|
|
#2371 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
stan zapalny się robi ale przemywam spirytusem salicylowym i jakoś daje radę...dziękuję że pytasz....a samopoczucie bez zmian....czuję się dobrze i brzuch wywaliło Witam nowe mamusie!
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja wciąż czekam na oświadczyny ale raczej się prędko nie doczekam przecież faceci na wszystko mają czas Znowu wpadłam tutaj na chwilkę, podczytuje Was regularnie a jakoś ciągle nie ma czasu cytować U mnie dzisiaj troszke gorzej niż wczoraj, energii brak, od rana leże i walczę z mdłościami |
|
|
|
|
#2373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może przegryź sobie krakersa albo skórkę chleba. Mi czasem pomagało. Patrzcie co znalazłam : eśli chcesz wiedzieć, jak wysokie będzie wasze dziecko jako dorosły, możesz skorzystać ze specjalnego wzoru. W przypadku dziewczynki wygląda on następująco: - wzrost dziewczynki = (wzrost mamy + wzrost taty - 13) : 2 - wzrost chłopca = (wzrost mamy + wzrost taty +13) : 2 Oczywiście to, co otrzymasz z tego wzoru, nie musi być zgodne z rzeczywistością, bo na wzrost dziecka wpływ ma zarówno dieta, jak i aktywność fizyczna.
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-04-14 o 13:44 |
|
|
|
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Haha , o kurka vel cipka to nawet ja nie slyszalam
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam często taki metaliczny posmak, jakbym łyżkę trzymała w buzi i ssała
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2378 |
|
Wtajemniczenie
|
Anoula gratulacje
![]() Agatka cieszę się, ze nie jest gorzej Trele nie używałam takiej poduchy, ale może to faktycznie fajne rozwiązanie ![]() Podaj mi cipkę cudne ![]() Kruszynka dużo zdrówka, pisz co lekarz poradził Ktosiula fajnie, jak rodzinka tak poprawnie reaguje na dobre wieści ![]() Mój ginek usg dowcipne robi na leżance i nie powiem to stwarza pewien komfort psychiczny, no i jak się rozbiera u niego to włazi za taką specjalną ściankę i dopiero trzeba go zawołać jak się leży, wtedy przykrywa to co trzeba taką dużą płachtą ligniny. No i co bardzo miłe, jak już brzuchol duży to zawsze pomaga wstać z leżanki, o czym nie każdy chyba umie pomyśleć. Gentelmen pełną gębą ![]() Peggy a Ty gdzie?
|
|
|
|
#2379 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2380 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do września daleko akurat będziemy wiedzieć co będzie ja jestem z Sosnowca a Ty?
Edytowane przez ilona_0105 Czas edycji: 2013-04-14 o 16:59 |
|
|
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
KOALA - ja kupilam wlasnie w TKMaxx czy sie sprawdza powiem dopiero jak przetestuje pare dni. Widzialam tez takie na ebayu ale w roznych cenach ! Te lepsze maja tez mozliwosc przerobienia na poduszke do karmienia niemowlat..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2382 |
|
Rozeznanie
|
hej Dziewczyny ja mam pytanie do tych z Nemieców ( jak to moj synek mówi) teściowa mi przywozi zawsze z niemiec krople Laxoberal na zaparcia...podobno w aptece powiedziano jej ze sa bezpieczne dla kobiet w ciąży i nawet podczas karmienia. tylko ze ulotki nie mam i na necie nie moge tez znaleźć może ktoras z Was cos wie?
|
|
|
|
#2383 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Dziewczyny ale się naprodukowałyście. Nie nadrobie raczej
![]() Ja w weekendy staram się jak najwięcej czasu spędzac z mężem i na świeżym powietrzu więc to juz tak raczej będzie. W weekend Peggy będzie rzadko wpadać ![]() Mdłości mnie męczą. W sumie to nawet nie wiem czy mdłości, czy zwyczajnie przewraca mi się w żołądku (bo wiem że nad klopem się nie skończy). Ale wiecie co? Cieszą mnie te objawy ![]() Mój Małż zrobił pyszną szarlotką ![]() Czy mogłbyście mnie dodać do listy? Jeszcze nie potwierdzono u mnie który to tydziń ale chciałabym już być na liście Bożena 25lat OM nie wiem TP 16.11.2013 (Mama mi wyliczyła, a Ona się zna )Anoula Grataluje zaręczyn Kurcze wspominam moje zaręczyny Eh u mnie 5 lat po ślubie, prawie 6 lat razem. Eh wspomnienia mnie zalewają Pozdrawiam Was Wszystkie bardzo serdecznie Miłej końcówki niedzieli
|
#2384 |
|
Zadomowienie
|
Nesu bardzo mi przykro nie wiem co mam napisać....
Tak jak się dobrze orientuję to niedużo brakowało Ci do tego magicznego 12 tc o którym tyle się tyle pisze. Ja nie wiem jakbym to zniosła. Ciąży nie planowałam, początkowo nie dowierzałam nie byłam szczęśliwa, bo to jakoś kolidowało z moimi planami na przyszłość. Ale teraz gdy już trochę opadły emocje cieszę się i myślę, że świadomie nie zdecydowałabym się na drugie dziecko. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Jestem prawie w 11tc ( niedużo mi brakuje byle do wtorku ) i strasznie się lękam, że może coś takiego mnie spotkać. Boję się mówić o tym, że jestem w ciąży znajomym, bo nie chcę zapeszyć. Ostatnio od piątku strasznie boli mnie brzuch i mam takiego stracha, że coś może być nie tak. Edytowane przez edytte Czas edycji: 2013-04-14 o 18:48 |
|
|
|
#2385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ach zaręczyny... ![]() nasz też zbyt malutki,ale gin mowil,ze cos miga mam nadzieje,ze 26.04 zobacze już wyraźne serducho![]() a tak to nawet nie wiem, który to tydzień myslalam,ze 7,ale wychodzi chyba 5-6![]() dostalam dzis od mojej Sis bon na zakupy w HM (ciuszki ciążowe) i olejek na rozstępy, jakiś super podobno więc mam się już smarować
|
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja mam już II trymestr no 14 tydzień mi leci jak nic! no chyba ze II trymestr się liczy od skonczonych..maomami- jak się czujesz? Bo jesteśmy na tym samym etapie ![]() a mąż robi mi leniwe
.. Edytowane przez ryba91 Czas edycji: 2013-04-14 o 18:58 |
|
|
|
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to nawet nie czytam nic co mogloby u mnie wzbudzić takie mysli ![]() choć u mnie to b.wczesna ciąża i wszystko moze sie zdarzyć. u mnie nie ma dnia,zeby brzuch mnie nie bolal ![]() ale lekarz mi powiedzial,ze na boku trzeba wtedy lezec i nogi podkurczać - poki plamien nie ma to nie ma sie czym martwic tak mysle
|
|
|
|
|
#2388 |
|
Zadomowienie
|
Anoula gratulacje
Sama pamiętam jak mojego było ciężko zmobilizować do zaręczyn ( mieszkaliśmy prawie dwa lata bez ślubu) dopiero dziecko dało mu do myślenia. Pamiętam jak dumnie początkowo nosiłam pierścionek a później obrączkę. Ja od zawsze marzyła o białej sukni, ślubie. Jedynie co mi nie wyszło to, idealna biała suknia ( bo niestety nie dałabym się rady w nią zmieścić bo byłam w prawie 6 mc. )). Ale i tak nie żałuję tego, że brałam ślub w ciąży. Wiem, teraz, że po porodzie trudniej byłoby mi się zdecydować i przygotować do ślubu i wesela.
|
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Witam "nowe" i "stare" mamusie
![]() Szybciochem nadrobiłam lekturę, także gratuluje wszystkim udanych wizyt i zaręczyn a tym mamusiom, którym się teraz nie udało mocno przytulam i 3mam kciuki żeby następnym razem było wszystko w porządku.U mnie na chwilę obecną tak zwany mega dół TŻ poza domem, byłam u rodziców i mogłam wreszcie z kimś szczerze pogadać. Otóż mój TŻ to ani narzeczony, ani mąż. Szczerze to bardzo liczyłam na to, że bejbik to zmieni, tym bardziej że ciąża była planowana. Mieszkamy razem, kochamy się, niczego nam nie brakuje, rozmowa nt ślubu itp. była nie jedna i dalej cisza. Ja już dość mam pytań rodziców, znajomych moich jak i naszych wspólnych kiedy zaręczyny, kiedy ślub. To jest takie smutne kiedy kobieta wyczekuje tego a facet cicho siedzi Oboje chcemy ślubu, a tu co? Jedna, wielka dupa!! Ech... łzy same napływają....
|
|
|
|
#2390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2391 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję ![]() ![]() Pozdrawiam przyszła czerwcowa mama 2013
|
||
|
|
|
#2392 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wazne żebys czuła że cie kocha i że jest z Tobą. my tez mielismy brać ślub, jestesmy po zareczynach ale to TŻ bardziej chciał niż ja. dla mnie liczy sie uczucie i zycie, obraczka na palcu nic nie zmieni. a niestety nie sram kasa a na pewno nie bede sie zapożyczac na wesele żeby wszyscy sie najedli i dupe nam obrobili mamy dość spore rodziny więc to byłby spory wydatek. a teraz pieniążki na co inne sa potzrebne. dzidzius w drodze, mieskzanie trzeba wyremontowac bo to taka mała ruinka. w ciągu roku organizuje kilka wesel i ślubów i może w tym sie spełniam dlatego nie mam ciśnienia na białe suknie kwiaty itp. my mamy juz plan maly cichy ślub obiad dla najbliższych i 2 tyg w Kenii. wole mieć takie wspomnienia niz pijanych wujków i upierdliwe ciotki - niestety rodzinkę mamy klawą a teraz jak sie dowiedza o ciązy to znow sie zaczna komentarze...i tak juz mi sie po głowie obrywa że kościelnego brać nie bede...ech dobrze ze rodziców mamy normalnych
|
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Jutro mam kolejną wizytę. Oby wszystko było w porządku Jeszcze tylko kilka dni zostało do pierwszego USG |
|
|
|
#2394 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Jak w piątek masz wizytę to może lekarz Cię uspokoi troszkę. A USG będzie? W myślach poganiam Waszych Tż-tów, żeby odważyli się na oświadczyny Zaręczyny to piękna chwila, ja nasze wspominam z łezką w oku.
|
|
#2395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W każdym bądź razie, chciałam też wziąć kilka dni wolnego, zwłaszcza na początku kiedy b. źe się czulam, znaczy miałam zaparcia i tak mnie brzuch bolał.. no ale szef mi nie dał bo nie ma kogo postawić w pracy za mnie. martwiłam się bo miałam naprawdę nawał i dostawy i dźwiganie ciężkich rzeczy a w pracy nie mogłam powiedzieć. W końcu zaparcia minęły i czułam się świetnie - aż mnie to czasem martwiło i bałam się o malucha.. no ale w końcu dostawcy powiedziałam, że lekarz zabronił mi dzwigać i ma mi wnosić dostawę tam gdzie mu każę - i to robi! No ale też się zamartwiałam i zamartwiam z tym że martwię się tydzień przed wizytą i bardzo dzień przed wizytą a potem tydzień jestem spokojna, kolejny rozmyślam a następny się martwię, bo nigdy nic nie wiadomo, ale mocno wierzę że wszystko będzie dobrze a poza tym modlę się i wiem że Oboje damy radę- ja i bąbelek - nie ma innej opcji. A na wizycie płaczę ze szczęścia !!! NIgdy nie przestanę się martwić o swojego bąbla bo to mój największy Skarb Kończąc ten długi wywód ( na niedziele ) jak będziesz się stresować to dla malca nie będzie to "przyjemne" a jak przystopujesz i w pracy też ( wiem nie zawsze jest lekko, ale ja mam tu jedną dobrą koleżankę i jej powiedziałam o dzidzi i mi "pomagała" reszta myśli że mam coś z kręgosłupem ) to bedzie ok! Wyluzuj się troche - wiem łatwo mówić.. i będzie ok, jutro się za Was pomodlę! ![]() aaaaaaaaaa, jeszcze tylko 30 minut i zwijam na hacjendę
|
|
#2397 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2398 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2399 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Wszystkie jesteście kochane, cieszę się że mamy taki fajny wątek i nie ma zgrzytów nawet jeżeli druga myśli inaczej i jest taka solidarność. Miło się mi was czyta. |
|
|
|
|
#2400 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- Cytat:
ja już bym chciala kolejne USG ![]() |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.

. Ja wciąż czekam na oświadczyny ale raczej się prędko nie doczekam przecież faceci na wszystko mają czas
KCIUKI DLA ANI

myslalam,ze 7,ale wychodzi chyba 5-6

TŻ poza domem, byłam u rodziców i mogłam wreszcie z kimś szczerze pogadać. Otóż mój TŻ to ani narzeczony, ani mąż. Szczerze to bardzo liczyłam na to, że bejbik to zmieni, tym bardziej że ciąża była planowana. Mieszkamy razem, kochamy się, niczego nam nie brakuje, rozmowa nt ślubu itp. była nie jedna i dalej cisza. Ja już dość mam pytań rodziców, znajomych moich jak i naszych wspólnych kiedy zaręczyny, kiedy ślub. To jest takie smutne kiedy kobieta wyczekuje tego a facet cicho siedzi
) to bedzie ok! Wyluzuj się troche - wiem łatwo mówić.. i będzie ok, jutro się za Was pomodlę!