|
|
#2611 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)
Cytat:
![]() dziewczyny prosze o kciuki za jutrzejszą wizyte strasznie sie boje czego sie dowiem
|
|
#2612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak widzę niektóre ciuszki aż ciężko się powstrzymać no w 4-6 tygodniu to tylko myślałam żeby do tego 12 dotrwać i już być spokojniejsza ![]() wózek w załączeniu, polska firma implast, podobne do xlandera ale moim zdaniem lepiej wykonane
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2613 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
co do ciuszków to ja tez mogłabym już wszystkie sklepy wykupić natomiast mąż mi nie pozwala.
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
uniwersalny i dla dziewczynki i dla chłopczyka ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- basiula19 trzymam mocno
|
|
|
|
|
#2617 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
adan za free nawet tomograf...już kilka lat korzystam i jak sobie przypomne moja przychodnie do ktorej naleze to mnie mdli..... ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
![]() zawziełam się na tż...robię mu diete bo nie moge patrzec na niego już...zamiast mnie on tyje....
|
||
|
|
|
#2618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Quinny też fajne ale dość drogie
|
|
|
|
#2619 |
|
Rozeznanie
|
aa własnie przesyłam kawał..może troche straszny ale nie wiem czemu smiałam sie chyba z pół godz dzisiaj....głupia taka ze mnie....ale juz sobie wyobraziłam tego lekarza
Mąż został wezwany do szpitala, bo jego żona miała wypadek samochodowy. Zdenerwowany czeka na lekarza, wreszcie lekarz się pojawia ze współczującą miną. - I co?! Co z nią, panie doktorze. - Cóż... Żyje. I to jest dobra wiadomość. Ale są i złe: żona, niestety będzie musiała przejść skomplikowany zabieg, którego NFZ nie refunduje. Koszt: 25 tys. złotych. - Oczywiście, oczywiście - na to mąż. - Potem potrzebna jej będzie rehabilitacja. NFZ nie refunduje. Koszt ok. 5 tys. miesięcznie. -Tak, tak... - kiwa głową mąż. -Konieczne będzie pobyt w sanatorium, które zajmuje się tego typu urazami, plus ta rehabilitacja cały czas. NFZ nie refunduje. Koszt sanatorium - 10 tysięcy... - Boże... - Tak mi przykro...To nie koniec złych wiadomości. NFZ nie refunduje również leków, które przepiszemy pańskiej żonie, a to bardzo drogie leki.. - Ile? - blednie mąż. - Miesięcznie 12 - 15 tysięcy złotych. - Jezuu... - Plus pielęgniarka całą dobę. Na pana koszt. Tu już się może pan dogadać. Myślę, że znajdzie pan kogoś za 10 zł za godzinę... Cisza. Mąż chowa twarz w dłoniach. Nagle lekarz wybucha serdecznym śmiechem, klepie męża po ramieniu: - Żartowałem! Nie żyje. |
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O widzę że tematy około wyprawkowe się zaczynają Ja nie jestem przesądna, ani nic z tych rzeczy ale dla mnie to jeszcze odległa tematyka. Myślę że po USG genetycznym zaczne się rozglądać. Muszę się przyznać że byłam w jednym sklepie i taki malusi kombinezonik mnie zahipnotyzował Na dzień dzisiejszy to się zastanawiamy z TŻ ile na wyprawke mniej więcej pójdzie kasiorki. Myślę o 1000funtów, ale w ogóle nie orientuje się w cenach dużego sprzętu dziecięcego (wiadomo ciuszki, pieluszki zabawki itp. wiem, bo kupywało się np. na prezent). Wiadomo że nie będziemy na dziecku oszczędzać, ale na pewno przejdę się po Szmateksach a łóżeczko będzie pewnie z Ikea
|
|
#2621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Znowu ?
Jutro z rana strzelę jakąś fotkę :P Cytat:
No ale siusiak to siusiak , można go nie zobaczyć , ale jak już jest to raczej nie zniknie Cytat:
![]() Cytat:
Mój Tżt aż drży na samą myśl ![]() a Quinny to moje marzenie Antibia86 - poplułam laptop Ciekawe czy facet poczul ulge
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
mi sie wózki trzykołowe nie podobają aale moze tylko dlatego, że nie miałam okazji widzieć i dotykać na zywo..
![]() nie mogę spać.. ja chce taki wózek : http://www.ebay.pl/itm/Baby-Pram-FOO...t_16883wt_1161 no chyba ze jak go zobacze to może się na żywo nie fajny okazać..
|
#2623 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nieźle się zdziwili.... oj nie chciałabym tak ![]() Cytat:
||
|
|
|
#2624 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Miałam tragiczną nockę przez tą drzemkę popołudniową Kobitki 3mam mocno kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2625 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania ja też słyszałam, ze kwasu się nie przedawkuje, więc może łykaj do kolejnej wizyty i potem gina zapytaj, co dalej
Magalska fajny wózeczek Basiula kciuki za wizytę i za resztę dzisiejszych też Ja też mam problemy ze snem, od samego początku ciąży, zasnąc cięzko, w nocy się budzę bardzo często, a rano za to potem jak pora spać, to znów się nie chce ![]() Zbieram się z małą do okulisty. Miłego dnia mamusiom i dzidziusiom
|
|
|
|
#2626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Peggy-nie zrozumialas-napisalas ze masz duuuuuzo wolnego czasu bo nie pracujesz-wiec odpisalam,jak ty to robisz,bo ja tez sobie tylko dorabiam i mam dwulatka w domu i czasu nie mam wogole
A ty mi tu piszesz ze mam mase czasu i grzeczne dziecko ![]() Cytat:
Przeczytalam was, ale nie moge siedziec przed kompem bo mi sie oczy zamykaja.A nam sie zacznie 12 tydzien.
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj rano zrobiłam w końcu zdjęcia mojego brzuszka
![]() Wklejam- 12 tydzień ![]() Uciekam się szykować bo jestem umówiona z kuzynką na zakupy, później zajrzę.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
#2628 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do wyprawki to z TŻ chcemy raczej kupić dużo rzeczy używanych, zwłaszcza rzeczy typu wózek, bo nowy to duży wydatek, a tak patrzyliśmy to za 1/3 ceny sklepowej można kupić wózek w przyzwoitym stanie. Też jak oglądałam to podobały mi się takie wielofunkcyjne jak ryba91 wkleiła... ale trzeba się będzie przejść po sklepach najpierw zobaczyć co jest najwygodniejsze. Poza tym myślę, że jak moja mama dowie się w końcu o wnuku to wpadnie w szał zakupów, widziałam co było jak się urodziła moja chrześnica (czyli siostrzenica dla mamy) biegała po sklepach, lumpeksach i szukała ciuszków.
Ja dziś zaspałam, byłam święcie przekonana, że mam nastawiony budzik... a obudziłam się 15 minut po rozpoczęciu zajęć :/ Czy normalne jest, ze mam zwiększoną senność? Kiedyś mogłam wstać o 7 i do 1 bez problemu coś robić na następny dzień a wczoraj wstałam o 8 i o 23 już zasypiałam na siedząco... Cytat:
widzę ze 12 tydzień to już może być duży brzuszek. A nam lekarz mówił, ze jakbyśmy planowali ślub to do sierpnia pewnie nic nie będzie widać. A ja na początku sierpnia to zacznę 20 tydzień.Udanych łowów
Edytowane przez Anoula Czas edycji: 2013-04-17 o 08:59 |
|
|
|
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oooo ogórki kiszone zaraz zbieram się do pracy... nie chce mi się.... w pracy mi już powiedzieli, że mam iść na L4, a ja jeszcze nie chce |
|
|
|
|
#2630 |
|
Zadomowienie
|
jestem po wizycie, dostałam receptę i zaraz ją wykupiłam. Już wiem ze ta ciąża nie bedzie rozwijała sie książkowo.
USG bedzie mi robil bardzo pozno po 12 tygodniu ![]() stresuje sie |
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wróciłam wczoraj do lekarza z wynikiem bety 1598. Na usg dalej nic nie widać, mam przyjść ponownie w piątek. Nie mógł wykluczyć ani potwierdzić pozamacicznej. Już nie wiem co mam myśleć. Lekarz podejrzewa że sie owulacja konkretnie przesunęła.
|
|
|
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
mam bardzo nieregularne miesiaczki i cięzko tylko na tej podstawie określic ile tygodni ma ciąża, a jako ze poprzednia rozwijała sie do pewnego momentu a potem nagle przestała
chce mi zrobic pozne USG, bo on uważa ze niepotzrebną panike wprowadzi wczesniejszymi u mnie jak nic nie bedzie widac albo znowu usłysze ze serce nie bije na koniec miesiaca mam przyjść, zbada mnie, ale bez USG i zdecyduje czy dalej mam brac te leki na podtrzymanie ciązy czy nie |
|
|
|
#2634 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2635 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kochana znam ten ból...u mnie było to samo...ciąża przestała się rozwijać! Ale tym razem będzie wszystko dobrze!! a ginek dziwny....bo Ty będziesz się bardziej stresować i siebie i dziecko jak on tego USG nie zrobi na kolejnej wizycie i kilka tygodni będziesz miała wyciętych z życia! Będziesz myślami tylko przy tym! Jestem w takiej sytuacji jak TY (poprzedniej ciąży) a mimo to miałam już 3usg i dziś mam kolejną wizytę....!! Trzymam za dzisiejsze wizyty! I proszę też trzymac za mnie....dziwne bo nocke miałam spokojną....zawsze pół nocy nie spałam przed wizytą....a tą przespałam całą....a teraz mam takiego stresa że hej...
|
|
#2636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie dziewczyny jakie mają teraz wizyty. temu ginowi ufam, nie prowadził poprzedniej ciązy, byl to ktos inny ale nie chce do niego wracac, bo mam traume. Domyślam sie ze on chce dobrze, bo jak mi zrobi USG i powie ze ciąza jest dziwnie mala, albo cos takiego to ja bede miala wizje ze sytuacja sie powtarza, a on chce mi tego zaoszczędzic. stresuje sie i tak wiadomo, a tak cholernie zalezy mi na tym L4 i mam nadzieje ze dostane na tydzien |
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w przyszłym tygodniu okaże się też czy ciążą rozwija się prawidłowo, bo w sumie jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Wg miesiączek (gdyby były regularne) powinnam być w 11 tygodniu ciąży, a wg pierwszego usg teraz kończę 5 tydzień. A mój ostatni cykl przed zajściem w ciąże trwał 62 dni. |
|
|
|
|
#2638 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnia przerwa miedzy miesiączkami trwała 6 tygodni, nie wiem dlaczego az tyle (stres???) robilam wtedy test ale nic nie wyszlo |
|
|
|
|
#2639 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten gin opowiadał mi ze wiele miał juz takich historii że kobiety przychodziły do niego z marwtą ciążą na zabieg (pracuje w szpitalu) a koniec konców urodziły zdrowe dzieci |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:52.

Ślub 25.08.2012
uniwersalny i dla dziewczynki i dla chłopczyka
a prywatnie 120 zł, których nie mam i wizyty też po ok miesiąc czekania

za to potem jak pora spać, to znów się nie chce 

widzę ze 12 tydzień to już może być duży brzuszek. A nam lekarz mówił, ze jakbyśmy planowali ślub to do sierpnia pewnie nic nie będzie widać. A ja na początku sierpnia to zacznę 20 tydzień.