|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie |
|
0 | 0% |
| Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 |
|
1 | 1,79% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
1 | 1,79% |
| Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
0 | 0% |
| Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
8 | 14,29% |
| Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
5 | 8,93% |
| Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
7 | 12,50% |
| Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
15 | 26,79% |
| Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 |
|
2 | 3,57% |
| Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 |
|
3 | 5,36% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
|
|
|
|
|
#722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
![]() ja np mam dzisiaj 36+2 a gin i położna do karty ciąży mi wpiszą 35 ... |
|
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1
Cytat:
mateuszek (ten maluszek, ktory urodzil sie dziewczynie z mojej sal iszpitalnej) tez wazyl 2400 i nie mial zadnych problemow poza tym 2cm szyjki to jeszcze sporo. Helenka na pewno zdazy jeszcze podrosnac. a moze to zmeczenie to poczatki anemii? bo u mnie tez byly takie objawy---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- ja chyba musze zaczac omijac lustra |
|
|
|
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mam
Cytat:
To zależy właśnie wszystko od budowy znajoma tez taka drobna urodziła w zeszłym roku dziewczynkę 3900. Mamy koleżanki synowa wczoraj w dniu terminu urodziła syna 49cm 3kg. Cos malutki nie? |
|
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wtedy wszystko się zgadza
|
|
|
|
|
#726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(chyba jeszcze tydzień do tyłu) ale ja uważam, że jak będę miała 39+6 to następnego dnia będę miała 40+0 czyli skończone 40 tygodni ciąży i powinnam się rozpakować 40+1 już sobie nie życzę tak jak mam 0t+1dzień to jestem w zerowym tygodniu? raczej w pierwszym tak jak nasze dzieci jak się urodzą to pierwszego dnia są w swoim pierwszym tygodniu życia a nie zerowym ![]() no ale niech sobie każdy liczy jak chce ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#727 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Update z frontu: skurcze się rozjechały: są co 15, 20, 5,7, 3, 10 minut
uffffffffff. Mogłyby sobie pójsc całkiem, mam juz na dzis dosc wrazen...![]() Cytat:
Ale jestem w kontakcie z Twoją siostrą. Mam nadzieje, że jutro je odbierzemy Jeszcze musze dopytać czy kluczyk się znalazł ![]() Cytat:
Ale spoko, do szpitala mam dosc blisko, wiec jak nie bedzie korków na moscie Poniatowskiego to dojade w 5 min. Jak mnie taksówkarz weźmie ![]() Cytat:
![]() No nareszcie! Martwiłam się o Ciebie! Mam nadzieję, że to co było trudne już za Wami i teraz będzie z górki. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale to co teraz się dzieje to dosć silne skurcze w mega ilosci... No i nie mam juz lekow, ktore je wczesniej lagodzily.Nie boisz się, ze przez to,ze mialas skurcze wczesniej to przegapisz rozpoczynajaca sie akcje porodowa? Ja sie troche boje, tym bardziej, ze wiem, ze mojej mamy porody byly dosc szybkie.... A nie chce sie nagle obudzic z glowka Sofii w moim kroczu Ale nic, musze ochlonąc... Jest juz lepiej.Aaa pierwsza herbatka z malin wypita Nie było zle. Smakuje troche jak yerba, jesli probowalyscie.Polecam pic goraca - na zimno ziola sa ble, a to byloby jeszcze gorsze podejrzewam
|
||||||
|
|
|
#728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() idę na spacer, do zobaczenia później |
|
|
|
|
#729 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
liczę, że skoro mam 35+1 to zaczęłam 36tc i skończonych mam 35 ehh |
|
|
|
|
#731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale co zrobić , jak wpisuje realnie ukończone tygodnie (czyli 35) a żeby poród był o czasie to trzeba mieć ukończone 36+6 , czyli zacząć 37 tydzień
|
|
|
|
|
#732 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale wspaniałe wieści Kubusiowi nie chciało się czekać do poniedziałku ![]() a rodziłaś cc czy sn ? jak dojdziesz do siebie i będziesz miała chwilkę to czekamy z niecierpliwością na obszerniejsze relacje ![]() No chyba, że gdzieś już są.. muszę nadrobić Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
no właśnie ten buzz fajnie wygląda, ale też mnie zastanowiła jego funkcjonalność.. kółeczka marne no i spacerówka kiepska... muszę szukać dalej ![]() Cytat:
![]() za wizytę ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- kurde, nie mam już czasu.. a chyba nie odejdę od wizażu póki nie nadrobię.. umrę z ciekawości czy Salviae coś jeszcze pisała... |
|||||
|
|
|
#733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ash spokojnie ![]() jeszcze chyba nie rodzisz ![]() i brawa za przełknięcie herbatki ja też piję, już mi łatwiej to przychodzi no i dzisiaj włączyłam także olej z wiesiołka
Edytowane przez Veronic Czas edycji: 2013-04-17 o 11:44 |
|
|
|
|
#734 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
35+1 to jest skończonych 35 tc (i lekarz wpisałby w kartę pewnie 35tc) i jednocześnie zaczęty 36 tc! I my tutaj z reguły podajemy zaczęte tygodnie a nie skończone
|
|
#735 |
|
Zakorzenienie
|
lece do dronki po puzzle i do fryzjera
|
|
#736 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013
Cytat:
chyba Ci teraz wszystkie zaczniemy zazdroscic tego lezenia pamietasz jak pisalam o znajomej twinsowce, ktora w 9 miesiacu wazyla 58kg? i pisala, ze to skrajna otylosc wazne, ze dziewczyny przybieraja, a Ty bedziesz laseczka zaraz po porodzie. my przy jednym dziecku bedziemy mialy czas na diety i cwiczenia, Tobie Bozia odpuscila dodatkowych obowiazkow |
|
|
|
|
#737 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja licze skonczone Cytat:
![]() Czesciej sie spotyka opcje z obu dziurek ja tak miala, i wiekszosc dziewczyn tutaj. Ciekawe od czego to zalezy.![]() Cytat:
I moje wlasnie nie sa, wiec bede sie trzymac tej regularnosci ewentualnej...Cytat:
Tez mysle, ze nie rodze ale stresik byl, tym bardziej, ze jestem sama, chora i nieprzygotowana.... Alejuz mam wiekszy looozik ![]() Ja dzis rozpoczelam i liscie malin i wiesiolka, mam zamiar dodac do tego masaz krocza, jak moj masazysta wroci z pracy
|
||||
|
|
|
#738 |
|
Zakorzenienie
|
ej wam też sie tak chce dzisiaj spać? jakieś niskie ciśnienie musiało mnie dorwać..
|
#739 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie co do tego Aaśowego leżenia - ja dziś po nocy nie mogłam wstać z łóżka, bolało mnie wszystko!! Dosłownie wszystko
także szacun dla Ciebie kochana |
|
|
|
#740 | |||||||
|
Zadomowienie
|
nie wiem czemu wstawiła się tylko miniaturka, walczyłam z tym ale się nie udałoCytat:
Cytat:
myślę, że przyda się leżaczek bardziej tam gdzie są dwa piętra ![]() Cytat:
![]() ja miałam ino z pochwy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
w dwa tygodnie przytyła 500 g skubana moja, więc najważniejsze, że przybiera. szyjki może i jest jeszcze ciutkę, ale ja chciałam jechać po wyprawkę, a teraz się boję, skoro skróciła się w 2 tygodnie 0,5 cm (fakt, w stresie) to nie wiem czy ryzykowac. a z drugiej strony pasuje byc gotowym, nie mam prawie nic. Cytat:
Ash, kurczę te skurcze..nie chcesz skonsultować z lekarzem?
|
|
#741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje rozeznanie wynika stad, ze za sam podstawowy material zaplacic trzeba 50zl (gladki, bez aplikacji). dochodza wiec materialy na aplikacje, fliselina podszywajaca ja, nici, robocizna, prad...plus wystawienie np. na allegro.wklejalam kiedys posciel "konkurencji" http://allegro.pl/piekna-posciel-loz...179630720.html gdzie cena wynosi 88zl i chcialam poznac Wasze opinie, zeby cena byla okazyjna ![]() jesli to nie problem podaj mi pw namiary na profil o ktorym piszesz wyzej, bo wyskakuje mi komunikat, ze zawartosc jest tymczasowo niedostepna |
|
|
|
|
#742 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
piję drugą kawę, może to faktycznie przesilenie jesienne Diabli, dzięki za sugestię anemii (jak to brzmi ), dawno nie miałam morfo, więc sprawdzę i to.
|
|
#743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no to odpoczywajcie i czekamy na zdjęcia Kubusia
|
|
#744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A do lekarza dwonić nie będę, tym bardziej, że tak jak mówię, już się rozjechały.Mała się rusza normalnie wiec chyba jest ok. Jesli juz bede miala watpliwosci to bede dzwonic na IP do mojego szpitala z pytanie czy juz przyjezdzać, czy jeszcze nie. Ale spoko, mimo, ze skurcze są to na razie alarm odwoluje
|
|
|
|
|
#746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja witam sie w 37 tc az strach sie bac hehehe maz czeka dalej na operacje juz prebrsny w kubraczek ja goruje pieczarowa i ide poprasowac w miedzy czasie wstawilam pranie a za 40 min jade po mlodego do szkoly i z psem
|
|
#747 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jejjj... ale cudnie, że macie już Kubusia jeszcze raz ogromne gratulacje Cytat:
super ![]() Cytat:
to mega szacun.. ja nie mogę przeleżeć całej nocy.. jak miałam grypę i 3 dni leżałam plackiem to myślałam, że świra dostanę |
|||||||
|
|
|
#748 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14
Diabli ja myślę ze tak koło 80-100 zeby Ci sie kalkulowalo...
I ja bym była w stanie tyle dac za pościel dobrej jakości nie szytej hurtem tylko tak jakby limitowanej. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Właśnie gin mi chyba mówił ze to z pochwy i odbytu tylko nie byłam pewna |
|
|
|
#749 | ||
|
Zadomowienie
|
jealous
![]() Cytat:
![]() Cytat:
jasne wyślę..właśnie o to mi chodzi wiesz, żeby się nie okazało, że sprzedajesz po kosztach. 50 zł za sam materiał, szok! to myślę, że 100 zł to cena wywoławcza, sorry
|
|
#750 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-V
tak
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:32.

Jeszcze raz wielkie gratulacje!
wczoraj nadrabiałam lekturę forum po wizycie, ale padłam zanim cokolwiek napisałam.
Ja obstawiam połowę maja
uffffffffff. Mogłyby sobie pójsc całkiem, mam juz na dzis dosc wrazen...

Codzienn ie produkujecie takie ilości...ALe dzielnie staram się doczytać dalej, bo ciekawe rzeczy się dzieją...

Ma za małą budkę w stosunku do spacerówki i jak położysz dziecko spać to mu nie zasłania buźki.
Ja przytyłam w miesiąc 2kg a ta Mała Tłuścioszka 1,2 kg 

Co ma być to będzie
z tym, że mam niewiele i nie bolą bo smaruje kremem na podrażnienia