Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 14:20   #901
Atena564
Zadomowienie

Dot.: Odp: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie uwierzycie, ale o 11 30 odeszly mi wody i od 1 30 jest juz po tej stronie brzucha Kuba !!!!!! Nie moge spac cala sie trzese i synka widzialam tylko na chwile ale jest sliczny 10/10 3300 g i 56 cm

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
GRATULACJE
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:20   #902
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość
a jak zawinąć, żeby się toto nie rozlazło w imenty? brzmi łatwo i smacznie
Cloche- myślałam, że nie jesz smażonego
przeca to anka

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:21   #903
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Dzięki dziewczyny za kciuki, wizytę mam o 17.15 - ciekawe jak tam moja szyjka Ale się przespacerowałam, pogodę mam cudną po prostu, w samym sweterku śmigałam Zaraz jakiś obiadek trzeba wyszykować

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:22   #904
barwineczek
Wtajemniczenie

strasznie podoba mi się takie krzesełko, ale jak zobaczyłam cenę to mnie zamurowało http://allegro.pl/bloom-fresco-chrom...171712871.html
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:24   #905
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek
no właśnie miałam ostatnio czyszczoną zmywarkę, może coś źle włożyłam? jak mąż wróci to zobzaczy. Wiem że już kiedyś jak miałam jakieś biedronkowe tabletki to tak samo mi nie czyściły
ja używam zwykle tabletek z lidla i nie mam problemów z najbardziej usyfionymi naczyniami
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:26   #906
xal
Zakorzenienie

Ja używam płynu do zmywarek, tabletki mi odradził kolega i ciocia, że podobno rysują delikatne naczynia.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:26   #907
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _pola Pokaż wiadomość
Gin niby mówił mi wcześniej, że 4kg dziecka to ja nie urodzę naturalnie Nie wiem o co kaman, bo zarówno On i położna cały czas mówią, że ja taka drobna...No nie wydaje mi się...Mam 168 wzrostu i ważyłam przed ciążą 54kg, więc nie jakoś filigranowo....
Ja mam tyle samo wzrostu i tyle ważyłam przed pierwszą ciążą i szczerze. Mają rację - ledwo urodziłam sn 4kg dziecko. Tzn skończyło się vacum...
Cytat:
Dzieki za gratulacje, porod cc bo maly dalej posladami w dol, ale godzine skurczy przeszlam i cieszylam sie ze nie musze dluzej :p teraz leze, dostalam jakis mocny zastrzyk przecwbolowy i juz jest spoko ale rano zdychalam. Kubus ma blond czupryne, smieszny jest, juz pil mleczko z cyca poprzytulalismy sie i go zabrali. Dokladny opis i foty dam jak wrocimy do domu

blondasek czekamy na fotki
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:27   #908
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
A my po wizycie. I uwaga Elenka już nie jest taka mała, bo waży prawie 3200g Ja przytyłam w miesiąc 2kg a ta Mała Tłuścioszka 1,2 kg
Gin w szoku Następna wizyta za 2tyg i musimy sprawdzić czy dalej tak rośnie - stwierdził tylko, że lepiej żebym nie przenosiła ciąży A jak mi powiedział o tej wadze to miałam chyba niezłą minę, bo kazał mi wypić lampkę wina do kolacji Najfajniejsze było na usg jak Malutka "udawała", że oddycha - no boskie po prostu - tak jej się brzuszek unosił
Pobrał mi też wymaz na GBS.
za wizyte i wage małej
Stary 2013-04-17, 14:27   #909
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
strasznie podoba mi się takie krzesełko, ale jak zobaczyłam cenę to mnie zamurowało http://allegro.pl/bloom-fresco-chrom...171712871.html
cena zabójcza
Stary 2013-04-17, 14:28   #910
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Pawie_oczko- odnośnie ręczników, niedrogie i w różnych rozmiarach mają w IKEA

http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30124730/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/10124731/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50197495/

zjadłabym ziemniaczki młode, wczoraj widziałam w jarzyniaku i nie zapytałam o cenę, może wyślę męża po pracy, ciekawe ile sobie krzykną a truskawki kupiłam za 7 zł/kg takie ogromne i piękne oraz bardzo smaczne boję się zgagi, ale to silniejsze ode mnie!
Dzieki za linki faktycznie sa ladne tyle, ze ja mam najblizsza ikee w krk - 220km ode mnie a wysylki chyba nie ma...
A wie ktoras jak z ich jakoscia?
Wybiera sie ktoras z Was moze w najblizszym czasie?
Stary 2013-04-17, 14:29   #911
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
No bomba Ale ta cena......
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:30   #912
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
to nie wiem, mi powiedział, że coś tam się pozmieniało i już nie można dopłacać i gdzieś słyszałam że niektórzy tak robią nadal ale ponoć ryzykują ale nie jestem teraz pewna....
To moja dentystka ryzykantka, ale spoko nie przeszkadza mi to
za brak paciorka
Stary 2013-04-17, 14:30   #913
Elusiek
BAN stały

Cytat:

pasowało by do hokerów w kuchni
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:32   #914
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
To moja dentystka ryzykantka, ale spoko nie przeszkadza mi to
za brak paciorka
mnie też by nie przeszkadzało bo to jednak 60zł w kieszeni
dzięki

Stary 2013-04-17, 14:33   #915
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Córa rośnie, waży 2400 g, jednak gdyby się teraz urodziła (pytałam) trafiła by do inkubatora i mogłaby mieć problemy z oddychaniem. Ale urodzi się później Ja obstawiam połowę maja Szyjka się skróciła w ostatnie 2 tygodnie 0,5 mm, króciutka już jest, marne 2 cm. Ale zamknięta. Moja waga 66 kg, co daje 13 kg na plusie. Jeszcze jedziemy z luteiną, magnezem i fenoterolem, w następnym czwartek mam umówione KTG (koszt 30 zł) i po zapisie zdecyduje lekarz co dalej. Pobrał mi wymaz na paciorkowca (30 zł).

]
za wizyte, trzymam kcieuki by szyjjka wytrzymała jak najdłużej też biore te leki co ty
Stary 2013-04-17, 14:35   #916
antoinettee
Zadomowienie

Cytat:
Dzieki za gratulacje, porod cc bo maly dalej posladami w dol, ale godzine skurczy przeszlam i cieszylam sie ze nie musze dluzej :p teraz leze, dostalam jakis mocny zastrzyk przecwbolowy i juz jest spoko ale rano zdychalam. Kubus ma blond czupryne, smieszny jest, juz pil mleczko z cyca poprzytulalismy sie i go zabrali. Dokladny opis i foty dam jak wrocimy do domu

GRATULACJE Mamy kolejnego maluszka

Cytat:
bo jakby nie było te 4kg to nie oznaczają małego sumo ja sądzę, że też dałabym radę...

Spoko, jeśli będziecie czegoś potrzebowali to wiesz gdzie mieszkam

Leoś
skończyłam 35tygodni ciąży i zaczęłam 36tydzień ale gin by wpisał w kartę 35

ja miałam też z odbytu

---

Mąż odebrał mi wynik paciora i na szczęście negatywny!
Za 36 tydzień i wyniki z paciora

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
Ash, nie rozdwajaj sie jeszcze Sofcia jeszcze z tydzien, dwa moglaby sobie w brzuchu posiedziec. no chyba, ze to ona ma byc pierwsza laska wsrod naszych malych mezczyzn?

czy ktoras jeszcze nie miala ani jednego skurczu, albo nie wie, ze to one?
Ja nie czuję tych skurczów BH

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
hehe, prosze lykniesz zelazo i bedziesz jak nowa

usmialam sie ostatnio, bo znajoma ze szpitala napisala mi, ze swedza ja stopy i rece i ze chyba w szpitalu zmienili proszek do prania maz jej wapno podrzucil...wiec napisalam, ze ma zglosic poloznym, bo to moze byc cholestaza i co? wczoraj sms "mam to cholerstwo, wszystko mnie swedzi tak, ze zaraz wyjde z siebie i stane obok"
czuje sie jak doktor quinn
diagnozujesz jak dr House :P

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Z ciekawości policzyłam ile dziewczyn ma termin na poród przede mną... aż 59 Tyle opisów porodów i zdjęć maluszków
Ojj i ja się naczytam Jestem ostatnia na liście :P

Cytat:
Diabli ja tam myslalam ze odrazu go dostane zeby sie napil, ale on nawet o 5 wcale nie chcial jesc dopiero kolo 8 sie porzadnie przyssal, maz byl z nim po wyciagnieciu na badanich i kiedy mnie wywiezli to zobaczylam Kubusia jak go sciska za tego wielkiego palucha a pozniej tzta odeslali do domu i moze przyjsc dopiero po 15, biedny musi w pracy siedziec,a maly tylko raz chcial jesc i teraz czekam az zglodnieje, widac leki nie szkodza bo mi lekrz mowil ze jak bedzie bolalo to od razu wolac, a obok lezy dziewczyna ktora sie chyba uparla ze nic nie wezmie zwija sie z.bolu juz druga doba a ona jeszcze nie usiadla

ahh

Cytat:
załamałam się, kupiłam tabletki do zmywarki finish powerball, nastawiłam pranie i wyciągam brudne naczynia, całe wiekie pudło nadaje się do kosza
A może został Ci taki osad po tabletce? Ja ostatnio kupiłam tabletki i wydają się być jakieś ubite bo nie rozpuszczają się do końca. Zaczęłam wrzucać połowę i jest OK.
Stary 2013-04-17, 14:36   #917
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
witam się z Wami po dłuuugiej nieobecności
podczytywałam Was czasem, ale miałam jakiś nienajlepszy czas i rzadko odpalałam kompa. Może z tą pogodą się polepszyło, może mi przechodzi depresja przedporodowa

wczoraj zaczęłam 37 tc, dziś mam po 19 wizytę u gina (Małgosia miała dwa tygodnie temu 2500g, więc byle tylko te parę dni dotrwać do początków 38 i już niech się dzieje, co chce )

z grubszych rzeczy, to:
- większość dla małej już ogarnęliśmy (w końcu kupiliśmy używany jedo fyn 4ds, do końca grudnia na gwarancji);
- zaczęliśmy wczoraj ogródkowe wysiewy (nie licząc czekających w domu rozsad);
- nic nie mam ogarniętego do naszego mieszkania, które powinno być do odbioru w lipcu-sierpniu (w sensie - powybierania płytek, mebli, przede wszystkim znalezienia kogoś, kto robi dobrze meble kuchenne w okolicach Chorzowa.. - a myślałam, że tak dużo czasu, że przed narodzinami małej będę miała wszystko ogarnięte);
- mamy małe zamieszanie związane z planami chrzcinowymi;
- teraz kurna, jak nie mogę pracować, to nagle do mnie z kilku miejsc dzwonili, że byłaby taka możliwość, żebym zmieniła pracę na lepszą (ale to już jakoś przebolałam, powiedzmy)
- toczę się już nieźle plus 14-15 kg, w pasie 106

to taki chaotyczny skrót ostatnich spraw

Gratuluję maluszków pierwszych i trzymam mocno kciuki za wszystkie najbliższe mamy
witaj ponownie
Stary 2013-04-17, 14:38   #918
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko
Wybiera sie ktoras z Was moze w najblizszym czasie?
ja się wybiorę jak skończą w końcu te rozkopki koło ikei i zrobi się ludzki dojazd. jak będę się wybierać to dam znać
Stary 2013-04-17, 14:39   #919
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak zawinąć, żeby się toto nie rozlazło w imenty? brzmi łatwo i smacznie
Cloche- myślałam, że nie jesz smażonego
wykałaczkami, a jak nie masz to nitką, nic się nie rozlezie

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:40   #920
happy blue
Zadomowienie

Cytat:
przeca to anka
wiem
dlatego dopisałam Cloche
Stary 2013-04-17, 14:41   #921
vil84
Wtajemniczenie

hej Dziewczynki, melduje się po przespanej (!) nocy mąż wstawał do Młodego, za to nie wyspał się i zrzędzi. a mnie czekają teraz nocki do niedzieli przy czym przespana noc niekoniecznie znaczy że jestem wyspana, musiałabym tak z trzy noce przespać żeby odespać wszystko.

była u nas dziś położna - baaardzo sympatyczna, odpowiadała wyczerpująco na wszelkie pytania. brakiem krwawienia mam się nie martwić, wymacała mi dokładnie macicę, dziwiła się że nie boli mnie w poszczególnych miejscach, ale stwierdziła że ładnie się obkurcza i ta krew na pewno mi jeszcze poleci więc nie żegnać się z podpaskami.
rana mi się trochę popaprała w jednym miejscu, mały stan zapalny się zrobił i dlatego mnie tak boli i zwlekam się z łóżka dłuższy czas bo boli, ale mam myć, psikać Octeniseptem i się zagoi. oby.
mogę sprzątać, wychodzić na krótkie spacerki, ale wszystko na spokojnie i jak boli to się kłaść. teraz boli od dwóch dni więc poleżę sobie, i tak przy dziecku się nie leży tylko ciągle się zmienia pozycję przy karmieniu, przewijaniu itp więc jedynie leżę czasem jak śpi.
i mogę się już schylać nad wanną do mycia łepka co mnie najbardziej ucieszyło
Przemka kazała kłaść na brzuszku w ciągu dnia na kilka min żeby już ćwiczył
i PODOBNO do zmęczenia i niewyspania się człowiek przyzwyczaja i za 3-4 tyg będzie lepiej ... ściema, nie wierzę

Cytat:
Dziewczyny nie uwierzycie, ale o 11 30 odeszly mi wody i od 1 30 jest juz po tej stronie brzucha Kuba !!!!!! Nie moge spac cala sie trzese i synka widzialam tylko na chwile ale jest sliczny 10/10 3300 g i 56 cm
ogromne gratulacje
czekam na relację z porodu

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Ale kiszka. Wyeksmitowali mnie na korytarz. Na 3h tylko na szczęście bo sprzątają i lakieruja (chyba) podłogę....fuj fuj. Już do mnie dolatuje smrodek mimo otwartych okien.
przynajmniej trochę rozrywki

Cytat:
A my po wizycie. I uwaga Elenka już nie jest taka mała, bo waży prawie 3200g Ja przytyłam w miesiąc 2kg a ta Mała Tłuścioszka 1,2 kg
gratki

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Dziewczyny męczą mnie przepowiadacze Tzn mam nadzieje, ze to prezepowiadacze!
Wczoraj wieczorem o tym nie pisałam bo nie chciałam siać paniki, ale przez ponad dwie h miałam skurcze co 9, potem 7, potem 6 minut Bezbolesne ale bardzo silne, aż mi tchu brakowało... Potem poszłam spać, stwiedziłam, że olewam to bo to nie możliwe, że na poród, a jeśli się rozkręci to się obudzę

Rano wróciły. Liczę od 8.00 i są co w seriach po kilka regularnych, a potem zmiana czasu i mniej więcej zarejestrowałam co 7,5,3 i 6 minut więc na szczęście nie są regularne...
heh nieźle ... ale mam nadzieję że wytrzymacie jeszcze odrobinkę

Cytat:
Córa rośnie, waży 2400 g, jednak gdyby się teraz urodziła (pytałam) trafiła by do inkubatora i mogłaby mieć problemy z oddychaniem. Ale urodzi się później Ja obstawiam połowę maja Szyjka się skróciła w ostatnie 2 tygodnie 0,5 mm, króciutka już jest, marne 2 cm. Ale zamknięta. Moja waga 66 kg, co daje 13 kg na plusie. Jeszcze jedziemy z luteiną, magnezem i fenoterolem, w następnym czwartek mam umówione KTG (koszt 30 zł) i po zapisie zdecyduje lekarz co dalej. Pobrał mi wymaz na paciorkowca (30 zł).
na pewno wytrzymacie 2400 to już dużo

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:45   #922
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej Dziewczynki, melduje się po przespanej (!) nocy mąż wstawał do Młodego, za to nie wyspał się i zrzędzi. a mnie czekają teraz nocki do niedzieli przy czym przespana noc niekoniecznie znaczy że jestem wyspana, musiałabym tak z trzy noce przespać żeby odespać wszystko.

była u nas dziś położna - baaardzo sympatyczna, odpowiadała wyczerpująco na wszelkie pytania. brakiem krwawienia mam się nie martwić, wymacała mi dokładnie macicę, dziwiła się że nie boli mnie w poszczególnych miejscach, ale stwierdziła że ładnie się obkurcza i ta krew na pewno mi jeszcze poleci więc nie żegnać się z podpaskami.
rana mi się trochę popaprała w jednym miejscu, mały stan zapalny się zrobił i dlatego mnie tak boli i zwlekam się z łóżka dłuższy czas bo boli, ale mam myć, psikać Octeniseptem i się zagoi. oby.
mogę sprzątać, wychodzić na krótkie spacerki, ale wszystko na spokojnie i jak boli to się kłaść. teraz boli od dwóch dni więc poleżę sobie, i tak przy dziecku się nie leży tylko ciągle się zmienia pozycję przy karmieniu, przewijaniu itp więc jedynie leżę czasem jak śpi.
i PODOBNO do zmęczenia i niewyspania się człowiek przyzwyczaja i za 3-4 tyg będzie lepiej ... ściema, nie wierzę
a próbujesz jeszcze karmić cycem? fajnie że dochodzisz już do siebie, jeszcze chwila i będziesz sunąć z Przemkiem na spacerach

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:45   #923
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84

gratuluję przespanej nocy i oby za maksymalnie 4 tygodnie było lepiej
Stary 2013-04-17, 14:52   #924
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Nasz nowy kolega Kubuś ma dzisiaj również imieniny.

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 14:56   #925
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee
no to wszystkiego najlepszego dla Kubusia żeby mu było fantastycznie i radośnie po tej stronie mamusiowego brzucha
Stary 2013-04-17, 14:59   #926
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wiem
dlatego dopisałam Cloche
ale co ma do tego Cloche? przecież jej nie ma?
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość

Stary 2013-04-17, 14:59   #927
angie83
Raczkowanie

Dziewczyny, szybkie pytanie. Czy taki kombinezon na okres kwieceń/maj to nie za ciepły na wyjście ze szpitala? Niby mam welurowy zestaw bluza i spodenki, ale wydaje mi się, że w kombinezonie to jakoś cieplej by było.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg super_kombinezon_mi_z_h_m_rozm_62_82993.jpg (96,8 KB, 23 załadowań)
Stary 2013-04-17, 15:00   #928
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
załamałam się, kupiłam tabletki do zmywarki finish powerball, nastawiłam pranie i wyciągam brudne naczynia, całe wiekie pudło nadaje się do kosza
ej, ty się nie przejmuj... idź z reklamacją do sklepu - ja tak raz zrobiłam, właśnie jakieś niby super powerballe czy co to było, nie dały rady - poszłam do kauflandu, gdzie je zakupiłam, i bez pytania przyjęli reklamację, a ja kupiłam sobie to co wcześniej (jakiś somat czy jak to się zwie)
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:00   #929
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szybkie pytanie. Czy taki kombinezon na okres kwieceń/maj to nie za ciepły na wyjście ze szpitala? Niby mam welurowy zestaw bluza i spodenki, ale wydaje mi się, że w kombinezonie to jakoś cieplej by było.
dla mnie stanowczo za gruby przecież to tylko tyle co przejść do samochodu i później do domu

no ale jest cudny

Stary 2013-04-17, 15:05   #930
Atena564
Zadomowienie

Jenny za klucze i żebyście zdąrzyli z remontem do porodu

Ash i jak tam twoje "bóle"?? może to naprwade przepowiadacze?? ciekawe jak bedzie u mnie jak odstawie leki za 1,5 tyg choć licze po cichu w duszy że tak do połowy maja to szyjka i te skurcze wytrzymają

Vil to super ,że noc miałaś przespaną, mnie czasem nachądze takie "złe" myśli, czy dam rade opiekować sie małą przez 24 h na dobe w sumie sama, bo tż stale w prace, i niepomoże mi zabardzo.....przeraża mnie też wizja płączącego dziecka któego niebede w stanie uspokoić.....

Sharp sporo płaciłaś za badnie, ja dałam za paciora 25 zł

......................... ..
nardobiłam co z grubsza

uprałam wkońcu ciuszki wszystkie, pościel, i jeszcze mi tylko zostały pieluchy i kocyki.

Wiecie co zauważyłam,że np. śpiszki które kupiła mi mama takie polskiej marki "ewa klucze" 100% mięciutka bawełna, z tymi certyfikatami na metkach po praniu są dużo milsze i materiał się niezmienił nic niż te ciuszki bawełniane które kupiłam w smyku z serii cool club- te to takie niemiłe się wg mnie zrobiły, widać po nich że już zaliczyły pranie....wniosek ztego ,że na przyszłość w smyku bawełnianych rzeczy raczej niebed kupować. To samo tyczy się welurkowych ciuszków, ze smyka już niesa tak idealnie miłe jak te z innych firm.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
to chyba zależy od pogody, ja mam polarkowy pajacyk z czapeczka na wyjście lub komplet spodenki i bluza z kapturkiem jakby ciepło było, ale to w "praniu" wyjdzie w co sie ubierze, bo może być upał ale może byc zimno i deszcz jak rok temu np. 13 maja była jak byłam na komunii u chrześnicy to płaszczyku jesiennym zmarzłam,
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości