Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 17:37   #2581
maomami
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Planujesz później kontynuować studia czy zostajesz z dzieckiem w domu?
Z racji takiej że termin porodu mam na 16 października to nie chcę zaczynać magisterki bo wiadomo że nie będę rześka 2 tygodnie po porodzie. Zresztą są rzeczy ważne i ważniejsze, więc mam zamiar zrobić sobie rok przerwy. Po za tym tą uczelnią na której studiuje jestem zmęczona, z roku na rok coraz gorsza organizacja i ogólnie teraz się już męczę.

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 17:37   #2582
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
jak będę miała siłę to napiszę dziś, lub jutro. Muszę pilnie jechać po receptę wiec myśle ze na spokojnie bedzie kazał mi sie zapisać na kiedys tam, a dzis tylko da mi receptę.

Czy myślicie, że jak pójdę w maju do niego i poproszę go o tydzien zwolnienia to będzie ok?
mamy jedną dużą imprezę firmową i nie chce na niej "obsługiwać" a szef nie zrozumie tego, wiec sobie pomyślałam ze poproszę o tydzien L4
co myślicie?
To czekamy na dobre wieści

Myślę, że nie będzie z tym problemu... w razie jakby nie chciał dać to ponarzekaj, że plecy Cię bolą albo brzuch

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Jak obiecałam tak dodaje zdjęcie, 14 tydzień a tak wogóle to poczułam dzisiaj coś dziwnego tak jakby mi się coś przesunęło w brzuchu, jechałam samochodem i nie wiem czy to coś w moim żołądku, czy to bąbelek. Na bąbelka pewnie jeszcze troszkę wcześnie.
ale super brzusio, nie mogę się doczekać aż mój taki będzie
Stary 2013-04-16, 17:41   #2583
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Z racji takiej że termin porodu mam na 16 października to nie chcę zaczynać magisterki bo wiadomo że nie będę rześka 2 tygodnie po porodzie. Zresztą są rzeczy ważne i ważniejsze, więc mam zamiar zrobić sobie rok przerwy. Po za tym tą uczelnią na której studiuje jestem zmęczona, z roku na rok coraz gorsza organizacja i ogólnie teraz się już męczę.
Zazdroszczę w sumie... ja byłam w 4letnim LO i teraz jestem na drugiem roku. Teraz się zastanawiam co zrobić z moimi studiami, dziekanka, zaoczne czy próbować tryb indywidualny. Ale to musimy jeszcze porozmawiać z dziadkami na ile byliby w stanie ewentualnie pomóc, zaopiekować się dzieckiem kiedy ja będę na uczelni.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 17:50   #2584
maomami
Wtajemniczenie

Zależy co studiujesz, ja studiuję zaocznie, a w tym roku przez praktyki musiałam brać prawie co piątek wolne w pracy ;/ miałam nawet w czwartki. Dlatego też między innymi mam póki co dość, całe szczęście że mam bardzo wyrozumiałych pracodawców. Ja np wiem że jeżeli wzięłabym dziekankę, to nie wiem czy bym się zmusiła do powrotu. Przemyśl sobie wszystkie za i przeciw i wybierz najlepszą dla Ciebie możliwość, dla Ciebie i maluszka.

Stary 2013-04-16, 17:51   #2585
anulka2205
Wtajemniczenie

Anoula a dziadkowie na miejscu? Jedni i drudzy? Jakbyś dała radę uciągnąć to ja bym szła za ciosem, potem to się baaaaaaaaaardzo może nie chcieć

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 17:57   #2586
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Też trzymam kciuki i niechby się aż tak nie śpieszył i może powiedział już Ci coś konkretnego A ze zwolnieniem to pomysł jak najbardziej dobry, jeszcze si,ę nie spotkałam, zeby nie chcieli wystawić, częściej sami pytają czy się już przypadkiem nie chce
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość

Myślę, że nie będzie z tym problemu... w razie jakby nie chciał dać to ponarzekaj, że plecy Cię bolą albo brzuch
naparwdę zależy mi żeby dostać ten tydzien wolnego, a właściwie to 1 dzien, ale wiecie jak przyniosę na 1 dzien wolne to będzie podejrzane

ogólnie przez 6 lat pracy mialam tylko 1 raz L4 i to po szpitalu, wiec nie chce go jakos mocno naciągać.... wiem, ze to głupio brzmi, ale mi cięzko wytrzymać cały dzien na szpilkach i jeszcze ten stres

Cytat:
Anoula a dziadkowie na miejscu? Jedni i drudzy? Jakbyś dała radę uciągnąć to ja bym szła za ciosem, potem to się baaaaaaaaaardzo może nie chcieć
wrócic jest bardzo cięzko, lepiej za 1 ciosem ale jak nie ma wyjścia i trzeba zrobic przerwe to nic człowiek nie zrobi
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 18:01   #2587
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy co studiujesz, ja studiuję zaocznie, a w tym roku przez praktyki musiałam brać prawie co piątek wolne w pracy ;/ miałam nawet w czwartki. Dlatego też między innymi mam póki co dość, całe szczęście że mam bardzo wyrozumiałych pracodawców. Ja np wiem że jeżeli wzięłabym dziekankę, to nie wiem czy bym się zmusiła do powrotu. Przemyśl sobie wszystkie za i przeciw i wybierz najlepszą dla Ciebie możliwość, dla Ciebie i maluszka.
No właśnie to samo twierdzi mój lekarz, najważniejsze to nie przerywać studiów bo jak się przerwie to już się nie wróci. Ja studiuje grafikę, dużo przedmiotów jest takich ze na zajęcia przychodzimy na 15-20 minut żeby wykładowca powiedział co sądzi o projekcie. Ale są i takie ze 3 h trzeba być na nogach (co mnie trochę przeraża na koniec ciąży).
Cytat:
Moi rodzice są niby na miejscu, ale obydwoje pracują od 7 do 15. Teściowie prowadzą swoją firmę ale 80 km od Krakowa. Część mojej rodziny angażuje do opieki nad dziećmi swoich dziadków (czyli pradziadków swoich pociech) ale moim zdaniem to są już też ludzie, którzy potrzebują odpoczynku i nie należy wykorzystywać ich wolnego czasu za bardzo. Ja bym chciała skończyć przynajmniej ten licencjat, później jak dziecko będzie starsze to może już będzie łatwiej z magisterką.
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 18:01   #2588
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
jak będę miała siłę to napiszę dziś, lub jutro. Muszę pilnie jechać po receptę wiec myśle ze na spokojnie bedzie kazał mi sie zapisać na kiedys tam, a dzis tylko da mi receptę.

Czy myślicie, że jak pójdę w maju do niego i poproszę go o tydzien zwolnienia to będzie ok?
mamy jedną dużą imprezę firmową i nie chce na niej "obsługiwać" a szef nie zrozumie tego, wiec sobie pomyślałam ze poproszę o tydzien L4
co myślicie?
myślę że nie będzie problemu ze zwolnieniem ja chce wziąć L4 na ten tydzień gdzie długi majowy weekend wypada i tak pewnie będzie mało dzieci i grupy łączone
Cytat:
Tak teraz licencjat męczę się z nim trochę

Hmmm studiuję sobie pedagogikę specjalną

Jak obiecałam tak dodaje zdjęcie, 14 tydzień a tak wogóle to poczułam dzisiaj coś dziwnego tak jakby mi się coś przesunęło w brzuchu, jechałam samochodem i nie wiem czy to coś w moim żołądku, czy to bąbelek. Na bąbelka pewnie jeszcze troszkę wcześnie.
cudny brzusiooo a to "coś" w brzuszku to możliwe że ruchy ja miałam takie wczesne w poprzedniej ciązy taie jakby bąbelki przesuwające się w brzusiu
Cytat:
ja tak samo bym zrobiła, za ciosem najlepiej
ja natalcie rodziłam pod koniec sierpnia, 1 października byłam juz na uczelni, laktator w torebce, na każdej przerwie odciąganie, w domu mleko pomrożone i jakoś dało rade cały rok mykać na zjazdy

Teraz też planuje kontyunować tą moją szkołe, chociaż parcia nie mam ale jak już jestem tak daleko to fajnie byłoby ją skończyć
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 18:15   #2589
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Ryba, ale jak nie masz problemów z ciśnieniem, to jedną kawkę spokojnie możesz pić dziennie, nawet piszą, ze więcej, ale ta jedna to dla mnie taka rozsądna ilość, chyba że kilka zaliczasz... ale bić i tak nie będziemy

Te lody to jakaś chyba wspólna wątkowa zachciewajka
No właśnie nie wiem co z moim ciśnieniem, bo zrobiłam strasznie głupią rzecz. A mianowicie od urodzenia mam chore serducho, ale jak zobaczyłam II kreski to przeczytałam ulotkę z leku i tam pisze ze nie wolno ich brać chyba że ryzyko zagrożenia życia jest większe czy coś takiego.. no wiecie o co chodzi i że to ustala lekarz. No i ja odrazu poszlam do kardio ale ten powiedział że nie ma terminów i dopiero na LIPIEC mnie przyjmie, to mówie ze jestem w ciąży mam tą i tą chorobę biore te i te leki i że nie wiem czy dalej je mogę brać to ta recepcjonistka mi haje że jak lipiec to lipiec a prywatnie nie przyjmują. No a nie pójdę do innego bo zanim tam mi zrobią badania to już urodzę a prywatnie 120 zł, których nie mam i wizyty też po ok miesiąc czekania więc odstwiłam i czuję się ogólnie dobrze ale jak mierzyłam sobie ciśnienie to mam 140/80, 130/90 no różne ale częściej wyższe.. ale z sercem czuje się ok, znaczy nie boli i daję rade a gin powiedział że muszę skonsultować to z kardio i nawet wypisał mi ze na CITO potrzebuje wizyty ale wszędzie to olali
Cytat:
Wy wszystkie tak daleko juz jestescie (USG, badania) a ja tak daleko w polu. Dzis o 21 mam byc u lekarza
za wizyte!
Stary 2013-04-16, 18:16   #2590
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
cudny brzusiooo a to "coś" w brzuszku to możliwe że ruchy ja miałam takie wczesne w poprzedniej ciązy taie jakby bąbelki przesuwające się w brzusiu
Myślisz że możliwe żebym w 14 tygodniu jakieś pierwsze ruchy?? To było napewno coś innego niż mi się zazwyczaj w brzuchu dzieje zobaczymy, czy się powtórzy czy nie.

Stary 2013-04-16, 18:19   #2591
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz że możliwe żebym w 14 tygodniu jakieś pierwsze ruchy?? To było napewno coś innego niż mi się zazwyczaj w brzuchu dzieje zobaczymy, czy się powtórzy czy nie.
jak się powtórzy to będziesz wiedziała
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
No właśnie nie wiem co z moim ciśnieniem, bo zrobiłam strasznie głupią rzecz. A mianowicie od urodzenia mam chore serducho, ale jak zobaczyłam II kreski to przeczytałam ulotkę z leku i tam pisze ze nie wolno ich brać chyba że ryzyko zagrożenia życia jest większe czy coś takiego.. no wiecie o co chodzi i że to ustala lekarz. No i ja odrazu poszlam do kardio ale ten powiedział że nie ma terminów i dopiero na LIPIEC mnie przyjmie, to mówie ze jestem w ciąży mam tą i tą chorobę biore te i te leki i że nie wiem czy dalej je mogę brać to ta recepcjonistka mi haje że jak lipiec to lipiec a prywatnie nie przyjmują. No a nie pójdę do innego bo zanim tam mi zrobią badania to już urodzę a prywatnie 120 zł, których nie mam i wizyty też po ok miesiąc czekania więc odstwiłam i czuję się ogólnie dobrze ale jak mierzyłam sobie ciśnienie to mam 140/80, 130/90 no różne ale częściej wyższe.. ale z sercem czuje się ok, znaczy nie boli i daję rade a gin powiedział że muszę skonsultować to z kardio i nawet wypisał mi ze na CITO potrzebuje wizyty ale wszędzie to olali

za wizyte!
no nie moge, polska służba zdrowia kontroluj to ciśnienie
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 18:22   #2592
anulka2205
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko kurna jak składki brać na ubezpieczenie zdrowotne to są na miejscu i zawsze na czas

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-16, 18:25   #2593
paulinaizabela
Zakorzenienie

Ryba dla służby zdrowia, w głowie się nie mieści, żeby tyle czekać jak konsultacja potrzeba od razu
Miejmy nadzieję, ze wszystko jest ok, skoro się dobrze czujesz to najważniejsze
Stary 2013-04-16, 18:27   #2594
Mya1989
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, aleście się rozpisały
ale starałam się nadrobić
Ja wczoraj i dzisiaj miałam w pracy inwenturę, padam na twarz, jestem głodna ale sama nie wiem na co mam ochotę Jutro idę w końcu na te badania krwi, bo nawet nie miałam kiedy...
Cytat:
ooo ja widzę, że każdy się oferuje na ciuszki no bogato po poznaniu płci na ten temat będziemy gadać !!

Moja głowa!! sądzicie że jeżeli od dwóch tygodni dzień w dzień boli mnie głowa, to wina ciąży? czy coś może być nie tak? bo nie wiem co robić.. kilka lat temu leczyłam się na migreny ale gdzieś 1,5 roku temu przeszło zupełnie Wiadomo jeden dzień boli bardzo ( jak dzisiaj) a innego dnia mniej, ale i tak boli.

a tak poza tym była mowa o zaręczynach,, nie wiem czy ja Wam opowiadałam o swoich.. Byliśmy razem rok już i mieszkaliśmy razem, w kwietniu przed świętami moja mama zaprosiła nas na święta i pojechaliśmy następnego dnia i było wszystko ok, tylko mój obecny mąż dzień w dzień gdzieś wychodził, jeździł i dziwnie się zachowywał.. Poszliśmy na imprezkę i tam poznał taką moją znajomą ( w gruncie rzeczy średnio za nią przepadam ) i ona potem do nas do domu mojej mamy przyjechała i mój mąż siedział z nią sam w pokoju i co wchodziłam to wyłączał laptopa i że niby tylko gadają itd.. no więc ja byłam zazdrosna i zrobiłam mu haje w każdym bądź razie miarka się przebrała bo wstałam sobie w Wielką sobotę i umówiliśmy się że on idzie po warzywa a ja z mamą na inne drobne zakupy i potem z koszyczkiem święcić.. no to poszedł o 8 rano po te warzywa wrócił i mi coś tam gada " sprawdz mi bane na Stroszek" i tu cos mi śmierdziało bo ON NIE ZNAŁ WTEDY BYTOMIA i pytałam się go po co to tak mi okrętnie gadał coś, a że nie umie kłamać to myślałam że mnie zdradza!! i pojechał a ja w płacz i w ogóle nie odbierał ode mnie telefonu, a moja mama się ze mnie śmiała i napisałam mu sms cos typu " mozesz nie wracać, mogłeś mi wcześniej powiedzieć a nie w święta! nie chcę Cię widzieć itd itp. " i chyba 3 gdziny później ( cały czas płakałam ) przyjechał i chciał ze mna gadać ale ja Go cały czas wyzywałam i wtedy powiedział " wiesz co, baby są dziwne. Chciałem poczekać do poniedziałku, ale nie wymyślę nic żeby przekonać Cię że Cię nie zdradzam. Ty masz swoje racje będziesz buczeć całe święta itd.." a ja że ma wyjść z pokoju i jak wymyśli cos sensownego to niech wróci i zabierze rzeczy. i wtedy przyszedł klęknął i "wyjdziesz za mnie" hahaha oczywiście zgodziłam się i potem mi wytłumaczył o co chodziło. BO nigdzie nie było mojego rozmiaru pierścionka i musiał jeździć i kazali mu na stroszek do jakiejś filii jechać właśnie w W.Sobotę no ale nie mógł mi powiedzieć bo to miała być niespodzianka itd itp i powiedział mojej mamie wcześniej żebym przypadkiem czegoś głupiego nie zrobiła ( czyt. wrócić do naszego mieszkania w Gliwicach) itd.. no nie ważne w każdym bądź razie było mi tak MEGA głupio ale no co, widziałam że kłamie i mimo że miałam zaufanie to i tak jakoś mi to przez myśl przeszło.. haha dzisiaj się z tego śmieje cała rodizna bo on to włąśnie chcial w poniedzialek wielkanocny zrobić bo wtedy były obie rodziny razem

Ps. kiedy jest drugie genetyczne? bo jest no nie? ;>

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

_Peggy - pasjonujesz się kuchnią? bo ja też Może masz jakieś fajne przepisy na szybkie przekąski ..? bo swoje sprawdziałam i ogólnie nic nowego mi nie wpada, a jak cos czytam to zawsze jest " napewno mi nie zasmauje.."no i tak o to ostatnio robię tylko typowe śląskie dania no nie tylko ale większosć :P
ale słodko
Cytat:
Tak teraz licencjat męczę się z nim trochę

Hmmm studiuję sobie pedagogikę specjalną

Ale już masz duży brzusio, marzy mi się, ale ja mam wielgaśny brzuchol teraz, więc pewnie szybko nie będzie widac maluszka

Ulka
28.11.2013r.
55cm, 3180g
Mya1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 19:03   #2595
_Peggy
Zakorzenienie

Wróciłam od lekarza
Wyliczył mi termin porodu na 14.11.2013
Gratulacje, miła gadka, kilka ogólnych pytań (typu czy palę, jak się czuje)
Dostałam kilka ulotek, reklamy i saszetkę kawy rozpuszczalnej

A teraz poczytam co tam u Was się działo
Stary 2013-04-16, 19:09   #2596
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
musiałyscie zacząć z tymi lodami z Maca...
do mnie dojechały lody z Maca trochę roztopione ale nie chce mi się czekać ..... mniam pychota......zrobiłyście mi taką ochotę,że musiałam zjeść
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 19:22   #2597
anulka2205
Wtajemniczenie

A na jutro ogłaszam dzień kiszonego ogóra

Peggy kawę każą pić?

Wielkie kciuki dla Ani
Stary 2013-04-16, 19:31   #2598
koala19
Raczkowanie

ehh ja to na dzisiaj mam dość wszystkiego
bylam rano na zakupach, przesadzilam kwiaty, umyłam podłogi i resztkami sił poszłam na kebaba bo od 9 rano nic nie jadłam i w 3 miejscach nigdzie nie można bylo kartą płacic a nie mialam nic gotówki ze sobą
no poprostu sie rozpłakałam ;(
Stary 2013-04-16, 19:32   #2599
_Peggy
Zakorzenienie

acelinka Mi strasznie podoba się Natalia, ale Ola bardziej Połączenie Aleksandra Natalia Kxxx według mnie świetnie brzmi. No nie wiem... jeszcze kilka imion chodzi mi po głowie (małż dzisiaj coś tam wspomniał o Sarze ) ale się zobbaczy. Mamy jeszcze duuużo czasu na decyzję

maomami Oj Super brzusio
Ja mam taką oponę że od razu wyglądam jak w piątym miesiącu

anulka2205 no może nie każą ale sugerują że wypicie kubka kawuszki nie zaszkodzi Ja i tak nie wypije, ale miły gest

Coś bym zjadła, ale nie wiem co
Mamaronik miał być, ale coś mi chyba niepodejdzie
Stary 2013-04-16, 19:37   #2600
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Też jestem w 14 tyg i od wczoraj mam przelewania w brzuchu, nie cały czas tylko kilka razy, ale rano jak wstałam i usiadłam do śniadania i tak zabulgotało to to na pewno musiał być dzidziuś też właśnie jestem w szoku że tak szybko..... ale u mnie z usg wynikało że większy jest niż powinien, tzn gdzieś 6 dni do przodu

Nadrobić Was to ola boga

Gratulację dla wszystkich nowych mamusiek

Ja jutro mam wizytę u genetyka ale jestem spokojna i się nie martwie dodatkowo wczoraj kupiliśmy wózek taki dokładnie jak sobie wypatrzyliśmy, koleżanka koleżanki sprzedawała po swoim dziecku, które prawie wcale w tym wózku nie jeździło, normalnie jak nówka, nawet w kolorze, który sobie upatrzyliśmy i tym sposobem zaoszczędziliśmy ponad 1tyś zamiast 1700 to zapłaciliśmy 650 (gondolka/spacerówka/fotelik) a i odkąd wiemy że będzie chłopiec zaszalałam w sklepie i kupiłam kilka body, pajacyków, ogrodniczki i jeansy cudownie się robi takie zakupki

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 19:44   #2601
maomami
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Też jestem w 14 tyg i od wczoraj mam przelewania w brzuchu, nie cały czas tylko kilka razy, ale rano jak wstałam i usiadłam do śniadania i tak zabulgotało to to na pewno musiał być dzidziuś też właśnie jestem w szoku że tak szybko..... ale u mnie z usg wynikało że większy jest niż powinien, tzn gdzieś 6 dni do przodu

Nadrobić Was to ola boga

Ja jutro mam wizytę u genetyka ale jestem spokojna i się nie martwie dodatkowo wczoraj kupiliśmy wózek taki dokładnie jak sobie wypatrzyliśmy, koleżanka koleżanki sprzedawała po swoim dziecku, które prawie wcale w tym wózku nie jeździło, normalnie jak nówka, nawet w kolorze, który sobie upatrzyliśmy i tym sposobem zaoszczędziliśmy ponad 1tyś zamiast 1700 to zapłaciliśmy 650 (gondolka/spacerówka/fotelik) a i odkąd wiemy że będzie chłopiec zaszalałam w sklepie i kupiłam kilka body, pajacyków, ogrodniczki i jeansy cudownie się robi takie zakupki
Jestes pewna tak w 100% że to chłopak i że się nie zmieni?? Ja znam kilka przypadków późniejszej zmiany płci jednak, jesteśmy na podobnym etapie i w sumie wczoraj pytałam lekarza o płeć, ale nasze dzidzi uparte było, ale nawet gdyby mi powiedział to myślę że wzięłabym jego słowa tak na 80 %, bo na tym etapie ciąży chyba łatwo się jeszcze pomylić.

Stary 2013-04-16, 19:54   #2602
ania_cz79
Raczkowanie

Hej dziewczyny mam do Was pytanie. Zażywam kwas foliowy 800 tzw. folio forte który jest z witamina B12 i jodem. Lekarz dał mi witaminy w których również jest kwas foliowy w dawce 400 to razem 1200 i tak sie zastanawiam czy to nie za dużo?
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 19:59   #2603
ktosiula
Wtajemniczenie

Jak będziecie tyle produkować to wylecę z obiegu :P

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość

To ja sie podziele moja energia Uwaga,moj wczorajszy dzien:
Umylam swoje i auto tzeta i odkurzylam oba
umylam wszystkie okna,bagatela 21 sztuk
skosilam 600 m2 trawy,rozsypalam wapno
rozsypalam nawoz
posialam rosliny na warzywniaku poprzykrywalam folia
zrobilam obiad
posprzatalam chalupe
pomoglam tzetowi przy montowaniu dalszej czesci pergoli
powalczylam z chwastami
zrobilam zakupy
bylam z malym na placu zabaw
posprzatalam w akwarium
wyczesalam moje persy
No i jeszcze pare rzeczy by sie znalazlo.
Jestem w 11 tygodniu i mdlosci mniejsze,najgorzej jest rano.Ale duzo ruchu naprawde pomaga.
Myślałam, że ja miałam dzisiaj mega powera jednak się myliłam. Po pracy tylko wyodkurzałam cały dom, wysprzątałam samochód, wyzamiatałam, pomachałam ścierą i zrobiłam obiad. De jesteś boginią

Cytat:

za wizyte!
Ryba o masakra! Co za służba zdrowia, niech ją szlag. Na Twoim miejscu stanęłabym na głowie, żeby jak najszybciej trafić do kardiologa. Wiem, że łatwo się mówi ale dzwoń do wszytskich choćby prywatnie, to bardzo ważne przecież dla Twojego zdrowia i zdrowia malucha. Ciśnienie masz za wysokie.

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Wróciłam od lekarza
Wyliczył mi termin porodu na 14.11.2013
Gratulacje, miła gadka, kilka ogólnych pytań (typu czy palę, jak się czuje)
Dostałam kilka ulotek, reklamy i saszetkę kawy rozpuszczalnej

A teraz poczytam co tam u Was się działo
Gratki Kawe Ci dali hehhhe. Ja popijam sobie kawkę rozpuszczalną raz dziennie, tak mi jakoś wtedy miło i przyjemnie

Cytat:
Napisane przez koala19 Pokaż wiadomość
ehh ja to na dzisiaj mam dość wszystkiego
bylam rano na zakupach, przesadzilam kwiaty, umyłam podłogi i resztkami sił poszłam na kebaba bo od 9 rano nic nie jadłam i w 3 miejscach nigdzie nie można bylo kartą płacic a nie mialam nic gotówki ze sobą
no poprostu sie rozpłakałam ;(
Biedaku

Cytat:

Nadrobić Was to ola boga

Ooooo ile nowości Wózek i ciuszki - już się nie mogę doczekać tego kupowania. Tylko przerażają mnie ceny.
Trzymam kciuki za wizytę! A w brzuszku to może faktycznie bąbel grasuje!

Maomami ale brzuszek! Piękny! Od razu widać, że ciążowy. Zazdraszczam

Padam na głowę, idę pod prysznic i będę leżeć odłogiem. Do jutra!

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:09   #2604
drcron
Zakorzenienie

nie bylo mnie kilka dni, bo byłam nie do życia, wracam do świata zywych na kilka minut a tu takie zaległości

wszystkim gratuluje udanych wizyt moja dopiero 23 kwietnia i juz doczekać się nie mogę

u mnie dolegliwości ciążowe nie odpuszczają dopadły mnie dodatkowo zgaga na zmianę z nadkwaśnością i okropne mdłości nie chcą odpuścić nic nie pomaga ani na zgagę, ani na nadkwaśność ani tym bardziej na mdłości na wizycie poproszę o jakieś leki, bo nie daję rady w poprzedniej ciąży tak nie miałam

no to się pożaliłam idę teraz nadrabiać zaległości w czytaniu

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ----------

Cytat:

za wizyte!
a czy niemożesz zjawić sie przed jego drzwiami w trakcie przyjmowania i poprosic ktoregos z pacjentów, o to aby wejśc z nim i poprostu sama zapytasz kardiologa, powiesz mu jaka jest sytuacja i ze nie chcieli Cię zarejestrować wcześniej niż na Lipiec a rusz może się uda albo zdobądź do niego numer i zadzwoń z zapytaniem

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:17   #2605
Trele_Morele
Zakorzenienie

Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Ja mam wizyte dopiero 10 maja , czyli bede czekala najdluzej z Was ;( Peggy - ta kawa bezkofeinowa pewnie , taka szpecjalna dla ciężaròwek ? Się śmiejecie , mi lekarz lowiedział że Wskazane jest picie pòł lampki wina tygodniowo ;D oczywiscie nie praktykuje ;D Maomami - piękny brzusio , po mnie juz wszyscy widza , a moja wlasna mama sie pyta czy jestem pewna ze tam mieszka jedno dziecko ;D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 20:18   #2606
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Wy wszystkie tak daleko juz jestescie (USG, badania) a ja tak daleko w polu. Dzis o 21 mam byc u lekarza
Powodzenia! kciuki zaciśnięte!

Cytat:

Nadrobić Was to ola boga

Zazdroszczę.. jak tylko poznam płeć to też mam zamiar zaszaleć z zakupami

Maomami- piękny brzuszek!

A ja sobie strzeliłam drzemkę popołudniową i od razu mi lepiej
Wracając do Mc Flurry to za mną one chodzą prawie codziennie podobnie jak kapusta kiszona

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:09   #2607
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Jestes pewna tak w 100% że to chłopak i że się nie zmieni?? Ja znam kilka przypadków późniejszej zmiany płci jednak, jesteśmy na podobnym etapie i w sumie wczoraj pytałam lekarza o płeć, ale nasze dzidzi uparte było, ale nawet gdyby mi powiedział to myślę że wzięłabym jego słowa tak na 80 %, bo na tym etapie ciąży chyba łatwo się jeszcze pomylić.
Wychodzę z założenia że jakby zobaczyła dziewczynkę to rzeczywiście mogła się pomylić ale jeśli zobaczyła chłopca to raczej mu nic nie odpadnie body/pajacyki w uniwersalnych kolorach kupiłam, tak samo jak wózek a najwyżej reszta poczeka albo komuś oddam wkońcu całego sklepu JESZCZE nie wykupiłam choć miałoby się ochotę kupić wszystko

trele pokaż swój brzuch :P

ehhh też mi smaka na lody zrobiłyście :P ale pocieszam się pepsi mężuś mi dziś kupił 0,5l

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:25   #2608
_Peggy
Zakorzenienie

Trele_Morele A wiesz ze dopiero sprawdziłam. Douwe Egberts decafe. Faktycznie bezkofeinowa. Tak czy siak nie ruszam. Jestem straszną kawoszką i nie chcę pobudzać apetytu
Ja pewnie równie późno będę mieć kolejne wizyty

ktosiula mnie jakoś od kawy puki co. Powiedziałam sobie niezdrowe, no i nie ruszam. Senna chodze masakrycznie (mam niskie ciśnienie), ale czego się nie robi dla dziecka

Ogónie jakoś tak.. nie chce mi się wybitnie niezdrowych rzeczy. Nie wiem czy poprostu mi się smak zmienił, czy włączyła się odpowiedzialność za Dzieciątko. W ogóle nie ciągnie mnie do coli, chipsów czy kupnych słodyczy (szarlotka owszem, owszem ) które zawsze bardzo lubiłam. Nawet domowe frytki zrobione przez TŻa mnie nie przekonały. Jakoś tak pchneło mnie w strone jabłek, gruszek, pomarańczy, kiwi pomidorą i duszonej rybie. Cieszy mnie to bardzo Pewnie jeszcze przyjdzie taki czas że będe ślinić na widok chipsów, ale mam nadzieje że dam radę
Jak czytam o Waszych zachciankach na lody to ciut mnie... mdli

Edytowane przez _Peggy
Czas edycji: 2013-04-16 o 21:50
_Peggy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:46   #2609
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:

Nadrobić Was to ola boga

Ja też chcę już takie duże zakupy ja jestem dopiero w 4-6 tygodniu tak mi wyszło na becie....więc przed nami jeszcze długa droga

pochwal się nam wózeczkiem

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Wychodzę z założenia że jakby zobaczyła dziewczynkę to rzeczywiście mogła się pomylić ale jeśli zobaczyła chłopca to raczej mu nic nie odpadnie body/pajacyki w uniwersalnych kolorach kupiłam, tak samo jak wózek a najwyżej reszta poczeka albo komuś oddam wkońcu całego sklepu JESZCZE nie wykupiłam choć miałoby się ochotę kupić wszystko

trele pokaż swój brzuch :P

ehhh też mi smaka na lody zrobiłyście :P ale pocieszam się pepsi mężuś mi dziś kupił 0,5l

Dokładnie
Trele czekamy teraz na twój brzuszek
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:54   #2610
ryba91
Zakorzenienie

magalska- ja bym się bała na 100% uwierzyć w 14tyg, ciekawa jestem czy mi za dwa tygodnie powie coś No ale skro częściowo jest uniwersalna to nie ma problemu

Trele pokazuj brzuchol!

ania- ja myslę że dawka 1200 jest spora, ale podobno kwasu foliowego nie da się przedawkować.. więc w sumie nie wiem

a ja właśnie jestem na hacjendzie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości