Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 09:00   #2431
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie do doświadczonych mam. Wiele z znajomych par wybierało szpital w którym rodzili. Czy jest to na takiej zasadzie, ze trzeba być pod opieką lekarza z tamtego szpitala? Czy mogę być pod opieka jakiegokolwiek lekarza i w momencie kiedy zacznie się akcja porodowa iść do dowolnego wybranego przeze mnie szpitala?
Nie musisz chodzić do gina który pracuje w danym szpitalu...to Twój wybór....jednak prawda jest taka że "lepiej patrzą" na Ciebie jak chodziłaś do takiego gina który przyjmuje właśnie w tym szpitalu w którym rodzisz....sa tego plusy bo możesz mieć lepsza opiekę....taka prawda....dlatego tam bardzo mocno się zastanawiam na obecnym ginem dlatego że pracuje w szpitalu takim nie bardzo pod względem estetycznym....nie byłam jeszcze u tego gina....wizytę mam w środe i pewnie po tej wizycie zdecydujemy gdzie będziemy chodzić....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:09   #2432
domii29
Zakorzenienie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Mam do Was pytanie, jak to jest ze spaniem na prawym, lewym boku lub na plecach, b0 w internecie jest mnóstwo podzielonych zdań na ten temat. Ja jak śpie na prawym boku to mi ręka drętwieje ;/ a nigdy mi się tak nie działo
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:14   #2433
Anoula
Zakorzenienie

To trochę niefajnie... bo poczułam dużą sympatię i zaufanie do tego lekarza u którego byliśmy an pierwszej wizycie. Jak sobie przypomnę pana doktora, który prowadził ciążę mojej cioci ze szpitala gdzie w sumie chciałabym rodzić to mnie ciarki przechodzą. Specjalista i profesjonalista, ale jakoś nie odniosłam przyjemnego wrażenia.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:18   #2434
issia88
Zakorzenienie

domii29 - mnie najwygodniej się śpi na lewej stronie, na prawej jak śpię to wydaje mi się że mi się tam wszystko przelewa i takie dziwne niewygodne uczucie mam a na plecach nigdy nie umiałam spać, ponieważ po jakimś czasie zaczyna mnie bolec żołądek Nawet nie sądziłam, że spanie na prawym/lewym boku bądź plecach ma jakieś znaczenie w ciąży?

3mam kciuki za udane wizyty Ja mam dopiero 22 kwietnia hihi...

A co do TŻta to rozmowy były wielokrotnie, także niech robi co chce, tylko niech będzie dobrze Zna moje pragnienia i wcale nie marzy mi się huczne weselicho, także wydaje mi się, że bać się nie ma czego Czas pokaże...
issia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:19   #2435
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie, jak to jest ze spaniem na prawym, lewym boku lub na plecach, b0 w internecie jest mnóstwo podzielonych zdań na ten temat. Ja jak śpie na prawym boku to mi ręka drętwieje ;/ a nigdy mi się tak nie działo
Myślę że bedzie to miało duze znaczenie w późniejszym etapie ciąży. W czasie kursu pierwszej pomocy mówili, ze kobiety ciężarne w pozycji bezpiecznej ustalonej układa się na lewym boku, za względu na ucisk na żyłę główną.
Stary 2013-04-15, 09:25   #2436
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez issia88 Pokaż wiadomość
domii29 - mnie najwygodniej się śpi na lewej stronie, na prawej jak śpię to wydaje mi się że mi się tam wszystko przelewa i takie dziwne niewygodne uczucie mam a na plecach nigdy nie umiałam spać, ponieważ po jakimś czasie zaczyna mnie bolec żołądek Nawet nie sądziłam, że spanie na prawym/lewym boku bądź plecach ma jakieś znaczenie w ciąży?

3mam kciuki za udane wizyty Ja mam dopiero 22 kwietnia hihi...

A co do TŻta to rozmowy były wielokrotnie, także niech robi co chce, tylko niech będzie dobrze Zna moje pragnienia i wcale nie marzy mi się huczne weselicho, także wydaje mi się, że bać się nie ma czego Czas pokaże...
Znalazłam coś takiego:
Lekarze zalecają, jako najbardziej odpowiednią i bezpieczną pozycję snu, drzemki czy leżenia dla kobiety ciężarnej na lewym boku. Dla zwiększenia wygody leżenia w tej pozycji pomiędzy nogi włóż dość sporą poduszkę. Nogi możesz zgiąć w kolanach i dodatkowo pod kolano podłożyć sobie kolejną poduchę. Również pod plecy czy biodra możesz podłożyć poduszkę, które zwiększą komfort leżenia w tej pozycji. Znajdź dla siebie odpowiednie ułożenie w tej bezpiecznej pozycji.
Leżąc na plecach lub na prawym boku uciskana jest żyła główna dolna, która biegnie po prawej stronie kręgosłupa. Ucisk ten zaburza prawidłowe krążenie krwi w Twoim organizmie. Co może powodować słabsze dotlenienie rozwijającego się płodu, a ty możesz mieć zawroty głowy, słabe samopoczucie, mroczki a nawet omdlenia.
Leżąc na lewym boku nie zaburzasz prawidłowego krążenia a dodatkowo wspomagasz pracę nerek. Prawidłowa praca nerek zapewnia usuwanie toksyn z organizmu oraz pomaga unikać obrzęków stóp.
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:26   #2437
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Cześć!!!
mogę dołączyć???
podczytuje Was odkąd zrobiłam test
a więc, mam na imię Natalia, jestem majową 2012 mamą,
Jestem w trakcie 7 tyg ciąży

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 06:54 ----------

ja mam zapisanego pdfa na kompie jak byś chciała
Hej, gratuluję!

Cytat:
Mam nadzieję, że uda mi się jakoś napisać ten licencjat bez większych problemów

Ja się bardzo cieszę, ze TŻ był ze mną, bo ja byłam w takim szoku, w takich emocjach, z e za raz po wyjściu z gabinetu nic nie pamiętałam. To on pamiętał ile Junior ma tygodni i ile mierzy

Dziękuje.

U mnie lekarz powiedział, że na razie Junior jest zbyt mały, żeby było cokolwiek słychać. Kazał sie zgłosić za 10 dni do dwóch tygodni i wtedy się dowiemy czy serce zacznie bić. Dlatego myślę, że i w Twoim przypadku może się okazać że jeszcze serca nie będziecie mogli posłuchać. Ale mój lekarz mówił, żeby się tym nie przejmować na razie.

Niezapomniane przeżycie.

Muszę się pochwalić TŻ wczoraj wieczorem się oświadczył. Mówi, ze się przygotowywał do tego już od dłuższego czas (co zgodne z prawdą jest bo wypytywał jakiś czas temu o rozmiar moich palców), ale ze Junior trochę do wyprzedził. Powiedziałam rodzicom o zaręczynach. Obydwoje są w szoku, dajemy im czas na oswojenie się z myślą o ślubie, a za 2 tygodnie powiemy im o dziecku.
Gratuluję zaręczyn

Cytat:
Napisane przez ilona_0105 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

Zaraz będę wychodzić na badanie beta hcg trzymajcie kochane kciuki bo ja mam takie nerwy a wyniki będą około 16........do tej godziny chyba zwariuję .......jak tylko wrócę z wynikami dam wam znać jeej..... boje się ze mimo 2 testów pozytywny może to nie być ciąża
3mam w takim razie kciuki za wysoką betkę

Dzień Dobry mamuśki

Ale się rozpisałyście... mi w sobotę ładowarka do lapka się zespusła i dopiero dziś popołudniu kupimy, tymczasowo korzystam z kompa od siory

Widziałam,że pisałyście o ciuszkach z lumpka; ja mam zamiar w tym tyg zrobic sobie mały rajd po lumpeksach, może coś fajnego upoluję. Jeżeli chodzi o ciuszki od kogoś to jeżeli będzie chłopczyk to nie będzie z tym problemu bo kumpela niedawno urodziła i juz mi powiedziała że ma worek z ciuchami dla mnie, natomiast jak bedzie dziewczynka to nie mam skąd dostac ciuszków więc większość będe musiała tak czy siak kupić....

Co do zaręczyn;u Nas nie było ale były długie rozmowy na ten temat i ślub planujemy być może w przyszłym roku,wszystko zalezy od finansów.

Wczoraj i dzis u Nas piękna pogoda

3mam mocno kicuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:39   #2438
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
To trochę niefajnie... bo poczułam dużą sympatię i zaufanie do tego lekarza u którego byliśmy an pierwszej wizycie. Jak sobie przypomnę pana doktora, który prowadził ciążę mojej cioci ze szpitala gdzie w sumie chciałabym rodzić to mnie ciarki przechodzą. Specjalista i profesjonalista, ale jakoś nie odniosłam przyjemnego wrażenia.
Nie masz obowiązku rodzić w jego szpitalu! Możesz do Niego chodzić a pod koniec ciązy iśc np do gina który pracuje w tym szpitalu w którym chcesz rodzić.....a w którym chcesz? bo ja właśnie patrzę...i już nic nie wiem....a nie chciałabym rodzić w szpitalu który mi sie nie podoba bo nie chciałabym miec jakieś traumy poszpitalnej Tż chce jeszcze przynajmniej jedno dziecko...ale jeśli mi trauma pozostanie to nie ma mowy....więc....moim zdaniem szpital jest dużym wyznacznikiem u mnie i musi wywrzeć dobre wrażenie....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-04-15, 09:44   #2439
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Gratuluję zaręczyn
Dziękuję

Cytat:
Co do zaręczyn;u Nas nie było ale były długie rozmowy na ten temat i ślub planujemy być może w przyszłym roku,wszystko zalezy od finansów.

Wczoraj i dzis u Nas piękna pogoda

3mam mocno kicuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!
My zdecydowaliśmy, że teraz w czasie ciąży to ewentualnie cywilny, ewentualnie połączony z jakimś uroczystym obiadem. Bo moim zdaniem to męczarnia decydowac się na całonocne wesele będąc w ciąży.

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Nie masz obowiązku rodzić w jego szpitalu! Możesz do Niego chodzić a pod koniec ciązy iśc np do gina który pracuje w tym szpitalu w którym chcesz rodzić.....a w którym chcesz? bo ja właśnie patrzę...i już nic nie wiem....a nie chciałabym rodzić w szpitalu który mi sie nie podoba bo nie chciałabym miec jakieś traumy poszpitalnej Tż chce jeszcze przynajmniej jedno dziecko...ale jeśli mi trauma pozostanie to nie ma mowy....więc....moim zdaniem szpital jest dużym wyznacznikiem u mnie i musi wywrzeć dobre wrażenie....
Dużo znajomych rodziło na Ujastku w Krakowie. Ale o szczegółach nie rozmawiałam z żadna z nich, bo wtedy nie byłam za bardzo zainteresowana tematem. Jak przejdziemy przez pierwszy trymestr to może poproszę ich o spotkanie żeby dowiedzieć się więcej. Natomiast moja ciocia rok temu rodziła w szpitalu Narutowicza i jak najbardziej pozytywne wrażenia. Fakt, ze ponoć trafiła na najlepszą salę porodową, ale z tego co mi wiadomo cały szpital jest podobnie wyposażony tyle inne sale porodowe są mniejsze. Oddział był dość niedawno remontowany. Ja miałam tylko raz przejścia z jedną z pielęgniarek ale to dlatego, ze się zasiedziałam w cioci z chrześnicą do ponad 22 a wtedy już odwiedzin nie ma hehe. Ale póki co chyba decydowałabym się właśnie na ten szpital.

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-04-15 o 09:56
Stary 2013-04-15, 09:49   #2440
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję

My zdecydowaliśmy, że teraz w czasie ciąży to ewentualnie cywilny, ewentualnie połączony z jakimś uroczystym obiadem. Bo moim zdaniem to męczarnia decydowac się na całonocne wesele będąc w ciąży.
My też na razie tylko cywilny,bardziej z względów finansowych, będzie już dzidzia więc wiadomo że środki będą ograniczone.
Ślub planowaliśmy jak jeszcze nie byłam w ciązy, latem mieliśmy iść do USC zaklepać termin ale w tym wypadku chyba trochę to wszystko przesuniemy na później.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-15, 09:58   #2441
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo znajomych rodziło na Ujastku w Krakowie. Ale o szczegółach nie rozmawiałam z żadna z nich, bo wtedy nie byłam za bardzo zainteresowana tematem. Jak przejdziemy przez pierwszy trymestr to może poproszę ich o spotkanie żeby dowiedzieć się więcej. Natomiast moja ciocia rok temu rodziła w szpitalu Narutowicza i jak najbardziej pozytywne wrażenia. Fakt, ze ponoć trafiła na najlepszą salę porodową, ale z tego co mi wiadomo cały szpital jest podobnie wyposażony tyle inne sale porodowe są mniejsze. Oddział był dość niedawno remontowany. Ja miałam tylko raz przejścia z jedną z pielęgniarek ale to dlatego, ze się zasiedziałam w cioci z chrześnicą do ponad 22 a wtedy już odwiedzin nie ma hehe. Ale póki co chyba decydowałabym się właśnie na ten szpital.
o ujastku też słyszałam dużo dobrego!
na narutowicza patrzyłam teraz jak napisałas faktycznie mają tam luxusy...ale nie kojarzę żadnego gina z tego szpitala...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-04-15, 10:03   #2442
issia88
Zakorzenienie

Oj, ja słyszałam dużo pozytywnych opinii nt szpitala na Ujastku. Dużo moich koleżanek tam rodziło i będzie rodzić. Słyszałam też od jednej z koleżanek że sobie chwaliła Uniwersytecki Szpital w Krakowie. Moja Ginka też jest położną, ale jeszcze nie mam pojęcia, w którym ona szpitalu pracuje W Narutowiczu przeraża mnie wygląd oddziału ginekologicznego - jak w rzeźni chyba ze się coś zmieniło
Stary 2013-04-15, 10:24   #2443
anulka2205
Wtajemniczenie

Ilona mocno zaciskam kciuki, chociaż jestem praktycznie pewna ładnego wyniczku

Za wszystkie kciuki dziękuję, jak wrócę wszystko opowiem
Edytte nasze ciąże prawie w tym samym wieku Usg będzie, mam na każdej wizycie.

Kruszynka jak Ty? Lepiej już? Co u lekarza?

Ja tez powoli zaczynam Was kojarzyć niektóre to już bardzo ładnie i poznaję po stylu pisania nawet, jak avka nie widzę, głownie PaulinaIzabela Ciebie

Lecę sprzatać mamusie. Miłęgo dnia

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 10:26   #2444
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Ilona mocno zaciskam kciuki, chociaż jestem praktycznie pewna ładnego wyniczku

Za wszystkie kciuki dziękuję, jak wrócę wszystko opowiem
Edytte nasze ciąże prawie w tym samym wieku Usg będzie, mam na każdej wizycie.

Kruszynka jak Ty? Lepiej już? Co u lekarza?

Ja tez powoli zaczynam Was kojarzyć niektóre to już bardzo ładnie i poznaję po stylu pisania nawet, jak avka nie widzę, głownie PaulinaIzabela Ciebie

Kochana, na którą masz tą wizytę?

Ja już też większość dziewczyn mam zakodowanych

Ja wczoraj się w końcu wzięłam za mycie okien,z pomocą Tż więc szybciutko Nam to poszło.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-15 o 10:30
Stary 2013-04-15, 10:47   #2445
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
W Narutowiczu przeraża mnie wygląd oddziału ginekologicznego - jak w rzeźni chyba ze się coś zmieniło
Chyba dużo się zmieniło, teraz pomieszczenia są odnowione. Rok temu wcale nie miałam skojarzeń z rzeźnią hehe. http://ranking.abczdrowie.pl/d/686,s...cza-w-krakowie Moja ciocia przed samym porodem to w wannie siedziała później miało być jedno parcie i znieczulenie ale mała nie chciała czekać na znieczulenie i wyszła bez
Stary 2013-04-15, 11:03   #2446
issia88
Zakorzenienie

Anoula - eeee to zwracam honor - musieli zrobić szybki remont, bo pamiętam jak w tamtym roku często chodziłam do Narutowicza to raz pomyliłam pietra i wyszłam na ginekologii to się przeraziłam, czułam się jak w horrorze ale teraz to faktycznie luksusy w sumie Narutowicza mam najbliżej ale to jeszcze chyba za wcześnie wybierać szpital, najpierw musze porozmawiać ze swoja ginka gdzie ona pracuje

U mnie już 7 tydzień Czytam i piszą ze w 7 tyg można odczuwać nudności - mnie dzięki Bogu na razie to omija
Stary 2013-04-15, 11:07   #2447
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Anoula - eeee to zwracam honor - musieli zrobić szybki remont, bo pamiętam jak w tamtym roku często chodziłam do Narutowicza to raz pomyliłam pietra i wyszłam na ginekologii to się przeraziłam, czułam się jak w horrorze ale teraz to faktycznie luksusy w sumie Narutowicza mam najbliżej ale to jeszcze chyba za wcześnie wybierać szpital, najpierw musze porozmawiać ze swoja ginka gdzie ona pracuje

U mnie już 7 tydzień Czytam i piszą ze w 7 tyg można odczuwać nudności - mnie dzięki Bogu na razie to omija
To się ciesz,że Cię to omija
My zaczynamy 12 tydzień Mdłości miałam tylko ok 5-7 tyg później już było ok

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-15, 11:08   #2448
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, ja słyszałam dużo pozytywnych opinii nt szpitala na Ujastku. Dużo moich koleżanek tam rodziło i będzie rodzić. Słyszałam też od jednej z koleżanek że sobie chwaliła Uniwersytecki Szpital w Krakowie. Moja Ginka też jest położną, ale jeszcze nie mam pojęcia, w którym ona szpitalu pracuje W Narutowiczu przeraża mnie wygląd oddziału ginekologicznego - jak w rzeźni chyba ze się coś zmieniło
a skąd Ty jesteś i do kogo chodzisz??

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-04-15, 11:08   #2449
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Może sama ginekologia wygląda inaczej, to co Ci wkleiłam to położniczy. Moja ciocia rodziła w marcu 2012 i już oddział wyglądał jak na zdjęciach. Bo przyznaję że cześć oddziałów i korytarzy w Narutowiczu jest przerażającą.
Stary 2013-04-15, 11:15   #2450
issia88
Zakorzenienie

Agatkaa1 - mieszkam pod Krakowem, a chodzę do dr Moniki Pacek na Masarską

Mamuśki miłego dnia Wam życzę - ja niestety uciekam do pracy
Stary 2013-04-15, 11:21   #2451
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
heh...u mnie 9tc a mdłości do tej pory nie miałam a tak na nie czekam....czułabym sie spokojniejsza....no ale nic to mam nadzieję że w środę sie uspokoję...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2013-04-15, 11:28   #2452
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana, na którą masz tą wizytę?
Mój ginek przyjmuje 16-18 i się idzie w tych godz. jak pasuje, wszystkie przyjmuje. Nam tak pewnie bliżej 18tej się uda dotrzeć.

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 11:53   #2453
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

A ja wstalam , jak nowo narodzona .. Ta poduszka jest niemożliwa ! Co prawda ręka mi troche šcierpła bo jeszcze nie potrafię się na niej idealnie dopasować , ale plecy? Nic nie boli , w krzyżu nie strzyka , jakby to nie było moje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 12:19   #2454
_Peggy
Zakorzenienie

Boziu ale za mnie nie ogar czytam i czytam coście naskrobały i nie rozumiem tekstu pisanego Strasznie jestem rozkojarzona

Zjem śledzia z kapustą kiszoną to może ciut się wezmę do kupy

Było coś o spaniu na boku. Mi wiele osób mówi by spać na lewym bo jest lepsze ukrwienie płodu i jego ułożenie w macicy (a zaczym idzie łatwiejszy poród). Jednak to ma naprawdę znaczenie dopiero po czwartym miesiącu Ja już "uczę się" spać na lewym, ale idzie mi topornie

Było o zaręczynach. Gadaliśmy wczoraj luźno o tym z TŻ i On twierdzi że gdybym była w ciąży przed zaręcznami to by do nich nie doszło. Bardzo by nie chciala by wszyscy łącznie ze mną uważali że dziecko w jakiś tam sposób go zmusiło Męskie myślenie jest pokrętne
(a i tak ludzie gadali bo pochodzimy z malych miejscowości a braliśmy ślub jak ja mialam 20 lat, a On jest 13 lat starszy )

Nastrój mam wyśmienity
Stary 2013-04-15, 12:23   #2455
Dzastin08
Wtajemniczenie

Narobiłaś mi ochotę na kapuchę
Idę do lodówki po moją kiszoną

Ktoś mnie uprzedził i kapuchy już nie maaa :-(

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2013-04-15 o 12:29
Stary 2013-04-15, 12:33   #2456
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Narobiłaś mi ochotę na kapuchę
Idę do lodówki po moją kiszoną
Ja mam tylko jedną puszkę kapuchy z Lidla jem oszczędnie bo nie wiem kiedy znowu się trafi Zazdroszcze nieograniczonego dostępu do kiszonek (ja wiem, są Polskie Sklepy, ale ja nie będę dymać 30mil po ogórki ).

A pytanko mam. Czy są między nami kobiety niepracujące?
Ja do takich należę (zdecydowaliśmy z mężem że odchodzę z pracy jak tylko pokażą się dwie kreski ze względu na tutejsze podejście do sprawy). Mam duuużo wolnego czasu
Stary 2013-04-15, 12:35   #2457
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Było o zaręczynach. Gadaliśmy wczoraj luźno o tym z TŻ i On twierdzi że gdybym była w ciąży przed zaręcznami to by do nich nie doszło. Bardzo by nie chciala by wszyscy łącznie ze mną uważali że dziecko w jakiś tam sposób go zmusiło Męskie myślenie jest pokrętne
(a i tak ludzie gadali bo pochodzimy z malych miejscowości a braliśmy ślub jak ja mialam 20 lat, a On jest 13 lat starszy )
Tego TŻ się obawia, większość pewnie nie uwierzy ze zaręczyny były zaplanowane już wcześniej. Ale ja się tam nie zamierzam przejmowac innymi, najważniejsze, że ja wiem jak jest .
Stary 2013-04-15, 12:42   #2458
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Ja mam tylko jedną puszkę kapuchy z Lidla jem oszczędnie bo nie wiem kiedy znowu się trafi Zazdroszcze nieograniczonego dostępu do kiszonek (ja wiem, są Polskie Sklepy, ale ja nie będę dymać 30mil po ogórki ).

A pytanko mam. Czy są między nami kobiety niepracujące?
Ja do takich należę (zdecydowaliśmy z mężem że odchodzę z pracy jak tylko pokażą się dwie kreski ze względu na tutejsze podejście do sprawy). Mam duuużo wolnego czasu
Ja już jestem na L4 i do pracy nie wracam bo umowa kończy mi się w maju i nie zostanie przedłużona więc też mam duuużo wolnego czasu

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2013-04-15, 12:46   #2459
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Fajnie sie macie , ja musze tyrać pòki co ! Choć z drugiej strony myśle ze umarła bym w domu z nudòw ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 12:50   #2460
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam poniedziałkowo ze słonecznej Irlandii
Ja się wyleguję na kanapie i nie chc mi się zabrać za pakowanie W nocy nie mogłam zasnąć chyba do 2...ale w miarę się wyspałam Ja zawsze lubiłam spać na lewej stronie, ale w nocy się kręcę z boku na bok.

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i wyniki

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
du.sza tam. Dobrze, ze nie widzialyscie jak w ataku paniki i stresu mnie relanium faszerowali :/. Albo jak z lekarka pertraktowalam warunki żeby dostać nospe jak podczas ktoregos krwotoku bolal mnie brzuch.
Jestem silna, ale nie w sytuacjach na ktore nie mam wplywu.
Zapieralam sie jak glupia,ze do szpitala nie jade. Ze chce w domu ronic i nie być lyzeczkowana. I co bym z tego miała? Utrate blizniakow a nie jednego z nich.
Bo zwyczajnie w stresie wylaczylo mi się myślenie. Kiedy czas mija, zaczynasz inaczej myśleć. Straciłam juz dwie ciąże i blizniaka. Doświadczenie wcale nie pomaga. Jeszcze potęguje ból, bo wiesz co będziesz czuć jutro... i choć Zycie nie jest dla mnie laskawe ani litosciwe to Kocham je. Co mogę innego?
Wiadomo, że w panice to zachowujemy się nieprzewidywalnie tym bardziej jak wiemy, że nic nie można zrobić tylko czekać na łaskę losu... Na szczęście najgorsze już za Tobą i to co pogrubiłam to Grunt to trzeba się pogodzic ze swoim życiem i robić wszystko, żeby czerpać z niego jak najwięcej i najlepiej.

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość

Mi dużo pomaga jak w podpisach macie tc Nie muszę się cofać do 1 strony, żeby sobie skojarzyć kto jest na jakim etapie

Oddaj trochę energii

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
A ja wstalam , jak nowo narodzona .. Ta poduszka jest niemożliwa ! Co prawda ręka mi troche šcierpła bo jeszcze nie potrafię się na niej idealnie dopasować , ale plecy? Nic nie boli , w krzyżu nie strzyka , jakby to nie było moje
Fajnie, że się sprawdziła i pomogła Jak będę miała problemy to też sobie ją sprawię, tym bardziej, że później można ją wykorzystać do karmienia

Ja tez pracuję, ale u siebie więc się nie przemęczam Mąż mi pomaga teraz coraz bardziej.

Edytowane przez paulinaizabela
Czas edycji: 2013-04-15 o 12:53
paulinaizabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości