|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4201 | |||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
![]() My u siebie na pewno chcemy oczepiny i kilka zabaw, ale raczej integracyjnych niż takich żenujących. Nigdy np. nie rozumiałam zabawy "znajdź po kolanie swoją żonę". Na prawie każdym weselu jest zabawa w zoo oraz "przynieś fant i zajmij krzesło" więc ja będę chciała z tego zrezygnować. Podoba mi się z kolei zabawa: wszyscy tańczą w kółku i przekazują sobie worek z różnymi gadżetami, jak muzyka przestaje grać to osoba która ma worek losuje jedną z rzeczy z worka i nakłada. Są tam jakieś fartuszki, duże okulary, peruki itp. Ewentualnie ta: http://www.youtube.com/watch?v=eoRaPczK734 Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zmieniłabym tylko to pierwsze zdanie i dodała jakąś sentencję Jana Pawła II. swiat_katarzyny śliczna ta ozdoba do włosów. Ja celuję w coś podobnego. Nie chcę welonu, marzy mi się niski kok i zdobiona opaska do włosów. Podobaja mi się też po prostu opaski z bialej tasiemki 2-3 cm i na niej jakieś zdobienia. Cytat:
![]() Jest jakieś takie nudne... Z kolei walc dobrze zatańczony jest elegancki i widowiskowy. Oczywiście wszystko rzecz gustu. TŻ ostatnio wyleciał: "a może zatańczymy fokstrota"? Tylko on chyba nie wie jak fokstrot wygląda, wystarczy że egzotycznie brzmi :P
![]() |
#4202 |
Zakorzenienie
|
Witam się
![]() przepiękny dzień, niestety cały spędzony na uczelnie... no ale niedługo wraca TZ to może pójdziemy biegać i na jakieś zakupy. A wieczorem muszę projekt zrobić ![]() pisałyście o zaproszeniach, ja miałam robić sama ale niestety to się kompletnie nie opłaca i zamówimy na amelli ![]() a jeśli chodzi o samodzielne rzeczy na wesele to razem z przyjaciółką zajmujemy się dekoracjami z kwiatów i same zrobmy bukiety, dekorację kościoła i sali ![]()
![]() |
#4203 | |
Wtajemniczenie
|
króliczku
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja już w domku po pracy, obiad zjedzony, pies wyprowadzony. Teraz czas na porządki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A małe przyjęcie. Najpierw był taki plan, ale TŻ-owi się odwidziało i chce normalne wesele. Przecież nie zabronię bo to jedyny taki nasz dzień. Musi być jak z marzeń. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a to niech facet prosi jako przyszła głowa rodziny ![]() [/QUOTE] Oj jak ja bym miała liczyć na TŻ... Pewnie by było: "no dobra, to już?" ![]() Poza tym blogosławieństwo będzie w domu moich rodziców więc ładnie bedzie wyglądało jeśli to ja zacznę i zwrócę się do moich rodziców jako do gospodarzy, z prośbą i błogosławieństwo. Kojarzy mi się scena z jednego z polskich filmów z czasów PRL (Kogel Mogel lub coś w tym stylu) gdzie młodzi maja klękać na błogosławieństwo i Młoda ciągnie w dół Młodego ![]()
![]() |
#4206 |
Zakorzenienie
|
Dotka90 - ja znam tą zabawę, tylko że zamiast tabliczek Para Młoda ściąga buty
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale na jednym weselu kolega nam opowiadał że koleś (nota bene były szef mojego TŻ) podszedł do świadka, dał 50 zł i wydał sobie resztę... ![]() Gdzieś też na wizażu czytałam o tej zabawie ale zamiast pieniędzy goście przekazują młodym życzenia na nową drogę. Nie do końca jestem do tego przekonana, ale lepsze to niż zbieranie na wózek...
![]() |
#4208 |
Wtajemniczenie
|
jakoś nie mam czasu ostatnio nadrabiać - szukam pracy, ale ciężko jest ..wysłałam już sporo cv i cisza...
![]() ![]() ![]() ![]() Powiem Wam, ze fajnym pomysłem jest też coś takiego: Mojego tż chrzestna rok po ślubie przysłała ładne zdjęcie z pleneru gdzie są razem z mężem i napisała z tyłu zdjęcia , że w rocznice dziękują za obecność z nimi razem w tym dniu(ślub, wesele) itd.. ![]() ![]() Edytowane przez kulbensikowa Czas edycji: 2013-04-15 o 16:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#4209 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kulbensikowa Czas edycji: 2013-04-15 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4211 | |||||||
Blond forever!
|
Hej, witajcie, wiosna przyszła
![]() Na zewnątrz w Gda jest bosko, aż chce się żyć ![]() Byłam dziś z koleżanką w biblio i napisałam 3 strony magisterki ![]() Wieczorem jeszcze do niej usiądę póki mam wenę ![]() Cytat:
A propo ciasta rozdawanego po weselu... W zeszłym roku jak byliśmy z TŻ na weselu u znajomych i po poprawinach jechałam ja samochodem i spieszyliśmy się odwieźć kolegę na pociąg i ja, pierwszy raz jechałam w tym mieście, wjechałam w zakręt pod kątem 90 stopni z prędkością 60km/h... Nic nam się nie stało i ładnie wyhamowałam, ale to co się stało z ciastem to możecie zobaczyć w załączniku ![]() A na pociąg i tak nie zdążyliśmy ![]() ![]() Od tego momentu jak czasami gwałtowniej zahamuję czy coś to TŻ tylko wzdycha: "dobrze, że nie mamy ciasta w samochodzie" ![]() ![]() Cytat:
Ale właśnie my mieszkamy nad morzem, więc jest kilka okolicznych miejsc, do których chcemy się wybrać, więc pozostają nam lokalne wycieczki ![]() Cytat:
![]() Hit YT murowany (w pozytywnym sensie) ![]() Cytat:
![]() Ale faktycznie fajne ![]() Dlatego u nas TŻ coś wymyśli, bo on ma łeb do wierszyków (wklejałam Wam kiedyś życzenia urodzinowe dla mojego brata) Jak będzie miał wenę to poproszę go, żeby dla Was coś też poukładał nowego ![]() Cytat:
![]() Dobre wieści szybko się rozchodzą ![]() Dlatego, nawet dla gości z zagranicy, nie będzie to żadne zaskoczenie jak dostaną zaproszenie 3-4 miesiące wcześniej niż jest ślub, bo to będzie czysta formalność ![]() Cytat:
![]() ![]() Nie dość, że byłaby to dla nas frajda, to jeszcze tnie się koszty... Bo u nas na sali dekoracja żywymi kwiatami nie jest niestety w cenie, a koszt jej waha się od 800 do nawet 1500zł w zależności od tego ile tych kwiatów jest. Więc drogo trochę. Tylko zastanawiam się jak to technicznie ogarnąć. Ale - jest jeszcze dużo czasu ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja też za bardzo zbierania na wózek nie chce, ale to samo co u Ciebie - TŻ chce ![]()
Edytowane przez Blondi2989 Czas edycji: 2013-04-15 o 17:05 |
|||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4212 |
Rozeznanie
|
pisałyscie o tej zabawie gdzie PM (nie widząc co pokazuje drugie) maja np. pokazac kto bedzie sprzatal, kto trzymal kase itd. Ja uważałam to za fajna zabawe, ale z ostanich 4 wesel na których bylam, było to na 3 w bardzo zblizonej formie wiec w moim rejonie ta zabawa już mocno oklepana. ja nie chce absolutnie nic z podtekstami ani zabaw ani przyspiewek podczas oczepin. Te wyprawy do zoo/ karoce tez juz opatrzone. Myslę, że chcialabym jakas integracyjna zabawe (1, max 2), a oczepin najlepiej wcale, ale chyba nie przejdzie i pewnie bedzie zabieranie butów i wykup i mam nadzieje, że na tym koniec.
aaa i podobało sie mi równiez na jednym weselu takie przedstawianie gosci, tzn. wszyscy sa w kolku i zespół na poczatek do srodka prosi rodziców na chwile tanca, pozniej (w zaleznosci od tego kto jest) rodzeństwo PM, dziadków, rodziców chrzestnych, wujków i ciocie, kuzynostwo, przyjaciół/ znajomych, osoby towarzyszące, wspólpracowników, sąsaidów, a pozniej np. osoby niepijace, palące, wszytkie panie w czerwonym i jakies tam jeszcze kategorie jakie ie wymysli. Bardzo fajnie to wtedy wyszlo i kazdy wiedzial kto jest kim mnniej wiecej ![]()
![]() |
#4213 |
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=-8qQNYO4vYg
A propos żenujących zabaw...
#4214 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My zamierzamy ją mieć, ale będzie bardziej symbolicznie ![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4215 |
Zakorzenienie
|
U nas akurat na przestrzeni kilku lat tylko my się hajtamy, zarówno w rodzinie jak i u znajomych (nie licząc tych dwóch par ślubujących w tym roku), więc liczymy, że gościom nie wydadzą się te zabawy oklepane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4216 | ||
Blond forever!
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spaliłabym się ze wstydu jakby to było moje wesele.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4220 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() najbardziej mi się podoba ze śmietnikiem ![]() ---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4221 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4222 |
Zakorzenienie
|
A ja się dowiedziałam dzisiaj od mojej przyszłej teściowej, że ulubiona bratowa mojego Tż-a ubzdurała sobie, że jej córka będzie u nas na ślubie tzw. flower girl w kościele.
Pomijając już fakt, że będzie miała dopiero 18 miesięcy w dniu ślubu i w ogóle czegoś takiego nie planujemy, to bratowa chyba się źle czuje ![]() Wkurza mnie babsko, bo bez przerwy jakieś akcje robi i wydaje jej się, że musi być w centrum uwagi.
Edytowane przez wenedka Czas edycji: 2013-04-15 o 18:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4223 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, ktoras z was juz tu podawala adres blogow ze zdrowymi przepisami. Mozecie mi jeszcze raz je podac, bo sobie nie zapisalam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4224 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4225 |
Zakorzenienie
|
Ja podawałam chyba Dietetycznie Siostro oraz Dietetyczne Fanaberie.
Z tych dietetycznych to moje ulubione. |
![]() ![]() |
![]() |
#4226 |
Zadomowienie
|
#4227 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Cytat:
![]() cieszę się, że się spodobały ![]() ![]() ![]() Dotka te same podawałam jako jedno z dwóch, które wybierzemy parę stron wcześniej ![]() ![]() kulbensikowa bardzo miły gest z tym zdjęciem ![]()
![]() |
#4228 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10
Romantyczka, o zaproszeniach mówisz, tak?
![]() Nie widziałam, że wklejałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4229 |
Zakorzenienie
|
uff... właśnie wróciłam z biegania
![]() ![]() jeszcze pół godzinki hula-hop i siadam do projektu ![]()
![]() |
#4230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://zrzucbrzuch.blogspot.com/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.