Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz.11 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 21:47   #451
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

i ja idę tż wraca za godzinę.. dobranoc

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:47   #452
mela1234
Zakorzenienie

Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość
A ja sie zastanawiam jakie sa te konie fryzjerskie co to u Asiuni na slubie byly
To są konie fryzyjskie https://www.google.pl/search?q=konie...w=1360&bih=613
w skrócie nazywane fryzy.
Ogólnie konie powozowe, z efektowną grzywą i ogonem. Jak dla mnie takie sobie, ale mają sporo amatorów i są dość drogie.
Idę spać. Dobranoc

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-04-16 o 21:49
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:50   #453
tweedledee
Zakorzenienie

Sama bym się już chętnie położyła, ale czekam na tż, bo się prawie 3 dni nie widzieliśmy
Poza tym złożyłam zamówienie na "coś dobrego" dla Pimpika, bo intensywnie się domaga od godziny skacząc ciągle po brzuchu, a lodówka pusta
Także nie ma że boli, czekam
Stary 2013-04-16, 21:50   #454
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość

Robię kruche ciasteczka z lukrem Tżtowi, a sama nic nie zjem coś tak czuję, mimo, że jeszcze rano rzuciłabym się na nie jak dziki osioł.
Jestem rozgoryczona, zła, smutna, dobita, rycząca i wszystko co złe przepraszam za to nudzenie i dziękuję za wszystkie miłe słowa
Nie smutaj
Może jeszcze się wyjaśni na Twoją korzyść

Dla żądnych mocnych wrażeń w klubie prawie 70 kilo żywej wagi

Uśmiech dziecka jest pierwszym owocem sensu ludzkiego istnienia.
Adriana07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:52   #455
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

to jak mam te kupony ze str to bede miala dwa za 5.90?? ;p

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:53   #456
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość
myślę, że się na nas nie obrażą skoro tylko raz sie pokazały na dwa słowa....
ja tam myślę, że nie zauważą skoro się nie pojawiają...

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
http://baby-centrum.pl/laret-imitacja-lnu-tako czy ktoras z Was rozwaza go?? ;p
Lareta nie rozważaliśmy, ale powiem ci, że bardzo podoba mi się ta linia z imitacją lnu Materiał nie wygląda jak z kurtki przeciwdeszczowej

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
A ja wróciłam właśnie ze szkoły rodzenia. Było o pierwszej fazie porodu, o planie porodu (zdecydowałam, że go nie chcę/nie potrzebuję). Położna rozwiała nasze wątpliwości co do cc. Co jeśli będzie wskazanie, a lekarz na oddziale powie- Dla mnie to żadne wskazanie. Może pani urodzić. Dziewczyny się nasłuchały takich sytuacji i były tym przerażone. Na szczęście położna uspokoiła nas, że nie ma o takiej sytuacji mowy. Na pewno się to nie wydarzy. Było nudniej niż ostatnio, ale mimo to jestem zadowolona. Za tydzień będzie zwiedzanie i ćwiczenia oddechu, troszkę na piłkach, materacach, więc się rozruszamy
Rozwiała wątpliwości w sensie, żeby chcieć czy nie chcieć... U nas babka mówiła, że nie jest za dobra dla dziecka, ale są sytuacje, że jest konieczna.

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane.
A więc jestem już mężatką. Wszystko wyszło pięknie i cudownie. Pogoda dopisała. Na ślubie grał kwartet smyczkowy, pojechaliśmy karetą z parą koni fryzyjskich. Wesele prawie do 6:00 rano, poprawiny od 14:00. Wytańczyłam się i wybawiłam. Goście bardzo zadowoleni z orkiestry i jedzonka. Jedzenie było przepyszne.
Wszystko super.
Zdjęcia i film będę miała za jakieś dwa miesiące, ale mam nadzieję, że brat niebawem mi prześle te które zrobił telefonem i wtedy będę mogła pokazać je Wam.

W sobotę przed ślubem spałam do 3 w nocy, emocje nie dały mi spać, a po weselu spałam półsnem jakieś niecałe 3 godzinki...
Do oczepin miałam kryzys, bo myślałam, ze padnę ze zmęczenia, ale później bawiłam się bardzo dobrze.
Nie wiem czy troszkę nie przesadziłam z tańcami i za bardzo się przemęczyłam, bo dzisiaj bardzo boli mnie brzuszek... Ale zaraz kładę się spać i będę wypoczywać.
Buziaczki
Gratulacje Jak już odsapniesz trochę, napisz co tam u was

Cytat:
Napisane przez Adriana07 Pokaż wiadomość
My już po wizycie. Wszystkie wyniki w porządku. Glukoza 84 i 113
Mój klocuszek kochany waży już 1150 gr i lekarz mówi że kawał chłopa mi tam rośnie Ale, żebym się nie przerażała bo dzidzie skokowo rosną To się nie przerażam

Zapomniałam, ja już 9 kg na plusie
Młody w matkę poszedł z tą wagą

Ja też mam już 9, a nawet 9,5 W czwartek wizyta, to dowiem się ile synuś waży

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
coś mój łobuz mało dzisiaj się rusza i sie martwię. Zawsze jak kopał to cala seria szła kopniaków, teraz od czasu do czasu jeden kopniak i to wszystko. Jestem w 26 tc chyba jeszcze nie muszę mieć regularnych ruchów nie?
Nie musisz. Ja też na tym etapie mniej więcej panikowałam, że jest zbyt spokojny. Następnego dnia wypiłam koktajl z truskawek i się rozkręcił niesamowicie. Myślę, że będziesz się mogła martwić, jak taki stan utrzyma się dłużej.

Enlevee przytulam mocno i trzymam kciuki, żeby wszystko się wyjasniło
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 21:56   #457
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
to jak mam te kupony ze str to bede miala dwa za 5.90?? ;p
w kuponie są 2x mcflurry za 11 zł
Stary 2013-04-16, 21:59   #458
stokrotka24
Zakorzenienie

a to co ostatnio wyszperałam dla małego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08820.jpg (166,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08819.jpg (117,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08817.jpg (139,8 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08816.jpg (120,2 KB, 17 załadowań)

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:05   #459
krysiaa2608
Raczkowanie

Co do lodów jeszcze (bez skojarzeń ) to uwielbiam z Lidla lody truskawkowe w białej czekoladzie, są niesamowite! To jak się nie chce ruszać auta do Mc, a ma się pod nosem Lidla

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:09   #460
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Jestem rozgoryczona, zła, smutna, dobita, rycząca i wszystko co złe przepraszam za to nudzenie i dziękuję za wszystkie miłe słowa
Nic Ci się nie dziwię...
Ja wiem, ile dostanę (najniższą krajową, bo premie - wiadomo jak.....), gdyby nagle się okazało, że dostanę połowę mniej, chyba bym się wściekła.

Cytat:
dzięki, pocieszyłaś mnie tym, ze Ty też tak masz mój tak jak Twój im więcej chodzę tym mniej on się rusza a jak odpoczywam to szaleje
Powiem Ci tak - mi lekarz każe czuć raz na dzień.
Ja już sama wiem, że powinnam czuć więcej niż raz na dzień, nawet jak ma urlop Ale mimo wszystko jego aktywność jest nierówna.

Jednak gdyby Cię coś niepokoiło, to wiesz...
Zawsze trzeba ufać swojej intuicji. Jeśli chodzi o ruchy, to to jest teraz dla mnie hasło przewodnie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:11   #461
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

Cześć Kochane

Nacytowałam się a tu nowy wątek się zaczął i sie nie da cytować starałam się nadrobić, ale mi się oczy kleją już więc lecę się przywitać i napisać, że jakoś sie trzymamy.
Dziękuję za wszystkie słowa pocieszenia i wszystkie deklaracje pomocy naprawdę mi się łezka w oku zakręciła to naprawdę miłe taka bezinteresowna chęć pomocy szczególnie po tym co się stało.
Będę sie odzywać w razie czego, mam nadzieję, że nie będzie trzeba, ale sama świadomość, że jakby co jest już dużym pocieszeniem.
Madi - pytałaś chyba Ty czy w korporacji pracował. No więc bingo w korporacji nawet nie ma co ukrywać jakiej Polfa Tarchomin S.A. każda z Was ma na pewno w domowej apteczce jakiś lek tej firmy.
Eveewe - oki sprawdzę te komisy dzięki. A czemu nie chcesz szkoły rodzenia??
Anulka współczuję sytuacji z rodzicami
Stary 2013-04-16, 22:13   #462
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Cytat:
Fajne zakupki
Ja się dzisiaj skusiłam na rosmanowskaie skerpetusie

Cytat:
Napisane przez krysiaa2608 Pokaż wiadomość
Co do lodów jeszcze (bez skojarzeń ) to uwielbiam z Lidla lody truskawkowe w białej czekoladzie, są niesamowite! To jak się nie chce ruszać auta do Mc, a ma się pod nosem Lidla
Ja nam dzisiaj zafundowałam lody po wizycie. Śmietankowe Dużą porcję. Ostatnio mogę jeść je codziennie. A tych lidlowych spróbuje bo i truskawki i białą czekoladę uwielbiam

Stary 2013-04-16, 22:16   #463
roxi1980
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
A który to tydień był u ciebie? bo moja w 20 tc ważyła 340 gram
moja w momencie 20t5d (wg usg) miała 387g

Cytat:
A to mój brzuszwek z zeszłego tygonia 24 tc. 1 d.
ale że gdzie ten brzuszek? fajny taki maluszek...

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
No my po wizycie. Mały jest cały i zdrowy, wszystko ma, a najbardziej ma rączki przy buzi
ślicznota!

Cytat:
A na drugim cały tatuś
no faktycznie, masz rację

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
ja bym zdecydowanie wywaliła z zaginionych

DAISSY 8 postów w 2 części wątku
edytkaac w 1 i 2 części 36 postów
Ewelaajna 3 posty w 5 części
kasiamniam 40 postów w 2 części
kiss12550 25postów w 3 i 4 części
policzanka 13postów część1, 2 i3
roxy20 64 posty w 1 i 2 częśći
senna87 12 postów w 2 części

co na to reszta pań ?
dobra decyzja

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Dobra idę sobie na spacer z psem skoro nikt mnie już tu nie kocha
Margosia - ja jak Czarownica w Twoim klubie - ZAWSZE mówiłam, że mój wymarzony kraj do zamieszkania (i za urodę i za klimat) to Norwegia

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
W navingtonie zniecheca mnie brak tego paska dzielaceego nogi, nie wiem czy mnie rozumiecie ... mhmh...
ja w tako go miałam, teraz w chicco nie mam - pasy spełnią zadanie, spokojnie

Cytat:
Cześć Kochane.
A więc jestem już mężatką. Wszystko wyszło pięknie i cudownie. Pogoda dopisała. Na ślubie grał kwartet smyczkowy, pojechaliśmy karetą z parą koni fryzyjskich. Wesele prawie do 6:00 rano, poprawiny od 14:00. Wytańczyłam się i wybawiłam. Goście bardzo zadowoleni z orkiestry i jedzonka. Jedzenie było przepyszne.
Wszystko super.
Zdjęcia i film będę miała za jakieś dwa miesiące, ale mam nadzieję, że brat niebawem mi prześle te które zrobił telefonem i wtedy będę mogła pokazać je Wam.

W sobotę przed ślubem spałam do 3 w nocy, emocje nie dały mi spać, a po weselu spałam półsnem jakieś niecałe 3 godzinki...
Do oczepin miałam kryzys, bo myślałam, ze padnę ze zmęczenia, ale później bawiłam się bardzo dobrze.
Nie wiem czy troszkę nie przesadziłam z tańcami i za bardzo się przemęczyłam, bo dzisiaj bardzo boli mnie brzuszek... Ale zaraz kładę się spać i będę wypoczywać.
Buziaczki
odpoczywaj, a my czekamy na fotki - mam nadzieję, że Wasze wspólne życie będzie usłane różami - dużo miłości Wam życzę!

Cytat:
Mam pytanie.
Do takiego standardowego łóżeczka 120 na 60 to pościel 90x120 czy może taka trochę większa 100x135?? Jaką kupujecie?? Teściowa mi poradziła że większa lepsza bo można bardziej "opatulić" malucha i jak większy to się tak nie rozkopie. Nie wiem teraz
ja mam łóżeczko standard 60*120 i pościel 100*135 - jest ok, podwijałam tylko w nóżkach

padam na dziób, więc spadam spać - dobranoc!

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:18   #464
stokrotka24
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40346435]

Ja już sama wiem, że powinnam czuć więcej niż raz na dzień, nawet jak ma urlop Ale mimo wszystko jego aktywność jest nierówna.

Zawsze trzeba ufać swojej intuicji. Jeśli chodzi o ruchy, to to jest teraz dla mnie hasło przewodnie.[/QUOTE]
właśnie staram się ufać intuicji a nie niepotrzebnie nakręcać, ze coś się dzieje. Na szczęście mały trochę pokopał teraz, nie tak mocno jak ostatnio ale czuję go. Na szczęście w poniedziałek mam wizytę i pewnie na trochę uspokoję się z moimi strachami

Łukaszek
Stary 2013-04-16, 22:18   #465
Ghia
Zadomowienie

GG do Ghia

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40346435]Nic Ci się nie dziwię...
Ja wiem, ile dostanę (najniższą krajową, bo premie - wiadomo jak.....), gdyby nagle się okazało, że dostanę połowę mniej, chyba bym się wściekła.

Zawsze trzeba ufać swojej intuicji. Jeśli chodzi o ruchy, to to jest teraz dla mnie hasło przewodnie.[/QUOTE]
No właśnie ja też się zastanawiałam jak z tymi ruchami. Staram sie zwracać uwagę rano i wieczorem, ale czasem Antek zamiast rano szaleje w południe i też nie ma reguły.
Stary 2013-04-16, 22:19   #466
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Kochane.
Wszystko super.

Buziaczki
dla zoneczki, wszystkiego najlepszego

Cytat:
Brązowy

)
jedna mnie czyta

Cytat:
Piękny mały Kubuś zakochałam się

No i myślę, że o to poszło.. bo akurat mam taką pracę, gdzie ten raz na 3 msc w zeszłym roku byłam na L4 chociażby na pare dni ze względu na to, że praca doprowadziła mnie do takiego stanu.. To chyba pozamiatane z tego co czytam, bo wysokie premie miałam własnie w 2012 roku. Na zwolnienie poszłam na początku lutego.. Boze..
Dalej nie dostałam uzasadnienia z firmy i jutro bede tam dzwonic zeby mi przyslali juz oficjalne pismo bo to jest jakas kpina po prostu zebym sie o to prosila nie wiadomo ile czasu.. Cóż, jak sie okaze na ich no to bedzie bardzo ciężko, tylko tyle powiem. Tak strasznie sie tym zdenerwowałam, ze od razu mi sie chce wymiotować i mam odruch wstretu do jedzenia. Zawsze tak miałam i jak widać w ciąży się to nie zmieniło co i moze wyjdzie dobre dla mojej wagi, ale na pewno nie dla maluszka, wiec musze cos w siebie wmusić.
jedz, tulimy Ciebie i dzidzię
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:19   #467
lachryma
Zakorzenienie

mykam, do juterka
Stary 2013-04-16, 22:20   #468
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie słowa pocieszenia i wszystkie deklaracje pomocy naprawdę mi się łezka w oku zakręciła to naprawdę miłe taka bezinteresowna chęć pomocy szczególnie po tym co się stało.
Będę sie odzywać w razie czego, mam nadzieję, że nie będzie trzeba, ale sama świadomość, że jakby co jest już dużym pocieszeniem.
No wiesz, kochana, ja przejrzalam i mam sporo chlopaczkowych blekitow na start............ dawaj adres na priv i sie nie szczyp tylko za przesylke mi zwrocisz pinionszki.
Cytat:
Superanckie !!
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:21   #469
magdalennne
Wtajemniczenie

Wstawiłam wam zdjęcia brzuszka do klubu
Nie przeraźcie się mojego wyglądu. Zawsze robimy je jak tylko wstanę, więc jestem w stanie nieogarnięcia totalnego. Skupiamy się na brzuchu ok?
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:22   #470
Adriana07
Rozeznanie

GG do Adriana07

Ja też uciekam. Dobrej nocy dziewuszki i Maluszki

Stary 2013-04-16, 22:23   #471
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Dziewczyny z Warszawy i okolic z bólami kręgosłupa i innymi takimi- https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:25   #472
Konto usunięte

Cytat:
właśnie staram się ufać intuicji a nie niepotrzebnie nakręcać, ze coś się dzieje. Na szczęście mały trochę pokopał teraz, nie tak mocno jak ostatnio ale czuję go. Na szczęście w poniedziałek mam wizytę i pewnie na trochę uspokoję się z moimi strachami
Cytat:
Napisane przez Ghia Pokaż wiadomość
No właśnie ja też się zastanawiałam jak z tymi ruchami. Staram sie zwracać uwagę rano i wieczorem, ale czasem Antek zamiast rano szaleje w południe i też nie ma reguły.
Zawsze jest opcja, że dziecko się odwróci i inaczej czujemy ruchy.
Ja np. czasami czuję nagłe i niesamowicie mocne parcie na pęcherz, które samo przechodzi za 3 minuty - to znaczy, że dziecko sobie na nim usiadło pewnie

Z drugiej strony - ja mam swoje doświadczenie z poprzedniej ciąży w "nie czuję ruchów" i to było ewidentne, zmiana była wyczuwalna, byłam jej pewna.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:27   #473
skylie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Moje Dziecko się właśnie obudziło znów

Dziwnie jak tak piszecie, ze Wasze Maluchy szaleją w brzuszkach całe dnie
Glut się przeciągnie rano jak wstajemy a potem się budzi dopiero przed 18
I to się poprzeciąga i idzie dalej w kimę
Co za Dziecko
Toż to skarb nie dziecko

Cytat:
Tż dzwonił do ZUSu i tak:

te 3 msc o których piszecie w przypadku premii nie maja kompletnie znaczenia. Liczy sie tylko to czy w regulaminie uznana jest premia podczas zwolnienia chorobowego. Dzisiaj bedziemy wertowac te wszystkie regulaminy z Tżtem jak wróci z pracy, a więc trzymajcie kciuki !!!
Mam tę ustawę w domu to do niej jutro zajrzę. Może to coś Ci pomoże, bo na tej podstawie ja się odwoływałam do ZUSu z pozytywnym rezultatem:

Z dniem 7 lipca 2008r. wszedł w życie wyrok Trybunału Konstytucyjnego z dnia 24 czerwca 2008r. sygn.akt. SK 16/06 ( Dz.U. Nr 119, poz.771), w którym Trybunał Konstytucyjny orzekł, że art. 41 ust. 1 ustawy z dnia 25 czerwca 1999r. o świadczeniach pieniężnych z ubezpieczenia społecznego w razie choroby i macierzyństwa (Dz.U z 2005r. Nr 31, poz. 267 ze zm.) rozumiany w taki sposób, że w podstawie wymiaru zasiłku chorobowego nie uwzględnia się składników wynagrodzenia, od których pracownik uiścił składkę na ubezpieczenie chorobowe, a które nie są mu wypłacane za okres pobierania zasiłku chorobowego, jest niezgodny z art. 67 ust.1 w związku z art. 31 ust. 3 Konstytucji RP.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
tu są statystyki na podstawie mamuś z pierwszej strony i to wywaliłam kilka zaginionych bo pisały np tylko w 1 i 2 części

na żółto zaznaczone zaginione
Jezu widać że jestem na zwolnieniu Chociaż do przodowniczek mi daleko

Cytat:
A to mój brzuszwek z zeszłego tygonia 24 tc. 1 d.
Tzn gdzie ten brzuszek?

Cytat:
No my po wizycie. Mały jest cały i zdrowy, wszystko ma, a najbardziej ma rączki przy buzi
Super foty!

Cytat:
Cześć Kochane.
Wszystko super.

Buziaczki
Gratuluje ! I wszytskiego najlepszego na nowej drodze życia!

Cytat:

My już po wizycie. Wszystkie wyniki w porządku. Glukoza 84 i 113
Mój klocuszek kochany waży już 1150 gr i lekarz mówi że kawał chłopa mi tam rośnie Ale, żebym się nie przerażała bo dzidzie skokowo rosną To się nie przerażam

Zapomniałam, ja już 9 kg na plusie
Młody w matkę poszedł z tą wagą
Nie załamuj się, u mnie rośnie baba i ma 1122g a ja przytyłam 10 kg

Cytat:
No i myślę, że o to poszło.. bo akurat mam taką pracę, gdzie ten raz na 3 msc w zeszłym roku byłam na L4 chociażby na pare dni ze względu na to, że praca doprowadziła mnie do takiego stanu.. To chyba pozamiatane z tego co czytam, bo wysokie premie miałam własnie w 2012 roku. Na zwolnienie poszłam na początku lutego.. Boze..
Dalej nie dostałam uzasadnienia z firmy i jutro bede tam dzwonic zeby mi przyslali juz oficjalne pismo bo to jest jakas kpina po prostu zebym sie o to prosila nie wiadomo ile czasu.. Cóż, jak sie okaze na ich no to bedzie bardzo ciężko, tylko tyle powiem. Tak strasznie sie tym zdenerwowałam, ze od razu mi sie chce wymiotować i mam odruch wstretu do jedzenia. Zawsze tak miałam i jak widać w ciąży się to nie zmieniło co i moze wyjdzie dobre dla mojej wagi, ale na pewno nie dla maluszka, wiec musze cos w siebie wmusić.
En- sprawdzę jeszcze jutro, ale z tego co pamiętam to pod uwagę bierze się zwolnienia z danego roku KALENDARZOWEGO. Potwierdzę Ci to jeszcze jutro.

My też po wizycie. Mła waży 1122g! I przybrała na wadze ok 700g przez 4 tyg
Dzisiaj na USG drapała sobie skroń nóżką Gimnastyczka mi rośnie

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2013-04-16 o 22:28
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:32   #474
krysiaa2608
Raczkowanie

Mykamy spać, do jutra!

31.07.2013 Basia!

krysiaa2608 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:35   #475
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne zakupki
Ja się dzisiaj skusiłam na rosmanowskaie skerpetusie
dzięki

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Superanckie !!
dzięki

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40346773]Zawsze jest opcja, że dziecko się odwróci i inaczej czujemy ruchy.
Ja np. czasami czuję nagłe i niesamowicie mocne parcie na pęcherz, które samo przechodzi za 3 minuty - to znaczy, że dziecko sobie na nim usiadło pewnie

Z drugiej strony - ja mam swoje doświadczenie z poprzedniej ciąży w "nie czuję ruchów" i to było ewidentne, zmiana była wyczuwalna, byłam jej pewna.[/QUOTE]
ja też czuję czasmi jak przy kopnięciu pęcherz zaboli, a co do ruchów to racja trzeba być czujnym
Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
duża ta twoja księżniczka

Łukaszek
Stary 2013-04-16, 22:40   #476
malaczarnakejt
Zakorzenienie

lecę spać Kochane. Do jutra!

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:40   #477
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
Stary 2013-04-16, 22:41   #478
roxi1980
Zakorzenienie

A, która szukała białego łóżeczka, z krytymi któtkimi ścianami - na str. tej firmy jest kilka i część 2w1 czyli przerabialnych na tapczanik w przyszłości: http://allegro.pl/lozeczko-bellamy-m...149722635.html

roxi1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:42   #479
stokrotka24
Zakorzenienie

ja też zaraz uciekam spać, dobranoc

Łukaszek
Stary 2013-04-16, 22:46   #480
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Mi się tak zdarzyło kilka razy. Raz mnie takie kucie obudziło w nocy, ale zmieniłam pozycję i jak poleżałam do przeszło. Będę rozmawiać z ginką w czwartek na wizycie na ten temat.
Proszę, daj znać co ci powiedziała ginka o tym kłuciu jak będziesz po wizycie Ja mam dopiero wizytę w maju.

Edytowane przez czerwony_balonik
Czas edycji: 2013-04-16 o 23:10
czerwony_balonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości