Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-12, 15:12   #3511
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
z pępkiem to usłyszałam już kilka,całkiem róznych opinii
moczyc/nie moczyc
suszyc/nie suszyc
zaklejac/nie zaklejać
i to od lekarzy/połoznych pań a nie ciociobabcio-stryjko-kogoś tam
napisze Ci co nam wczoraj przekazala polozna. w krajach skandynawskich, ale tez Francji itd. do wanienki wlewa sie wode do wysokosci 3/4, moczy cale dziecko, pepki moze odpadaja 3-4 dni pozniej niz w Polsce, ale nie ma zwiekszonej liczby zgonow i stanow zapalnych w zwiazku z zakazeniem pepka.
W Pl wody nalewamy mniej, ale nie panikujemy jak kikut zostanie zamoczony. osuszamy, niczym nie zaklejamy, bo ma oddychac. pieluch nie trzeba odwijac, bo wtedy ubranko bedzie podraznialo.
zatem: nie moczyc specjalnie, ale tez nie sluchac babc, ktore beda przerazone, ze woda dostala sie do pepka.
czyszczenie - octanisept na gazik i gazikiem jedziemy przez caly rowek wokol pepka, wybierajac dokladnie ewentualna rope czy krew. tak to ma wygladac i nie panikowac. najwazniejsze zeby nie smierdzialo gnilnie i nie bylo czerwonej otoczki zapalnej wokol.

oczka polecala przemywac przegotowana woda od zewnatrz do srodka (kanalik lzowy), sol fizjologiczna jak bedzie jakis stan zapalny, inaczej nie ma co przesadzac.

uszka z zewnatrz paleczkami, wewnatrz zwinac gazik i nim wyczyscic (nie uszkodzimy nic w uchu, nie wepchniemy woskowiny glebiej, a usuniemy wode)

nosek - przy katarze polecala aspiratory (frida), na codzien gruszke z malenka koncowka, zassac powietrze na zewnatrz i wciagnac co trzeba. nie pomopowac dziecka i jeszcze miala patent na codzienna koze dyzurujaca, ale kurcze wylecialo mi z glowy czym ja sie usuwalo

podobal mi sie sposob zmiany pieluchy, przednia warstwa zsuwamy cala zawartosc, mniej nam bedzie smierdzialo i zuzyjemy mniej chusteczek :P nie wybrudzimy przewijaka, hehe.

i chyba tyle

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
a to co to było, bezpieczny maluch ?

bo też pod tym kontem myslałam o tym jutrzejszym Bezpiecznym Maluchu,czego się można spodziewać
mamo to ja https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
no właśnie
i mam gencjanę

zostawiacie pępol na pamiątkę ? ja zostawię chyba,że w szpitalu odleci już

fuuuuuuuuuuuuuj no co Ty! moze jeszcze lozysko? mnie ten kikut przeraza

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jak zamoczysz to wysuszyć, nie zaklejać jeśli octeniseptem pielęgnujesz to nie wystarczy psiknąć na pępek, lepiej na patyczek i dokładnie wyczyścić
dokladnie i nie bac sie grzebac glebiej
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:12   #3512
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Tylko w tym problem, że ja już nie umiem z nikim rozmawiać o tej sytuacji bo kończy się histerią i glutami po pas...

Gdyby się okazało, że jest wszystko OK na najbliższej wizycie to może wyjadę do teściowej i tam sobie w spokoju posiedzę...
Tylko gorzej jak zacznę tam rodzić
Zastanawiamy się też nad wyprowadzeniem się z domu.
Bo odkąd babcia umarła rodzice są tutaj na wsi, żeby się oderwać. Jak wracają do miasta i zamyka się tata w domu to jest masakra. A tu sobie wyjdzie na dwór, na ogród i ta jego nerwica jest mniejsza - tylko, że ja cierpię...jak on dostaje ataku nerwicy - wizje, że umrze, ciśnienie mu skacze, głowa go boli, serce go boli. Nic nie pisałam, ale odkąd babcia nie żyje był chyba u 10(kardiolog,neurolog,psy chiatra,chirurg i już sama nie wiem co jeszcze) lekarzy w tym ze 20 razy na IP a przez 48 lat unikał lekarzy jak ognia. Wszystkie wizyty prywatnie, wszystkie badania prywatnie - nic. Zdrowy. Jedynie albo aż - nerwica. I leki na niego nie działają...I chyba na jakiś czas to my wyprowadzimy się do miasta
Musiałam się wypisać nawet bez odezwu, bo już bez kitu nie wytrzymuję...
I nie żałować mnie proszę bo będę beczeć
glutami po pas się nie przejmuj ja też tak reaguje na trudne sprawy, nie jestem w stanie z siebie nic wydusić tyle wyje jak glupia.. ale mimo wszystko psychika ludzka działa według pewnych schematów i pewnie specjalista byłby Ci w stanie coś pomóc.

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:12   #3513
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
napisze Ci co nam wczoraj przekazala polozna. w krajach skandynawskich, ale tez Francji itd. do wanienki wlewa sie wode do wysokosci 3/4, moczy cale dziecko, pepki moze odpadaja 3-4 dni pozniej niz w Polsce, ale nie ma zwiekszonej liczby zgonow i stanow zapalnych w zwiazku z zakazeniem pepka.
W Pl wody nalewamy mniej, ale nie panikujemy jak kikut zostanie zamoczony. osuszamy, niczym nie zaklejamy, bo ma oddychac. pieluch nie trzeba odwijac, bo wtedy ubranko bedzie podraznialo.
zatem: nie moczyc specjalnie, ale tez nie sluchac babc, ktore beda przerazone, ze woda dostala sie do pepka.
czyszczenie - octanisept na gazik i gazikiem jedziemy przez caly rowek wokol pepka, wybierajac dokladnie ewentualna rope czy krew. tak to ma wygladac i nie panikowac. najwazniejsze zeby nie smierdzialo gnilnie i nie bylo czerwonej otoczki zapalnej wokol.

oczka polecala przemywac przegotowana woda od zewnatrz do srodka (kanalik lzowy), sol fizjologiczna jak bedzie jakis stan zapalny, inaczej nie ma co przesadzac.

uszka z zewnatrz paleczkami, wewnatrz zwinac gazik i nim wyczyscic (nie uszkodzimy nic w uchu, nie wepchniemy woskowiny glebiej, a usuniemy wode)

nosek - przy katarze polecala aspiratory (frida), na codzien gruszke z malenka koncowka, zassac powietrze na zewnatrz i wciagnac co trzeba. nie pomopowac dziecka i jeszcze miala patent na codzienna koze dyzurujaca, ale kurcze wylecialo mi z glowy czym ja sie usuwalo

podobal mi sie sposob zmiany pieluchy, przednia warstwa zsuwamy cala zawartosc, mniej nam bedzie smierdzialo i zuzyjemy mniej chusteczek :P nie wybrudzimy przewijaka, hehe.

i chyba tyle

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

mamo to ja https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsztaty.html
Byłaś na bezpiecznym maluchu ?

Z pepkiem dziękuję co do pieluchy i tym by nią "sciągać" to fajnie to jest rozrysowane w tej mojej książce,postara sie zrobić zdjątko

czasem pępochy juz w szpitalu odpadaja,ale byłoby fajnie

przedstawiam Pannę Mysię Do Tulania dla Zuziaka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC01306.jpg (133,5 KB, 25 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:13   #3514
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
to od leżenia mówię Ci ! cały czas miałam motorek w tyłku, wczorja poleżałam cały dzień i wieczorem 2h na zakupach a ja padam:/ masakra
u mnie chyba nie tzn. ogolne zmeczenie i oslabienie fizyczne mozliwe, ale jak leze to mala nie naciska na szyjke i pachwiny, spojenie i co tam jeszcze nie bola az tak. a wystarczy, ze troche pochodze i od razu wszystko daje popalic. az boje sie co bedzie jutro...nie wstane z lozka
Stary 2013-04-12, 15:14   #3515
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

fuuuuuuuuuuuuuj no co Ty! moze jeszcze lozysko? mnie ten kikut przeraza

---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

dokladnie i nie bac sie grzebac glebiej

no ale ten pępol potem jest taka małą bibulką jakby,no normalnie chyba jak bedę u rodziców to wyslę Wam fotkę małe,delikatne i nieszkodliwe.ale może dlatego że był gencjanowany i dlatego jest taki yyyy miły dla oka a nie ble? :P

z reszta,smarki wciągać bedziecie a pępol ble?

ZUZIAK 7.05.2013

Edytowane przez axella
Czas edycji: 2013-04-12 o 15:15
Stary 2013-04-12, 15:19   #3516
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Na to czekałam Dzięki
Wynik mnie zaskakuje...
a mnie sie marzy jeszcze analiza pieluch...ale to juz chyba do jakiegos chemika trzeba uderzac znajoma na wlokiennictwie pisala prace o pieluchomajtkach i wlasnie ktos z jej znajomych analizowal pieluchy dzieciece. moze ja pomecze zeby cos podeslala z ciekawosci poczytalabym.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:
moja mama nasze ma,i te opaski z reki
ja lubię takie rzeczy
fee i jak to przechowuje? slyszalam, ze ludzie trzymaja na pamiatke kamienie zolciowe...ale o kikutach nic

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Jestem w szpitalu. Rano wysokie cisnienie i puls, do tego doszła biegunka. Myslalam ze to juz. Dostalam kroplowki, antybiotyk na paciora. Ale czuje ze jeszcze bez malego stad wyjde. Zobaczymy ...
oj biedaczku, ale moze i dobry taki falstarcik przed porodem? juz sobie dokumentacje uzupelnia i bedziesz miala mniej formalnosci sciskam kciuki zeby szybko Cie puscili albo pozwolili rodzic i wracaj z maluchem!
Stary 2013-04-12, 15:20   #3517
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
a mnie sie marzy jeszcze analiza pieluch...ale to juz chyba do jakiegos chemika trzeba uderzac znajoma na wlokiennictwie pisala prace o pieluchomajtkach i wlasnie ktos z jej znajomych analizowal pieluchy dzieciece. moze ja pomecze zeby cos podeslala z ciekawosci poczytalabym.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

fee i jak to przechowuje? slyszalam, ze ludzie trzymaja na pamiatke kamienie zolciowe...ale o kikutach nic
normalnie, razem z tymi opaseczkami w pudełku..

moja babcia ma na pamiątke kamienie i się chwali nimi.
kto to w ogóle daje takie rzeczy?!

co do łożyska-tez podobno pytaja czy się chce?
ale na cholerke?????

ZUZIAK 7.05.2013

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 15:21   #3518
maarchewka
Zakorzenienie

ja chyba jestem za nie trzymaniem takich rzeczy fizjologicznych zaschniętych w domu.. Im mniej się "skarbow" po domu wala tym mniejsza graciarnia

a i był taki odcinek House co babka była zbieraczką.. wszystko zachowywała, nawet kota zdechlego w lodówce.. blechh

Wojtek
Stary 2013-04-12, 15:28   #3519
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

żeby wszystko poszło po Twojej mysli!!!
pewnie tak, samooczyszczanie sie organizmu natura jest sprytna i pomaga...po co sztuczna lewatywa?

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ----------

Cytat:
hump idziemy wieczorem? ja bym mogła na 17.30-18 pojechal po próbki z musteli i zawieszkę z quinny i bym się zmyła
nie ma musteli, jest johnsons (chyba, ze u Was inny plan), a zawieszka z quinny bardzo mi sie podoba, ale jest rozowa i dziewczeca

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
dla grubci zróbcie sobie mocno czekoladowy tort i świętujcie
cos Ty, ona tez ma diete w naszym domu juz chyba tylko tz moze wcinac czekolade.

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
jak była maleńka to nic, grzeczniutka, kochana, w autobusie tylko śpiewała teraz w autobusie (choć już rzadko tak z nią jeżdże) też śpiewa, za to u gina syczy, rzuca się, drapie odmieniło jej się po sterylizacji, pewnie kojarzy, że tam jej krzywdę zrobili
Cytat:
padłam
ja tez

---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
wizytujesz z kotem ?
no co, koty tez potrzebuja antykoncepcji itd.
Stary 2013-04-12, 15:30   #3520
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko w tym problem, że ja już nie umiem z nikim rozmawiać o tej sytuacji bo kończy się histerią i glutami po pas...

Gdyby się okazało, że jest wszystko OK na najbliższej wizycie to może wyjadę do teściowej i tam sobie w spokoju posiedzę...
Tylko gorzej jak zacznę tam rodzić
Zastanawiamy się też nad wyprowadzeniem się z domu.
Bo odkąd babcia umarła rodzice są tutaj na wsi, żeby się oderwać. Jak wracają do miasta i zamyka się tata w domu to jest masakra. A tu sobie wyjdzie na dwór, na ogród i ta jego nerwica jest mniejsza - tylko, że ja cierpię...jak on dostaje ataku nerwicy - wizje, że umrze, ciśnienie mu skacze, głowa go boli, serce go boli. Nic nie pisałam, ale odkąd babcia nie żyje był chyba u 10(kardiolog,neurolog,psy chiatra,chirurg i już sama nie wiem co jeszcze) lekarzy w tym ze 20 razy na IP a przez 48 lat unikał lekarzy jak ognia. Wszystkie wizyty prywatnie, wszystkie badania prywatnie - nic. Zdrowy. Jedynie albo aż - nerwica. I leki na niego nie działają...I chyba na jakiś czas to my wyprowadzimy się do miasta
Musiałam się wypisać nawet bez odezwu, bo już bez kitu nie wytrzymuję...
I nie żałować mnie proszę bo będę beczeć
Kochana ale psycholog wie jak prowadzić rozmowę i może byłoby Ci łatwiej jakbyś się wygadała, a płacz też czasem pomaga.
Jeśli masz gdzie to wyjedź, odpoczniesz od całej sytuacji i może lepiej się poczujesz, hormony na pewno też swoje robią...
Co do nerwicy taty to wiem jak to jest bo pare osób sie z nią zmagało u mnie w rodzinie. Po prostu trzeba próbowac leki, aż znajdzie się te właściwe, a później je pić. Wiem, że łatwo się mówi, ale nie ma innego wyjścia bo sam sobie człowiek nie poradzi a od nerwów to takie cuda mogę się dziać (np wydaje się ze zawał ). Moja koleżanka po śmierci swojej mamy wyjechała i twierdzi, że to pomogło jej się pozbierać bo jakby miała patrzec na to wszytsko tu na miejscu to by wpadła w depresje także może ten wyjazd to dobry pomysł,

Cytat:
tez chcę arbuziaka :<

przyjechał,przytulił,dał buzi w brzuch bo tęskni i kocha i pojechał do pracy..

ale się trzymam.. chcę już być PO i mieć swój mózg,i nie beczeć o wszystko...

Życze Ci dużo siły i wytrwałości bo na pewno jest Ci ciezko. Ja nigdy nie miałam z Tż takiej sytuacji bo mamy taki zwyczaj, a raczej mieliśmy bo jakoś coraz trudniej to idzie, zaraz rozmawiać o tym czego każde oczekuje i godzić się. Twoja sytuacja jest całkiem inna bo Twój Tż przegioł na całej lini. Niech się stara i wie, że tak łatwo mu już nie pójdzie to może wtedy czegoś się nauczy.

Cytat:
a mnie sie marzy jeszcze analiza pieluch...ale to juz chyba do jakiegos chemika trzeba uderzac znajoma na wlokiennictwie pisala prace o pieluchomajtkach i wlasnie ktos z jej znajomych analizowal pieluchy dzieciece. moze ja pomecze zeby cos podeslala z ciekawosci poczytalabym

O piluchach też bym chętnie poczytała. Co do proszku od początku planowałam Dzidziusia, ale Lovela była na dużej promocji wiec kupiłam 5kg. Zuzyje się i zobaczę jak mała reaguje. Ja chciałam później przejśc na jakiś proszek sensitive ale persil ani wizir w grę nie wchodzi bo uważam, że to są za mocne proszki.

A co do płynu do płukania to kupujecie jakiś dzieciowy czy normalny Lenor albo Silan Sensitive??

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:33   #3521
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
diabli, kiedy dają te zawieszki?:P na samym końcu czy po prezentacji quinny?
po kazdej prezentacji jak wychodzi sie z sali wiec godzine musisz byc w jednej sali i zaliczyc 2-3 firmy :P akurat quinny jest z mc i pielegnacja (u nas tak bylo), wiec to najlepsze warsztaty hehe.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

Cytat:
to o 18 na miejscu? jeszcze niech nam diabli potwierdzi jak z gratisami
jedzcie sobie troche wczesniej, u nas wpuszczali juz od 16:30 (pierwsze zajecia o 17) i jak bylam za piec to juz ludzie siedzieli w sali i wcinali batony i ciezko powiedziec, czy dokladnie po godzinie bedzie zamiana sal.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 15:38   #3522
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Myślę, że nad psem też nie zapanujesz, to tylko zwierzę. A przy dziecku, to dopiero... wystarczy, że dziecko je jakoś zaczepi, szturchnie, pociągnie. Ja tam nie ufam żadnemu zwierzęciu.
To racja, ufam psu, ale bez przesady. Samego psa z dzieckiem w życiu bym nie zostawiła nawet z zaufanym.
Stary 2013-04-12, 15:40   #3523
xal
Zakorzenienie

Wróciłam do domku, nadrobię jak odpocznę ...
Jak wracałam to mi facet wyjechał z podporządkowanej, zatrąbiłam to zahamował, chciałam wyprzedzić lewym to zajechał i zahamował. Jeszcze nie ochłonęłam do końca, ale mam rejestrator jazdy, obejrzałam w domu, że całe zajście i tablice ładnie widać to zadzwoniłam na komendę i mam zgrać na płytę i złożyć zawiadomienie.
Gdyby nie to, że przy hamowaniu mi się pasy napięły i w brzuch wbiły to może bym i odpuściła, ale chyba normalnie doniosę na idiotę bo zasłużył!

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:41   #3524
cloche
Zakorzenienie

mam chwilkę wytchnienia, to zdam mini-relację z wizyty...

humpback, chyba będziemy w poważnej mniejszości szyjkowej moja też w dalszym ciągu super się sprawuje, jest domknięta i nie daje się młodemu, który do porodu już jest zwarty i gotowy KTG wyszło podobno "przepięknie". następna wizyta za 2 tygodnie.
potem pojechałam sobie do drogerii obczaić, co gdzie jest i za ile. i się okazało, że drogeria dm ma również pieluszki ekologiczne ze swojej produkcji to dla mnie ważne, bo takie rzeczy są tu jednak drogie, a ja - przezorna - chcę właśnie od tych możliwie niechemicznych pieluch zacząć. wychodzą po 16 centów za sztukę, więc superaśnie
mieli tam nawet ciuszki i śpiworki dla maluchów - wzięłam niedrapki z eko-bawełny. chciałam nakupować jeszcze więcej, ale się opanowałam z resztą kasy nie mam, trza było wziąć się w garść i poplanować rozsądnie.
ok, trza się za nadrabianie wziąć, chociaż trochę spróbuję
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:41   #3525
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie że dziś jest światowy dzień czekolady? trzeba to uczcić
No, ja mam z tej okazji słoik Nutelli Ale zjadłam rano parę kostek czekolady i mnie mdli cały dzień.
W ogóle dzisiaj jakoś kiepsko się czuję i bardzo mały się wierci. Mam wrażenie, jakby brzuch mi się skurczył, a dziecko urosło i jakby nie było od środka poślizgu....tak jakoś nieprzyjemnie. Poprosiłam męża żeby wcześniej z pracy wrócił, bo się boję sama siedzieć...tzn. biegać za młodym...
Katate obyś szybko wyszła
MoTylekKsw eh, no to masz kiszkę z tatą. Może fakttycznie zamiana mieszkać to dobre wyjście, wyobrażam sobie, że może męczyć taka sytuacja...trzymaj się

L
J

Edytowane przez Tity
Czas edycji: 2013-04-12 o 15:44
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:42   #3526
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
niektóre sytuacje prowokują wypominanie.. chyba najgorsze co można zrobic..
koniec smętków!

słoneczko wychodzi
Oj tak, wiem... OK koniec smęciarstwa

może jutro będzie słoneczko??

===
kurcze ja już nie wiem jak mam siedzieć/leżeć Mały tak mi napiera pośladkami i nóżkami, że aż tchu brakuje
tylko całkowicie na płasko mogę leżeć...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:44   #3527
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Witamy się w 38 tc!

Wczoraj już nie miałam siły napisać jak wizyta, ale wszystko dobrze. Podsumowując, mała leży nadal główkowo, szyjka "trzyma", no i moja pchełka z tego co mówił lekarz będzie malutka, jak się zmartwiłam tym czy oby na pewno wszystko ok to powiedział żeby się cieszyć, że lepiej urodzić dziecko 2.8 kg, niż 4 kg...
ooo, przepraszam, zapomniałam że ty też w naszej szyjkowej mniejszości jesteś - super niedługo poród, co?
Stary 2013-04-12, 15:44   #3528
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Oj tak, wiem... OK koniec smęciarstwa

może jutro będzie słoneczko??

===
kurcze ja już nie wiem jak mam siedzieć/leżeć Mały tak mi napiera pośladkami i nóżkami, że aż tchu brakuje
tylko całkowicie na płasko mogę leżeć...
mi już nawet na płasko nie pomaga...

mam taaakie upławy ze umre

już niedługo,już niedługo,już niedługo....

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-12, 15:45   #3529
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:

jest mi taaaaaaaaaaaaaaaaak gorąco,że umrę
w ogóle wyniki badań na HIV dopiero w poniedziałek
Mi tez było mega gorąco! Jak wyszłam od lekarza to czułam się jak po saunie, to samo w domu.
Stary 2013-04-12, 15:46   #3530
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Mi tez było mega gorąco! Jak wyszłam od lekarza to czułam się jak po saunie, to samo w domu.
widocznie grubaski sie szybciej przegrzewają

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-12, 15:48   #3531
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem w szpitalu. Rano wysokie cisnienie i puls, do tego doszła biegunka. Myslalam ze to juz. Dostalam kroplowki, antybiotyk na paciora. Ale czuje ze jeszcze bez malego stad wyjde. Zobaczymy ...
:KCIUKI: trzymaj się!

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Wcodzę do gabinetu lekarza, a on: "Ty chyba już rodzisz!" Uwielbiam go. No jak zobaczył taką orkę co się wtoczyła do gabinetu, to się nie dziwię,że tak powiedział
Stary 2013-04-12, 15:49   #3532
maarchewka
Zakorzenienie

Ktos wie ile sprzedawca placi prowizji allegro?? to jest % od kwoty ??

Wojtek
Stary 2013-04-12, 15:50   #3533
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A u Nas się wszystko sypie z Tatą gorzej...
Szczerze? to nie daję już rady psychicznie i zastanawiam się nad jakimś psychologiem/psychiatrą. A jeszcze strach o Matyldę, że mój stres może jej zaszkodzić paraliżuje mnie...
nie zastanawiaj sie tylko idz i sobie pomoz jesli Ty bedziesz silna to bedziesz mogla wspierac innych.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-12, 15:50   #3534
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
:KCIUKI: trzymaj się!

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ----------

Wcodzę do gabinetu lekarza, a on: "Ty chyba już rodzisz!" Uwielbiam go. No jak zobaczył taką orkę co się wtoczyła do gabinetu, to się nie dziwię,że tak powiedział
wizytowałaś?
i jak tam ?

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ktos wie ile sprzedawca placi prowizji allegro?? to jest % od kwoty ??
nie rozumiem pytania..

jaki matoł...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-12, 15:52   #3535
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
To trzymaj się tam - niech się wszystko ułoży jak najlepiej

Cytat:

A u Nas się wszystko sypie z Tatą gorzej...
Szczerze? to nie daję już rady psychicznie i zastanawiam się nad jakimś psychologiem/psychiatrą. A jeszcze strach o Matyldę, że mój stres może jej zaszkodzić paraliżuje mnie...
Biedna, wypłacz się jak czujesz, że musisz, wiesz to naprawde pomaga i wygadaj się i nam i komu chcesz to też jest ulga.

Cytat:
wiem,że tematu tz miałam nie poruszać,ale dzś zrobił cos tak słodkiego,że padłam,rozklejam sę i miękne okrutnie.. eh..

czemu nie był taki "przed" ?
musze zakopać sie w wyrku z wyłączonym telefonem by nie zrobic nic głupiego

nie ma dzis nic fajnego w tv
O ile ja pamiętam to wcale nie było nic o tym, że nie masz mówić o TŻ, tylko po prostu my Cię dopingowałyśmy do zmiany...ale przecież każda z nas chce wiedzieć co u Ciebie i jak i czy sobie radzisz.

Idę dziś robić kotlety jajeczne- pierwszy raz, mam nadzieję, że wyjdą.
A poza tym TŻ mi niespodziankę zrobił. Przyszła do niego paka kurierem, odebrałam i jak z nim później rozmawiałam ( bo zawsze jak jest w pracy to raz sobie rozmawiamy) to mu mówię, że coś przyszło i mam nadzieję, że zamawiał. Na co on mi odparł, że mam otworzyć, bo to dla mnie niespodzianka ( jakoś mimo, że jesteśmy małżeństwem nie otwieram jego paczek czy listów, jeśli mnie sam nie poprosi) i okazało się, że mi zamówił poduszkę do siedzenia po porodzie Kochany

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:52   #3536
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
wizytowałaś?
i jak tam ?
Wszystko w porządku, Jurek nadal głową na dół A teraz mam wizytę za 2 tyg. , a potem już co tydzień. Ciekawe do kiedy
Stary 2013-04-12, 15:53   #3537
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
mi już nawet na płasko nie pomaga...

mam taaakie upławy ze umre

już niedługo,już niedługo,już niedługo....
ja niedługo będę błagać żeby Mały wylazł z tego brzucha
od 22 kwietnia może wyłazić ,bo to już będzie 37 tydzień

mam to samo aż mnie zalewa .... blee
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:55   #3538
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
To trzymaj się tam - niech się wszystko ułoży jak najlepiej

Biedna, wypłacz się jak czujesz, że musisz, wiesz to naprawde pomaga i wygadaj się i nam i komu chcesz to też jest ulga.

O ile ja pamiętam to wcale nie było nic o tym, że nie masz mówić o TŻ, tylko po prostu my Cię dopingowałyśmy do zmiany...ale przecież każda z nas chce wiedzieć co u Ciebie i jak i czy sobie radzisz.

Idę dziś robić kotlety jajeczne- pierwszy raz, mam nadzieję, że wyjdą.
A poza tym TŻ mi niespodziankę zrobił. Przyszła do niego paka kurierem, odebrałam i jak z nim później rozmawiałam ( bo zawsze jak jest w pracy to raz sobie rozmawiamy) to mu mówię, że coś przyszło i mam nadzieję, że zamawiał. Na co on mi odparł, że mam otworzyć, bo to dla mnie niespodzianka ( jakoś mimo, że jesteśmy małżeństwem nie otwieram jego paczek czy listów, jeśli mnie sam nie poprosi) i okazało się, że mi zamówił poduszkę do siedzenia po porodzie Kochany
oj,ja nie chce o nim smcic. im mniej mysle/pisze tym mi lepiej..

nie slyszalam o jajecznych kotletach

dla tż

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
ja niedługo będę błagać żeby Mały wylazł z tego brzucha
od 22 kwietnia może wyłazić ,bo to już będzie 37 tydzień

mam to samo aż mnie zalewa .... blee
bleee.mam tak samo

ja już błagam...

Cytat:
Wszystko w porządku, Jurek nadal głową na dół A teraz mam wizytę za 2 tyg. , a potem już co tydzień. Ciekawe do kiedy

a mi nie kazał częściej przychodzić... może teraz..ale to bedzie 37/38tc :P

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-12, 15:57   #3539
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
nie slyszalam o jajecznych kotletach
Ja też nie, ale że nie mam w domku nic do obiadu prócz jajek i frytek to zaczęłam szukać co mogę zrobić i znalazłam jajeczne kotlety
http://www.mojegotowanie.pl/przepisy...eczne_ulubione

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Edytowane przez Magiusa
Czas edycji: 2013-04-12 o 15:59
Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-12, 15:58   #3540
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
ja tam nie widzę w tym nic śmiesznego szczerze powiedziawszy to nawet mam trochę popsuty przez to humor ;/ ogólnie nie miałam w ciąży w ogóle zatwardzeń, dieta też nie była jakaś tłusta czy ciężkostrawna, więc strach pomyśleć co by było gdybym dodatkowo miała jeszcze zatwardzenia ja myślę, że zadbam o to już teraz a nie dopiero w połogu, co by podczas porodu i ogromnego wysiłku nie pogorszyć tego... są specjalne maści, które można stosować w ciąży, więc zobaczymy co to zdziała
no pewnie, że można zadbać już teraz ale nie martw się tak, niestety to bardzo częsta przypadłość, ale da się z tym cholerstwem walczyć. jak nie masz (niestety równie częstych w ciąży) zatwardzeń to tym lepiej - będzie łatwiej zapobiec poważniejszym stanom (np. pękające, krwawiące, albo wewnętrzne hemoroidy). aha, pamiętaj o siedzeniu tak, żeby tam niczego nie uciskać - ciąża sama w sobie to już duży nacisk na te rejony i stąd te cholerstwa w ogóle się biorą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości