|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi: | |||
| Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione |
|
0 | 0% |
| We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie |
|
2 | 4,08% |
| Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu |
|
4 | 8,16% |
| Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki |
|
28 | 57,14% |
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V |
|
15 | 30,61% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV
Cytat:
Czyli jest 3:3Oto przykład mojego dzisiejszego zbudynienia: Mam dziś dużo roboty w domu i miałam też zanieść telefon do reklamacji. Mega mi się wychodzić nie chciało, ale się przymusiłam...i oczywiście na miejscu okazało się że nie wzięłam gwarancji
|
|
|
|
|
#3272 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam chusteczek Pampersa niebieskich prawie stale, żel hipp różowy do ciała i włosów oraz czasami jonhsona ten fioletowy na sen, one mogą coś mieć? Wydawało mi się że to takie sprawdzone i droższe marki, żeby takie coś miały... ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3:3, zobaczymy.. aaaaa nie moge sie doczekac
|
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też chętna do obrobienia banku, albo niech ktoś da 6 trafnych cyferek do totka. |
|
|
|
|
#3277 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuuuuuuuuuuuuuuuuuulac je dla mamusiek, ktore poznaly plec
![]() Ja ide robic ciasto na pizze, macie jakies dobre? bo musze cos znalesc moje za bardzo wyrasta
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie już tyle razy łapało choróbko... chyba pomaga mi dzienne jedzenie cebuli
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
cotynato
każdy kosmetyk ma wyszczególniony skład i tam znajdziesz np.: metyloparaben, butyloparaben itp. Jeśli nie ma żadnego składnika z parabenem w nazwie jest ok. Ostatnio sprawdziłam i balsam z Garniera (ten czerwony do suchej skóry) miał a zawsze wydawało mi się, że to dobra firma. Znajoma wspominała,że chusteczki dla bobasów Dada (z Biedronki) mają paraben "...PARABENY - to konserwanty, które przedłużają życie kosmetyków, są to estry kwasu parahydroksybenzoesowego. ..przeprowadzono badania, w których odkryto, że guzy nowotworów zlokalizowane w klatce piersiowej u wielu pacjentek zawierały parabeny....Coraz więcej badań dowodzi szkodliwości tych związków..." cytat z jednego artykułu. Wiadomo nie dajmy się zwariować ale w naszym stanie lepiej uważać na takie świństwa. |
|
|
|
#3280 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
Oki
zrobie 2 blachy dla wszystkich, ale nie mam sosou czosnkowego buuuuuuuuu ![]() ide szukac przepisu na ciasto
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
a i napisze Wam co mi się wczoraj przytrafiło w galeri handlowej...
znalazłam dziecko! jakiś instynkt macierzyński sie we mnie obudził ide sobie z TŻ alejką widze ze dziecko potkneło się o pare dokładnie o torbe, pani ze smyka, pani zareagowała pomogła wstac i powiedziała "troszke wolniej" wiec myslałam że to jej dziecko, ale coś mi niepasowało, weszłam z tz do sklepu 3 kroki i się cofnełam na korytarz żeby zobaczyc gdzie poleciało to dziecko a ono cały czas przed siebie a ci ludzie weszli do jakiegos sklepu, w tym czasie usłyszałam z drugiego konca sklepu jakies krzyki takie wołanie odrazu skojarzyłam że pani szuka tego dziecka wiec ja w nogi za dzieckiem a uciekł juz prawie do wyjścia, a tzowi rozkaz leć po tą krzyczącą pania, wiec małego za kaptur (ok 2 lat) a on do mnie "chce do mamy" wiec go za rączke i ide... tz poleciał po ta kobietke i leci w moją strone " Julek, Julek" i normalnie łzy w oczach jak bóbr, ja rycze ta laska ryczy, Julek się śmieje... pani podziękowala 2 razyi przyznała ze stała w środku galeri na rondzie i miała 4 alejki do wyboru i niewiedziała w którą strone isc wiec stała na środku i krzyczała TZ oczywiscie że przestroga że juz dwa razy dziecko znalazłam i ze 3 razem zeby niebyło moje, bo ja dość taka roztrzepana a to jeszcze Wam napisze ku przestrodze pierwsza akcje bylam na plazy we władku z siostra jej męzem i mama i sobie lezymy obok była pani z blizniakami i jeden miał reke w gipsie około 4 -5 lat miał, jakims cudem zniknal im z oczy mimo że naprawde ona i jej mama pilonowały tych chlopców mega.. panika szukamy w koloo niema w wodzie, do ratowników, zadzwoniła na policje itd, wiec zaczeliśmy ludzi pytac czy niewidzeli znak szczególny ręka w gipsie, ja poszlam w strone jastrzebiej brzegiem, co 10 os mówiła mi jak mówiłam ze szukam ze widziała... pozniej coraz mniej osob ale jednak zdarzały sie ze widziały, nawet jakis pan podszedl i pyta czy szukam dziecka, mówie ze tak nie mojego ale szukam, wiec od mówi ze widział i tym sposobem przeszłam za nim do jastrzebiej góry z 6 km az na końcu zatrzymała go jakas pani i zaczeła wypytywac, wiec jak go wkońcu do padłam ta pani akurat dzwoniła na policje widziala, że ja go kojarze a on się mnie nieboi i tak malec przemaszerował niepłaczac kilka km... dobrze że policja po nas przyjechała i niemusielismy wracac z buta ![]() szczerze mam nadzieje ze mi sie to nigdy nieprzytrafi!! a brak reakcji ludzi mnie przeraza... a jak wiekszosc wie plaza we władku szeroka, piaszczysta, w jastrzbiej wąziutka, kamienista a doszedł do końca jastrzębiej... i wogóle dzieciaczek nieskojarzył ze coś jest nie tak
Edytowane przez karolson Czas edycji: 2013-04-12 o 15:12 |
|
|
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja nie poznam płci.
|
|
#3284 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3285 |
|
Raczkowanie
|
Kochane czy na każdej wizycie lekarz mówi wam ile wynosi tętno płodu?? czy tylko mówi, że serduszko bije??
Właśnie się zorientowałam, że moja ginka mówi,że serduszko bije ale żadnej konkretnej liczby nie podaje Tętno płodu miałam określone tylko raz na badaniu genetycznym. |
|
|
|
#3286 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj taaak... już to widzę.. nagłówek w gazecie: "Zamaskowany gang ciężarówek rabuje bank! Aresztowane tłumaczą policji: bo zabrakło na wyprawkę!" Cytat:
Hipp parabenów nie ma, nie wiem jak żel Johnsona, ale w składzie balsamu jest. Składu chusteczek nie znalazłam
|
||
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
padłam
|
|
#3288 | |
|
Zadomowienie
|
slodycze na pobudzenie maluszka a picie wody przed usg na ''podniesienie'' go wyzej
![]() Cytat:
|
|
#3289 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Możemy stać się szybko bardzo popularne ![]() Zjadłam pierogi z kapusta i grzybami i dzidzia zaczęła szaleć.. głodomorek mój mały
|
|
|
#3290 | |||
|
Zakorzenienie
|
gratuluje bardzo bardzo
Cytat:
kurcze muszę popatrzeć za takimi, może fajniejsze to niż leżaczekCytat:
![]() Cytat:
słodki już się nie mogę doczekać kiedy ja pójdę na łowy
|
|||
|
|
|
#3291 |
|
czyli Endżi
|
Gratulacje z powodu owocnych wizyt
Te motylki są cudne! Parę dni temu podeszła do mnie w H&M na dziale dziecięcym babeczka i zapytała - jako młodą mamę - która sukieneczka podoba mi się bardziej. Wybierała na prezent. Wahała się między właśnie taką motylkową a taką w biało-niebieską kratkę. Pomimo ogromu dobrej woli nie potrafiłam jej doradzić, bo obie mi się podobały ![]() Kot jest boski ![]() A na przeziębienie faktycznie nic nie poradzimy. Jeśli masz namiar telefoniczny na swojego lekarza, to może podpytaj co i jak. Z takich atrakcyjnych ludzi musiało powstać coś równie ładnego ![]() Stylówka mega! Też mam ambicję ubierać moje potomstwo najfajniej jak się da ![]() Jutro zaczynam 20 tydzień
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2013-04-12 o 15:37 |
|
|
|
#3292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze ale przeżycia ! najgorsze że te dzieciaczki kurcze takie są głupiutkie i idą i idą i idą a tymsamym się oddalają coraz bardziej myśląc że wszystko ok, masakra ale trzeba pilnować tych szkrabów!Cytat:
mi na każdej wizycie |
||
|
|
|
#3293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Chociaż ja czułam od początku, że chłopak... a moi teściowie mają już 4 wnuków i żadnej wnuczki
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co, ogarnął mnie strach. że może w sukienkę się nie zmieszczę. Wtedy się chyba zapłacze, albo pójdę w tej co mam kupioną po oczepinach.
|
|
#3295 |
|
Zakorzenienie
|
hej!!
Wiktom, Policzanka gratuluję synka i córeczki ![]()
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater
Ale lubię takie obrazki gdzie widać dokładnie jak dzieciątko jest w nas
|
|
|
|
#3297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytając to co pisałaś wyżej wyłapałam to, natomiast właśnie taka mnie refleksja tchnęła że są tacy ludzie ehhh zjadłam już jednego pączka z toffi a tu drugi tak się uśmiecha do mnie jeszcze taki sam siedzi.....
|
|
|
|
|
#3298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
mi syn kiedys w hipermarkecie zwiał. no ja sobie ogladam ciuchy a ten za mna wlazł w inna alejke i tyle go widzialam. wolam i nic. to przegladam kazda alejke. nic! poszlam do ochrony ze dzieciak mi sie zgubil, ide wzdluz kas a ten sobie stojakiem na koszyki wzdłuż kas jezdzi
wiec w sumie szybko go znalazlam no ale co sie najadlam strachhu to moje... zaraz widzi sie oczyma wyobrazni "4latek wypił domestos i zjadl kreta...."
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.

Czyli jest 3:3

Jestesmy tacy szczęsliwi!Jesli chodzi o ruchy to lekarz zapewnia ze w najblizszym czasie powinnam juz poczuc malutką

wiec w sumie szybko go znalazlam no ale co sie najadlam strachhu to moje... zaraz widzi sie oczyma wyobrazni "4latek wypił domestos i zjadl kreta...."