Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-13, 21:18   #4801
Sojka1990
Zadomowienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Ja dzis za glowe sie zlapalam.. slonce pieknie swieci, w cienuu 15stopni.. idzie babcia z nuemowlakuem w wozku na oko 4miesiace mialo i tak: pokrywa od gondoli, zimowy gruby koc, spod koca bylo widac po kapturze ze dziecko w zimowym kombinezonie, a sama w rozpietej wiatrowce i cieniutkiej bluzce bo jej nawet cyckonosz przeswitywal

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

A zoska dzis z babcia na spacerze w bodach z dlugim rekawem i bezrekawniku byla. (Kuzwa czemu wbtelefonie nie mam opcji na taoatalku edycji wpisu tylko dodaje mi kazdy oddzielnie :/

Stary 2013-04-13, 21:21   #4802
asiejka86
Rozeznanie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Bratowa na dziś ma termin, a Kacperkowi się nie spieszy. Kochany chłopiec, ciocia Monika wygra flaszeczkę jak się urodzi po terminie

Ej no, każda z nas ma prawo do decydowania o tym czy będzie, czy nie karmić. Teraz jest nagonka, że karmienie piersią tylko i wyłącznie i w ogóle och, ach. Ale jeśli któraś z mam nie chce tego robić, to co w tym złego? Bliskość zapewnia się nie tylko przez karmienie. Bo co? Nakarmi i odkłada na kolejne 3 godziny do następnego karmienia? No nie, jest z dzieckiem i jest bliskość. Także Ulka bez jaj ale podjęłaś swoją decyzję i każdy powinien ją uszanować.
Swoją drogą, to ja już nie raz jestem zmęczona tym karmieniem, no może nie karmieniem konkretnie ale odciąganiem, bo Matiś od 16-tej do 2-giej piersi nie dostaje więc w między czasie muszę odciągnąć i tak wieczorem spędzam w łazience pół godziny na odciąganie. I to mnie już denerwuje powoli. Poza tym wybrzydza mi dziecko ostatnio na cyca, z butli moje mleczko je, cyca opróżni, dam drugiego, opróżni i zaczyna się batalia, kończy się na dojadaniu z butli.

Fajne

Jestem za tym na nowy wątek

Mam te same dylematy.
Trzymam kciuki za flaszeczkę. I cieszę się, ze nie tylko ja mam dylematy ubraniowe
asiejka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 21:43   #4803
colds
Zakorzenienie

Też nie wiem jak ubrać Melkę, tym bardziej, że Jej płaszczyk jest za duży na Nią jeszcze
Stary 2013-04-13, 22:04   #4804
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Mam te same dylematy.
Też mam problem z ubieraniem Alicji bo ta pogoda i temperatura taka zdradliwa teraz Raz gorąco że się z człowieka leje, a jak słońce się schowa i powieje wiatr to aż telepie Dzisiaj na spacerze Alicja była w tym co po domu - legginsy, body z krótkim i cieniutka bluzka, na to taki wiosenny welurowy kombinezon grubości dobrej bluzy. Ja byłam w wiosennym płaszczyku a pod spodem miałam bluzkę z krótkim i przez większość czasu mi chłodno było.
Jutro jadę jej kupić jakieś takie cienkie chustki pod szyję bo ma tylko grube polarowe.
I wiecie co, mam problem z ubieraniem jej bucików. Ma takie grubiutkie stópki że ciężko jej cokolwiek na nie wcisnąć
Stary 2013-04-13, 22:13   #4805
Asiuulka89
Zakorzenienie

Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Zuza dzisiaj jako dodatek na dwór miała cienka kurtkę bez czapki Jaś cienka czapkę, body z długim i na to grubsza wiosenna kurtkę u nas było 14 stopni w cieniu czapka była z tego względy ze rano jeszcze miał gorączkę... Myśle ze za jakieś dwa dni czapki idą do szafy
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 22:22   #4806
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Tytul od mojego tzta na moja prosbe aby cos zrymowal "mamy uszatego grubaska, szkoda ze nie ma kutaska"

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja mam serdelka, dobrze ze ma kutaska a nie boberka :hahaha:

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Dzieci raczkowac zaczynaja w domku , a mamy sie chwalą tym na piątym wątku

następna: hahaha:

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Też mam problem z ubieraniem Alicji bo ta pogoda i temperatura taka zdradliwa teraz Raz gorąco że się z człowieka leje, a jak słońce się schowa i powieje wiatr to aż telepie Dzisiaj na spacerze Alicja była w tym co po domu - legginsy, body z krótkim i cieniutka bluzka, na to taki wiosenny welurowy kombinezon grubości dobrej bluzy. Ja byłam w wiosennym płaszczyku a pod spodem miałam bluzkę z krótkim i przez większość czasu mi chłodno było.
Jutro jadę jej kupić jakieś takie cienkie chustki pod szyję bo ma tylko grube polarowe.
I wiecie co, mam problem z ubieraniem jej bucików. Ma takie grubiutkie stópki że ciężko jej cokolwiek na nie wcisnąć

miałam to samo z Wiktoremjak jeszcze nie umiał chodzić to zakładałam mu tylko skarpetki
do dzisiejszego dnia mam problem ze znalezieniem odpowiednich butów

dzieci śpią od dawna a ja się kręcę i zasnąć nie mogę
posiedzę w necie aż sie bateria w kompie wyczerpie

apropo komputera-wczoraj siedziałam na łóżku a o obok mnie Pola.laptop byl otwarty i sobie pstrykala paluszkami po klawiszach,nagle patrze a ona klawisza w rączce trzyma,wydłubała go paluszkami szperowitka moja,dobrze,ze zauwazylam bo by go zjadla

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 22:41   #4807
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Tamlin kciuki za flaszeczke .

dobranoc

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 23:58   #4808
colds
Zakorzenienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Teraz zaczna sie problemy z bucikami.. my musimy jakas fajna czape, butki i chustke kupic.. macie cos fajnego na oku????

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-14, 08:09   #4809
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Haaaaj
U nas dzis pochmurno cos... jak na razie to 10 stopni... moze sie wypogodzi a moze nie
Jezeli o ubieranie i babcie chodzi to ja wam powiem zenmialam wlasnie spiecie z babcią na ten temat wczoraj jak temp[eratura w ciniu byla 18 stopni... No i dziecko moje babka ubrała jak na zime i jeszcze w wózku na kocu grubym akrylowym lezalo... no to ja pacze i mówie ze za grubo ubray... załozyłam dziecku rajtuzy, spodenki ogrodniczki pod tym miał body z długim rękawem, do tego trampki a na wierzch czapke azurową taką i polarowa bluze... na kocu został ale zanim doszłam do konca uliucy to koca sie juz pozbylam bo bylo serio gorąco... moja mama jeszcze kazała brac pokrywe od wózka i kocyk kocyk cieniutki wzielam do torby na wszelki wypadek bo mialo padac wiec gdyby sie zimno zrobilo to zebym miala cosik nie? ale pokrywy nie brałam... i powiem wam ze ta bluza z polaru za gruba tysz była no i musiałam małemu troche rozsunąć bo był goracy normalnie.. czapke miał bo podziębiony lekko no to na wszelki wypadek włozyłam choociaz zastanawaiłam sie czy nie zdjąc... jak wróciłam ze spacerku to mały jeszcze spał wiec babcie wystawilam z nim na taras abu go poilulała a ja poszłam jesc obiad... zaznaczam ze u nas na tarasie w tym czasie to chyba ze 30 stopni bylo... no ja wychodze sprawdzic jak maluy patrze a tem po szyje kocem przykryty... jak sie zbulwersowalam to mama moja zemial chlodne raczki... ja pacze a on gorący jak piec a moja mama se w krótkim rękawku stoi ... no rece mi opadły zabralam koc do domu i powiedziałam ze dziecko zapiecuszy tak ze w lato bede go musiał w kombinezonie wozic....
to samo jak wracalam ze spaceru i mijam pare z dzieckiem takim moze ze 2 miesiące.. i tez no masaaakra.... dziecko kurde w głebokim wózku opatulone w gruby koc w grubejk czapoie i kombinezonie zimowy po kapturze poznałam i jeszcze do polowy okryte pokrywa od wózka... masakra.... aoni w bluzkach samych....
Naqtus byl i tak za grubo ubrany na spacer bo przypomnialam sobie ze na początku października jak na pierwsze spacery chodzilam to ubierałam go w body z długim , rajtuzy cienki wiosenny kombinezon, skarpety grybe bo kombinezon bez stopek i cieniutka azurkowa czapeczke... mama walczyla ze mna bym kocem okrywala go jeszcze i okrywalam pamietam ale jak sie od domu oddaliłam to siup kocyk hehehe bo serio bylo goraco... 18 stopni pamietam... wiec teraz nat starszy to tysz go juz tak grubo nie ubiorw wiwcej
Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość

następna: hahaha:

miałam to samo z Wiktoremjak jeszcze nie umiał chodzić to zakładałam mu tylko skarpetki
do dzisiejszego dnia mam problem ze znalezieniem odpowiednich butów

dzieci śpią od dawna a ja się kręcę i zasnąć nie mogę
posiedzę w necie aż sie bateria w kompie wyczerpie

apropo komputera-wczoraj siedziałam na łóżku a o obok mnie Pola.laptop byl otwarty i sobie pstrykala paluszkami po klawiszach,nagle patrze a ona klawisza w rączce trzyma,wydłubała go paluszkami szperowitka moja,dobrze,ze zauwazylam bo by go zjadla
Nooo witaj w klubie u mojego ojca w lapie 2 miesiące temu nat zeskrobał 3 klawisze i obrócił pulpit w bok hehehehe na szczescie dziadkowi naprawilam... mi kiedys klawisza wydrapal tysz ale naprawilam a kilka dni temu urwał mi ALT lewy na amen juz hehehehe bo on tak drapie tą klawiaturehehehe i wszystkie guziki lecą

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

ja mam dla natusia trampki z takie wysokie wiązane i te mu zakładam teraz bo do chodzenia trza dziecku chyba sztywne butki a te sa takie wiecie do wózka ino tylko a wogóle uwazam ze jak cieplo jest to takiemu maluszlkowi najlepiej z nunkami bez butów.. jak nie chodzi jeszcze takie słodkie stópenki rozkoszne hehehehe

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 08:43   #4810
lidka0308
Zadomowienie

Hej dziewczyny!

nie wiem, kiedy uda mi się nadrobić was, bo w tygodniu dużo pracuję a weekend poświęcam Lili, która coraz więcej chce się bawić i cudnie spędzamy razem czas

mamy już dwa zęby, dziś właśnie wypatrzyłam tego drugiego

wczoraj zrobiliśmy małej zdjęcia do dowodu, bo w maju chcemy pośmigać do Damiana brata do Niemiec

no i w sumie tyle u nas

na telefonie podczytałam, że dzieciaczki znowu chorują
pamiętam, że Natuś i Zuzia, więc zdrówka dla maluszków
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 08:45   #4811
lukrecja_25
Wtajemniczenie

oooooo no to gratulejszon żabóóóów U nas są 3 i 2 w drodze heheh jeden juz sie przebił a drugi przeswituje i wywołuje ślinotok hehehehe za chwile moje dziecko bedzie mialo 5 ząbalów to wiecej niz mamusia ma zartcik taki :hahaha;

bloguję
Stary 2013-04-14, 08:49   #4812
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiejka86 Pokaż wiadomość
Dziekuję za odpowiedź

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Buziaki dla wszystkich chorutkich maluszków - dużo zdrówka życzę

A u mnie dziś pada - co ja mówię - leje Wstałam wcześniej żeby ugotować małej obiad, deser i zrobić coś dla siebie i męża, bo świeciło słońce. I jak zrobiłam i chciałam nas wyszykować na spacerek to zaczęło padać - no nic tylko

Gratulacje dla maluszków za ich postępy

Mamusie które już nie karmią - po jakim czasie od calkowitego odstawienia dostałyście okres?

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Weszłam na stronkę, poczytałam i się poryczałam - niesamowici ludzie. I ten sms tatusia po usłyszeniu diagnozy - coś wspaniałego. Podziwaim i skaczę pod sufit z radości, że moja malutka jest zdrowiutka.
ja dostałam okres po okołu miesiącu od zaprzestania karmienia i był raczej taki normalny jak przed ciążą, no może drugi dzień był taki bardziej intensywny pod względem krwawienia ale poza tym tragedii i krwawej masakry nie było

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Zdrówka dla małego

Dziękujemy

Ojjj też dużo zdrówka

Dzień dobry

Wczorajsze przyjęcie dla Gracjanka sie udało
mały był przeszczęśliwy
torcik mu sie bardzo podobał,najpierw zapaliliśmy fontanne,później kwiatka z muzyką i świeczkami kręcącymi sie w koło a na końcu zdmuchnął świeczkę .
Przy stole go nie było tak był zajęty zabawą z goścmi u siebie pokoju.
A jak szykowałam wszystko mówi do mnie :
dziękuję mamo!
za co ?
za urodziny

Tak więc dzień był udany,jeszcze dzisiaj dokończyłam porzadki.

Fabiś dzisiaj w końcu sięgnął stopką do buzki i intensywnie próbował je ssać . Tak go to zmęczyło,że poszedł spać .
spóźnione ale jak najbardziej szczere życzonka urodzinowe dla Gracjanka
Stary 2013-04-14, 08:52   #4813
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
ja mam podobne zdanie. tez nie karmiłam, sprobowalam ale to nie dla mnie bylo

oj ja tez!! za to zdrówka dla Ciebie
Dzięki dziewczyny dobrze wiedzieć że nie jestem jedyna

Debiut w spacerówce zaliczony,dzieciuchy zadowolone,grzeczne jak aniołki
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 09:06   #4814
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.

Lena u dziadków, mąż na rybach a ja mam wolne
i jest cudownie

uwielbiam moje dziecko ale czasem po całym dniu nieobecności kocham je jeszcze bardziej

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

dzisiaj zamówię puzzle pianowe i spacerówkę typu parasolka, muszę pobuszować po allegro.
przy okazji wygrzebię coś dla siebie
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 09:29   #4815
Lewek
Zakorzenienie

Cześć Laski

Cytat:

A i jeszcze jedno pytanie - chcę kupić puzzle piankowe - może któraś polecić konkretną firmę, jakiś link?
ja kupiłam takie puzle są ok, duże, z grającymi elementami, choć jeden już przestał

Co do ubierania dzieciaczków to my wczoraj ubraliśmy w bodziaka, grubsze spodnie, skarpetki, bluzę polarową i czapeczkę, a na wózek kocyk. Zresztą zaraz Wam wrzucę foty na klub W sumie to w trakcie spaceru zrobiło się jakoś chłodno, że wystraszyłam się, że przeziębi się maleństwo moje i biegiem do domu ruszyliśmy. Także ja nie wiem czy nie przegięłam w drugą stronę.

A co do karmienia piersią, to wydaje mi się, że mi się mleko kończy Mały się podpina co chwilę i jakoś krótko ssie, cycki mam flaki, muszę ściągnąć i sprawdzić ile to tam tego wylatuje. Dobrze, że w końcu w miarę załapał jedzenie łyżeczką, bo ciężko do tej pory było, a już miesiąc prawie ćwiczymy Ale zjada tyle co kot napłakał..
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 09:31   #4816
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no i ja chce te puzzle piankowe, ale ja chyba wybiore sie dzis do galerii korona tam fajny sklep jest z zabawkami i ceny konkurencyjne z allegro porównywalne ino bez kosxtów wysyłki... i chyba tam kiedys widziała puzzle te za 15 zł jakos tak.... no to jak ony do nas dzis przyjdzie i bedzie moze jakaś kase miał ( bo moja do wtorku kuwa zsblokowana) to sie wybierzemy i kupiy jejeje

bloguję
Stary 2013-04-14, 09:31   #4817
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

i jest cudownie

uwielbiam moje dziecko ale czasem po całym dniu nieobecności kocham je jeszcze bardziej

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

dzisiaj zamówię puzzle pianowe i spacerówkę typu parasolka, muszę pobuszować po allegro.
Ja jeszcze nie miałam okazji być sama całkiem Ale z pewnością fajne są takie dni.
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 09:38   #4818
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a to nat na wczorajszym spacerze w swej smiesznej obciachowej czapoce chcials ie z niej nawet rozebrac bo wstyd tak isc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_000533.jpg (192,5 KB, 63 załadowań)

bloguję
Stary 2013-04-14, 10:03   #4819
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
no i ja chce te puzzle piankowe, ale ja chyba wybiore sie dzis do galerii korona tam fajny sklep jest z zabawkami i ceny konkurencyjne z allegro porównywalne ino bez kosxtów wysyłki... i chyba tam kiedys widziała puzzle te za 15 zł jakos tak.... no to jak ony do nas dzis przyjdzie i bedzie moze jakaś kase miał ( bo moja do wtorku kuwa zsblokowana) to sie wybierzemy i kupiy jejeje
Lucia jak jakieś wybierzesz to daj znać jaka firma i czy warto.
i obwąchaj czy chińszczyzną nie zalatują bo niektóre tak dają, że porzygać się można.
ja poszukuję jakiś tańszych bo potrzeba mi kilka kompletów bo na parterze wszędzie gres na podłodze...
niby miało nie być dziecka więc się nie myślało o tym a teraz mam niemały problem...

ostatnio Lena mi się sturlała z kołderki, którą mam rozłożoną w salonie i poleciała buzią na płytki, na szczęście zdążyłam ją podnieść zanim uderzyła noskiem.

strach pomyśleć jak zacznie raczkować

Cytat:
a to nat na wczorajszym spacerze w swej smiesznej obciachowej czapoce chcials ie z niej nawet rozebrac bo wstyd tak isc
czapa zabójcza

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie miałam okazji być sama całkiem Ale z pewnością fajne są takie dni.
są super
początkowo miałam opory by oddać Lenę na cały dzień ale jak się przełamałam to co tydzień ją puszczam
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:26   #4820
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
ja dostałam okres po okołu miesiącu od zaprzestania karmienia i był raczej taki normalny jak przed ciążą, no może drugi dzień był taki bardziej intensywny pod względem krwawienia ale poza tym tragedii i krwawej masakry nie było

spóźnione ale jak najbardziej szczere życzonka urodzinowe dla Gracjanka
Dziękujemy

Cytat:
Fajna czapa! Śliczny

U Nas dzisiaj piękne słońce! I takcie ciepło
Zrobie obiadek i jedziemy na wieś do mamci
weźmiemy spaceróweczke i pospacerujemy sobie

Miłej niedzieli

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:53   #4821
marta1986222
Zakorzenienie

Hej.

Ja właśnie zaliczyłam skalpel z rana a teraz popijam zieloną herbatkę

Zuzia właśnie ma drzemkę,biedactwo moje rzucała się całą noc po łóżeczku.
U nas piękna pogoda a my niestety w domku cały dzień same bo tż w pracy a na spacer nie możemy iść.
W środę dopiero do kontroli.

Ja właśnie boję się teraz tego ubierania bo sama nie wiem jak ubrać,czy dawać koc

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:04   #4822
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

i jest cudownie

Koniecznie pochwal się co kupiłaś

Też bym chętnie gdzieś sprzedała dzieci na cały dzień...niestety nikt ich nie chce
Stary 2013-04-14, 11:10   #4823
marta1986222
Zakorzenienie

Idę nałożyć maskę na włosy i zrobię sobie kawkę bo co tu robić cały dzień

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-04-14, 11:47   #4824
maggie1986
Raczkowanie

Czesc dziewczyny. Mozna sie do Was przylaczyc? Jestem pazdziernikowa mama 2012. Moja coreczka Veronica urodzila sie 05.10.2012 poprzez cesarskie ciecie (termin byl na 25.09.2012). Chetnie powymieniam doswiadczenia i dowiem sie czegos nowego
Pozdrawiam wszystkie mamy.

Edytowane przez maggie1986
Czas edycji: 2013-04-14 o 12:04 Powód: błąd w dacie
maggie1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:52   #4825
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie1986 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Mozna sie do Was przylaczyc? Jestem pazdziernikowa mama 2012. Moja coreczka Veronica urodzila sie 05.10.2012 poprzez cesarskie ciecie (termin byl na 25.05.2012). Chetnie powymieniam doswiadczenia i dowiem sie czegos nowego
witaj

ale terminu nie mogłaś mieć chyba na maj

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2013-04-14, 11:57   #4826
maggie1986
Raczkowanie

Haha Przepraszam,oczywiscie,ze nie. Mialam na mysli 25.09.
Stary 2013-04-14, 12:04   #4827
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Dobrze, że to nic takiego, ale i tak niech szybko ten katarek przejdzie.

Oj fatalnie. Dużo zdrowia!

Super! Oczywiście 100 lat dla solenizanta.
Cudownie, że synek docenił Twoje wysiłki warto było.

U nas zębów dalej nie ma.
Za to Alicja w nowy sposób ćwiczy swój aparat mowy... nabiera powietrza jakby się dusiła lekko przy tym piszcząc. Masakra na początku się zmartwiłam, ale teraz wiem, że to taka nowa zabawa

W nocy ostatnio daje do wiwatu. Nie wiem co się porobiło. Co chwilkę się budzi, trzeba smoczka dać, a i to nie zawsze pomaga. Zwykle przynajmniej do 3 był spoków, a teraz 1 w nocy i biorę ją do łóżka bo i le razy można wstawać.

Ogólnie robi się mała rozrabiaka ale i tak jest cudowna. Cudownie się uśmiecha i ma dobry chumor

Miłego dnia dziewczyny!
to "duszenie" się Lili też ma od jakiegoś czasu, ale kilka dni tak robi, potem zapomina i za jakiś czas znowu ten wdech je powraca
może mała odreagowuje twój powrót do pracy?
tak miała moja przyjaciółka
córcia jej pięknie spała w nocy do czasu, aż nie wróciła do parcy i zaczęły się pobudki co godzina

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Kochane czy Wasze maluszki tez tak wystawiają jezyczek i przygryzaja?bo mężul mnie martwił pytając czy to normalne, ze Jagoda tak robi zauważylam, ze robi tak jak jest skupiona na czymś, albo jak gryzie paluchy, a ma piątku az całe czerwone Powinnam sie martwić tym jezorem? znow mężul kazal się Was zapytać
Lili tak nie robi więc nie pomogę niestety

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
mi wczoraj też,tyleże ja mam espiro

kochany Gracjanek

Zdrówka dla dzieciaczków ...

Pozdrawiam
co tak smutno na końcu?

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Dużo zdrówka dla chorowitków

U nas druga dolna jedyneczka się przebiła
ja dziś też wypatrzyłam, że mamy drugą
brawa dla Jasia

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Wybaczcie mi to, że się nie udzielam
Tak mi brakuje Was..

Wiecie co mi Melka zrobiła..?
Zasnęła, nic Jej nie było.. I nagle obudziłam się około 2godziny, i słyszę, że Mała wymiotuje . A leżała na pleckach!
Podleciałam, widziałam, że dusi się wymiocinami, nie myślałam, co robię i chwyciłam Ją, obróciłam buzią do łóżeczka.. Więc jak poleciała fontanna wymiocin to wszystko do łóżeczka.. Tak bardzo się o Nią bałam
normalnie aż mnie ciarki przeszły
biedna Melania
mam nadzieję, że już wszystko w porządku i więcej się coś takiego nie powtórzyło

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Oj biedna Melcia i Ty co żeś sie musiała wustraszyc. Ciekawe od czego te wymioty, miala już tak wcześniej?

A w ogóle niunka już godzinę sid turla po podlodze. Ale fajny widok jak jej to tak błyskawocznoe idzie i kombinuje,by przyspieszyc obecne pelzanie do przodu z zabojcza prędkoscia 1cm/min
hihihi szaleńcze ma tempo Jagoda
Lili do przodu nie umie, ale za to turla się po całej podłodze w pokoju i do tyłu się odpycha
Stary 2013-04-14, 12:34   #4828
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maggie1986 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Mozna sie do Was przylaczyc? Jestem pazdziernikowa mama 2012. Moja coreczka Veronica urodzila sie 05.10.2012 poprzez cesarskie ciecie (termin byl na 25.09.2012). Chetnie powymieniam doswiadczenia i dowiem sie czegos nowego
Witaj!Będziemy mieć drugą Maggie
Skąd takie "egzotyczne imię" dla córci?
I zdjęcia malutkiej prosimy
Stary 2013-04-14, 13:40   #4829
maggie1986
Raczkowanie

Ula Dlaczego egzotyczne? Poprostu Veronica,tyle,ze pisane w wersji angielskiej (poniewaz mieszkam w Anglii),a wymowa w obu krajach taka samo. Jako,ze nie planujemy z mezem powrotu do Polski w najblizszych latach,stwierdzilismy,ze tak bedzie latwiej dla nas i dla niej jak juz pojdzie do szkoly.
A zdjecia,prosze bardzo,troszke starsze i aktualne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_6162.jpg (59,8 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_6338.jpg (68,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_6413.jpg (77,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_6442.jpg (78,7 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_6571.jpg (70,7 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_6585.jpg (83,5 KB, 47 załadowań)
Stary 2013-04-14, 13:47   #4830
Katee27
Zadomowienie

Hej.
A u nas dziś tak szaro,bo pochmurnie.Byłam z Kubusiam na spacerze i tak zmarzłam,że szok a niby 10stopni jest.
Wczoraj było takie piękne ciepełko,mogło by już tak zostać

Cytat:
Dziewczyny pomysły na tytuł super
To może ja też coś zaproponuję:
Wątek piątek juz nam leci, bo kochamy nasze dzieci.
Na rozmowach czas nam leci, coraz większe nasze dzieci.
W wątku piątym się witamy, do rozmowy zapraszamy.

A teraz z innej beczki - w poniedziałek ma być u mnie 20 stopni i zastanawiam się jak ubrać Julkę? Czy pod spodenki dac rajstopki, czy same rajstopki i jakąś kieckę? A na górę długi rękaw i kurteczka czy swetere? Czy tylko jeden rękawek np bodizaki? Mam czarną dziurę w głowie...
to mi się podoba.Na 20stopni to body,bluzeczka i spodenki,ewentualnie kocyk cieńszy np.polarkowy

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
"ząbki nieźle dają w kość i mamusie mają dość"
"jęki, stęki, ząbkowanie, a u mamuś odchudzanie" (dietowanie)
"obrót, raczkowanie, siad, ćwiczy pilnie każdy z nas"

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ----------

"kaszle psika gorączkuje, mama z nerwów już wariuje"
to fajne.Zdrówka dla Kubunia

Cytat:
Asiejka to powiedz mamie zeby sama przy 20 stopniach zalozyla rajstopy, spodnie, dlugi rekaw, kurtke i niech czape sobie na glowe walnie i posiedzi tak w sloncu na lawce

wyobraziłam to sobie

Cytat:
Ja dzis za glowe sie zlapalam.. slonce pieknie swieci, w cienuu 15stopni.. idzie babcia z nuemowlakuem w wozku na oko 4miesiace mialo i tak: pokrywa od gondoli, zimowy gruby koc, spod koca bylo widac po kapturze ze dziecko w zimowym kombinezonie, a sama w rozpietej wiatrowce i cieniutkiej bluzce bo jej nawet cyckonosz przeswitywal

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

A zoska dzis z babcia na spacerze w bodach z dlugim rekawem i bezrekawniku byla. (Kuzwa czemu wbtelefonie nie mam opcji na taoatalku edycji wpisu tylko dodaje mi kazdy oddzielnie :/

Babcia się zmachała od pchania ciężkiego wózka to się porozpinałaA tak serio to u nas też było tyle i piękne słońce,więc wiadomo,że jeszcze cieplej a szwagierka założyła małemu zimowy kombinezon,wsadziła w śpiwór i przykrywka od gondoli i stwierdziła,że mu było dobrzeskoro tak,to co ja będę się wtrącać.Widocznie mały tak lubi

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Też nie wiem jak ubrać Melkę, tym bardziej, że Jej płaszczyk jest za duży na Nią jeszcze
Kubuś tez ma za dużą kurteczkę(na 92)ale nie widać tego aż tak,tylko podwijam mu troszkę rękawek i jest git

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
o kurcze!a cwana

tamlin jeszcze parę godzin do północy i flaszeczka będzie Twoja

Lidka gratuluję drugiego ząbka Lili a minka taka,bo taki mój humor

Witam maggie1986 i jej Veronicę

Lucia czemu obciachowej?słodziak z niego

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-04-14 o 14:04
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości