Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 11:11   #691
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

Stary 2013-04-17, 11:12   #692
Elusiek
BAN stały

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Wszystkie wagi na świecie powariowaly.
Pierwszy raz od 2 miesięcy się zwazylam i tak:

Przed ciążą - 57
25 tydzień - 67
33 tydzień - 63

Że niby co?
Ta dieta cukrzycowo - watrobowa mnie wykończy.
mam podobnie na tej diecie tylko w 33 tygodniu było 65 i taką wagę miałam prawie miesiąc

ale już na 18 dni przed tp ważę 68,7kg więc na końcówce waga nagle rośnie
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:12   #693
_pola
Rozeznanie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale tu nie chodzi o wzrost, wagę tylko o budowę miednicy
moja koleżanka jest mega szczupła, mega wąska i wydawać by się mogło, że nie podoła z porodem sn a urodziła bez problemu sporego synka
Ale mi nikt tej miednicy nie mierzył Co ma być to będzie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
ja nawet jakbym dała radę urodzić to wolałabym cesarkę, zbyt dużo powikłań moze być przy porodzie zbyt dużego dziecka, a swoją drogą to położna mi mówiła ostatnio że właśnie dzieci takie 4 kg i powyżej to jakaś plaga i nie wiadomo w sumie od czego to zależy
Niby mówią, że od witamin... Tylko ja żadnych nie brałam - nawet nie chcę myśleć co by było jakbym brała
Ja też nawet nie będę się zastanawiała - jak powiedzą, że 4kg i ma być cesarka to nie mam zamiaru się załamywać czy coś. Chciałabym sn, ale jak nie wyjdzie to trudno - Mała najważniejsza

Franek
5 sierpień 2014

I wyciągnęło do mnie malutką rączkę,
I siłę mi dało niespotykaną,
I miłość największą,
bezinteresowną...
Dziecko moje

23 maj 2012 11tc
_pola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:12   #694
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Ale kiszka. Wyeksmitowali mnie na korytarz. Na 3h tylko na szczęście bo sprzątają i lakieruja (chyba) podłogę....fuj fuj. Już do mnie dolatuje smrodek mimo otwartych okien.
Aaś, za dlugo tam lezysz i przeszkadzasz w remoncie! hehe, rozbawilas mnie. wystawili Cie jak jakis grat
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:12   #695
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a w ogole.. Moja bratowa od 1,5 roku próbuje znaleźć prace w mojej rodzinnej mieścinie.. No i mówi ze wczoraj było ogloszenie, niedawno zamieszczone w internecie, ważne jeszcze spory czas, 2 osoby do zatrudnienia, wszystkie warunki spełnia itp..

Pojechała dzisiaj złożyć papiery i byla tam jej taka znajoma rodziny.. Mówi, że może złożyć papiery, ale nie ma sensu.. od miesiąca już ma dokumenty osob które mają być zatrudnione.. wszystko ustawione.. I tylko co raz przychodzą ludzie papiery składać..

A ostatnio była na rekrutacji, nie pamiętam do natury albo rosmanna coś tego typu.. Mowi ze było okolo 100 chętnych.. kilka etapów.. dostała sie do 15 albo 10..zatrudiali chyba też 2 albo 3 osoby.. no i nie udało się.. można czegos dostać..
Niestety tak jest w większości zakładów pracy. Ale nie oszukujmy się, że jakbym miała swoją firmę, to też wolałabym zatrudnić poleconą mi osobę przez znajomego, niż zupełnie obcą.

Cytat:
Mam nadzieję

Łóżeczka rozstawione, przewijak też, były małe problemy z karniszem ale do końca tyg wszystko powinno być tip top. Ciuszki pierze moja mama, kosmetyki zamówione....uff...
To już naprawde niedługo
To już za chwilkę.

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
kurde oglądam wózki i świra dostaję...
im więcej ich oglądam tym bardziej jestem w czarnej doopie

znalazłam fajny używany, kolorek ma śliczny
no i w zestaw bardzo bogady, z fotelikiem, parasolką, torną, kocykiem, ze śpiworkami....
cena kup teraz 1350zł, sporo jak za używkę.. ale taki zestaw to chyba warto
http://allegro.pl/najbogatsza-wersja...177973249.html

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ----------

kurcze, ale spacerówka w tym modelu chyba taka kiepskawa.. a przecież nam potrzebna porządna na zimę
Nie podoba mi się ta spacerówka.

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Pytanie nie do mnie ale też odp
My adaptery mieliśmy w cenie, a bazę mimo, że nada się tylko do jednego fotelika musieliśmy kupić ze względu na auto.
Co to znaczy ze względu na auto?

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie uwierzycie, ale o 11 30 odeszly mi wody i od 1 30 jest juz po tej stronie brzucha Kuba !!!!!! Nie moge spac cala sie trzese i synka widzialam tylko na chwile ale jest sliczny 10/10 3300 g i 56 cm

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Aaaaaaaaa! Gratuluję Kubusia!
No to chyba już leci z górki faktycznie...

Cytat:
Ale kiszka. Wyeksmitowali mnie na korytarz. Na 3h tylko na szczęście bo sprzątają i lakieruja (chyba) podłogę....fuj fuj. Już do mnie dolatuje smrodek mimo otwartych okien.
Odświeżają oddział na przyjście dziewczynek.

Cytat:
bardzo słodki
my nie kupujemy leżaczka, nie widzę potrzeby ani zastosowania dla niego
jak będę chciała Małą mieć w kuchni przy lepieniu pierogów ( czyli nigdy) to włożę ją do fotelika samochodowego Auta nie mamy, to niech się chociaż na coś przyda
Ja też nie chciałam kupować, bo uważałam tak samo jak Ty. Zasugerowałam się jednak opiniami znajomych, którzy takie leżaczki w większości podostawali jako prezenty. Ani jedna osoba nie powiedziała mi, że to zbędny gadżet, a wręcz przeciwnie, wszyscy byli bardzo zadowoleni i stwierdzili, że to jeden z najlepszych prezentów jakie dostali. Postanowiłam, że kupimy jakiś używany, ale okazało się, że kuzyn tż-a ma po synu taki leżaczek-huśtawkę z FP i nawet nie chcieli nam odsprzedać, tylko pożyczyli. No to zobaczymy.

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Witaj ponownie
co do mebli - szkoda, że nie mieszkasz bliżej, mam w domu fajnego stolarza
Halo, ale ja jestem bliżej!

Cytat:
Wszystkie wagi na świecie powariowaly.
Pierwszy raz od 2 miesięcy się zwazylam i tak:

Przed ciążą - 57
25 tydzień - 67
33 tydzień - 63

Że niby co?
Ta dieta cukrzycowo - watrobowa mnie wykończy.
Że co? 6 kg przy bliźniętach? Gdzie mogę złożyć jakiś protest?

Witajcie Ale pędzicie od rana. Dzisiaj pogoda u mnie do poopy, więc zabiorę się za kolejny etap segregacji ubrań rozmiarami. Oprócz tego w planach łazanki.

No i muszę powiedzieć, że nasz syn chyba będzie jednak Leonem... Ale nie mówię głośno, co by nie zapeszyć.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:13   #696
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
potem mówił mi co wziąć do szpitala, w którym on pracuje i ja będę rodzić i nagle pyt: "jesteś dziewczyną ogoloną? " nieno mistrz "słucham?" nie skumałam "no, przepraszam, że pytam, byłaś pięć minut temu badana, a ja już nie pamiętam" pierniczę, następnym razem się nie golę, tyle mnie to kombinacji kosztuje i zachodu, a ten ma to naprawdę w nosie
no nieźle!
przypomniał mi się głupawy "kawał"... strudzony całym dniem ginekolog po drodze do domu usiadł na ławce w parku, żeby odetchnąć... nagle podchodzi do niego kobieta lekkich obyczajów: "hej przystojniaku, daj parę złotych, to ci cipkę pokażę"
im te pipunie nasze naprawdę zwisają i powiewają... ja się do mojego nigdy ekstra nie "stroję" wolę dla męża... i dla siebie przede wszystkim!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:13   #697
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować

Cytat:
to trzymamy kciuki żebyś wszystko zaliczyła!
Dziekuje
Aas aby do 10 maja i sobie odbijesz...
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:14   #698
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
A my po wizycie. I uwaga Elenka już nie jest taka mała, bo waży prawie 3200g Ja przytyłam w miesiąc 2kg a ta Mała Tłuścioszka 1,2 kg

Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Wracając do GBS to wpadłam na to że może przy cc nie ma sensu badac paciora? I dlatego nie miałam wymazu. Jak myślicie?
Ja mimo planowanej cesarki miałam to badanie robione, chociaż też wydaje mi się, że to bez sensu.

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny męczą mnie przepowiadacze Tzn mam nadzieje, ze to prezepowiadacze!
Wczoraj wieczorem o tym nie pisałam bo nie chciałam siać paniki, ale przez ponad dwie h miałam skurcze co 9, potem 7, potem 6 minut Bezbolesne ale bardzo silne, aż mi tchu brakowało... Potem poszłam spać, stwiedziłam, że olewam to bo to nie możliwe, że na poród, a jeśli się rozkręci to się obudzę

Rano wróciły. Liczę od 8.00 i są co w seriach po kilka regularnych, a potem zmiana czasu i mniej więcej zarejestrowałam co 7,5,3 i 6 minut więc na szczęście nie są regularne...
No to czekamy na rozwój wydarzeń Mi też się wczoraj brzuch napinał, ale w sumie mi się ciągle napina, więc już nie zwracam na to uwagi.

Cytat:
bardzo słodki
my nie kupujemy leżaczka, nie widzę potrzeby ani zastosowania dla niego
jak będę chciała Małą mieć w kuchni przy lepieniu pierogów ( czyli nigdy) to włożę ją do fotelika samochodowego Auta nie mamy, to niech się chociaż na coś przyda
Ja też nie mam leżaczka, jak coś to wózek wciągnę, mam kojec i fotelik jeszcze

Cytat:
potem mówił mi co wziąć do szpitala, w którym on pracuje i ja będę rodzić i nagle pyt: "jesteś dziewczyną ogoloną? " nieno mistrz "słucham?" nie skumałam "no, przepraszam, że pytam, byłaś pięć minut temu badana, a ja już nie pamiętam" pierniczę, następnym razem się nie golę, tyle mnie to kombinacji kosztuje i zachodu, a ten ma to naprawdę w nosie
Hehe, no to bezpośredni facet. Ale pocieszam się, że mój też nie zwraca uwagi na takie rzeczy, a ja się głupia zawsze przejmuję.
Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
- zaczęliśmy wczoraj ogródkowe wysiewy (nie licząc czekających w domu rozsad);
Ja też chciałam, ale mamy nadal burdel w ogrodzie, tzn. pełno desek, blaszaki i zanim to uprzątną to chyba w czerwcu się jakiejś grządki doczekam....A chciałam posiać trochę rzeczy, bo po targowych warzywach i owocach dziecię ma uczulenie...

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:15   #699
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
No i muszę powiedzieć, że nasz syn chyba będzie jednak Leonem... Ale nie mówię głośno, co by nie zapeszyć.
mały Leoś mi się strasznie podobało to imię, przez pół ciąży mowiłam tak do brzucha aż pewnego dnia tż stwierdził, że będzie Nikodem

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:15   #700
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
dziękuję i wzajemnie kciuki za dzisiejszą wizytę

oraz dla Kingi i metropolitan pisała , że ma też wizytę, no nie?

łoooo zamiast tyć to chudniesz , ale się nie dziwię jeśli jesteś na takiej diecie...
ja też, ja też mam wizyte dzisiaj
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:17   #701
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A my po wizycie. I uwaga Elenka już nie jest taka mała, bo waży prawie 3200g Ja przytyłam w miesiąc 2kg a ta Mała Tłuścioszka 1,2 kg
Gin w szoku Następna wizyta za 2tyg i musimy sprawdzić czy dalej tak rośnie - stwierdził tylko, że lepiej żebym nie przenosiła ciąży A jak mi powiedział o tej wadze to miałam chyba niezłą minę, bo kazał mi wypić lampkę wina do kolacji Najfajniejsze było na usg jak Malutka "udawała", że oddycha - no boskie po prostu - tak jej się brzuszek unosił
Pobrał mi też wymaz na GBS.
M of kors zachwycony, że takie duże dziecko! Ja mu dam!
Ogólnie poród przed czasem mi nie grozi, bo szyjka twarda, długa i zamknięta..a już myślałam, że może coś się jednak rozkręca...
Mieliśmy też spotkanie z położną - bardzo konkretna babeczka.
dla Elenki widze, ze nie tylko moja dziewczyna lubi zaskakiwac.
pamietacie jak ciagle powtarzalabym, zeby tylko dobila do 2kg? no to mam...hehe mloda zrobi psikusa i bedzie 4!
super, ze u Was wszystko ok. lubie czytac takie opisy wizyt, oj bedzie mi tego brakowalo po porodzie...wtedy bedziemy debatowac na konsystencja kupki i omawiac kazda wizyte katarkowa

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez __paulina__ Pokaż wiadomość
Wracając do GBS to wpadłam na to że może przy cc nie ma sensu badac paciora? I dlatego nie miałam wymazu. Jak myślicie?
znajoma miala cesarke, a maly paciorkowcem i tak zarazil sie...przestrzegala zebym zrobila badanie.
ja tez w planach mam najprawdopodobniej cesarke, a gin pobral wymaz.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:19   #702
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nawet jakbym dała radę urodzić to wolałabym cesarkę, zbyt dużo powikłań moze być przy porodzie zbyt dużego dziecka, a swoją drogą to położna mi mówiła ostatnio że właśnie dzieci takie 4 kg i powyżej to jakaś plaga i nie wiadomo w sumie od czego to zależy
nie wiem czy słyszałyście ale w Anglii dziewczyna urodziła dziecko 7100 naturalnie
Stary 2013-04-17, 11:20   #703
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
nie wiem czy słyszałyście ale w Anglii dziewczyna urodziła dziecko 7100 naturalnie
pewnie miała cukrzycę, bo normalnie to chyba niemożliwe, masakra pewnie ją rozerwało we wszystkie strony

Julka
Stary 2013-04-17, 11:21   #704
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za 38 tc!

za 36 tc!

Miło, że wpadłaś!
za 37 tc!

dawaj więcej!

_pola, happy- za wizyty!

Ash- czyżbyś była następna?
Chciałam uściślić. Jeśli kobieta ma np 35+1 to jest w 35 tygodniu ciąży nie w 36, dopiero 35+7 lub 36+0 to jest 36
Stary 2013-04-17, 11:22   #705
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
dla Elenki widze, ze nie tylko moja dziewczyna lubi zaskakiwac.
pamietacie jak ciagle powtarzalabym, zeby tylko dobila do 2kg? no to mam...hehe mloda zrobi psikusa i bedzie 4!
super, ze u Was wszystko ok. lubie czytac takie opisy wizyt, oj bedzie mi tego brakowalo po porodzie...wtedy bedziemy debatowac na konsystencja kupki i omawiac kazda wizyte katarkowa

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

znajoma miala cesarke, a maly paciorkowcem i tak zarazil sie...przestrzegala zebym zrobila badanie.
ja tez w planach mam najprawdopodobniej cesarke, a gin pobral wymaz.
Ten gbs to jest posiew z pochwy i odbytu?
Stary 2013-04-17, 11:23   #706
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też, ja też mam wizyte dzisiaj
to również 3mam kciuki
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:23   #707
ada32
Wtajemniczenie

salviae
Dziewczyny nie uwierzycie, ale o 11 30 odeszly mi wody i od 1 30 jest juz po tej stronie brzucha Kuba !!!!!! Nie moge spac cala sie trzese i synka widzialam tylko na chwile ale jest sliczny 10/10 3300 g i 56 cm

woow!!!!

wielkie gratulacje ale niespodzianka!!!

hej dziewczyny...pedzicie.. no nic..20 stron poczytam sobie a co

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:23   #708
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Niby mówią, że od witamin... Tylko ja żadnych nie brałam - nawet nie chcę myśleć co by było jakbym brała
Nic by nie było. Żadne badania nie potwierdzają tej teorii.

Cytat:
mały Leoś mi się strasznie podobało to imię, przez pół ciąży mowiłam tak do brzucha aż pewnego dnia tż stwierdził, że będzie Nikodem
Wiem, pamiętam i do dzisiaj mam Ci za złe tą zmianę.

U nas właśnie było zupełnie odwrotnie. Ja od początku mówiłam, że podoba mi się Leon, a wszyscy się wyśmiewali i nikomu się nie podobało - akurat to miałam w nosie. Tż chciał Jana, zgodziłam się, bo też mi się podobało, no i dziadek tż-a jest Jan. Wszyscy się przyzwyczaili do Jaśka, a ja czasem właściwie dla funu zarzuciłam coś z Leosiem. Na świętach u teściów przeglądaliśmy rankingi imion - ot tak i nagle tż-owi się odwidział Jan. Uznał, że ich jest bardzo dużo i stwierdził później, że... to jest niemożliwe jak człowiek może się przestawić i przyzwyczaić do imienia, bo przez tydzień ja, szwagier i teść jak mówiliśmy o naszym małym, to mówiliśmy "Leon", w sumie głównie żeby podroczyć się z teściową. Zobaczymy. Ja tam cicho wierzę, że tak już zostanie.

Leon
Stary 2013-04-17, 11:23   #709
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
u nas już przed ślubem uzgodniliśmy, że będzie Nikodem
Stary 2013-04-17, 11:23   #710
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Chciałam uściślić. Jeśli kobieta ma np 35+1 to jest w 35 tygodniu ciąży nie w 36, dopiero 35+7 lub 36+0 to jest 36

35 tygodni ma skończone a jest w 36 tygodniu...
Stary 2013-04-17, 11:23   #711
Veronic
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:
Napisane przez niunka045 Pokaż wiadomość
mi robił tylko z pochwy
dzisiaj się okaże jaki wynik...
Stary 2013-04-17, 11:23   #712
barwineczek
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V

Cytat:
tylko z pochwy
Stary 2013-04-17, 11:24   #713
salviae
Zadomowienie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Dzieki za gratulacje, porod cc bo maly dalej posladami w dol, ale godzine skurczy przeszlam i cieszylam sie ze nie musze dluzej :p teraz leze, dostalam jakis mocny zastrzyk przecwbolowy i juz jest spoko ale rano zdychalam. Kubus ma blond czupryne, smieszny jest, juz pil mleczko z cyca poprzytulalismy sie i go zabrali. Dokladny opis i foty dam jak wrocimy do domu

I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:25   #714
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
mi robił tylko z pochwy
mi też, ale wyczytałam że powinien z oby dwóch "dziurek" zrobić

Julka
Stary 2013-04-17, 11:26   #715
Veronic
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko z pochwy
z tego co wiem może być dodatkowo z odbytu ale pochwa przede wszystkim
Stary 2013-04-17, 11:26   #716
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
35tc jest wtedy skończony, ale jest w 36tc. Tak to rozumuję, bo skoro tak by to trzeba było liczyć, to w 9 miesiącu ciąży byłabym dopiero kończąc 40tc.

Cytat:
Dzieki za gratulacje, porod cc bo maly dalej posladami w dol, ale godzine skurczy przeszlam i cieszylam sie ze nie musze dluzej :p teraz leze, dostalam jakis mocny zastrzyk przecwbolowy i juz jest spoko ale rano zdychalam. Kubus ma blond czupryne, smieszny jest, juz pil mleczko z cyca poprzytulalismy sie i go zabrali. Dokladny opis i foty dam jak wrocimy do domu

Jeszcze raz wielkie gratulacje!

Leon
Stary 2013-04-17, 11:27   #717
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:

o mamo, jak ci zazdroszczę że możesz go już tulić obyś szybko wróciła do formy, i czekamy na zdjęcia!

Julka
Stary 2013-04-17, 11:27   #718
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam

Cytat:
mi robił tylko z pochwy

Cytat:
tylko z pochwy
Mam taka książkę i pisze z pochwy i odbytu
Lekarz zapowiedział ze robimy posiew 29 kwietnia w skończonym 36 tc. Czyli jak to gbs to jestem spokojna
Stary 2013-04-17, 11:27   #719
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Mi tez gin tłumaczył ze To jest kwestia budowy. Wogóle stwierdził ze 4 kg to spokojnie urodze...
bo jakby nie było te 4kg to nie oznaczają małego sumo ja sądzę, że też dałabym radę...
Cytat:
Halo, ale ja jestem bliżej!

Spoko, jeśli będziecie czegoś potrzebowali to wiesz gdzie mieszkam

Leoś
Cytat:
skończyłam 35tygodni ciąży i zaczęłam 36tydzień ale gin by wpisał w kartę 35

Cytat:
tylko z pochwy
ja miałam też z odbytu

---

Mąż odebrał mi wynik paciora i na szczęście negatywny!

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 11:28   #720
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
35tc jest wtedy skończony, ale jest w 36tc. Tak to rozumuję, bo skoro tak by to trzeba było liczyć, to w 9 miesiącu ciąży byłabym dopiero kończąc 40tc.

Jeszcze raz wielkie gratulacje!
też tak rozumiałam dopóki nie zaczęłam się uczyć do lepu i w mądrych książkach właśnie tak pisali że 35+1 to się jest w 35 tygodniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości