Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 14 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC2013, cz.14 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 2 4,55%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.14 - Czas zacząć rozpakowywanie 3 6,82%
Dwa maluszki na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 9 20,45%
Zima minęła, wiosna nadchodzi; długie czekanie już nam nie grozi. Mamy V-VI 2013 c.14 4 9,09%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.14 1 2,27%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.14 5 11,36%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.14 1 2,27%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.14 8 18,18%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 2,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-14, 13:14   #4201
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
tak mi się przypomniało - ostatnio było w wiadomościach, że jakiś francuski uczony twierdził, że w młodym wieku powinno się chodzić bez stanika.. Wtedy wzmacniają się włókna kolagenowe i cycki w późniejszyc latach lepiej są trzymane.. Z kolei większość naukowców twierdziła, że powinno się chodzic w stanikach bo nadrywa się bez te włokna..
Ten francuski naukowiec robił badania oczywiście na francuskach które mają średnio mniejsze cycki niż Polki.. Ciekawe kogo słuchać? Ja tam w każdym razie nosze stanik, nawet przerzuciłam sie spowrotem na fiszbiny... ostatnio mnie nie cisną..
no to nieźle pewnie faktycznie za grupę badaną miał kobitki z małymi cyckami

spójrzmy lepiej na murzynki w plemionach- one nigdy nie mają ładnych cycków z mocnymi włóknami kolagenowymi

==
kurcze TŻ kupił malinki ( z hiszpanii) były pyszne, ale teraz mi niedobrzenie wiem czy to od nich...
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:15   #4202
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
ale teraz juz nie wroce.moge jedynie myslec jak ogarnac to wszystko..
do doopy to wszysto
nie mów tak - zawsze możesz wrócić. poza tym nie wiem czy zaczęłaś załatwiać alimenty - to podstawa w przypadku gdy jesteście z tatą Zuzi osobno, a tu dodatkowo on ma długi (a alimenty mają pierwszeństwo przed innymi zobowiązaniami)

Cytat:
Napisane przez gosiulka22 Pokaż wiadomość

A my dzisiaj zaczynamy 33 tydzień

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
kochana, żebyś ty widziała jak to u moich rodziców swego czasu wyglądało... blok, płyta, 4te piętro, żadnej windy - żadne tam warunki.
bo jak się chce to się da - zwłaszcza że to są często rozwiązania tymczasowe. my podczas remontu też pomieszkiwaliśmy u moich rodziców na 2 pokojach. nie było komfortowo, ale się dało. moi rodzice zanim dostali mieszkanie z przydziału mieszkali z moimi dziadkami. i tam to było wariatkowo dopiero: jeden pokój z kuchnią (25 m2), dziadki z wujkiem w pokoju, a rodzice w kuchni. i dopiero jak ja przyszłam na świat, po niezliczonych pisanych skargach na teściową przez mojego tatę, udało się znaleźć mieszkanie i rodzice się wyprowadzili. były inne czasy to fakt, ale takie wspólne mieszkanie się omawia, ustala pewne warunki, i wiadomo że jest trudno i ciężko, ale czasem to najlepsze i jedyne wyjście

Cytat:
Napisane przez joooasia Pokaż wiadomość
ja byłam wczoraj u mojej "kochanej" teściowej prawie cały wczorajszy dzień i jedyne słowa, jakie zamieniłyśmy między sobą, to było "dzień dobry" AUTENTYCZNIE!
no to pogadałyście
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:16   #4203
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
kurcze TŻ kupił malinki ( z hiszpanii)
nie mam malin... ale za to mam lody

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:18   #4204
axella
Zakorzenienie

GG do axella

http://www.joemonster.org/art/22963/...oj_syn_placze_

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:20   #4205
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ach te moje rozstępy.. Jednego dnia mam wrażenie, że znikają innego, ze nic się nie dzieje.. Może od światła to zależy?? Dzisiaj mam wrażenie, ze jest lepiej

Ash
- zaczęłam psiukać 1 pompkę na cycek i już mi się lepiej wchłania chyba trochę za dużo psiukałam
Ja nie wiem czy one tak szybko będą znikać ja moim daję miesiąc intensywnej kuracji i zobaczymy Najgorsze, że skórę na brzuchu mam tak bardzo napiętą, że mam wrażenie, że czuję jak pęka

A co do smarowania to mi się jeszcze jeden stary patent przypomniał, żeby zwilżyć delikatnie skórę, którą chcesz posmarować olejkiem. Mniej się zużywa, lepiej się wchłania i co najważniejsze, lepiej nawilża. Więc jak nie jestem zaraz po kąpieli, a chcę się posmarować to zwilżam dłonie, rozsmarowuję wodę po brzuszku i piersiach i na to olejek
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:20   #4206
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
tak mi się przypomniało - ostatnio było w wiadomościach, że jakiś francuski uczony twierdził, że w młodym wieku powinno się chodzić bez stanika.. Wtedy wzmacniają się włókna kolagenowe i cycki w późniejszyc latach lepiej są trzymane.. Z kolei większość naukowców twierdziła, że powinno się chodzic w stanikach bo nadrywa się bez te włokna..
Ten francuski naukowiec robił badania oczywiście na francuskach które mają średnio mniejsze cycki niż Polki.. Ciekawe kogo słuchać? Ja tam w każdym razie nosze stanik, nawet przerzuciłam sie spowrotem na fiszbiny... ostatnio mnie nie cisną..
też to czytałam. takie głupoty to facet może wymyślić, bo nie wie jak to jest mieć większe piersi i spróbować z nimi biegać na przykład bez żadnego dobrego biustonosza..

Cytat:
tak swoją drogą, cieszę się, że on to tez widzi i że jest w tym ze mną
no i to jest najważniejsze

Cytat:
mam lody i zjadam właśnie ostatni kawałek 3 bita od mamy, i tak się zastanawiam perfidnie czy wieczorem nie odwiedzić moich rodziców, może im zostało więcej
Stary 2013-04-14, 13:21   #4207
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
lody bezpieczniejsze

ja niestety chyba te pyszne malinki, bo tak mnie muli

dobre
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 13:21   #4208
joooasia
Raczkowanie

jak widać każdy powód jest dobry

Jaś
Stary 2013-04-14, 13:22   #4209
humpback
Zakorzenienie

Stary 2013-04-14, 13:23   #4210
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
jak widać każdy powód jest dobry
padłam

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-14, 13:24   #4211
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no i to jest najważniejsze

mam lody i zjadam właśnie ostatni kawałek 3 bita od mamy, i tak się zastanawiam perfidnie czy wieczorem nie odwiedzić moich rodziców, może im zostało więcej
no, kochany jest a co do 3bita, to ja bym się nie zastanawiała, tylko pewnie bym poszła

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
lody bezpieczniejsze

ja niestety chyba te pyszne malinki, bo tak mnie muli
no, jak masz się męczyć, to chyba lepiej rzeczywiście

Jaś
Stary 2013-04-14, 13:25   #4212
Elusiek
BAN stały

każdy powód jest dobry, tylko mamuśka zawsze ma zagwozdkę o co mu akurat chodzi

Edytowane przez Elusiek
Czas edycji: 2013-04-14 o 13:26
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:26   #4213
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no, kochany jest a co do 3bita, to ja bym się nie zastanawiała, tylko pewnie bym poszła

no, jak masz się męczyć, to chyba lepiej rzeczywiście
ja też rozważam wyjscie do rodzicow po dostawe szarlotki

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
ale bedziemy mialy z tymi malymi lobuzami

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-14, 13:34   #4214
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie dzwoniłam czy rodzice nie pojadą z nami na basen, i pojedziemy sobie w 4 a potem odwożąc ich wstąpimy na ciasteczko

Cytat:
Napisane przez Elusiek Pokaż wiadomość
to prawie jak powód do kobiecego focha
Stary 2013-04-14, 13:34   #4215
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
Maluch jest już wśród nas.Po trudnym porodzie i nacięciu o 22.36/37 brytyjskiego czasu.Więcej informacji poda żona w najbliższym czasie
Gratuluje Czekam na zdjęcia

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mnie gin wazy. swoja droga, uwielbiam jego wage. dwie wizyty temu stanelam i bylo 58kg, mniej niz na poczatku ciazy no ale musialam powiedziec, ze waga mu sie psuje
a na ostatniej wizycie tez jakos z 5 kg mi odjela i on juz zapisywal, ale mowie, ze to raczej niemozliwe, bo bylo juz przeciez wiecej...no i drugi pomiar okazal sie prawdziwy
u mnie ostatnio 2kg w 2 tygodnie! wiec jesli do konca 6...to magiczna 20 przekroczona jak nic
Ech...ja się łudziłam, że zgodnie z podręcznikami w ostatnim trymestrze ładnie mi zwolni przybieranie na wadze. Póki co d....więc jak tak dalej pójdzie to ja też dobiję do +20kg

Cytat:
dzisiejszy dzień,jak i moje ostatnie życie uważam za oficjalnie zje***ne.
człowiek ku*wa chce NORMALNOŚCI. ma kochanego,dobrego faceta, kupę dobrych znajomych, sporo kaski,dobra pracę i do szczęścia brak tylko dziecka..
by stworzyć taki NASZ maleńki raj na ziemi..
a teraz? teraz będzie dziecko..a nie będzie całej reszty,która sprawiała,że chcę i moge je mieć..
posypało się wszysciutenko jak pieprzony domek z kart..
gdybym wiedziała,że może być jak jest teraz to wyciełabym sobie jajniki przed sierpniem..
boję się strasznie,że skrzywdze tę maleńką,niewinną istotkę moim nie radzeniem sobie ze wszystkim.
wszystko mnie przerasta i jestem sama.

przepraszam ze znow smece ale to jakas beznadzieja..co chwila cos i ja juz nie mam sil..
Axella, po pierwsze to jestem pewna, że nie skrzywdzisz Zu i sobie poradzisz. Pewnie będą lepsze i gorsze chwilę, ale nie wierzę, że ją skrzywdzisz.
Odnośnie całej sytuacji- masz 21 lat - wiesz dla mnie to naprawdę niewiele, a Ty się zdecydowałaś tak wcześnie na dorosłe życie. Ja na tym etapie studiowałam i zastanawiałam się jak będzie wyglądała kolejna impreza w pt. i sobotę. I w ogóle nie wiem czy mogę mówić o jakiejś dorosłości wtedy. Ja się po prostu bawiłam. Ty już pracujesz, zdecydowałaś się na założenie rodziny. I dlatego wydaje mi się, że spokojnie nie musisz dźwigać całego ciężaru sama, jestem przekonana, że Twoi rodzice wręcz by chcieli Ci pomóc.
Mówisz, że rodzice mają 4 pokoje...mnie się wydaje, że to wcale nie mało dla 5ciu osób z czego jedna to będzie niemowlak. Czy naprawdę nie chcesz spróbować do nich wrócić? Myślę, że warto. Choćby na rok czy dwa, a przez ten czas staniesz na nogi, a rodzice na pewno będą się cieszyli, że mają wnuczkę obok.
Trzymaj się

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:37   #4216
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
właśnie dzwoniłam czy rodzice nie pojadą z nami na basen, i pojedziemy sobie w 4 a potem odwożąc ich wstąpimy na ciasteczko
basen to bardzo dobry pretekst do wbicia się do rodziców na coś słodkiego, bo przecież po wysiłku trzeba nadrobić kalorie

Jaś
Stary 2013-04-14, 13:38   #4217
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Gratuluje Czekam na zdjęcia

Ech...ja się łudziłam, że zgodnie z podręcznikami w ostatnim trymestrze ładnie mi zwolni przybieranie na wadze. Póki co d....więc jak tak dalej pójdzie to ja też dobiję do +20kg

Axella, po pierwsze to jestem pewna, że nie skrzywdzisz Zu i sobie poradzisz. Pewnie będą lepsze i gorsze chwilę, ale nie wierzę, że ją skrzywdzisz.
Odnośnie całej sytuacji- masz 21 lat - wiesz dla mnie to naprawdę niewiele, a Ty się zdecydowałaś tak wcześnie na dorosłe życie. Ja na tym etapie studiowałam i zastanawiałam się jak będzie wyglądała kolejna impreza w pt. i sobotę. I w ogóle nie wiem czy mogę mówić o jakiejś dorosłości wtedy. Ja się po prostu bawiłam. Ty już pracujesz, zdecydowałaś się na założenie rodziny. I dlatego wydaje mi się, że spokojnie nie musisz dźwigać całego ciężaru sama, jestem przekonana, że Twoi rodzice wręcz by chcieli Ci pomóc.
Mówisz, że rodzice mają 4 pokoje...mnie się wydaje, że to wcale nie mało dla 5ciu osób z czego jedna to będzie niemowlak. Czy naprawdę nie chcesz spróbować do nich wrócić? Myślę, że warto. Choćby na rok czy dwa, a przez ten czas staniesz na nogi, a rodzice na pewno będą się cieszyli, że mają wnuczkę obok.
Trzymaj się
kolejny raz pkazać,że nie wyszło?
chyba wolę oszczędzic...przemyslę,bo chyba tak będzie trzeba..póki co czekam na Z..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-14, 13:40   #4218
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
jateż się już cieszyłam że 2 trymestr i największy przyrost wagi za mną, aż poszłam na ostatnią wizytę i okazało się że pobiłam rekord przytycia od ostatniej wizyty no a mały jeszcze z jakieś 2 kg przybierze, więc tyle by było z podręcznikowej teorii
Stary 2013-04-14, 13:43   #4219
maarchewka
Zakorzenienie

Po zamówieniu ostatnich rzeczy i odebraniu przesyłek zostanie mi do kupienia nieszczęsna wanienka, stojak do wanienki i laktator.. o ile go będę kupowac jakby to było trochę tansze to bym się nie wahała a to skubanstwo taaakie drogie:/

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 13:46   #4220
Kamciatka
Rozeznanie

Witam się niedzielnie U mnie jest 20,5 C Byłam właśnie w parku, no po prostu WIOSNA

Niestety nie sposób Was nadrobić. Od piatku 30 stron Widziałam tylko, ze katate w szpitalu. JEst więc szansa, ze wróci już nie w dwupaku, a z maleństwem na rękach, więc Katate trzym się dzielnie, dziołucho
Kamciatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:47   #4221
joooasia
Raczkowanie

Cytat:
Po zamówieniu ostatnich rzeczy i odebraniu przesyłek zostanie mi do kupienia nieszczęsna wanienka, stojak do wanienki i laktator.. o ile go będę kupowac jakby to było trochę tansze to bym się nie wahała a to skubanstwo taaakie drogie:/
ja czekam do porodu z laktatorem rozmawiałam z dwiema położnymi i uświadomiły mi, że może być tak, że nie będzie potrzebny, a wysłać mężula do sklepu po konkretny model przecież zawsze można

Jaś
Stary 2013-04-14, 13:48   #4222
maarchewka
Zakorzenienie

A któraś zdecydowała się na laktator używany? zastanawiam się bo są za połowę ceny, ale w sumie to taki bardziej higieniczny produkt i nie wiem

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 13:51   #4223
joooasia
Raczkowanie

zastanawiałam się, ale jednak dla mnie jest to artykuł typowo osobisty i jednak dołożę i kupię nowy, tym bardziej, że zdecydowałam się na wersję ręczną

Jaś
Stary 2013-04-14, 13:53   #4224
Kamciatka
Rozeznanie

O! maluska urodziłaGratulacjeŚlicz ny bobasek
Stary 2013-04-14, 14:00   #4225
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
kolejny raz pkazać,że nie wyszło?
chyba wolę oszczędzic...przemyslę,bo chyba tak będzie trzeba..póki co czekam na Z..
Myślę, że prócz Ciebie nikt inny by nie pomyślał, że 'nie wyszło", a rodzice byliby wręcz spokojniejsi o Ciebie.
I wiesz co pamiętaj, ze właśnie młodość jest po to by popełniać błędy, teraz masz jeszcze dużo czasu by je ponaprawiać, z wiekiem będzie trudniej...
Zrobisz jak chcesz, jestem z Tobą

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 14:03   #4226
Kamciatka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalka Pokaż wiadomość

Ja nic nie wiedziałam o ślubie HAPPY pewno to jakaś tajemnica zamkniętego klubu
Ja tez nie No ale happy wszystkiego naj, zeby ci sluzyl malzenski stan
Stary 2013-04-14, 14:06   #4227
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Myślę, że prócz Ciebie nikt inny by nie pomyślał, że 'nie wyszło", a rodzice byliby wręcz spokojniejsi o Ciebie.
I wiesz co pamiętaj, ze właśnie młodość jest po to by popełniać błędy, teraz masz jeszcze dużo czasu by je ponaprawiać, z wiekiem będzie trudniej...
Zrobisz jak chcesz, jestem z Tobą
dziekuje...

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-04-14, 14:08   #4228
Kamciatka
Rozeznanie

Dziewczyny potrzbuje rady - moze któras nawet cierpi na cos podobnego...
Od kilku dni nie moge spac w nocy prawie w ogole. Strasznie mnie bola stawy rak, dodatkowo rece mi strasznie cierpna i nie moge sobie znalezc miejca, znaczy tak sie ulozyc zeby mi wygodnie bylo. Chodze zdolowana, no i obolala, bo np. dzisiaj rece mnie nadal bola. Dziwne to jest uczucie.
Jest na to jakas rada???
Stary 2013-04-14, 14:12   #4229
joooasia
Raczkowanie

nie miałam dotąd takich dolegliwości...

Jaś
Stary 2013-04-14, 14:13   #4230
xal
Zakorzenienie

Jaka kruszynka, słodki
Cytat:
mogłabym zostać u rodziców-ok. ale już widze atmosferę-4osoby +dziecko maleńkie,siora w szkole i wstający do pracy rodzice. nie byloby zbyt komfotowo..w bloku,na 4pokojach
wiec to,że mnie nie "wygonili" nie znaczy ze zostanie tam byloby dobre.. fakt,za szybko sie wynioslam ale i tak i tak bym musiala...
4 pokoje na 5 osób to komfort
Przyjaciółka mieszkała u teściowej w 2 pokojowym mieszkaniu z dzieckiem mężem, teściową i bratem męża. Po paru miesiącach przeprowadzili się do domku do dziadków i dostali swój własny pokój jakieś 12m kwadrat, gdzie mieszkali w 3 osoby, później w 4 i dopiero po iluś latach się dorobili, że wyremontowali strych na mieszkanie, więc złych warunków u rodziców nie miałaś, ale jak już dziewczyny pisały to twoja decyzja.
Co do TŻ to jaki on jest wiesz, że na dziecko decydowaliście razem i świadomie ... jednej rzeczy nie rozumiem, bo widzę ile te duperelki dla dzieci kosztują, że ty nie egzekwujesz od niego ani złotówki
Jego rola skończyła się na dawcy spermy czy co? Weź go ściągnij na ziemię, bo sama się zajedziesz a on będzie wolny i wesoły bez alimentów. Piszesz, że on ma jakieś długi, mało zarabia ... a do choinki Ty kasę dostajesz "na ładne oczy" czy z własnej pracy?

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości