuje, bo punktowo jest za pomarańczowy...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Wtajemniczenie
|
Jaki odcień polecacie do żółtawej cery? Pasują mi Manx i Angora z Meow. Myslałam nad jakimiś goldenami jasnymi.
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
A czy nie zauważyłyście, że light golden w formule FF ma w porównaniu do VV zbyt dużo oliwki, jest taki szarawy przez to? Albo wkręciłam sobie opinię przeczytaną na pewnym blogu. Wiem, że dużo zależy od skóry, ale chciałam po protu żółtka, który ożywiałby mi twarz.
![]() |
#255 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
To chyba nie znajdę w FF koloru dla siebie. Fair golden jest za jasny, potrzebuję w takiej samej tonacji - żółtej trochę ciemniejszy podkład. Light jest już za oliwkowy :/. A szkoda, bo formuła dla mnie idealna
![]()
![]() |
#257 |
Rozeznanie
|
Czy używa ktoś z Meow 2 Manx w formule Pampered Puss i znalazł swój odcień w Lumiere? Chodzi mi o formułę VV, dodam, że Light Golden Cashmere jest trupi na mnie no i formuła niestety nie pasuje, za to Light Medium Golden Cashmere już za ciemny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
CORELIPS
|
Lumiere to moje pierwsze minerały, polubiliśmy się od pierwszego nałożenia i nawet nie próbowałam innych, no po prostu uwielbiam te podkłady
![]() Mam okazję zakupić tanio puder Loreal True Match Minerals. Chciałabym poznać Waszą opinię - czy używałyście a nawet jeśli nie to co sądzicie o tym mineralnym pudrze. Jego fanki dosłownie oszalały jak rozeszła się wieść o jego wycofywaniu. A ja to już nie wiem czy warto wypróbować czy już pozostać wierna lumiere... i.. pytanie 2: czy podkład Maybelline WHITESTAY nadawałby się jako baza pod Lumiere? Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2013-05-23 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
True Match to o ile wiem puder z dodatkiem mineralow, a nie calkiem mineralny. Niech mnie ktos poprawi, jesli zle kojarze ten wynalazek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Jestem groszek... ;)
|
Cytat:
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;40965724]True Match to o ile wiem puder z dodatkiem mineralow, a nie calkiem mineralny. [/QUOTE] ![]()
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do Maybelline to dla mnie trochę bez sensu nakładać go pod minerały, może lepsza będzie primer / baza mineralna? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
CORELIPS
|
dziękuję za odpowiedź
![]() Cytat:
Zapytam was jeszcze: kiedyś była promo na sample baggie (5 szt.) za 1 centa i jedynie przesyłkę opłacałam, teraz $4 i jako hot deal nie ma co liczyć na większą okazję? Podpytuję bo nie obserwowałam długo ich strony. I czy jako nowa klientka zamawiając sam ten zestaw mam delivery gratis? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny,
Czy mogłybyście mi doradzić, który typ podkładu z Lumiere wybrać, jeśli mam mieszaną,naczynkową cere, jaśniutką karnację: Cool Foundation Color czy może Beige Foundation Colors ? Czy odcienie na stronie są takie same jak w realu? Czy nie ciemnieją na buźce? W jaki sposób je nakładacie? Mam też pytanie dot. różu: jeśli mam jasną karnację (niestety lekko naczynkową), szarawą, to jaki odcień poleciłybyście? Bardzo podoba mi się na zdjęciu Poppy i Delicate Pink, chciałam coś naturalnie wyglądającego i subtelnie podkreślającego kości policzkowe. Czy któraś z Was może się wypowiedzieć nt. korektorów sypkich? Pozdrawiam Inka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co do formuly to zalezy czy masz duzo do zakrycia, czy wolisz lekkie podklady a ew. niespodzianki czy inne niedoskonalosci zakrywac korektorem, czy też nie lubisz się bawić i od razu wolisz dać bardziej kryjący kosmetyk na całą twarz. Na mnie podklad z formuly Flawless jaśniał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Rozeznanie
|
![]()
Witajcie Kobietki
![]() Z góry przepraszam jeśli moje pytanie jest niewłaściwe bądź w nieodpowiednim miejscu ale dotyczy ściśle podkładu Lumiere. Potrzebowałabym nabyć w dosyć krótkim czasie Lumiere Cashmere Light Neutral.... niestety mój pojemniczek pokazał ostatnią "okruszynkę". Nie przypuszczałam, że tak szybko będę potrzebowała użyć(oczekiwanie na zamówienie odpada w tym momencie)....stąd pytanie do Wizażanek: czy któraś z Pań byłaby w stanie poratować drobną ilością lub podzielić się większą gramaturką (za żadne skarby inne formuły , które posiadam w próbkach nie odpowiadają) ?
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Nie załapałam się na zamówienie ze zniżką 24%
![]() Ja na nowo pokochałam Lumiere. Ostatnio ważyły mi się jakoś bardziej, ale odkryłam dlaczego - nakładałam za mało kremu (używam Veena Velvet). Poza tym cały czas kupowałam Light Golden i coś mi nie pasowało w odcieniu mimo, że mam żółte tony, więc mieszałam z Light Medium Warm, ale dalej nie było idealnie. Ostatnio odkryłam, że Light Warm jest moim idealnym odcieniem ![]() ![]() Używała któraś z Was tej bazy UNTINTED BASE? Edytowane przez iwona200 Czas edycji: 2013-06-02 o 17:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
podkład jak podkład, ale naszyjnik piękny!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
CORELIPS
|
Zdaję sobie sprawę, że to wątek dot. Lumiere, ale mam krótką relację odn.minerałów meow i chciałabym was prosić o pomoc w doborze podkładu z Lumiere.
Testuję Flawless Feline: Chartreux 3 - trochę za mało żółci - szkoda, bo przed to wydaje się być troszeczkę za ciemny. Angora 2 - zdecydowanie za jasny, ale byłby świetny gdyby był ciemniejszy, w bo świetnie mi kryje zaróżowiony nosek. Manx 3 - prawie ideał... aczkolwiek wciąż mało żółci. Abyssinian 2 - za jasny i zbyt ziemisty, ma dla mnie za mało żółci. Czy jesteście w stanie polecić odcienie w gamie kolorystycznej Lumiere zbliżone do MANX 3 z meow? Wiem ciężko tak doradzić, wstawiam też zdjęcie buźki, dzienne oświetlenie praktycznie bez make up. Chyba jest nałożona jedynie maleńka ilość Chartreux3+Abyssinian2 (musiałam jakoś je spożytkować, w połączeniu się nieźle sprawują). Dzięki z góry za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
CORELIPS
|
Dopiero teraz widzę jak na tym pierwszym zdjęciu wyszłam zielono. Dobra to zdjęcie nie jest wiarygodne. Wstawię lepsze potem - mam żółtą buźkę, zero różu i blada też nie jestem.
Celuję w formułę Flawless ale na pewno spróbuję też Cashmere i Luminesse. A kolorystycznie waham czy coś z gamy Neutral albo Warm nie byłoby ideałem - skoro Manx mi odpowiada to na pewno nie będę brała cool ani beige... Ale pewnie będą najlepsze Golden - i tych dlatego wezmę duuużo. Co sądzą ekspertki? Edytowane przez sylvia_doll Czas edycji: 2013-06-15 o 09:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.