Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 11:17   #601
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661
Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Jeśli płaciłaś przelewem złóż reklamację w banku. Zwrócą Ci (trwa to ok. 2 tygodni)
Nie slyszalam o niczym takim
mozesz napisac cos wiecej?
Z tym, ze ten przelew byl robiony intenrtowo i juz jakis czas temu.
Najpierw tydz wysylali, po ilus tam tel powiedzieli ze nie wyslali, ze wysla za pare dni. Zadzownilam po paru dniach, powiedzieli ze wyslali, ale ze paczka byla uszkodzona i wrocila
Mieli zwrocic pieniadze na konto, nie ma .....
tak to jest kupowac przez internet ;/

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
hejo

Pisałam jakiś czas temu o komosie ryżowej. Spróbuj, jest pycha, Antek się zajada, i jest niezwykle zdrowa podobno. ,
U, niefajnie z tym sklepem... Przykra sprawa.

A daleko mąż będzie miał ten kurs? Przez całe 3 miesiące się nie będziecie widzieć? Współczuję.

Co do bucików. My w domu też skarpetki, albo boso całkiem. Na dworze też na razie skarpetki Antek póki co w wózku/przyczepce/chuście. Ewentualnie na kocyku na trawie.
Jeszcze nie chodzi, stoi tylko prz meblach (ale co ciekawe, jak staje, to od razu chce się wspinać wyżej, nie próbuje chodzić wcale... )

Niezłe miałaś przeżycia z tą wysypką... Dobrze że szybko samo przeszło.

Pola nie wiem gdzie maz bedzie mial jeszcze kurs, zalezy w ktorym miejscu w Pl sie zwolni miejsce, beda rzucac ich po calej Polsce. Zarowno moze byc nad morzem;/, a mozliwe tez, ze 5 km od mojego miasta.
Okaze sie ...<nie wiem kiedy:P>

A mi cala rodzina truje D... czmeu Leon nie chodzi w papuckach po domu;/ Eh ciezko wytlumaczyc...
Ogolnie staram sie, gotuje mu zdrowo, nie slodze...
a zostawie go tylko u babci... dostaje wode z cukrem, slodycze!, osttanio podala mu mleko i mial pare dni biegunke.
Nie idzie im wytlumaczyc Nic!
No to sie pozalilam...
Myslalam, ze jakbym znalazla prace babcia mi zostanie z malym...
Ale po 1) by mi go upasla bo u niej nie ma czegos takeigo jak 5 posilkow, tylko maly je ciagleeee...
2)dostawalby bardzo niezdrowe rzeczy

No, ale poki co do pracy nie moge isc, bo jak tz wyjedzie na te 3 mce bede w lekkiej ciemniej... ja bez prawka, w lecie piekna pogoda...
i bede siedziala z dzieckiem w domu

u NAs dzis piekna pogoda, dziecie tylko wstanie to pojdziemy sie przejsc.

Na 1 urodziny tez myslalam o prezenciku jakims malym, ale nic nie wymyslilam

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2013-04-16 o 11:19
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 12:35   #602
Efijy
Rozeznanie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

[QUOTE=martula007;40331393]

W zwiazku z tym, ze coraz wiekszymi krokami zbliza sie roczek mojej niuni jak i wiekszosci pociech.. mam pytanie. Co kupujecie swoim dzieciom na urodziny? Ja myslalam nad czyms co mialaby na pamiatke.. jakies zlote kolczyki plus drobna zabawka, ale nie wiem czy to dobry pomysl. Myslalam tez, zeby zaczac ukladac jej bransoletke z charmsami... taka ulozona z wydarzeniami waznymi z zycia i dac jej pozniej na 18-urodziny. Boje sie tylko, ze bedzie to juz niemodne i bedzie lezec w szafie. Na rowerek jest jeszcze za mala, wozek-pchacz ma. A jakie Wy macie pomysly?

Witam!

Ja na roczek to chciałam żeby mąż namalował Staśka, chciałam taki mały obrazek w sumie to jego buźkę miałby pamiątkę a póki co to ja już sobie upatrzyłam gdzie go powieszę Tyle że jak zwykle dla siebie nie ma czasu mam nadzieje że go znajdzie. Jeśli chodzi o zabawki itp. to nie kupuję bo Stasiek się nimi nie interesuje w ogóle więc to wyrzucanie kasy w błoto.Rodzina też się pytała co kupić ale im zabawki odradziłam bo nawet głupio by było żeby ktoś się wykosztował bo zabawki są przecież drogie a Stasiek by spojrzał rzucił i poszedł po buteki , gazetki do darcia itp.

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ----------

[QUOTE=agatka661;40334086]

A mi cala rodzina truje D... czmeu Leon nie chodzi w papuckach po domu;/ Eh ciezko wytlumaczyc...
a zostawie go tylko u babci... dostaje wode z cukrem, slodycze!, osttanio podala mu mleko i mial pare dni biegunke.
No to sie pozalilam...
Ale po 1) by mi go upasla bo u niej nie ma czegos takeigo jak 5 posilkow, tylko maly je ciagleeee...

Pocieszę Cię mój też nie chodzi w papciach ma takie skarpety podszyte skóra ale to skarpetki takie albo zwykłe. Zresztą Stasiek nie kwapi się do chodzenia a przynajmniej mu przeszło bo za wygodnie zauważyłam mu na czworakach na dwóch to tylko asekuracyjnie jak ma czego sie złapać albo nie może się gdzieś wcisnąć albo che na coś wejść taki leniuszek z mojego syna. Z papciami to nie kupuję bo gdzieś czytała ze dobrze kupić ja zacznie chodzić a tak to po co mu

Fajne zdjęcia no i Leon taki przystojniaka w ogóle to te nasze dzieciaczki to takie duże już po swoim to nie widzę ale jak wrzucacie to
w szoku jestem że tak szybko to zleciało ehh
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 13:57   #603
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
Cześć!!!!
dawno się nie odzywałam, ale podczytuje reGularnie

chciałam się pochwalić, że Malwisia będzie miała rodzeństwo
Gratuluję
Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
No, ale poki co do pracy nie moge isc, bo jak tz wyjedzie na te 3 mce bede w lekkiej ciemniej... ja bez prawka, w lecie piekna pogoda...
Do lata zdążysz zrobić prawko

Jestesmy chorzy, wszyscy. W PL przez miesiąc byliśmy chorzy. Jestem wykończona

Stokrotko dzięki za wszystkie informacje, jesteśmy już po badaniu. Ucho wewnętrzne ok, zmiany są w uchu środkowym. Póki co leczymy się farmakologicznie.

Anulka możesz gdzie robiłaś Filipowi zabieg wycięcia migdałków i jak długo się czeka?????

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 14:04   #604
pola_m
Wtajemniczenie

Dziewczyny jak macie jakieś problemy skórne u dzieciaczkó, to polecam kąpiele w rumianku!! Jakiś czas temu antkowi przy zgięciach rąk zrobiły się taki suche czerwone i szorstkie placki. Nie wiem, czy uczulenie, czy co. W każdym razie do kąpieli dodawaliśmy mu kubek zaparzonego rumianku. I przeszło! Już jest ładnie

Cytat:
Najpierw tydz wysylali, po ilus tam tel powiedzieli ze nie wyslali, ze wysla za pare dni. Zadzownilam po paru dniach, powiedzieli ze wyslali, ale ze paczka byla uszkodzona i wrocila

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Pola nie wiem gdzie maz bedzie mial jeszcze kurs, zalezy w ktorym miejscu w Pl sie zwolni miejsce, beda rzucac ich po calej Polsce. Zarowno moze byc nad morzem;/, a mozliwe tez, ze 5 km od mojego miasta.

No to sie pozalilam...

Agatka, odnośnie tej rekalmacji o zwrotu kasy.... Nie wiem, może coś się zmieniło, ale nie wydaje mi się. Gdybyś wysłała przelew na nieistniejące konto np, wtedy tak, można reklamować. Ale jak przelew dotarł i jest na koncie sklepu, to bank już nie ma nic do tego.

A woda z cukrem... masakra. Jest jeszcze wsród babć popularna herbatka z cukrem...

I jeszcze się pochwalę

Musiałam coś zrobić z atakującym mnie czasem natchnieniem...i założyłam nowego bloga, z wierszykami
W planie są też wierszyki dla młodszych dzieci, proste, takie sylabizowane, więc polecam
www.rymowalnia.blogspot.com

Odnośnie wyjazdu, trzymam kciuki za dobrą lokalizację
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 14:21   #605
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Witam.

Nareszcie wiosna!!!

Wczoraj Hania zrobiła mamie niespodziankę i ładnie bawiła się po przebudzeniu tym, co sobie sama z komody zdjęła W załączniku zdjęcie na dowód
Drugie zdjęcie ze spaceru.

martula, ja bym to skonsultowała z lekarzem

Nie chcę Cię straszyć, ale moja lekarka opowiadała nam kiedyś przypadek, kiedy dziecko nie miało żadnych innych objawów, tylko co jakiś czas ulewało. Lekarka dumała cały dzień nad tym i w końcu kazała jechać rodzicom do szpitala z dzieckiem. Okazało się, że dziecko w ostatniej chwili trafiło do szpitala z zaawansowanymi meningokami :/ Jeszcze chwila i mogłoby dziecka nie być

Oczywiście mogą to być zęby, ale ja wolałabym to sprawdzić.
Tym bardziej, że u Was nie jest ulewanie, ale wymioty.
cudna

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Dziewczyny jak macie jakieś problemy skórne u dzieciaczkó, to polecam kąpiele w rumianku!! Jakiś czas temu antkowi przy zgięciach rąk zrobiły się taki suche czerwone i szorstkie placki. Nie wiem, czy uczulenie, czy co. W każdym razie do kąpieli dodawaliśmy mu kubek zaparzonego rumianku. I przeszło! Już jest ładnie

Agatka, odnośnie tej rekalmacji o zwrotu kasy.... Nie wiem, może coś się zmieniło, ale nie wydaje mi się. Gdybyś wysłała przelew na nieistniejące konto np, wtedy tak, można reklamować. Ale jak przelew dotarł i jest na koncie sklepu, to bank już nie ma nic do tego.

A woda z cukrem... masakra. Jest jeszcze wsród babć popularna herbatka z cukrem...

I jeszcze się pochwalę

Musiałam coś zrobić z atakującym mnie czasem natchnieniem...i założyłam nowego bloga, z wierszykami
W planie są też wierszyki dla młodszych dzieci, proste, takie sylabizowane, więc polecam
www.rymowalnia.blogspot.c om

Odnośnie wyjazdu, trzymam kciuki za dobrą lokalizację
super! brawa za talent
Stary 2013-04-16, 14:29   #606
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:

No to sie pozalilam...

rozumiem Twoj ból odnoscie wyjazdu męża- moj TŻ w piatek wyjeżdza na jakies poltora miesiaca bedziemy tu tkwic zupelnie same! bez rodziny, bez jakichs dobrych znajomych, z ktorymi chcialoby sie spotkac.. ehh

Moja mama tez ma wiele tego typu mądrosciach.. nie wspomne juz o rodzinie TŻta olewam, nie słucham, moje dziecko i nara

---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

pola, uzdolniona dziołcha z Ciebie bede zagladac
Stary 2013-04-16, 14:30   #607
rozowa1987
Zadomowienie

martula007-podasz linka u jakiego sprzedawcy kupowałaś?z góry dziękuje
Stary 2013-04-16, 14:36   #608
she_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość

W zwiazku z tym, ze coraz wiekszymi krokami zbliza sie roczek mojej niuni jak i wiekszosci pociech.. mam pytanie. Co kupujecie swoim dzieciom na urodziny? Ja myslalam nad czyms co mialaby na pamiatke.. jakies zlote kolczyki plus drobna zabawka, ale nie wiem czy to dobry pomysl. Myslalam tez, zeby zaczac ukladac jej bransoletke z charmsami... taka ulozona z wydarzeniami waznymi z zycia i dac jej pozniej na 18-urodziny. Boje sie tylko, ze bedzie to juz niemodne i bedzie lezec w szafie. Na rowerek jest jeszcze za mala, wozek-pchacz ma. A jakie Wy macie pomysly?

ja jeszcze nie wiem co kupimy Sarze ale moi rodzice kupia piaskownice, mój brat ma zrobić huśtawkę na podworko. Myślałm o wózku dla lalek, basenie z kulkami, zabawki do piaskownicy.
]

Cytat:
hejo

Pomału dajemy mu do próbowania cytrusy, grejpfruta, pomarańczę...
u ans Sara tez dostala pomarańcza to tak je smakował ze nie mogła sie oderwać.
Wierszyki super brawo za talent !

u na Sara ostatnio nie chce jeść obiadów nie było nigdy problemów a teraz nawet nie chce sprobowac. jeszcze rano i wieczorem zje troche kaszki, a do obiadu nawet buzi nie otwiera. Dziś noc była przespana jedna popbudka o 5 jestem tak wyspana że nie wiem co jest grane a ziewam strasznie. Chyab mój organizm lepiej funkcjonuje jak mam więcej pobudek.
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 15:13   #609
Renatka89
Zakorzenienie

A jeszcze chcialam dopytac- jakich kremow do buzki aktualnie uzywacie na dwór?
Stary 2013-04-16, 15:23   #610
benka99
Rozeznanie

pola dzięki po raz kolejny tylko gdzie ja u nas tę komosę znajdę?? Spróbuję napewno tych kuleczek ryżowych. A jak smażycie np. naleśniki czy placki to na oliwie, maśle klarowanym czy bez tłuszczu?

My na roczek chyba nic nie bedziemy kupować... roczne dzieciaki i tak przecież tego nie rozumieją.... W sobotę kupiłam Maksiowi takie autko, w którym może jeździć i może to też być pchacz, więc to będzie robić jako przedwczesny prezent na roczek

rincoja też ze wsi przeprowadziliśmy się tutaj kilka miesięcy temu i nie znam tu nikogo. Samochodzu też nie mam, bo Tż jeździ nim teraz do pracy Czasem zabieramy się z nim rano i jedziemy do mamy, ale musimy wtedy wstawać o 5. Ale dziś na spacerze poznałam mamuśkę z córeczką w wieku Maksia

No właśnie co do tej małej, jej mama opowiadała, ze przed Świętami były 2 tyg w szpitalu, bo Zuzia miała małopłytkowość krwi jako powikłanie po różyczce. Mówiła, ze mała przeszła różyczkę bezobjawowo, dostała troszkę wysypkę na buzi, ale myśleli że to alergia. Dziecko zachowywało się normalnie, tylko nie chciało zabardzo jeść i spało dłużej w dzień. Ale potem zaczęły jej się robić duże siniaki na ciele, same z siebie. W jednym szpitalu wogóle ich nie przyjęli, jak zobaczyli, że mała jest biała z podkrążonymi oczami i wielkimi sińcami to tylko postraszyli, że napewno ostra białaczka. Dopiero w innym zrobili komplet badań i wyszło że to po różyczce. Dziewczyna mówiła, ze masakra ile się małej okłuli i nabadali. Mówiła, ze musiałabyć cały czas obłożona poduszkami bo nawet małe uderzenie groziło krwotokiem wewnętrznym.

A Maks od kilku dni ma na buzi i szyji wysypkę, przeszło mi przez myśl, ze to różyczka. Ale potem stwierdziliśmy, że to pewnie znowu alergia na coś... Ale teraz się przestraszyłam, bo siniaków też ma ostatnio dużo. Może się niepotrzebnie nakręciłam, ale jutro na wszelki wypadek pójdziemy do lekarza chyba...
Stary 2013-04-16, 16:04   #611
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
Fajnie, ze nie ubierasz corci tylko w rozowe rzeczy Nikt Cie czasami nie pyta jak synek ma na imie? Nie pytam zlosliwie. Po prostu ja tez Oliwke tak ubieram i zdarzylo sie czasami, ze ktos zapytal Nie wazne,ze na bluzeczce byly wyszyte kwiatki, wazne ze bluzeczka byla niebieska

No to chyba na tyle. Na dole fotka ze spacerku mojej Oliwy
Rewelacyjny wózek ma Twoja córcia. Generalnie super mała modnisia Moja Hania też do różowych nie należy więc sytuacje jak opisana zdarzyły się nam w przychodni, gdy Pani sądząc, że jak dziecko nie różowe to chłopiec zaczęła się zwracać do Hani właśnie per "śliczny chłopczyku"

Cytat:
Oliwka miala dzis noc MASAKRE! Nie pamietam kiedy ostatni raz bylo tak strasznie! Jestem ledwo tomna, jedna kawa chyba nie pomoze. Od godziny 1 do 4 nie spala w ogole, poplakiwala co chwile. Wzielismy ja do lozka, jak nie pomoglo noszenie na rekach, ale nie mogla u nas zasnac.. za to co chwile my dostawalismy w twarz z nogi, wiec ostatecznie zrezygnowana i zdesperowana polozylam ja do lozeczka... i spalam cala noc z reka w lozeczku. Polecam- bardzo wygodna pozycja, taka rozciagajaca

Co do prezentu to zamierzamy kupić złote kolczyki kuleczki, żeby miała na przyszłość. Natomiast co do nocy to u nas dziś też masakra jakaś. Od północy do 4 rano popłakiwanie, wiercenie i generalnie to co sama pisałaś. Teraz przed drugą drzemką dzienną też dziewczyna płakała bardzo. Nasza Hania do płaczliwych nie należy więc stawiam na zęby. Jedynki i dwójki ma już komplet więc teraz teoretycznie podobno 4 powinny iść, a kiedyś czytałam że trzonowe to maskara. To i proszę...

Cytat:
No to sie pozalilam...
Jakbym czytała o swojej teściowej! Zakamuflowane lamenty, że nie chodzi to standard. Przy jej ostatniej wizycie z braku laku postawiłam ciastka z czekoladą na stole. Bez pytania chciała je dać małej. A gdy tż powiedział, że nie dajemy jej i jeszcze długo nie będziemy dawać słodyczy to spytała po co w takim razie to na stole stoi jak ona dziecku nie może dać... no comment.

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
A jeszcze chcialam dopytac- jakich kremow do buzki aktualnie uzywacie na dwór?
Mustella na lato z filtrem 50.

Cytat:
Dziewczyny jak macie jakieś problemy skórne u dzieciaczków, to polecam kąpiele w rumianku!! Jakiś czas temu antkowi przy zgięciach rąk zrobiły się taki suche czerwone i szorstkie placki. Nie wiem, czy uczulenie, czy co. W każdym razie do kąpieli dodawaliśmy mu kubek zaparzonego rumianku. I przeszło! Już jest ładnie
Rumianek super rzecz. Jak Hania była mniejsza przemywaliśmy jej twarz rumiankiem i miała super gładką cerę. Jednak gdy okazało się, że może mieć tendencje do bycia azs-owcem odstawiliśmy bo jednak rumianek bardzo wysusza i może alergizować. Co do kąpieli zaś to rewelacją okazały się płatki owsiane. Dzięki nim uniknęliśmy sterydów, które tak chętnie przepisywali lekarze.
Stary 2013-04-16, 16:07   #612
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Bry
Ostatnio rzadko tu bywam, przebywamy w większości na podwórku, chodzimy na długie spacery a wieczorami ogarniam dom.

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Porządny marker wszystkiemu da radę
Widać miałam same daremne

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja miesiączkuję już od jakiegoś czasu, ale bezboleśnie.

Ja też uważam, że zostawianie cen, to nic złego. Chociaż sama ceny odcinam, zamazuję
Ale w dzisiejszych czasach, gdzie można sprawdzić np. w necie, co ile kosztuje, ukrywanie ceny jakby straciło sens. Poza tym, w wielu sklepach istnieje możliwość oddania, wymiany towaru więc może stąd te ceny i paragony przy prezencie.
Fakt, może dlatego te ceny, żeby wymienić.

Cytat:

Ok dodaje grzywke... jaka byla i jaka jest Cale szczescie wlosy szybko jej rosna. Ogolnie to grzywke scinalam jej juz 4 razy.
I dodaje jeszcze, jak Oliwa zwiedzala lotnisko
Pięknie
Odważna dziewczynka

Cytat:
I jeszcze w kwestii przepisów. Ostatnio zachwyciłam się koktajlami:
http://www.truffle-in-a-rum-chocolat...rch?q=smoothie
(polecam zresztą całego bloga)
A Antoś dzisiaj jadł kulki ryżowe z bazylią, awokado i buraka. Wieczorem będzie pieczona pierś kaczki z patatem
Mniam

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
dla małej

Dobrze wiedzieć.
Ja prałam w Loveli, ostatnio przeszłam na Dzidziusia ( podoba mi się zapach).
Dzidziuś ładnie pachnie w butelce ale pranie już nie szczególnie pachnie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Borys wczoraj był ubrany tak :
Załącznik 5205475

A dziś w ramach spaceru sprzątaliśmy balkon i mylismy okna ( taaaak.. bo na święta nie zdążyłam ) i był ubrany tak :
Załącznik 5205474
Ślicznie

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
Borys używa pieluch Dada i jak dla nas są super, przerzucilismy się na nie z Pampersów. Dla mnie Pampersy właśnie śmierdzialy, rano nie dało się wejść do sypialni tak ... waliło. No i Pampersy nam przeciekały. Niedawno nawet próbowałam wrócić do Pampersów, ale tylko się wściekłam ! I wróciłam z powrotem do Dad.
My używamy pampersów tych pomarańczowych i jestem zadowolona i jakością i ceną.

Cytat:
Co do ubioru wiosennego tez juz w zimowej kurtce ani dzis ani wczoraj Leon nie byl. UBrany byl w gruby polar, czape, trampki.

Trampki Befado zamowilam przez neta, lekko za duze przyszly
ładnie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
A my teraz na spacerki chodzimy ubrane tak....
I chodzimy z naszym wózeczkiem, ale znowu zapomniałam wsadzić do wózeczka laleczke
Ślicznie fakt, zapomniałyście o lali

Uciekam, resztę nadrobię wkrótce

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 16:28   #613
onething
Zadomowienie

Cytat:

-
Przepraszam, wprowadziłam Cię w błąd. Jest możliwość zwrotu, ale tylko w sytuacji gdybyś płaciła kartą, a nie przelewem
Nie pozostaje Ci nic innego jak tylko ich męczyć albo zgłosić się do rzecznika praw konsumenta, żeby napisał do nich w twojej sprawie. Mi tak już 3 razy pomagał.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 16:58   #614
justys1358
Zakorzenienie

GG do justys1358

Hejka U nas przepiekna wiosna, wiec korzystamy ile sie da. Byłam z Majka 3,5 godz.na spacerku, w miedzy czasie pospała troche, byłysmy tez na placu zabaw Nie bała sie hustawki, troszke pochodziła i ogolnie jestem zachwycona Jutro tez pojdziemy. A teraz poszła na spacer z babcią, a ja mam chwile dla siebie.

Edytowane przez justys1358
Czas edycji: 2013-04-16 o 16:59
justys1358 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 17:49   #615
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Przepraszam, wprowadziłam Cię w błąd. Jest możliwość zwrotu, ale tylko w sytuacji gdybyś płaciła kartą, a nie przelewem
Nie pozostaje Ci nic innego jak tylko ich męczyć albo zgłosić się do rzecznika praw konsumenta, żeby napisał do nich w twojej sprawie. Mi tak już 3 razy pomagał.
Prawda, rzecznik praw konsumenta działa na sprzedających bardzo pobudzająco. Ja też kilka razy korzystałam

MAXIMILIAN
Stary 2013-04-16, 18:05   #616
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Anulka możesz gdzie robiłaś Filipowi zabieg wycięcia migdałków i jak długo się czeka?????
Elbląg Szpital Wojskowy na Komeńskiego,niestety długo czekałam bo pół roku Ale już jesteśmy po i to jest najważniejsze

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 18:47   #617
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Elbląg Szpital Wojskowy na Komeńskiego,niestety długo czekałam bo pół roku Ale już jesteśmy po i to jest najważniejsze
Dziękuję, myślałam że byliście w Gdańsku. Muszę więc do nich dzwonić by się czegoś dowiedzieć.

MAXIMILIAN
Stary 2013-04-16, 19:27   #618
martula007
Raczkowanie

Cytat:
No to sie pozalilam...
U mnie w domu na boso lub w skarpetkach. Co do dokramiania to nie chce mi sie juz wypowiadac. Ostatnio jedna Pani chciala poczestowac Oliwke zelkami dzdzownicami takimi kwasnymi Ogolnie mily to byl gest, ale nie trafiony i nie mialam jej tego za zle, bo kobita chciala dobrze. Na takie sytuacje zawsze mowie, ze ona nie moze bo jest uczulona i wtedy nikt juz tego nie neguje... nie chce mi sie tlumaczyc za kazdym razem, ze nie daje jej takich rzeczy.

Cytat:

Jestesmy chorzy, wszyscy. W PL przez miesiąc byliśmy chorzy. Jestem wykończona
Zdrowia dla Was wszystkich
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
martula007-podasz linka u jakiego sprzedawcy kupowałaś?z góry dziękuje
Pozniej wkleje, musze poszukac ale jak wpiszesz na allegro wozek drewniany to wyskoczy sporo tego
Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
Rewelacyjny wózek ma Twoja córcia. Generalnie super mała modnisia Moja Hania też do różowych nie należy więc sytuacje jak opisana zdarzyły się nam w przychodni, gdy Pani sądząc, że jak dziecko nie różowe to chłopiec zaczęła się zwracać do Hani właśnie per "śliczny chłopczyku"

Co do prezentu to zamierzamy kupić złote kolczyki kuleczki, żeby miała na przyszłość. Natomiast co do nocy to u nas dziś też masakra jakaś. Od północy do 4 rano popłakiwanie, wiercenie i generalnie to co sama pisałaś. Teraz przed drugą drzemką dzienną też dziewczyna płakała bardzo. Nasza Hania do płaczliwych nie należy więc stawiam na zęby. Jedynki i dwójki ma już komplet więc teraz teoretycznie podobno 4 powinny iść, a kiedyś czytałam że trzonowe to maskara. To i proszę...
Dziekowac bardzo Czyli jest nas wiecej, matek dziewczynek, ktore brane sa za przeuroczych chlopcow Oby dzisiejsza nocka dla naszych pociech i dla naszych dzieci byla duzo lepsza

Bylam u lekarza. Wszystko ok Zbadala ja, osluchala, zajrzala w gardlo, sprawdzila dziasla, zebrala wywiad i powiedziala, ze nic jej nie jest.. ze to ZEBY! Badajac dziasla stwierdzila, ze sa opuchniete, a w miejscu wyzynania sie jednego zabka jest juz biale dziaslo i wyglada to tak jakby ten zabek zaraz mial sie przebic. Powiedziala, ze wymioty czasami zdarzaja sie przy zabkowaniu, ale to sporadycznie i nie moga wystepowac za czesto, wiec mam tu ja obserwowac i notowac sobie w jakich sytuacjach wymiotuje. Zatem wszystko sie zgadza. Na zbicie temperatury mam jej dawac co 6h nurofen, a jesli nie bedzie pomagal to doprawiac paracetamolem. Jesli goraczka bedzie sie jeszcze dlugo utrzymywac to pojde jeszcze raz. Takze cieszcze sie, ze to zeby.. szkoda mi tylko Oliwy. Caly czas ma wysoka temperature , przez to jest marudna i sie meczy... dzis miala 38,7 i duuuuzo plakala, chccialo jej sie spac, ale nie mogla zasnac. No ale musimy to jakos przezyc.. innego wyjscia nie ma Zapytalam sie ile ten zab na jej oko bedzie jeszcze ja meczyl... i tu mnie nie pocieszyla. Powiedziala, ze nie moze mi na to pytanie odpowiedziec bo czasami jest tak, ze zab idzie etapami... idzie, idzie... zatrzyma sie na jakis czas i znowu idzie, idzie...
martula007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 20:13   #619
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziękuję, myślałam że byliście w Gdańsku. Muszę więc do nich dzwonić by się czegoś dowiedzieć.
Ja mam do Elblaga bliżej a poza tym u mnie w mieście przyjmuje laryngolog który wycinał Filipowi migdałki,do niego zawsze chodziliśmy i chciałam aby on się dalej opiekował Filipem.Cate ja nie wiem ale chyba już się pytałam napisz mi na PW bądz tutaj gdzie mieszkasz??

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 20:54   #620
doris888
Rozeznanie

Cytat:

u nas też było gadanie o trepkach ale my też skarpetki

Cytat:

Dziekowac bardzo Czyli jest nas wiecej, matek dziewczynek, ktore brane sa za przeuroczych chlopcow Oby dzisiejsza nocka dla naszych pociech i dla naszych dzieci byla duzo lepsza
u nas to samo nie dość że nie ubieramy się na różowo ( nie to że w ogóle, bo mamy też jedną kurtkę różową/ czapkę ) to mamy turkusowy/ niebieski wózek

śliczne fotki wrzucacie, dzieciaki są przecudne!!!
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 21:04   #621
rinco
Wtajemniczenie

Siedzieliśmy dziś z Sebą na polu od 11.30 do 19.00 z dwiema krótkimi przerwami na jedzenie Nogi mi do tyłka włażą, dawno się tyle nie ochodziłam Ale było suuuuper
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 21:21   #622
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Siedzieliśmy dziś z Sebą na polu od 11.30 do 19.00 z dwiema krótkimi przerwami na jedzenie Nogi mi do tyłka włażą, dawno się tyle nie ochodziłam Ale było suuuuper
ja też się dziś ochodziłam z Liwią ,tak samo mi nogi włażą do tyłka
Stary 2013-04-16, 21:26   #623
rinco
Wtajemniczenie

Dziewczyny, czy kupowała któraś z Was na allegro jakieś buciki typu adidaski lub trampki? Potrzebuję coś Sebie kupić na teraz, zanim jeszcze zacznie chodzić, bo głupio tak w samych skarpetach. Szukam czegoś taniego, nie musi mieć super podeszwy itd. bo i tak nie będzie w tym stawał.

I jeszcze jedno - kompletnie się na tym nie znam - jaka jest rozmiarówka dla takiego rocznego dziecka?
Stary 2013-04-16, 21:34   #624
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, czy kupowała któraś z Was na allegro jakieś buciki typu adidaski lub trampki? Potrzebuję coś Sebie kupić na teraz, zanim jeszcze zacznie chodzić, bo głupio tak w samych skarpetach. Szukam czegoś taniego, nie musi mieć super podeszwy itd. bo i tak nie będzie w tym stawał.

I jeszcze jedno - kompletnie się na tym nie znam - jaka jest rozmiarówka dla takiego rocznego dziecka?
ja mierzyłam długość wkładki liwia ma 12cm.
Stary 2013-04-16, 21:46   #625
doris888
Rozeznanie

Cytat:

musisz mierzyć wkładkę my mamy teraz 18 a na zimę ze smyka takie paputki miała 20 na all nie kupowałam
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-16, 22:20   #626
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez doris888 Pokaż wiadomość
musisz mierzyć wkładkę my mamy teraz 18 a na zimę ze smyka takie paputki miała 20 na all nie kupowałam
Ale jak on nie ma jeszcze żadnych butów to mam mu zmierzyć długość stopy?
Stary 2013-04-16, 22:50   #627
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Ale jak on nie ma jeszcze żadnych butów to mam mu zmierzyć długość stopy?
Stopę zmierz centymetrem
Stary 2013-04-17, 06:21   #628
Renatka89
Zakorzenienie

hej

spac nie moge, a noc za nami beznadziejna.
Cos wrocilismy do punktu wyjscia ze snem

odnosnie kremu - Maddy84 dzieki za odp- mi polozna środowiskowa, po porodzie mowila, zeby nie uzywac kremow ze zbyt wysokim filtrem, bo wit.D sie w ogole nie dostanie do dziecka . Mowila cos o faktorze z kilkunastym numerkiem,dokladnie nie pamietam. Co sądzicie?

Edytowane przez Renatka89
Czas edycji: 2013-04-17 o 08:33
Renatka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 07:32   #629
rozowa1987
Zadomowienie

A jaki polecacie krem na worki pod oczami?mam masakrycznie duże nawet jak się wyśpie.
Stary 2013-04-17, 08:19   #630
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
hej

spac nie moge, a noc za nami beznadziejna.
Cos wrocilismy do punktu wyjscia ze snem

odnosnie kremu - Maddy84 dzieki za odp- mi polozna środowiskowa, po porodzie mowila, zeby nie uzywac kremow ze zbyt wysokim filtrem, bo wit.D sie w ogole nie dostanie do dziecka ze snem. Mowila cos o faktorze z kilkunastym numerkiem,dokladnie nie pamietam. Co sądzicie?
O proszę. Nam w zeszłym roku lekarz kazał zakupić sunblocker co chcąc nie chcąc łączy się z bardzo wysokim filtrem. Zgodnie z tym moją siostra właśnie takim kremem smarowała swojego syna (starszy o 7 miesięcy od Hani). Jutro idę do lekarza z małą bo chce się należycie przygotować do wyjazdu na pd Europy w lipcu więc też o to zapytam jeszcze raz. Zobaczymy co nowa pani doktor nam powie.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości