Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 13:34   #841
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Sharp, na tym co my mamy jest nawet napisane, że jest do 9kg, ale producent nie poleca go stosować już u dzieci około 6 m-ca, gdy zaczynają samodzielnie siadać. Chodzi właśnie o wypadnięcie.
to też zależy ile dziecko waży ja się sugerowałam opiniami innych i wiem że ten do 11 kg mamy używały gdzieś do 8-9 mca dlatego chcę taki kupić Te do 18 mi się kolory nie podobają
Stary 2013-04-17, 13:34   #842
niunka045
Zadomowienie

Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
ale dlaczego?
Chyba musza Ci podać antybiotyk
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:35   #843
sharpnowaja
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
byłam godzinę na spacerze, myślałam że kręgosłup mi się złamie, ale pogoda jest cudowna
to ja poproszę trochę słoneczka

dobra zmykam umyć naczynia i zajadać się naleśnikami bo już zgłodniałam
nie piszcie za dużo
Stary 2013-04-17, 13:36   #844
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ale dlaczego?
żeby zdążyli podać antybiotyk

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:36   #845
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Diabli ja tam myslalam ze odrazu go dostane zeby sie napil, ale on nawet o 5 wcale nie chcial jesc dopiero kolo 8 sie porzadnie przyssal, maz byl z nim po wyciagnieciu na badanich i kiedy mnie wywiezli to zobaczylam Kubusia jak go sciska za tego wielkiego palucha a pozniej tzta odeslali do domu i moze przyjsc dopiero po 15, biedny musi w pracy siedziec,a maly tylko raz chcial jesc i teraz czekam az zglodnieje, widac leki nie szkodza bo mi lekrz mowil ze jak bedzie bolalo to od razu wolac, a obok lezy dziewczyna ktora sie chyba uparla ze nic nie wezmie zwija sie z.bolu juz druga doba a ona jeszcze nie usiadla

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Twoje opisy są bezcenne

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
A jeszcze się pochwalę, że ostatnio usłyszałam kilka miłych słów
Mama koleżanki powiedziała, że ładnie wyglądam w ciąży i że pewnie będzie chłopak... A wczoraj była u mnie babka z ZUSU i pyta, który miesiąc, a ja, że 8... a ona takie oczy " To pewnie chłopak, bo tak ładnie pani wygląda i ma pani taką piłeczkę" Nie wiem co ludzie mają z tym, że kobieta spodziewająca się chłopaka wygląda lepiej niż tak, która spodziewa się dziewczynki Takie głupoty gadają
Z ciekawości zapytałam mojej mamy czy w ciąży ze mną i moimi siostrami wyglądała brzydko - podobno wszyscy gadali jej, że ładnie wygląda- na chłopaka a urodziła 3 córki, dopiero ostatni wypierdek to syn

szkoda sobie w ogóle zaplątać umysł tymi bredniami, drażni mnie ten temat, przecież wiadomo, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego

Cytat:
pionizowac maja po 24 godzinach, czyli o 1 w nocy :p a do domu jak wszystko bedzie ok to w niedziele

oby jak najszybciej Wam zleciało
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Moja by wpisała 37, ale nie wiem czy ona się w liczeniu o tydzien u mnie nie machnęła ...
Nie ma jak jesień w kwietniu

Diabli ja nie miałam żadnego skurcza
Xal!!!! Celujący za czytanie ze zrozumieniem!!!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nawet nie mów, tylko podziel się tym słońcem

anoxee na kolejne-śniadanie spróbowałam połączenia arbuz+feta-jadłam aż mi się uszy trzęsły, takie było pyszne

ciekawa jestem strasznie tego połączenia, nie kupuję tej naszej fety, bo sałatki greckiej nie zjem z nią, tylko z grecką. ale kupię i spróbuję w tym zestawieniu, chociaż nie lubię eksperymentować ze smakami to jednak kusząco brzmi taka letnia przekąska, dla mnie

z dziwnych dziwności polecam kindziuka z melonem

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Typ 5375 ale nie wiem który konkretnie model bo nic więcej na nim nie pisz, a nie mam pudełka. Kupowałam jakoś 4 lata temu, model angielski z przejściówką na polską wtyczkę bo był dużo tańszy.
dzięks poczekam aż będziesz zmieniać i analizować nowsze modele

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy tak sobie o można przyjść do szpitala i poprosić o KTG. W centrum medycznym gdzie chodzę do gina chcą tylko 10zł, więc luz
u nas się umawia, ale może też się płaci, tego nie wiem, ale wiem, że umówić się można. a, ciul z tym, pojadę do gina, przynajmniej się z nim zobaczę za te 30 zł i dopytam o co chcę przy okazji

Cytat:
no dokładnie, mi się właśnie rozrasta i to cholernie boli. Ale lekarz mówił że tak ma być bo miednica przygotowuje się do porodu

banka za 37 tc

diabli ja też nie mam żadnych skurczy ani przepowiadaczy. Czasami na chwilę brzuch zaboli jak na okres i tyle

angie 17 zł za badanie? fajnie ja zapłaciłam 42

a jeśli mam paciora to co?

ja dave mówię kategoryczne nie! kilka razy kupiłam różne produkty i miałam MEGA uczulenie.
Ale dla mnie firmy jak johnson, garnier i dave już nie istnieją

nuna pewnie że dzwoniąc do dentysty powołałam się na ciąże. Piątkowa wizyta jest pryawtna bo na kasę nie było szans. W ogóle zdziwiłam się bo myślałam że jak boli ząb to się ma pierwszeństwo a oni mi mówią że najwcześniej za miesiąc. To co ma taka osoba zrobić co ją nie stać żeby iść prywatnie? umierać przez miesiąc?

smutne to, ostatnio się wkurzyłam, bo mamie zaproponowali termin na rehabilitację w lutym 2o15, no ludzie...

Cytat:
w szpitalach albo trzeba mieć skierowanie, albo jeśli coś się dzieje to robią
o, dzięki za info
Stary 2013-04-17, 13:37   #846
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
kiedyś chodziłam tak do dentystki na nfz a za znieczulenie i lepszej jakości plombę dopłacałam, więc wychodziło taniej o robociznę
też tak kiedyś robiłam, dopłacałam za plombę 40zł ale już nie ma takiej opcji

Stary 2013-04-17, 13:37   #847
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
nie zgodzę się
zapłodnienie miałam 12 dni po pierwszym dniu miesiączku czyli praktycznie nie powinnam liczyć 2 tyg.
To nie ja wymyśliłam liczenie miesiączki od okresu Ja liczę tak jak kazał lekarz czyli zaczęte tygodnie tak samo jak się podaje zaczęte miesiące
ja tylko mówię co podręczki piszą do ginekologii, bo ja zakończyłam edukację z tego przedmiotu i mam nadzieję że poza wizytami u ginekologa, nie będę musiała wracać według Twojego sposobu byłabym już w 39 tygodniu, a mam termin na za 2 tygodnie więć by wypadło 41, a mimo to liczy się 40
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:37   #848
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
U nas właśnie było zupełnie odwrotnie. Ja od początku mówiłam, że podoba mi się Leon, a wszyscy się wyśmiewali i nikomu się nie podobało - akurat to miałam w nosie. Tż chciał Jana, zgodziłam się, bo też mi się podobało, no i dziadek tż-a jest Jan. Wszyscy się przyzwyczaili do Jaśka, a ja czasem właściwie dla funu zarzuciłam coś z Leosiem. Na świętach u teściów przeglądaliśmy rankingi imion - ot tak i nagle tż-owi się odwidział Jan. Uznał, że ich jest bardzo dużo i stwierdził później, że... to jest niemożliwe jak człowiek może się przestawić i przyzwyczaić do imienia, bo przez tydzień ja, szwagier i teść jak mówiliśmy o naszym małym, to mówiliśmy "Leon", w sumie głównie żeby podroczyć się z teściową. Zobaczymy. Ja tam cicho wierzę, że tak już zostanie.
Hehe, mój pierworodny nazywa się Leon. W szpitalu też położne komentowały, że dzieci się będą z niego śmiały...moim zdaniem to śliczne imię i nawet jak za granicę chciałby wyjechać to można go używać bez problemu Leoś brzmi słodko Ale z mojego Leosia to łobuziak straszny

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Mi też sie napinał i to od połowy ciąży Ale to co teraz się dzieje to dosć silne skurcze w mega ilosci... No i nie mam juz lekow, ktore je wczesniej lagodzily.
Nie boisz się, ze przez to,ze mialas skurcze wczesniej to przegapisz rozpoczynajaca sie akcje porodowa?
Ja sie troche boje, tym bardziej, ze wiem, ze mojej mamy porody byly dosc szybkie.... A nie chce sie nagle obudzic z glowka Sofii w moim kroczu Ale nic, musze ochlonąc... Jest juz lepiej.
No aż takich silnych to nie mam chyba, z tym, że jak coś to staram się siadać, albo kłaść i nie są regularne. Nie boję się, że poród przegapię, bo już jeden przeszłam. Ale było łatwo, bo najpierw odeszły mi wody, a potem dopiero miałam skurcze. No przynajmniej wiem jak wyglądają.
Jedyne czego się boję to, że zacznę rodzić wcześniej, a mój szpital nie przyjmuje wcześniaków, musiałabym jechać 100km, a mam mieć cesarkę, więc musiałabym zdążyć, a nawet nie bardzo miałby mnie kto zawieźć, bo mąż ze starszym synem musiałby zostać. No może dziadkowie by przyjechali w takiej sytuacji Ale pewnie najpierw tu do szpitala bym się zgłosiła, najwyżej by mnie przewieźli jakoś. Jutro mam wizytę to zapytam kiedy spokojnie mnie tutaj przyjmą...
sharpnowaja ja byłam w szoku, jak mnie w ciąży alergolog prywatnie od razu nie chciał przyjąć, tylko musiałam czekać ze 3 tygodnie na wizytę, a potrzebowałam tej wizyty bo mnie dusiło od jakiegoś czasu....paranoja. Niech się dziecko dusi, bo lekarz nie ma mnie gdzie wcisnąć....

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:39   #849
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
smutne to, ostatnio się wkurzyłam, bo mamie zaproponowali termin na rehabilitację w lutym 2o15, no ludzie...

o, dzięki za info
przykre, ale niestety tak jest NFZ daje limity, więcej nie można, a jak są nagłe przypadki i limit zostanie przekroczony to szpital się zadłuża takie są Polskie realia
Stary 2013-04-17, 13:39   #850
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Z ciekawości policzyłam ile dziewczyn ma termin na poród przede mną... aż 59 Tyle opisów porodów i zdjęć maluszków
tez kiedys liczylam wyszlo mi cos kolo 50ciu moze 45 zatem...mamy czas aaa i musze sie pochwalic, wczoraj spakowalam walizke - najwazniejsze graty juz mam!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:39   #851
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
do mnie bardziej przemawia Bright Stars. Też będę taki kupować. Tam masz różne wagi. Ten co wysłałaś jest do 9, a ja chcę do 11 (huśtawka). Są jeszcze niby do 18 ale rozmawiając z doświadczonymi maluszkami wiem że i tak się tego nie używa bo dzieci są sa bardzo ruchliwe i przewracają się razem z bujaczkiem. A taki to starczy gdzieś do 9 m-ca
A mogę Cię prosić o podesłanie jakiegoś linka z tym do 11 kg.
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:40   #852
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Hehe, mój pierworodny nazywa się Leon. W szpitalu też położne komentowały, że dzieci się będą z niego śmiały...moim zdaniem to śliczne imię i nawet jak za granicę chciałby wyjechać to można go używać bez problemu Leoś brzmi słodko Ale z mojego Leosia to łobuziak straszny

No aż takich silnych to nie mam chyba, z tym, że jak coś to staram się siadać, albo kłaść i nie są regularne. Nie boję się, że poród przegapię, bo już jeden przeszłam. Ale było łatwo, bo najpierw odeszły mi wody, a potem dopiero miałam skurcze. No przynajmniej wiem jak wyglądają.
Jedyne czego się boję to, że zacznę rodzić wcześniej, a mój szpital nie przyjmuje wcześniaków, musiałabym jechać 100km, a mam mieć cesarkę, więc musiałabym zdążyć, a nawet nie bardzo miałby mnie kto zawieźć, bo mąż ze starszym synem musiałby zostać. No może dziadkowie by przyjechali w takiej sytuacji Ale pewnie najpierw tu do szpitala bym się zgłosiła, najwyżej by mnie przewieźli jakoś. Jutro mam wizytę to zapytam kiedy spokojnie mnie tutaj przyjmą...
sharpnowaja ja byłam w szoku, jak mnie w ciąży alergolog prywatnie od razu nie chciał przyjąć, tylko musiałam czekać ze 3 tygodnie na wizytę, a potrzebowałam tej wizyty bo mnie dusiło od jakiegoś czasu....paranoja. Niech się dziecko dusi, bo lekarz nie ma mnie gdzie wcisnąć....
zawsze jakby się zaczęło to możesz pogotowie wezwać
Stary 2013-04-17, 13:41   #853
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
tez kiedys liczylam wyszlo mi cos kolo 50ciu moze 45 zatem...mamy czas aaa i musze sie pochwalic, wczoraj spakowalam walizke - najwazniejsze graty juz mam!

Stary 2013-04-17, 13:42   #854
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
to też zależy ile dziecko waży ja się sugerowałam opiniami innych i wiem że ten do 11 kg mamy używały gdzieś do 8-9 mca dlatego chcę taki kupić Te do 18 mi się kolory nie podobają
Wszystko też zależy od dziecka. Bartuś (od którego mamy huśtawkę) dostał ją na roczek. No cóż, trochę za późno, ale prezent to prezent. On już wtedy ważył ponad 10 kg, a leżał w tym i się bujał. Pomijam to, że limit jest do 9kg, ale on jest tak spokojnym dzieckiem, że w ogóle z tego nie próbował się wydostać, tylko uśmiechnięty leżał. Mnie właśnie martwi to, że takie dziecko, które umie już siadać będzie chciało się samo z tej huśtawki wydostać.

Cytat:
To jest jakaś parodia!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:43   #855
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko też zależy od dziecka. Bartuś (od którego mamy huśtawkę) dostał ją na roczek. No cóż, trochę za późno, ale prezent to prezent. On już wtedy ważył ponad 10 kg, a leżał w tym i się bujał. Pomijam to, że limit jest do 9kg, ale on jest tak spokojnym dzieckiem, że w ogóle z tego nie próbował się wydostać, tylko uśmiechnięty leżał. Mnie właśnie martwi to, że takie dziecko, które umie już siadać będzie chciało się samo z tej huśtawki wydostać.
Takiego smyka trzeba mieć już ciągle na oku ...

Stary 2013-04-17, 13:44   #856
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Skoro 59 dziewczyn przede mną, a TP mam za 48 dni czyli będzie poród za porodem

Ja też praktycznie wszystko mam, ale nie spakowałam jeszcze torby.

Cytat:

szkoda sobie w ogóle zaplątać umysł tymi bredniami, drażni mnie ten temat, przecież wiadomo, że jedno z drugim nie ma nic wspólnego
No właśnie, z dziewczynką w brzuchu też będę ładnie wyglądać
Stary 2013-04-17, 13:44   #857
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
przykre, ale niestety tak jest NFZ daje limity, więcej nie można, a jak są nagłe przypadki i limit zostanie przekroczony to szpital się zadłuża takie są Polskie realia

a orientujesz się może jak zabrać się za szukanie prywatnie? gdzie można iść na taką rehabilitację (zwyrodnienie stawów najogólniej), do jakichś fizjoterapeutów z salonami masażu sobie wyobrażam? ale nie wiem, czy dobrym tokiem myślenia idę?
Stary 2013-04-17, 13:45   #858
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

kurde, wiedziałam, że o czymś miałam Wam napisać po wizycie...
u mojego gina umawia się na KTG i liczą sobie 30 zł, a w szpitalu miałabym za darmo czy nie? jeśli tak to pewnie są kolejki, a nie na daną godzinę, orientujecie się jak to jest?
na sr nam mówili że można się do żeromskiego umówić do poradni ginekologicznej na ktg od 37t. dzwoni się pod numer 12 6440144 w 417 (7-13.30) i umawia się na termin. położne nic o skierowaniu nie mówiły.

Cytat:
Nic mi się nie chce przez tą zamuloną pogodę ...
mi też
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:46   #859
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Diabli ja tam myslalam ze odrazu go dostane zeby sie napil, ale on nawet o 5 wcale nie chcial jesc dopiero kolo 8 sie porzadnie przyssal, maz byl z nim po wyciagnieciu na badanich i kiedy mnie wywiezli to zobaczylam Kubusia jak go sciska za tego wielkiego palucha a pozniej tzta odeslali do domu i moze przyjsc dopiero po 15, biedny musi w pracy siedziec,a maly tylko raz chcial jesc i teraz czekam az zglodnieje, widac leki nie szkodza bo mi lekrz mowil ze jak bedzie bolalo to od razu wolac, a obok lezy dziewczyna ktora sie chyba uparla ze nic nie wezmie zwija sie z.bolu juz druga doba a ona jeszcze nie usiadla
dziekuje kochana moja mala pewnie takie zapasy nagromadzi w swoim big zoladeczku, ze tez od razu moze nie byc glodna zastanawialo mnie to, jak tu karmic cycem, kiedy bebechy na wierzchu i opcja dokarmiania mm od razu po porodzie troche mnie dobijala. uspokoilas mnie, dziekuje
a ta dziewczyna bez sensu sie meczy...
tatus z maluszkiem - to chyba najbardziej wzruszajacy widok!
Stary 2013-04-17, 13:47   #860
joooasia
Raczkowanie

Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14

Salviae, gorące gratulacje
No i się poryczalam jak przeczytałam, że masz już synka przy sobie...

Jaś
joooasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:47   #861
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
No fajnie, ale co mnie to interesuje? Ja im nie opłacam składek za marzec 2013 w lutym 2014... Parodia.

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
W takim razie pięknie nazywa się Twój pierworodny. A drugi maluch jak będzie miał na imię?

Leon
Stary 2013-04-17, 13:48   #862
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NoBoTak Pokaż wiadomość
Pomóżcie Mamuśki proszę bo nie mogę się zdecydować
1. Leżaczek Bright Starts http://allegro.pl/bright-starts-leza...148806184.html
2. Leżaczek bujaczek Fisher Price http://allegro.pl/fisher-price-lezac...148328722.html

BS ma wibracje ale FP starczy na dłużej:/ Normalnie zgłupiałam już
ja mam ten BS, używany kupiliśmy, super wykonanie tj ten materiał i fajnie się kołysze, bo to sie są wibracje tylko takie kołysanie, no ale babka co od niej kupowała mówiła że starczył jej tylko do 3-4 miesiąca, potem kupiła taki większy FP bo mały uwielbiał leżaczki

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:48   #863
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
kurcze mam tak samo...Może to głupie, ale boję się tych czterech kilogramów A pamiętasz jak się martwiłyśmy, że nasze laseczki na połówkowym miały po 420g i że jakieś małe takie?
dokladnie...mialy byc drobinki, przecietniaki, a tu panny tak sie rozszalaly, ze nie wiem co bedzie dalej najwazniejsze, ze zdrowe...a ja i tak nastawilam sie na cesarke, wiec niech sobie jest duza. tylko po co mi tyle malych ubranek?!
Stary 2013-04-17, 13:49   #864
barwineczek
Wtajemniczenie

załamałam się, kupiłam tabletki do zmywarki finish powerball, nastawiłam pranie i wyciągam brudne naczynia, całe wiekie pudło nadaje się do kosza
Stary 2013-04-17, 13:50   #865
Veronic
Wtajemniczenie

Lecę muszę TŻtowi zrobić coś do jedzenia, ogarnąć się , no i na wizytę
do wieczorka papa
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:51   #866
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
diabli ja tam w Ciebie wierzę! szykuję już kasę powoli na zakupy w Nello
dla forumowych dzieciakow na pewno bedzie rabacik
Stary 2013-04-17, 13:51   #867
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
a orientujesz się może jak zabrać się za szukanie prywatnie? gdzie można iść na taką rehabilitację (zwyrodnienie stawów najogólniej), do jakichś fizjoterapeutów z salonami masażu sobie wyobrażam? ale nie wiem, czy dobrym tokiem myślenia idę?
to zależy gdzie, ogólnie w miastach są centra rehabilitacji ruchowej
Stary 2013-04-17, 13:51   #868
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Dobra, idę robić przegląd ubranek. Wyszło słonko, to i jakoś ochota przypełzła. Może trochę się poruszam, bo jak siedzę i leżę, to jakoś dzisiaj od samego rana czuję młodego. Nawet mnie te boksy i kopniaki nie bolą, ale chyba już zaczynają powoli drażnić... 5 godzin bez przerwy.
Otwieram okna i delektuję się pogodą!

Leon
Stary 2013-04-17, 13:52   #869
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
z dziwnych dziwności polecam kindziuka z melonem
to połączenie znam i uwielbiam

Cytat:
ja tylko mówię co podręczki piszą do ginekologii, bo ja zakończyłam edukację z tego przedmiotu i mam nadzieję że poza wizytami u ginekologa, nie będę musiała wracać według Twojego sposobu byłabym już w 39 tygodniu, a mam termin na za 2 tygodnie więć by wypadło 41, a mimo to liczy się 40
a jaką masz specjalizację? ja myślałam że gin właśnie skoro masz wtyki na porodówce

Cytat:
No fajnie, ale co mnie to interesuje? Ja im nie opłacam składek za marzec 2013 w lutym 2014... Parodia.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:52   #870
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
A jeszcze się pochwalę, że ostatnio usłyszałam kilka miłych słów
Mama koleżanki powiedziała, że ładnie wyglądam w ciąży i że pewnie będzie chłopak... A wczoraj była u mnie babka z ZUSU i pyta, który miesiąc, a ja, że 8... a ona takie oczy " To pewnie chłopak, bo tak ładnie pani wygląda i ma pani taką piłeczkę" Nie wiem co ludzie mają z tym, że kobieta spodziewająca się chłopaka wygląda lepiej niż tak, która spodziewa się dziewczynki Takie głupoty gadają
Z ciekawości zapytałam mojej mamy czy w ciąży ze mną i moimi siostrami wyglądała brzydko - podobno wszyscy gadali jej, że ładnie wygląda- na chłopaka a urodziła 3 córki, dopiero ostatni wypierdek to syn
milo uslyszec, ze ladnie sie wyglada, a nie "ale jestes wielka"
mialas kontrole z zusu? czy tylko mnie dopadl ten zaszczyt? hehe
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości