|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#121 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#122 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
|
|
#123 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() co do tej bazy to możliwe, że ma 5* i bez niej ale łatwiej się montuje, więc tu już zależy czy często jeździsz i czy pasy nie będą Cię wkurzały
|
|
|
|
|
#124 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
Cytat:
Obejrzałam kawałek superniani i jak zobaczyłam dzieciaka który krzyczy zabiję Was, spalę ten dom... to zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno chce być matką. Strasznie boję się wychowania dziecka
|
|
|
|
|
#125 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zbliżające się do terminu, boli Was też podbrzusze tak jak na okres ? i to dość mocno, kiedyś od czasu do czasu troszkę pobolewało, a teraz od tygodnia codziennie, a w nocy zwijam się z bólu
|
|
#126 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pewnie niedlugo maly rozpocznie sezon piaskownicy i wtedy bedzie mial swietna zabawke.Poterka - jaki wozek wybralas? pochwal sie Vil - dla Przemka za skonczony tydzien! niesamowite, ze czas tak zasuwa i nie zadreczaj sie glupimi myslami. zmeczenie, bezsilnosc itd. to norma po porodzie...nikt nie mowil, ze bedzie latwo. wszystkie bedziemy wyly jak bobry Marchewka - czego najadlas sie przed snem? dokladne menu poprosze, bo chce wiedziec po czym snia sie taaaaakie sny "poklepalam go po pleckach" nie moge! heheheheKatate - niezly falstarcik bedzie cesarka?kolezance wcale sie nie dziwie. kurcze 4700 to juz naprawe duzo Cytat:
o wlasnie, pomysl idealny! ciotki spac nie moga, to by pobawily ![]() Justyna, moj tz tez bedzie kapal i na poczatek ma gabke one nie sa jakies drogie, wiec uznal, ze nawet co tydzien moze dawac nowa, jesli mi tak bardzo przeszkadzaja bakterie hehe.Puddingi kupilam pol na pol i oba sa dobre waniliowy tez, choc kakao chyba lepsze. zrob sobie zapasy, bo u nas schodza w tempie ekspresowym - staram sie jesc 1 dziennie, ale tz tez sie do nich przykleil
|
||
|
|
|
#127 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#129 |
|
Wtajemniczenie
|
Diabli mam nadzieję, że mi wyjdzie przed majem
|
|
|
|
#130 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
to jest normalne, zmęczenie, masa nowych obowiązków i mało czasu dla siebie, chwilowe załamania się zdarzają każdemu, ale dasz radę, dzielna z ciebie dziewczyna i niedługo to przejdzie
|
|
|
|
|
#131 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
Cytat:
mam stracha jak widzę te małe dzieci które plują na rodziców, przeklinają albo krzczy za mamą, że ją zadźga nożem a tak mi się przypomniało co do dobrze wychowanego laba (jak ją nasi sąsiedzi nazywają) w sobotę zasadziłam róże i do tej pory były już 3 razy wyrwane mam spray do kwiatów - anty psy, ale mojego nie odstrasza
Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-04-16 o 11:52 |
|
|
|
|
#132 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dalej błogo w to wierzę, że moje dziecie będzie najgrzeczniejsze na świecie i się nie umęczę ![]() Cytat:
![]() Wcinam ciepły chleb z masłem Proszę mi zazdrościć ![]() I tu dla wszystkich rozstępowych
|
|
#133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a takie maleństwo na szczęście nie będzie pamiętało jak nam coś nie wyjdzie przy jego pielęgnacji i opiece
|
|
#134 |
|
Zakorzenienie
|
O kurcze, ale macie tempo. Jeszcze wczoraj późną nocą stary wątek, a dziś już tyle stron.
Zwolnijcie bo w takim tempie to na każdy wątek się będą 2-3 rozpakowywały reszta nie zdąży ![]() Dobrze, idę po śniadanko i nadrabiać ![]() Kolejny, piękny dzień
|
#135 |
|
Zakorzenienie
|
a żebyś wiedziała
uwielbiam |
|
|
|
#136 |
|
Zakorzenienie
|
taki świeży, chrupiący? zazdroszczę
ja w ogóle za chlebem średnio przpadam, chyba że jest ciepły, świeży, chrupiący
|
#137 |
|
BAN stały
|
tak też mam to samo (termin mam na 5.05) , od kilku dni boli mnie brzuch jakbym miała za dwa dni dostać okres, rozmawiałam o tym z położnymi w szkole rodzenia i mówiły że to normalne, gdyż dziecko może już być w kanale rodnym lub się do niego ustawiać
|
|
|
|
#138 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do samopoczucia to jest naprawde ok, nic mnie nie boli, w nocy budze sie tylko raz na siku, nie oszczedzam sie jakos za specjalnie... Normalnie sprzatam gotuje itd. Itp. Ostatnio tylko zauwazylam ze twardnieje mi gorna czesc brzucha, pod piersiami, czytalam,ze byc moze to skurcze przepony , ale tak jak caly brzuch jest miekki to w tamtym miejscy zawsze twardszy :rolley es:Kinga- a jak czujesz te przepowiadacze?
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś mama mi podrzuciłaNo to tyle byłoby z drażnienia waszych ślinianek ![]() Poszłabym się poopalać
|
|
#140 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
smacznego śniadanka
|
|
#142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#144 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#145 |
|
Raczkowanie
|
Heloł w nowym wątku
Dziewczyny chustujące - pytanie - czy z instrukcji dołączonych do chusty jesteście w stanie nauczyć się wiązania? U mnie w SR są warsztaty z chustowania, ale nie wiem, czy warto bulić kasę. Kiedyś poszłam na warsztaty z filcowania i tego samego nauczyłabym się z youtuba, sama przed kompem. No i czy łamiecie chusty? A jeśli tak, to jak? Vil...widzisz, ja jeszcze nie urodziłam, a już się martwię, że po porodzie całą siebie będę musiała oddać maluchowi. Czasami mi się wydaje, że chyba zwariuję raczej, niż będę dobrą mamusią 3mam kciuki za dobre nastroje
|
#146 |
|
Zakorzenienie
|
pawie oczko ból jak na @, który trwa ok. 30 min. i później przechodzi, nie jest to codziennie
|
|
|
|
#147 |
|
Wtajemniczenie
|
Marchewka też odrazu z adapterami zamawiałam, ale nie wziełam fotelika z zestawu tylko maxi cosi
ja chce iść pobiegac !!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
#148 |
|
Zakorzenienie
|
komiksowa ja będę miała już złamaną, u mnie w SR jest darmowy kurs wiązania chust, ale nie wiem czy pojedziemy, ja mam koleżankę, która w razie w mi pomoże, bo chusty używa od 2 lat i przerobiła wiele wiązań.
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Pawie to nieduzo zapłaciliście za tą sesję
. Jakbym miała taka możliwośc za 150 zł to bym się zdecydowała.. niestety w Warszawie to pewnie z 500 zł nie zejdą:/a ja to bym chciała mieć tylko takie zdjęcie ja z brzuszkiem i obok jakieś skarpetki lub ubranko.. a po urodzeniu znowu w tym samym a paluszek ubrany w to ubranko.. takie przed i po.. ale chyba sobie sama zrobie samowyzwalaczem
|
|
|
|
#150 | |
|
Zakorzenienie
|
tak
Cytat:
Ja bym poszła na warsztaty, z resztą - sama jestem umówiona na indywidualne konsultacje ![]() I tak, mam zamiar złamać chustę, przepiorę ją kilka razy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.

jeszcze trochę i będziesz doświadczoną, śmigającą mamusią 

nie moge! hehehehe

mam spray do kwiatów - anty psy, ale mojego nie odstrasza

07.07.2012
ja w ogóle za chlebem średnio przpadam, chyba że jest ciepły, świeży, chrupiący
za nowe dobre wieści
3mam kciuki za dobre nastroje