Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 14:48   #3271
katee86
Raczkowanie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
to co jak narazie:
synus - 1 (matall)
corcia - 3 (czarna, lola, kaska)

hahahaha

aaaaapsik!!!!!!

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

moj tez mowi, ze dobre geny
Obstawiam chłopaka Czyli jest 3:3

Oto przykład mojego dzisiejszego zbudynienia: Mam dziś dużo roboty w domu i miałam też zanieść telefon do reklamacji. Mega mi się wychodzić nie chciało, ale się przymusiłam...i oczywiście na miejscu okazało się że nie wzięłam gwarancji także 2 h zmarnowane w autobusach i tramwajach. Na pocieszenie aż loda w musiałam zjeść. Ciąża pada na głowę jak nic
katee86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:50   #3272
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez wiktom Pokaż wiadomość
Co do kosmetyków na rozstępy (i jakichkolwiek innych) pamiętajcie aby nie zawierały parabenów!!!
Są niestety nawet w chusteczkach nawilżających dla niemowląt i pieluchach.
Ja się nie znam na tych parabenach ... One mają jakieś różne nazwy?
Ja używam chusteczek Pampersa niebieskich prawie stale, żel hipp różowy do ciała i włosów oraz czasami jonhsona ten fioletowy na sen, one mogą coś mieć? Wydawało mi się że to takie sprawdzone i droższe marki, żeby takie coś miały...

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witam.My juz po wizycie i wiecie co?
Bedzie :córcia

Widzielismy slicznego babelka ktory pięknie sie ruszał.Nasza Niunia wazy juz 375 g i wg lekarza na tym etapie wszystko jest wporzadkuJestesmy tacy szczęsliwi!Jesli chodzi o ruchy to lekarz zapewnia ze w najblizszym czasie powinnam juz poczuc malutką

Zaraz napisze do Matal by wpisała Naszą Lilianke na liste

Ach wogole to termin z USG to przesunol sie niemilosiernie-wg Usg Tp to 06.08(!!!)
Gratuluję

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:52   #3273
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość

Oto przykład mojego dzisiejszego zbudynienia: Mam dziś dużo roboty w domu i miałam też zanieść telefon do reklamacji. Mega mi się wychodzić nie chciało, ale się przymusiłam...i oczywiście na miejscu okazało się że nie wzięłam gwarancji także 2 h zmarnowane w autobusach i tramwajach. Na pocieszenie aż loda w musiałam zjeść. Ciąża pada na głowę jak nic
A ja dzisiaj w pracy zamawiałam obiad dla kilku osób, w tym zupę. Obiad przyjechał, poszłam jeść zupę, a ludzie przychodzili w trakcie. No i nagle się okazuje, że jedna zupa za mało. No to wzięłam kartkę z zamówieniem, kto co, itp i się okazało, że ja w końcu dla siebie nie zamówiłam zupy, ale niestety już ją zdążyłam zjeśćWszyscy ze mnie mają ubaw. masakra normalnie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:53   #3274
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

TŻ wczoraj kupił w H&M'ie bobusiowi skarpetki Był tak oczarowany ubrankami dla maluszka, że specjalnie wybrał pieniądze z banku. Potem zabrał mnie na obiad

Jestem mega zła bo moja promotorka pokreśliła mi wczoraj całą pracę i kazała poprawić 35 stron na czwartek + dodała mi nowe książki, które mam użyć przy poprawie :/ Nie mam sił do tego :/
nie wiem czy Cie pociesze ale ja musze oddac do konca maja prace mgr a nie mam jeszcze nic
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 14:58   #3275
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katee86 Pokaż wiadomość

ale bym sie wkurzyla

3:3, zobaczymy.. aaaaa nie moge sie doczekac
Stary 2013-04-12, 14:58   #3276
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja od początku ciąży kicham codziennie teraz i tak mniej. I stwiedziłam, że to uczulenie na ciąże

I ja muszę zacisnąć pasa. Zakupiłam pare ciuszków, łóżeczko, nosidełko i troszkę kasy poszło
Jutro przyjeżdża moja siostra z Anglii i ma mi przywieźć ciuszki po swoim synku
Ja mam katar i kichanie od początku poprzedniej i się męczę. Miałam się wziąć za siebie to jak odstawiłam to zaszłam znowu. I męczę się z wiecznym katarem , koszmar.

Ja też chętna do obrobienia banku, albo niech ktoś da 6 trafnych cyferek do totka.

Wymianka.
Stary 2013-04-12, 15:00   #3277
t_89
Zakorzenienie

Gratuuuuuuuuuuuuuuuuuulac je dla mamusiek, ktore poznaly plec
Ja ide robic ciasto na pizze, macie jakies dobre? bo musze cos znalesc moje za bardzo wyrasta
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:00   #3278
87czarna
Zakorzenienie

A mnie już tyle razy łapało choróbko... chyba pomaga mi dzienne jedzenie cebuli

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:02   #3279
wiktom
Raczkowanie

cotynato

każdy kosmetyk ma wyszczególniony skład i tam znajdziesz np.: metyloparaben, butyloparaben itp. Jeśli nie ma żadnego składnika z parabenem w nazwie jest ok.
Ostatnio sprawdziłam i balsam z Garniera (ten czerwony do suchej skóry) miał a zawsze wydawało mi się, że to dobra firma. Znajoma wspominała,że chusteczki dla bobasów Dada (z Biedronki) mają paraben

"...PARABENY - to konserwanty, które przedłużają życie kosmetyków, są to estry kwasu parahydroksybenzoesowego. ..przeprowadzono badania, w których odkryto, że guzy nowotworów zlokalizowane w klatce piersiowej u wielu pacjentek zawierały parabeny....Coraz więcej badań dowodzi szkodliwości tych związków..." cytat z jednego artykułu.

Wiadomo nie dajmy się zwariować ale w naszym stanie lepiej uważać na takie świństwa.
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:03   #3280
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Gratuuuuuuuuuuuuuuuuuulac je dla mamusiek, ktore poznaly plec
Ja ide robic ciasto na pizze, macie jakies dobre? bo musze cos znalesc moje za bardzo wyrasta
daj kawalek jak juz zrobisz
Stary 2013-04-12, 15:05   #3281
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
daj kawalek jak juz zrobisz
Oki zrobie 2 blachy dla wszystkich, ale nie mam sosou czosnkowego buuuuuuuuu
ide szukac przepisu na ciasto
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:05   #3282
karolson
Zakorzenienie

a i napisze Wam co mi się wczoraj przytrafiło w galeri handlowej...

znalazłam dziecko!

jakiś instynkt macierzyński sie we mnie obudził

ide sobie z TŻ alejką widze ze dziecko potkneło się o pare dokładnie o torbe, pani ze smyka, pani zareagowała pomogła wstac i powiedziała "troszke wolniej" wiec myslałam że to jej dziecko, ale coś mi niepasowało, weszłam z tz do sklepu 3 kroki i się cofnełam na korytarz żeby zobaczyc gdzie poleciało to dziecko a ono cały czas przed siebie a ci ludzie weszli do jakiegos sklepu, w tym czasie usłyszałam z drugiego konca sklepu jakies krzyki takie wołanie odrazu skojarzyłam że pani szuka tego dziecka wiec ja w nogi za dzieckiem a uciekł juz prawie do wyjścia, a tzowi rozkaz leć po tą krzyczącą pania, wiec małego za kaptur (ok 2 lat) a on do mnie "chce do mamy" wiec go za rączke i ide... tz poleciał po ta kobietke i leci w moją strone " Julek, Julek" i normalnie łzy w oczach jak bóbr, ja rycze ta laska ryczy, Julek się śmieje...

pani podziękowala 2 razyi przyznała ze stała w środku galeri na rondzie i miała 4 alejki do wyboru i niewiedziała w którą strone isc wiec stała na środku i krzyczała

TZ oczywiscie że przestroga że juz dwa razy dziecko znalazłam i ze 3 razem zeby niebyło moje, bo ja dość taka roztrzepana

a to jeszcze Wam napisze ku przestrodze pierwsza akcje bylam na plazy we władku z siostra jej męzem i mama i sobie lezymy obok była pani z blizniakami i jeden miał reke w gipsie około 4 -5 lat miał, jakims cudem zniknal im z oczy mimo że naprawde ona i jej mama pilonowały tych chlopców mega.. panika szukamy w koloo niema w wodzie, do ratowników, zadzwoniła na policje itd, wiec zaczeliśmy ludzi pytac czy niewidzeli znak szczególny ręka w gipsie,
ja poszlam w strone jastrzebiej brzegiem, co 10 os mówiła mi jak mówiłam ze szukam ze widziała... pozniej coraz mniej osob ale jednak zdarzały sie ze widziały, nawet jakis pan podszedl i pyta czy szukam dziecka, mówie ze tak nie mojego ale szukam, wiec od mówi ze widział i tym sposobem przeszłam za nim do jastrzebiej góry z 6 km az na końcu zatrzymała go jakas pani i zaczeła wypytywac, wiec jak go wkońcu do padłam ta pani akurat dzwoniła na policje widziala, że ja go kojarze a on się mnie nieboi i tak malec przemaszerował niepłaczac kilka km... dobrze że policja po nas przyjechała i niemusielismy wracac z buta

szczerze mam nadzieje ze mi sie to nigdy nieprzytrafi!!

a brak reakcji ludzi mnie przeraza...

a jak wiekszosc wie plaza we władku szeroka, piaszczysta, w jastrzbiej wąziutka, kamienista a doszedł do końca jastrzębiej... i wogóle dzieciaczek nieskojarzył ze coś jest nie tak

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2013-04-12 o 15:12
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:06   #3283
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Przed chwilą był u mnie listonosz i przywiózł poduszkę rogala może w końcu się dziś wyśpię
Ja ją mam i kocham

A ja nie poznam płci.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:13   #3284
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
dzieki za przypomnienie, a od tych wózków to można szału dostać tylko po drodze!!!
ja może nie powinnam oglądać bo się chyba zdecydowałam, a oni mi znowu nakręcą i co

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:15   #3285
wiktom
Raczkowanie

Kochane czy na każdej wizycie lekarz mówi wam ile wynosi tętno płodu?? czy tylko mówi, że serduszko bije??
Właśnie się zorientowałam, że moja ginka mówi,że serduszko bije ale żadnej konkretnej liczby nie podaje
Tętno płodu miałam określone tylko raz na badaniu genetycznym.
wiktom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:15   #3286
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
Przed chwilą był u mnie listonosz i przywiózł poduszkę rogala może w końcu się dziś wyśpię
A jaki rozmiar kupiłaś, bo one chyba różne są? I tak się zastanawiam, która byłaby najlepsza... A zakochałam się w rogalu na warsztatach Bezpieczny Maluch - jakie to cudo wielofunkcyjne jest

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Może obrabujemy bank?
Oj taaak... już to widzę.. nagłówek w gazecie:
"Zamaskowany gang ciężarówek rabuje bank!
Aresztowane tłumaczą policji: bo zabrakło na wyprawkę!"

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja się nie znam na tych parabenach ... One mają jakieś różne nazwy?
Ja używam chusteczek Pampersa niebieskich prawie stale, żel hipp różowy do ciała i włosów oraz czasami jonhsona ten fioletowy na sen, one mogą coś mieć? Wydawało mi się że to takie sprawdzone i droższe marki, żeby takie coś miały...
O parabenach http://ekocentryczka.blogspot.com/20...ch-unikac.html
Hipp parabenów nie ma, nie wiem jak żel Johnsona, ale w składzie balsamu jest. Składu chusteczek nie znalazłam

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:20   #3287
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
A jaki rozmiar kupiłaś, bo one chyba różne są? I tak się zastanawiam, która byłaby najlepsza... A zakochałam się w rogalu na warsztatach Bezpieczny Maluch - jakie to cudo wielofunkcyjne jest

Hipp parabenów nie ma, nie wiem jak żel Johnsona, ale w składzie balsamu jest. Składu chusteczek nie znalazłam

padłam

Stary 2013-04-12, 15:23   #3288
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
na serio to prawda z tymi slodkosciami
slodycze na pobudzenie maluszka a picie wody przed usg na ''podniesienie'' go wyzej

Cytat:
Napisane przez bojatoja Pokaż wiadomość
A ja od początku ciąży kicham codziennie teraz i tak mniej. I stwiedziłam, że to uczulenie na ciąże
mam to samo i dopoki nie wysmarkam nosa potrafie kichac w nieskonczonosc

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:24   #3289
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Kochane czy na każdej wizycie lekarz mówi wam ile wynosi tętno płodu?? czy tylko mówi, że serduszko bije??
Właśnie się zorientowałam, że moja ginka mówi,że serduszko bije ale żadnej konkretnej liczby nie podaje
Mnie też nikt nie mierzył Ale to Anglia

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Możemy stać się szybko bardzo popularne

Zjadłam pierogi z kapusta i grzybami i dzidzia zaczęła szaleć.. głodomorek mój mały

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:35   #3290
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Witam.My juz po wizycie i wiecie co?
Bedzie :córcia
gratuluje bardzo bardzo

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Dziś znajomy podrzucił nam ten koszyk mojżesza, więc mamy już alternatywę jakby dzidzia nie lubiła łóżeczka Wrzucam fotkę
ale to śliczne kurcze muszę popatrzeć za takimi, może fajniejsze to niż leżaczek

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nie sugerujcie się tymi terminami z usg. Tp liczy się raz, z om lub pierwszego usg i do niego się odlicza. Wywołują 1-2 tyg. po tym terminie. I od 3 tyg przed nim jest o czasie. Tp na usg to po prostu wielkość dziecka
też mi się wydaje że ten pierwszy określony termin jest prawidłowy, bo wiadomo jeden maluszek będzie większy jeden mniejszy, nawet w tym samym wieku, tak jak i my ktoś jest wyższy ktoś niższy, ktoś waży więcej a ktoś mniej więc one też mogą mieć różne wymiary

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ladan - ja stawiam na chłopca u ciebie, tak jak Matal

Wczoraj się zastanawialiśmy z mężem, że w 12 tygodniu ginka powiedziała, że na 90% chłopiec i oboje wiemy, że to było wcześnie na stwierdzenie płci, ale jakoś już się przyzwyczailiśmy do tej myśli i teraz jakby się okazało, że dziewczynka to jakoś będzie dziwnie W środę się okaże
dlatego nie jestem za tym, aby mówiono tak szybko te płcie, ok czasem może i się będzie zgadzało, ale jak po miesiącu czy dwóch wyjdzie inna płeć a Ci rodzice się już np. napalili, wybrali imię itd, wiadomo są różni ludzie i niektórzy podejdą do tego spokojnie, nawet może i z humorem, ale wiem, że są i tacy którzy byliby bardzo zdenerwowani i zniesmaczeni tym że np, mieli mieć chłopca a teraz pan doktor mówi że dziewczynka, taka głupia sytuacja.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Oto i on
słodki
już się nie mogę doczekać kiedy ja pójdę na łowy
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:36   #3291
your Angel
czyli Endżi

Gratulacje z powodu owocnych wizyt

Cytat:
t_89 ja ostatnio na prezent kupilam w hm cos takiego
Te motylki są cudne! Parę dni temu podeszła do mnie w H&M na dziale dziecięcym babeczka i zapytała - jako młodą mamę - która sukieneczka podoba mi się bardziej. Wybierała na prezent. Wahała się między właśnie taką motylkową a taką w biało-niebieską kratkę. Pomimo ogromu dobrej woli nie potrafiłam jej doradzić, bo obie mi się podobały

Kot jest boski

A na przeziębienie faktycznie nic nie poradzimy. Jeśli masz namiar telefoniczny na swojego lekarza, to może podpytaj co i jak.
Cytat:
Oo,nawet Wam tą bluzeczkę zademonstruje
Z takich atrakcyjnych ludzi musiało powstać coś równie ładnego
Stylówka mega! Też mam ambicję ubierać moje potomstwo najfajniej jak się da

Jutro zaczynam 20 tydzień Niezmiennie mnie nurtuje gdzie to małe się schowało

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2013-04-12 o 15:37
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:38   #3292
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
a i napisze Wam co mi się wczoraj przytrafiło w galeri handlowej...

znalazłam dziecko!

jakiś instynkt macierzyński sie we mnie obudził

ide sobie z TŻ alejką widze ze dziecko potkneło się o pare dokładnie o torbe, pani ze smyka, pani zareagowała pomogła wstac i powiedziała "troszke wolniej" wiec myslałam że to jej dziecko, ale coś mi niepasowało, weszłam z tz do sklepu 3 kroki i się cofnełam na korytarz żeby zobaczyc gdzie poleciało to dziecko a ono cały czas przed siebie a ci ludzie weszli do jakiegos sklepu, w tym czasie usłyszałam z drugiego konca sklepu jakies krzyki takie wołanie odrazu skojarzyłam że pani szuka tego dziecka wiec ja w nogi za dzieckiem a uciekł juz prawie do wyjścia, a tzowi rozkaz leć po tą krzyczącą pania, wiec małego za kaptur (ok 2 lat) a on do mnie "chce do mamy" wiec go za rączke i ide... tz poleciał po ta kobietke i leci w moją strone " Julek, Julek" i normalnie łzy w oczach jak bóbr, ja rycze ta laska ryczy, Julek się śmieje...

pani podziękowala 2 razyi przyznała ze stała w środku galeri na rondzie i miała 4 alejki do wyboru i niewiedziała w którą strone isc wiec stała na środku i krzyczała

TZ oczywiscie że przestroga że juz dwa razy dziecko znalazłam i ze 3 razem zeby niebyło moje, bo ja dość taka roztrzepana

a to jeszcze Wam napisze ku przestrodze pierwsza akcje bylam na plazy we władku z siostra jej męzem i mama i sobie lezymy obok była pani z blizniakami i jeden miał reke w gipsie około 4 -5 lat miał, jakims cudem zniknal im z oczy mimo że naprawde ona i jej mama pilonowały tych chlopców mega.. panika szukamy w koloo niema w wodzie, do ratowników, zadzwoniła na policje itd, wiec zaczeliśmy ludzi pytac czy niewidzeli znak szczególny ręka w gipsie,
ja poszlam w strone jastrzebiej brzegiem, co 10 os mówiła mi jak mówiłam ze szukam ze widziała... pozniej coraz mniej osob ale jednak zdarzały sie ze widziały, nawet jakis pan podszedl i pyta czy szukam dziecka, mówie ze tak nie mojego ale szukam, wiec od mówi ze widział i tym sposobem przeszłam za nim do jastrzebiej góry z 6 km az na końcu zatrzymała go jakas pani i zaczeła wypytywac, wiec jak go wkońcu do padłam ta pani akurat dzwoniła na policje widziala, że ja go kojarze a on się mnie nieboi i tak malec przemaszerował niepłaczac kilka km... dobrze że policja po nas przyjechała i niemusielismy wracac z buta

szczerze mam nadzieje ze mi sie to nigdy nieprzytrafi!!

a brak reakcji ludzi mnie przeraza...

a jak wiekszosc wie plaza we władku szeroka, piaszczysta, w jastrzbiej wąziutka, kamienista a doszedł do końca jastrzębiej... i wogóle dzieciaczek nieskojarzył ze coś jest nie tak

o kurcze ale przeżycia ! najgorsze że te dzieciaczki kurcze takie są głupiutkie i idą i idą i idą a tymsamym się oddalają coraz bardziej myśląc że wszystko ok, masakra ale trzeba pilnować tych szkrabów!

Cytat:

mi na każdej wizycie
Stary 2013-04-12, 15:43   #3293
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość

dlatego nie jestem za tym, aby mówiono tak szybko te płcie, ok czasem może i się będzie zgadzało, ale jak po miesiącu czy dwóch wyjdzie inna płeć a Ci rodzice się już np. napalili, wybrali imię itd, wiadomo są różni ludzie i niektórzy podejdą do tego spokojnie, nawet może i z humorem, ale wiem, że są i tacy którzy byliby bardzo zdenerwowani i zniesmaczeni tym że np, mieli mieć chłopca a teraz pan doktor mówi że dziewczynka, taka głupia sytuacja.
No zniesmaczeni na pewno nie będziemy, bez przesady. Raczej chodzi o to, że jakoś się myśli o tym dziecku, bardziej się wydaje, że będzie dziewczynką lub chłopcem i tak podświadomie się nastawiamy. Ale co by nie było będzie super. Chociaż ja czułam od początku, że chłopak... a moi teściowie mają już 4 wnuków i żadnej wnuczki

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:45   #3294
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też nikt nie mierzył Ale to Anglia

Możemy stać się szybko bardzo popularne

Zjadłam pierogi z kapusta i grzybami i dzidzia zaczęła szaleć.. głodomorek mój mały
Ale Wam zazdroszczę tych ruchów

Wiecie co, ogarnął mnie strach. że może w sukienkę się nie zmieszczę. Wtedy się chyba zapłacze, albo pójdę w tej co mam kupioną po oczepinach.

Stary 2013-04-12, 15:46   #3295
rusałka_1
Zakorzenienie

hej!!
Wiktom, Policzanka gratuluję synka i córeczki

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:46   #3296
cotynato
Zakorzenienie

https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Ale lubię takie obrazki gdzie widać dokładnie jak dzieciątko jest w nas

Wymianka.
Stary 2013-04-12, 15:47   #3297
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
No zniesmaczeni na pewno nie będziemy, bez przesady. Raczej chodzi o to, że jakoś się myśli o tym dziecku, bardziej się wydaje, że będzie dziewczynką lub chłopcem i tak podświadomie się nastawiamy. Ale co by nie było będzie super. Chociaż ja czułam od początku, że chłopak... a moi teściowie mają już 4 wnuków i żadnej wnuczki
wiem wiem czytając to co pisałaś wyżej wyłapałam to, natomiast właśnie taka mnie refleksja tchnęła że są tacy ludzie

ehhh zjadłam już jednego pączka z toffi a tu drugi tak się uśmiecha do mnie jeszcze taki sam siedzi.....
Stary 2013-04-12, 15:49   #3298
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też jakaś plaga na chłopców. Dziadek tż ma samych prawnuków. Wszystkie kuzynki rodzą chłopaków. U nas też chłopak. Więc mam wrażenie, że to pokolenie ma jakieś silne męskie plemniki

Wymianka.
Stary 2013-04-12, 15:50   #3299
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ehhh zjadłam już jednego pączka z toffi a tu drugi tak się uśmiecha do mnie jeszcze taki sam siedzi.....
smacznego
Stary 2013-04-12, 15:56   #3300
83monia
Zakorzenienie

mi syn kiedys w hipermarkecie zwiał. no ja sobie ogladam ciuchy a ten za mna wlazł w inna alejke i tyle go widzialam. wolam i nic. to przegladam kazda alejke. nic! poszlam do ochrony ze dzieciak mi sie zgubil, ide wzdluz kas a ten sobie stojakiem na koszyki wzdłuż kas jezdzi wiec w sumie szybko go znalazlam no ale co sie najadlam strachhu to moje... zaraz widzi sie oczyma wyobrazni "4latek wypił domestos i zjadl kreta...."

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości