|
|
#1891 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar XLIX
nie no, spodziewałam się że wpadnie kuzynka i się nie myliłam
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tylko najbliższą rodzinę i znajomychi nie było przyśpiewek, ani zespołu, ani hiciorów ja wstałam o 11 ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nauczy sie nas a my jego |
|
|
|
|
#1893 |
|
BAN stały
|
Czy ja już mówiłam, że nienawidzę niedzieli? |
|
|
|
#1894 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
mamy nadzieje ze nie ostatni
|
|
|
#1895 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Rejcz siostro moja, ale czekam i tak na zdjęcia piesowe
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
|
|
#1896 | ||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Nie uciekaj z Baru! Cytat:
Cytat:
I gratuluję Łatka Cytat:
|
||||
|
|
|
#1897 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
Cytat:
red a czy ona jest wybiegana? z dzieckiem troce jak z psem musi sie wyszalec, puszczaj ja na jakis ogrodzony teren i niech robi o chce...potem moze bedzie spokojniejsza nie szarp i nie krzycz-to nic nie da, daje za to bardzo duzo spokojny ale stanowczy ton głosu fogle to zaczełam rano czytac atrt na ten temat
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2013-04-14 o 13:14 |
||
|
|
|
#1898 | |
|
To ja :)
|
Cytat:
Się może nieco pomądrzę, bo sama nie mam dzieci, a pamiętam tylko, jak to było w moim przypadku, jak młoda byłam... W życiu nie dostałam klapsa, nikt na mnie nie krzyczał itp., była tylko żelazna konsekwencja. Raz się nie dało, drugi raz się nie dało, to się grzeczna zrobiłam... A zawsze najgorsza karą było dla mnie, jak się mama przestawała do mnie odzywać... Lecę sobie do Brukseli, bo tanie bilety były Ale latem dopiero.
|
|
#1899 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
to akurat jest szantaz emocjonalny
|
|
|
#1900 |
|
|
No i musiałam sobie na to mocno zasłużyć
Ze 3x mi się zdarzyło w życiu... Ale i tak wydaje mi się, że to lepsze niż krzyki, które nie prowadzą do niczego... No ale moja Mama pedagog, to uzyskiwanie autorytetu we krwi ma...Teraz mnie np. nosi, jak słyszę moją ulubioną koleżankę, jak to wnuczki faszeruje żarciem. Klasyka -leci samolocik, a zobacz, motylek - yep do paszczy żarcie... No nie wiem, Wy też tak robicie?? Bo jak mi Bratanka zostawiali, to ja tam po prostu robiłam jedzenie i wołam z podwórka, nie przychodził, to sprzątałam ze stołu i jak wpadł za 2 godziny głodny, to było, że sorki, ale kuchnia wydaje kolację za godzinę dopiero... Po 2 razach się nauczył... Często jadł w biegu, ale nie było akcji, że olewa i on decyduje co, jak i kiedy...
|
#1901 | ||||||||
|
Panaroja
|
Znad cherbatki
Cytat:
szczena mi opadła , kiedy zwiedzająca Zamek kobita urodzona w Polsce i wyemigrowana do USA w późnym dzieciństwie o mało nie zrobiła awantury , bo popiersia Waszyngtona i Lincolna stoją na korytarzu na parapetach okien !!! Amerykanskich prezydentuf !!! Jak tak można !!!no bulwers i III wojna na wyciągnięcie ręki a że kurtka jak Zamek postawili to u nich tylko Indianie po dżewach skakali a biali siedzieli na doopsku w Europie to nie wie ![]() 2. Cytat:
Cytat:
wiesz , pewnie coś to to robi , jak każda roślinka , pytanie tylko czy są to uzdrawiające cuda ![]() Cytat:
Cytat:
jak sie robi zdjęcie kalkulatorem ![]() Cytat:
2.dawaj ![]() Cytat:
Cytat:
Poza tym dida w tym wieku rozpiera energia i ciekawość , więc trza by mu tak zorganizować czas , żeby wybiegać i zmęczyć . I did powinien mieć bardzo regularny tryb życia , to też ułatwia sprawę , bo przyzwyczaja się do porządku i czuje się bezpiecznie , a to uspokaja . Tylko konieczna jest konsekwencja w działaniu i powtarzanie w kółko i w kółko tego samego po 1000 razy zanim did zapamięta - taka jego uroda ![]() kurde , miałam coś bardzo ważnego napisać i ciągle zapominam co to było jak jestem daleko od kompa się mi od razu przypomina
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
||||||||
|
|
|
#1902 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1903 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
takiego co biega samo po podwórku wiadomo ze nie karmie ![]() nie ma juz obawy ze sie przekręci z głodu
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2013-04-14 o 14:47 |
|
|
|
|
#1904 | |
|
|
Cytat:
|
|
#1905 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
Polly - nieodzywanie się to zwykła kara nie szantaż emocjonalny - szantażem jest to co niektóre matki mówią didowi , że nie będą go kochać albo nie kochają jak jest niegrzeczny . Mursz rzekła , że było to za karę , więc nie szantaż bo post factum . Szantażem jest "jak to zrobisz/nie zrobisz to mamusia nie będzie cię kochać" ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- ale to miało być coś zupełnie innego
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1907 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
wg mnie kara nie moze opierac sie na graniu emocjami na lini rodzic dziecko
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2013-04-14 o 14:59 |
|
|
|
|
#1908 | |||||
|
Nindżopesz
|
Cytat:
- chce pić, dajemy a ona rozlewa na podłoge i się w tym babrze - chce chleba, dajemy, kruszy i się w tym babrze - chce sera, dajemy, przylepia do lustra - wdrapuje się na blat w łazience, babrze w kremach, mydłach, smaruje tym lustro - wywala rzeczy z szuflad Można gadać i gadać, że nie wolno a ona swoje. O ile kremy mogę pochować to z piciem gorzej bo przecież nie będę jej cały dzień trzymac o suchym pysku na wszelki wypadek. Sprawdza się dawanie pić z kontrolą ale i wtedy potrafi szarpnąć za kubek i porozlewać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja może nie jeść cały dzień, jej to zwisa ale ja mam wyrzuty sumienia, że zagłodzę dida. Cytat:
![]() 2. jakiego typu kary zczai dwulatek? |
|||||
|
|
|
#1909 | |
|
|
Cytat:
No nie wiem, mi się wydaje, że jak się do mnie przez godzinę ktoś nie odzywał, to mi dawało więcej do myślenia, niż jak by się ktoś na mnie darł... Poza tym krzyk to wg mnie agresja, a agresja rodzi agresję... Ale to też zawsze wszystko jeszcze zależy od całej otoczki i sytuacji, więc pewnie -jak zawsze nie należy generalizować.
|
|
#1910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niezła jest - a moze się po prostu nudzi? ja oczywiście nie wnosze rad z racji braku doświadczenia - tylko krótki opis synka od kuzyna ( często spędzamy czas z kuzynem jego zoną i didem ) mały ma 1,5 roku - i kuma wszystko po polsku - nie mówi nic oprócz eee ee e eeee w każdej intonacji oraz uuuu baba itp ale rozumie - odpowiada na pytania wykonuje polecenia - idź przyneiś tacie telefon )chcesz jeszcze zupy? jesz banana czy jabłko? nie wchodź tam, wyjdź stamtąd - normalnie kuźwa wykonuje wszystkie polecenia - wiem bo wiedziałąm - i pytam ich jak to robią - no ale oni mówią że nie wiedzą, to się dzieje samo po prostu do niego gadają jak do dorosłego - a i słucha dużo muzy Dire Straights ![]() obydwoje są oazami spokoju cóż może wszystko przed nim - może jeszcze zacznie fikać - niemniej spędzamy z nim mnóstwo czasu i jak dostaje żarcie do ręki to albo je albo się nim dzieli, albo pakuje z powrotem do opakowania - np biszkopt ![]() odstawia skąd dostał a kremem wysmarował się na twarzy bo naśladował mamusię próbował na mnie wymusić coś, odmówiłam, to idzie dlaej próbuje u każdego - każdy odmówił - skwasił się lekko to mu dedi powiedział weź se chłopie lepiej zatańcz abo co - no i dawaj - za jakis czas zapomniał dlatego ja szczenę zbieram jak widzę jak różne są zachowania dzieckie a i nalezy nadmienic ze w tym przypadku - to dziecko akurat, reaguje szalenie na bodźce zew, otoczenie - jak jetsw towarzystwie ciotek kuzynek bratanic i innych co go zabawiają na śmierć - to się nakręca, a przy nas - był pełen spokój - nie miał nadmiernej uwagi skupionej na sobie to nei czuł presji popisywania sie - nei musiał być w centrum uwagi - co dzieci lubią, nawet sam sie w końcu zajął sobą - tak intuicyjnie wyczuł jaka jest atmosfera Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2013-04-14 o 15:21 |
|
|
|
|
#1911 | ||
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
ok..ale ja mówie o dzieciach w wieku zblizonym do redziowego...2-3 latkowi na pewni nic nie da do myślenia nieodzywanie matki..raczej poczuje sie odrzucone. krzyku tez nie popieram, o czym juz pisałąm ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Cytat:
ale dziecko musi robic takie rzeczy- albo w kontrolowanych warunkach (piaskownica, wanna,) jak nie ma okazji to robi kiedy moze.. części rzeczy musisz ją oduczyc, ale to zachowanie jest poniekad normalne w tym wieku. znam mnostwo przypadków ze rodzice narzekają bo-dziecko rysuje po scianach, wyciaga chclep w sazfki, wybebesza i cos lepi z niego, buduje cos z wszystkiego....ale kartonu, plasteliny i klocków mu nie dadzą bo to zbyt kłopotliwe. wyciaganie z szuflad to klasyka gatunku-mozesz kupic blokady. dzieci serio robią dziwne rzeczy-znam historie o dwojce dzieciaków co jak matka sie zdrzemnęła to zrobiły na środku kuchni wielkie ciasto- z mąki, cukru, soli, własnego moczu i obcietych sobie nawzajem włosów...takz e luuuzik
|
|
|
#1912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kłopot w tym, żeby skutecznie oduczać, jak to zrobić? - wszak dziecko ma dwa razy tych samych odlotów nie powtórzyć ![]() ja dostałam klapsa wiadomo ![]()
|
|
|
|
|
#1913 | |
|
grozi wypollizowaniem
|
Cytat:
jeśli cos jest nebiezpieczne to tłumaczyc czemu jest niebezpieczne i pokazywac konsekwencje. jak mi młoda na balkon wybiegała to musiałam spuścic pare gratów z balkonu i razem patrzyłyśmy jak sie rozpadły, albo jak bardzo ich nie ma tam na dole ![]() dzieci głupie nie są tylko nie zdają sobie sprawy z konsekwencji poza tym ja nie jestem za zakazywaniem robienia rzeczy które nikomu nie szkodzą- jak babra po szafkach niech babra-tylko potem szmata w łapke i niech posprzata. co do kuchenki i innych- w kuchence jest prąd, który cię może kopnąć, moze cie zranic, spali ci rączke nóżke czy co tam, pojedziesz do szpitala itd.... wiadomo-wszystko trza do wieku dostosowac co do klapsa-to wg mnie nie wiadomo akurat-bo dziecko wie ze tak nie wolno, ale nie wie dlaczego
Edytowane przez Polly_ Czas edycji: 2013-04-14 o 15:50 |
|
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
inna rzecz, ze jestem przeciwnikiem chadzania do sklepów z takimi didami - noa le co z nim zrobic, przeca nei zostawie - niemowle wiadomo wózek, nosidło i ono nei broi ale taki 2 latek w sklepie jest niepotrzebny, i imo dla niego doświadczenie Lidla Biedronki tez chyba jeszcze niepotrzebne? choć czegoś może się nauczyć w sumie - skąd się co bierze i ze kosztuje ale czy 2 lata to nie jeszcze za wcześnie? dunno
|
|
|
|
|
#1915 | ||
|
|
Cytat:
![]() Żeby wiedziało, że nic "się samo" i uczyło się odpowiedzialności za swoje działania ![]() Nażarłam się makaronu razowego z brokułem i sosem jogurtowym... Poza tym zaraz będę musiała rozpocząć produkcję żarła na jutro i cały weekend za nami... Ech... ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Cytat:
|
|
#1916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Redzia powiedziała, ze jej tak robi ajkoś założyłam że gadamy o 2-3 latkach no bo robią tak i to jest niby normalne, ale w tym wieku - złe ![]() sorki jeśli przeoczyłam wiek w poscie Twym
|
|
|
|
|
#1917 |
|
|
A ja nie wiem, czy napisałam, jestem człowiekiem w szoku
Zaraz Wam wrzucę zdjęcie mojego kotha, zabił mnie dziś...
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1919 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, ale parsknęłam śmiechem ![]() Z podobieństwa. To normalnie tak jak z psami. Tylko u psa dochodzi jeszcze nagroda z a dobre zachowanie /prawidłowe wykonanie polecenia . Cytat:
No..ze poznaja przez zabawe, dotyk, przylepianie, mazanie, rozlewanie, rozsypywanie, branie do buzi... ![]() Jakoś musi sie sama przekonać co do czego sie nadaje a co nie
|
||
|
|
|
#1920 |
|
|
Otóż Szarość się wbiła między małża, a oparcie wersalki i leżała w pionie, nadstawiając się do lampki i drapania...
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

szkoda kasy a i tak Ci zawsze 

wiem wiem ze trochi przyspamuje ( zrobię to raz a dobrze

Pokocha Was tak, jak mój Boniek 

z odpowiednia mina 

a że kurtka jak Zamek postawili to u nich tylko Indianie po dżewach skakali a biali siedzieli na doopsku w Europie to nie wie 
byle nie były tylko głodne 
jak jestem daleko od kompa się mi od razu przypomina 

no bo robią tak i to jest niby normalne, ale w tym wieku - złe