Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-13, 11:03   #3811
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
xD oczywiście na fotkach nie widać o co cho xD

taka "łezka" zwiśnięta się zrobiła
Piękny brzuszek! I jakie profesjonalne opisanie o co cho

----

A mnie coś się chyba dzieje w środku "tam". Nie wiem czy to kłucie, czy wina zmiany płynu do higieny (na wszędzie polecanego Białego Jelenia), czy Młody rozrabia... Jakoś mi tak dziwnie jest
Bo chyba jeszcze za wcześnie na poród...

Aaaa- i chyba mi się Młody odwrócił główką do dołu, bo mnie wieczorem napierdzielał chyba kopniakami tak jakby po kościach biodrowych...

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2013-04-13 o 11:04
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:05   #3812
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:

Łeee to mój chyba cały czas taki zwiśnięty
Albo ja jakaś nietomna

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:05   #3813
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja dziś od rana na nogach, byłam w laboratorium z próbką wymazu, później polatałam po sklepach i znów mi chyba cukier spadł bo w pewnym momencie oblał mnie pot i zaczęłam się całą trząść, dobrze, że byłam obok Almy to szybko coś do jedzenia sobie kupiłam
nooo!!! omdlałabyś jak nic! u mnie też się tak czasem zapowiada "zejście" najlepiej mieć jakieś szybkie cukry zawsze pod ręką
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:05   #3814
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
wchodze na forum po paru dniach i od razu super wiadomość! VIL gratuluję synka, poczytałam relacje z cc i powrotu do domu. Super dajesz sobie radę. CC to poważna operacja, najważniejsze że synek i Ty czujecie sie dobrze

dziękuję

nieźle, a nie uciska Cię zapięcie? nosisz niskie biodrówki?
ja nie mieszczę się w jedyne ciażowe jakie mam. Oprócz dresowych. Leginsy, rajstopy, sukienki rządzą wogóle ostatnie 9 miesiacy ubieram się baardzo kobieco ciekawe czy po ciaży wrócę ochoczo do spodni

Trzymam mocno!!! Ale to brzmi : będę rodzić dasz radę!!!!

wow, kolejny maluszek wybiera się do nas mocno, mocno trzymam za Ciebie kciuki

ja chyba też mi też się brzuszek musiał opuscić bo jeszcze 2 tyg temu strasznie męczyłam się z oddychaniem, nawet budziłam się w nocy żeby usiaść i głęboko oddychać a teraz luz zgagę też mam trochę mniejszą. Za to mam popuchniete palce u rąk i czuję w opuszkach mrowienie. I buty musiałam szybko sobie kupić... numer większe

wystraszyła ? toż to naturalna kolej rzeczy po ciąży

Mamy już łózeczko i komodę w sypialni chyba w 95% jestem gotowa.
biodrówki.. więc brzucho nad nimi
ja znów w ciąży wyglądam jak zul a nie jak kobieta

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek! I jakie profesjonalne opisanie o co cho

----

A mnie coś się chyba dzieje w środku "tam". Nie wiem czy to kłucie, czy wina zmiany płynu do higieny (na wszędzie polecanego Białego Jelenia), czy Młody rozrabia... Jakoś mi tak dziwnie jest
Bo chyba jeszcze za wcześnie na poród...

Aaaa- i chyba mi się Młody odwrócił główką do dołu, bo mnie wieczorem napierdzielał chyba kopniakami tak jakby po kościach biodrowych...
opisałam by było łatwiej na nasze ciążowe móżdżki

za godzinę musze się zacząć zbierac a nie mam wizażu na kom
ciekawość mnie zeżre chyba

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:05   #3815
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:

ciężko powiedzieć, musiałąbyś mieć foty jak Marchewka, wszystkie z tego samego miejsca i odległości

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:07   #3816
Ashyshqa
Zakorzenienie

Hej dziewczynki, jak Wam minął piątek? Będę się starała nadrobić, może dam radę Ale jak macie jakiś skrót w pogotowiu to zapodajcie. Ktoś urodził? Albo właśnie rodzi??

Ja miałam dzień na wariackich papierach wczoraj. Przygotowania do imprezy szły mi ślimaczo i ostatecznie pierwsze dziewczyny, które przyszły, kończyły za mnie przygotowywanie przekąsek, a ja się pindrzyłam przed lusterkiem :p

W każdym razie, wieczór udał się znakomicie, pośmiałyśmy się za wszystkie czasy, powygłupiałyśmy, a dziewczynki udało mi się doprowadzić do stanu szczęśliwości magicznymi koklajlami (wstawię Wam później kilka foteczek ). Jedyne czego nie dopilnowałam to przygotowałam za mało jedzenia było nas 10 i tak ok. 21 na stole były pustki... Ale, że impreza była przewidziana maksymalnie do 22 to już nie było sensu zamawiać na szybko pizzy... Mam nadzieje, że dziewczęta mi wybaczą tę wpadeczkę...

Dostałyśmy obie z Sofią bardzo miłe prezenciki Ona: troszkę ciuszków, pampersy, dwie maskotki z kocykami polarowymi, nosidło Tula z wyszytymi przepięknymi kogutami kurpiowskimi ja: dwa zestawy kosmetyków pięknie pachnących (malina i żurawina) ze Starej Mydlarni i Stenders. Zupełnie niczego takie się nie spodziewałam, bo to jednak Sofci imprezka, ale miłe to było niezwykle

Niestety dzisiejszy poranek nie był już tak przyjemny bo moja siostra cioteczna, która została na noc (przyjechała spoza Warszawy) miała atak kolki nerkowej i od 6 rano dzwoniłyśmy na pogotowie... Najpierw kazali mi zaaplikować jej nospę max i pyralginę. I miała zrobić sobie ciepłą kąpiel (w sumie sama mogłam na to wpaść ). Więc ja pędem do apteki całodobowej po leki, bo nie miałam ich w domu. Ale po godzinie dalej jęczała z bólu więc zadzwoniłam jeszcze raz i wysłali karetkę, która dotarła do nas po 45min. W sumie to byłam pod wrażeniem pogotowia ogólnie, bo widać było, że chcą nam pomóc ale to czekanie na karetkę to myślałam, że ją wykończy W sumie zwijała się z bólu od 6 do 9... Na szczęście ostatecznie dojechali, dali jej zastrzyk i w tym samym czasie dojechał jej mąż (mieszkają 2h30 od Wawy) i ustalili z lekarzem, że zamiast do szpitala to pojadą do domu i jeśli ból wróci za te 4-5h kiedy zastrzyk przestanie działać to pojadą na pogotowie u siebie...

Straszne to było, chciałam coś zrobić a niewiele mogłam... Już wiem, jak się będzie czuł mój mąż podczas porodu

A ja się przeziębiłam Mam nadzieję, że uda mi się zgasić to badziewie w zarodku. Nie uśmiecha mi się chorowanie - nie dość, że może wreszcie wiosna przyszła, to jeszcze ta końcówka ciąży, tyle do ogarnięcia

Dobra, lecę Was nadrabiać...
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:10   #3817
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ciężko powiedzieć, musiałąbyś mieć foty jak Marchewka, wszystkie z tego samego miejsca i odległości
no wlasnie gamon mam wszystkie inne.

e tam

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-13, 11:11   #3818
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ash cieszę się, że imprezka udana szkoda tylko siostry :/ no i zdrówka dla Ciebie, nie daj się

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:11   #3819
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
wchodze na forum po paru dniach i od razu super wiadomość! VIL gratuluję synka, poczytałam relacje z cc i powrotu do domu. Super dajesz sobie radę. CC to poważna operacja, najważniejsze że synek i Ty czujecie sie dobrze

Mamy już łózeczko i komodę w sypialni chyba w 95% jestem gotowa.
no tak, vil nas zaskoczyła, ale nie aż tak bardzo, jak by jednak doczekała do terminu
ja tam mimo wszystko na ciebie jeszcze liczę w najbliższym czasie, więc postaraj się o te ostatnie 5%
Stary 2013-04-13, 11:11   #3820
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki, jak Wam minął piątek? Będę się starała nadrobić, może dam radę Ale jak macie jakiś skrót w pogotowiu to zapodajcie. Ktoś urodził? Albo właśnie rodzi??

Ja miałam dzień na wariackich papierach wczoraj. Przygotowania do imprezy szły mi ślimaczo i ostatecznie pierwsze dziewczyny, które przyszły, kończyły za mnie przygotowywanie przekąsek, a ja się pindrzyłam przed lusterkiem :p

W każdym razie, wieczór udał się znakomicie, pośmiałyśmy się za wszystkie czasy, powygłupiałyśmy, a dziewczynki udało mi się doprowadzić do stanu szczęśliwości magicznymi koklajlami (wstawię Wam później kilka foteczek ). Jedyne czego nie dopilnowałam to przygotowałam za mało jedzenia było nas 10 i tak ok. 21 na stole były pustki... Ale, że impreza była przewidziana maksymalnie do 22 to już nie było sensu zamawiać na szybko pizzy... Mam nadzieje, że dziewczęta mi wybaczą tę wpadeczkę...

Dostałyśmy obie z Sofią bardzo miłe prezenciki Ona: troszkę ciuszków, pampersy, dwie maskotki z kocykami polarowymi, nosidło Tula z wyszytymi przepięknymi kogutami kurpiowskimi ja: dwa zestawy kosmetyków pięknie pachnących (malina i żurawina) ze Starej Mydlarni i Stenders. Zupełnie niczego takie się nie spodziewałam, bo to jednak Sofci imprezka, ale miłe to było niezwykle

Niestety dzisiejszy poranek nie był już tak przyjemny bo moja siostra cioteczna, która została na noc (przyjechała spoza Warszawy) miała atak kolki nerkowej i od 6 rano dzwoniłyśmy na pogotowie... Najpierw kazali mi zaaplikować jej nospę max i pyralginę. I miała zrobić sobie ciepłą kąpiel (w sumie sama mogłam na to wpaść ). Więc ja pędem do apteki całodobowej po leki, bo nie miałam ich w domu. Ale po godzinie dalej jęczała z bólu więc zadzwoniłam jeszcze raz i wysłali karetkę, która dotarła do nas po 45min. W sumie to byłam pod wrażeniem pogotowia ogólnie, bo widać było, że chcą nam pomóc ale to czekanie na karetkę to myślałam, że ją wykończy W sumie zwijała się z bólu od 6 do 9... Na szczęście ostatecznie dojechali, dali jej zastrzyk i w tym samym czasie dojechał jej mąż (mieszkają 2h30 od Wawy) i ustalili z lekarzem, że zamiast do szpitala to pojadą do domu i jeśli ból wróci za te 4-5h kiedy zastrzyk przestanie działać to pojadą na pogotowie u siebie...

Straszne to było, chciałam coś zrobić a niewiele mogłam... Już wiem, jak się będzie czuł mój mąż podczas porodu

A ja się przeziębiłam Mam nadzieję, że uda mi się zgasić to badziewie w zarodku. Nie uśmiecha mi się chorowanie - nie dość, że może wreszcie wiosna przyszła, to jeszcze ta końcówka ciąży, tyle do ogarnięcia

Ooo to imprezka w pełni udana
Zdjęcia porobiłyście na pamiątkę? \

A co do kuzynki, dobrze, że w ogóle wiedziała co jej jest, bo ja nie wiem czy bym się zorientowała. Dobrze, że jednak zastrzyk jej pomógł, bo te ataki kolki są podobno okropne...

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-13, 11:13   #3821
cloche
Zakorzenienie

aaaaaash!!!!!!!!!!! no rodzą maluska88 i Katate!!!!!!!!!!!!!!!!! kciuki trzymaj z Sofcią!!!
Stary 2013-04-13, 11:14   #3822
axella
Zakorzenienie

GG do axella

a ponad 7 miesięcy temu....

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SNC01321.jpg (192,5 KB, 30 załadowań)

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-13, 11:19   #3823
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
(...)

no właśnie tak sobie myślę, że ta niemoc będzie dla wielu z nich straszna...

kochana, właśnie dzisiaj nadrabiając się dowiedziałam, że takie coś jakby choroba łapała to też może być objaw zbliżającego się porodu!!! miej się na baczności

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

ok, ja spadam... u mnie wiosna od tygodnia, ale dzisiaj to już wyjątkowo bajecznie, więc spacer na budowę urządzę sobie!
cholera, będę potem nadrabiała relacje z porodów!!! łohohoooooo....
Stary 2013-04-13, 11:19   #3824
lonely_lady
Zakorzenienie

Paulina 87- za Ciebie też obyście szybko wyszli ze szpitala.. ale maleństwo niech jeszcze posiedzi w brzuszku

Ada - dobrze, że z Wiktorkiem już lepiej, dzielny chłopczyk

Sharp
- Tobie również zdrówka życzę

Cytat:
Ja dziś od rana na nogach, byłam w laboratorium z próbką wymazu, później polatałam po sklepach i znów mi chyba cukier spadł bo w pewnym momencie oblał mnie pot i zaczęłam się całą trząść, dobrze, że byłam obok Almy to szybko coś do jedzenia sobie kupiłam
kurcze.. to Ty uważaj na siebie i lepiej nie chodź nigdzie sama jak masz takie przeboje..

--------
ja dzisiaj popakowałam wszystkie ciuszki dla małego i wywiziemy je do teściów. Mieszkają na wsi w domku, więc popiorę wszystko i będzie sobie schło na słoneczku

Muszę kupić w końcu pościel, bo Tż mnie udusi.. ciągle o o pyta i już mi głupio..

Diabli- masz już jakieś kompleciki pościeli?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:24   #3825
xal
Zakorzenienie

Przypomniałyście dzisiaj pisaniem o GBS, że wczoraj miałam pytać o wynik mojego. Pielęgniarka powiedziała, że jak ok to w piątek będzie, a jak coś wyhodują to w poniedziałek więc mialam dzwonić. Trudno, ja mam połówkę 8 miesiąca więc mała ma siedzieć i koniec

Wczoraj wyprałam na gotowaniu pieluszki tetrowe, dzisiaj wstawiłam becik, kocyk i ochraniacz łóżeczkowy i parę innych kremowo-żółtych rzeczy. Zielone wypiorę osobno, bo jakoś po waszych relacjach kolorystycznych wolę uważać. W sumie po ochraniaczu i beciku to mało miejsca zostało w pralce więc jak wyschnie to nastepna tura.
Tak mnie jakoś zmobilizowały następne 2 przyszłe mamusie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:26   #3826
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
a ponad 7 miesięcy temu....

a ja go wyrzuciłam i teraz żaluję...
==

maluska88 - 3mam kciuki !! właśnie doczytałam, że wody odeszły... nieźle
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:29   #3827
maarchewka
Zakorzenienie

Dzisiaj się pytam malza co mam robić jak zacznę rodzic a on będzie prowadził zajęcia, dzwonić czy czekać aż skonczy..
Mówi - no dzwonić.. Wtedy powiem studentom - wypi..e..rd..alać, zajęc nie ma, wszyscy mają zaliczone
hehe jakie ma dobre serduszko

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:32   #3828
Katate
Raczkowanie

Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Dziewczyny na razie luzik
Skurcze delikatne ale zobaczymy kiedy sie rozbuchaja. Rano na ktg mi wyszly "ładne skurcze" położna tak powiedziała. I były regularne co 5 min i tak do 80 procent i nie bolały specjalnie. Więc w koncu wiem co to jest dobre do porodu ktg
Teraz obiad przyjechał. Zjem i sie odezwe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Katate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:32   #3829
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
no przeszło..0 2 w nocy mega skurcze aż tchu brakowało..a ja jeszcze musiałam pokonac na wdechu schody na dół do kibelka..mega wysiłek i łzy..taki ból ..potem "wylewnośc" dosłownie..siedziałam w tronie bardzo długo ..ale o 3 już przeszło..jakby niby nic
powiem szczerze że mimo doświadczenia..miałam wątpliwości..co do bóli..i czyszczenia..a tym bardziej że niektóre z nas mają atrakcje z zagrożonymi ciążami i to daje mi domyślenia..że przecież i mi może "zawór" puścić..co z tego że miałam silne ..zdrowe ciąże...
trochę stracha miałam ..ale potem już luzik..sraczka i tyle..
Ja tam miałam 2 razy w ciązy i za każdym razem jak jadłam na obiad jajko z kefirem. Myślałam, że mi brzuch rozsadzi, a później jak ręką odjął.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
za równo miesiąc mam termin porodu z OM mam nadzieję, że nie będę musiała tak długo czekać na Małego

Szybko minie

Cytat:

O matko. Rzeczywiście widać. Aż się mojemu przyjrzałam i jest tak jak na 1 czyli jak na mój czas dobrze

Ale się wkur...wiłam. Nie wiem czy wam mówiłam, ale mama sobie wymyśliła zmienę okien na całym piętrze. Od samego początku tata mówił, że zrobi to w weekend majowy,a ja powiedziałam, ze to ostateczny termin bo ja w czerwcu nie pozwolę im nic u nas robić bo chce mieć już rzeczy małej wyprane i łóżeczko przygotowane. Wiadomo od 10 maja zaczyna mi się 9 miesiac i w każdej chwili mogę urodzić ( wiadomo może być tak, że nop dopiero 17 czerwca. ). I tak się bujają od przed świętami z zamówiniem tych okien. Mama dzisiaj była w sklepie i powiedzieli jej, że czas oczekiwania to 6 tygodni. Na poniedziałek ma być wycena wiec pewnie we wtorek zamówią najwcześniej. Co daje mi tyle, ze okna będą najwcześniej 27/28 maja.
Jeszcze nie wiadomo czy ojcec bedzie w polsce, żeby je założyć. Nie wiem czy mam beczeć czy się śmiać. Mówię matce, że w czerwcu nie będą mi nic robić w pokoju bo ja chce mieć wszytsko przygotowane to ta na mnie wyjechała, że przecież ja nie będę nic robić. No ręce mi opadają.n Także szykuje nam się remont przed samym porodem...

Sorki ale musiałam się wyżalić...

Mam do was pytanie...Jak wyczyścić żelazko?? Chodzi mi o stope. Mam tam takie czarme coś ( brud ) i nie chce to zejśc płynem do naczyń ani octem i już nie wiem jak, a szorować tego nie wolno.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 11:33   #3830
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Dzisiaj się pytam malza co mam robić jak zacznę rodzic a on będzie prowadził zajęcia, dzwonić czy czekać aż skonczy..
Mówi - no dzwonić.. Wtedy powiem studentom - wypi..e..rd..alać, zajęc nie ma, wszyscy mają zaliczone
Ale mieliby szczęście
Fizykę wykłada?

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Przypomniałyście dzisiaj pisaniem o GBS, że wczoraj miałam pytać o wynik mojego. Pielęgniarka powiedziała, że jak ok to w piątek będzie, a jak coś wyhodują to w poniedziałek więc mialam dzwonić. Trudno, ja mam połówkę 8 miesiąca więc mała ma siedzieć i koniec

Wczoraj wyprałam na gotowaniu pieluszki tetrowe, dzisiaj wstawiłam becik, kocyk i ochraniacz łóżeczkowy i parę innych kremowo-żółtych rzeczy. Zielone wypiorę osobno, bo jakoś po waszych relacjach kolorystycznych wolę uważać. W sumie po ochraniaczu i beciku to mało miejsca zostało w pralce więc jak wyschnie to nastepna tura.
Tak mnie jakoś zmobilizowały następne 2 przyszłe mamusie
Ooo Ty masz termin 2 tyg przede mną, to ja za 2 tyg się zabiorę za pranie :x

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-13, 11:33   #3831
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też...

Laura

Stary 2013-04-13, 11:34   #3832
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
==

zrób jeszcze póki czas!
wyszedłby?

Cytat:
studenciaki byłyby przeszczęśliwe

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-13, 11:35   #3833
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
zrób jeszcze póki czas!
wyszedłby?

studenciaki byłyby przeszczęśliwe
hmm no kurcze nie wiem na pewno na tym etapie ciąży stężenie BHCG jest dużo niższe niż na początku...

ale żal mi 10zł jestem oszczędna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-13, 11:36   #3834
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Ja też...
Cytat:
==

serio?
Ja tam swój przez pół roku w torebce nosiłam
A teraz leży w pudełku ze skarbami
Pamiątka - ojszczany plastik

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2013-04-13, 11:37   #3835
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Dziewczyny na razie luzik
Skurcze delikatne ale zobaczymy kiedy sie rozbuchaja. Rano na ktg mi wyszly "ładne skurcze" położna tak powiedziała. I były regularne co 5 min i tak do 80 procent i nie bolały specjalnie. Więc w koncu wiem co to jest dobre do porodu ktg
Teraz obiad przyjechał. Zjem i sie odezwe
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
powodzenia!!
raaany, ae się jaram

Cytat:
Ja tam miałam 2 razy w ciązy i za każdym razem jak jadłam na obiad jajko z kefirem. Myślałam, że mi brzuch rozsadzi, a później jak ręką odjął.

Szybko minie

O matko. Rzeczywiście widać. Aż się mojemu przyjrzałam i jest tak jak na 1 czyli jak na mój czas dobrze

Ale się wkur...wiłam. Nie wiem czy wam mówiłam, ale mama sobie wymyśliła zmienę okien na całym piętrze. Od samego początku tata mówił, że zrobi to w weekend majowy,a ja powiedziałam, ze to ostateczny termin bo ja w czerwcu nie pozwolę im nic u nas robić bo chce mieć już rzeczy małej wyprane i łóżeczko przygotowane. Wiadomo od 10 maja zaczyna mi się 9 miesiac i w każdej chwili mogę urodzić ( wiadomo może być tak, że nop dopiero 17 czerwca. ). I tak się bujają od przed świętami z zamówiniem tych okien. Mama dzisiaj była w sklepie i powiedzieli jej, że czas oczekiwania to 6 tygodni. Na poniedziałek ma być wycena wiec pewnie we wtorek zamówią najwcześniej. Co daje mi tyle, ze okna będą najwcześniej 27/28 maja.
Jeszcze nie wiadomo czy ojcec bedzie w polsce, żeby je założyć. Nie wiem czy mam beczeć czy się śmiać. Mówię matce, że w czerwcu nie będą mi nic robić w pokoju bo ja chce mieć wszytsko przygotowane to ta na mnie wyjechała, że przecież ja nie będę nic robić. No ręce mi opadają.n Także szykuje nam się remont przed samym porodem...

Mam do was pytanie...Jak wyczyścić żelazko?? Chodzi mi o stope. Mam tam takie czarme coś ( brud ) i nie chce to zejśc płynem do naczyń ani octem i już nie wiem jak, a szorować tego nie wolno.

co do żelazka-jak jest letnie to zmywaczem do paznokci na waciku przemywam,potem woda+płyn do czyszczenia ceramiki,taki kuchenno/ lazienkowy
moj patent :P

co do remontu to cholerka niewiem co poradzic

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-13, 11:38   #3836
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ash cieszę się, że imprezka udana szkoda tylko siostry :/ no i zdrówka dla Ciebie, nie daj się
Dzięki, no właśnie muszę się jakoś trzymać. Póki co poszło w ruch tantum verde i rutinoscorbin, no i ciepłe łóżko. Miodu, mleka, syropu malinowego nie mogę ale uskutecznie czosnek...

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ooo to imprezka w pełni udana
Zdjęcia porobiłyście na pamiątkę? \

A co do kuzynki, dobrze, że w ogóle wiedziała co jej jest, bo ja nie wiem czy bym się zorientowała. Dobrze, że jednak zastrzyk jej pomógł, bo te ataki kolki są podobno okropne...
Porobiłyśmy - później się podzielę
A kuzynka miała kiedyś kamienicę, więc chyba dlatego udało jej się określić co i jak, ale mówiła, że takiego bólu nerki to jeszcze nigdy nie miała... Mam nadzieję, że nie okaże się, że to kamienie znów, bo jeśli tak to jeszcze biedna trochę pocierpi....

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
aaaaaash!!!!!!!!!!! no rodzą maluska88 i Katate!!!!!!!!!!!!!!!!! kciuki trzymaj z Sofcią!!!
To trzymamy, a ja musze chociaż po łebkach nadrobić... Ale najpierw troszkę z Wami posiedzę

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
no właśnie tak sobie myślę, że ta niemoc będzie dla wielu z nich straszna...

kochana, właśnie dzisiaj nadrabiając się dowiedziałam, że takie coś jakby choroba łapała to też może być objaw zbliżającego się porodu!!! miej się na baczności

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

ok, ja spadam... u mnie wiosna od tygodnia, ale dzisiaj to już wyjątkowo bajecznie, więc spacer na budowę urządzę sobie!
cholera, będę potem nadrabiała relacje z porodów!!! łohohoooooo....
Przyjemnego spacerku!
Aaaa.. nie strasz mnie! Jak to, objawy przeziębienia na poród obu to nie było to... Jeszcze chociaż tydzień

Cytat:
No to będą się mieli z czego studenciaki cieszyć, a Twój TŻ przejdzie do zbioru uniwersyteckich legend Więc celuj Marchewka w zajęcia Uszczęśliwisz większe grono ludzi
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:39   #3837
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
hmm no kurcze nie wiem na pewno na tym etapie ciąży stężenie BHCG jest dużo niższe niż na początku...

ale żal mi 10zł jestem oszczędna
moge wyslac Ci mój.. mam kilka

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-13, 11:39   #3838
Veronic
Wtajemniczenie

Idę sprzątać
do później

axella- hahha dobry żaarcik
a właśnie chciałam spytać- pijesz smakowitą herbatkę z liści malin??
ja na razie 1 raz dziennie
od 22 kwietnia będę pić 3 razy dziennie :P

Edytowane przez Veronic
Czas edycji: 2013-04-13 o 11:40
Stary 2013-04-13, 11:40   #3839
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Co do mamy to masz z nią straszne przeboje..współczuje i przytulam.. Może przyjdą te okna jednak wcześniej.. Trzymam kciuki!

A co do żelazka to nie wiem

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ale mieliby szczęście
Fizykę wykłada?
coś z pogranicza elektroniki i fizyki dla mnie elektronika i fizyka to to samo, ale on twierdzi inaczej

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 11:42   #3840
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
co do żelazka-jak jest letnie to zmywaczem do paznokci na waciku przemywam,potem woda+płyn do czyszczenia ceramiki,taki kuchenno/ lazienkowy
moj patent :P

co do remontu to cholerka niewiem co poradzic
Spróbuję może pomoże...

A matkę to chyba zaraz zastrzelę. Po pierwsze u mnie zmiana w czerwcu to przegięcie. Po drugie nie wiem jak ona sobie wyobraża zmianę reszty okien. Małe dziecko w domu, a tu przeciągi, hałasy, smród farby...Wydaje mi się, że na początku my z Tż będziemy zmęczeni bo wiadomo dziecko musi się przyzwyczaić i może w nocy nie spać, Tż do pracy i kto pomoże ojcu zmieniać te okna? Bo nie sądze, że Tż po nieprzespanej nocy i 8h w pracy bedzie miał siły...Brak mi słów.

Laura

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości