|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
|
|||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
2 | 4,55% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie
|
|
3 | 6,82% |
| Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
9 | 20,45% |
| Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
|
4 | 9,09% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
5 | 11,36% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
|
1 | 2,27% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
|
8 | 18,18% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 2,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
W Pl wody nalewamy mniej, ale nie panikujemy jak kikut zostanie zamoczony. osuszamy, niczym nie zaklejamy, bo ma oddychac. pieluch nie trzeba odwijac, bo wtedy ubranko bedzie podraznialo. zatem: nie moczyc specjalnie, ale tez nie sluchac babc, ktore beda przerazone, ze woda dostala sie do pepka. czyszczenie - octanisept na gazik i gazikiem jedziemy przez caly rowek wokol pepka, wybierajac dokladnie ewentualna rope czy krew. tak to ma wygladac i nie panikowac. najwazniejsze zeby nie smierdzialo gnilnie i nie bylo czerwonej otoczki zapalnej wokol. oczka polecala przemywac przegotowana woda od zewnatrz do srodka (kanalik lzowy), sol fizjologiczna jak bedzie jakis stan zapalny, inaczej nie ma co przesadzac. uszka z zewnatrz paleczkami, wewnatrz zwinac gazik i nim wyczyscic (nie uszkodzimy nic w uchu, nie wepchniemy woskowiny glebiej, a usuniemy wode) nosek - przy katarze polecala aspiratory (frida), na codzien gruszke z malenka koncowka, zassac powietrze na zewnatrz i wciagnac co trzeba. nie pomopowac dziecka ![]() podobal mi sie sposob zmiany pieluchy, przednia warstwa zsuwamy cala zawartosc, mniej nam bedzie smierdzialo i zuzyjemy mniej chusteczek :P nie wybrudzimy przewijaka, hehe.i chyba tyle ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
fuuuuuuuuuuuuuj no co Ty! moze jeszcze lozysko? ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#3512 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?Z pepkiem dziękuję ![]() czasem pępochy juz w szpitalu odpadaja,ale byłoby fajnie ![]() przedstawiam Pannę Mysię Do Tulania dla Zuziaka
|
|
|
|
|
#3514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. ogolne zmeczenie i oslabienie fizyczne mozliwe, ale jak leze to mala nie naciska na szyjke i pachwiny, spojenie i co tam jeszcze nie bola az tak. a wystarczy, ze troche pochodze i od razu wszystko daje popalic. az boje sie co bedzie jutro...nie wstane z lozka
|
|
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale ten pępol potem jest taka małą bibulką jakby,no normalnie chyba jak bedę u rodziców to wyslę Wam fotkę małe,delikatne i nieszkodliwe.ale może dlatego że był gencjanowany i dlatego jest taki yyyy miły dla oka a nie ble? :Pz reszta,smarki wciągać bedziecie a pępol ble? ![]() Edytowane przez axella Czas edycji: 2013-04-12 o 16:15 |
|
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
a mnie sie marzy jeszcze analiza pieluch...ale to juz chyba do jakiegos chemika trzeba uderzac
znajoma na wlokiennictwie pisala prace o pieluchomajtkach i wlasnie ktos z jej znajomych analizowal pieluchy dzieciece. moze ja pomecze zeby cos podeslala z ciekawosci poczytalabym.---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- fee i jak to przechowuje? slyszalam, ze ludzie trzymaja na pamiatke kamienie zolciowe...ale o kikutach nic ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
sciskam kciuki zeby szybko Cie puscili albo pozwolili rodzic i wracaj z maluchem! |
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja babcia ma na pamiątke kamienie kto to w ogóle daje takie rzeczy?! co do łożyska-tez podobno pytaja czy się chce? ale na cholerke????? |
|
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba jestem za nie trzymaniem takich rzeczy fizjologicznych zaschniętych w domu.. Im mniej się "skarbow" po domu wala tym mniejsza graciarnia
![]() a i był taki odcinek House co babka była zbieraczką.. wszystko zachowywała, nawet kota zdechlego w lodówce.. blechh |
|
|
|
#3519 | ||
|
Zakorzenienie
|
pewnie tak, samooczyszczanie sie organizmu
natura jest sprytna i pomaga...po co sztuczna lewatywa? ![]() ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- cos Ty, ona tez ma diete ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- no co, koty tez potrzebuja antykoncepcji itd.
|
||
|
|
|
#3520 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz gdzie to wyjedź, odpoczniesz od całej sytuacji i może lepiej się poczujesz, hormony na pewno też swoje robią... Co do nerwicy taty to wiem jak to jest bo pare osób sie z nią zmagało u mnie w rodzinie. Po prostu trzeba próbowac leki, aż znajdzie się te właściwe, a później je pić. Wiem, że łatwo się mówi, ale nie ma innego wyjścia bo sam sobie człowiek nie poradzi a od nerwów to takie cuda mogę się dziać (np wydaje się ze zawał ). Moja koleżanka po śmierci swojej mamy wyjechała i twierdzi, że to pomogło jej się pozbierać bo jakby miała patrzec na to wszytsko tu na miejscu to by wpadła w depresje także może ten wyjazd to dobry pomysł, Cytat:
Życze Ci dużo siły i wytrwałości bo na pewno jest Ci ciezko. Ja nigdy nie miałam z Tż takiej sytuacji bo mamy taki zwyczaj, a raczej mieliśmy bo jakoś coraz trudniej to idzie, zaraz rozmawiać o tym czego każde oczekuje i godzić się. Twoja sytuacja jest całkiem inna bo Twój Tż przegioł na całej lini. Niech się stara i wie, że tak łatwo mu już nie pójdzie to może wtedy czegoś się nauczy. Cytat:
O piluchach też bym chętnie poczytała. Co do proszku od początku planowałam Dzidziusia, ale Lovela była na dużej promocji wiec kupiłam 5kg. Zuzyje się i zobaczę jak mała reaguje. Ja chciałam później przejśc na jakiś proszek sensitive ale persil ani wizir w grę nie wchodzi bo uważam, że to są za mocne proszki. A co do płynu do płukania to kupujecie jakiś dzieciowy czy normalny Lenor albo Silan Sensitive??
|
|
#3521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec godzine musisz byc w jednej sali i zaliczyc 2-3 firmy :P akurat quinny jest z mc i pielegnacja (u nas tak bylo), wiec to najlepsze warsztaty hehe.---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- Cytat:
i ciezko powiedziec, czy dokladnie po godzinie bedzie zamiana sal.
|
||
|
|
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
To racja, ufam psu, ale bez przesady. Samego psa z dzieckiem w życiu bym nie zostawiła nawet z zaufanym.
|
#3523 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domku, nadrobię jak odpocznę ...
Jak wracałam to mi facet wyjechał z podporządkowanej, zatrąbiłam to zahamował, chciałam wyprzedzić lewym to zajechał i zahamował. Jeszcze nie ochłonęłam do końca, ale mam rejestrator jazdy, obejrzałam w domu, że całe zajście i tablice ładnie widać to zadzwoniłam na komendę i mam zgrać na płytę i złożyć zawiadomienie. Gdyby nie to, że przy hamowaniu mi się pasy napięły i w brzuch wbiły to może bym i odpuściła, ale chyba normalnie doniosę na idiotę bo zasłużył!
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
mam chwilkę wytchnienia, to zdam mini-relację z wizyty...
![]() humpback, chyba będziemy w poważnej mniejszości szyjkowej moja też w dalszym ciągu super się sprawuje, jest domknięta i nie daje się młodemu, który do porodu już jest zwarty i gotowy KTG wyszło podobno "przepięknie". następna wizyta za 2 tygodnie.potem pojechałam sobie do drogerii obczaić, co gdzie jest i za ile. i się okazało, że drogeria dm ma również pieluszki ekologiczne ze swojej produkcji ![]() mieli tam nawet ciuszki i śpiworki dla maluchów - wzięłam niedrapki z eko-bawełny. chciałam nakupować jeszcze więcej, ale się opanowałam z resztą kasy nie mam, trza było wziąć się w garść i poplanować rozsądnie.ok, trza się za nadrabianie wziąć, chociaż trochę spróbuję
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
No, ja mam z tej okazji słoik Nutelli
Ale zjadłam rano parę kostek czekolady i mnie mdli cały dzień. W ogóle dzisiaj jakoś kiepsko się czuję i bardzo mały się wierci. Mam wrażenie, jakby brzuch mi się skurczył, a dziecko urosło i jakby nie było od środka poślizgu....tak jakoś nieprzyjemnie. Poprosiłam męża żeby wcześniej z pracy wrócił, bo się boję sama siedzieć...tzn. biegać za młodym... ![]() Katate obyś szybko wyszła ![]() MoTylekKsw eh, no to masz kiszkę z tatą. Może fakttycznie zamiana mieszkać to dobre wyjście, wyobrażam sobie, że może męczyć taka sytuacja...trzymaj się
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2013-04-12 o 16:44 |
|
|
|
#3526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może jutro będzie słoneczko?? ![]() === kurcze ja już nie wiem jak mam siedzieć/leżeć Mały tak mi napiera pośladkami i nóżkami, że aż tchu brakuje tylko całkowicie na płasko mogę leżeć... |
|
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedługo poród, co?
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam taaakie upławy ze umre już niedługo,już niedługo,już niedługo....
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi tez było mega gorąco! Jak wyszłam od lekarza to czułam się jak po saunie, to samo w domu.
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Wcodzę do gabinetu lekarza, a on: "Ty chyba już rodzisz!"
|
|
#3533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli Ty bedziesz silna to bedziesz mogla wspierac innych.
|
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jak tam ?Cytat:
![]() jaki matoł...
|
||
|
|
|
#3535 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Idę dziś robić kotlety jajeczne- pierwszy raz, mam nadzieję, że wyjdą. A poza tym TŻ mi niespodziankę zrobił. Przyszła do niego paka kurierem, odebrałam i jak z nim później rozmawiałam ( bo zawsze jak jest w pracy to raz sobie rozmawiamy) to mu mówię, że coś przyszło i mam nadzieję, że zamawiał. Na co on mi odparł, że mam otworzyć, bo to dla mnie niespodzianka ( jakoś mimo, że jesteśmy małżeństwem nie otwieram jego paczek czy listów, jeśli mnie sam nie poprosi) i okazało się, że mi zamówił poduszkę do siedzenia po porodzie Kochany
|
|
#3536 |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystko w porządku, Jurek nadal głową na dół
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() od 22 kwietnia może wyłazić ,bo to już będzie 37 tydzień ![]() mam to samo |
|
|
|
|
#3538 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie slyszalam o jajecznych kotletach ![]() dla tż---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
ja już błagam... ![]() Cytat:
![]() a mi nie kazał częściej przychodzić... może teraz..ale to bedzie 37/38tc :P
|
|||
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie, ale że nie mam w domku nic do obiadu prócz jajek i frytek to zaczęłam szukać co mogę zrobić i znalazłam jajeczne kotlety
![]() http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...eczne_ulubione
07.07.2012 & Edytowane przez Magiusa Czas edycji: 2013-04-12 o 16:59 |
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

i zuzyjemy mniej chusteczek :P nie wybrudzimy przewijaka, hehe.

?
sciskam kciuki zeby szybko Cie puscili albo pozwolili rodzic i wracaj z maluchem! 

żeby wszystko poszło po Twojej mysli!!!
zróbcie sobie mocno czekoladowy tort i świętujcie
Ślub 27. X. 2012

szczerze powiedziawszy to nawet mam trochę popsuty przez to humor ;/ ogólnie nie miałam w ciąży w ogóle zatwardzeń, dieta też nie była jakaś tłusta czy ciężkostrawna, więc strach pomyśleć co by było gdybym dodatkowo miała jeszcze zatwardzenia