Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-) - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-16, 21:57   #2611
basiula19
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo-Grudniowe Mamusie 2013 :-)

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Mikołaj dzisiaj fajnie śpi więc mam czas na to żeby poczytać i popisać. Byliśmy chwile na spacerku a teraz mały padł a ja na lapku...jutro jedziemy na operacje i już mam stresa...
Też mam synka Mikołaja tyle, że mój z 2011 roku

dziewczyny prosze o kciuki za jutrzejszą wizyte strasznie sie boje czego sie dowiem

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:01   #2612
magalska
Zadomowienie

GG do magalska Send a message via Skype™ to magalska

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
magalska- ja bym się bała na 100% uwierzyć w 14tyg, ciekawa jestem czy mi za dwa tygodnie powie coś No ale skro częściowo jest uniwersalna to nie ma problemu

Trele pokazuj brzuchol!

ania- ja myslę że dawka 1200 jest spora, ale podobno kwasu foliowego nie da się przedawkować.. więc w sumie nie wiem

a ja właśnie jestem na hacjendzie
a za 2 tyg to który będziesz miała tydzień? ah ja poszłam na żywioł jak widzę niektóre ciuszki aż ciężko się powstrzymać

no w 4-6 tygodniu to tylko myślałam żeby do tego 12 dotrwać i już być spokojniejsza

wózek w załączeniu, polska firma implast, podobne do xlandera ale moim zdaniem lepiej wykonane
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_8732-2.jpg (67,1 KB, 57 załadowań)

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl

Bruno 13.10.2013 g 21:20 3720 g szczęścia
Leon 31.03.2015 g 12:10 3920 g szczęścia
magalska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:02   #2613
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez basiula19 Pokaż wiadomość

dziewczyny prosze o kciuki za jutrzejszą wizyte strasznie sie boje czego sie dowiem

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-16, 22:25   #2614
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
a za 2 tyg to który będziesz miała tydzień? ah ja poszłam na żywioł jak widzę niektóre ciuszki aż ciężko się powstrzymać

no w 4-6 tygodniu to tylko myślałam żeby do tego 12 dotrwać i już być spokojniejsza

wózek w załączeniu, polska firma implast, podobne do xlandera ale moim zdaniem lepiej wykonane
No teraz leci mi 14 więc na wizycie będzie dokładnie 15tc 3d czyli 16
co do ciuszków to ja tez mogłabym już wszystkie sklepy wykupić natomiast mąż mi nie pozwala.
Stary 2013-04-16, 22:27   #2615
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
T
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:30   #2616
ilona_0105
Raczkowanie

Cytat:

Śliczny uniwersalny i dla dziewczynki i dla chłopczyka

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ----------

basiula19 trzymam mocno
ilona_0105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:41   #2617
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
No właśnie nie wiem co z moim ciśnieniem, bo zrobiłam strasznie głupią rzecz. A mianowicie od urodzenia mam chore serducho, ale jak zobaczyłam II kreski to przeczytałam ulotkę z leku i tam pisze ze nie wolno ich brać chyba że ryzyko zagrożenia życia jest większe czy coś takiego.. no wiecie o co chodzi i że to ustala lekarz. No i ja odrazu poszlam do kardio ale ten powiedział że nie ma terminów i dopiero na LIPIEC mnie przyjmie, to mówie ze jestem w ciąży mam tą i tą chorobę biore te i te leki i że nie wiem czy dalej je mogę brać to ta recepcjonistka mi haje że jak lipiec to lipiec a prywatnie nie przyjmują. No a nie pójdę do innego bo zanim tam mi zrobią badania to już urodzę a prywatnie 120 zł, których nie mam i wizyty też po ok miesiąc czekania więc odstwiłam i czuję się ogólnie dobrze ale jak mierzyłam sobie ciśnienie to mam 140/80, 130/90 no różne ale częściej wyższe.. ale z sercem czuje się ok, znaczy nie boli i daję rade a gin powiedział że muszę skonsultować to z kardio i nawet wypisał mi ze na CITO potrzebuje wizyty ale wszędzie to olali

za wizyte!
idz do internisty POZ on Ci powinien udzielić wskazówek a jak cos to na cito wysle cie do kardiologa, ja tak miałam z neurologiem, terminy za 4 mies a jak poszłam do internisty i jak usłyszał że w ciązy to od razu kazał mi isc. fakt ze to było w poprzedniej ciązy czyli 7 lat temu ale warto sprobowac, teraz mam prywatna opieke medyczna, płace 60 zł mies i z TŻ mamy interniste max do24h a specjaliste do tyg. wiekszosc b
adan za free nawet tomograf...już kilka lat korzystam i jak sobie przypomne moja przychodnie do ktorej naleze to mnie mdli.....

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:

fajny wózek, a kolory w razie w i dla dziewczynki, gorzej jakby różowy był i chłop by sie urodził zamiast dziewczynki. Implasta miałam przez rok od urodzenia małego pozniej na Quinny zmieniłam ale tez byłam zadowolona. troszke ciezki był ale na dziury i krawezniki super. tyle ze moj był z pompowanymi kołami

zawziełam się na tż...robię mu diete bo nie moge patrzec na niego już...zamiast mnie on tyje....
Antibia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-16, 22:48   #2618
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
idz do internisty POZ on Ci powinien udzielić wskazówek a jak cos to na cito wysle cie do kardiologa, ja tak miałam z neurologiem, terminy za 4 mies a jak poszłam do internisty i jak usłyszał że w ciązy to od razu kazał mi isc. fakt ze to było w poprzedniej ciązy czyli 7 lat temu ale warto sprobowac, teraz mam prywatna opieke medyczna, płace 60 zł mies i z TŻ mamy interniste max do24h a specjaliste do tyg. wiekszosc b
adan za free nawet tomograf...już kilka lat korzystam i jak sobie przypomne moja przychodnie do ktorej naleze to mnie mdli.....

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

fajny wózek, a kolory w razie w i dla dziewczynki, gorzej jakby różowy był i chłop by sie urodził zamiast dziewczynki. Implasta miałam przez rok od urodzenia małego pozniej na Quinny zmieniłam ale tez byłam zadowolona. troszke ciezki był ale na dziury i krawezniki super. tyle ze moj był z pompowanymi kołami

zawziełam się na tż...robię mu diete bo nie moge patrzec na niego już...zamiast mnie on tyje....
ten też jest właśnie z pompowanymi Quinny też fajne ale dość drogie

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-16, 22:55   #2619
Antibia86
Rozeznanie

aa własnie przesyłam kawał..może troche straszny ale nie wiem czemu smiałam sie chyba z pół godz dzisiaj....głupia taka ze mnie....ale juz sobie wyobraziłam tego lekarza
Mąż został wezwany do szpitala, bo jego żona miała wypadek samochodowy. Zdenerwowany czeka na lekarza, wreszcie lekarz się pojawia ze współczującą miną.
- I co?! Co z nią, panie doktorze.
- Cóż... Żyje. I to jest dobra wiadomość.
Ale są i złe: żona, niestety będzie musiała przejść skomplikowany zabieg, którego NFZ nie refunduje. Koszt: 25 tys. złotych.
- Oczywiście, oczywiście - na to mąż.
- Potem potrzebna jej będzie rehabilitacja. NFZ nie refunduje. Koszt ok. 5 tys. miesięcznie.
-Tak, tak... - kiwa głową mąż.
-Konieczne będzie pobyt w sanatorium, które zajmuje się tego typu urazami, plus ta rehabilitacja cały czas. NFZ nie refunduje. Koszt sanatorium - 10 tysięcy...
- Boże...
- Tak mi przykro...To nie koniec złych wiadomości. NFZ nie refunduje również leków, które przepiszemy pańskiej żonie, a to bardzo drogie leki..
- Ile? - blednie mąż.
- Miesięcznie 12 - 15 tysięcy złotych.
- Jezuu...
- Plus pielęgniarka całą dobę. Na pana koszt. Tu już się może pan dogadać. Myślę, że znajdzie pan kogoś za 10 zł za godzinę...
Cisza.
Mąż chowa twarz w dłoniach.
Nagle lekarz wybucha serdecznym śmiechem, klepie męża po ramieniu:
- Żartowałem! Nie żyje.
Stary 2013-04-16, 23:55   #2620
_Peggy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antibia86 Pokaż wiadomość
aa własnie przesyłam kawał..może troche straszny ale nie wiem czemu smiałam sie chyba z pół godz dzisiaj....głupia taka ze mnie....ale juz sobie wyobraziłam tego lekarza
Mąż został wezwany do szpitala, bo jego żona miała wypadek samochodowy. Zdenerwowany czeka na lekarza, wreszcie lekarz się pojawia ze współczującą miną.
- I co?! Co z nią, panie doktorze.
- Cóż... Żyje. I to jest dobra wiadomość.
Ale są i złe: żona, niestety będzie musiała przejść skomplikowany zabieg, którego NFZ nie refunduje. Koszt: 25 tys. złotych.
- Oczywiście, oczywiście - na to mąż.
- Potem potrzebna jej będzie rehabilitacja. NFZ nie refunduje. Koszt ok. 5 tys. miesięcznie.
-Tak, tak... - kiwa głową mąż.
-Konieczne będzie pobyt w sanatorium, które zajmuje się tego typu urazami, plus ta rehabilitacja cały czas. NFZ nie refunduje. Koszt sanatorium - 10 tysięcy...
- Boże...
- Tak mi przykro...To nie koniec złych wiadomości. NFZ nie refunduje również leków, które przepiszemy pańskiej żonie, a to bardzo drogie leki..
- Ile? - blednie mąż.
- Miesięcznie 12 - 15 tysięcy złotych.
- Jezuu...
- Plus pielęgniarka całą dobę. Na pana koszt. Tu już się może pan dogadać. Myślę, że znajdzie pan kogoś za 10 zł za godzinę...
Cisza.
Mąż chowa twarz w dłoniach.
Nagle lekarz wybucha serdecznym śmiechem, klepie męża po ramieniu:
- Żartowałem! Nie żyje.

O widzę że tematy około wyprawkowe się zaczynają
Ja nie jestem przesądna, ani nic z tych rzeczy ale dla mnie to jeszcze odległa tematyka. Myślę że po USG genetycznym zaczne się rozglądać. Muszę się przyznać że byłam w jednym sklepie i taki malusi kombinezonik mnie zahipnotyzował Musiałam podejść i pomacać. To było silniejsze niż ja. Kombinezonik był błekitny

Na dzień dzisiejszy to się zastanawiamy z TŻ ile na wyprawke mniej więcej pójdzie kasiorki. Myślę o 1000funtów, ale w ogóle nie orientuje się w cenach dużego sprzętu dziecięcego (wiadomo ciuszki, pieluszki zabawki itp. wiem, bo kupywało się np. na prezent). Wiadomo że nie będziemy na dziecku oszczędzać, ale na pewno przejdę się po Szmateksach a łóżeczko będzie pewnie z Ikea
Stary 2013-04-17, 00:09   #2621
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cytat:
trele pokaż swój brzuch:P
Znowu ? Jutro z rana strzelę jakąś fotkę :P

Cytat:
Napisane przez ryba91
magalska- ja bym się bała na 100% uwierzyć w 14tyg, ciekawa jestem czy mi za dwa tygodnie powie coś No ale skro częściowo jest uniwersalna to nie ma problemu
Swoją drogą , ja się trochę przeraziłam jak szwagier mi opowiadał że dzień przed porodem , na USG lekarz jeszcze zapewniał żę to córka , a urodził się syn No ale siusiak to siusiak , można go nie zobaczyć , ale jak już jest to raczej nie zniknie
Cytat:
Napisane przez basiula19

Cytat:
Napisane przez magalska
Ja Ci się nie dziwię ani trochę , ja już szaleję nie wiedząc jeszcze kto tam mieszka w moim brzuchu , ale 10 maja odznaczyłam w kalendarzu jako sezon otwarty na szaleństwo Mój Tżt aż drży na samą myśl
a Quinny to moje marzenie Szczególnie ten nowy Moodd . tylko żę cena z kosmosu , więc póki co obstawiam że kupimu Buzz ..

Antibia86 - poplułam laptop Ciekawe czy facet poczul ulge

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 01:53   #2622
ryba91
Zakorzenienie

mi sie wózki trzykołowe nie podobają aale moze tylko dlatego, że nie miałam okazji widzieć i dotykać na zywo..

nie mogę spać..

ja chce taki wózek :
http://www.ebay.pl/itm/Baby-Pram-FOO...t_16883wt_1161

no chyba ze jak go zobacze to może się na żywo nie fajny okazać..
Stary 2013-04-17, 07:11   #2623
magalska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Znowu ? Jutro z rana strzelę jakąś fotkę :P

Swoją drogą , ja się trochę przeraziłam jak szwagier mi opowiadał że dzień przed porodem , na USG lekarz jeszcze zapewniał żę to córka , a urodził się syn No ale siusiak to siusiak , można go nie zobaczyć , ale jak już jest to raczej nie zniknie

Ja Ci się nie dziwię ani trochę , ja już szaleję nie wiedząc jeszcze kto tam mieszka w moim brzuchu , ale 10 maja odznaczyłam w kalendarzu jako sezon otwarty na szaleństwo Mój Tżt aż drży na samą myśl
a Quinny to moje marzenie Szczególnie ten nowy Moodd . tylko żę cena z kosmosu , więc póki co obstawiam że kupimu Buzz ..

Antibia86 - poplułam laptop Ciekawe czy facet poczul ulge
Też mam koleżankę, która do samego końca była zapewniana że dziewczynka a wyskoczył chłopak nieźle się zdziwili.... oj nie chciałabym tak

Cytat:
mi sie wózki trzykołowe nie podobają aale moze tylko dlatego, że nie miałam okazji widzieć i dotykać na zywo..

nie mogę spać..

ja chce taki wózek :
http://www.ebay.pl/itm/Baby-Pram-FOO...t_16883wt_1161

no chyba ze jak go zobacze to może się na żywo nie fajny okazać..
musisz sprawdzić bo wygląda na dość ciężki (no chyba że mieszkasz na parterze), a i koła jeszcze, odkąd "przejechałam" się wózkiem ze skrętnymi przednimi kołami to naprawdę niebo a ziemia

<3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3

Stary 2013-04-17, 08:18   #2624
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej

Miałam tragiczną nockę przez tą drzemkę popołudniową nie mogłam zasnąć, strasznie się męczyłam...

Kobitki 3mam mocno kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:32   #2625
anulka2205
Wtajemniczenie

Ania ja też słyszałam, ze kwasu się nie przedawkuje, więc może łykaj do kolejnej wizyty i potem gina zapytaj, co dalej

Magalska fajny wózeczek

Basiula kciuki za wizytę i za resztę dzisiejszych też Ktoś jeszcze poza Agatka?

Ja też mam problemy ze snem, od samego początku ciąży, zasnąc cięzko, w nocy się budzę bardzo często, a rano za to potem jak pora spać, to znów się nie chce

Zbieram się z małą do okulisty.

Miłego dnia mamusiom i dzidziusiom

Wielkie kciuki dla Ani
anulka2205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:38   #2626
De28
Wtajemniczenie

Peggy-nie zrozumialas-napisalas ze masz duuuuuzo wolnego czasu bo nie pracujesz-wiec odpisalam,jak ty to robisz,bo ja tez sobie tylko dorabiam i mam dwulatka w domu i czasu nie mam wogole A ty mi tu piszesz ze mam mase czasu i grzeczne dziecko Grzeczny to on akurat nie jest

Cytat:
Napisane przez _Peggy Pokaż wiadomość
Witam w ten piękny słoneczny dzień Kobietki

De28 Pytałaś co robię. Otóż: piorę, odkurzam, prasuję, gotuję, piekę ciasta, bułki, chleby, kwiety przesadzam, sporo książek czytam, duuużo spaceruję, duuużo czasu poświęcam na szukanie nowego mieszkania, siedzę w sieci, szukam inf. o ciąży, szukam nowych przepisów, gimnastykuje się, sprzedaje duperele na ebayu, robię zakupy, wieczorem oglądam Teorie Wielkiego Podrywu, rozmawiam z rodziną i wiele wiele innych mniej lub bardziej ciekawych czynności. Nie nudze się ani pięci minut dziennie
Czasami pomagam znajomym przy dwólatce i szczerze dziwie Ci się że się nudzisz. Jak ja jestem z E. to zapominam że mam siku zrobić, o nudzie nie ma mowy. Mam nadzieje że żle tego nie odebrałaś Kochana Chyba masz bardzo grzeczne Dziecko
Uciekam do ogrodka,pol nocy nie spalam bo maly sie budzil i drapal,do tego mial goraczke.Ma azs i znow wysypke.Spalam moze 2 godziny Przeczytalam was, ale nie moge siedziec przed kompem bo mi sie oczy zamykaja.A nam sie zacznie 12 tydzien.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:52   #2627
Dzastin08
Wtajemniczenie

Wczoraj rano zrobiłam w końcu zdjęcia mojego brzuszka

Wklejam- 12 tydzień

Uciekam się szykować bo jestem umówiona z kuzynką na zakupy, później zajrzę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12 tydzień.jpg (90,5 KB, 69 załadowań)

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 08:54   #2628
Anoula
Zakorzenienie

Co do wyprawki to z TŻ chcemy raczej kupić dużo rzeczy używanych, zwłaszcza rzeczy typu wózek, bo nowy to duży wydatek, a tak patrzyliśmy to za 1/3 ceny sklepowej można kupić wózek w przyzwoitym stanie. Też jak oglądałam to podobały mi się takie wielofunkcyjne jak ryba91 wkleiła... ale trzeba się będzie przejść po sklepach najpierw zobaczyć co jest najwygodniejsze. Poza tym myślę, że jak moja mama dowie się w końcu o wnuku to wpadnie w szał zakupów, widziałam co było jak się urodziła moja chrześnica (czyli siostrzenica dla mamy) biegała po sklepach, lumpeksach i szukała ciuszków.

Ja dziś zaspałam, byłam święcie przekonana, że mam nastawiony budzik... a obudziłam się 15 minut po rozpoczęciu zajęć :/

Czy normalne jest, ze mam zwiększoną senność? Kiedyś mogłam wstać o 7 i do 1 bez problemu coś robić na następny dzień a wczoraj wstałam o 8 i o 23 już zasypiałam na siedząco...
Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Wczoraj rano zrobiłam w końcu zdjęcia mojego brzuszka

Wklejam- 12 tydzień

Uciekam się szykować bo jestem umówiona z kuzynką na zakupy, później zajrzę.
widzę ze 12 tydzień to już może być duży brzuszek. A nam lekarz mówił, ze jakbyśmy planowali ślub to do sierpnia pewnie nic nie będzie widać. A ja na początku sierpnia to zacznę 20 tydzień.
Udanych łowów

Edytowane przez Anoula
Czas edycji: 2013-04-17 o 08:59
Stary 2013-04-17, 09:11   #2629
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Tak teraz licencjat męczę się z nim trochę

Hmmm studiuję sobie pedagogikę specjalną

Jak obiecałam tak dodaje zdjęcie, 14 tydzień a tak wogóle to poczułam dzisiaj coś dziwnego tak jakby mi się coś przesunęło w brzuchu, jechałam samochodem i nie wiem czy to coś w moim żołądku, czy to bąbelek. Na bąbelka pewnie jeszcze troszkę wcześnie.
fajny brzuszek

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
A na jutro ogłaszam dzień kiszonego ogóra

Peggy kawę każą pić?
oooo ogórki kiszone mama mi zaraz przyniesie ogórkową

zaraz zbieram się do pracy... nie chce mi się.... w pracy mi już powiedzieli, że mam iść na L4, a ja jeszcze nie chce

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 09:25   #2630
00anulka00
Zadomowienie

jestem po wizycie, dostałam receptę i zaraz ją wykupiłam. Już wiem ze ta ciąża nie bedzie rozwijała sie książkowo.
USG bedzie mi robil bardzo pozno po 12 tygodniu

stresuje sie
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 09:28   #2631
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
jestem po wizycie, dostałam receptę i zaraz ją wykupiłam. Już wiem ze ta ciąża nie bedzie rozwijała sie książkowo.
A co się dzieje?
Stary 2013-04-17, 09:36   #2632
Firjal
Raczkowanie

GG do Firjal

Cytat:
Napisane przez Firjal Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Ostatni okres miałam 8 marca. W zeszłą sobotę czyli 3 dni po terminie miesiączki zrobiłam test - wyszedł pozytywny - druga kreska słaba. Na następnym ciut wyraźniejsza.
Dziś byłam u gina, miałam zaplanowaną wizytę - tak żeby się zbadać czy wszystko oki umówioną jak jeszcze testu nie robiłam, wiedziałam,że będzie jeszcze za wcześnie ale poszłam. Zrobił usg ale niestety nic nie widział. Kazał zrobić w poniedziałek bete i we wtorek do niego wrócić.
Mam stresa

Wróciłam wczoraj do lekarza z wynikiem bety 1598.
Na usg dalej nic nie widać, mam przyjść ponownie w piątek.
Nie mógł wykluczyć ani potwierdzić pozamacicznej.
Już nie wiem co mam myśleć. Lekarz podejrzewa że sie owulacja konkretnie przesunęła.
Firjal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 09:41   #2633
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
A co się dzieje?
mam bardzo nieregularne miesiaczki i cięzko tylko na tej podstawie określic ile tygodni ma ciąża, a jako ze poprzednia rozwijała sie do pewnego momentu a potem nagle przestała

chce mi zrobic pozne USG, bo on uważa ze niepotzrebną panike wprowadzi wczesniejszymi u mnie jak nic nie bedzie widac albo znowu usłysze ze serce nie bije

na koniec miesiaca mam przyjść, zbada mnie, ale bez USG i zdecyduje czy dalej mam brac te leki na podtrzymanie ciązy czy nie
Stary 2013-04-17, 09:49   #2634
Antibia86
Rozeznanie

Cytat:
Już nie wiem co mam myśleć. Lekarz podejrzewa że sie owulacja konkretnie przesunęła.
kochan nie przejmuj się u mnie było podobnie do tego torbiele i duze podejrzenie ciąży pozamacicznej, wydaje mi sie że jest za wczesniej żeby było cos widac na usg, bete masz ok wiec pewnie za tydz albo 2 bedzie juz serducho. wiem że się stresujesz -znam to ale bedzie dobrze
Stary 2013-04-17, 09:59   #2635
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana nie przejmuj się !! Jest jeszcze wcześnie!! Wszystko będzie dobrze!! ja też mam nieregularne cykle ale wiem kiedy to się stało....!!

Cytat:
mam bardzo nieregularne miesiaczki i cięzko tylko na tej podstawie określic ile tygodni ma ciąża, a jako ze poprzednia rozwijała sie do pewnego momentu a potem nagle przestała

chce mi zrobic pozne USG, bo on uważa ze niepotzrebną panike wprowadzi wczesniejszymi u mnie jak nic nie bedzie widac albo znowu usłysze ze serce nie bije

na koniec miesiaca mam przyjść, zbada mnie, ale bez USG i zdecyduje czy dalej mam brac te leki na podtrzymanie ciązy czy nie
no to chyba kojarzę Cię z forum Aniołkowych Mam....
Kochana znam ten ból...u mnie było to samo...ciąża przestała się rozwijać! Ale tym razem będzie wszystko dobrze!! a ginek dziwny....bo Ty będziesz się bardziej stresować i siebie i dziecko jak on tego USG nie zrobi na kolejnej wizycie i kilka tygodni będziesz miała wyciętych z życia! Będziesz myślami tylko przy tym!
Jestem w takiej sytuacji jak TY (poprzedniej ciąży) a mimo to miałam już 3usg i dziś mam kolejną wizytę....!!

Trzymam za dzisiejsze wizyty! I proszę też trzymac za mnie....dziwne bo nocke miałam spokojną....zawsze pół nocy nie spałam przed wizytą....a tą przespałam całą....a teraz mam takiego stresa że hej...

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 10:24   #2636
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
no to chyba kojarzę Cię z forum Aniołkowych Mam....
tak, możesz mnie stamtąd kojarzyć.

trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie dziewczyny jakie mają teraz wizyty.

temu ginowi ufam, nie prowadził poprzedniej ciązy, byl to ktos inny ale nie chce do niego wracac, bo mam traume.
Domyślam sie ze on chce dobrze, bo jak mi zrobi USG i powie ze ciąza jest dziwnie mala, albo cos takiego to ja bede miala wizje ze sytuacja sie powtarza, a on chce mi tego zaoszczędzic.

stresuje sie i tak wiadomo, a tak cholernie zalezy mi na tym L4 i mam nadzieje ze dostane na tydzien
Stary 2013-04-17, 10:30   #2637
Anoula
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieję, że mimo wszystko z ciążą będzie wszystko w porządku

U mnie w przyszłym tygodniu okaże się też czy ciążą rozwija się prawidłowo, bo w sumie jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Wg miesiączek (gdyby były regularne) powinnam być w 11 tygodniu ciąży, a wg pierwszego usg teraz kończę 5 tydzień. A mój ostatni cykl przed zajściem w ciąże trwał 62 dni.
Stary 2013-04-17, 10:37   #2638
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:

U mnie w przyszłym tygodniu okaże się też czy ciążą rozwija się prawidłowo, bo w sumie jestem w podobnej sytuacji jak Ty. Wg miesiączek (gdyby były regularne) powinnam być w 11 tygodniu ciąży, a wg pierwszego usg teraz kończę 5 tydzień. A mój ostatni cykl przed zajściem w ciąże trwał 62 dni.
to jesteśmy w podobnej sytuacji i mam nadzieje ze dla nas obu będzie szczęsliwe zakonczenie

ostatnia przerwa miedzy miesiączkami trwała 6 tygodni, nie wiem dlaczego az tyle (stres???) robilam wtedy test ale nic nie wyszlo
Stary 2013-04-17, 10:39   #2639
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
tak, możesz mnie stamtąd kojarzyć.

trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie dziewczyny jakie mają teraz wizyty.

temu ginowi ufam, nie prowadził poprzedniej ciązy, byl to ktos inny ale nie chce do niego wracac, bo mam traume.
Domyślam sie ze on chce dobrze, bo jak mi zrobi USG i powie ze ciąza jest dziwnie mala, albo cos takiego to ja bede miala wizje ze sytuacja sie powtarza, a on chce mi tego zaoszczędzic.

stresuje sie i tak wiadomo, a tak cholernie zalezy mi na tym L4 i mam nadzieje ze dostane na tydzien
jak ufasz to najważniejsze! OBY ten czas zleciał CI jak najszybciej! A jakie dostałas leki?? będzie wszystko dobrze! Masz leki więc musi być ok!

Cytat:
Mam nadzieję, że mimo wszystko z ciążą będzie wszystko w porządku

bo przy nieregularnych cyklach nie liczy się terminu OM tylko z USG!!! inaczej to nie ma sensu liczyć....mnie z OM też wychodzi 11 tc a wg USG 9tc

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 10:45   #2640
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
jak ufasz to najważniejsze! OBY ten czas zleciał CI jak najszybciej! A jakie dostałas leki?? będzie wszystko dobrze! Masz leki więc musi być ok!
tak z głowy Ci nie powiem, nie pamiętam, wczoraj w aptece nocnej realizowałam receptę aby natychmiast je brać.

Ten gin opowiadał mi ze wiele miał juz takich historii że kobiety przychodziły do niego z marwtą ciążą na zabieg (pracuje w szpitalu) a koniec konców urodziły zdrowe dzieci
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości