|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
witam się w skończonym 39 tygodniu, zaczynamy 40 a Michałek siedzi cichutko w brzuszku i ani myśli o wyjściu z niego... dziś w centrum Polski słonecznie choć chłodny wietrzyk bywa zdradliwy... pozostało 8 dni do P.
|
|
|
|
|
#2792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż u mnie dziś tylko 3 pobudki wiec nie było źle
|
|
|
#2793 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie masz z tym spioszkiem ![]() Cytat:
|
|
|
#2794 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po 6 tyg. wybieram się na wizyte do gin. i jak wszystko będzie ok to wtedy... Nestelle: ależ masz fajnie z tym małym śpioszkiem ![]() Moja Kinia też lubi spać ( w nocy tak po 3 godz.) ale ostatnio meczy ją brzuszek i budzą bąki więc cięzko z tym snem... |
||
|
|
|
|
#2795 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a makarony tak samo albo z pesto..... Cytat:
Cytat:
podobno to efekt placebo a jedynym udowodnionym sposobem na zwiekszenie laktacji to jak najczęstsze przystawianie dziecka .... Cytat:
![]() Cytat:
a sex po cc to tez niby dopiero po 6 tyg . Cytat:
ale na te herbatki i inne napoje zadnych dowodów niby nie ma . Cytat:
ja tak mam szczególnie w nocy , poduszka mokra i zimna .... brrrrr
|
|
|
#2796 |
|
Raczkowanie
|
ObserwujeCie a mówią, że to TŻci wyposzczeni
|
|
|
|
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( a mnie się tak chce Cytat:
|
|
|
#2798 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za bioderka, no i oby katar przeszedł..Cytat:
wiosna ![]() Cytat:
Ale może to działać o tyle, że większości składnikiem nr 1 jest melisa, więc może jak się mamy wyciszają i mniej ciśnienia to lepiej idzie ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- czyli tak czy owak bez wizyty u gina się nie obejdzie, bo skąd mam wiedzieć jak się goję.. hmm
|
|
|
#2799 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2800 |
|
Rozeznanie
|
Hej ho ... mam nowe wieści z "frontu"
![]() Jeśli nic się do piątku nie ruszy to na 8 rano na ktg i jeśli coś wyjdzie nie tak to od razu na oddział, więc torbę mam mieć w aucie przyszykowaną. A jeśli będzie zapis w porządku to weekend w domciu i w poniedziałek na oddział. Tak prędko to wszystko przez cukrzycę. Tak bym sobie dłużej posiedziała w domku. A więc czas nastawiać się psychicznie na białe kitelki ![]() Dnia pełnego słońca, grzecznych maleństw, robiących kupki, pijących ładnie mleczko i chyba dużo śpiących ![]() A tym w dwupaku szybkiego i bezbolesnego (haha
|
|
#2801 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za zakupy a co do tż to Cytat:
![]() Cytat:
za bioderka )))----------------------------------- my po wizycie...Misia ma łojotokowe zapalenie skóry - przyczyna hormony jeszcze z czasów ciazy od mamusiowe...dostala leki do smarowania i zalecenia kapanie tylko w emolium plus balsamowanie emolium i dwa razy w tyg smarowanie główki tez emolium do głowy. Ciemieniucha tez po tych lekach ma zejsc. ufffff dobrze ze to nic gorszego...w aptece wydalam na te emolium 159zł
|
|
|
|
#2802 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie!
Gratuluję tygodni dziewczynki i trzymam kciuki za rozpakowywanie ![]() Zdrówka dla rozpakowanym mamusiów i dziecinek z jakimiś problemami... ![]() Co do seksu... ochotę mam, zaczynają się sny... ale jeszcze leciutko plamię (zdarza się dzień spokoju, a następnego dnia jakiś stary element się wydobywa :P) i za tydzień mam wizytę u ginekologa i wtedy pewnie ruszymy do akcji... i ciągle myślę o tym czy będzie mi mleko tryskać jak Nestelle... bo teraz zdarza mi się jak układam się z małym do karmienia, że tryskam jak z hydrantu ![]() Co do karuzel - my kupiliśmy FP RAIN FOREST, ale w stylu słynnych misiów (z projektorem i jest troszkę żywsza od misiów). Mały dopiero teraz zaczyna ją widzieć i obserwuje maskotki - zawiesza się na jednej i wodzi wzrokiem, a potem przerzuca na kolejną jak traci tamtą z zasięgu i możliwości wzroku. A zaczęło się od tego, że był na przewijaku na łóżeczku, karuzela się kręciła i wtedy jakby pierwszy raz zobaczył jaka to zabawka cudowna ![]() Dragusia też chciałam kupić coś gdzie jest więcej zabawek, ale pomyślałam chwilkę i wydaje mi się, że czasami mało znaczy dużo - maluch może się wkurzać od nadmiaru kręcących się bajerów nad nim. A te misie... koleżanka ma 3 miesięcznego synka i on nijak na nie nie patrzy - nie wiem czy nie są zbyt pastelowe i nudne... Co do chrztu - my czekamy do czerwca/lipca aż się rozpakuje siostra TŻ, która ma być chrzestną... no i nie mamy chrzestnego jeszcze.... Co do otyłości po ciąży - biorę się za siebie! Wczoraj wcisnęłam się na spacer w stare jeansy i .... masakra... co chwilę sobie dupkę przystawiałam swetrem bo mi przedziałek chciał wychodzić... moje biodra mają miliard centymetrów, uda osiem miliardów! No, ale jak się wpieprza ciastka jak oszołom... Dzisiaj w planach mam marszobieg z wózkiem nad pobliskim zalewem Motywują mnie ubrania sprzed ciąży i to, co widzę w sklepach
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2013-04-16 o 11:22 |
|
|
|
|
#2803 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2804 |
|
Zadomowienie
|
co do pocenia się..
ja się pocę strasznie gdzieś od 8 msc.. używam tylko antyp. bo bloker ma super działanie ale myślę, że w ciąży lepiej nie używać.. ja próbowałam tego z Ziaji, Etiaxilu i Antidralu.. ten z Ziajki taki sobie i do tego miałam jakieś wadliwe opakowanie i mi się z niego wylewało ;/ ale za to cena super Etiaxil dobry ale musiałam dość często używać.. średnio skuteczny.. drogi a Antidral super mi się sprawdził nie wspomnę już o nocy gdzie budzę się mokra ;/ |
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybką poprawę
|
|
|
#2806 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() apteka..... zawsze kupa kasy idzie |
|
|
|
|
|
#2807 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W składzie jest melisa, co pozwala się wyciszyć, wiec też pomaga. No i piję też, że zawiera koper włoski. Może dlatego Julia nigdy nie miała kolki i Michaś jak na razie też nie ma, a dziś skończyliśmy 7 tygodni. Cytat:
Cytat:
za pupkę dziedzica!Ja co prawda po SN, ale my po 5 tyg już ten teges ![]() nic nie bolało i było przyjemnie ![]() Cytat:
A miałam iść z małym na działkę do moich rodziców posiedzieć kilka godzin A po 15:00 z Julką na wielki plac zabaw. Dupa blada Cytat:
jednak ten koper coś daje, bo jak piję to ani razu nie mieliśmy problemów brzuszkowych i z Julką to samo było Cytat:
u nas właśnie się kończy :/ za poprawę, ale zobaczysz, że szybko podleczycie.
|
|
|
|
#2808 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak jak niektóre mamuśki twierdzą ,że piwko też zwiększa laktację ,więc może mamy też po piwku się wyciszają ..... No w każdym razie - nic nie jest udowodnione choć byłabym w razie czego tylko za herbatkami dla niektórych mamuś..... Cytat:
Ale ja miałam kiedyś bloker z ziaji - strasznie mnie pachy swędziały,piekły po nim - strasznie , mój tż próbował go dokończyć i on to samo .... myśleliśmy ,że się zadrapiemy ....... Cytat:
to oby Miśce sie poprawiło szybciutko !Cytat:
ja nie daję rady - jeansy sprzed ciąży wchodzą do połowy ud .... ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- ja nie piję i problemów tez nigdy nie było .
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłam Milky Waya przed chwilą
jaki pyszny był. Jadłam już kilka razy czekoladowe rzeczy i nic małego nie wysypywało. Zobaczymy jak po tym.
|
|
|
#2810 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Z góry przepraszam, ale nie jestem na bieżąco Walczę cały czas o to, żeby nie dokarmiać, więc Młody prawie cały czas na cycu wisi.Teraz w końcu zasnął, więc może uda mi się napisać co nieco o porodzie ![]() Tak, jak pisalam, w drugi dzień świąt trafiłam do szpitala. W piątek po południu wypisali mnie do domu. O 3 w nocy obudził mnie ból w dole brzucha - pojawiał się co jakiś czas. Wstałam do wc i chlup wody się polały. Z ręcznikiem między nogami mówię do męża: - wstawaj - coooo? czemu nie śpisz? - wstawaj, wody mi odeszły -CO???!!! JEDZIEMY DO SZPITALA - wyskoczył jak poparzony z łóżka i się ubiera. Ja na spokojnie poszłam się umyć, ubrać, w tym czasie mąż ciągle chodził po domu i powtarzał to swoje - "szybko, jedziemy do szpitala". W końcu się zebrałam i pojechaliśmy. Od razu podłączyli mnie pod ktg - nie pokazało żadnych skurczy. Zbadała mnie lekarka - 1cm, czyli spokojnie, na razie nie rodzimy. Nawiasem mówiąc - lekarka ma ksywkę Stalowa Rączka, wiem już dlaczego ![]() Leżałam tak cały dzień, skurcze coraz silniejsze, chociaż na ktg nic nie wychodzilo. W końcu wieczorem 0 20.00 zaczęly się pojawiać, o 22.00 miałam już 5 cm rozwarcia i dość mocne skurcze. Położna wzięła mnie na porodówkę, wzięłam długi prysznic, przygotowali mnie do porodu. Dzwonię do męża: - możesz już przyjechać - cooo? - odebrał zaspany - zaczęło się, przyjeżdżaj - ale co się stało? - moja mina musiała być bezcenna, jak to usłyszałam, bo polożna i lekarka ryknęły śmiechem - przyjeżdżaj, bo już jestem na porodówce!!!! - AAAAAA!!!!!JUŻ JADĘ!!!! Po około 20 minutach już był ze mną. Położna zrobiła nam herbatkę i kawkę i zostawiła nas samych, od czasu do czasu tyko przychodziła. Jakoś ok. 5 nad ranem miałam już pełne rozwarcie i wtedy się zaczęło parłam i parłam i nie mogłam małego wypchnąć. Nie miałam już siły, przysypiałam między skurczami. Skurcze miałam dość rzadko, bo co 5-7 minut i tak do samego końca. Podłączyli mi nawet pod koniec oxy, ale i tak nic nie dała i dalej 5-7minut. Główka już wychodziła, ale nie miałam sily jej wypchnąć i chowała się z powrotem. Mąż dzielnie mnie wspierał, chociaż widziałam, jak bardzo przeżywa to, ze nie może mi pomóc. Najgorsze było, jak położna stwierdziła, że lepiej będzie jak mały trochę się przesunie siłą samych skurczy i chyba ze 3 skurcze nie mogłam przeć, tylko oddychać. W końcu nacięła mnie. Podobno nacinanie nie boli- bo jest robione na skurczu. Niestety mnie bolało, a jeszcze słyszałam, jak położna mówi do lekarki "cholera, jakie tępe te nożyczki " Wzięłam się jakoś w garść i parłam tak, że prawie się dusiłam i w końcu poczułam ciepło i o 5.35 położyli mi Nikosia na brzuchu. Pierwsze moje słowa:"Kochanie, zobacz, jakie malutkie stópki ". Oboje płakaliśmy, mąż głaskał Małego i calował mnie. Ogólnie moment nie do opisania Po dwóch dobach mieliśmy wyjść do domu. Mąż wysprzątał mieszkanie, zrobił zakupy, przyjechal do szpitala z bukietem róż, a w bukiecie ukryte było pudełeczko z pierścionkiem Niestety potem przyszedł lekarz i wynikla cała ta afera, o której pisałam wcześniej. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło i jesteśmy już wszyscy razem w domku. Tż zajmuje się Małym i widzę, że sprawia mu to prawdziwą przyjemność. Starałam się w skrócie
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
wiem dziewczyny, że może panikuje... ale powiedzcie mi co oznaczają bóle podbrzusza jak na miesiączkę?w dodatku cały czas bym mogła siedzieć w wc bo mnie "czyści"
http://suwaczki.maluchy.pl/li-64503.png http://s5.suwaczek.com/201304241762.png http://s2.pierwszezabki.pl/052/0522949b0.png?7199 Edytowane przez misiulka06 Czas edycji: 2013-04-16 o 12:41 |
|
|
|
|
#2812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za poród i dla męża za niespodziankę
|
|
|
#2813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze raz gratulacje ![]() Cytat:
noo coś się rusza
|
|
|
|
#2814 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prawie się poryczałam.. dla TZ ![]() no a z tymi tępymi nożyczkami to bym... ![]() Cytat:
mnie czyści prawie codziennie, bóle co wieczór.. |
||
|
|
|
|
#2815 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
jestesmy w domu, wczoraj wyszlismy ze szpitala po 3 dobie... ciagnie mnie rana po cc, ale chodzimy jakos funkcjonujemy dajemy rade, wstalam po 5 godz na chwile na nogi i usiadlam, a pozniej zaczelam dreptac wiec moze dlatego teraz w miare, rana goi sie ladnie raczej.. w piatek zdjecie szwów.. obywa sie bez tabletek przeciwbolowych choc w szpitalu bralam zastrzyki, prosilam o nie do 3 doby... maly spi wiec zajrzalam na chwilke, mamy sie dobrze. Synek dostal 10 pkt i wazyl i mierzyl: 3850 g, 57 cm... w skrocie o 4 rano 12.04. odeszly mi wody, od 8 mialam mega skurcze, ktore meczyly mnie, dopiero ok. 19.30 trafilam z patologii na porodowke, po prbie porodu silami natury o 23.38 urodzil sie nasz synuś, PAWEŁ... opisze dokladnie por pozniej, a mam co opisywac naprawde, opisze 2 porody tak jakby jak dojdziemy do siebie.. marwtiłam się o pokarm, ale maly ssal dzis i ladnie spi wiec moze damy rade, klimatyzujemy sie i uczymy, jak bedzie stabilizacja odezwe sie..pozdrawiam i trzymam za wszystkie wasze sprawy kciuki cc mialam robiona po podaniu znieczulenia ale na silnych skurczach..dzieki Bogu skurcze minely po podaniu znieczulenia.... Tatuś zajmuje sie synusiem bardzo ladnie,dzis robi zakupy ostatnie (kupujemy rogala a karmie na lezaco) mi wczoraj braklo sil bylam tak wymeczona (spalam przez 3 doby ok 4 godziny) plakalam i bylam zla balam sie, ze maly sie nie najada, a ja nie umiem mu dac tego czego potrzebuje... ale mam nadzieje, ze bedzie tylko lepiej..oby ![]() ![]() p.s.: dzisiaj byla u nas pielegniarka srodowiskowa, poptalam o tym co chcialam i mamy z mezem troche do obgadania i do ustalenia, musimy zorganizowac sobie tak czas i jego wolne dni wykorzystac tak dobrze by mi pomogl pozalatwiac wszytsko co najwazniejsze, uczymy sie wszytskiego, to takie nowe doznania, ze troche sie w tym gubie ale damy rade !
Dla Ciebie moje serce bije tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło... PAWEŁEK 12.04.2013 R. Edytowane przez eluśka87 Czas edycji: 2013-04-16 o 13:17 |
|
|
|
|
#2817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za poród - jak zawsze napiszę - najażniejsze ze juz "po" !!! ( a nacięcie naprawdę nic a nic nie boli -pod warunkiem ze jest w odpowiednij chwili wykonane ..... widać , nie trafili w odpowiednim czasie ..współczuje tez tak miałam , po tym miałam straszną traumę .... na szczęście przy ostat.porodzie było bezboleśnie ) Cytat:
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Czesc i czolem ...
![]() Liwka - oby Misi sie poprawilo Nyaa - za porod wielkie brawa i oklaski. I dla tz tez sie naleza. Sorce - oj tam oj tam z tego co pamietam az taka duza nie bylas. Na pewno nie tak jak ja - mix slonia z hipopotamem - hipcia sie pozbylam zostal tylko jeszcze Slon Misiulka - ja urodzilam ok 10godz po tym jak mnie przeczyscilo ... Wiec badz gotowa w razie Wu ;-) I tak gratuluje wszystkim ost tygodni ... Juz prawie konczymy rozpakowywanie Cos mialam pisac ale qrwa zapomnialam :-/ Eh moze pozniej sobie przypomne Lecem do Milusia <3 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
torba spakowana... pokój naszykowany dla Michasia ale on woli w brzuszku posiedzieć. czasem poboli mnie jak na okres i to wszystko. nawet brzuch się nie obniżył...
|
|
|
|
|
|
#2820 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pociesza mnie myśl, że na moje urodzinki będzie już po wszystkim Cytat:
życzę dużo siły i oby wszystko się ładnie układało |
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:06.

,
, no ale raczej kup w nocy nie robi (wiec jest ok) za to w dzień.... 10 pieluch to zamało czasem.....
05.07.2008
i męczy do teraz, na 14 idziemy do lekarza...
?
teraz testuje ten 

za szybką poprawę

Walczę cały czas o to, żeby nie dokarmiać, więc Młody prawie cały czas na cycu wisi.