|
|
#2191 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Witam wszystkich serdecznie i zycze, aby dzisiejszy dzien byl spokojniejszy niz poprzednie
|
#2192 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz pozostaje cierpliwie czekać do 24.04 ![]() Cytat:
3mam mocno kicuki za maleństwo! Daj koniecznie znać! Cytat:
Tak więc zapewne do Nas dołączysz ![]() Witam się w ten deszczowy ale ciepły poranek
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|||
|
|
|
#2193 |
|
Raczkowanie
|
Nesu trzymamy kciuki i wierzę, że będzie dobrze
domii29 będziemy miały genetyczne dzień po dniu dzięki za miłe słowa dobrego dnia i wracam do łóżka
|
#2194 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Przepraszam, ze tak dawno nie pisałam, ale nie mam siły dosłownie na nic wiecznie śpię dziecko wysysa ze mnie cala energie W środę wkońcu wizyta!!! to juz bedzie 12tydz i 1 dzien nie moge sie doczekac Gratuluje wszystkich udanych wizyt i pieknie bijacych serduszek!
|
|
|
|
#2195 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Nesu bardzo mocno trzymam kciuki!Ja w pierwszej ciązy miałam plamienia w 8 tc(wtedy kiedy miała być planowana miesiaczka),wylądowałam w szpitalu,ale wszystko skończyło się dobrze. paulinaizabela a gdzie się przeprowadzacie?A tam kupiłam sobie spodnie i bluzkę,bo na wesele idę i Lili sukienką http://www.hm.com/pl/product/07694?a...rticle=07694-C a sobie t-shirt w tym samym wzorze(czerowno-białe pasy) to się latem wystroimy ![]() O jezu!Jakie ja miałam ostatnio zachciewajki na zupki chińskie,zjadłam raz 2 pod rząd i juz mi sie nie chce ![]() Czytałam "Język Niemowląt" przed pojawieniem się córki na świecie,ale praktycznie żadnej z rad Hogg nie stosowałam-działam intuicyjnie i traktowałam córę indywidualnie.Teraz czytam za to "Język Dwulatka" i chyba zacznę stosowac co nieco,bo takie dziecko zdecydowanie trudniejsze do okiełznania ![]() No i teraz ma etap,że przychodzi,obejmuje twarz swoimi małymi łapkami,całuje w dwa policzki i mówi :"Kocham Ciebie Mamusiu"!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-04-12 o 09:54 |
|
|
|
#2196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To fakt.Slodkie to Moj na szczescie po fazie nie milej (kopanie i plucie) ma slodka faze.Przytula,caluje i dziekuje mi za wszystko. Ohh ja tez nie mam energii.Choc mdlosci troche mniejsze.Najgorzej jest,jak sie trzeba w nocy zerwac do malego.Wtedy mdli mnie najbardziej. |
|
|
|
|
#2197 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkich przepraszam że tak dawno nie pisałam brakuje mi czasu ale regularnie podczytuję watek.
Nesu mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze Agatka trzymam kciuki za dwie kreseczki i proszę się nim pochwalić czekamy ![]() Ja dzisiaj zrobiłam podstawowe badania za tydzień mam wizytę. Muszę niestety kończyć bo biegnę do pracy. Odezwę się pewnie dopiero w niedzielę bo mam w planach wyjazd do rodziców. Pozdrawiam. Trzymajcie się. ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Jeszcze mi się przypomniało któraś pytała o tabletki na ból gardła. Mnie też bolało i pani w aptece dała mi Propolki i nawet pomogły więc polecam. |
|
|
|
#2198 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Witam...pędzicie jak szalone a ja nie nadążam za Wami...zwolnijcie troszkę tempo hihi
Cytat:
2. spokojnie można tantumverde! Najlepsze jest miętowe! bo silniejsze i szybciej działa niż te smakowe.... Cytat:
Który to tc u Ciebie? My tez około walentynek zmajstrowaliśmy z tym że ja tp mam na ok 15.11 Cytat:
![]() Cytat:
aaaa i moje testy to też były kreski ledwo widoczne! Cytat:
|
|
#2199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W jakim wieku masz synka???Moja skończyła 2 latka 8 kwietnia.Moja ma również fazę bicia i histerii,ale to typowe dla dwulatka ![]() Dziewczyny podaje listę leków bezpiecznych w ciąży: BÓL GŁOWY/GORĄCZKA/PRZEZIĘBIENIE - Codipar / Paracetamol /APAP/PANADOL (coś na bazie paracetamolu) KATAR/ BÓLE ZATOK/WYSUSZONA ŚLUZÓWKA NOSA/ KATAR ALERGICZNY - Euphorbium compositum S - krople do nosa w spray'u - homeopatyczne - STERIMAR - Nasivin dla dzieci i niemowląt - DAGOMED CINNABARIS - 03 - granulki homopatyczne - Otrivin - dla niemowląt KASZEL/BÓL GARDŁA -TANTUM VERDE -wersja do ssania i w sprayu - Bioparox - na katar i gardło - może być stosowany w okresie ciąży i karmienia piersią w przypadku kiedy podanie jest konieczne PRZY NIZKIM POZIOMIE CZERWONYCH KRWINEK/PRZY NIEDOBORZE ŻELAZA - Hemofer - Hemofer F (żelazo + kwas foliowy) BÓLE BRZYCHA i PODBRZUSZA - No-spa (max 3 x dziennie) ZGAGA - Rennie - Mleko (nie wszystkim pomaga) - Płatki migdałów (nie wszytkim pomaga) Może komuś się przyda Ale wiadomo jak najmniej leków tym lepiej
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-04-12 o 11:20 |
|
|
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
wie któraś może czy na zapalenie ucha mogę użyć discortineff ? Miałam się wczoraj lekarza zapytać i zapomniałam a dzisiaj praktycznie w ogóle nie słysze bo mi przytkało i boli niesamowicie ;/. Czytałam wiele opinii w internecie i nic konkretnego się w sumie nie dowiedziałam
|
|
|
|
#2201 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ten kwiatek mi wakacje w Bułgarii uratował
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2013-04-12 o 11:29 |
|
|
|
|
#2202 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2203 |
|
Raczkowanie
|
Agatkaa ja mam na 17:45 a Ty?:
Tez sie boje, ale skoro nic nie boli, nie ma plamien to musi byc dobrze!!
|
|
|
|
#2204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja mam dzien po Was genetyczne
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#2206 |
|
Zakorzenienie
|
Mi te sié tak wydaje. Duzo go jest w polskich domach , ma takie meszkowate listki i ni to smierdzi ni to pachnie , mi sie zawsze z cytrynka kojarzylo ..
A swoja droga to na zapalenie ucha przedewszystkim kropic oliwa z oliwek . I znam takie krople : Otinum ! ale dajcie chwile to sprawdze czy w ciazy mozna .. Podobno lekarze zalecaja i w I trymestrze i dla noworodkow wiec raczej nie powinno zaszkodzic. Na wszelki wypadek zapytaj w aptece. Mnie te krople wyleczyly naprawde ostre zapalenie ucha..
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-04-12 o 12:55 |
|
|
|
#2207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kasiula24,agatka a kiedy macie wizytę? Ja mam w przyszłą środę,tj.17 kwietnia,ale na bank przełożę,bo... na pierwszą wizyte poszłam do najbliższego ginekologa,do mojego nie mogłam sie dostać,bo terminy ma takie,ze hoho.Dzwoniąć 8 marca,czyli wtedy kiedy zrobiłam test zostałam umówiona na...uwaga,uwaga 4 lipca!Bardzo mi zależy,żeby lekarz,który zna moja historie i prowadził moją ciążę oraz robił mi cesarkę,prowadził ciążę nr2.Bede do niego dzwonic w przyszłym tygodniu mając nadzieję,że mnie przyjmię,wtedy odwołam wizytę u tego lekarza,który potwierdzał ciążę.Mam nadzieję,że się uda. ![]() ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Współczuje wszystkim przyszłym mamusiom mdłości,ja mam wieksze niż w 1 ciązy.Pół nocy nie spałam,ciągle mnie mdli.Czekam z utęsknienim,aż mi przejdzie ![]() Byłam właśnie z pocztą z pracy i jak wyszłam na zewnątrz to myślałam,że bo mi zaśmierdziało...uwaga,uwa ga ....opalaną na gazie wypatrzoszoną gęsią(wiecie jak sie kiedyś na wsi opalało pozostałe włosy)
|
|
|
|
|
#2208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no własnie 17
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zapachow to mi na przyklad wszystko zalatuje olejkiem do ciasta , takim migdalowym .. Wszystkie intensywne zapachy to dla mnie ten sam olejek . Juz sie smieja ze mnie ze bukiet zonkili to dla mnie ten sam zapach co psia kupa na czyims bucie No ale tak jest na szczescie co by to nie bylo , nie wywoluje u mnie
Majeczka KCIUKI DLA ANI ![]() Edytowane przez Trele_Morele Czas edycji: 2013-04-12 o 13:27 |
|
|
|
|
#2210 |
|
Raczkowanie
|
Umnie dzisiaj samopoczucie takie sobie , jako takich mdlosci nie mem tzn nie wymiotuje ale czuje jakos tak cos na zoladku .
![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za wszystkie wizyty Ja mam swoja dopiero w maju wiec po drodze bede razem z wami cieszyc Potwierdzam kwiatek pomaga na bol ucha sama rowniez stosowalam .Dzisiaj czeka mnie jeszcze szkola nie wiem jak to wytrzymam . A co do objawow ciazy to czesto w glowie mi sie kreci tzn ciemno przed oczami mi sie robi przewznie jak wstaje z lozka czy fotela![]() ![]() U mnie zaczal sie 7 tydzien wiec moze niedlugo bede cierpiec na mdlosci zobaczymy jak to bedzie. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- u mnie nie ma problemu z dostaniem sie do lekarza nawet jak poszlam pierwszy raz to nie bylam zarejestrowana i mnie przyjeli chociaz wiem ze nie zawsze sie udaje. Chociaz kolejki do tego lekarza rowniez duze sa. |
|
|
|
#2211 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Moze wkleisz te liste na pierwsza stronke? Synka mam w wieku 2 latek i 4 miesiecy.Z lekka nadpobudliwy odkad nauczyl sie poruszac-biega,czyli od 10,5 miesiaca.Mam nadzieje,ze kiedys nauczy sie chodzic Wkleje wam fotke moja z synkiem,ale zaraz ja usune Z przedwczoraj---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-12 o 15:28 |
|||
|
|
|
#2212 | ||
|
Wtajemniczenie
|
To nie znałam tej nazwy.Musze zapamiętac,dzieki
![]() To moze wszystkie bedzie 17 oglądać Fasole ![]() Cytat:
Cytat:
trele-morele to nieźle z tym olejkiem. Każdy ma swój ciązowy zapach ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- De28 ale ładna,promienna mamusia i synek słodziak To róznica między naszymi dzieciakami tylko 4 miesiące![]() Nie wiem jak wkleić na pierwszą stronę Moze osoba która zajmuje się listą wklei do potrzebnych informacji?
|
||
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
co do zapachów, to jestem na nie wrażliwa jak diabli. Serum do twarzy, które stosowałam już długo powoduje u mnie odruch wymiotny, podobnie jak wszystkie słodkie perfumy, które zawsze były moją miłością. Teraz przerzuciłam się na świeżaki i dużo mi z tym lepiej. Niestety największym problemem jest u mnie lodówka i wkręcone przeze mnie, że z niej śmierdzi. Jakikolwiek zapach z lodówki kończy się u mnie katastrofą. Tż ją wypucował a i tak nic nie pomaga. Zaraz śmigam do endokrynologa. Na szczęście TSH mi się unormowało miłego dnia! |
|
|
|
#2214 | |
|
Wtajemniczenie
|
coralady-bo on duzy jak na swoj wiek.Urodzil sie z 51 cm,wiec w sumie maly,ale teraz ma metr wysokosci i 15 kg.
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2013-04-12 o 13:56 |
|
|
|
|
#2215 |
|
Raczkowanie
|
A ja wam zapomnialam dodac ze przed tym jak zaszlam w ciaze bylam na diece i w ciazu 7 miesiecy schudlam 40 kg i teraz jest mi strasznie ciezko cokolwiek jesc bo juz sie przyzwyczailam do tego ze wielu rzeczy nie jem.
|
|
|
|
#2216 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry z nad kubka bawarki
Boli mnie... krocze. Łokrutnie. Jakbym na rowerze z bardzo twardym siodełkiem jeździła całą noc. Wiem że takie objawy są normalne w drugi i trzecim trymestrze, ale nie spodziewałam się że w pierwszym też mogą występować. Ból pleców też jest, ale puki co mało się dziś ruszałam to nie jest tak źle ![]() I to wszystkie moje objawy ciąży. Bóle piersi (czuje je tylko lekko), wymioty, zawrtoty głowy itp poszły sobie puki co Z jednej strony ciesze się, a z drugiej chciałabym czuć że jestem w ciąży.coralady Dzięki za tą liste leków De28 jaki fajny chłopaczek Uroczy. Oj uwielbiam dzieci w tym wieku. Mam siostrzeńca 2 lata i 2 miesiące. Ta nadpobudliwość jest chyba przypisana do tego rocznika (oj jak ja kocham z nim przez telefon rozmawiać )Trele-morele mnie mdli od zapachu gotującej się zupy fasolowej Znaczy tak, jeść to bym jadła ale gotować to już nie Dziewczyny UDANYCH WIZYT A tak na marginesie obudziłam się dziś o 04.00 z wielką ochotą na kawe inkę i pączka (ewentualnie precla z lukrem). Normalnie tak mi się megaśnie chciało że zasnąc nie mogłam ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
Ja też byłam na diecie, schidłam tylko 12kg, ale myślę że to pomogło mi zaciążyć
|
|
#2217 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mi sie dzis w nocy zachcialo swiezego,chrupiacego chlebka z maselkiem |
|
|
|
|
#2218 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Super!
Cytat:
To jest róznica![]() Cytat:
Podziwiam !Odżywiaj się zdrowo,warzywa owoce itd.Przed zajście w ciąże byłas na diecie? Cytat:
Brawa za 12 kg
|
|||
|
|
|
#2219 |
|
Zakorzenienie
|
coralady lista bardzo przydatna
. Dziękuję za podpowiedź co do zapalenia ucha, póki co przypomniałam sobie sposób mojej przyszłej teściowej tzn: wata nasączona spirytusem bądź perfumką... na początku okropnie grzało w uchu ale chodzę z tym już jakiś czas i ból ustępuje . Trele_Morele Otinum stosowałam jeszcze przed zajściem w ciąże i nie pomagało mi wcale :P De28 ale słodki ten Twój synuś Co do zapachów to jestem okropnie wrażliwa ;/ przeszkadza mi praktycznie wszystko, nawet zapach pasty do zębów przyprawia mnie o mdłości .Naszło mnie na makaron z jabłkami i normalnie rozpływa mi się teraz w ustach ! |
|
|
|
#2220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie ze swoją cóą rozmaiwałam przez telefon,ale też w obcym języku Chyba to chiński był!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

a w szpitalu nic konkretnego sie nie dowiedziałam miałam badanie ale lekarka nic nie mogła powiedzieć muszę czekać na usg jutro z samego rana, tak strasznie sie boje o moje maleństwo oby wszystko było jeszcze dobrze.

Przepraszam, ze tak dawno nie pisałam, ale nie mam siły dosłownie na nic
W środę wkońcu wizyta!!!

ile czekałyście na wyniki badań tj. morfologia, grupa krwi, mocz, glukoza i wr? 
wyniki też ok były a już następne zlecone, Dzidzia nadrobiła i jest już w wymiarach wg OM, więc spłodziliśmy w okolicy Walentynek 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

bo mi zaśmierdziało...uwaga,uwa ga ....opalaną na gazie wypatrzoszoną gęsią(wiecie jak sie kiedyś na wsi opalało pozostałe włosy)

Wiem że takie objawy są normalne w drugi i trzecim trymestrze, ale nie spodziewałam się że w pierwszym też mogą występować.
)