Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 79 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-13, 20:00   #2341
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Wiekszosc rzeczy dla malego do ok 2 lat (oprocz butow i bielizny) mam uzywanych,z ebaya. Wszystko kupilam jak nowe,nic nie zniszczone, jak ze sklepu,bo dzieci zakladaja w tym wieku moze z 5 razy.Szczegolnie te do 6-7 miesiaca oplaca sie kupowac,bo dziecko nie zniszczy.Teraz musze juz wszystko nowe kupowac,bo dzieciaki strasznie niszcza.Moj znow szybko rosl-urodzil sie 51 cm i mialam 3 body,spokojnie wystarczylo,bo za dwa tygodnie zakladalam juz 56 a za nastepny tydzien 62.Szybko rosl i tak mu zostalo Teraz zmienia buty co sezon i ciuchy rowniez.Doszedl juz do 104.Wiec to wszystko zalezy od dziecka.Ja mialam malo ciuchow w tym rozmiarze i dobrze,bo szybko wyrastal a sie nie brudzil.Za to teraz ciuchow mnostwo,bo przebieranie po 4 razy na dzien,po taplaniu w blocie,po kaluzach,po piaskownicy No i chlopiec to inna para kaloszy,pozdzierane kolana i kurtki to u mojego norma.

Poszukam liste,ktora robila jedna z dziewczyn z mojego watku,z potrzebnymi rzeczami,to wkleje.
Ja jestem maniaczka ebayowá I juz kilka rzeczy wylapalam za grosze , jak przyjda to bede sie chwalic )

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:12   #2342
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
jesli nie brałaś ostatnio leków, które mogą błędnie wskazywać na ciążę, kiedy jej nie ma, a wcześniej juz robiłas testy i wychodziły negatywne, czyli nie cierpisz na chorobę, która może dawać błędnie pozytywny wynik- to dwie kreseczki na więcej niż jednym teście traktowałabym jako pewnik

ja śluzu mam albo bardzo dużo, albo zupełnie nic, ale jest taki raczej bezbarwny, albo leciutko białawy
Mam astme i leki musiałam brać ale brałam je zawsze ostatni test ciążowy robiłam w listopadzie i był negatywny....a jakoś w połowie marca wzięłam polopiryne 1 na noc i wypiłam ferweks.... i na tym koniec.... a te testy robiłam 11 i 12 kwietnia i były pozytywne mimo wszystko strasznie się boję bo nasz dzidziuś będzie taki wyczekiwany ale w poniedziałek rano na badani beta hcg a ok 16 będą wyniki......a pierwsze usg dopiero po 20.04...

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
ja też kupowałam i kupuję w ciuszku; dla malucha, bo dla siebie nigdy nic nie mogę znaleźć. ale dla małej w zasadzie teraz mam tylko z lumpa. wcześniej dostawałyśmy od córki przyjaciółki, ale zwolniła ze wzrostem i wyjechały do UK, więc dostajemy z dużym opóźnieniem i niewiele. no tylko teraz na leżąco, to mogę sobie pogwizdać
Dziewczyny czy to jest bardzo istotne czy dziecko ma ciuchy ze sklepu czy z ciuszka????? ja uważam że można trafić na super ubranka ..... bratanicy kupiłam dres bluzę i spodni do kompletu z adidasa różowy piękny za 19zł a tym bardziej dla dzieciaczków jest wiele rzeczy w takich ciuszkach..... zresztą na tablicy.pl oddają też ubranka za darmo dla potrzebujących... zawsze się znajdzie rozwiązanie
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 20:24   #2343
ryba91
Zakorzenienie

ja właśnie większość rzeczy planuję kupić w ciuchu , wczoraj kupiłam 3 pary body za całe 2 pln. Wyglądają jak nowe, nigdzie nie ubabrane, zadbane i miłe w dotyku. Jedne białe, drugie białe z misiem i trzecie żółte z prosiaczkiem ( z kubusia puchatka ) . Jak coś to któregoś dnia wkleję no ale jednak chciałam się zorientować mniej więcej, no ale oczywiście też będę kupować nowe rzeczy. W czwartek byłam w carrefourze i tam np. 3 PARY body kosztowały 15 pln, myslę ze to nie dużo ale niestety ja trafiłam na same różowe:/ więc nie kupiłam, poza tym pajace były za 11 pln. Do tesco mam 3 kroki i w F&F u mnie też była promocja na śpiochy, skarpetki i w sumie nie wiem co to było, na rozmiar 62, takie spodnie z zakrytymi stópkami.. to na pewno się jakoś nazywa.. wybaczcie ale nie wiem! no i np. te skarpety kosztowały 3 pln, śpiochy 15 pln, a te galotki 14.. więc tez jak trafię promocję takie jak te wyżej to będę kupować Dzięki

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

ja uważam, że jeżeli coś jest ZADBANE to nie ważne czy ze sklepu czy z ciuszka. poza tym, i te i te ciuszki pierzesz zanim w nie ubierzesz malucha.. tzn ja będę tak robić. To co widziałam na własne oczy utwierdza mnie w przekonaniu że trzeba prać. No chyba że to normalne
Stary 2013-04-13, 21:08   #2344
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
j. W czwartek byłam w carrefourze i tam np. 3 PARY body kosztowały 15 pln, myslę ze to nie dużo ale niestety ja trafiłam na same różowe:/ więc nie kupiłam, poza tym pajace były za 11 pln.
Nie duzo-ale jak dolozysz butle,mleko,pieluchy,kosm etyki,wozek,nosidelko,max i cosi,lozeczko,spiworki itd...to czasem warto pare tych drozszych rzeczy kupic w dobrym stanie ale uzywanych Mi zalezalo na nowym lozeczku i wozku.Bo to wiadomo,zdarza sie pobrudzic,dzieci potem w nim jedza itp.Jezeli ktos dba i pierze to wozek potem jest zadbany.Ale juz rozne wozki widzialam Mi tez sprawialo radosc od czasu do czasu kupic cos nowiutkiego ze sklepu oj tak

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-13, 21:11   #2345
Trele_Morele
Zakorzenienie

a ja teraz zespamuje ..
Ryba kocham Cie za Twoje ino i galotki
Naprawde sie usmiecham sama do siebie jak Cie czytam . Tak mi brakuje tutaj kogos do pogodania Moj tz tez ze slaska ale tak sie przestawilismy na mowe czysto polska ze w domu to samo ..

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-13, 22:06   #2346
Mya1989
Zakorzenienie

Kurcze, nigdzie nie mogę znaleźć ebooka : W oczekiwaniu na dziecko

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 07:11   #2347
niunia32
Zakorzenienie

Cześć!!!
mogę dołączyć???
podczytuje Was odkąd zrobiłam test
a więc, mam na imię Natalia, jestem majową 2012 mamą,
Jestem w trakcie 7 tyg ciąży

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
Kurcze, nigdzie nie mogę znaleźć ebooka : W oczekiwaniu na dziecko
ja mam zapisanego pdfa na kompie jak byś chciała

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 07:52   #2348
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Cześć!!!
mogę dołączyć???
Jestem w trakcie 7 tyg ciąży [COLOR="Silver"]
Hej Widzę że też masz dziecko z 2012...ja też tylko że z grudnia a teraz będę mieć z listopada tak że u mnie tylko 11 miesięcy różnicy pomiędzy dziećmi. U mnie teraz jakoś 8 tydzień...A na kiedy masz termin?

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

A ja Was tyle szukałam tzn. wątku i nie mogłam znaleść
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 08:17   #2349
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Hej. Pozwole sobie napisac. Jesli jest ktos z okolic Sosnowca Katowic i bedzie mial chloapka. We wrzesniu jestem w PL i z mila checia odsprzedam za min kwote ciuszki po moim - tyle tego mam ze prac nie musze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 09:03   #2350
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Cześć Wszystkim
Mam na imię Agata. W grudniu 2012 urodziłam synka. Od początku kwietnia miałam mdłości więc postanowiłam zrobić test...Zrobiłam go 3 kwietnia. No i jestem w ciąży. Trochę mnie to zaskoczyło ale bardzo się cieszę. Na drugi dzień dzwoniłam do lekarza i 9 już byłam na wizycie. Serduszko bije ale jeszcze słabo bo dzidziuś maleńki...25 idę znów to już powinno ładniej bić
Gratuluję

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
No to relacja z wizyty. Wg rozmiaru dzieciątka okazuje się ze moja owulacja musiała być spóźniona około miesiąca. Pan doktor powiedział ze do zapłodnienia musiało dojść między 20-30 marca. Junior ma 1,4mm i ponoć 4 tygodnie i 3 dni. Ale za 2 tygodnie mamy iść na USG sprawdzić czy rozwija się odpowiednio do długości ciąży i czy zacznie bić serduszko.
W sumie pan doktor powiedział, żeby się jeszcze wszystkim za bardzo nie chwalić, bo ciąża jest młoda i jeszcze wszystko może się wydarzyć... ale jesteśmy dobrej myśli. Termin mamy na 18.12.2013
Prawie nie było nic widać taka malutka kreseczka na ekranie . Były momenty ze zamiast patrzyć na dziecko patrzyłam na minę TŻ cudowne .
No i pan doktor super, aż się zaczęłam zastanawiać czy chcę zmienić go na jakiegoś z NFZ, bo super, cierpliwie wszystko wyśnił, odpowiedział na wszystkie moje pytania i podniósł na duchu w sprawie studiów. Powiedział, że najważniejsze, żeby studiów nie przerywać, postarać się o tryb indywidualny i próbować .
Moje ciśnienie książkowe (choć jak na mnie dość wysokie hehe bo jestem niskociśnieniowcem, ale to pewnie z emocji trochę).
Dzisiaj pierwszy raz od kilku dni zjadłam coś ze smakiem i bez mdłości.
Super że wizyta się udała i że widziałaś swojego bąbla
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 09:10   #2351
Mya1989
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!!!
mogę dołączyć???

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

O ! Podeślę Ci zaraz PW z mailem, bo za chiny ludowe nigdzie nie ma
No i gratulacje, zazdroszczę pierwszego bobo, zawsze zastanawiam się jak te mamy radzą sobie z takimi maluszkami i ciążą, ale chyba sama bym chciala mieć tak jedno po drugim

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 09:20   #2352
koala19
Raczkowanie

Cytat:
Witam!

Dziewczyny mam pytanie, tworzę sobie listę potrzebnych rzeczy i mam pytanie do mamusiek, które się na tym znają ( zielono mi ) bo nie wiem przecież jak duży urodzi się dzidziuś, ile proponujecie kupić body, śiochów itd na rozmiar 56? bo mam 3 body i albo się przydadzą albo nie, dowiem się w październiku no ale jak akurat dzidziuś będzie mały to 3 sztuki to za mało.. więc ile tak mniejwięcej dokupić? bo po porodzie to nie będę miała czasu i ochoty i możliwości łażenia po sklepach za body mama za granicą, mąż nie wiadomo, czy będzie miał prace tu w POLSCE czy kajś nie wyjedzie.. a chcę to powolutku! kompletować żeby jednego dnia nie wyszło mi zapłacić 100 zł czyli całą wypłatę bo obecnie mamy ciężko finansowo no ale chyba rozumiecie no więc ile takich malutkich ciuszków powinno się mieć jakiś min i max? i ile butelek bo planuje kp ale myslę też o odciąganiu mleka żeby w krytycznym momencie zmęczenia ktoś inny mógł bobaskowi podać flachę. Więc jedna napewno ale taka mała no nie? no i myślałam o jeszcze jednej takiej większej w razie W.. ale nie wiem, pomoże ktoś? ;>
ja narazie kupuje co mi w oko wpadnie, mam z 10 nowych ciuszków, butelki, 3 smoczki jak narazie. uzywanych ubranek mam mnóstwo i jeszcze w weekend jade do ciotki co ma dla mnie 4 wory i jakies nosidełko wiec bede oglądać i co bedzie ładne to zostawie.

ja dzis chyba wstałam lewą nogą ale to chyba przez to ze mnie straszni boli dalej żołądek.

czytam czasem wypowiedzi gdzie kobieta sie wstydzi przy meżu dowcipnego usg, moja przyjaciolka miala to samo a jak ja gadam o tym z tż to sie nadziwić nie możmy, sex sie nie wstydzicie uprawiać a usg u lekarza wam wstyd? nie rozumiem i raczej nigdy tego nie zrozumiem ale to juz nie moja sprawa. nie pisze tego zeby kogoś urazić ale dla mnie to jest dziwne.
Stary 2013-04-14, 09:55   #2353
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!!!
mogę dołączyć???

o PM 2011

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
ja narazie kupuje co mi w oko wpadnie, mam z 10 nowych ciuszków, butelki, 3 smoczki jak narazie. uzywanych ubranek mam mnóstwo i jeszcze w weekend jade do ciotki co ma dla mnie 4 wory i jakies nosidełko wiec bede oglądać i co bedzie ładne to zostawie.

ja dzis chyba wstałam lewą nogą ale to chyba przez to ze mnie straszni boli dalej żołądek.

czytam czasem wypowiedzi gdzie kobieta sie wstydzi przy meżu dowcipnego usg, moja przyjaciolka miala to samo a jak ja gadam o tym z tż to sie nadziwić nie możmy, sex sie nie wstydzicie uprawiać a usg u lekarza wam wstyd? nie rozumiem i raczej nigdy tego nie zrozumiem ale to juz nie moja sprawa. nie pisze tego zeby kogoś urazić ale dla mnie to jest dziwne.

i nie wstydzę się tego,że mi wstyd

jakoś głupio bym się czuła jakby M. patrzył jak gin mi gmera w kroczu

to nie kwestia nagości przed mężem, tylko tym,że tam jest jeszcze jedna obca osoba, po co on ma na to patrzeć. ja też bym nie chciala
Stary 2013-04-14, 10:04   #2354
anulka2205
Wtajemniczenie

Witam wszystkie nowe mamusie

Agatka a jak Ty się czujesz? Rozkręcił się ten stan zapalny czy to był tylko fałszywy alarm?

Miłej niedzielki

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:13   #2355
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Cześć!!!
mogę dołączyć???

Witamy podwójną mamusię powiem szczerze,że jak też bym chciała tak jedno po drugim w praktyce wyglada to pewnie gorzej ale mimo wszystko bym chciała .....

P.s Ja też mogę prosić o przesłanie w pdf bo jak znalazłam to tylko jakieś 3 kartki są tylko
Stary 2013-04-14, 10:27   #2356
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dzien dobry mamuski
U mnie jest juz 18 stopni a jest dopiero 9.22 ..
Wczoraj lalo i zimno bylo ze ogrzewanie wlaczylismy a dzis
Kurde i teraz nie wiem co robic bo chcialabym wszystko zeby nie zmarnowac tego pieknego dnia .

Co do USG dowcipnego to ja mialam 3 razy i 3 razy byl ze mna Tz. Zreszta bez niego nie dalabym rady , po pierwszym takim usg dowiedzialam sie ze mojej dzidzi nie bije serduszko , bylam w takim szoku ze nawet nie wiem jak on mnie ubral , i jak wyszlismy ze szpitala. Potem kolejne , kontrplne , tez do przyjemnych nie nalezace .. Od tego czasu przed kazdym usg mam cykora , i na zadne juz nie pojde sama - teraz juz mam brzuszne. Nie wiem jak to jest w Polsce ale tu pelna kultura dostajesz fartuch do kostek i nawet ginekolog Ci TAM nie patrzy .
Ultrasonograf - tak sie nazywa specjalista od USG ? Bo tu ginekolog to calkiem inna osoba- nie zajmuje sie USG , i czasem sie zastanawiam w jakich przypadkach sie go widuje , bo ja jeszcze nie widzialam

KCIUKI DLA ANI

Edytowane przez Trele_Morele
Czas edycji: 2013-04-14 o 10:30
Stary 2013-04-14, 10:32   #2357
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mya1989 Pokaż wiadomość
O ! Podeślę Ci zaraz PW z mailem, bo za chiny ludowe nigdzie nie ma
No i gratulacje, zazdroszczę pierwszego bobo, zawsze zastanawiam się jak te mamy radzą sobie z takimi maluszkami i ciążą, ale chyba sama bym chciala mieć tak jedno po drugim
wysłane

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
o PM 2011
ooo jak miło

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Witamy podwójną mamusię powiem szczerze,że jak też bym chciała tak jedno po drugim w praktyce wyglada to pewnie gorzej ale mimo wszystko bym chciała .....

P.s Ja też mogę prosić o przesłanie w pdf bo jak znalazłam to tylko jakieś 3 kartki są tylko
podeślij mi adres email

Cytat:
Hej Widzę że też masz dziecko z 2012...ja też tylko że z grudnia a teraz będę mieć z listopada tak że u mnie tylko 11 miesięcy różnicy pomiędzy dziećmi. U mnie teraz jakoś 8 tydzień...A na kiedy masz termin?)
eh z tym terminem już sama nie wiem. wg kalkulatorów 8.12., 40 tydz wypada 6.12.
za niecałe 2 tyg określi mi lekarz wg usg

core urodziłam dokładnie w 40 tyg, w terminie wg OM

Malinka

Haniusia
Stary 2013-04-14, 10:37   #2358
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
wysłane

ooo jak miło

podeślij mi adres email

eh z tym terminem już sama nie wiem. wg kalkulatorów 8.12., 40 tydz wypada 6.12.
za niecałe 2 tyg określi mi lekarz wg usg

core urodziłam dokładnie w 40 tyg, w terminie wg OM

ilona_0105@interia.pl dziękuję bardzo
Stary 2013-04-14, 10:38   #2359
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Dzien dobry mamuski
Kurde i teraz nie wiem co robic bo chcialabym wszystko zeby nie zmarnowac tego pieknego dnia .

Co do USG dowcipnego to ja mialam 3 razy i 3 razy byl ze mna Tz. Zreszta bez niego nie dalabym rady , po pierwszym takim usg dowiedzialam sie ze mojej dzidzi nie bije serduszko , bylam w takim szoku ze nawet nie wiem jak on mnie ubral , i jak wyszlismy ze szpitala. Potem kolejne , kontrplne , tez do przyjemnych nie nalezace .. Od tego czasu przed kazdym usg mam cykora , i na zadne juz nie pojde sama - teraz juz mam brzuszne. Nie wiem jak to jest w Polsce ale tu pelna kultura dostajesz fartuch do kostek i nawet ginekolog Ci TAM nie patrzy .
Ultrasonograf - tak sie nazywa specjalista od USG ? Bo tu ginekolog to calkiem inna osoba- nie zajmuje sie USG , i czasem sie zastanawiam w jakich przypadkach sie go widuje , bo ja jeszcze nie widzialam
zazdroszcze pogody

u nas wczoraj bylo ladnie,a dzis znow tylko 5 stopni i slonca nie ma

współczuje z tymi przezyciami na USG

ja tego nienawidzę
zmienilam lekarza,ale u nas to narma,ze nie dają fartuszka i lezy sie na tym fotelu bez zadnego okrycia
tzn ja zawsze ubieram tuniki,ale uczucie skrępowania pozostaje

oczywiscie mowie o prywatnych wizytach
Stary 2013-04-14, 10:43   #2360
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
ilona_0105@interia.pl dziękuję bardzo
poszło

Cytat:
zazdroszcze pogody

u nas wczoraj bylo ladnie,a dzis znow tylko 5 stopni i slonca nie ma

współczuje z tymi przezyciami na USG

ja tego nienawidzę
zmienilam lekarza,ale u nas to narma,ze nie dają fartuszka i lezy sie na tym fotelu bez zadnego okrycia
tzn ja zawsze ubieram tuniki,ale uczucie skrępowania pozostaje

oczywiscie mowie o prywatnych wizytach
u mnie tez nie dają nic. zawsze mam ubraną dłuższą bluzkę, by zakrywały tyłek :P

u mas ciepło, 14 stopni

Malinka

Haniusia
Stary 2013-04-14, 10:51   #2361
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
a ja teraz zespamuje ..
Ryba kocham Cie za Twoje ino i galotki
Naprawde sie usmiecham sama do siebie jak Cie czytam . Tak mi brakuje tutaj kogos do pogodania Moj tz tez ze slaska ale tak sie przestawilismy na mowe czysto polska ze w domu to samo ..
hahaha, no ja się jakoś dwa lata uczyłam mówić "po polsku" bo pracodawcy przeszkadzało, że czasem nie wiedział co mówię . No ale czasem sięzapominam
Cytat:
Cześć!!!
mogę dołączyć???

Witamy! ;D , mogłabym też prosićo książkę? Na kiedy masz TP? widziałaś już serducho ?
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Hej. Pozwole sobie napisac. Jesli jest ktos z okolic Sosnowca Katowic i bedzie mial chloapka. We wrzesniu jestem w PL i z mila checia odsprzedam za min kwote ciuszki po moim - tyle tego mam ze prac nie musze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to ja, ja, ja ! jak będzie chlopiec to się odezwę Mi się przyda

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość

Ja się nie wstydzę przy mężu, powiedziałam mu przed badaniem jak i co wygląda żeby nie był zdziwiony i nie zadawał głupich pytan . No ale ja też mam już brzuszne chociaż i tak uważam, że przez dowcipne u mnie lepiej widać dzidziola

Zazdroszczę tylu ciuchów Ja akurat mam spięcie z połową rodziny TŻ i na nic nie liczę i nic nie oczekuje od nich, ale mam kika znajomych dziewczyn co już urodzily więc wiem że coś dostanę
Cytat:
Dzien dobry mamuski

U nas, a przynajmniej u mnie nie ma żadnego fartucha.. pewnie boją się że wizyta się będzie przedłużać.. no właśnie.. tak mnie nerwuje jak wpisują na kartę 5 minut dla pacjentki a przecież i tak ona tam siedzi więcej więc bez sensu ze potem sie czeka. Albo co śmieszniejsze opowiem Wam ostatnią akcję w przychodni. PRZYJMUJE JEDEN LEKARZ OD 8 - ginekolog. Godzina 7:50 30 ludzi w kolejce no dobra, 8 do ginekologa reszta do chirurga który przyjjmuje od 10 . przyszli sobie zaklepać kolejkę ( mimo godzin u nas jest tak, że dopiero jak karta jest na biurku lekarza to może przyjąc, a czy przyjmuje z kartki wg godzin, czy wg tego kto o której się zarejestrował to decyzja lekarza) i siedzą te wszystki babulinki , wyciągają termos i rogale i wcinają śniadanie no GŁUPOTA!! a ten chirurg jeszcze w szpitalu przyjmuje na przeciwko więc jak ma nagły przypadek to te babulinki siedzą do 15 ...

A ja mam dzisiaj jakiś nadzwyczajnie dobry humor? Obudziłam się o 7 z taką ochotą na pierogi z mięskiem że musiałam kulać ciasto i robić szczęscie w nieszczęściu bana się spóźniła i zdążyłam do pracy no i zjadłam 4 sztuki i się rozpłynęłam . Więc apetyt mi wrócił, jakoś dwa feralne dni miałam :/ A może to pogoda? u mnie dzisiaj słonko takie że hoho może wreszcie ta zima UCIEKŁA!! no a poza tym to mąż obiecał mi jutro ciucowe zakupy i chyba się skuszę no i zrobię w końcu moją ulubioną (kolejną) zupę buraczkową :d ( jutro pracuje 6 h bo kolega mnie zastąpi ;D ) a tak poza tym to strasznie się "rozciągam" i boli ..
Stary 2013-04-14, 11:24   #2362
Trele_Morele
Zakorzenienie

Ja tez mam dory humor , nie wiem zkad To pewnie ta pogoda ?

Pytanie do doswiadczonych mamusiek ..
Czy ktoras uzywala poduszki takiej dla ciezarnej ?http://www.pregnancypregnant.org/cho...dy-pillow.html - cos w tym stylu ?
U mnie pojawia sie problem spania na brzuchu , w nocy sie przekrecam , nieswiadomiw i to mnie martwi ? Taka poduszka pomoze zostac na boku i ewentualnie wesprze kregoslup ? bo co raz czesciej mam problem wstac rano z lozka

Ryba - ja mam niezly asortyment ciuszkowy ale ewidentnie dla chlopca , bo w rodzinach naszych sami chlopcy . JAkby sie tak potoczylo ze u mnie bylaby jednak dziewczynka a u Ciebie chlopak . To w Czerwcu jestem w Polsce , cos Ci podrzuce Do czerwca to juz oba dzidziole powinny byc rozszyfrowane co nie ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-14, 11:27   #2363
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Gratulacje.

Gdy moja Mała była już na świecie pisałam mgr. Nie było łatwo, ani w terminie ale w zasadzie udało się bez większych ceregieli. Za to studia skończyłam z łatwością.

Heh, na pierwszym roku uzupełniających chodziłam w ciąży. Wtedy odczułam ogłupianie ciążowe. Literki się przestawiały w notatkach, słowa znikały, mimo że były w myślach. Ale po ciąży było ok. Dziecko szybko stawia do pionu.
Mam nadzieję, że uda mi się jakoś napisać ten licencjat bez większych problemów

Cytat:

ale maleństwo
myslalam,ze nasze to takie mini mini
i fajnie,ze bylas z TŻ

moj czekal za drzwiami,bo wstydzilam sie
wejdzie ze mna jak juz będę miala normalne USG,a nie dopochwowe
Ja się bardzo cieszę, ze TŻ był ze mną, bo ja byłam w takim szoku, w takich emocjach, z e za raz po wyjściu z gabinetu nic nie pamiętałam. To on pamiętał ile Junior ma tygodni i ile mierzy

Cytat:
Super że widziałaś już kropeczkę! Gratuluję i dbaj o Was!
Dziękuje.

Cytat:
Ja też już nie mogę się doczekać usg a mam iść dopiero po 20 kwietnia bo podobno wcześniej nic nie będzie widać chcę zobaczyć nawet maleńką kropeczkę termin masz na 18 grudnia.... to tak jak ja według kalkulatora internetowego jeśli u mnie owulacja nie była spóźniona to na bank coś zobaczę ..... może serduszko będzie słychać
Co myślisz na ten temat???? ostatnią miesiączkę miałam 10 marca więc do zapłodnienia też musiało dojść miedzy 20-30 marca.....a jak pójdę wcześniej niż po tym 20.04 ????...... u Cibie już widać a ja już wyczekuję tego dnia .... a gdzie tam następny poniedziałek
U mnie lekarz powiedział, że na razie Junior jest zbyt mały, żeby było cokolwiek słychać. Kazał sie zgłosić za 10 dni do dwóch tygodni i wtedy się dowiemy czy serce zacznie bić. Dlatego myślę, że i w Twoim przypadku może się okazać że jeszcze serca nie będziecie mogli posłuchać. Ale mój lekarz mówił, żeby się tym nie przejmować na razie.

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Super że wizyta się udała i że widziałaś swojego bąbla
Niezapomniane przeżycie.

Muszę się pochwalić TŻ wczoraj wieczorem się oświadczył. Mówi, ze się przygotowywał do tego już od dłuższego czas (co zgodne z prawdą jest bo wypytywał jakiś czas temu o rozmiar moich palców), ale ze Junior trochę do wyprzedził. Powiedziałam rodzicom o zaręczynach. Obydwoje są w szoku, dajemy im czas na oswojenie się z myślą o ślubie, a za 2 tygodnie powiemy im o dziecku.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:34   #2364
kruszynka86
Raczkowanie

hej dziewczyny wpadam siię tylko zameldować, że ja cały czas chora leżę już 4 dni i za bardzo poprawy nie widać a jutro do pracy.

Jak Tż wróci z pracy podjedziemy na weekendową pomoc medyczną zobaczyć co się dzieje, martwię się czemu organizm nie chcę tego zwalczyć i czy dzidzi to nie szkodzi no i jak jutro pójdę do pracy chora to będą pretensje czemu nie zdrowa i pracy zaległej jest dużo

Biorę rutino, cytryna, prenatalen na gardło, teraz mam rzut straszny na katar i jakoś bardzo gorąco mi choć gorączki nie mam...

ślub kościelny 2.06.2012 r.

II 23.02.2013 r.
Krzyś

kruszynka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:34   #2365
agaczilla21
Zakorzenienie

Mały śpi więc trochę poczytałam...normalnie nic mi sie nie chce...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:43   #2366
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kruszynka86 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny wpadam siię tylko zameldować, że ja cały czas chora leżę już 4 dni i za bardzo poprawy nie widać a jutro do pracy.

Jak Tż wróci z pracy podjedziemy na weekendową pomoc medyczną zobaczyć co się dzieje, martwię się czemu organizm nie chcę tego zwalczyć i czy dzidzi to nie szkodzi no i jak jutro pójdę do pracy chora to będą pretensje czemu nie zdrowa i pracy zaległej jest dużo

Biorę rutino, cytryna, prenatalen na gardło, teraz mam rzut straszny na katar i jakoś bardzo gorąco mi choć gorączki nie mam...
kuruj się! jedź do tego lekarza, może Ci coś bezpiecznego przepisze, a póki co z łóżka nie wychodz. Może weź wolne sobie jutro. I koniecznie daj znać co lekarz powiedział!

Trele- ja mam nadzieję że dowiem się pod koniec maja chociaż to będzie.. gdzieś 18tydzień więc różnie może być
Stary 2013-04-14, 11:53   #2367
Trele_Morele
Zakorzenienie

ja mam 10 maja skan i tez licze na to ze sie dowiem

KCIUKI DLA ANI

Stary 2013-04-14, 12:16   #2368
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam 10 maja skan i tez licze na to ze sie dowiem
to jeszcze prawie miesiąc ... olaboga. nie dałabym rady tyle wytrzymać. mnie wkurzają wizyty co 3 tygodnie, bo długo, aco dopiero u Ciebie jak pirsza dopiro w 12tygodni o_O

mam ochote na kluski śląskie, roladę i modrą kapuchę
Stary 2013-04-14, 12:37   #2369
ktosiula
Wtajemniczenie

O mamo, ale się rozpisałyście! Nie daję rady

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
No to relacja z wizyty. Wg rozmiaru dzieciątka okazuje się ze moja owulacja musiała być spóźniona około miesiąca. Pan doktor powiedział ze do zapłodnienia musiało dojść między 20-30 marca. Junior ma 1,4mm i ponoć 4 tygodnie i 3 dni. Ale za 2 tygodnie mamy iść na USG sprawdzić czy rozwija się odpowiednio do długości ciąży i czy zacznie bić serduszko.
W sumie pan doktor powiedział, żeby się jeszcze wszystkim za bardzo nie chwalić, bo ciąża jest młoda i jeszcze wszystko może się wydarzyć... ale jesteśmy dobrej myśli. Termin mamy na 18.12.2013
Prawie nie było nic widać taka malutka kreseczka na ekranie . Były momenty ze zamiast patrzyć na dziecko patrzyłam na minę TŻ cudowne .
Gratulacje! Za 2 tyg napewno będzie już pikało serducho jak trzeba. Ja też czekam na kontrolne podgladanie bo wg usg ciąża jest młodsza o tydzień i trzeba zobaczyć czy się dobrze rozwija. Przy okazji gratulacje z okazji zaręczyn! Tyle nowości na jeden raz Rodzice oniemieją!

Cytat:
Cześć Wszystkim
Mam na imię Agata. W grudniu 2012 urodziłam synka. Od początku kwietnia miałam mdłości więc postanowiłam zrobić test...Zrobiłam go 3 kwietnia. No i jestem w ciąży. Trochę mnie to zaskoczyło ale bardzo się cieszę. Na drugi dzień dzwoniłam do lekarza i 9 już byłam na wizycie. Serduszko bije ale jeszcze słabo bo dzidziuś maleńki...25 idę znów to już powinno ładniej bić
Wow, witam i gratuluję Łatwo nie będzie, ale napewno pięknie sobie poradzicie.

Cytat:
Cześć!!!
mogę dołączyć???
Witam kolejną podwójna mamusię Gratuluję i życzę spokojnej ciąży.

Cytat:

mam ochote na kluski śląskie, roladę i modrą kapuchę
Kluuuuuuski śląskie.... zjadłabym mmmm, tylko mi się robić nie chcę. Uwielbiam kluski śląskie, uwielbiam!

U nas wszystko gra, wczoraj poinformowaliśmy też moich rodziców i rodzeństwo, wszyscy zadowoleni więc ja także bujam w obłokach.
Za nami niedzielny obiadek, teraz czas szykować obiad (jak tylko oderwę się od forum).

Co do ubranek i innych takich dla dzieciaczka to mam nadzieję, że coś dostanę od rodzinki. I uważam, że kupowanie używanych ciuszków to świetny pomysł - wiadomo wydatki małe nie będą. Zapewne sama pobuszuję po allegro, żeby załapać się na jakieś okazje. Nawet suknie ślubną miałam używaną a i tak wyglądałam bajecznie ah ta skromność.
Mam nadzieję ustrzelić też jakieś spodnie ciążowe w rozsądnej cenie jak brzuszek zacznie rosnąć.

Życze milej niedzieli!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:02   #2370
ryba91
Zakorzenienie

No ja właśnie też szukałam u "Armaniego" ciążówek i znalazłam ale nie dla mnie ale za to znalazłam spodnie z b. wysokim stanem, dla kobiety która na dole jest "chudsza" a ma b. duży bebech -> u dołu są fajne, rurki, ten wyższy stan to mam obecnie pod cycki i włożyłam sobie w przymierzalni bluzę niby brzuch i na tak do 6-7 miesiąc będzie ok kosztowały aż 9 złotych bo one nie mają aż takiego ścisku, w sensie sa na niby taka gumke, ale to nie taką jak w leginsach tylko coś a'la bandaż elastyczny " nie wiem jak to opisać

a ogólnie planuje latem chodzic w liginsach i tunikach, mam już 3 kupione specjalnie większe

---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ----------

hahaha, wiecie co mi sie przypomniało bo tak trele mi tu o tym śląskim haha, mój ojciec jakoś w ubiegłym roku mówi : daj no mi ta cipke , oczywiście na początku nie skumałam o co biega a to znaczy : podaj mi kurę:
a mój mąż się tak spojrzał na mojego ojca, nie wiem co myślał, ale w oczach miał "☠☠☠☠iki"

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości