|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
2 | 4,55% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie ![]() |
3 | 6,82% |
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
9 | 20,45% |
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 |
4 | 9,09% |
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 |
5 | 11,36% |
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 |
1 | 2,27% |
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 |
8 | 18,18% |
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
1 | 2,27% |
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3811 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
![]() ![]() ---- A mnie coś się chyba dzieje w środku "tam". Nie wiem czy to kłucie, czy wina zmiany płynu do higieny (na wszędzie polecanego Białego Jelenia), czy Młody rozrabia... Jakoś mi tak dziwnie jest ![]() Bo chyba jeszcze za wcześnie na poród... Aaaa- i chyba mi się Młody odwrócił główką do dołu, bo mnie wieczorem napierdzielał chyba kopniakami tak jakby po kościach biodrowych...
![]() ![]() ![]() ![]() Kubuś ![]() ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2013-04-13 o 11:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3812 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Cytat:
Łeee to mój chyba cały czas taki zwiśnięty ![]() ![]() Albo ja jakaś nietomna ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3814 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja znów w ciąży wyglądam jak zul a nie jak kobieta ![]() Cytat:
![]() za godzinę musze się zacząć zbierac a nie mam wizażu na kom ![]() ciekawość mnie zeżre chyba ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3816 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki, jak Wam minął piątek? Będę się starała nadrobić, może dam radę
![]() Ja miałam dzień na wariackich papierach wczoraj. Przygotowania do imprezy szły mi ślimaczo i ostatecznie pierwsze dziewczyny, które przyszły, kończyły za mnie przygotowywanie przekąsek, a ja się pindrzyłam przed lusterkiem :p W każdym razie, wieczór udał się znakomicie, pośmiałyśmy się za wszystkie czasy, powygłupiałyśmy, a dziewczynki udało mi się doprowadzić do stanu szczęśliwości magicznymi koklajlami ![]() ![]() ![]() ![]() Dostałyśmy obie z Sofią bardzo miłe prezenciki ![]() ![]() ![]() Niestety dzisiejszy poranek nie był już tak przyjemny bo moja siostra cioteczna, która została na noc (przyjechała spoza Warszawy) miała atak kolki nerkowej i od 6 rano dzwoniłyśmy na pogotowie... Najpierw kazali mi zaaplikować jej nospę max i pyralginę. I miała zrobić sobie ciepłą kąpiel (w sumie sama mogłam na to wpaść ![]() ![]() Straszne to było, chciałam coś zrobić a niewiele mogłam... Już wiem, jak się będzie czuł mój mąż podczas porodu ![]() A ja się przeziębiłam ![]() ![]() Dobra, lecę Was nadrabiać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3818 |
Zakorzenienie
|
Ash cieszę się, że imprezka udana
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam mimo wszystko na ciebie jeszcze liczę w najbliższym czasie, więc postaraj się o te ostatnie 5% ![]()
![]() |
#3820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia porobiłyście na pamiątkę? ![]() A co do kuzynki, dobrze, że w ogóle wiedziała co jej jest, bo ja nie wiem czy bym się zorientowała. Dobrze, że jednak zastrzyk jej pomógł, bo te ataki kolki są podobno okropne... ![]()
![]() |
#3821 |
Zakorzenienie
|
aaaaaash!!!!!!!!!!! no rodzą maluska88 i Katate!!!!!!!!!!!!!!!!! kciuki trzymaj z Sofcią!!!
#3822 |
Zakorzenienie
|
a ponad 7 miesięcy temu....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana, właśnie dzisiaj nadrabiając się dowiedziałam, że takie coś jakby choroba łapała to też może być objaw ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- ok, ja spadam... u mnie wiosna od tygodnia, ale dzisiaj to już wyjątkowo bajecznie, więc spacer na budowę urządzę sobie! cholera, będę potem nadrabiała relacje z porodów!!! łohohoooooo.... ![]()
![]() |
#3824 | |
Zakorzenienie
|
Paulina 87- za Ciebie też
![]() Ada - dobrze, że z Wiktorkiem już lepiej, dzielny chłopczyk ![]() Sharp - Tobie również zdrówka życzę Cytat:
![]() -------- ja dzisiaj popakowałam wszystkie ciuszki dla małego i wywiziemy je do teściów. Mieszkają na wsi w domku, więc popiorę wszystko i będzie sobie schło na słoneczku ![]() Muszę kupić w końcu pościel, bo Tż mnie udusi.. ciągle o o pyta i już mi głupio.. Diabli- masz już jakieś kompleciki pościeli? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3825 |
Zakorzenienie
|
Przypomniałyście dzisiaj pisaniem o GBS, że wczoraj miałam pytać o wynik mojego. Pielęgniarka powiedziała, że jak ok to w piątek będzie, a jak coś wyhodują to w poniedziałek więc mialam dzwonić. Trudno, ja mam połówkę 8 miesiąca więc mała ma siedzieć i koniec
![]() Wczoraj wyprałam na gotowaniu pieluszki tetrowe, dzisiaj wstawiłam becik, kocyk i ochraniacz łóżeczkowy i parę innych kremowo-żółtych rzeczy. Zielone wypiorę osobno, bo jakoś po waszych relacjach kolorystycznych wolę uważać. W sumie po ochraniaczu i beciku to mało miejsca zostało w pralce więc jak wyschnie to nastepna tura. Tak mnie jakoś zmobilizowały następne 2 przyszłe mamusie ![]()
#3826 |
Wtajemniczenie
|
a ja go wyrzuciłam
![]() ![]() == maluska88 - 3mam kciuki !! właśnie doczytałam, że wody odeszły... nieźle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3827 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj się pytam malza co mam robić jak zacznę rodzic a on będzie prowadził zajęcia, dzwonić czy czekać aż skonczy..
Mówi - no dzwonić.. Wtedy powiem studentom - wypi..e..rd..alać, zajęc nie ma, wszyscy mają zaliczone ![]() hehe jakie ma dobre serduszko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3828 |
Raczkowanie
|
Odp: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13
Dziewczyny na razie luzik
![]() Skurcze delikatne ale zobaczymy kiedy sie rozbuchaja. Rano na ktg mi wyszly "ładne skurcze" położna tak powiedziała. I były regularne co 5 min i tak do 80 procent i nie bolały specjalnie. Więc w koncu wiem co to jest dobre do porodu ktg ![]() Teraz obiad przyjechał. Zjem i sie odezwe Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3829 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Szybko minie ![]() Cytat:
![]() Ale się wkur...wiłam. Nie wiem czy wam mówiłam, ale mama sobie wymyśliła zmienę okien na całym piętrze. Od samego początku tata mówił, że zrobi to w weekend majowy,a ja powiedziałam, ze to ostateczny termin bo ja w czerwcu nie pozwolę im nic u nas robić bo chce mieć już rzeczy małej wyprane i łóżeczko przygotowane. Wiadomo od 10 maja zaczyna mi się 9 miesiac i w każdej chwili mogę urodzić ( wiadomo może być tak, że nop dopiero 17 czerwca. ). I tak się bujają od przed świętami z zamówiniem tych okien. Mama dzisiaj była w sklepie i powiedzieli jej, że czas oczekiwania to 6 tygodni. Na poniedziałek ma być wycena wiec pewnie we wtorek zamówią najwcześniej. Co daje mi tyle, ze okna będą najwcześniej 27/28 maja. Jeszcze nie wiadomo czy ojcec bedzie w polsce, żeby je założyć. Nie wiem czy mam beczeć czy się śmiać. Mówię matce, że w czerwcu nie będą mi nic robić w pokoju bo ja chce mieć wszytsko przygotowane to ta na mnie wyjechała, że przecież ja nie będę nic robić. No ręce mi opadają.n Także szykuje nam się remont przed samym porodem... Sorki ale musiałam się wyżalić... Mam do was pytanie...Jak wyczyścić żelazko?? Chodzi mi o stope. Mam tam takie czarme coś ( brud ) i nie chce to zejśc płynem do naczyń ani octem i już nie wiem jak, a szorować tego nie wolno.
![]() |
#3830 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Fizykę wykłada? Cytat:
![]()
![]() |
#3831 |
Zakorzenienie
|
#3832 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
wyszedłby? ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3833 |
Wtajemniczenie
|
hmm no kurcze nie wiem
![]() ale żal mi 10zł ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tam swój przez pół roku w torebce nosiłam ![]() ![]() A teraz leży w pudełku ze skarbami ![]() Pamiątka - ojszczany plastik ![]()
![]() |
#3835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() raaany, ae się jaram ![]() Cytat:
co do żelazka-jak jest letnie to zmywaczem do paznokci na waciku przemywam,potem woda+płyn do czyszczenia ceramiki,taki kuchenno/ lazienkowy ![]() moj patent :P co do remontu to cholerka niewiem co poradzic ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3836 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A kuzynka miała kiedyś kamienicę, więc chyba dlatego udało jej się określić co i jak, ale mówiła, że takiego bólu nerki to jeszcze nigdy nie miała... Mam nadzieję, że nie okaże się, że to kamienie znów, bo jeśli tak to jeszcze biedna trochę pocierpi.... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Aaaa.. nie strasz mnie! Jak to, objawy przeziębienia na poród ![]() ![]() Cytat:
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3838 |
Wtajemniczenie
|
Idę sprzątać
![]() do później ![]() axella- hahha dobry żaarcik ![]() a właśnie chciałam spytać- pijesz smakowitą herbatkę z liści malin?? ja na razie 1 raz dziennie ![]() od 22 kwietnia będę pić 3 razy dziennie :P Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-04-13 o 11:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do żelazka to nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- coś z pogranicza elektroniki i fizyki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A matkę to chyba zaraz zastrzelę. Po pierwsze u mnie zmiana w czerwcu to przegięcie. Po drugie nie wiem jak ona sobie wyobraża zmianę reszty okien. Małe dziecko w domu, a tu przeciągi, hałasy, smród farby...Wydaje mi się, że na początku my z Tż będziemy zmęczeni bo wiadomo dziecko musi się przyzwyczaić i może w nocy nie spać, Tż do pracy i kto pomoże ojcu zmieniać te okna? Bo nie sądze, że Tż po nieprzespanej nocy i 8h w pracy bedzie miał siły...Brak mi słów.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:20.