|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosny wyczekujemy, na spacery z mężami chodzić chcemy. Żonki 2012 cz.IV
Cytat:
Opowiadaj co U Ciebie![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
nie chcę nawet tego słuchać (czytac).poza tym to na pewno nie prawda, bo masz przynajmniej jeszcze jedną misję do wykonania - Orzeszek
Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2013-04-16 o 08:44 |
||
|
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja przez moj wczorajszy sen mam wlaczome myslenie o dziecku... ![]() Ekipe w tydzien postawila nam parter, teraz czekamy na wizyte Pana z banku zeby obfocil nasze mury i mozemy robic dalej Lady wiem o czym piszesz <klotnie w spr budowy > my tez sie niestety czasem klocimy o pewne rozwiazania, ale zauwazylam ze juz wiem jak mam z Tz rozmawiac Mowie mu jaki mam pomysl, jak on wyraza swoja niechec to czekam kilka dni, czytam na ten temat, szukam roznych rozwiazan i wtedy albo przyznaje mu racje, albo przedtsawiam takie argumenty, ze nie ma wyjscia-musi sie zgodzic a jak juz nic nie dociera to mowie ze "to tez jest moj dom i tak wlasnie chce" albo robie oczy ShrekaA tak serio to trzeba duzo cierpliwosci podczasc budowy, niestety jest sporo przypadkow malzenstw ktore sie rozpadaja dlatego trzeba zacisnac zeby, bo juz wkrotce pozostanie tylko radosc z cieszenia sie swoim domkiem ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Kindzia nie pisz takich rzeczy ![]() |
|
|
|
|
#3573 |
|
Konto usunięte
|
Paulina nie porównuje do sióstr .Poza tym jedna dużo przytyła w ciązy(16kg) i teraz mam mała nadwagę i nie stwierdziłam wcale że jest chuda .
Zamykam ten temat bo bez sensu sie kłócić . |
|
|
|
#3574 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
na początek muszę się z wami podzielić moim dwucentymetrowym szczęściem: IMG_20130416_084924.jpg Byliśmy wczoraj na pierwszym wspólnym USG i nie wiedziałam, czy mam patrzeć na monitor czy na twarz mojego męża, który był tak wzruszony... niemal tak samo jak w trakcie składania przysięgi małżeńskiej. Dzidek ma już główkę, pupkę i serduszko pikające 180 razy na minutę! Taka kuleczka-fasoleczka. No i okazało się, że jestem już w 9 tygodniu a nie w 7, więc ruszyło z kopyta. Później Tz wyszedł z gabinetu a ja jeszcze pogadałam z nowym (trzecim już lekarzem) i to jest to. Mam najlepszego gina na świecie. Bardzo pozytywnie mnie nastroił, do tego był pełen humoru (a nie taki oschły jak poprzednik), powiedziałam mu o egzaminie w sierpniu, że to stres i takie tam...a on mi na to, że mam się wziąć w garść, ciąża to nie choroba i się uczyć uczyć uczyć, bo nikt za mnie tego nie zda! Także dostałam kopniaka motywującego. Do tego lekką z☠☠☠kę za źle dobrany biustonosz. No ale cóż poradzić, że się już w żaden nie mieszczę i że nie po drodze mi do sklepu ![]() Po wyjściu z gabinetu zastałam Tżta który siedział z bananem na twarzy gapił się na wydruk USG. Pielęgniarka z rejestracji powiedziała, że on tak siedział przez cały czas ![]() będzie dobrze ale nadal żyją razem, więc i wy przez to przejdziecieoo ja też oglądam, ale póki co trzecia seria nie zachwyca Cytat:
|
|
|
|
|
#3576 |
|
Konto usunięte
|
kindzia przestań gadać herezje !!!!
|
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Kindziu, nie pisz tak i nawet tak nie myśl. Przecież pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. Myślałaś o jakiś konsultacjach z psychologiem czy grupą wsparcia? Takie osoby na pewno by Ci pomogły, no i nie mówiąc już nieskromnie o nas
|
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Nena ale ładna fasolinka!!! I wzruszające zachowanie Twojego męża
|
#3579 |
|
Konto usunięte
|
ide na śniadanko.
nena to super reakcja tż i że masz już swojego lekarza
|
|
|
|
#3580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo kobieta w ciąży zawsze pięknie wygląda a orzeszek cudny takie maleństwo a ile szczęścia ![]() zatem trzymam mocno kciuki by wszystko było już OK i dla przyszłego taty
|
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Czołem laski!
![]() Zapowiada się kolejny słoneczny dzień .... ![]() Zabieram się za nadrabianie Was |
|
|
|
#3582 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bądź silna i nie trać nadziei Cytat:
|
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
kindzia chyba zrobimy wizażową zbiorówe i Ci wybijemy głupie myśli z głowy
![]() nena piękna fasolka
|
|
|
|
#3584 |
|
Konto usunięte
|
lece sprzątać
miłego dnia
|
|
|
|
#3585 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
dla niego!A co do Gry o tron, to mam nadzieję, że kolejne odcinki będą bardziej porywające. Ja nieprzerwanie porównuję je do książki, która dla mnie była mega. Oj, muszą się postarać twórcy serialu, muszą
|
||||
|
|
|
#3586 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz na szczescie minela najgorsza fala nerwow bo najwazniejsze postanowienia za nami <chyba>![]() Cytat:
![]()
Razem od http://s1.suwaczek.com/200512304437.png Ślubowaliśmy http://s4.suwaczek.com/20120614290113.png Edytowane przez E87 Czas edycji: 2013-04-16 o 09:41 |
||
|
|
|
#3587 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;40323186]
fajnie że będzie Wam dane zostać rodzicami [/QUOTE] mam nadzieję, że wszystko będzie ok i że będzie nam dane ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
to lepiej uprzedź swoją podświadomość, że jeśli nie przestanie podpowiadać Ci takich głupot, to będzie miała z nami do czynienia Przecież przed Tobą całe życie, które spędzisz u boku kochającego Męża! Koniec i kropka! Cytat:
no i wspaniałe zachowanie Twojego Męża - musi to być piękne uczucie! |
||||
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Co u mnie? Hmmm no w sumie to nic nowego. Jakoś nie miałam ostatnio weny, żeby zaglądać na forum. Z nogą już lepiej, ale najlepsze jest to, że nie mam już szyny na niej. Najgorsze zdecydowanie były zastrzyki w brzuch;( Ja nienawidzę zastrzyków, a musiałam brać codziennie;( Robił mi je TŻ. Śmiech na sali jak to wyglądało... W pamięci na zawsze pozostanie mi tekst "ch*j kłuj"
Kindziu... nie wolno Ci tak myśleć.. Nena jaki bobasek ![]()
|
#3589 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Tobą kochana ![]() Cytat:
Moim zdaniem kaludeska może coś na ten temat powiedzieć, a nie osoba, która w ciązy nie była i nie wie jak to jest z hormonami, apetytem czy np. przemianą materii. Ja zaczęłam na pewno jeść zdrowiej w ciąży dla dziecka, ograniczam się też w jedzeniu słodyczy, ale to dlatego, że ani do dobre dla dziecka i wiem, że cieżko będzie mi stracić te kg które się odłożą. Nie rozumiem też kwestii oceniania, że ktoś nie zadbał o siebie po ciaży. Jak ktoś nie ma dziecka nie wie ile przy nim jest pracy i jeśli nie ma żadnej pomocy z zewnątrz to dziecko jest wyjść np na basen, zmęczenie, obowiązki to wszystko może utrudniać. A nie sądzę, że te dziewczyny, które wysnuwają takie wnioski były 24h na dobę z osobami, które urodziły dziecko, a zamiast oceniać można by pomóc. Cytat:
Cytat:
![]() za wizytęSuper, że znalazłaś gina dla siebie. Ja pierwszy raz byłam na usg w 9tc. A przy opisie Tz aż się wzruszyłam bo przypomniało mi się jaki mój był wzruszony i szczęśliwy jak pierwszy raz słyszał serduszko. A ja dziś mam znów jakiś gorszy dzień. Brzuszek się napina i lekko boli także chyba spędzę go w łóżku w większej części. Kurcze a teraz to już coraz częściej tak będzie bo organizm się przygotowuje do porodu, a ja zaczynam być coraz bardziej przerażona.
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
nena- piękne zdjęcie
) Twój mąż mnie zachwyca, zresztą nie tylko Twój, ale i pozostałych dziewczyn w ciąży ciekawe jak mój zareaguje kiedy kiedyś tam dowie się o tym że będzie tatą ![]() Kindziu- A ja mam nadzieje że po powrocie dostaniesz takiego kopniaka motywacyjnego że wszystkie czarne myśli wyjdą Ci z główki Wiadome że będąc tak długo poza domem, dzielnie walcząc z chorobą różne myśli przychodza do głowy, ale na prawde wierzę że będzie dobrze i trzymam wciąż mocno kciuki
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
No to krewetki trzymać kciuki!
Koziczko a jak mieszkanko już wszystko umeblowane i ogarnięte w ogóle nic się nie chwalisz a ja mam dziś taką chcicę na słodkie, że masakra
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Kindziu jak przyjedziesz do domu, do rodziny, to nabierzesz sił do życia i do tego by walczyć do końca i pokonać to paskudztwo. Trzeba myśleć POZYTYWNIE. Nena jeszcze raz gratulacje piękne zdjęcie a zachowanie męża wzorowe Wracam do roboty bo tutaj takie skrajne emocje są, że za chwilę nie dam rady się pozbierać...
|
|
#3593 |
|
Zakorzenienie
|
Kindziu kreweto Ty nasza jak ja cię złapię kiedyś... masz nie pisać takich rzeczy i w ogóle tak nie myśleć my Ty trzymamy za Ciebie kciuki musi być dobrze
nena dzień dobry na dobranoc pokłuciłam się z TŻ. zrobiłam na dziś sos żeby mieć gotowy dla siebie jak wróce i żeby dać pełny obiad TŻ do pracy bo po pracy idzie naprawić auto i nie będzie miał kiedy zjeść. To on myślał że to wszystko dla niego wieczorem pakował sobie jedzenie do pracy i zabrał całość. Fajnie że o mnie pomyślał no nic dziś piękne słońce przyszły mi nowe ciuszki i nie mam zamiaru się denerwować ![]() :brzyda l:
14.07.2012 ![]() II kreseczki 23.11.2013 Edytowane przez (kicia) Czas edycji: 2013-04-16 o 10:00 |
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz myśleć jak najwięcej o tym, że już niedługo będziesz miała malutką przy sobie, na rękach. Oczywiście nie dziwię Ci się, że boisz się porodu, bo ja mimo tego, że poród miałam szybki i lekki to następnego już się boję |
|
|
|
|
#3595 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzo ładnie się zachowałaś Cytat:
pozytywne myślenie i do przodu, musio być dobrze ciekawe kto zaczął taką kłótnie ![]() Ja się oczywisćie zgadzam z dziewczynami. Wiadomo że trzeba o siebie dbać, ale często to nie pomaga. Ja mam nadzieję że nie przytyję za dużo (mama nie miała takich tendencji) ale wolę się ie nastawiać, bo w ciąży najważniejsze jest zdrowie dziecka, a nie to żeby wyglądać jak modelka z brzuszkiem ![]() Cytat:
Cytat:
nie chcę w to mieszać TŻa, z resztą jestem przyczajona, nie sprawia mi to już problemów Cytat:
![]() Jaka piękna pogoda dziś
|
|||||
|
|
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3597 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jaka duza!! i widze glowke!! nie dziwie sie TZtowi, bo sama sie wzruszylam poza tym 9 tydzien to juz tak duzo! tak samo nie moge uwierzyc, ze Paulinka juz w 4 mies.! przeciez dopiero testowala! ![]() a co do budowy, to moze latwiej by nam bylo gdybysmy mieli choc 10 letni staz malzenski, a po kilku miesiacach jest cholernie ciezko Kindziu - dolaczam sie do wspolnego lania ktore wybije Ci te zle mysli z glowy!---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
|
|
#3598 | |
|
Konto usunięte
|
ja juz posprzątałam pokój i łazienkę teraz kawa
![]() nena czemu już nie piszesz nic na blogu? ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wiedziałam już na początku października bo wiedziałam, ze zaczęliśmy starania, że było w czasie owulacji i okres mi się spóźniał, ale stwierdziłam, że test zrobię dopiero po ślubie bo nie chcę, żeby Tż mówił wszystkim na weselu. Alkohol odstawiłam praktycznie od lipca jak zaczęłam jeść witaminy i kwas foliowy, a od września nawet piwka i dbałam o siebie. Test zrobiłam 29 października i wyszły 2 mocne krechy, 2 dni później byłam u lekarza, pierwszy raz widzieliśmy małą i słyszeliśmy serduszko.
|
#3600 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() znacie wróżbę taką z obrączki na nitce co sie wrózy ile dzieci sie bedzie miało i jaka płeć ? moja mama robiła 4 osobom i sie sprawdziło wszystko ![]() mi wyszło 1 dziecko synek mam nadzieje że to będzie akurat pomyłka bo b bym córeczkę chciała |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:51.

noga jeszcze spuchnięta w kostce, ale juz nie mogłam w domu wysiedzieć 
Opowiadaj co U Ciebie
wiem, że to brzmi nierealistycznie i fatalnie ale tak jest i teraz wiem że takie rzeczy po prostu czuć ehhh ciężko mi to tym mówić ale .... takie życie

Mowie mu jaki mam pomysl, jak on wyraza swoja niechec to czekam kilka dni, czytam na ten temat, szukam roznych rozwiazan i wtedy albo przyznaje mu racje, albo przedtsawiam takie argumenty, ze nie ma wyjscia-musi sie zgodzic
albo robie oczy Shreka
dlatego trzeba zacisnac zeby, bo juz wkrotce pozostanie tylko radosc z cieszenia sie swoim domkiem 

i nie wyobrażam sobie być w ciąży i jeść samą sałatę i marchewki co by mi w boczki nie weszło 

dla przyszłego taty
19.05.2012 

ktore wybije Ci te zle mysli z glowy!