Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 11:03   #91
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez Katate Pokaż wiadomość
Leżałam na sali bezpośrednio przy sali do porodów to trochę się napatrzyłam i nasłuchałam.

I to jest naprawdę tak baaardzo różnie z tymi porodami.

Np. przyjechała dzieczyna 0 1 w nocy bo jej wody odeszły. Ale nie miała żadnych skurczy i tak biedna leżała na tej porodówce pod ktg i kroplówkami (dla mnie najgorsza opcja chyba) i urodziła dopiero po 17.00. Jej mąż i siostra też się tam wysiedzieli.

Inna przyjechała koło 23 ze skurczami i dali ją do nas na salę, nie wiem po co bo ona to już miała skurcz za skurczem i długo nie zabawiła u nas. Koło 24 poszła rodzić a po 3 godzinach juz tak jej maluszek krzyczał, że chyba cały oddział pobudził

No i niestety często było też tak, że długo próbowałhy laski rodzić sn ale kończyło się na cc.
to nieźle się tam nasłuchałaś i naoglądałaś
wiadomo, każdy poród jest inny, nie ma reguły
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:03   #92
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

anoxe popieram- sałatka z arbuza i fety jest pyszna

Jenny proszę o wpisanie mojej wizyty 22.04 dzięki

barwineczek oj tak! jestem nerwowa jak nigdy w życiu. Mała głupota jest w stanie doprowadzić mnie do furii

ankaa ja myślę że klocki to dobry pomysł na prezent

Justi za kolejny tc

vil nie jesteś okropna! ja już teraz momentami mam takie myśli. A później sama przed sobą się tego wstydzę. Takie myślenie jest raczej normalne- hormony nami kierują. Ty się bardzo dzielnie trzymasz- oby tak dalej

kurcze chciałabym urodzić pod koniec kwietnia;/ jakoś mam przeczcie że jak nie urodzę w kiwetniu to pewnie dopiero w połowie maja.
Stary 2013-04-16, 11:04   #93
barwineczek
Wtajemniczenie

Justyna nie polecam gąbki, trzeba byłoby ja prać codziennie a to niemożliwe. Najlepiej wrzucić pieluszke tetrową na dno wanienki, a potem do pralki. Mój mąż też zamówił mycie bobasa
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:06   #94
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
chusta albo DOBRE nosidło

Właściwie każdą z nas może już zaskoczyć w każdej chwili, ja się doczekać nie mogę ale też mam nadzieję, że w maju urodzę

Chusta piękna, taka słoneczna
Ja dostałam dwa nosidła, ale pójdą na dno szafy póki co....

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
bardzo ładna
czytałam opinie , że chusty hoppediz są bardzo dobrej jakości i dobrze się noszą.
Rozważałam zakup, jednak są one droższe niż NATI , więc zrezygnowałam,..
ale kto wie ? może jak mój mały będzie lubił chustowanie ,to kupię następne chusty
Nati też są bardzo dobre i całoroczne - też się zastanawiałam, ale koleżanka jednak doradziła mi tego Hopka, więc się już posłuchałam doświadczonej chustomaniaczki. Ale fakt są sporo droższe. Tak tylko napiszę, że pierwszą chustę lepiej kupić używaną, bo jest już właśnie złamana, nowa jest sztywna i może zniechęcać do noszenia.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:06   #95
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość

Tak się powoli chyba zaczynam bać, że mnie może zaskoczyć w każdej chwili, ale jednak mam nadzieję, że urodzę w maju

OMG 4,5 kg - kawał dziewuszki!

A to już zależy co Ci bardziej odpowiada, ja się zdecydowałam na chustę, bo koleżanka nosi córeczkę praktycznie od 10 dnia jej życia i sobie bardzo chwaliła, a nosidełko to chyba od 3 miesiąca można.

a chusta taka:
http://www.mamazen.pl/chusta-hoppediz-nairobi-5-4m.html

Tylko moja jest już złamana tzn. używana Czekam na przesyłkę
kupiłam nosidełko od 0+, takie z podtrzymaniem główki, ale i tak przez pierwszy miesiąc będe bała się użyć
Stary 2013-04-16, 11:07   #96
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
No i niestety często było też tak, że długo próbowałhy laski rodzić sn ale kończyło się na cc.
Według mnie to jest chyba najgorsza opcja. Nie dość, ze sie umęczysz, denerwujesz, że coś jest nie tak bo dziecko nie wychodzi to jeszcze po iluś tam godzinach cierpień tną Cię i później cierpisz z ta raną. Ja bym wolała albo urodzić sn albo, żeby od razu mnie cieli.

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
no my właśnie nie chcieliśmy maty, ale dostaliśmy w prezencie i dla osoby niedoświadczonej w "obsłudze" dziecka jest super, zwłaszcza jak ktoś nie wie jak trzymać itp.
wiecie że w szpitalu nawet nie zapytali czy wiem co z tym dzieckiem zrobić? przywieźli mi go rano, chwilę potem jak jakimś cudem z pomocą studentek doszłam do łazienki i pomogły mi z toaletą i myciem. fakt, zapytali czy przywieść czy potem mąż odbierze ale nie chciałam żeby tam dłużej leżał samiutki. no i przywieźli mi go, a ja patrzyłam na niego i tylko się zastanawiałam jak ja mam go podnieść czy cokolwiek ... dobrze że studentki zaglądały do nas bo byłyśmy we 3 dzień po cc i podawały nam na początku dzieci i jak już udało mi się wstać i próbowałam go przewinąć to mi pomogła bo za cholerę mi to nie szło
To musze mężowi powiedzieć, żeby się zastanowił czy chce. My oboje mieliśmy dużo doczynienia z dziećmi bo on ma 4 dzieci w domu wiec trochę widział i uwielbia się zajmować maluchami, a jako niania opiekowałam się bardzo małym dzieckiem wiec przewinąć umie, za to mąż najbardziej boi się kupki.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:07   #97
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Dziendoberek w nowym wątku

Tity no oczywiście że nogi mi wierzgaja na wszystkie strony od tego lezenia

Vil spoooko ja też się cykam jak to będzie
A ty i tak sobie super dajesz radę. A burza hormonów dotknie chyba każdą z nas

Maarchewka sen super
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:09   #98
Veronic
Wtajemniczenie

Vil- oczywiście, że nie jesteś okropna!
na pewno niedługo wszystko wróci do normy i będziesz mogła w 1000% cieszyć się pięknym, zdrowym synusiem
<< a jeśli czujesz , że musisz się wypłakać to płacz >>

sharp- 3mam kciuki, żebyś niedługo urodziła
Stary 2013-04-16, 11:09   #99
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
To musze mężowi powiedzieć, żeby się zastanowił czy chce. My oboje mieliśmy dużo doczynienia z dziećmi bo on ma 4 dzieci w domu wiec trochę widział i uwielbia się zajmować maluchami, a jako niania opiekowałam się bardzo małym dzieckiem wiec przewinąć umie, za to mąż najbardziej boi się kupki.
skąd ja to znam te małe kupki pokonują największych twardzieli
Stary 2013-04-16, 11:10   #100
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama też czeka już długo i była w US zapytać i powiedzieli jej, że puścili już przelew (ona też pocztą), także tata może sobie skoczyć i się dowie

Ja wczoraj puściłam naszego pita w końcu. Tylko 180zł zwrotu, więc nam się nie spieszyło.
Tylko, że taty nie ma w kraju. A ja się interesuje bo mama powiedziała, ze daje nam na wyprawkę to co na mnie ogliczyli a to ok 650zł wiec łóżeczko będzie

Laura

Stary 2013-04-16, 11:10   #101
potterka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
Aaś to czekamy do 10 maja Już niedużo zostało - trzymaj się!

Witam się w nowym wątku! Zakupiłam chustę do noszenia Koleżanka poleciła mi Hoppediz NAIROBI cienka akurat na lato Zobaczymy jak się będzie nosiło. U nas dzisiaj 21 dni do porodu, mam już przepowiadacze

Cytat:
Aaaa no i dziś kończymy 35 tydzień zostało tylko 5 tygodni 35 dni

Cytat:
jestem okropna?
Nie jesteś okropna wielka zmiana, zmęczenie, hormony... to wszystko dlatego
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:11   #102
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
I jeszcze jeden nius wiedziałam że moja mama mnie szybko urodziła ale myślałam że z pierwszym dzieckiem jej dłużej zeszło. A tu się okazało że od odejścia wód i pierwszych skurczy do porodu minęła tylko godzina ciekawe jak ja będę miała, bo jak na razie to wszystkie takie cechy mam identycznie jak ona (okres, choroby itd).
wow to ekspresowy poród

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
z tego wszystkiego zapomniałam, że zaczęłam 38 tydzień

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ale laski miałam sen... wow

Wychodziłam z sypialni, nagle poczułam jak mi się brzuch obniżył zupelnie i miałam w brzuchu takie mega ruszające się coś. Nagle to coś zaczęło mi dołem wychodzić, wiec usiadłam na podlodze i zaczęłam krzyczeć ze rodze. Na podłodze była już kalurza krwi.. A po 5 minutach urodziłam ... kota.. Poklepałam go po pleckach i zaczął plakać.. A potem się nim opiekowalam..

Cytat:
Przykro mi, że Was rozczarowałam już tak czekałyście na maluszka
Ale obiecuję poprawę
ja czekam dalej i w końcu się doczekam
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:13   #103
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam nosidełko od 0+, takie z podtrzymaniem główki, ale i tak przez pierwszy miesiąc będe bała się użyć
A my sprzedaliśmy nosidełko/fotelik, które dała nam Pani gratis do wózka. Widać było, że po kilku dzieciach to po pierwsze, po drugie nigdy nie wiem czy nie było po wypadku, a poza tym było takie jakieś bardzo twarde i miało jakiś taki siedzący bardzo profil. Chcę teraz kupić maxi cosi bo oryginalne wpinane do wózka też mnie nie przekonuje.

Laura

Stary 2013-04-16, 11:14   #104
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Oj to chyba odwiedzę biedronce dzisiaj. Tylko kurcze ja lubię truskawkowy i cytrynowy. A ile taki 4pak?? Choć na taki mogę sobie pozwolić.
tam był cytrynowy, malinowy, mango i porzeczka a cena chyba 7-8 zł
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:17   #105
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko, że taty nie ma w kraju. A ja się interesuje bo mama powiedziała, ze daje nam na wyprawkę to co na mnie ogliczyli a to ok 650zł wiec łóżeczko będzie
może mamie też powiedzą
Cytat:
A my sprzedaliśmy nosidełko/fotelik, które dała nam Pani gratis do wózka. Widać było, że po kilku dzieciach to po pierwsze, po drugie nigdy nie wiem czy nie było po wypadku, a poza tym było takie jakieś bardzo twarde i miało jakiś taki siedzący bardzo profil. Chcę teraz kupić maxi cosi bo oryginalne wpinane do wózka też mnie nie przekonuje.
ale to nie o takie nosidło chodzi

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:17   #106
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
sharp- 3mam kciuki, żebyś niedługo urodziła
Stary 2013-04-16, 11:18   #107
niunka045
Zadomowienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Jeju taka pogoda a ja chora i nie moge chodzić...
Chyba sie pokusze i wyjde na ławkę takie piękne słońce :P
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:18   #108
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Ale laski miałam sen... wow

Wychodziłam z sypialni, nagle poczułam jak mi się brzuch obniżył zupelnie i miałam w brzuchu takie mega ruszające się coś. Nagle to coś zaczęło mi dołem wychodzić, wiec usiadłam na podlodze i zaczęłam krzyczeć ze rodze. Na podłodze była już kalurza krwi.. A po 5 minutach urodziłam ... kota.. Poklepałam go po pleckach i zaczął plakać.. A potem się nim opiekowalam..

Cytat:

U mnie w piątek nie było.a w niedziele już były znów wiec oni dokładają. A jakie kupujecie?? Bo ja kakaowe i ostatnio zastanawiałam się nad tym waniliowym ale nie wiem czy dobry.

Ja zawsze kakaowe

Kurde ściągnęłam ten materiał z fotelika i uprałam, a teraz założyć nie mogę
Stary 2013-04-16, 11:19   #109
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja mówie o nosidełki a'la plecak czytałam w jakiejś gazetce, że fotelika, materaca i butelek nie powinno się kupować używanych
Stary 2013-04-16, 11:20   #110
Ashyshqa
Zakorzenienie

Nie wierze, moj tytul wygral!
Nie sadzilam,ze mnie to kiedykolwiek spotka!
Juz po lekarzu. Napisze Wam pozniej co i jak ale generalnie jest git. Teraz siedze w pizzahut, wstapilam na bar salatkowy bo padalam z glodu (musialam zahaczyc o galerie) ale zaraz lece z powrotem do domu i do lozka bo padam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:21   #111
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
o tak, 6-7 miesiąc był fajny bo nic nie bolało jeszcze i nie miałam twarzy jak księżyc w pełni
no ja potwierdzam że 7 mc jest fajny, i mam nadzieję że dalej też będzie fajnie

Cytat:

Cytat:
jestem okropna?
nie, według mnie jesteś bardzo dzielna po tym co przeszłaś przez cały okres ciąży
Stary 2013-04-16, 11:21   #112
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Jeju taka pogoda a ja chora i nie moge chodzić...
Chyba sie pokusze i wyjde na ławkę takie piękne słońce :P
nie wolno, ja w sobotę się pokusiłam i przedłużyłam stan chorobowy, lepiej się przemęczyć
Stary 2013-04-16, 11:23   #113
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
ogólnie on popłakuje jak się go przewija, rozbiera, kąpie. ale czytałam że takie maleństwa bardzo reagują na zmiany temperatur, i czują się niekomfortowo wtedy i płaczą, ale to mija z czasem. u niego rzeczywiście tak jest bo przy przewijaniu czasem zdarza mu się obsikać chyba z powodu lekkiego wychłodzenia ale jeśli chodzi o kąpiel to mąż wczoraj wsadził go do wanienki i przykrył pieluchą - i nie było płaczu ani marudzenia więc chyba mamy sposób

btw muszę Wam powiedzieć że chyba dotknęła mnie lekka depresja poporodowa. już i tak jest lepiej, przez pierwsze dwa dni byłam jednym wielkim kłębkiem niewyspanych nerwów (jeszcze poszpitalnych), i ciągle się zastanawiałam jak to będzie jak mąż wróci do pracy na pełny etat (teraz ma tak że niby ma ten dwutygodniowy urlop ale że jest kierownikiem i ma w cholerę roboty to jeździ codziennie na 3-4 godziny i tak do końca miesiąca - bo inaczej po powrocie do pracy siedziałby tam po 12 godzin i nadrabiał zaległości) i miałam głupie myśli że w sumie decyzja o dziecku mimo że było planowane kilka lat to jednak nie do końca była trafna ... teraz już lepiej, w ciągu dnia jest ok ale jak przychodzi wieczór i mam perspektywę kolejnej zarwanej nocy to zdarza mi się nawet płakać wieczorami okropne to jest, człowiek czekał na to tyle czasu a teraz zamiast się tylko cieszyć to panikuje ... ale myślę sobie wtedy że głupol jestem, że miliardy osób dawały radę z dzieckiem i to same, i że ja jeszcze do tego chciałam bliźniaki, i dobrze że to życzenie się nie spełniło bo wtedy sobie nie wyobrażam jakby to było ... (sorry Aaś , ale naprawdę się zastanawiam jak się daje radę wtedy).
jestem okropna?
Ja uważam, że i tak super sobie radzisz ze wszystkim i mały dołek może się przydarzyć

Cytat:
no my właśnie nie chcieliśmy maty, ale dostaliśmy w prezencie i dla osoby niedoświadczonej w "obsłudze" dziecka jest super, zwłaszcza jak ktoś nie wie jak trzymać itp.
wiecie że w szpitalu nawet nie zapytali czy wiem co z tym dzieckiem zrobić? przywieźli mi go rano, chwilę potem jak jakimś cudem z pomocą studentek doszłam do łazienki i pomogły mi z toaletą i myciem. fakt, zapytali czy przywieść czy potem mąż odbierze ale nie chciałam żeby tam dłużej leżał samiutki. no i przywieźli mi go, a ja patrzyłam na niego i tylko się zastanawiałam jak ja mam go podnieść czy cokolwiek ... dobrze że studentki zaglądały do nas bo byłyśmy we 3 dzień po cc i podawały nam na początku dzieci i jak już udało mi się wstać i próbowałam go przewinąć to mi pomogła bo za cholerę mi to nie szło
Ja właśnie się tego trochę boje, bo ja nigdy dziecka nie obsługiwałam.. Moze nimowlaka to mialam 2 razy na rękach i to też przez 5 minut az nie zaczął płakać.. także liczę ze ktoś mi powie co i jak, albo we mnie jakiś instynkt się obudzi

---
U nas pit nie rozliczony, ehhh.. Vat też leży i czeka.. a przydałby się zwrot z materiałów budowlanych..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:24   #114
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
nie wolno, ja w sobotę się pokusiłam i przedłużyłam stan chorobowy, lepiej się przemęczyć
ja też się skusiłam na sobotnie słońce ale u mnie pomogło. Katar przeszedł i w niedzielę prawie już byłam zdrowa

zmykam coś porobić w domku
Stary 2013-04-16, 11:25   #115
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Juz po lekarzu. Napisze Wam pozniej co i jak ale generalnie jest git. Teraz siedze w pizzahut, wstapilam na bar salatkowy bo padalam z glodu (musialam zahaczyc o galerie) ale zaraz lece z powrotem do domu i do lozka bo padam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za udaną wizytę
za fajny tytuł wątku
Stary 2013-04-16, 11:25   #116
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
anoxe popieram- sałatka z arbuza i fety jest pyszna
mam nadzieję że dziś w kaufie będą deserki, arbuzy i feta

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
tytuł jest świetny, gratuluję
Stary 2013-04-16, 11:27   #117
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI

Cytat:
Eh no chwilke sobie posiedze no... Tydzień Juz w domu siedzę...
Tylko w weekend na wsi ale to pogoda kiepska była

Cytat:
Ja uważam, że i tak super sobie radzisz ze wszystkim i mały dołek może się przydarzyć

Ja właśnie się tego trochę boje, bo ja nigdy dziecka nie obsługiwałam.. Moze nimowlaka to mialam 2 razy na rękach i to też przez 5 minut az nie zaczął płakać.. także liczę ze ktoś mi powie co i jak, albo we mnie jakiś instynkt się obudzi

---
U nas pit nie rozliczony, ehhh.. Vat też leży i czeka.. a przydałby się zwrot z materiałów budowlanych..

przynajmniej jak dostaniesz wszystko hurtem większy szał zakupówy bedzie:p

Cytat:
ja też się skusiłam na sobotnie słońce ale u mnie pomogło. Katar przeszedł i w niedzielę prawie już byłam zdrowa

zmykam coś porobić w domku
Mi słoneczko tez zawsze pomagało a nic wiatru nie ma...

Edytowane przez niunka045
Czas edycji: 2013-04-16 o 11:29
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:28   #118
salviae
Zadomowienie

Vil ja jeszcze dziecka nie mam, a już czasem mnie podobne myśli nachodzą, mąż też ma taką prace że wolnego nie może wziąć za bardzo, ale pewnie się dotrzemy po jakimś czasie i z twoich opisów też widać, że jest coraz lepiej, do tego byłaś bardzo krótko w szpitalu, u nas wypuszczają na 5 dobe dopiero, a też potrzebujesz czasu na regeneracje więc wcale się nie dziwie, że 2 dni po cesarce rzucona na głęboką wodę masz czasem dość jeszcze trochę i będziesz doświadczoną, śmigającą mamusią
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:30   #119
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Wczoraj u Mysi dziecko się leniło, dzisiaj moja ... zjadłam słodkie śniadanko i wypiłam kawę a ta paskuda nadal śpi
Mój szkrab przedwczoraj i wczoraj w dzień był spokojny, za to wczorajszego wieczoru i w nocy pokazał jak potrafi dokazać matce
Tak więc czekaj, Mała jeszcze się rozkręci

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Aa dziś zaczynamy 34 tydzień 49 dni do TP

za 34 tc!

Cytat:
za 35 tc!

----

w nowej części

No dobra, wróciłam do domu. Byłam z ojcem kupić Mu buty i kuźwa upatrzyłam sobie botki 240 zł (na all 220 zł) Muszę się jakoś z nich wyleczyć, bo mnie Mąż z domu wygoni jak zobaczy, że kupiłam sobie buty Tylko jak, jak one krzyczały do mnie "kup mnie, kup mnie!"

No i teraz do sedna. Wracając złapał mnie mocny ból brzucha, spięcie i chyba coś w rodzaju skurczy w podbrzuszu... Ledwo dowlokłam się do domu... Młody coś tam fika, więc z Nim raczej ok. Ale się przestraszyłam tych skurczy. Jestem teraz już z 30 min w domu, siedzę i jest lepiej... A żeby było w ogóle git, to idę się położyć...
Kurdę, ja jeszcze nie chcę rodzić!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 11:30   #120
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Hello w nowym watku

Mysia- za zlozenie pracy, bedzie ok a i na ciezarna spojrza laskawszym okiem co do pita mi wlasnie powinno bardziej zalezec bo mam ok. 400zl zwrotu ale nie moge sie za to zabrac, bo zawsze mi to ktos robil a ja jeszcze nigdy nie rozliczalam i najzwyczajniej w swiecie nie chce mi sie

Sharp- moja szwagierka twierdzi ze pierwsza ciaze malo kto donosi bo ona i jej znajome rodzily 2 tyg przed terminem, ja oczywiscie sie z tym nie zgadzam ale nie chce byc juz taka klotliwa w ciazy, i mam cicha nadzieje, ze jeszcze z 2 tyg pochodze, moja jest malutka to niech nabiera masy moja mam przyjezdza dopiero w ndz, jutro ma byc lozeczko, jeszcze trzeba troche ogarnac a wlasnie pytalam sie kiedys Ciebie ale moze nie zauwazylas, wiesz ile Twoja ostatnio wazyla?

Marchewka- ze snu sie usmialam, nie lubie jak mi sie snia koty
Sesja 150zl 5 zdjec, kazde nastepne dodatkowe12zl, jesli zdecydujemy sie na noworodkowa to dostaniemy kilka sztuk gratis mysle, ze calkiem spoko co do jakosci, poswieconego czasu itd.
Marchi czy Wy kupowaliscie adaptery do mutsy czy mieliscie w zestawie? Ja chyba jednak zamowie moze nawet dzisvtego cybexa atona 2 bez bazy bo z tego co patrzylam to ma tyle samo pkt co z baza

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości