Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 08:31   #631
Renatka89
Zakorzenienie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez Maddy84 Pokaż wiadomość
O proszę. Nam w zeszłym roku lekarz kazał zakupić sunblocker co chcąc nie chcąc łączy się z bardzo wysokim filtrem. Zgodnie z tym moją siostra właśnie takim kremem smarowała swojego syna (starszy o 7 miesięcy od Hani). Jutro idę do lekarza z małą bo chce się należycie przygotować do wyjazdu na pd Europy w lipcu więc też o to zapytam jeszcze raz. Zobaczymy co nowa pani doktor nam powie.
fajnie by było, gdybyś napisała co powiedziała lekarka
ja sie własnie waham, czy smarowac 30 z zeszłego roku czy kupic cos innego

rozowa- poszukaj w ofercie kremow pod oczy Flos leku, ten na since i obrzmienia z arniką jest b.fajny jak sie ma tendencje (ja do sincow, genetycznie chyba) to nie znikna od kremu, ale zawsze jest jakas ulga dla oczu
Stary 2013-04-17, 10:59   #632
doris888
Rozeznanie

Dot.: Pod serduszkiem się chowały, teraz roczek będą miały. Mamy V-VI 2012 cz. III

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Ale jak on nie ma jeszcze żadnych butów to mam mu zmierzyć długość stopy?
Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Stopę zmierz centymetrem
też mierzyłam centymetrem
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 10:59   #633
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, czy kupowała któraś z Was na allegro jakieś buciki typu adidaski lub trampki? Potrzebuję coś Sebie kupić na teraz, zanim jeszcze zacznie chodzić, bo głupio tak w samych skarpetach. Szukam czegoś taniego, nie musi mieć super podeszwy itd. bo i tak nie będzie w tym stawał.

I jeszcze jedno - kompletnie się na tym nie znam - jaka jest rozmiarówka dla takiego rocznego dziecka?
Witam!

Ja raz kupiłam bo mi się trampki wizualnie spodobały ale musiałam zwrócić bo okazało się że piętka jest w ogóle nie stabilna. Trampki były z bardzo cienkiego nie wzmocnionego materiału. Poza tym Stasiek ma specyficzną stopę i teraz już wiem że nie kupie mu nic bez niego. Jak masz możliwość to radzę wybrać się z małym tak najlepiej. Mój ma 20.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 11:56   #634
kism
Wtajemniczenie

Buuu! Jestem sto lat do tyłu z czytaniem, a gdzie o pisaniu mowa
Jakoś ostatnio ciągle nie mam czasu na forum - życie Ale przynajmniej jakieś porządki w domu i zaległe sprawy porobiłam, trochę sprzedaję rzeczy po Kaju, żeby jakiś grosz wpadł.
Piękna wiosna wreszcie jest, to moje chłopaki przeziębione Ale na szczęście to pierwszy raz od 4 mies. i już im się poprawia, ale dziś jeszcze nie pójdziemy na spacer więc pozwoliłam sobie w czasie drzemki siąść do forum.

Spieszę z wiadomością, że firmy nie otwieram! Po dokładnym przeanalizowaniu prawdopodobnych kosztów (zwłaszcza reklamy, której początkowo nie uwzględniłam w dużym zakresie) stwierdziłam, że nie nie jestem w stanie zdobyć odpowiedniego kapitału na przetrwanie początkowego okresu, więc nie ma sensu porywać się z motyką na słońce Może kiedyś jeszcze się uda... Za to jakoś ostatnio coś ruszyło z ofertami pracy. Nawet Wam już nie piszę, co i jak, bo bez przerwy te Wasze biedne kciuki nadwerężam

Tak mnie zastanawia widoczne ostatnio negatywne nastawienie do prowadzenia dziecka za ręce, a z drugiej strony wychwalanie pchaczy. Przecież przy jednym i drugim sposobie chodzenia dziecko jest w podobnej pozycji, ma podobną postawę. Czy ktoś mi objaśni różnicę? Nie mam jakiejś specjalnej potrzeby Kaja prowadzić, ale zdarza się...

Cytat:
Napisane przez izotropia Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziś mnie Krystianek zaskoczył i to bardzo leży na podłodze, na brzuszku, na plecach... i nagle patrzę się na niego - siedzi na środku pokoju i bawi się zabawką, nie wiem jak on to zrobił, aż pobiegłam się mamy zapytać czy czasem gdzieś nie przeszła i go nie posadziła, ale mówi, że nie.. że owszem szła z łazienki do kuchni ale widziała że leży i nie dotykała go i teraz ciągle go obserwuję co robi bo chciałam zobaczyć jak siada, ale gdzie tam.. leży i się turla no nic, kiedyś pewnie to powtórzy... może dziś/jutro a może za tydzień
ale fajnie
Haha, dobre

Cytat:
Napisane przez natusiakac21 Pokaż wiadomość
A moje dziecie znów ma gorczkę, to już 12 dzień jak jest chory, drugi antbiotyk. Ja już nie wiem jak mu pomóc bo nie podoba mi się to ciągłe pakowanie leków w niego. Byliśmy u trzech różnych lekarzy w tym u ordynator oddziału dziecięcego, robiliśmy badania, skrupulatnie podajemy leki, witaminki, chuchamy i nic nie pomaga.
Hm, na przyszłość może wybierzcie jednego lekarza, który Wam najbardziej odpowiada, żeby tak bardziej indywidualnie prowadził leczenie, widział zmiany pomiędzy wizytami, itp. i jakiejś tam jednej koncepji leczenia w miarę się trzymał. To jedyne, co mi przychodzi na myśl, co mogę doradzić.

Cytat:
Napisane przez joss Pokaż wiadomość
Celinka zaczęła gaworzyć, jupi Tyle tylko, że jej pierwsze słowo, to "baba", haha

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
nie wiem jak to jest że żaden inny sprzęt domowy nie interesuje tak dzieci jak pralka

nas czeka we wtorek zaraz po świętach "wycieczka" do Opola na te badania genetyczne. na 10.00 jesteśmy zapisani, mamy ok.60 km więc godzina drogi. a do tego na 2 godziny przed badaniem Olaf ma nie jeść! nie wiem jak ten mój mały żarłok to przetrzyma chyba panie lekarki będą baaaaaardzo szybko pobierac ten materiał genetyczny
U mnie większe szaleństwo jest na punkcie zmywarki Do niedawna Kaj mi bardzo "pomagał", ale teraz już muszę go trzymać z daleka, bo poprawił mu się refleks i siła i parę dni temu ledwo mrugnęłam, a talerz fruuuu, poleciał! Na szczęście tylko na pół się rozbił, choć oczywiście na wszelki wypadek posprzątałam dokładnie i tak Kaj zakończył tymczasowo karierę przy zmywarce

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Antek zaczął przesypiać noce!! Hura hura Tylko budzi się bardzo wcześnie, dzisiaj o 5 (na stary czas to 4...) No i jak już się obudził to Głód się odezwał, i już nie miałam serca go przetrzymywać ( w końcu poprzednio jadł 9 godzin wcześniej). Dostał cysia i jeszcze kimnął z nami w łóżku. Dzisiaj spróbujemy go trochę później położyć może...

A humor miał szampański w Święta. Gada, śmieje się, zaczepia ludzi i bawi się w akuku (aktywnie, do tej pory tylko reagował na nas), puszcza bańki ze śliny... Zjada też fajnie, rozkręcił się jedzeniowo. Do tej pory było różnie - chętnie próbował różne smaki, ale zjadał raczej niewiele. A teraz szamie na całego.
za spanie i jedzenie! Oby pozytywne trendy się utrzymywały i katarzysko nie przeszkadzało

Cytat:
Napisane przez joss Pokaż wiadomość
To weźcie intercyzę Zawsze to jest jakieś ograniczenie ryzyka straty wszystkiego.
Hehe, poniekąd jest to rozwiązanie, ale w praktyce przecież i tak tż by mi pomagał wszystko spłacać, więc wszelki jego środki też by na to szły, choć przynajmniej nie figurowałby na żadnych listach dłużników... Cóż, nie ma co gdybyć, bo na razie temat skończony.
kism jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 12:24   #635
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martula007 Pokaż wiadomość
Bylam u lekarza. Wszystko ok Zbadala ja, osluchala, zajrzala w gardlo, sprawdzila dziasla, zebrala wywiad i powiedziala, ze nic jej nie jest.. ze to ZEBY! Badajac dziasla stwierdzila, ze sa opuchniete, a w miejscu wyzynania sie jednego zabka jest juz biale dziaslo i wyglada to tak jakby ten zabek zaraz mial sie przebic. Powiedziala, ze wymioty czasami zdarzaja sie przy zabkowaniu, ale to sporadycznie i nie moga wystepowac za czesto, wiec mam tu ja obserwowac i notowac sobie w jakich sytuacjach wymiotuje. Zatem wszystko sie zgadza. Na zbicie temperatury mam jej dawac co 6h nurofen, a jesli nie bedzie pomagal to doprawiac paracetamolem. Jesli goraczka bedzie sie jeszcze dlugo utrzymywac to pojde jeszcze raz. Takze cieszcze sie, ze to zeby.. szkoda mi tylko Oliwy. Caly czas ma wysoka temperature , przez to jest marudna i sie meczy... dzis miala 38,7 i duuuuzo plakala, chccialo jej sie spac, ale nie mogla zasnac. No ale musimy to jakos przezyc.. innego wyjscia nie ma Zapytalam sie ile ten zab na jej oko bedzie jeszcze ja meczyl... i tu mnie nie pocieszyla. Powiedziala, ze nie moze mi na to pytanie odpowiedziec bo czasami jest tak, ze zab idzie etapami... idzie, idzie... zatrzyma sie na jakis czas i znowu idzie, idzie...
Fajnie, że to tylko zęby No to życzę szybkiego i w miarę łagodnego wyrżnięcia się zęboli
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 12:31   #636
kism
Wtajemniczenie

Aaa, jeszcze jedna ważna zaległość...

Serdeczne życzenia z okazji pierwszych urodzin dla Adama i Karolinki, przede wszystkim zdrowia i szczęścia!

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
nasze święta to śniadanie u rodziców, obiad u teściów i kolacja u przyjaciół za to w poniedziałek... ten wielkanocny śnieg skusił nas na wyjazd w góry. mamy niedaleko, spakowaliśmy snowboardy i sanki dla Olafa a do opieki babcię i dziadka byliśmy na Górze Żar, ahh pięknie było! trochę słońca nałapaliśmy Olaf na sankach spędził 2 godziny, potem z czerwonym nosem i policzkami wsunął obiadek i zasnął.
nie lubię siedzenia w domu, żadna pogoda nam nie straszna

we wtorek byliśmy w Opolu na tych badaniach genetycznych. droga z rana była tak zmrożona że zamiast jednej to jechaliśmy ponad 2 godziny! samo badanie wyglądało tak że lekarka "grzebała" patyczkiem w buzi Olafa z pół minuty, mały nie wiedział o co chodzi, myślał że jeśc dostanie

skarpety to się postarali! ja dla Olafa na 10 mies. z rossmana dostałam.... ich darmową gazetę Skarb... porażka...
Ach, góra Żar Byliśmy w lecie! W zimie rzeczywiście musi być pięknie. Popieram takie wypady!
Fajnie, że badanie przebiegło bezproblemowo
A ja nic nie dostaję z Rosa a prawie zawsze pampki i słoiczki, i inne rzeczy kupuję u nich.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
No i .. w zeszły pt sam zaczął robić brawo i sprawia mu to świetną frajdę, bije brawo cały czas ! Nawet gdy go usypiam

Kilka dni temu nauczyl się też wkładania okrągłych klocków w dziurki, wiadomo.. najłatwiej Ale jesteśmy dumni !!!

Ba, co z tego, że okrągłe, każda nowa umiejętność to duma dla rodziców! Kaj sobie utrudnił sprawę, bo ma fioła na punkcie gwiazki i kwadratu ale próbuje twardo i nieraz mu się udaje wsadzić.
Stary 2013-04-17, 12:46   #637
izotropia
Rozeznanie

Hm... Kism przypomniała mi jak to Krystianek sam siadł pierwszy raz... i faktycznie powtórzył to po tygodniu i już daje radę a teraz wstaje dziś się budzę bo coś się śmieje, a ten sobie klęczy i zbiera kwiatki z tapety chyba łóżeczko trzeba opuścić... tylko jak ja go na sam dół włożę śpiącego?? ehh z moim 160 paroma centymetrami wzrostu?? ehhh

idziemy na spacerek taka ładna wiosna... mam nadzieję, że nie będzie padać, rankiem troszkę pokropiło a teraz jest piękne słońce
izotropia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 13:27   #638
Renatka89
Zakorzenienie

u mnie tez pięknie
rano padało, a teraz w słońcu na miejsce jest u mnie 26 stopni

Mała ma teraz drzemke, potem idziemy jeszcze raz
Stary 2013-04-17, 14:04   #639
she_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
A jeszcze chcialam dopytac- jakich kremow do buzki aktualnie uzywacie na dwór?
apropo kremów moja mama wczoraj posmarowala Sare kremem na każda pogodę chyba i się opalila na polikach i nosie. naszykowalam na dziś krem babydream z filtrem 50.
Cytat:
Hm... Kism przypomniała mi jak to Krystianek sam siadł pierwszy raz... i faktycznie powtórzył to po tygodniu i już daje radę a teraz wstaje dziś się budzę bo coś się śmieje, a ten sobie klęczy i zbiera kwiatki z tapety chyba łóżeczko trzeba opuścić... tylko jak ja go na sam dół włożę śpiącego?? ehh z moim 160 paroma centymetrami wzrostu?? ehhh

idziemy na spacerek taka ładna wiosna... mam nadzieję, że nie będzie padać, rankiem troszkę pokropiło a teraz jest piękne słońce
my opuściliśmy lóżeczko wczoraj i powiem cięzko mi było Sarę wlożyc a wyjąc jak leży jeszcze gorzej a dziś w nocy troche sie na dzwigałam bo nie mogła zasnąć od 1 do 4 mieliśmy odkładania bo z nami nie mogła zasnać to do łozeczka w łóżeczku tez nie to przytualnie tez nie po mogło noszenie tez nie w końcu jakoś udało się u nas w łóżku ją utulic.
she_87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 14:20   #640
Renatka89
Zakorzenienie

a ja sie chcialam pochwalic, ze moje dziecię, choc raczkuje tylko do tyłu, to zaczęło wstawac ostatnio na nią patrze, siedzi na nocniku, za chwile podparła sie o komode i wstała, stała tak kilka sekund coś pięknego
Stary 2013-04-17, 15:27   #641
Ewunia_1984
Zadomowienie

Dziewczyny, u nas jest chyba ze 30stopni. Normalnie duszno, słonce pali...Jak ubieracie dzieciaki na taka pogodę? Nie mam żadnych ciuszków na taka pogode i będę musiała rano leciec do sklepu. krótkie spodenki to juz przesada, albo bluzeczka z krótkim rękawem??? Tak nas zgrzało, że musiałyśmy szybko uciekac do domu!

Moja Niunia w kółko przesiaduje w piaskownicy na placu zabaw! Ogląda dzieciaki i bawi sie piaskiem. Nie moge jej stamtąd wyciągnąć takjej się podoba!

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Renatka, gratuluje postępów
Wypróbowałam ten olej kokosowy na włosy i musze powiedziec, że efekt jest super. Koncówki jak na pierwszy raz są troche lepsze, ale za to włosy pieknie lśnią!!!! Używasz go codziennie na włosy czy co jakis czas?

---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
my opuściliśmy lóżeczko wczoraj i powiem cięzko mi było Sarę wlożyc a wyjąc jak leży jeszcze gorzej .
Na początku jest ciężko, ale szybko sie przyzwyczaisz i nie będzie to sprawiało problemu.
Ewunia_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 16:23   #642
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Tak mnie zastanawia widoczne ostatnio negatywne nastawienie do prowadzenia dziecka za ręce, a z drugiej strony wychwalanie pchaczy. Przecież przy jednym i drugim sposobie chodzenia dziecko jest w podobnej pozycji, ma podobną postawę. Czy ktoś mi objaśni różnicę? Nie mam jakiejś specjalnej potrzeby Kaja prowadzić, ale zdarza się...
Do pchacza dziecko wstaje samo i chodzi kiedy mu to odpowiada. Prowadząc dziecko za ręce rodzice na siłę chcą go nauczyć chodzić, no bo roczek się zbliża a dzieć ani myśli o chodzeniu a dzieci sąsiada już dreptają. Bynajmniej ja tak to rozumiem.

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 16:52   #643
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
fajnie by było, gdybyś napisała co powiedziała lekarka
ja sie własnie waham, czy smarowac 30 z zeszłego roku czy kupic cos innego

Ok. Napiszę co i jak na pewno!
Stary 2013-04-17, 20:11   #644
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Do pchacza dziecko wstaje samo i chodzi kiedy mu to odpowiada. Prowadząc dziecko za ręce rodzice na siłę chcą go nauczyć chodzić, no bo roczek się zbliża a dzieć ani myśli o chodzeniu a dzieci sąsiada już dreptają. Bynajmniej ja tak to rozumiem.
Ja też tak to rozumuję
Stary 2013-04-17, 20:19   #645
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Ja też tak to rozumuję
Dzięki!
Hehe, takie to proste, że aż nie przyszło mi na myśl Bo ja jeśli prowadzę Kaja, to tak jakby z jego inicjatywy, tzn. np. kiedy siedzę czy stoję, a on chodzi dookoła trzymając się moich nóg, nieraz dres mi ściąga to nawet odruchowo podaję mu rękę, a on wtedy rusza przed siebie trzymając się mnie jedną ręką
Stary 2013-04-17, 21:16   #646
8ewus8
Zadomowienie

rinco, ja kupowałam do wózka takie http://allegro.pl/hit-paputki-ecofee...148737617.html, drugi dzień w nich jeździł i jestem zadowolona, bo są leciutkie, więc ich Adaś nie czuje i nie próbuje ściągac, trzymają się stopy dzięki gumkom. My kupiliśmy trampki białe.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 22:03   #647
benka99
Rozeznanie

Hej
my po alergologu, Maks uczulony na jajo, kurz, roztocza, brzozę i jabłko. Jabłko może jeść gotowane lub pieczone. Jednym słowem masakra z tym kurzem zwłaszcza
Ale na mleko zero alergii.
Stary 2013-04-17, 22:27   #648
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
rinco, ja kupowałam do wózka takie http://allegro.pl/hit-paputki-ecofee...148737617.html, drugi dzień w nich jeździł i jestem zadowolona, bo są leciutkie, więc ich Adaś nie czuje i nie próbuje ściągac, trzymają się stopy dzięki gumkom. My kupiliśmy trampki białe.
O widzisz, fajne! Właśnie o coś takiego mi chodziło
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-17, 23:45   #649
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Hej
my po alergologu, Maks uczulony na jajo, kurz, roztocza, brzozę i jabłko. Jabłko może jeść gotowane lub pieczone. Jednym słowem masakra z tym kurzem zwłaszcza
Ale na mleko zero alergii.
Przerąbane. Będziecie odczulać?
A kurz i roztocza, to nie to samo?
Stary 2013-04-18, 00:09   #650
izotropia
Rozeznanie

Cytat:
a ja sie chcialam pochwalic, ze moje dziecię, choc raczkuje tylko do tyłu, to zaczęło wstawac ostatnio na nią patrze, siedzi na nocniku, za chwile podparła sie o komode i wstała, stała tak kilka sekund coś pięknego
fajnie to fajnie widzieć postępy u dzieci tyle radości ja to zawsze się wzruszam jak Krystianek coś nowego ogranie ale powiem, że on też tak wstaje z nocnika, z mojej nogi ale musi się czegoś trzymać

Cytat:
Napisane przez Ewunia_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u nas jest chyba ze 30stopni. Normalnie duszno, słonce pali...Jak ubieracie dzieciaki na taka pogodę? Nie mam żadnych ciuszków na taka pogode i będę musiała rano leciec do sklepu. krótkie spodenki to juz przesada, albo bluzeczka z krótkim rękawem??? Tak nas zgrzało, że musiałyśmy szybko uciekac do domu!

Moja Niunia w kółko przesiaduje w piaskownicy na placu zabaw! Ogląda dzieciaki i bawi sie piaskiem. Nie moge jej stamtąd wyciągnąć takjej się podoba!

Na początku jest ciężko, ale szybko sie przyzwyczaisz i nie będzie to sprawiało problemu.
jak ubierać nie wiem, ja też jeszcze nie mam ubranek na taką pogodę.. tzn my pewnie dresik założymy, ale u nas było dziś ze 20stopni i był w rajstopkach, skarpetkach, czapeczce, bucikach, bodach z krótkim rękawem, sweterku i kurtce... którą zdjęłam widziałam dzieci w kombinezonach lub z krótkim rękawem... sama miałam Was pytać jak ubieracie dzieci bo ja chyba dziś go za grubo ubrałam :/

obym się przyzwyczaiła do niższego łóżeczka, tzn obym sięgnęła i oby moje plecy to zniosły

u nas chyba idą zęby, pcha łapki do buzi i ślini się na potęgę.. ostatnio tak było przed świętami.. chyba mu rosną etapami, ciekawe kiedy wyjdą

my się huśtamy na huśtawce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (67,7 KB, 54 załadowań)
Stary 2013-04-18, 08:28   #651
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Dzięki!
Hehe, takie to proste, że aż nie przyszło mi na myśl Bo ja jeśli prowadzę Kaja, to tak jakby z jego inicjatywy, tzn. np. kiedy siedzę czy stoję, a on chodzi dookoła trzymając się moich nóg, nieraz dres mi ściąga to nawet odruchowo podaję mu rękę, a on wtedy rusza przed siebie trzymając się mnie jedną ręką
Tak to ja też czasami Młodszego podprowadzam ale żeby ciągle prowadzać go za ręce to nie mam ani siły ani mój kręgosłup by tego nie wytrzymał Poza tym świetnie sobie sobie radzi na czworaka więc uwiązany nie jest

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 10:06   #652
_Maya_
Zakorzenienie

Dziewczyny musicie wybaczyć, ale wpadam dzisiaj z blogowym wpisem

Dzisiaj była pierwsza noc bez cycka

Nie planowałam tego, samo tak wyszło

Młoda obudziła się jak zwykle 2:50, lulałam ją aż zasnęła i byłam nastawiona na karmienie o 4/5 ale nie, Dzieć spał do 06:00. Wstała w świetnym humorze, ale jak się przyssała to z 15 minut jadła o 7:30 znowu głodna to dostała 2 pierś, a o 08:00 to myślałam, że mi dom rozniesie z głodu oczywiście Butla mm pomogła

Teraz mój problem:

Zauważyłam, że potrzebuje więcej jedzenia - tzn częściej tylko, że jestem zagubiona w tym gotowaniu co ja mam jej gotować?

tzn jakie zestawy obiadowe?

Zupoobiadek gotuję zazwyczaj z kilku warzyw, a wszędzie gdzie czytam to drugie danie jest nazwane jarzynką z mięsem.
Przecież to niedobre takie jedno warzywo i samo mięso

Mam zamrożone porcje cielęciny, wrzucam od razu na wrzątek i tak to się dusi, tylko potem ciężko zjeść, bo gumowato twarde wychodzi
Ostatnio 40 minut jadła takie małe kawałeczki mięsa, bo przeżuć nie mogła dałam jej w końcu delikatnie zmiksowane i poszło normalnie
nigdzie nie ma zdjęć posiłków dla takich bąbli, bo albo odpicowane wielkie kawały mięsa pokazują albo totalną papkę.

Może któraś z Was powrzucać zdjęcia jak Wasze posiłki wyglądają?

serio, teraz jak dziecko we mgle się poruszam jeżeli chodzi o dwa posiłki
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 11:41   #653
izotropia
Rozeznanie

na dworze jest ponad 20 stopni... napiszcie jak ubieracie dzieci szczególnie chodzi mi o te siedzace tylko w wózkach
Stary 2013-04-18, 11:58   #654
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
na dworze jest ponad 20 stopni... napiszcie jak ubieracie dzieci szczególnie chodzi mi o te siedzace tylko w wózkach
Podobnie jak po domu, przecież w domu też jest ponad 20 st. - body, koszulka (ewentualnie niezbyt gruba rozpinana bluza, bo u mnie jest lekki wiaterek), spodnie. Wzięłabym jeszcze na wszelki wypadek kocyk (jakby zasnął, ochłodziło się, itp.)
Stary 2013-04-18, 14:12   #655
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Body z krótkim rękawem na to bluzeczka z długim rękawem,rajtuzki Nie za grube na to geterki i paputki na nòżki.

Edytowane przez rozowa1987
Czas edycji: 2013-04-18 o 14:13
rozowa1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 14:28   #656
_agata
Zakorzenienie

U nas teraz bodziak z długim rękawek i bluza bawełniana albo cienki sweterek.
Na dół spodenki i skarpety.
Wieczorami pod spodnie zakładam Maćkowi rajtuzy, a na górę zamiast sweterka zakładam kurtkę wiosenną, taką na cienkiej ocieplince. Na gówę czapka cienka dzianinowa.
A dziś w końcu kupiłam mu buty bo jak dziad w samych skarpetach wygląda , befado O takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7691
i takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6031
Sprawdzę rozmiar i jutro oddam jedne z nich

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 14:43   #657
benka99
Rozeznanie

Dziewczyny!! jutro musimy rano zrobić morfologię Maksiowi. On nie musi być na czczo prawda?? Mogę mu dać rano mleko? Proszę napiszcie
Stary 2013-04-18, 14:47   #658
8ewus8
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny!! jutro musimy rano zrobić morfologię Maksiowi. On nie musi być na czczo prawda?? Mogę mu dać rano mleko? Proszę napiszcie
ja nie wiem, ale zadzwon do przychodni i Ci bez problemu powiedzą.
8ewus8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 14:59   #659
rinco
Wtajemniczenie

Cytat:
Koszulka z krótkich rękawem, bluza dresowa, spodnie dresowe, skarpety, cieniutka czapeczka - tak było u nas przed chwilą, choć dres był chyba za gruby Jak się wyśpi to znowu pójdziemy na pole i mu ubiorę cieńszy dres.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
A dziś w końcu kupiłam mu buty bo jak dziad w samych skarpetach wygląda , befado O takie http://sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=7691
Gdzie kupowałaś te buty? W sklepie stacjonarnym? Podobają mi się, ciekawe czy u nas gdzieś są Seba nadal na dziada w skarpetach Ale jedziemy dziś wieczorem do hurtowni to może mu wreszcie kupię buty.
rinco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-18, 15:09   #660
doris888
Rozeznanie

Cytat:
Koszulka z krótkich rękawem, bluza dresowa, spodnie dresowe, skarpety, cieniutka czapeczka - tak było u nas przed chwilą, choć dres był chyba za gruby Jak się wyśpi to znowu pójdziemy na pole i mu ubiorę cieńszy dres.

Gdzie kupowałaś te buty? W sklepie stacjonarnym? Podobają mi się, ciekawe czy u nas gdzieś są Seba nadal na dziada w skarpetach Ale jedziemy dziś wieczorem do hurtowni to może mu wreszcie kupię buty.
tutaj możesz sprawdzić czy masz w pobliżu sklep z butkami Befado

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
U nas teraz bodziak z długim rękawek i bluza bawełniana albo cienki sweterek.
Na dół spodenki i skarpety.
Wieczorami pod spodnie zakładam Maćkowi rajtuzy, a na górę zamiast sweterka zakładam kurtkę wiosenną, taką na cienkiej ocieplince. Na gówę czapka cienka dzianinowa.
podobają mi się

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

u na tez krótki rękaw , bluza, spodenki, skarpetki, butki... tylko kurczę mam chyba za grubą czapkę...muszę poszukać coś w sklepach ale jakoś strasznie mały wybór, szczególnie że chciałam nie różową
doris888 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości