|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Cytat:
![]() ale słodziak Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- My po wizycie u lekarza osłuchowo czystko tylko ten katar w piątek kontrola. I Karol waży już 5290
|
|
|
#2852 |
|
Rozeznanie
|
nosz ja pierdziele...
zejde na zawal - jak boga kocham... meza akurat nie ma wiec mama pomagala mi kapac Mala,mowie od samego poczatku kapieli ze cos z nia nie tak... po pluskaniu do jedzenia bo krzyk i mlaskanie i jedzenie piąstek... przystawiam do piersi i takie grymaszenie, mowie cos jest nie tak... w pewnym momencie zasypia... wtedy bylam pewna ze cos sie kroi i w 5minut pozniej taaaakie wymioty ![]() BOZE i ta jej mina w tym momencie... taka bezbronna, przestraszona i zagubiona... a mnie szlag trafia ze nie moge jej pomoc i np ze nie moge ja zygac za nia byl tydzien spokoju... ... bidula... na cale szczescie w 10minut pozniej znow jest glodna i chce mleczka... Edytowane przez myaja Czas edycji: 2013-04-16 o 19:37 |
|
|
|
|
#2853 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super opis porodu, jeszcze raz gratulacje dla was. Cytat:
za powrót do domuSłodziak, jak mały krasnalek U nas wielki spokój, sprzątam piorę i gotuję. Spacer po sklepach dzisiaj był (spożywczych oczywiście ). Kurier dowiózł nam resztę rzeczy, becik i wanienka już jest to możemy rodzić. Ale obawiam się że jeszcze poczekamy. Głowa mnie coś pobolewa dzisiaj chyba od ciśnienia czy jak. A tak zerkam na listę i co, oczywiście chłopaki się ociągają. Zostało tylko 3 dziewczynki do wypakowania a cała reszta to chłopaczyska. Tak jak na początku nie śpieszy im się na świat
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też tak. zdejmowali mi to w szpitalu w 8 dobie po cc.
|
|
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie KAZDY znajomy mi powtarzal ze z dziewczynkami z reguly jest wczesniej a chlopcy w terminie albo przenoszeni
|
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
*
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2013-04-16 o 20:20 |
|
|
|
|
#2858 |
|
Rozeznanie
|
ja mam sobie sama odciac te długie sznureczki wystajace po bokach z dwóch stron tylko kurcze teraz to ja sama nie wiem w którym dokładnie miejscu, czy naciagnac je mocno czy odciac przy skórze samej a szwy rozpuszczalne są
|
|
|
|
|
#2859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się witam o tej godzinie
![]() Dzisiaj parę rzeczy musieliśmy załatwić, do tego dzieciaki i ledwo dycham. Za to przepiękna pogoda, więc spacerki, place zabaw itd. Mariolci - Twój Wojtuś jest przesłodki!! Kasia - śniło mi się dzisiaj, że przeprowadziłam się do Norwegii - do jakiegoś małego miasteczka blisko Ciebie i miałam muszlę wc na balkonie na parterze i tak myślałam, że głupio tak siedzieć przy ludziach i co zrobię zimą, jak mrozy będą... i ten język taki ciężki... że co ja robię w tej Norwegii ![]() Kalina śpi, Igora czas kąpać i nieco pożyć - właściwie pospać. Chciałabym powoli wrócić do biegania, ale o 5 rano zawsze biegałam, dzisiaj obudziłam się i postanowiłam jednak dalej spać i bieganie przełożyć na kiedyś... No może za parę dni, jak odeśpię.
|
|
#2861 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do laktacji w nocy piersi były juz twarde od pokarmu-odetchnełam z ulgą,w zien tez ok, ok 16.00 dziś powtórka z rozywki...ZNów mało pokarmu...i do teraz brak snu u Kacpra tylko po 10min drzemki i marudzenie....wyjełam juz paczuzke bebilonu 1, ale wzbraniam sięjak moge...teraz przysnal, ale jeszcze w razie gdyby sie obudził spróbuje zapchac go herbatka z kopru, lepsze to niż mm... Cytat:
Do tego jutro mamy wozyte w poradni prelaksacyjnej, i tż wszedl na strone zeby zobaczyc jak tam dojechac i mowi, ze dr do którego mamy isc jutro nie przyjmuje tylko przyjmowal dziś Nadrabiam dalej.... |
||
|
|
|
|
#2862 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super!Cytat:
niepokojące są te wymioty u Was!---------------------------------------------- Przyszła huśtawka i co??? Misia nie chce w niej siedziec ryk jak nie wiem co!
|
|
|
|
#2863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brawo za wagę! DObrze, zeosłuchowo ok, ale uważajcie na Niego...jak katar sie bedzie utrzymywał pris w piatek o skierowanie do szpitala na rendgena płuc...pamietasz co u mnie było.... |
|
|
|
|
|
#2864 |
|
Zadomowienie
|
Mariolci: ja miałam takie szwy i mi w szpitalu odcieli te sznureczki co dyndaly przy samej skórze a reszta się rozpuściła.
|
|
|
|
|
#2865 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kacperek na pewno będzie zadowolony bo najedzony a Ty nie mozesz miec wyrzutów sumienia!
|
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
żeby nie było tak negatywnie, to cospozytywnego: Nie karmimy juz przez nakłądki! Kacper nauczył się ssacpierś- nawet napełnioną
To chyba z tego głodu;p Tż wrócił z pracy i go uspił...mam andzieje, ze pospi z 2 godz., zeby mojepierso moglu wyprodukowac cos do pzegryzienia Liwka tak trzeba bedzie zrobic, ale miejmy nadzieje, ze sie obedzie...A Misia moze do hustawki dojrzeje....
|
|
|
|
|
#2867 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
ojejku jaki śliczny
Cytat:
za poród ! Cytat:
![]() Cytat:
nie pamiętam już ..... a przerobić u elektryka można . Cytat:
łoo to położna "profesional "... co do brzuszka małego - to duzo tego nabiału zjadasz? bo jeśli masz wątpliwości - zauważyłaś ,że to po nim coś nie teges to odstaw na 2-3 dni i się wyjaśni... Cytat:
Co do wagi to - wooooooow !!! czym Ty go karmisz ??? Rekord!!! (mój przytył w miesiąc 1,5 kg i to niby było duzo) Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Monika mój to samo robi, całą noc u cały dzień spał po 10 minut, nawet na spacerze ciągle się budził... Ja odstawilam nabiał ale to chyba nic nie daje
Maya mi też przykro jak mój wymiotuje przez tą bezradna minke zawsze wtedy go tule na raczkachDziewczyny mój synus ma czerwony kark, jak go tam nie dotykam to trochę schodzi ale ciągle ma taki czerwony placek, wasze dzieci też? |
|
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
???? nie wiem o czym mówisz? Roszek nie ma nic takiego ........
|
|
#2870 | |||
|
Zakorzenienie
|
niby nie.. na moich jest napisane do dwóch dziennie, więc to nie są jakieś wielkie ilości...
![]() Cytat:
Cytat:
padłam.... wow. ![]() hehe u nas też tak wszyscy mówią... w szoku jestem. 2290 robi wrażenie. Cytat:
Nyaa, za nożyczki - szacun. chyba bym kopnęła... Byliśmy u neurologa - Torres rozwija się prawidłowo. ale ja mało co na atak serca nie zeszłam, jak go pani doktor tarmosiła, szarpała i ostukiwała... ja to jak z jajkiem ![]()
|
|
|
|
#2871 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Helloł!
Eluśka, mariolci serdecznie GRATULUJĘ! ![]() Dużo zdrówka dla Was i maluszków. Mariolci, Twój synek jest śliczny, te włoski! Eluśka, czekamy na fotkę Dla wszystkich w "terminie" za rozwój akcji!U mnie jeszcze 12 dni, ale moje ciało nie przygotowuje się do P. Brzuch wysoko, czuję synka pod piersiami, do tego doszła cholerna zgaga na sam koniec podobno od tego, że brzuch wysoko. Staram się więcej ruszać, chodzić, maszerować na 4 piętro. W czwartek ide do gin. jak mi powie, ze dalej bez zmian to niedobrze. Jeszcze się nie niepokoję, jestem dobrej myśli i czekam na swoją kolej... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() super!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
|
#2872 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Piękny opis
dla Ciebie i TŻ za niespodziankę - jak miło....Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ----- Dobra wracam dalej oglądać Wojewódzkiego z Dodą. Do jutra dziewczyny! |
|||
|
|
|
|
#2873 |
|
Raczkowanie
|
Witam się ta wieczorową porą.
Właśnie niedawno wróciliśmy od doktora. Więc tak, szyjka miękka, rozwarcie na 1,5 palca więc to jakieś 3 cm, czop zszedł jak już pisałam, ale wody nadal zachowane. Jak jutro nic się nie podzieje, to w czwartek mam się stawić rano o 7 na oddział i będziemy rodzić. Toż mnie strach obleciał |
|
|
|
|
#2874 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013 cz.VIII vel. Ciśnij dziołcha, ciśnij!
Ahaha Megi-Megi
Boszeeee ale sen ... W ogole co my ost mamy z tymi snami ... Co kolejny to Lepszy Ja sie musze pochwalic ... Sama samiutka dzis kapalam Milusia <3 mama tylko stala i nadzorowala ... Ufff ciezko bylo - ale nie plakusial wiec chyba mu sie podobalo ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2876 |
|
Raczkowanie
|
Dzień Dobry
U mnie nadal nic sie nie rusza no ale cóż Pogoda piękna słonko świeci od samego rana więc robie szybko pranie i wieszam na balkonie
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
0 days to go ... ![]() i cisza na morzu.. na godzine 10 mam termin do lekarza.. napisze Wam pozniej, co postanowione
|
|
#2878 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() klaski :Mój też ma i ma to od urodzenia położna wczoraj mówiła, że to coś przez hormony jeszcze z brzucha i że zniknie do 3 miesiąca. |
||
|
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
hej,
dziękujemy wszystkim.. a ja trzymam kciuki za nierozpakowane mamusie kwietniowe.. jestem z Wami.. za wszystkien nowe mamusie kciuki i wytrwalosci za mamuski tez kciukasy by wszystko dobrze wychodzilo ![]() Zdjęcie będzie później ![]() Dziewczyny, ja się wczoraj wystraszylam, maly jedna piers zle ssal i byla krew, pozniej w kupce zauwazylismy, wiec mysle ze od tej piersi, w nastepnej juz nie bylo, dzis bede dawala dwi znowu, ucze sie tego... W nocy maly sie obudzil, troche pojadl i spi.. jakos w miare spokojnie jest... straszny z niego nerwus.. Nie wiem czy macie moze jakis poradnik dot karmienia?? czy porady jakies?? bo ta polozna co byla to zbyt malo mi infor. prekazala...
|
|
#2880 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No to czekam z niecierpliwością na informacje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.

ale damy rade !

pewnie przeze mnie, tylko nie mam pojęcia co mogłam zjeść, co mogło mu zaszkodzić. całą noc marudził, krzywił się, prężył, krzyczał i płakał przez sen, w końcu ten płacz go wybudzał i tak do tej południa. biedy jest zmęczony, oczy same mu lecą, przysypia a zaraz znowu to samo
eeh..
05.07.2008 

u mnie KAZDY znajomy mi powtarzal ze z dziewczynkami z reguly jest wczesniej a chlopcy w terminie albo przenoszeni 

a ja myślałam że po CC będzie.. normalnie.. 

za poprawę, ale zobaczysz, że szybko podleczycie.

podobno od tego, że brzuch wysoko.
To chyba dość pożądane wśród ciężarnych danie, bo oprócz mnie w knajpie były jeszcze dwie

klaski :