Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-13, 19:13   #1651
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nie wiem, jak żywić mojego smroda... Wg niemieckich standardów, czy wg polskich? W Niemczech przy mm zaczyna się dodatkowe żywienie od 4. miesiąca, a nie po 4. miesiącu. Doradźcie.
A skąd się Ci wzieło, że w Niemczech dieta jest rozszerzana do 4 miesiąca. Oni też mają schemat żywienia wg. WHO, ale instytut badań żywienia w Dortmundzie dopuszcza w wieku 2-3 miesięcy podanie marchewki, ziemniaka i jeszcze czegoś ale tego już nie wiem. Niby mają na to badania ,ale ja jednak trzymam się WHO. Po co tak wcześnie obciążać dziecku nerki i wątrobę. Jeszcze tych innych pokarmów się w życiu naje. A jeszcze druga sprawa to dziecko musi dawać sygnały że jest na to gotowe.

Tu masz linka do niemieckiego schematu jakiejś firmy, która uznaje te badania, ale poza tym znalazłam tylko schematy takie jak WHO:
http://www.alnatura.de/assets/files/...gsfahrplan.pdf
A tu masz linka do tej strony gdzie tego pdfa znalazłam:
http://www.alnatura.de/de/ernaehrungsplan

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny za chiny was nie nadrobię! Naprodukowałyście że ho ho!
Chciałam się pochwalić, nauczyłam Misia spać w łóżeczku! Ewidentnie lepiej mu się śpi, przede wszystkim dłużej. Ze mną jak spał to się ciągle na jedzenie budził. A dziś o 20 zasnął, potem pobudka o 2 i o 6. Potem pospał prawie do 9
Oby dziś też tak fajnie było.
Nina dzięki za książkę

Byliśmy dziś u Prababci Michałka, obchodziła wczoraj 90 urodziny Oj ale tam ludzi było, a młody nie miał drzemki i bardzo zmęczony, taki koncert dał że szok W aucie zasnął jak zabity.

Szaja super karpatka, ja wczoraj śmietanowca piekłam bo mąż miał urodziny
Nie ma za co ważne, że sie przydała

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Jak mój uśnie około 20 to zmieniam zwykle raz, około 2-3 przed karmieniem. Jak obudzi się o 23 na jedzonko a ja jeszcze nie śpię to zmieniam wtedy i później dopiero rano. Mój kupy w nocy nie robi nigdy no ale sika sporo.

będzie dobrze

O kurde, ale super. Przydałoby mi się coś takiego. Mój czasem wieczorem takie cyrki odstawia jak nie może zasnąć że czasem tracę cierpliwość. Wczoraj ponad godzinę marudził, płakał, piszczał, cyca nie chciał a kocyk zjadał i padł w końcu o 19.
Mój śpi własnie około 15 godzin na dobę.

U nas identycznie. w nocy wcale nie ulewa a w dzień przy fikaniu to sporo jeszcze jednak.

oj grzeszysz

Wiecie co? mój synek z dnia na dzień tak się rozwinął że w szoku jestem. Śmieje się na głos już codziennie, pięknie się bawi na macie - chwyta zabawki dwoma otwartymi dłońmi i tak świadomie je obraca w rączkach, głowę już trzyma jak stary i w pozycji na brzuszku i jak go na rękach trzymam to już nie muszę podtrzymywać. Miał dzisiaj czkawkę a mnie nie było to mąż mu dał wodę w butelce a on ponoć sam sobie butelkę trzymał przez dłuższą chwilę dwoma rączkami. No i dzisiaj dwa razy przekręcił się z plecków na brzuszek. W szoku byłam, z brzuszka na plecki to już mnie nie dziwi bo często to robi ale odwrotnie pierwszy raz dzisiaj. I to jak fajnie, przekręcił się i bach od razu głowa w górę i się rozglądał Jeju jakie ja już mam duże dziecko
twój chyba już wszedł w ten skok 14-19 tydzień. Właśnie moja z dnia na dzień jak weszła w ten skok to tyle nowych umiejętności nabrała. Za wyjątkiem przewrotów z plecków na brzuszek, ale on w tym wypadku to ewenement.

---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ściągałam kolor 3 lata temu i NIE POLECAM. Tragedia.

Kupilam dzis małej kurteczke w rozm 62 i kurna troche duza;/
poza tym tak mnie glowa boli...przez pogode .. aajjj chyba bdzie padac..

ide jutro do fryzjeraaaaaaaaaa tylko jak by tu sie obciąć hmmmm
Spokojnie podrośnie i będzie w sam raz. Moja ostatnio w kurteczkę na 68 się nie zmieściła dobrze że mam bluzę misiową na podszewce na 74
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 19:43   #1652
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nina, stąd mi się wzięło, że mam rodzinę w Niemczech i ostatnio rozmawiałam o żywieniu z kuzynką, która karmiła wg ich wytycznych. Tam prawie wszyscy karmią po 3. miesiącu warzywkami już i wydaje mi się, że ona wie, co mówi. Nawet głupie kaszki BD mają oznaczenia np "4.", co oznacza czwarty, a nie po czwartym.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 19:44   #1653
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Meneq bo pisalas, ze w japonii nie robi sie usg w ciazy. Stad moje pytanie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 19:51   #1654
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdusz Pokaż wiadomość
Wiecie co? mój synek z dnia na dzień tak się rozwinął że w szoku jestem. Śmieje się na głos już codziennie, pięknie się bawi na macie - chwyta zabawki dwoma otwartymi dłońmi i tak świadomie je obraca w rączkach, głowę już trzyma jak stary i w pozycji na brzuszku i jak go na rękach trzymam to już nie muszę podtrzymywać. Miał dzisiaj czkawkę a mnie nie było to mąż mu dał wodę w butelce a on ponoć sam sobie butelkę trzymał przez dłuższą chwilę dwoma rączkami. No i dzisiaj dwa razy przekręcił się z plecków na brzuszek. W szoku byłam, z brzuszka na plecki to już mnie nie dziwi bo często to robi ale odwrotnie pierwszy raz dzisiaj. I to jak fajnie, przekręcił się i bach od razu głowa w górę i się rozglądał Jeju jakie ja już mam duże dziecko
Ale super!!![/QUOTE]

zdolniacha
kiedy u nas to nastapi?
ale nie jest zle, dzisiaj duuuuzo smial sie i to na glos
Stary 2013-04-13, 19:54   #1655
nafiyqa
Zakorzenienie

szajka, mi sie wydawalo, ze meneq pisala, ze nie robi sie usg bioderek.

Czytam wlasnie "Dotyk Crossa" - to jest cos podobnego do Greya.
Jejku, jaka to przewidywalna szmira!! Jak laski moga sie tym zachwycac?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 19:56   #1656
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Wybaczycie mi

A tak z ciekawosci - w dzien jak czesto zmieniacie pieluchy?
przed karmieniami, czyli co 3 godziny

---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
to nieźle mój mam wrażenie że mógłby cały dzień leżeć z kupą i sam by się nie dopomniał płaczem

moj to samo, a siku to juz w ogóle ...
ale teściowa ma taką manię, że jak płacze to na pewno, dlatego że ma mokro .. i od razu jest zmiana pieluszki, nawet jeśli prawie nic tam nie ma
Stary 2013-04-13, 20:02   #1657
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
szajka, mi sie wydawalo, ze meneq pisala, ze nie robi sie usg bioderek.

Czytam wlasnie "Dotyk Crossa" - to jest cos podobnego do Greya.
Jejku, jaka to przewidywalna szmira!! Jak laski moga sie tym zachwycac?
Czytałam go swego czasu dużo

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-13, 20:12   #1658
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Jak tego dokonałaś?
Nina wysyłała pdf "Każde dziecko może nauczyć się spać" Wczoraj przeczytałam, zastosowałam to co dało się zastosować u trzymiesięczniaka i zaskoczyło Dziś już nawet nie marudził w łóżeczku, tylko pięknie sam się wyciszył i zasnął A w południe spał mi od 13 do 16

Cytat:
to nieźle mój mam wrażenie że mógłby cały dzień leżeć z kupą i sam by się nie dopomniał płaczem
Mój to samo

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Debrah wrzucam fotke wydaje mi sie, ze plecki sa ok zaokraglone? W sumie bardziej juz chyba sie nie da a jestem przewrazliwiona na tym punkcie. Jezeli chodzi o wysokosc to mi wyszlo idealnie dzisiaj
Ja też muszę się odważyć

Wreszcie Michał robi dłuższe przerwy między posiłkami, bo już nie wyrabiałam, czasem co godzinę chciał jeść a wczoraj karmiłam w ciągu dnia 4 razy i dwa razy w nocy, bo dojadania nie liczę Oby tak zostało.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:15   #1659
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość

zdolniacha
kiedy u nas to nastapi?
ale nie jest zle, dzisiaj duuuuzo smial sie i to na glos
To mój tylko magdusz coś źle zacytowała, hihi.

Wasze ulewy przyszły do mnie

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:
Nina wysyłała pdf "Każde dziecko może nauczyć się spać" Wczoraj przeczytałam, zastosowałam to co dało się zastosować u trzymiesięczniaka i zaskoczyło Dziś już nawet nie marudził w łóżeczku, tylko pięknie sam się wyciszył i zasnął A w południe spał mi od 13 do 16
Ninka ja też chce ten pdf
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:18   #1660
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

to nie nasze na pewno
bo u nas bez zmian niech sie to juz skonczy, moze ten debridad zadziala, od wtorku podaję ..

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:

naisz coś więcej.. jestem ciekawa ...
my od początku kładliśmy młodego o 19 do łóżeczka, jak dodaliśmy do tego codzienną kąpiel to ustalił mu się sam rytm ..
najpierw jeszcze buntował się i było noszenie na rączkach - odkładanie - łacz - wyciąganie - noszenie i tak po godzinie usypiał ..
póżniej był taki etap, że podczas karmienia zasypiał, odkładałam i nie było dziecka niestety ten czas się skończył
ale teraz po karminieu odkładam i sobie leży z pieluchą, pomarudzi trochę i zasypia sam, albo kilka razu muszę podać wypadającego smoczka ...
nie jest najgorzej - odpukać
Stary 2013-04-13, 20:20   #1661
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
to nie nasze na pewno
bo u nas bez zmian niech sie to juz skonczy, moze ten debridad zadziala, od wtorku podaję ..[COLOR="Silver"]

[
hihi o pogodę mi chodzi a co do ulewania to u nas debridat nie pomógł
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:21   #1662
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
hihi o pogodę mi chodzi a co do ulewania to u nas debridat nie pomógł
aha, u nas nic nie pomaga ... więc niepotrzebnie robię sobie nadzieję ...

a propos tego ulewania ... mam wrażenie, że wszytskie slinaczki śmierdzą juz strasznie .. tak jakby się nei dopierały
Stary 2013-04-13, 20:24   #1663
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie odnośnie kupki. Moja kruszyna jakiś czas temu zaczęła robić bardzo rzadkie, az było słychac jak robi (jak dorosły przy biegunce), do lekarza poszłam, kiedy po nich zaczęła robić takie papkowate/piankowe parę razy pod rząd - kolejne jeszcze w trakcie mycia. Miała też parę krostek na buzce. Lekarka kazała odstawić mleko i białko, krostki sobie zeszły (ale one podobno nie groźne, jakiś niemowlęcy rumień tylko, a nie alergia), 2 tyg. minęły kupki się nie zmieniły więc lekarka kazała wrócić do nabiału. Obecnie papki-kupki nie ma, ale znowu są takie rzadkie/galaretowate, w sumie teraz nie wiem, którymi miałam się przejmować. Dodam, że karmię kp tylko.
Może są mamy, które mają podobnie i to poprostu uroda dziecka?Może tak być, że to normalne?? Albo, czy moze być skaza białkowa bez zmian skórnych
po pierwsze witam nowa mamusie

a odnoscie kupki to u Nas jest niestety podobnie, tez karmimy sie tylko kp, a rzadkie kupki zaczely sie tak mi sie wydaje od podawania kropli na brzuszek (dajesz jakies?) takze u Nas jest kupka raz na kilka dni ale jak juz jest to glowa mala - przelewa sie wszedzie ;/

Cytat:
no więc to jest tak że nie trzeba nikomu mówić o tym bo każdy jak przychodzi do kogoś do domu to sam z własnej inicjatywy zdejmuje buty po wejściu do domu w korytarzu zanim przejdzie do pokoju. to takie naturalne dla każdego raczej, zdejmuje kurtkę i od razu buty.
U Nas jest tak samo, raczej kazdy sam buty sciaga

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Maja dziś się przekręciła z boczku na brzuszek
pieknie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
mam pytanko-jak spacerujecie i est slonce (wiem wiem, rzadki widok ale jednak ) i pada na wozek to zaslaniacie jakos dzieciaczkom oczy? bo moj wczoraj jakos tak sie meczyl i meczyl, przynajmniej tak mi sie zdawaloze go to meczy. co wtedy robicie?
jak swieci slonko a spi to nei zaslaniam niech zazywa sloneczka, a jak bardzo mu przeszkadza to tetrowka na wozek

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
podaje sie od 8 dnia do 3 m-ca
no wlasnie ale do poczatku 3 miesiaca czy do konca ??

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:32   #1664
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nina, stąd mi się wzięło, że mam rodzinę w Niemczech i ostatnio rozmawiałam o żywieniu z kuzynką, która karmiła wg ich wytycznych. Tam prawie wszyscy karmią po 3. miesiącu warzywkami już i wydaje mi się, że ona wie, co mówi. Nawet głupie kaszki BD mają oznaczenia np "4.", co oznacza czwarty, a nie po czwartym.
Słuchaj jak uważasz, że tak lepuiej będzie dla twojego dziecka to możesz podawać po 3 miesiącu. Każdy robi jak uważa nikt nikomu nic nie narzuca. Na necie jest masa wątków o tej tematyce i naprawdę każdy robi jak mu się podoba. Np. Moje rodzeństwo było właśnie jeszcze karmione tym starym schematem od 4 miesiąca i wiem że przed 2007 rokiem się tak żywiło.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-13, 20:33   #1665
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
po pierwsze witam nowa mamusie

a odnoscie kupki to u Nas jest niestety podobnie, tez karmimy sie tylko kp, a rzadkie kupki zaczely sie tak mi sie wydaje od podawania kropli na brzuszek (dajesz jakies?) takze u Nas jest kupka raz na kilka dni ale jak juz jest to glowa mala - przelewa sie wszedzie ;/
witam
dopiero po tych rzadkich kupkach włączyłam lakcid, ale lekarka zmieniła na dicoflor 30, ale nic sie nie zmieniło. Od wczoraj podaję biogaie bo małą coś bączki męczyły, ale póki co kupka dalej śluzowato wodnista Teraz jest o tyle inaczej, że nie ma ich codziennie, ale co 2 dzień. W środę mamy lekarza zobaczymy, co tym razem powie. Bo to chyba jednak nie jest normalne

Magdusz a jak jest z dietą matki przy kp w Autralii? Meneq pisała, że u nich w zasadnie nie ma czegoś takiego, i mamy jedzą wszystko, ciekawa jestem jak to jest w innych częściach świata

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2013-04-13 o 20:35
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:36   #1666
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
to nie nasze na pewno
bo u nas bez zmian niech sie to juz skonczy, moze ten debridad zadziala, od wtorku podaję ..

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

naisz coś więcej.. jestem ciekawa ...
my od początku kładliśmy młodego o 19 do łóżeczka, jak dodaliśmy do tego codzienną kąpiel to ustalił mu się sam rytm ..
najpierw jeszcze buntował się i było noszenie na rączkach - odkładanie - łacz - wyciąganie - noszenie i tak po godzinie usypiał ..
póżniej był taki etap, że podczas karmienia zasypiał, odkładałam i nie było dziecka niestety ten czas się skończył
ale teraz po karminieu odkładam i sobie leży z pieluchą, pomarudzi trochę i zasypia sam, albo kilka razu muszę podać wypadającego smoczka ...
nie jest najgorzej - odpukać
Generalnie chodzi o to, aby nauczyć dziecko zasypiania bez pomocy, czy to noszenia, szuszania, trzymania za rączkę, stania koło łóżeczka bujania itp. Po prostu wkłada się do łóżeczka rozbudzone dziecko i ono ma samo zasnąć.
Stary 2013-04-13, 20:38   #1667
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Generalnie chodzi o to, aby nauczyć dziecko zasypiania bez pomocy, czy to noszenia, szuszania, trzymania za rączkę, stania koło łóżeczka bujania itp. Po prostu wkłada się do łóżeczka rozbudzone dziecko i ono ma samo zasnąć.
o to u nas jakos to samo poszlo ..
ktoregos wieczoru mialam juz dosc noszenia na raczxka i placzu, odlozylam do lozeczka i sam zasnal ..
teraz tylko denerwuje mnie ten smoczek... bo co chwile wypada mu i jest krzyk, a ja musze byc w pogotowiu

moglabys podeslac ten pdf na maila?

edit:
ono ma samo zasnac ... a jak sie buntuje, placze, krzyczy w nieboglosy to co w takiej sytuacji robic .. bo to tak latwo mowic, ze ma zasnac samo

Edytowane przez blogerka
Czas edycji: 2013-04-13 o 20:39
blogerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:40   #1668
litllesweetangel
Lurker ;)

Lady Pietraszko mial caly czas glowke w srodku? Bo ja sie balam, ze kluska tam mi sie udusi taka zakryta ta chusta.

My dzis tez bylismy na chustowym spacerze, tylko ze mala nosil TZ . Bylismy w sklepie i jakis kretyn chamsko zmierzyl TZa, z gory do dolu, podszedl do kumpla i zaczal cos gadac o TZ. Bylam tak w☠☠☠☠iona ze gdyby to nie byl sklep to chyba bym go skrzywdzila...

W ogole w ciazy i teraz stalam sie taka hmm agresywna? Normalnie pozabijalabym krzywo gapiacych i rzucajacych sie o cos ludzi.

Szaja zla kobieto, zjadlabym ciaacho

Deli u nas po odstawieniu BioGai kupy co chwile, ale my karmimy mm, nie wiem czy to ma jakis zwiazek.

Nawijka Grey tez szmira ale z nudow poczytac mozna :P ( czytalam cala trylogie)

Dzis ostatni kebab od poniedzialku odchudzamy sie z TZ
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0118.jpg (94,7 KB, 61 załadowań)

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:43   #1669
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja jak zapomne(a czesto sie zdarza) to poprostu sprawdzam ktory cyc jest twardszy i tym karmie
ja dokaldnie robie tak samo

Cytat:
Dziewczyny o ktorej kapiecie maluchy? Bo tak sie zastanawiam czy nie przesunac kapieli na wczesniejsza godzine...
18.30 - 19

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
jak mi libido wskoczy na mój poziom to ja chcę byc specjalistą od seksu
a no zgadza sie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak u Was jest ze zmianą pieluszek w nocy? Przy kazdym karmieniu? a jak karmicie na leżąco to wstajecie i bierzecie dziecko do odbicia i przebrania??
Uciekam spać, jutro Was poczytam
jak nie przysnie od razu i sie wierci to siadam i go odbijam na raczkach, a pieluche zmieniam po pierwszym spaniu czyli po ok 5 - 6 h i pozniej dopiero nad ranem
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40289039]Chwalę się

http://www.dzieciologia.blogspot.com...-z-agatka.html[/QUOTE]

mmm zjadlabym

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:43   #1670
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nina, no ja właśnie nie wiem, jak lepiej, ehhh. I bądź tu człowieku mądry.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:45   #1671
blogerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Lady Pietraszko mial caly czas glowke w srodku? Bo ja sie balam, ze kluska tam mi sie udusi taka zakryta ta chusta.

My dzis tez bylismy na chustowym spacerze, tylko ze mala nosil TZ . Bylismy w sklepie i jakis kretyn chamsko zmierzyl TZa, z gory do dolu, podszedl do kumpla i zaczal cos gadac o TZ. Bylam tak w☠☠☠☠iona ze gdyby to nie byl sklep to chyba bym go skrzywdzila...

W ogole w ciazy i teraz stalam sie taka hmm agresywna? Normalnie pozabijalabym krzywo gapiacych i rzucajacych sie o cos ludzi.

Szaja zla kobieto, zjadlabym ciaacho

Deli u nas po odstawieniu BioGai kupy co chwile, ale my karmimy mm, nie wiem czy to ma jakis zwiazek.

Nawijka Grey tez szmira ale z nudow poczytac mozna :P ( czytalam cala trylogie)

Dzis ostatni kebab od poniedzialku odchudzamy sie z TZ
brawa dla tż - odważny
Stary 2013-04-13, 20:49   #1672
Delicjanka
Zakorzenienie

juhuuuu mała zrobiła qpe! nie byla idealnie pomarańczowa ale nie była też rzadka acha i nie bylo sluzu ! ! co ostatnio się jej zdarzało takie robić no i jak zrobiła pierwszą ture to zapłakała mi przy przebieraniu i czasem ją biore z gołą dupką i nosze... no ale jeszcze sie nie zdarzyło zeby na mnie narobiła tak wiec cała ręka cała bluzka.................. szybko babcie wołam podawala mi chusteczki a ta wciąż robi i robi ale jaką miała ulge bidulka moja polozylam ją chwilke sie posmiała i znowu qpa

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2013-04-13 o 20:51
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:51   #1673
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Wyślij mi na PW maila

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2013-04-13, 20:52   #1674
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
ktoregos wieczoru mialam juz dosc noszenia na raczxka i placzu, odlozylam do lozeczka i sam zasnal ..
teraz tylko denerwuje mnie ten smoczek... bo co chwile wypada mu i jest krzyk, a ja musze byc w pogotowiu

edit:
ono ma samo zasnac ... a jak sie buntuje, placze, krzyczy w nieboglosy to co w takiej sytuacji robic .. bo to tak latwo mowic, ze ma zasnac samo
Wyślij mi adres mailowy na pw.
No właśnie tam to wyjaśnione jest, ja Miśkowi nie dałam płakać, trochę pomarudził, ale jak zaczynał płakać i nie uspokoił się brałam na ręce, uspokajałam i kładłam spowrotem do łóżeczka.
Stary 2013-04-13, 20:54   #1675
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;40289039]Chwalę się

http://www.dzieciologia.blogspot.com...-z-agatka.html[/QUOTE] mniam mniam
Ja właśnie wcinam smietankowego torta bo u dziadka na urodzinach był i dostalam do domu

Cytat:
Dziewczyny za chiny was nie nadrobię! Naprodukowałyście że ho ho!
Chciałam się pochwalić, nauczyłam Misia spać w łóżeczku! Ewidentnie lepiej mu się śpi, przede wszystkim dłużej. Ze mną jak spał to się ciągle na jedzenie budził. A dziś o 20 zasnął, potem pobudka o 2 i o 6. Potem pospał prawie do 9
Oby dziś też tak fajnie było.
Nina dzięki za książkę

Byliśmy dziś u Prababci Michałka, obchodziła wczoraj 90 urodziny Oj ale tam ludzi było, a młody nie miał drzemki i bardzo zmęczony, taki koncert dał że szok W aucie zasnął jak zabity.

Szaja super karpatka, ja wczoraj śmietanowca piekłam bo mąż miał urodziny
Ja też moją nauczyłam ! tzn musze jeszcze trzymać za rączke ale już jest ok i też dłużej przez to śpi jak zasypiała obok mnie i spała obok to budziła się szybko kolo 1:40 a teraz 3-4

Cytat:

moja też ale ona mniej więcej robi kupki o stałych porach Wasze dzieci też tak? pierwsza po nocy kolo 12-13 a potem następna okolo 16 kiedyś kupa była co każde przebranie i w nocy tez a teraz nie i już rzadko przebieram w nocy
Cytat:
no to moja tak ma i nie musiałam jej uczyć w sumie po prostu ja odłożyłam zgasiłam światlo i siedziałam przy niej a teraz juz w sumie nawet czasem nie siedze ale wydaje mi się że mam po prostu dobry egzemplarz do takiej "nauki" bo specjalnych trikow nie uzywałam.

Co do rozszerzania diety ja sie tam nie znam ale jest sens tak szybko obciążać organizm maluszka? chyba nie ma sie do czego śpieszyć?

Kuzynka tz napisała mi że ma dla mnie nosidełko, ciekawe czy wisiadło czy nie

http://www.youtube.com/watch?v=r58Sn...ature=youtu.be

Aha jeszcze chciałam napisać, że dlaczego przejmujecie sie tym wychodzeniem w chustach?? przecież to normalka naprawde interesuje Was co pomyślą ludzie lub czy się będą gapić? na mnie gapią się całe życie bo albo se zrobie czerwone wlosy albo wyjde w różowych spodniach albo z tż idziemy on czerwone gacie ja zielone i naprawde nie ma sie co przejmować innymi i nie zwracam na to uwagi a jak ktoś zachowuje się tak jak Ci co komentowali tż little to szkoda mojego czasu by bylo na zwracanie na nich uwagi... ja bym jedynie się bała że mała się rozpłacze w tej chuście i co odwiazywac na srodku drogi i na rekach z nia isc?

Edytowane przez bokeh
Czas edycji: 2013-04-13 o 21:00
bokeh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 21:02   #1676
LadyWhisper
Zakorzenienie

Odp: Mamusie styczniowo-lutowe 2013 cz II

Little Maly mial na glowce kaptureknie chuste

A nasz potrafi zasnac sam w sumie od samego poczatku, jedynie jak jest tak straszliwie zmeczony to trzeba usypiac

Apropos spania, Maly przestawil sobie godziny, o 18 robil sobie drzemke 40 min zawsze, a teraz - zasnal o 18 i do tej pory spi

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 21:03   #1677
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Ja też moją nauczyłam ! tzn musze jeszcze trzymać za rączke ale już jest ok i też dłużej przez to śpi jak zasypiała obok mnie i spała obok to budziła się szybko kolo 1:40 a teraz 3-4

moja też ale ona mniej więcej robi kupki o stałych porach Wasze dzieci też tak? pierwsza po nocy kolo 12-13 a potem następna okolo 16 kiedyś kupa była co każde przebranie i w nocy tez a teraz nie i już rzadko przebieram w nocy

no to moja tak ma i nie musiałam jej uczyć w sumie po prostu ja odłożyłam zgasiłam światlo i siedziałam przy niej a teraz juz w sumie nawet czasem nie siedze ale wydaje mi się że mam po prostu dobry egzemplarz do takiej "nauki" bo specjalnych trikow nie uzywałam.

http://www.youtube.com/watch?v=r58Sn...ature=youtu.be
Fajnie tak, aż urosłam z dumy jak mi się udało Wcześniej zasypiał tylko wyłącznie przy piersi albo na rękach! I w jeden dzień się przestawił.
Hania cudna, i jak fajnie się bawi
Stary 2013-04-13, 21:03   #1678
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

edit:
O, to moj egzemplarz taki jest

Nawet teraz - bujanie, szuszanie, cyc, smoczek nie pomaga - nawet z tym nie potrafi od godziny zasnac. A co dopiero w lozeczku sam...

Nie mam sil

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2013-04-13 o 21:04
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 21:03   #1679
LadyWhisper
Zakorzenienie

Little ale chamstwo

Bokeh cudowna jest Hania
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 21:04   #1680
Ifwka
Zakorzenienie

Hsu dziewczyny u mnie dzisiaj sajgon, Tz wymieniał okno na drzwi balkonowe, wycinal ścianę, wiercil, ciol itp, a wieczorem sprzątanie po tym wszystkim. Dobrze że jest mama to mi gotowala obiad, upiekla szarlotke, no i zajmowała się.prawie cały czas Oliwka.
Co do holywood podawalam na początku potem przestalam i zaczęły się bolesne kupiony no i od dzisiaj znowu biogaia. Dodatkowo infacol przed każdym karmieniem. Mała zaczela robić trochę wodniste qupy i nie wiem.z czego dużo soku jablkowego pije może to od tego????
Podeslijcie linka do tego per.
OMG wywalilo mnie z wizaza ale zapamiętał to co pisałam uffff.
Dzisiaj mój dziec wyjątkowo spokojny, spał ładnie, jadł w końcu ładnie bez cyrkow, i doszlam do wniosku że ona chyba była głodna a ja miałam mało mleka jak ja karmilam częściej niż co 2 godziny. Bo teraz pilnuje i staram.sie te 2 godziny trzymać i jest w miarę ok.
Co do usypiania to karmie po kapaniu, i dokarmiam jeszcze swoim albo mm, odbija, chwilke na rękach i do łóżeczka.
Mi polozna mówiła żebym w.4 miesiącu zaczela.rozszerzać jak chce potem.do pracy wracać.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości