Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 12:06   #151
niunka045
Zadomowienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość

Wcinam ciepły chleb z masłem
Proszę mi zazdrościć

I tu dla wszystkich rozstępowych
Zazdraszczam

ja już w domku ale było super niby 20 minutek ale od razu żyć się chce. Żadnych skurczy, bóli brzucha
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:06   #152
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
Marchewka też odrazu z adapterami zamawiałam, ale nie wziełam fotelika z zestawu tylko maxi cosi

ja chce iść pobiegac !!!!!!!!!!!!!!!
ja mam fotelik Cybexa

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:07   #153
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Pawie to nieduzo zapłaciliście za tą sesję. Jakbym miała taka możliwośc za 150 zł to bym się zdecydowała.. niestety w Warszawie to pewnie z 500 zł nie zejdą:/a ja to bym chciała mieć tylko takie zdjęcie ja z brzuszkiem i obok jakieś skarpetki lub ubranko.. a po urodzeniu znowu w tym samym a paluszek ubrany w to ubranko.. takie przed i po.. ale chyba sobie sama zrobie samowyzwalaczem
u nas średnio 200zł za 10 zdjęć chcą

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:09   #154
Tity
Zakorzenienie

barwineczek ja mam nosidło Bondolino, chusta nie jest dla mnie, za dużo plątania A to raz dwa i założone Bardzo sobie chwaliłam przy pierwszym dziecku
MoTylekKsw zazdroszczę chlebka, mimo, że mi niedobrze, to bym wcisnęła
vil no cóż, zmęczenie daje znać o sobie, zwłaszcza w nocy Ale w końcu człowiek się przyzwyczaja A później wszystko mija i wspominamy jak to było Ale powiem, że przeraża mnie znowu nocne wstawanie....jak ja tego nie lubiłam...
Tak czy inaczej nie mogę się doczekać, kiedy się pozbędę w końcu brzuchola i się ruszę na jakiś spacer...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:12   #155
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a ja za to zauważyłam wśród moich koleżanek, że mało którą brało wcześniej, zazwyczaj dobijały terminu, często miały wywoływane po terminie

co do tej bazy to możliwe, że ma 5* i bez niej ale łatwiej się montuje, więc tu już zależy czy często jeździsz i czy pasy nie będą Cię wkurzały
No dokladnie, tzn. Uwazam, ze u kazdego inaczej to przebiega, tylko ona jest taka wszystko i najlepiej wiedzaca wiec niektore jej rady sa denerwujace...

Nie wiem moze sie przyzwyczaje, bo w koncu to 400stowy w kieszeni i ta baza do cybexa atona pasuje tylko do pierwszego fotelika czyli 13kg pozniej juz nie, gdyby baza podnosila w tym wypadku bezpieczenstwo to ok, ale jesli jest tyle samo* to sie zastanawiam czy jest sens..

A co do sukienki to nie wiem czy dobrze swiadczy, ale sie zdziwilam ze sia w nia zmiescilam, no i z sukienki zrobila sie tuniczka ledwo przykrywajaca tylek, ale jest ok, nie ma co narzekac

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
to różnie bywa, aczkolwiek przekonamy się jak to będzie u nas
Dokladnie, pozyjemy- zobaczymy
Stary 2013-04-16, 12:12   #156
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A ja rozliczałam rodziców 18 marca przez edeklaracje i zwrotu nadal nie ma
Nie wiem czy jak się zadzwoni do US to powiedzą?? W sumie mi na pewno nie, a ojca nie ma wiec pozostaje czekać. Tylko, że oni mają zwrot pocztą bo ojcu się nie chciało wypełniać kartek, żeby na konto.
pewnie dlatego masz opoznienie, bo musza pieniadze przekazac poczcie itd. ja mialam zaznaczony przelew na konto, ale bylam w skarbowce i postanowilam zapytac kiedy moge sie spodziewac kasy. pani wziela dowod, sprawdzila i mowi, ze jesli chce to zwrot juz jest i moge odebrac go w kasie. (na upo mam date 21 marca)
tz pita rozliczalam 2 dni pozniej, ale podalam konto, ktorego on wczesniej nie zglosil i jego wyplata ma byc dopiero 7 maja.

Ash - czekam na wiesci z wizyty

Pawie - rozliczaj pit, bo to naprawde proste. sciagnij program, przepisz wszystko z papierka i gotowe.

Motylek - dzieki za tygrysa urocze! i cieplego chlebusia oczywiscie zazdroszcze, hehe.

nadrobilam :P
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:12   #157
ankaaa206
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
ja też jak oglądam takie rzeczy to się boje, że nie ogarnę dzieciaka mam stracha jak widzę te małe dzieci które plują na rodziców, przeklinają albo krzczy za mamą, że ją zadźga nożem liczę jednak na to, że i ja i TZ trochę rozumu mamy i nie damy sobie wejść na głowę, labradora wyprowadziliśmy na ludzi to z dzieckiem tez sie uda

a tak mi się przypomniało co do dobrze wychowanego laba (jak ją nasi sąsiedzi nazywają) w sobotę zasadziłam róże i do tej pory były już 3 razy wyrwane mam spray do kwiatów - anty psy, ale mojego nie odstrasza
nie wiem czy oglądałyście teraz w niedziele Surowych rodziców na tvn, tam dopiero był hardcore, laska od 6 kl.podstawówki miała kuratora, w wieku 16 lat zakład chyba poprawczak, normalnie masakra co tam sie dzialo

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:13   #158
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ciepły, świeży, chrupiący, pachnący...Miód. Nie jadłam ciepłego chleba już ze 2 lata a dziś mama mi podrzuciła

No to tyle byłoby z drażnienia waszych ślinianek
Poszłabym się poopalać
moje ślinianki już powariowały
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:14   #159
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
jak to mówili na studiach "dziecko nie tak łatwo zepsuć"
Oby
Ja mam drewniane rączki więc dziewczyny będą musiały się pewnie przyzwyczaić do jakichś wpadek

Jeeeny...jaka piękna pogoda
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:15   #160
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale laski miałam sen... wow

Wychodziłam z sypialni, nagle poczułam jak mi się brzuch obniżył zupelnie i miałam w brzuchu takie mega ruszające się coś. Nagle to coś zaczęło mi dołem wychodzić, wiec usiadłam na podlodze i zaczęłam krzyczeć ze rodze. Na podłodze była już kalurza krwi.. A po 5 minutach urodziłam ... kota.. Poklepałam go po pleckach i zaczął plakać.. A potem się nim opiekowalam..
Oż kurcze...ja póki co nie mam snów o dziecku i porodzie i jak czytam Twoje to mam nadzieję, że mieć nie będę. Schizy niezłe. Przecież Almadovar czy Kubrick przy tym to pikuś
Niestety przed ślubem miałam kilka dziwnych snów więc się obawiam, że i teraz nie uniknę....Byle jak najpóźniej.

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
Magiusa , Ashyshqa, axella, _pola
3mam kciuki za dzisiejsze wizytowanie !
Och, nie dziękuję aczkolwiek jestem wdzięczna. Lekką schizę mam, ale mocno liczę na to, że będzie wszystko ok. Przy okazji może uparciuch potwierdzi lub nie swoją płeć.
Ja wizytuje na tym USG III trymestru dopiero o 19:15 więc relację będą późno

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Nie wierze, moj tytul wygral!
Nie sadzilam,ze mnie to kiedykolwiek spotka!
Juz po lekarzu. Napisze Wam pozniej co i jak ale generalnie jest git. Teraz siedze w pizzahut, wstapilam na bar salatkowy bo padalam z glodu (musialam zahaczyc o galerie) ale zaraz lece z powrotem do domu i do lozka bo padam.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
za tytuł
I super, że wiemy, że chociaż wizyta git i z Wami wszystko dobrze

Cytat:
a każdy mówi z boku: spij, odpoczywaj itd. Tylko nikt nie bierze pod uwagę, że my mamy problemy ze snem.
Ja póki co od początku ciąży aż do tego 8 miesiąca ani razu nie miałam problemu ze snem. W ogóle gdyby nie jakieś dziwne wewnętrzne przygody, których ja sama nie odczuwam ( krwiak, hemoglobina, twardnienie brzucha- no to odczuwałam) to bym nie mogła powiedzieć, że czuję się jak ciężarówa.
Niestety od dwóch dni w nocy rączki mi czasami drętwieją, ale zdaje się, że nie jestem w tym sama, prawda? Pisałyście, że też macie takie przygody.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:17   #161
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
No dokladnie, tzn. Uwazam, ze u kazdego inaczej to przebiega, tylko ona jest taka wszystko i najlepiej wiedzaca wiec niektore jej rady sa denerwujace...

Nie wiem moze sie przyzwyczaje, bo w koncu to 400stowy w kieszeni i ta baza do cybexa atona pasuje tylko do pierwszego fotelika czyli 13kg pozniej juz nie, gdyby baza podnosila w tym wypadku bezpieczenstwo to ok, ale jesli jest tyle samo* to sie zastanawiam czy jest sens..

A co do sukienki to nie wiem czy dobrze swiadczy, ale sie zdziwilam ze sia w nia zmiescilam, no i z sukienki zrobila sie tuniczka ledwo przykrywajaca tylek, ale jest ok, nie ma co narzekac

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Dokladnie, pozyjemy- zobaczymy
ja sobie bazę darowałam, ale my dosyć rzadko jeździmy samochodem - w zasadzie 1-2 razy w tygodniu, do kościola i do lekarza. I raz na jakiś czas w dłuższą trasę do rodziców.. Ale myśle, ze z maluszkiem to za często jeździc nie będziemy..

Wojtek
Stary 2013-04-16, 12:19   #162
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hej witamy się w Niną w nowym wątku w prawie 35 tyg.

rano wróciłam z badań i muli mnie strasznie. Zaraz biorę leżak i idę na podwórko dostarczać sobie i dziecku słońca

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ogólnie on popłakuje jak się go przewija, rozbiera, kąpie. ale czytałam że takie maleństwa bardzo reagują na zmiany temperatur, i czują się niekomfortowo wtedy i płaczą, ale to mija z czasem. u niego rzeczywiście tak jest bo przy przewijaniu czasem zdarza mu się obsikać chyba z powodu lekkiego wychłodzenia ale jeśli chodzi o kąpiel to mąż wczoraj wsadził go do wanienki i przykrył pieluchą - i nie było płaczu ani marudzenia więc chyba mamy sposób

btw muszę Wam powiedzieć że chyba dotknęła mnie lekka depresja poporodowa. już i tak jest lepiej, przez pierwsze dwa dni byłam jednym wielkim kłębkiem niewyspanych nerwów (jeszcze poszpitalnych), i ciągle się zastanawiałam jak to będzie jak mąż wróci do pracy na pełny etat (teraz ma tak że niby ma ten dwutygodniowy urlop ale że jest kierownikiem i ma w cholerę roboty to jeździ codziennie na 3-4 godziny i tak do końca miesiąca - bo inaczej po powrocie do pracy siedziałby tam po 12 godzin i nadrabiał zaległości) i miałam głupie myśli że w sumie decyzja o dziecku mimo że było planowane kilka lat to jednak nie do końca była trafna ... teraz już lepiej, w ciągu dnia jest ok ale jak przychodzi wieczór i mam perspektywę kolejnej zarwanej nocy to zdarza mi się nawet płakać wieczorami okropne to jest, człowiek czekał na to tyle czasu a teraz zamiast się tylko cieszyć to panikuje ... ale myślę sobie wtedy że głupol jestem, że miliardy osób dawały radę z dzieckiem i to same, i że ja jeszcze do tego chciałam bliźniaki, i dobrze że to życzenie się nie spełniło bo wtedy sobie nie wyobrażam jakby to było ... (sorry Aaś , ale naprawdę się zastanawiam jak się daje radę wtedy).
jestem okropna?
Kochana świetnie sobie radzisz, dzielnie zniosłaś nie łatwą ciążę, jesteś jakby nie było po operacji i jeszcze siebie obwiniasz o depresje i gorsze samopoczucie biedactwo
Ja nie mam złudzeń, że jak urodzę to będzie meksyk.. że będę ryczeć, będę nie wyspana, i pomarzę o śniadanku w ciszy i w spokoju. A jak nie zjem o swojej porze to jestem strasznie wściekła. Jak w pierwszych 3 miesiącach odnajdę jakieś pozytywy w macierzyństwie to będzie sukces I składam hołd wszystkim mamuśką, które wprost mówią o tym że macierzyństwo bywa ciężkie, a nie tworzą cukierkowego obrazka na fb

Cytat:
Obejrzałam kawałek superniani i jak zobaczyłam dzieciaka który krzyczy zabiję Was, spalę ten dom... to zaczynam się zastanawiać czy aby na pewno chce być matką. Strasznie boję się wychowania dziecka
surowi rodzice też są fajni grunt żeby wychowywać a nie hodować

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
anoxe popieram- sałatka z arbuza i fety jest pyszna
mam ser ala feta sałatkowy w lodówce, ale on taki ziołowy pikanty jest, nada się taki ?
Stary 2013-04-16, 12:20   #163
xal
Zakorzenienie

Mamuśki, ale dzisiaj gonicie

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:21   #164
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Oż kurcze...ja póki co nie mam snów o dziecku i porodzie i jak czytam Twoje to mam nadzieję, że mieć nie będę. Schizy niezłe. Przecież Almadovar czy Kubrick przy tym to pikuś
Niestety przed ślubem miałam kilka dziwnych snów więc się obawiam, że i teraz nie uniknę....Byle jak najpóźniej.
ja od kiedy pamiętam miałam chore sny a już w ciąży to szczególnie.. Próbuje się zebrać, żeby po wstaniu je opisywać, ale jakoś nie moge.. Niezly by był materiał na jakiś horror albo posrany film psychologiczny..

Wojtek
Stary 2013-04-16, 12:21   #165
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
tam był cytrynowy, malinowy, mango i porzeczka a cena chyba 7-8 zł
Tyle to ja za 1 dawałam...Pójdę dzisiaj obejrzeć może znajdę.

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
Jeju taka pogoda a ja chora i nie moge chodzić...
Chyba sie pokusze i wyjde na ławkę takie piękne słońce :P
Może sobie okna otwórz? Ja mam balkon otwarty i jest super. Pościel wyniosłam, żeby się wywietrzyła.

Cytat:
Dziewczyny zbliżające się do terminu, boli Was też podbrzusze tak jak na okres ? i to dość mocno, kiedyś od czasu do czasu troszkę pobolewało, a teraz od tygodnia codziennie, a w nocy zwijam się z bólu
Ja może nie zbliżająca się ale też ostatnio w nocy tak mam, że boli mnie brzuch jak na @ nie jakoś mocno ale jednak.

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
pewnie dlatego masz opoznienie, bo musza pieniadze przekazac poczcie itd. ja mialam zaznaczony przelew na konto, ale bylam w skarbowce i postanowilam zapytac kiedy moge sie spodziewac kasy. pani wziela dowod, sprawdzila i mowi, ze jesli chce to zwrot juz jest i moge odebrac go w kasie. (na upo mam date 21 marca)
tz pita rozliczalam 2 dni pozniej, ale podalam konto, ktorego on wczesniej nie zglosil i jego wyplata ma byc dopiero 7 maja.

No to pewnie jeszcze poczekam na kasę...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:23   #166
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
o co chodzi z tym kontem? To trzeba go jakoś wcześniej zgłosic w skarbówce?

Wojtek
Stary 2013-04-16, 12:26   #167
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Musisz isć osobiście ( tak czytalam na stronie US ) i złożyć jakieś papiery, ale nie da się tego zrobić przez neta, żeby nikt się za Ciebie nie podał i nie podał innego konta.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:26   #168
Aaś
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Trzeba wypełnić nip3 z aktualizacja danych. I można do pita dołączyć.

Ech. My też jeszcze nierozliczeni...
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:28   #169
diabli
Zakorzenienie

http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...l-w-katowicach katowice mama pyta 25.04

http://mamapyta.pl/warsztaty-i-konfe...pl-w-bilgoraju bilgoraj 09.05

23.05 torun
13.06 wroclaw
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:28   #170
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
ja od kiedy pamiętam miałam chore sny a już w ciąży to szczególnie.. Próbuje się zebrać, żeby po wstaniu je opisywać, ale jakoś nie moge.. Niezly by był materiał na jakiś horror albo posrany film psychologiczny..
a sny w ciąży są dwa razy bardziej żywe, przez pewien czas potrafiły mi się 4 śnić jednej nocy i wszystkie pamiętałam rano
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:33   #171
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
jak kupowałam wozek to był on w zestawie - gondola, spacerówka, śpiworek, adaptery do wybranego fotelika. Także miałam od razu.. Ale chociaż tanie to nie jest - prawie 100 zł za kawałek plastiku to wydaje mi się jednak przydatne zeby wpinać ten fotelik w wózek..
Adaptery- pewnie ze tak, nawet nie tyle co przydatne co obowiazkowe jak dla mnie, chdzilo mi o ta baze isofix, bo z tego co pamietam chyba jej nie kupowalas..
Stary 2013-04-16, 12:35   #172
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Musisz isć osobiście ( tak czytalam na stronie US ) i złożyć jakieś papiery, ale nie da się tego zrobić przez neta, żeby nikt się za Ciebie nie podał i nie podał innego konta.
Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Trzeba wypełnić nip3 z aktualizacja danych. I można do pita dołączyć.

Ech. My też jeszcze nierozliczeni...
coś pamiętam, że jak sie zameldowałam w Wawie i zmienilam nazwisko to musiałam coś aktualizować i chyba tam sie konto podawało.. ale ja nie zmieniłam od tamtej pory konta więc pewnie nic nie muszę robić

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Adaptery- pewnie ze tak, nawet nie tyle co przydatne co obowiazkowe jak dla mnie, chdzilo mi o ta baze isofix, bo z tego co pamietam chyba jej nie kupowalas..
nie, nie kupowałam.. a własnie nie sprawdziłam też czy mi pasy wystarczą na fotelik.. chyba się zaraz ubiorę i pójdę sprawdzic.. jeszcze się może okazać ze będę musiała kupić.. mam nadzieje ze nie..

Wojtek
Stary 2013-04-16, 12:38   #173
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
macie jakis pomysł na prezent na roczek dla bratanka? tak do max 100 zł, wszelkie fischer price odpadają, bo on ma wszystkie te garnuszki klocuszki i szczeniaczki, myślałam o klockach dużych takich z wadera bo są od roczku i cos do ubrania.
Tylko czy mały nie jest jeszcze za maly za klocki hmmm
Książeczki, bajki na płytach czy coś w tym stylu.
Cytat:
teraz na pępek psikamy to Przemek popłakuje trochę bo to jeszcze chyba ranka jest i go pobolewa przy psikaniu.
Octenisept nie szczypie, jego nie czuć, więc pewnie ten odgłos, woda albo zimne.
Cytat:
jestem okropna?
Kobieto, to co piszesz to jest normalne, każda z nas się zastanawia jak to będzie i co teraz a ty sobie świetnie radzisz
Cytat:
a co jest lepsze chusta czy nosidełko?
Chusta zdecydowanie zdrowsza dla mniejszego dziecka dla jego kręgosłupa, ale wymaga więcej praktyki.

Stary 2013-04-16, 12:39   #174
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
ja już w domku ale było super niby 20 minutek ale od razu żyć się chce. Żadnych skurczy, bóli brzucha
super

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
nie wiem czy oglądałyście teraz w niedziele Surowych rodziców na tvn, tam dopiero był hardcore, laska od 6 kl.podstawówki miała kuratora, w wieku 16 lat zakład chyba poprawczak, normalnie masakra co tam sie dzialo
nie lubię tego programu
Stary 2013-04-16, 12:40   #175
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
pawie oczko ból jak na @, który trwa ok. 30 min. i później przechodzi, nie jest to codziennie
Tzn. Ze jeszcze nie mialam przepowiadaczy, a termin kilka dni przed Toba, co na dobra sprawe tez o niczym nie swiadczy, bo zadna z nas nie zna dnia ani godziny :p
Stary 2013-04-16, 12:40   #176
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Octenisept nie szczypie, jego nie czuć, więc pewnie ten odgłos, woda albo zimne.
eeej, mnie szczypie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:44   #177
niunka045
Zadomowienie

Cytat:
eeej, mnie szczypie
No co ty ja sobie na tego mojego palucha rozwalonego waliłam i nic
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 12:44   #178
Paulina 87
Wtajemniczenie

witam w nowym wątku

kochane mam dobre wieści!
dziś w końcu, po tygodniu od przyjecia stwierdzili że może mnie zbadają.. miałam badanie na fotelu i potem dłuuugie usg. Szyjka jest identyczna jak była ostatnio a nawet 1mm dłuższa -19mm dzidzia urosła i waży już 2250-2350g, ale podobno tu zaniżają wage dzieci, (specjalnie zeby cc nie robic potem) ale to inna historia, więc nie zdziwiłabym sie jakby było juz ze 2500 w każdym razie jest idealnie może w poniedziałek mnie wypiszą i jeszcze zdążę się przygotować ze wszystkim i może na jakąś sesję wiosenna sie z brzuszkiem załapię
Stary 2013-04-16, 12:45   #179
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Mój szkrab przedwczoraj i wczoraj w dzień był spokojny, za to wczorajszego wieczoru i w nocy pokazał jak potrafi dokazać matce
Tak więc czekaj, Mała jeszcze się rozkręci
Się rozkręciła jak się grzałam w słoneczku na balkonie. I tak się zastanawiam czy jej tak fajnie było że fikała czy za ciepło.

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
wybraliśmy Jedo Fyn 4ds freeline
A jaki kolor?
Cytat:
eeej, mnie szczypie
To ja gruboskórna jestem

Kupiłam sobie w biedronie lody a Algidy trio czekoladowo-śmietankowo-kawowe

Stary 2013-04-16, 12:45   #180
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
szkoda że nie ma krakowa, bo tematy są dość ciekawe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości