|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() u nas jest darmowe ![]() Cytat:
za wizytę a wagą się nie przejmuj, przecież to już koniec. Ja już mam 16kg, a do końca jeszcze troszkę ![]() no i zazdroszczę Wam tych fajnych porodówek ![]() nasza to jakaś rzeźnia ale co tam, damy radę
|
||
|
|
|
#332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
i również ze swoim zdrowym rozsądkiem nie wykorzystuję tego. Czasem nawet sprzeczam się z Tż.. bo spodoba mi się jakiś ciuszek, a on zaraz już by kupował... I z reguły wychodzi na to, że to nie ja go namawiam żeby sobie coś kupić, a on mnie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
no i to ich gadanie w niczym mi nie pomoże.. nie mam już siły uświadamiać ich o wadach cc i zapewniać, że jeśli gin znajdzie u mnie jakieś małe przeciwwskazania do sn to poddam się temu cięciu.. przecież też nie chcę żeby dziecko się męczyło.. ![]() byłam nastawiona pozytywnie do porodu sn.. a tyyle się nasłuchałam, że już mi się słabo robi na samą myśl
|
||||
|
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Lonely no to masz przejścia z tą twoja rodzinka
![]() No nie przesadzajmy. Większość kobiet rodzi naturalnie i jakoś żyją. I one i dzieci. A takich programów to powinni zakazać. Też coś słyszałam o temacie porodów u lisa i sorry ale ręce opadają. Wyciągają jeden przypadek na tysiąc i tylko straszą przyszłe mamy... Ok. Ja rozumiem że dobrze jest naglasniac takie sprawy bo wzrasta świadomość ludzi i lekarzy ale że niby wszystkie porody sn są złe i wszyscy lekarze boją się robić cc? Nosz kurde... A ta nowa babka spoko. Taka po 30tce i całkiem normalna ;-) |
|
|
|
#334 |
|
Zadomowienie
|
namówiłam TŻ jak wrócił z pracy na spacerek
|
|
|
|
#335 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() u nas podobna temperatura, ptaki ćwierkają mi za oknem i jest po prostu cudnie
|
|
#336 |
|
Zakorzenienie
|
uffff... udało mi się nadrobić
no to jestem na bieżąco chociaż w tej części ![]() jeszcze w tamtej mam zaległości ![]() --- Jakiś czas temu pisałam, że uwielbiam wszystkie ruchy Wiktorka, nawet te bolące.. ![]() ale już odwołuję wczoraj tak mi wchodził pod żebra, że masakra.. myślałam, że mi je połamie. musiałam go ręką "odganiać" ![]() Justi widziałam fotkę Bartusiowych wygibasów ![]() Uwielbiam to ![]() nasz uwielbia się tak wypinać. I często mój brzuch przybiera śmieszne kształty. Z prawej strony zawsze wypina doopcię i plecki a z lewej zapiera się syrkami i mnie napierdziela ![]() czasem wypycha mi pępek, a czasem pępek mam wklęsły (takie siodełko mi się robi) a po obu jego stronach wybrzuszenia ![]() ostatnio na wizycie nawet gin macał i się śmiał
|
|
|
|
#337 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z racji podejrzewanej wielkości bobasa beda mnie namawiac na cc ale ja się będe bronić rękami i nogami. Gdyby natura uważała, ze jest inny sposób, lepszy na rodzenie dzieci to by tak właśnie zaplanowała. Lekarzowi też jest wygodniej zejść po śniadanku na blok i w ciągu 15 min mieć z głowy kobietę, niż czekać całą noc aż urodzi. Nie rozumiem nagonki mediów, ale już nie raz się przekonałam, że nie należy im ufać. Murarzom nikt nie mówi jak mają domy stawiać, ani sędziom jak orzekać. Oczywiście w każdej branży są partacze, wśród lekarzy też i to ich należy się wystrzegać no wkurzyłam się, naprawdę się wkurzyłam |
|
|
|
|
#338 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi znowu TŻ cały czas, że chce żebym rodziła sn. Cytat:
|
||
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo czy chorowałam, a sama mi 2 tygodnie wcześniej wypisywała zwolnienie, albo czy mi skurcze przeszły których nie mialam.. i wiele innych... no ale już muszę się do konca z nią przemęczyć.. Następną ciąże na pewno ktoś inny mi będzie prowadzić
|
|
|
|
|
#340 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
|
|
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#343 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() On po prostu jest z góry na nie jeżeli chodzi o buty i torebki ![]() W sumie mam kasiorę, mogłabym sobie kupić ot tak, bo przecież "pracuję" i to na dwa etaty, ale w obliczu tego, że mamy do końca miesiąca spłacić garaż ( ) i trzeba dokończyć wyprawkę, to wolę konsultować z Nim większe wydatki...Cytat:
![]() Cytat:
To czas odliczać! Cytat:
(no, chyba, że wykryją cukrzycę, więc wtedy nie ma bata) Cytat:
|
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie na początku wydawała mi się ok, dopiero gdzieś koło 6 miesiaca ciąży zaczęła mnie irytować bo co sprawdzałam to mi jakiś badan brakowało, albo ona jakieś dziwne pytanie zadawała jakby mnie pierwszy raz w zyciu widziała, a całą historę ma w kompie i jej się nawet przed wizytą zerknąć nie chcialo.. ale stwierdzilam, że jak wyniki wszystkie są książkowe to nie ma co panikować i na silę szukać kogoś innego.. Szyjkę chyba umie sprawdzac.. a USG robi mi inny lekarz..
|
|
|
|
#345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to już możesz odliczać dni kiedy przytulisz małego. fajnie ![]() Cytat:
![]() dlaczego? trzeba mu było powiedzieć że jako lekarz zalecasz sobie lody no chyba że twój mąż też jest lekarzem, to macie konflikt zaleceń lekarskich
|
|
#346 |
|
Zakorzenienie
|
ej dziewczyny a tak z ciekawości, jak mąż ma umowę o pracę, a żona umowa zlecenie to żona ma ubezpieczenie zdrowotne męża?? czy w ogóle nie jest ubezpieczona i nie może się w służbie zdrowia leczyć??
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ash, axella, marchewka Jak dla mnie macie przyzwolenie na rodzenie, więc czekamy z Wami ![]() A ja zaliczyłam popołudniową drzemkę i byczę się dalej
|
|
#348 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) to po prostu sie poce ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
|
#349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam umowę o pracę, a TŻ na razie umowy zlecenie/ o dzieło, no i został "podpięty" pode mnie tylko musiałam zgłoszenie do Zusu wypełnić![]() i całe szczęście jest ubezpieczony <sprawdzaliśmy ostatnio w przychodni i wg EWUSIa jest ok>
|
|
|
|
|
#350 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
A jak nie to chyba mąż musi żonę zgłosić że chce żeby była z nim ubezpieczona. Tak jak z dziećmi. Trzeba się zdecydować do którego z rodziców będzie dziecko zapisane. |
|
|
|
|
#351 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe czy jakbyście nie byli małżeństwem to czy by się go dało podpiąć pod rodziców?? jest jakiś limit wieku do kiedy można podpinać? do kiedy się uczy?
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
Cytat:
|
|
|
|
|
#353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() do ubezpieczenia zdrowotnego można wpisać np swoją matkę itp , generalnie każdego członka rodziny, który ma to samo miejsce zamieszkania |
|
|
|
|
#354 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kiedyś słyszałam, że jakby kobiety miały rodzic cc to by im tam natura zamek błyskawiczny zrobiła
|
|
#355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko niektórzy z ciekawości by go sobie otwierali a tu fruuu flaki na zewnątrz
|
|
|
|
|
#356 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
całe szczęście już mi przeszedł ten ból brzucha.. ale chyba następnym razem nie będę już się schylać myjąc włosy, bo to jest masakra dla mnie feta i arbuz razem jest nie do przyjęcia :brzyda l:haha
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, szybka ankieta. ile bylybyscie w stanie zaplacic za komplet poscieli dzieciecej, powiedzmy takiej jak na razie zaprezentowalam na fb
zestaw dwuczesciowy na poczatek.
|
|
|
|
#358 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak strzelam
|
|
|
|
|
#359 |
|
Wtajemniczenie
|
Ash-
za wizyte Ja w ogole nie mialam nigdy ktg i dopiero podczas porodu pewnie bede miala pierwszy raz.... moj gin mowil, ze jak jest wszystko ok to on nie kieruje wczesniejObczajcie to
|
#360 | |
|
Zakorzenienie
|
no to fajnie
![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

gin zły bardzo 

ale co tam, damy radę 

Nie dobry!
. Zauważyłam, że w uda mi sporo wlazło i ramiona
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)