Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 08:53   #3331
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Witam

Dzisiaj planuje spacer wczoraj caly dzien przesiedzialam w domu

Maarchewa ale ty duzo szczegulow zapamietalas co do przychodni to ja wpisywalam w gooogle przychodnie z mojego rejonu i mialam liste chyba bylo trzy i wybralam ten najblizej mieszkania i bede sie tam zapisywac a po tem malego jak sie juz urodzi jest tam tez osobny punkt szczepien osobne wejscie i poczekalnia dla dzieci zdrowych i chorych wiec wydaj sie ok

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:09 ----------

A w torbe do porodu to co pakowac? Poza pizamą piciem i przekaska?
I sie zastanawiam czy jak sie juz przebiore w ta koszule do rodzenia to bielizne sie zaklada? No bo tak co chwila do badania ja zdejmowac ?
ja do torby do porodu pakuje to:

Dokumenty:
• dowód osobisty
• dowód poświadczający aktualne ubezpieczenie zdrowotne
• karta przebiegu ciąży
• skierowanie do szpitala (nie jest wymagane, ale dobrze mieć)
• numer NIP pracodawcy lub własny w przypadku prowadzenia działalności gospodarczej

Wyniki badań:
• grupa krwi i czynnik Rh (oryginał)
• przy ujemnym Rh (Rh-) - badanie na obecność przeciwciał anty Rh
• zrobione po 32. tygodniu HBS - badanie krwi na nosicielstwo antygenu wirusa żółtaczki zakaźnej
• badanie GBS zrobione w trakcie ciąży
• odczyn WR - badanie w kierunku kiły
• wyniki USG (we wczesnej ciąży oraz ostatniego badania)
• ostatnia morfologia i badanie moczu

Na czas porodu:
• ubranie dla mamy
• wygodne ubranie i kapcie dla taty
• jednorazowe pieluchy w kształcie podpasek
• chusteczki nawilżane
• woda niegazowana
• gumka do włosów
• lanolinowa pomadka do ust (wysuszonych podczas długotrwałego oddychania)
• dla chętnych: aparat fotograficzny, ulubiona muzyka i odtwarzacz mp3
• skarpetki
• coś słodkiego

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość

maarchewka google map i szukaj przychodni najbliżej siebie
Jedna na drugiej na Mokotowie jest
Nie macie z TŻtem pakietu np. w Damiana albo enel -med? To wtedy tam zapisujesz też dziecko...

--------------------------
Witam się i niedługo znikam - musimy zrobić przegląd samochodu
Mam ochotę na klopskiki w ikeii

Ostatnio jak byłam u lekarza to dostałm 2 reklamówki próbek i jakieś ulotki.
Jest kilka fajnych info-zaraz zeskanuję i wrzucę, np. co mieć w apteczce dla maluszka
no szukałam coś przez google, ale chyba powinna być jakaś oficjalna lista przychodni?? Ja trochę zacofana w przychodniach jestem bo w Warszawie ani razu nie byłam na NFZ u lekarza.. a mieszkam tu 7 lat.. U mnie w mieścinie jest jeden szpital i jedna przychodnia więc należysz do tej jednej a tutaj to nie ogarniam tyle tego jest..
Pakiet mam w Medicoverze, ale dla dzieciaczka muszę oddzielnie wykupić.. Moge zakupić pakiet rodzinny za 130 zł miesięcznie (jakoś tak) i objąc tym dziecko i tzta.. ale nie wiem czy to się opłaca czy nie, bo jedni mówią, ze i tak szczepienia i różne wizyty to muszę zrobić w przychodni, wiec bez sensu inni, że się chodzi do lekarza często z takim dzieckiem to mi się opłaci..
A i znalazłam coś takiego: http://www.nfz-warszawa.pl/leczenie/...123/index.html
może stąd coś mam wybrać??

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-04-12 o 08:56
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 08:58   #3332
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Dzień dobry

Witamy się w 38 tc!

Wczoraj już nie miałam siły napisać jak wizyta, ale wszystko dobrze. Podsumowując, mała leży nadal główkowo, szyjka "trzyma", no i moja pchełka z tego co mówił lekarz będzie malutka, jak się zmartwiłam tym czy oby na pewno wszystko ok to powiedział żeby się cieszyć, że lepiej urodzić dziecko 2.8 kg, niż 4 kg...

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
http://www. doz .pl/apteka/p2306-Aesculan_masc_doodbytnicz a_30_g
Ginekolog nie, bo już wcześniej miałam problem, ale to mogę polecić jako pomagający, ziołowy i można w ciąży przynajmniej ja uzywałam.

Zlikwiduj spacje w linku
dzięki, planuję ją kupić ehhhhhhh

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
To pokazuje Kubusiowy pokoik v.01 Na ostatnim zdjęciu materiały z których powstaną obrazki 40x40 nad komodę, ale TZ musi mi sklepać ramki na nie, próbowałam z kuchenną ścierką na mniejszej ramie i da się :P muszę jeszcze o czymś na pozostałe ściany pomyśleć bo nie lubię gołych,może takie chorągiewki jak na zasłonach, albo literki regał czeka na zabawki, a walizka na szpital
śliczny pokoik a po łóżeczku wcale nie widać znaków czasu

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość

pawie oczko za dobre wyniki. Żylak odbytu? a jak on to wykrył ?
nie jest to jakieś trudne do zauważenia, niestety.. sama to "wykryłam"

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
meldujemy się z domku
przyjechaliśmy, rozpakowaliśmy się, posprzątaliśmy... a Młody ciągle śpi. zaraz będę go intensywnie budzić na jedzenie bo od rana zjadł tylko butlę 90 ml.

położyłam się z nim przed tv i dopiero zaczęło mnie ogarniać zmęczenie i niewyspanie ostatnich dni.
uwielbiam czytać wiadomości od Ciebie fajnie, że jesteście już w domku, dla mnie to takie nierealne choć już tak blisko

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Kamciatka Pokaż wiadomość
za badania.
co do żylaka - mnie odbyt coś czasem tak zaboli. To moze być to gówno???
sprawdź może z lusterkiem? to jest taki mały guzek, przynajmniej u mnie, da się go wyczuć ręką
Stary 2013-04-12, 08:59   #3333
humpback
Zakorzenienie

wiecie że dziś jest światowy dzień czekolady? trzeba to uczcić
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:02   #3334
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
wybacz, ale jak to zabrzmiało... taki żylaczek sobie przechodził i ci pomachał? i postanowił cię już nie opuścić szczerze mówiąc to nie wiem, co można z tym jeszcze w ciąży zrobić. ale ogólnie dobrze zadbać o brak zatwardzeń nie siedzieć za dużo, unikać ucisku "tam". i w takim w miarę "świeżym" stanie to łatwo będzie się zająć cholerstwem już po połogu przy pomocy odpowiednich maści
ja tam nie widzę w tym nic śmiesznego szczerze powiedziawszy to nawet mam trochę popsuty przez to humor ;/ ogólnie nie miałam w ciąży w ogóle zatwardzeń, dieta też nie była jakaś tłusta czy ciężkostrawna, więc strach pomyśleć co by było gdybym dodatkowo miała jeszcze zatwardzenia ja myślę, że zadbam o to już teraz a nie dopiero w połogu, co by podczas porodu i ogromnego wysiłku nie pogorszyć tego... są specjalne maści, które można stosować w ciąży, więc zobaczymy co to zdziała
Stary 2013-04-12, 09:08   #3335
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Witamy się w 38 tc!

Wczoraj już nie miałam siły napisać jak wizyta, ale wszystko dobrze. Podsumowując, mała leży nadal główkowo, szyjka "trzyma", no i moja pchełka z tego co mówił lekarz będzie malutka, jak się zmartwiłam tym czy oby na pewno wszystko ok to powiedział żeby się cieszyć, że lepiej urodzić dziecko 2.8 kg, niż 4 kg...
za 38t to już strasznie blisko do przytulenia maleństwa i za wizytę
Stary 2013-04-12, 09:13   #3336
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
taaaa... widzę, że masz podobne przeboje z imieniem jak ja i mnie już też nic nie zdziwi... małżowi się Leon nie podoba, Florian też nie. Felix jest na razie kompromisem, ale jeszcze do brzucha tak nie mówimy. jakoś boję się do jakiegokolwiek imienia przyzwyczajać........ mówię do brzucha "dzidziuś", "dzidziulek"...
Damy radę

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
ja dokładnie nie wiem też jak jest, bo bratowa wybrała S.B zamiast W. a tam podlega. Tyle, że ona sobie brała położną Ja z kolei chodzę prywatnie do lekarza, który pracuje w szpit alu, więc wiem, że się mną zajmie. Ale jak jest, jakbym szła tak z linii to nie wiem
Znajoma mojej mamy miała ogromne pretensje do całego świata, bo chodziła prywatnie do ordynatora w jednym szpitalu, miała dzwonić, jak się zacznie coś dziać, no i zadzwoniła. Pan doktor uprzejmie ją poinformował, że niestety wypił % i nie jest w stanie się stawić w szpitalu. Także to różnie bywa, tym bardziej, że czerwiec, to już okres urlopowy i może być różnie.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
co do coli.. raz na dwa dni minimum
przed ciążą tak nie miałam
Axella, moja koleżanka przez całą ciążę... do porodu szła i wymiotowała. Jedyną rzeczą, która jej w jakikolwiek sposób pomagała, to była cola. Zaczynała dzień od coca-coli nie wstając nawet z łóżka. Zdarzały się dni, że wytrąbiła całe 2l.

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Witam przyszłe mamy. Z tej strony przyszły tata. Moja żona wczoraj miała wizytę u położnej. Niestety nie miała zbyt dobrych wyników krwi,moczu i ciśnienia. Została na obserwacji. Najprawdopodobniej jutro lub w najbliższych dniach będziemy mieli wywoływany poród.Może nawet jeszcze dzisiaj,więc będę musiał wrócić do szpitala. Żona pragnie abyście trzymały za maluszka i za nią kciuki. Więcej szczegółów poda sama po powrocie.Pozdrawiam i oby żadna z Was nie miała komplikacji

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Jak dobrze, że my mielismy wybrane imiona jeszcze przed ciążą.
My też mieliśmy i oba szlag trafił.

Marchewka za Twoje wypociny. Bardzo mnie zainteresowały. Zastanowiła mnie tylko kwestia bezpieczeństwa fotelika. Nie da się sprawdzić na ile on jest bezpieczny. Polskie prawo wymaga tylko, aby miał homologację wg ECE R44-03, czy ECE R44-04, a tą homologację mają nawet foteliki marketowe.

Ale się wkurzyłam. Byłam z mamą u ortopedy, informacja jak byk, że rejestracja od 7:15 i lekarz przyjmuje 35 osób. Stoimy od 6:15, jako trzecie w kolejce do rejestracji... najpierw znalazł się oczywiście stary piernik, którego kolejka nie obowiązuje, bo jest kombatantem. I on jest trzecią osobą w kolejce! Pytam dlaczego trzecią, skoro jego kolejka nie obowiązuje, to się dowiedziałam, że takie jest prawo, że on jest trzeci! Poinformowałam go, że mnie też nie obowiązuje kolejka, to chciał żebym mu pokazała taką (wskazując na jakąś swoją tą kombatancką) legitymację! Ludzie za nami w kolejce piali. Taki awanturnik, że szkoda gadać. A koniec końców się okazało, że on zapisuje żonę, a nie siebie! No to się zaczęło.

No ale do rzeczy... Jak podeszłyśmy do rejestracji, to się okazało, że jednak są zapisy jak wszędzie, czyli na za sto lat i trzeba iść się zapytać lekarza czy jeszcze dzisiaj ją przyjmie. Zawsze jest dwóch lekarzy, dzisiaj tylko jeden i nie zgodził się przyjąć mamy, chociaż ta już trzecią noc nie śpi i ma jej bark odpaść ,bo dzisiaj ma już dużo pacjentów. Idziemy z powrotem do rejestracji, żeby się zapisać na normalny termin, a ta wyskakuje z lipcem. Ostatecznie znalazł się termin na 14 maja. I <3 nfz.

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2013-04-12 o 09:15
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:16   #3337
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ale widokiem tych łóżek i tych łazienek można się przestraszyć
oprowadzała nas szefowa położnych (znajoma mojego Tż) i mówiła, że wcześniej przy łóżkach, koło tych rynienek na nogi wisiały takie skórzane pasy... ale je pościągali bo każdy mówił, że wygląda to jak w sali tortur
łoł, nieźle

Cytat:
jesteśmy w domku ... ale się dziwnie czuje ... przyjechaliśmy, posprzątaliśmy, mały ciągle śpi ... obudziliśmy go koło 19 na kąpiel i jedzenie, popłakał przy kąpieli (nie lubi rozbierania, przewijania itp), pojadł odrobinę i dalej śpi ... zaczynam się niepokoić wiem, mam się leczyć, pewnie za miesiąc będę błagać o takie dni
położyłam się w końcu niedawno i się czuje jakby to wszystko było snem ... takie nierealne, nawet to dziecko, bo leży i jakby go nie było ...
mąż w całości przejął Przemka. w szpitalu się uparł na przebranie go, w domu przebierał, wykąpał, wyczyścił oczka, uszka ... ja nie jestem dopuszczana do dziecka może i dobrze, chyba jednak niewyspanie szpitalne dało mi w kość bo ledwie kontaktuje
Cieszę się, że mąż tak Ci pomaga
A Przemuś jest piękny
Cytat:
Witam przyszłe mamy. Z tej strony przyszły tata. Moja żona wczoraj miała wizytę u położnej. Niestety nie miała zbyt dobrych wyników krwi,moczu i ciśnienia. Została na obserwacji. Najprawdopodobniej jutro lub w najbliższych dniach będziemy mieli wywoływany poród.Może nawet jeszcze dzisiaj,więc będę musiał wrócić do szpitala. Żona pragnie abyście trzymały za maluszka i za nią kciuki. Więcej szczegółów poda sama po powrocie.Pozdrawiam i oby żadna z Was nie miała komplikacji

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
które to miały być dzisiaj na mamo to ja? bo ja jutro ide na pewno na te rano dla mam, a myślę nad tymi dla ciężarówek wieczorem i czekam na opinie Justi nie wiesz czy jest sens przyjść później? np. na 18?
Mysia to zależy bo oni przydzielali do 3 grup i każda w jednym czasie miała co innego... Ale w sumie możesz się podpiąć pod którą tam będziesz chciała, ja zaliczyłam wszystkie 3 bo się pogubiłam
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
nadrobie za chwile, chcialam tylko zdac relacje z warsztatow mamo to ja.
najpierw enfamil i karmienie, nastepnie bank komorek macierzystych, i na koniec royal apple - soki.
w drugiej sali pielegnacja niemowlaka - Johnson, a pozniej wozki quinny i MC Elea Mysi oraz fotelik plus baza.
trzeci wyklad - samsung eco buble i dieta przyszlej mamy sponsorowana przez Zywiec Zdroj.

najciekawsza byla pogadanka z polozna i pielegnacja maluszka (chociaz mialam ochote podyskutowac o kosmetykach sponsora :P ktore podobno maja tylyko 3 skladniki, w tym glowny to parafina). podobal mi sie pokaz wozkowo-fotelikowy (prowadzacy, ktory swietnie przedstawil swoj produkt).
dostalam sporo probek, ale chyba takie jak Wy na swiadomej mamie.

podczas prezentacji pielegnacji mozna bylo wygrac torbe z przewijakiem pelna kosmetykow...pytanie "jakie 3 skladniki J&J zawieraja formule no more tears" (kto pierwszy podniesie reke jak kobitka skonczy mowic pytanie, hehe moze ktoras z Was skorzysta )

samsung jako nagrode zaproponowal recznik, pytanie "co potrzeba pralce do prania", odp. woda

no i najlepsza wedlug mnie czesc programu konkurs glowny - z czym kojarzy ci sie nazwa mamo to ja.
napisalam sobie w domu male wypociny i nie ukrywam liczylam na glowna nagrode fotelik mc
zajelam miejsce 2 - materac do lozeczka fiki miki wraz z poduszka klinem
poza tym byly jeszcze mniejsze nagrody, poduchy do karmienia, zestawy bialego jelenia itd.

kiedy juz ciagnelam materac do windy podeszla do mnie jeszcze pani z obslugi warsztatow gratulowala itd. i stwierdzila, ze kobieca czesc jury chciala fotelik dac mnie ale ostateczny glos mial mezczyzna, delegat MC. i jak to faceci, krotko i na temat, wiec wygral jakis slogan. ja mialam wierszyk hehe. to chyba tyle opowiesci
U nas było pytanie na czym ta formuła polega
za wygraną, wierszyk super, u nas też decydował facet od fotelików
a drugie miejsce zajęła babka, która wzięła gotowca z netu
Tego: Pod moim sercem,inne bije serce...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
Pod moim sercem małe rączki dziecka,
cichutko pukają do mojego serca.
Myślę,sobie wtedy: może być wspanialej?
Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę.
Jestem przy Tobie od pierwszego grama.
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama...

No ale niech będzie

i u nas nie było banku komórek macierzystych
Cytat:
super ja nie wiem jakie wygralo, bo ktos z innej grupy trafil w gust
u nas też z innej grupy ale przeczytał w naszej i później tą babkę zawołali

A co do kota Vil - ja uważam, że dobrze zrobiła, że pozwoliła mu się przywitać z Przemkiem jeśliby go odganiała kot mógłby poczuć się zazdrosny i wtedy byłby problem. No i wierzę, że Vil i jej mąż pilnują, żeby kot niczego nie zrobił dziecku.

Dzień dobry

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:17   #3338
ada32
Wtajemniczenie

najpierw przywitam się grzecznie ..
witam wszystkie mamusie i pierwszego wątkowego chłopczyka

tak jak pisałam noc przewidziana..nieprzespan a..
Wiko wiercił się ..spał całą noc ze mną..budził się i płakał bo mu cieżko oddychac było..wypił około 300ml rumianku który w nocy mu parzyłam żeby popijał na to wyschnięte gardełko którym zmuszal się oddychac..w sumie to co godzine była pobudka..
i tak "przespał "do 10..niedawno oczka otworzył ..znowu piciu..i bajka Pszczółka Maja.. jest wesoły i o dziwo sucho w nosku jak na razie nic mu nie jest..możliwe żeby tak szybko katar odstąpił??

teraz trochę ponadrabiam..

a i witam się w 31 tc

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:20   #3339
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za wyniki
Mi już przed ciążą sporadycznie doskwierał żylaczek, do tej pory było spoko, ale chyba zaczyna dawać znać o sobie...

Fajny!
Sam w sobie ciemny, ale przecież postawicie jakieś meble czy cuś i trochę koloru zginie i będzie git!

piękny apartament Kubusia!

za 33 tc!

za 36 tc!

Zaciskaj nogi ile się da
3 tygodnie szybko zlecą, tylko oszczędzaj się ile wlezie!

- będzie dobrze!

Wierszyk super
No i gratuluje serdecznie wygranej!

za wizytę!

za skończone 30 tc!

Vil- Przemuś jest przesłodki!

--------

Wczoraj po wizycie zajrzałam na chwilkę, ale nie miałam siły nadrabiać i odpisywać...
Wizyta szybka, bez USG. Szyjka jak to powiedział lekarz "w najlepszym porządku, ładnie trzyma". Moje bóle w pachwinach to wg Niego wynik nacisku Małego na nerwy itp. Mam obserwować i się nie denerwować, a w razie czego dzwonić. Dzisiaj w nocy i po nocy bolało mniej, bo podłożyłam sobie między nogi poduchę... Zakaz jak to określił gin "dorabiania" (seksu) i głaskania brzuszka. Pozwolenie tylko na delikatne smarowanie i ewentualnie przykładanie ręki. Waga znowu mocno w górę, ale już mam na to wyje.bane jak wiem, że to może być przez tarczycę. Najwyżej przytyję 30kg... Na kolejną wizytę mam porobić wyniki, powtórzyć hormony tarczycowe i siuśki.
No i jak najwięcej odpoczywać...
W skrócie- tyle.

Jenny- jak znajdziesz chwilkę, to proszę, dopisz mi wizytę na 25.04

Aaaaa- wieczorem dopadł mnie mega dół i sobie musiałam poryczeć kładąc się spać...

A teraz czas na śniadanko jakieś... Hmm... Może jakiś serek... Chociaż w sumie salami mi się chce... ( wiem, że jest piątek!)
za wizyte
Cytat:
Dzień dobry

Witamy się w 38 tc!

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

uwielbiam czytać wiadomości od Ciebie fajnie, że jesteście już w domku, dla mnie to takie nierealne choć już tak blisko

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

sprawdź może z lusterkiem? to jest taki mały guzek, przynajmniej u mnie, da się go wyczuć ręką
za 38 tcc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:21   #3340
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee
Ale się wkurzyłam. Byłam z mamą u ortopedy, informacja jak byk, że rejestracja od 7:15 i lekarz przyjmuje 35 osób. Stoimy od 6:15, jako trzecie w kolejce do rejestracji... najpierw znalazł się oczywiście stary piernik, którego kolejka nie obowiązuje, bo jest kombatantem. I on jest trzecią osobą w kolejce! Pytam dlaczego trzecią, skoro jego kolejka nie obowiązuje, to się dowiedziałam, że takie jest prawo, że on jest trzeci! Poinformowałam go, że mnie też nie obowiązuje kolejka, to chciał żebym mu pokazała taką (wskazując na jakąś swoją tą kombatancką) legitymację! Ludzie za nami w kolejce piali. Taki awanturnik, że szkoda gadać. A koniec końców się okazało, że on zapisuje żonę, a nie siebie! No to się zaczęło.

No ale do rzeczy... Jak podeszłyśmy do rejestracji, to się okazało, że jednak są zapisy jak wszędzie, czyli na za sto lat i trzeba iść się zapytać lekarza czy jeszcze dzisiaj ją przyjmie. Zawsze jest dwóch lekarzy, dzisiaj tylko jeden i nie zgodził się przyjąć mamy, chociaż ta już trzecią noc nie śpi i ma jej bark odpaść ,bo dzisiaj ma już dużo pacjentów. Idziemy z powrotem do rejestracji, żeby się zapisać na normalny termin, a ta wyskakuje z lipcem. Ostatecznie znalazł się termin na 14 maja. I <3 nfz.
współczuję przejść z szanowną służbą zdrowia na dzień dobry
Stary 2013-04-12, 09:27   #3341
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Marchewka za Twoje wypociny. Bardzo mnie zainteresowały. Zastanowiła mnie tylko kwestia bezpieczeństwa fotelika. Nie da się sprawdzić na ile on jest bezpieczny. Polskie prawo wymaga tylko, aby miał homologację wg ECE R44-03, czy ECE R44-04, a tą homologację mają nawet foteliki marketowe.
tak ale są testy organizacji ADAC która ocenia bezpieczenstwo w skali 5 gwiazdkowej i wtedy masz ocenione na ile jest bezpieczny. Oczywiscie w szpitalu tego nie sprawdzają, to już we własnym zakresie.

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 09:27   #3342
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
tak jak pisałam noc przewidziana..nieprzespan a..
Wiko wiercił się ..spał całą noc ze mną..budził się i płakał bo mu cieżko oddychac było..wypił około 300ml rumianku który w nocy mu parzyłam żeby popijał na to wyschnięte gardełko którym zmuszal się oddychac..w sumie to co godzine była pobudka..
i tak "przespał "do 10..niedawno oczka otworzył ..znowu piciu..i bajka Pszczółka Maja.. jest wesoły i o dziwo sucho w nosku jak na razie nic mu nie jest..możliwe żeby tak szybko katar odstąpił??

a i witam się w 31 tc
za 31t
i dla Wiktorka że tak dzielnie walczy z katarem , mam nadzieję że to koniec
Stary 2013-04-12, 09:28   #3343
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
jesteśmy w domku ... ale się dziwnie czuje ... przyjechaliśmy, posprzątaliśmy, mały ciągle śpi ... obudziliśmy go koło 19 na kąpiel i jedzenie, popłakał przy kąpieli (nie lubi rozbierania, przewijania itp), pojadł odrobinę i dalej śpi ... zaczynam się niepokoić wiem, mam się leczyć, pewnie za miesiąc będę błagać o takie dni
położyłam się w końcu niedawno i się czuje jakby to wszystko było snem ... takie nierealne, nawet to dziecko, bo leży i jakby go nie było ...
mąż w całości przejął Przemka. w szpitalu się uparł na przebranie go, w domu przebierał, wykąpał, wyczyścił oczka, uszka ... ja nie jestem dopuszczana do dziecka może i dobrze, chyba jednak niewyspanie szpitalne dało mi w kość bo ledwie kontaktuje

Mamo jak superTaki malutki Przemuś musi być megasłodziakiem
Moja koleżanka urodziła parę lat temu bliźniaki - dwóch chłopców, też byli na świecie troszkę wcześniej i nie ważyli mało jak na bliźniaki, ale też i nie dużo - 2500 i 2000kg i na początku ciągle spali, ona ich budziła, głaskała, cyca podsuwałą, a oni spać chcieli i też nie jedli za dużo. No ale potem się rozkręcili, podrośli, przytyli i uwierz, dali w kość. Więc rzeczywiście - enjoy teraz ten czas, bo jak PRzemuś podrośnie to i potrzeby wzrosną
Dużo zdrówka i siły dla Was
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 09:30   #3344
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

kot Vil mnie sprowokował do powrotu

nie zgadzam się, ale to Vil jest mamą chichi

szczerze powiedziawszy mnie też przestraszył widok kota w łóżeczku , ale ja zdecydowanie nie jestem kociarą wolę psiaki.

Przedstawiam Wam Sabę - naszego nowofunlanda na razie stacjonuje u teściów, ale ma zapowiedziane, że należy do Nelki jakby tego było mało sąsiadowi urodził się syn Staś, czyli mamy Stasia, Nel i Sabę - jak w pustyni i w puszczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 131232_609271982420982_467307959_o.jpg (105,6 KB, 32 załadowań)
Stary 2013-04-12, 09:31   #3345
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
nadrobie za chwile, chcialam tylko zdac relacje z warsztatow mamo to ja.
najpierw enfamil i karmienie, nastepnie bank komorek macierzystych, i na koniec royal apple - soki.
w drugiej sali pielegnacja niemowlaka - Johnson, a pozniej wozki quinny i MC Elea Mysi oraz fotelik plus baza.
trzeci wyklad - samsung eco buble i dieta przyszlej mamy sponsorowana przez Zywiec Zdroj.

najciekawsza byla pogadanka z polozna i pielegnacja maluszka (chociaz mialam ochote podyskutowac o kosmetykach sponsora :P ktore podobno maja tylyko 3 skladniki, w tym glowny to parafina). podobal mi sie pokaz wozkowo-fotelikowy (prowadzacy, ktory swietnie przedstawil swoj produkt).
dostalam sporo probek, ale chyba takie jak Wy na swiadomej mamie.

podczas prezentacji pielegnacji mozna bylo wygrac torbe z przewijakiem pelna kosmetykow...pytanie "jakie 3 skladniki J&J zawieraja formule no more tears" (kto pierwszy podniesie reke jak kobitka skonczy mowic pytanie, hehe moze ktoras z Was skorzysta )

samsung jako nagrode zaproponowal recznik, pytanie "co potrzeba pralce do prania", odp. woda

no i najlepsza wedlug mnie czesc programu konkurs glowny - z czym kojarzy ci sie nazwa mamo to ja.
napisalam sobie w domu male wypociny i nie ukrywam liczylam na glowna nagrode fotelik mc
zajelam miejsce 2 - materac do lozeczka fiki miki wraz z poduszka klinem
poza tym byly jeszcze mniejsze nagrody, poduchy do karmienia, zestawy bialego jelenia itd.

kiedy juz ciagnelam materac do windy podeszla do mnie jeszcze pani z obslugi warsztatow gratulowala itd. i stwierdzila, ze kobieca czesc jury chciala fotelik dac mnie ale ostateczny glos mial mezczyzna, delegat MC. i jak to faceci, krotko i na temat, wiec wygral jakis slogan. ja mialam wierszyk hehe. to chyba tyle opowiesci
Niezła jesteś z tymi konkursami za nagrodę!
Stary 2013-04-12, 09:34   #3346
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
tak ale są testy organizacji ADAC która ocenia bezpieczenstwo w skali 5 gwiazdkowej i wtedy masz ocenione na ile jest bezpieczny. Oczywiscie w szpitalu tego nie sprawdzają, to już we własnym zakresie.
Jasne, ja rozumiem o co chodzi. Tylko, że to już jest kwestia świadomości i wyboru rodziców. Przy wypisie jedynie co mogą sprawdzić, to czy ma tą homologację, chociaż pewnie prawnie nawet tego nie mogą. Nigdzie nie jest napisane, że muszę odbierać dziecko w foteliku. Tak tylko się trochę doczepiłam.

Leon
Stary 2013-04-12, 09:36   #3347
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Jasne, ja rozumiem o co chodzi. Tylko, że to już jest kwestia świadomości i wyboru rodziców. Przy wypisie jedynie co mogą sprawdzić, to czy ma tą homologację, chociaż pewnie prawnie nawet tego nie mogą. Nigdzie nie jest napisane, że muszę odbierać dziecko w foteliku. Tak tylko się trochę doczepiłam.
no niby tak, możesz mieszkać 100 metrów od szpitala i przyjechac przecież wózkiem.. To była bardziej do wyboru fotelika a nie sprawdzania go przez szpital.. szpital tego Ci sprawdzać nie będzie bo to Twoje dziecko i twoj problem.

Wojtek
Stary 2013-04-12, 09:36   #3348
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko
Przedstawiam Wam Sabę - naszego nowofunlanda na razie stacjonuje u teściów, ale ma zapowiedziane, że należy do Nelki jakby tego było mało sąsiadowi urodził się syn Staś, czyli mamy Stasia, Nel i Sabę - jak w pustyni i w puszczy
no to będzie super-trio
Stary 2013-04-12, 09:38   #3349
maarchewka
Zakorzenienie

W tych artykułach co Can wrzucała jest napisane małą gwiazdką, że rzad przyjął nowe rozporządzenie i urlop macierzynski będzie wydłużony o kolejne poł roku
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...3&d=1365752187
ale oni chyba tego jeszcze nie uchwalili?? o co kaman?

Wojtek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 09:40   #3350
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ale misiak!!

Cytat:
Ale nie wypuszczą Cię bez fotelika chyba, że masz blisko i z wózkiem mężu przyjdzie to tak. No ale jakoście fotelika sprawdzać nie sprawdzają

Stary 2013-04-12, 09:40   #3351
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za wyniki
Mi już przed ciążą sporadycznie doskwierał żylaczek, do tej pory było spoko, ale chyba zaczyna dawać znać o sobie...
a ja widzisz, nigdy nie miałam z tym problemu, dopiero teraz w 38 tc.. okropne to jest
Stary 2013-04-12, 09:43   #3352
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
mnie nikt o daty nie pytał - i nawet wszystkich leków mi nie wpisali tylko te ważniejsze bo mało miejsca było

u mnie tak samo było

dla szyjki
Śliczny chłopczyk

Cytat:
Trzymam kciuki, wszystkiego naj

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Do Patrycji też znam kilka, a pewnie swoje też wymyślę i wszystkie mi się podobają

No właśnie co wieczór przed zaśnięciem myślę i wybrać nie mogę. Mężowi chyba ta Dagmara najmniej przypadła do gustu bo to mój pomysł bardziej.
Ja chcę takie konkretne zdecydowane imię a on się śmieje, że jak się dziecko charakterem dopasuje to nie wyrobimy
W Lidii mam mieszane uczucia, bo imię mi się podoba, ale Lidzia już tak mniej, ehhh.
Dagmara mi się bardzo podoba, też lubię takie wyraziste imiona

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JA miałam takie bóle, że nie mogłam się podnieść z łóżka i wtedy rzeczywiście było mi nie dobrze ale nie zdarzyło mi się na szczęście wymiotować.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Ja mówię do małej Lauruniu a teściowej tak powiedzialam bo mnie wkurzają niekróre teksty, bo Laura jej sie nie podoba bo jej sie kojarzy z kims tam. Nosz kurde odezwała sie ta co ma na imię Zenona.
Zenona:ha haha:Może ona chce żebyście po babci imię dali
Stary 2013-04-12, 09:50   #3353
lonely_lady
Zakorzenienie

Hej witam sie szybko, bo od rana znowu mam zabiegany dzień
Teraz lecę do dentysty. Dzisiaj tez wizyta u gina, ale aż na 16

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 10:00   #3354
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Hej witam sie szybko, bo od rana znowu mam zabiegany dzień
Teraz lecę do dentysty. Dzisiaj tez wizyta u gina, ale aż na 16
powodzenia u dentysty i gina
Stary 2013-04-12, 10:09   #3355
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
O jaaaa...drugie dziecię będzie!!

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
eeeeeeee tam

koty sa do tulania.
psy też

chyba że to bajgiel tż to podziękuję..
Pan od wanienki miał coś jak mieszanka bernardyna i niufka
60kilo futrzanej miłości
Koty do tulania? Koty tylko syczą i drapią
Stary 2013-04-12, 10:09   #3356
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Witamy w skończonym 30 tygodniu ciąży Jeszcze tylko 10....

hump chyba jesteśmy w takim okresie... Że tak będziemy tyły, bo ja jem to samo mniej więcej a w 2 tyg 2 kg Zacznę zrzucac po porodzie, jak te baby z rozmów w toku
Za 30 tc

Cytat:
Dzień dobry

Witamy się w 38 tc!

Za 38 tc Kurczę jak blisko. Już niedługo będziesz tulić brzdąca

maarchewka żeby nie twoje opisy z SR to byłabym w czarnej dooopie
Dzięki
Stary 2013-04-12, 10:11   #3357
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Koty do tulania? Koty tylko syczą i drapią
nie każde i jeśli czują, że są akceptowane to tego nie robią a jak czują, że się ich nie lubi.... to co innego

Stary 2013-04-12, 10:12   #3358
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze powiedziawszy mnie też przestraszył widok kota w łóżeczku , ale ja zdecydowanie nie jestem kociarą wolę psiaki.

Piękny

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 10:12   #3359
vvgh
Wtajemniczenie

Dziś na 14.20 wizyta.Ciekawe kiedy następną mi zrobi. Za miesiąc mogę już urodzic
Stary 2013-04-12, 10:12   #3360
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ale misiak!!

Ale nie wypuszczą Cię bez fotelika chyba, że masz blisko i z wózkiem mężu przyjdzie to tak. No ale jakoście fotelika sprawdzać nie sprawdzają
Ja oczywiście jestem za tym, żeby wszyscy rodzice odbierający maluchy mieli foteliki i żeby było tak jak mówisz. Tylko na jakiej postawie nie wypuszczą mnie bez fotelika? Bo co? Zadzwonią na policję? Nie ma chyba żadnej podstawy prawnej w czym dziecko ma opuścić mury szpitala. Tak naprawdę to mogą mi nagwizdać. No chyba, że się mylę, wtedy by mnie ustawodawca zaskoczył.

Leon
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości