Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10 - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 13:14   #4681
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10

Cytat:
Napisane przez anka1897 Pokaż wiadomość
moderator nie napisze Ci kto doniósł? Jak można na tak na swoich A może to ta życzliwa osoba o której pisałaś kiedyś?

Co do zarobków... ja mam prawie 1500 zł do rękę a Tż 2200

To szału nie ma, ale wyżyć się da, odłożyć... my w sumie oboje mamy najniższe krajowe

Cytat:
Napisane przez moniczka_90 Pokaż wiadomość
ooo nie zauważyłam Czeladź a Ty ?
Dąbrowa to rzut beretem

Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
haha, masakra

uwierz mi, że to nie jest tak, że jesteśmy bogate ja np nie kupuje jakiś drogich ciuchów, czy butów nie jeździmy na wakacje na Kanary (w ogóle przez 4 lata tylko raz byliśmy na wakacjach). Ja wiem, że to, że żyje na nienajwyższym poziomie życia to przede wszystkim moja wina (kredyty plus teraz ta praca ). I czasami mam wyrzuty sumienia, że beze mnie TŻtowi byłoby lepiej uzbierałby pewnie sobie szybko na jakiś fajny nowy samochód itp
W Jego pracy to On i tak przy tych wszystkich chłopach, które tam pracują po kilka, kilkanaście lat to wygląda jak żul jak mówi jakie auta tam podjeżdżają, w jakich garniakach firmowych chodzą to głowa mała a no i oni nie chodza na piwo, oni się umawiają na golfa tzn TŻ jeszcze nigdy z nimi nie był większość jego kumpli z pracy ma gosposie w domu więc serio jak on się tam nasłucha, a później mi to przynosi do domu to i tak czuję się nie najlepiej
TŻ i tak mi powtarza, że nie powinniśmy narzekać, ale ja jestem z natury marudą i rzadko kiedy mam tak, że jestem zadowolona ze wszystkiego

m.in będę nad tym pracowała podczas terapi byłam wczoraj na pierwszej wizycie u psychologa. Masakra. 50min przepłakane

zgadzam się. Trzymamy kciuki
No tak... każdy ma inne problemy... ale co do pieniędzy, to jak spłacicie kredyty, będziecie po ślubie to wszystkie pieniądze Wasze, wtedy poszaleć można

A co się stało, że jesteś na terapii? bo chyba coś przegapiłam...
Stary 2013-04-17, 13:15   #4682
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość

No jak to co ? Spłacać tak jak do tej pory.
Teraz o umowę o pracę niezwykle ciężko, ale etat to zawsze etat, a nie umowa zlecenie czy o dzieło.

Ja też pracuje na zlecenie, tż na etat i żyjemy. Dodatkowo powiem, że ja nawet nie zarobię tyle co Misia. Trzeba widzieć pozytywy

Aha samochód też spłacamy Już zaraz kończymy
Chyba się nie zrozumiałyśmy mi chodziło o to że jak się prace zmieni to może być problem z otrzymaniem kredytu. Jeśli się ten kredyt już ma no to tak spłaca się dalej
Tyś moje dziecko a ja Twoja mama

Nasze szczęście jest juz z nami
:
docik10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:16   #4683
moniczka_90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Waniliova Pokaż wiadomość
Dąbrowa to rzut beretem
dokładnie
mam nadzieje, ze jak się wkręce w wątek to bdę wiedziała choć mniej więcej skąd jesteście, ile macie lat itp
tymczasem lece do pracy więc miłego dnia i do usłyszenia wieczorem
moniczka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:16   #4684
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Odp: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10

No to u nas sytuacja jest ultra bajeczna, bo ja wyciagam marne 5-7 stow, a tz zarabia 1500 taakze tego.
ratują mnie fuchy w filharmonii i wesela, których za wiele nie bedzie poki co

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:18   #4685
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Nie przesadzaj

Ile?! Macie razem 6100zł i Wam mało?! Nie wierzę... jestem w totalnym szoku... a co będzie jak już dzieci przyjdą? Wow... zagiełaś mnie jak już się wyprowadzimy do tego domku i łącznie będziemy mieć 4000zł to będzie jak w bajce, a co dopiero takie pieniądze...

My mamy duuuużo mniej a oszczędności 10 tys. na wesele i jakieś 2 na dom (na ten rok), a chcemy 3 uzbierać do lipca, bo może w tym roku ogrodzenie wymienimy

Gdzie Wy pracujecie?!
no ja jestem (jeszcze,ale już tam nie wracam) kierownikiem w sieciówce z biżuterią, torebkami itp, a TŻ pracuję w zagranicznym banku i jest inspektorem ds systemów (cokolwiek to znaczy ). Tyle, że mówiłam Wam chyba, że On jest serio mega mózgiem jeśli chodzi o komputery i większość nauczył się sam. Oczywiście do tego angielski. Z resztą On praktycznie tylko po angielsku porozumiewa się w pracy. Tyle, że dojeżdza codziennie z Tychów do Krakowa i to jest minus. Ale naprawdę jestem z niego dumna. Bo On tyle dostał na dzień dobry

Cytat:
Taki kurs chyba by się Wam przydał My praktycznie mamy połowę z tego co Wy, też spłacamy samochód i meble, wszystko opłacamy i czasami jeszcze coś odłożymy

No jak to co ? Spłacać tak jak do tej pory.
Teraz o umowę o pracę niezwykle ciężko, ale etat to zawsze etat, a nie umowa zlecenie czy o dzieło.

Ja też pracuje na zlecenie, tż na etat i żyjemy. Dodatkowo powiem, że ja nawet nie zarobię tyle co Misia. Trzeba widzieć pozytywy

Aha samochód też spłacamy Już zaraz kończymy
tzn ja zawsze wiedziałam, że my nie jesteśmy bardzo oszczędni, ale jak tak sobie myślę to ja serio nie wiem na co idzie ta kasa nie chodzimy na sushi, w domu zawsze jest tylko filet z kurczaka, jakieś warzywa i jogurty TŻ raz na ruski rok kupi sobie jakiś ciuch czy buty (wtedy trochę droższe) i tyle ja kupuje właściwie co miesiąc jakiś ciuch, ale tanio fakt, że teraz był ślub siostry to trzeba było dac do koperty w zeszłym miesiącu mój chrześniak miał urodziny, święta były, ja miałam urodziny i robiłam je w domu (było prawie 20 osób), więc troche tej kasy poszło. Poza tym TŻ musiał kupować nowy akumulator do auta i cały czas coś

moim marzeniem jest zarabiać tyle ile mamy, ale bez żadnych kredytów

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:19   #4686
Waniliova
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.10

Cytat:
dokładnie
mam nadzieje, ze jak się wkręce w wątek to bdę wiedziała choć mniej więcej skąd jesteście, ile macie lat itp
tymczasem lece do pracy więc miłego dnia i do usłyszenia wieczorem
Wzajemnie miłego ja też niedługo lece

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
No to u nas sytuacja jest ultra bajeczna, bo ja wyciagam marne 5-7 stow, a tz zarabia 1500 taakze tego.
ratują mnie fuchy w filharmonii i wesela, których za wiele nie bedzie poki co

Czyli też masakra widzę... ale nie pracujesz na pełny etat? Bo to przecież nawet nie najniższa krajowa
Stary 2013-04-17, 13:21   #4687
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Wow, ale macie boskie zarobki... zazdroszczę! Gdzie Wy pracujecie? !
Ja biuro kredytowemotoryzacja jest majstrem

:

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 13:21   #4688
misia880
Zakorzenienie

ja mam zlecenie na 3 lata - smiech na sali.
Stawka godzinowa.
zero ubezpieczenia

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:25   #4689
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie po głowie od wczoraj taki ślub chodzi musze sie przejść do Kapucynów u nas i podpytac, tz jest za
My właśnie u kapucynów bierzemy ślub- bez problemów i pytań

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
a ja sobie uświadomiłam jakie Wy jesteście bogate.. Wasi TŻ tyle kasy zarabiają. a My takie gówniane pieniądze... porazka
Ja jestem biedną studentką- wypraszam se

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Za edytowanie postów dostaje sie bana????
a tak z ciekawości... co studiujesz?
Regulaminu się nie czytało
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:25   #4690
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
no ja jestem (jeszcze,ale już tam nie wracam) kierownikiem w sieciówce z biżuterią, torebkami itp, a TŻ pracuję w zagranicznym banku i jest inspektorem ds systemów (cokolwiek to znaczy ). Tyle, że mówiłam Wam chyba, że On jest serio mega mózgiem jeśli chodzi o komputery i większość nauczył się sam. Oczywiście do tego angielski. Z resztą On praktycznie tylko po angielsku porozumiewa się w pracy. Tyle, że dojeżdza codziennie z Tychów do Krakowa i to jest minus. Ale naprawdę jestem z niego dumna. Bo On tyle dostał na dzień dobry

tzn ja zawsze wiedziałam, że my nie jesteśmy bardzo oszczędni, ale jak tak sobie myślę to ja serio nie wiem na co idzie ta kasa nie chodzimy na sushi, w domu zawsze jest tylko filet z kurczaka, jakieś warzywa i jogurty TŻ raz na ruski rok kupi sobie jakiś ciuch czy buty (wtedy trochę droższe) i tyle ja kupuje właściwie co miesiąc jakiś ciuch, ale tanio fakt, że teraz był ślub siostry to trzeba było dac do koperty w zeszłym miesiącu mój chrześniak miał urodziny, święta były, ja miałam urodziny i robiłam je w domu (było prawie 20 osób), więc troche tej kasy poszło. Poza tym TŻ musiał kupować nowy akumulator do auta i cały czas coś

moim marzeniem jest zarabiać tyle ile mamy, ale bez żadnych kredytów
No tak, ma wiedzę, zna język, to dobrze zarabia super jak tyle dostał na start to co będzie dalej, naprawdę bomba

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Ja biuro kredytowemotoryzacja jest majstrem
Mhm, mój TŻ też właśnie w motoryzacji szuka pracy... a ja pracuję w biurze rachunkowym... mam nadzieję, że w tej pracy się ''rozwinę'', na razie do sierpnia jestem na stażu

Cytat:
ja mam zlecenie na 3 lata - smiech na sali.
Stawka godzinowa.
zero ubezpieczenia

Heh... brak słów...
Stary 2013-04-17, 13:25   #4691
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Odp: Dot.: Odp: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 2014 cz.

Cytat:
Wzajemnie miłego Czyli też masakra widzę... ale nie pracujesz na pełny etat? Bo to przecież nawet nie najniższa krajowa
Ja na pol, bo bym sie uczyć nie mogla, tz na caly

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
Stary 2013-04-17, 13:27   #4692
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
To szału nie ma, ale wyżyć się da, odłożyć... my w sumie oboje mamy najniższe krajowe

Dąbrowa to rzut beretem

No tak... każdy ma inne problemy... ale co do pieniędzy, to jak spłacicie kredyty, będziecie po ślubie to wszystkie pieniądze Wasze, wtedy poszaleć można

A co się stało, że jesteś na terapii? bo chyba coś przegapiłam...
pewnie będzie lepiej, ale to dopiero za jakieś 5 lat choć wtedy nam przyjdzie pewnie spłacac mieszkanie bratu i znów kredyt
tyle, że oczywiście nam teraz nikt nie pomaga. Utrzymujemy się sami. Opłacamy rachunki itp tak jak pisałam na benzynę idzie mnóstwo kasy (a własciwie na gaz ), na bilety miesięczne itp. Nasze stałe wydatki miesięczne czyli rachunki+kredyty+benzyna+ bilety miesięczne+telefony+inter net to jakieś 3,5 tys plus jeszcze trzeba jeść, jakieś wydatki ekstra (jak właśnie coś do samochodu itp) i naprawdę kokosów nie ma

Mam depresję (wszystko mnie przerosło, na chwilę obecną nie radzę sobie z niczym. Jestem totalnie rozbita, mam głupie myśli itp)

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-04-17, 13:31   #4693
anka1897
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Już przymiarki u Nas w toku, ślubujemy w przyszłym roku! PM 20

my obydwoje urzędasy Z wynagrodzeniem nie jest tak tragicznie, dochodzą do tego trzynastki premie, bony na święta albo pieniądze

pysia połowa tego co zarabiacie Wam zostaje, niektórzy nie mają tego przed opłaceniem rachunków nie obraź się ale poprostu nie gospodarni jesteście.

Aniołek 10 tc [*] 22.11.2019 r.

Edytowane przez anka1897
Czas edycji: 2013-04-17 o 13:33
anka1897 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:32   #4694
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Ja o tym mysle niemal dzień w dzień, dlatego biorę te nadgodziny, jutro jeśli sie uda tez wezme, bo musimy budżet reperowac i to ostro

Stary 2013-04-17, 13:35   #4695
KaMilka4891
Zadomowienie

Cytat:
Oj, ale waga to nie wszystko! To nie jest tak, że figura zależy od wagi...

Ja mam jakieś 164cm i ważę jakieś 51 kg (dawno się nie ważyłam...), a rozmiar noszę 36, a czasem nawet 34
Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość
Ja identycznie. 164 cm i tak właśnie 50-51 kg. I uważam, że to idealnie, nie mam zamiaru się odchudzać, broń Boże :P
Też noszę 34-36 (rozmiar S albo XS).
ja bym chciała nosić chociaż M, i miec bardziej płaski brzuch, ale walczę, walczę
Cytat:
Napisane przez wenedka Pokaż wiadomość
Ja nie widzę w tym nic śmiesznego.

Sama biorę ślub jednostronny konkordatowy (z tym, że to ja jestem stroną wierzącą) i uważąm to za dobrą opcję. Nie wyobrażam sobie, by mój Tż miał przystępować do Komunii Świętej, spowiedzi, ślubować przed Bogiem, nie wierząc ani w sakramenty, ani w Boga.
Dla mnie to trochę hiporyzja.
nawet nie wiedziałam do dzisiaj, że można taki ślub wziąć, ale jak to później wygląda przy ewentualnym rozwodzie?? tzn nie zakładam u mnie takiego scenariusza w ogóle, ale tak z ciekawości

Cytat:
Napisane przez misiadelko Pokaż wiadomość
Jeszcze trochę i mnie zbanuja Znowu dostałam ostrzeżenia - uwaga - 3!!!
Cytat:
Nie widać po Tobie! Byłam pewna, że mamy podobną wagę!

ale mówię, że to ta suknia bo zazwyczaj wyglądam jak dwie świnie walczące pod przykryciem

Cytat:
Dwa ostrzeżenia dostałam, bo wyedytowałam 2 posty TUTAJ (dziękuję osobie, która mnie zgłosiła- żeby Ci wesele się posypało kablaro) - to co pisałam, żeby mnie nie cytować, bo skasuję jak przeczytacie - o kuzynce.

A jedno zasłużenie, napisałam jednej pindzie, żeby się nie posikała - warto było dostać ostrzeżenie, bo dziewcze puste aż miło
o ty niedobra

Cytat:

dokładnie dalej zachodzę w głowę jak ja tam wytrzymałam ROK pracy ?!
może tak? po co aż rok??

Cytat:
Napisane przez swiat_katarzyny Pokaż wiadomość
Za edytowanie postów dostaje sie bana????
a tak z ciekawości... co studiujesz?
ekonomie, specjalność: kapitał ludzki w biznesie
Stary 2013-04-17, 13:35   #4696
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
Ja na pol, bo bym sie uczyć nie mogla, tz na caly

Mhm, rozumiem

Cytat:
pewnie będzie lepiej, ale to dopiero za jakieś 5 lat choć wtedy nam przyjdzie pewnie spłacac mieszkanie bratu i znów kredyt
tyle, że oczywiście nam teraz nikt nie pomaga. Utrzymujemy się sami. Opłacamy rachunki itp tak jak pisałam na benzynę idzie mnóstwo kasy (a własciwie na gaz ), na bilety miesięczne itp. Nasze stałe wydatki miesięczne czyli rachunki+kredyty+benzyna+ bilety miesięczne+telefony+inter net to jakieś 3,5 tys plus jeszcze trzeba jeść, jakieś wydatki ekstra (jak właśnie coś do samochodu itp) i naprawdę kokosów nie ma

Mam depresję (wszystko mnie przerosło, na chwilę obecną nie radzę sobie z niczym. Jestem totalnie rozbita, mam głupie myśli itp)
No tak... my nie dalibyśmy rady sami się teraz utrzymać

A, to nie wiedziałam
Stary 2013-04-17, 13:38   #4697
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
No tak, ma wiedzę, zna język, to dobrze zarabia super jak tyle dostał na start to co będzie dalej, naprawdę bomba

Mhm, mój TŻ też właśnie w motoryzacji szuka pracy... a ja pracuję w biurze rachunkowym... mam nadzieję, że w tej pracy się ''rozwinę'', na razie do sierpnia jestem na stażu

Heh... brak słów...
naprawdę jestem z Niego bardzo dumna bo proces rekrutacyjny był masakrycznie trudny
Ale za to życiowo jest ciężki

Cytat:
my obydwoje urzędasy Z wynagrodzeniem nie jest tak tragicznie, dochodzą do tego trzynastki premie, bony na święta albo pieniądze

pysia połowa tego co zarabiacie Wam zostaje, niektórzy nie mają tego przed opłaceniem rachunków nie obraź się ale poprostu nie gospodarni jesteście.
nie obrażam się, nawet napisałam wcześniej, że nie należemy do zbyt oszczędnych osób ale by sobie ktoś mógl pomyśleć, że w jakieś luksusy opływamy i jemy kawior na śniadanie a tak nie jest

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-04-17, 13:38   #4698
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Pedze do roboty, zajrze wieczorem

Stary 2013-04-17, 13:40   #4699
justynkie
Wtajemniczenie

Witam się z pracy
Mój szef pojechał na jakąś konferencję a mnie już plecy bolą od siedzenia
Nadrobiłam Was z ostatnich paru stron.

Widziałam że był temat zarobków. Ja nie uważam, że mało zarabiam, TŻ jedynie nie ma zbyt dobrej pracy... Oboje jesteśmy po studiach technicznych, oboje pracujemy w zawodzie. Miesięcznie mamy ok. 6000 zł. Wiem, powiecie że dużo, ale prawda jest taka że im więcej ma się kasy, tym większe są wydatki.
Nam po opłaceniu wszystkich KONIECZNYCH rachunków zostaje na życie niewiele ponad 1500 zł. Średnio wychodzi 50 zł dziennie i uwierzcie, JEST CIĘŻKO.
Zawsze wyskoczy coś nadprogramowego, wizyta u dentysty, naprawa kranu czy inne gów...o. I nie damy rady nic odłożyć, nawet nie biegam na zakupy jak moje koleżanki. Nie jadamy owoców morza, nie chodzimy na imprezy... Nie mamy też samochodu.
Dla mnie w tym momencie myśli o dziecku są mega odległe bo za co? Ja nie wiem jak ludzie sobie dają radę, ile to kasy trzeba zarabiać żeby starczyło na spłątę kredytu, auto, dzieci, wyjazdy...

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 13:41   #4700
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie widzę w tym nic śmiesznego.

Sama biorę ślub jednostronny konkordatowy (z tym, że to ja jestem stroną wierzącą) i uważąm to za dobrą opcję. Nie wyobrażam sobie, by mój Tż miał przystępować do Komunii Świętej, spowiedzi, ślubować przed Bogiem, nie wierząc ani w sakramenty, ani w Boga.
Dla mnie to trochę hiporyzja.:
Zgadzam się
Cytat:
Dwa ostrzeżenia dostałam, bo wyedytowałam 2 posty TUTAJ (dziękuję osobie, która mnie zgłosiła- żeby Ci wesele się posypało kablaro) - to co pisałam, żeby mnie nie cytować, bo skasuję jak przeczytacie - o kuzynce.
Ale żenada
Może to laska vel roksana zgłosiła
Cytat:
a ja sobie uświadomiłam jakie Wy jesteście bogate.. Wasi TŻ tyle kasy zarabiają. a My takie gówniane pieniądze... porazka
Nie przesadzaj... Gówniane, nie gówniane, ale wiele zależy od Ciebie. Trzeba szukać innej pracy i tyle.

Pisałam tu już kiedyś: pracowałam 9 m-cy w obozie pracy. Autentycznie, nie przesadzam. Praca po min. 10h dziennie, a często 12, zdarzało się i 14. Od 6 rano. Dźwiganie ogromnych ciężarów, bieganie CAŁY dzień. Wysiadały mi kolana, kręgosłup, przychodziłam do domu i wyłam, po prostu WYŁAM.
Szukałam nowej pracy kilka miesięcy. Wstawałam o 4.30 i wysyłałam setki CV.
Wreszcie w lutym znalazłam. Nie zarabiam 3000, ale mam spokojną pracę, odżyłam, po powrocie do domu nie umieram ze zmęczenia, choć troszkę zmęczona jestem (pracuję 10-21, ale nie codziennie).
Naprawdę BARDZO walczyłam o lepsze jutro. Nieraz już chciałam sie poddać, bo nie mogłam znaleźć nowej pracy, stara mnie wykańczała, na dodatek za tę mękę dostawałam GŁODOWĄ wypłatę.
Ale się udało. Więc mimo wszystko ja uważam, że wszystko zależy od nas i trzeba walczyć.

U nas ja zarabiam niezbyt dużo, TŻ dobrze, ale mamy duże wydatki, bo wynajmujemy mieszkanie, na paliwo do dwóch samochodów idzie miesięcznie ok. 900zł, do tego jak wpadnie ubezpieczenie albo mechanik, to też niemało (za mechanika ostatnio zapłaciliśmy 2500 ).
Także to też nie jest tak, jak któraś tu pisała, że jakby zarabiała 4300, to by 4000 odkładała, bo tak się nie da. Większe zarobki, to też większe wydatki. Jak człowiek naprawdę nie ma co jeść, to i chleb z pasztetem będzie jadł cały miesiąc i za kilka stówek wyżyje. A jak się więcej zarabia, to człowiek i auto chce mieć i do kina iść i do restauracji itd.

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
TŻ uważa, że do ślubu jest jeszcze mnóstwo czasu, i po co teraz sobie tym głowę zawracać on nie wie, że zostało TYLKO 498 dni, i w związku z tym jakoś te nasze rozmowy o ślubie są takie o wszystkim i o niczym, jak się pytam co robimy z fotografem, to mówi nie wiem i zmienia temat, tak jakby to dla niego był jakiś strasznie ciężki temat
Mój jest otwarty na propozycje, ale sam z siebie raczej nic nie szuka. Z drugiej strony trudno żeby szukał mi butów czy bukietu
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:42   #4701
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Mhm, rozumiem

No tak... my nie dalibyśmy rady sami się teraz utrzymać

A, to nie wiedziałam

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-04-17, 13:42   #4702
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891 Pokaż wiadomość
nawet nie wiedziałam do dzisiaj, że można taki ślub wziąć, ale jak to później wygląda przy ewentualnym rozwodzie?? tzn nie zakładam u mnie takiego scenariusza w ogóle, ale tak z ciekawości
W KK nie ma rozwodów, a ew. ustanowienie nieważności małżeństwa działa w jedną stronę, bo tylko jedna strona przyjmuje sakrament małżeństwa i to ona wnosiłaby powódzctwo.
Strona niewierząca jest zobowiązana ślubem cywilnym, jeśli w grę wchodzi jednostronny konkordatowy.
piją!

Stary 2013-04-17, 13:43   #4703
Tycikata
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie 3 rozdział leży i kwiczy Na razie zbieram ankiety Macie jakieś matki, które pracują i wychowują dzieci ? Chętnie je 'przebadam'
ja aż się boję pomyśleć co będzie z moim badawczym
nawet nie mam planu..... materiały powoli zbieram ale piszę jeszcze pozostałe rozdziały

a jaki temat masz?

Cytat:
Dwa ostrzeżenia dostałam, bo wyedytowałam 2 posty TUTAJ (
WTF????????

eej, nie chcę nic mówic, ale zauważyłam że jest tu taka jedna osoba który nas CIĄGLE PODCZYTUJE a się nie udziela (Madziopotam) ktos to zauważył

Cytat:
dzięki, wygoogluje zaraz
jeśli chcesz, to się spytam przyjaciołki który to był kościół

Cytat:
ooo nie zauważyłam Czeladź a Ty ?
oooo sąsiadka to na kolejne nasze spotkanie zabieramy Ciebie

My z TŻ zarabiamy prawie po równo, TŻ co kwartał dostaje jakieś premie, w sumie razem do kupy mamy z 4,5 do 5,0 na miesiąc.

Ale kiedyś zarabiałam 1tyś i też jakoś dawałam radę, i jeszcze studia sobie w tym opłacałam za 600zł no ale było mi cholernie ciężko, zresztą teraz też a jaka różnica

- Loesje

Edytowane przez Tycikata
Czas edycji: 2013-04-17 o 13:44
Tycikata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:45   #4704
wenedka
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana, bardzo dobrze, że poszłaś do psychologa. To świństwo w końcu się odczepi, tylko musisz wytrwale pracować nad sobą i dbać o siebie
piją!

Stary 2013-04-17, 13:46   #4705
misia880
Zakorzenienie

ide bo sie tylko denerwuje :P

Wiecej kasy wieksze wydatki tak>
a myslicie ze ja nie chodze do dentysty nie psuje mi sie samochod ??? ubezpieczenia płace 1000 zł bo nie mam znizek

Na paliwo wydajemy TŻ 500 a ja 300 ;| a auta sie psuja i tez mamy te wydatki. takie same jak Wy.
tylko kilka razy mniej kasy...
ja nie marudze, nie biadole. Szukam pracy, TZ łapie sie wszystkiego zeby dorobić.

Stać nas na wyjazd do Zakopanego.. itp. ijeszcze odkładamy.

a wydatki przeciez mamy te same. Naprawdy, lekarze, cos sie psuje na cos tzreba wydac.

tez chodzimy do kina

dlatego... no sorry ale jak ktos mi mówi ze zarabia 4300 zł (jedna osoba) to zastanawiam sie co ludzie robia z kasą

bez urazy oczywiscie laski. Serio ja przedstawiam tylko moja perspektywe

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 13:47   #4706
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
Witam się z pracy

Widziałam że był temat zarobków. Ja nie uważam, że mało zarabiam, TŻ jedynie nie ma zbyt dobrej pracy... Oboje jesteśmy po studiach technicznych, oboje pracujemy w zawodzie. Miesięcznie mamy ok. 6000 zł. Wiem, powiecie że dużo, ale prawda jest taka że im więcej ma się kasy, tym większe są wydatki.
Nam po opłaceniu wszystkich KONIECZNYCH rachunków zostaje na życie niewiele ponad 1500 zł. Średnio wychodzi 50 zł dziennie i uwierzcie, JEST CIĘŻKO.
Zawsze wyskoczy coś nadprogramowego, wizyta u dentysty, naprawa kranu czy inne gów...o. I nie damy rady nic odłożyć, nawet nie biegam na zakupy jak moje koleżanki. Nie jadamy owoców morza, nie chodzimy na imprezy... Nie mamy też samochodu.
Dla mnie w tym momencie myśli o dziecku są mega odległe bo za co? Ja nie wiem jak ludzie sobie dają radę, ile to kasy trzeba zarabiać żeby starczyło na spłątę kredytu, auto, dzieci, wyjazdy...
dokładnie, widze, że mamy podobną sytuację, tyle, że nam zostaje tysiak więcej ale właśnie z kolei mamy samochód, a TŻ przejeżdza nim miesięcznie ok 4000 km więc naprawdę stosunkowo często trzeba w nim coś, zmieniać, reperować itp tak samo ja nie wyobrażam sobie mieć teraz dzieci....

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Zgadzam się
Ale żenada
Może to laska vel roksana zgłosiła
Nie przesadzaj... Gówniane, nie gówniane, ale wiele zależy od Ciebie. Trzeba szukać innej pracy i tyle.

Pisałam tu już kiedyś: pracowałam 9 m-cy w obozie pracy. Autentycznie, nie przesadzam. Praca po min. 10h dziennie, a często 12, zdarzało się i 14. Od 6 rano. Dźwiganie ogromnych ciężarów, bieganie CAŁY dzień. Wysiadały mi kolana, kręgosłup, przychodziłam do domu i wyłam, po prostu WYŁAM.
Szukałam nowej pracy kilka miesięcy. Wstawałam o 4.30 i wysyłałam setki CV.
Wreszcie w lutym znalazłam. Nie zarabiam 3000, ale mam spokojną pracę, odżyłam, po powrocie do domu nie umieram ze zmęczenia, choć troszkę zmęczona jestem (pracuję 10-21, ale nie codziennie).
Naprawdę BARDZO walczyłam o lepsze jutro. Nieraz już chciałam sie poddać, bo nie mogłam znaleźć nowej pracy, stara mnie wykańczała, na dodatek za tę mękę dostawałam GŁODOWĄ wypłatę.
Ale się udało. Więc mimo wszystko ja uważam, że wszystko zależy od nas i trzeba walczyć.

U nas ja zarabiam niezbyt dużo, TŻ dobrze, ale mamy duże wydatki, bo wynajmujemy mieszkanie, na paliwo do dwóch samochodów idzie miesięcznie ok. 900zł, do tego jak wpadnie ubezpieczenie albo mechanik, to też niemało (za mechanika ostatnio zapłaciliśmy 2500 ).
Także to też nie jest tak, jak któraś tu pisała, że jakby zarabiała 4300, to by 4000 odkładała, bo tak się nie da. Większe zarobki, to też większe wydatki. Jak człowiek naprawdę nie ma co jeść, to i chleb z pasztetem będzie jadł cały miesiąc i za kilka stówek wyżyje. A jak się więcej zarabia, to człowiek i auto chce mieć i do kina iść i do restauracji itd.

Mój jest otwarty na propozycje, ale sam z siebie raczej nic nie szuka. Z drugiej strony trudno żeby szukał mi butów czy bukietu
dokładnie. Kwintesencja tego co miałam w myślach

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2013-04-17, 13:48   #4707
aneczka25057
Rozeznanie

Cytat:

W tym roku to już chyba kiepsko z czasem

Padam, dziś cały dzień na uczelni. Ale jeszcze kilka spotkań i koniec z nauką
No tak, ale ona u tej wróżki była na początku roku jakoś, bodajże w styczniu więc wtedy to, że zostanę mamą jeszcze w tym roku było "realne"

KaEs a ja się cieszę, że ślub mamy w sierpniu i nie zamieniłabym go na inny miesiąc, bo zawsze chciałam w sierpniu mieć

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość

Ja generalnie jestem osobą która się nie martwi, więc może to mnie też gubi.
Ale pracując w poważnej firmie gdzie się naprawdę wszechstronnie rozwijam i ciągle uczę (bo przecież rozpoczynając pracę tu, nie miałam doświadczenia), zdałam sobie sprawę z tego, że oni kompletnie nie patrzą na wykształcenie ani ile kierunków ktoś ukończył czy jaki miał temat pracy.
Liczy się doświadczenie i koniec. A studia tego Ci nie dadzą.
Mnie się akurat cholernie ufarciło że mnie zatrudnili zaraz po licencjacie. Po prostu znalazłam się we właściwym miejscu we właściwym czasie.
Ale przez to totalnie zmieniłam swój stosunek do studiów i pewnie dlatego teraz mi jest ciężko sie zebrać i napisać tą pracę....
W tej kwestii masz całkowitą rację! Nic dodać nic ująć. I wcale się nie dziwię, że masz taki stosunek do studiów. Niestety takie są polskie realia...

Cytat:
Napisane przez monikkad Pokaż wiadomość

My też jesteśmy jednogłośni - KAMERA OBOWIĄZKOWO
To tak jak my! Myślę, że fajnie mieć taką i taką pamiątkę Oczywiście nie nudny 4-godzinny film, gdzie widać wujka Zdzisia z kotletem, Zenka pod stołem czy ciocię Zosię z kieliszkiem ale film nowoczesny, dynamiczny ukazujący najważniejsze momenty NASZEGO dnia

Cytat:
Napisane przez docik10 Pokaż wiadomość
Dla mnie kamerzysta jest ważny i wiem, że często będę wracać do naszej płyty z wesela. To jednak jest ruchomy obraz i chciałabym kiedyś móc powspominać te śmieszne sytuacje na weselu których nie będzie na zdjęciach. Usłyszeć jeszcze raz przysięgę i poczuć się jakbym tam znowu była
O tak DOKŁADNIE! Zgadzam się w 100%

moniczka_90 nie znamy się jeszcze ale fajnie, że wróciłaś
Jako jedna z pierwszych zrelacjonujesz nam swój ślub

adzia kurcze, szkoda że nie wyszło. Teraz tyle się słyszy o ślubach poza urzędem, a tu się okazuje, że nawet w urzędzie nie możesz wziąć ślubu kiedy chcesz

Cytat:
Napisane przez garfieldek Pokaż wiadomość
A ja przegapiłam swoje 500 dni

Teraz jest 493

ja też najbardziej czekałam na swoje 500 dni na szczęście nie przegapiłam ich, a teraz pozostało 486

Cytat:
KaMilka4891 Wybrałabym ten: Mobbing w miejscu pracy

moniczka_90

Jakieś pomysły na tytuł nowego wątku i chętna do założenia;>
U nas kilka osób na licencjacie pisało o mobbingu i raczej nie mieli duży7ch problemów z literaturą

Cytat:
W tym drugim nie wiem co masz na myśli pisząc nowoczesne Wiesz to nie zawsze chodzi o to jak nam zależy na studiach tylko jak później będzie się pisało prace, czy jest wystarczająco dużo materiałów no i gdzie znaleźć odpowiednią grupę badawczą

Najwięcej materiałów znajdziesz z motywacji. Może płacowe i pozapłacowe systemy motywacyjne? To również możesz zbadać dosłownie wszędzie.
Z rekrutacją i selekcją, możesz nie nazbierać tylu stron. Albo wziąć temat wybrane aspekty ZZl i w tym zawrzeć selekcję, rekrutację, motywowanie i szkolenia
ale Dodaja mądrze podpowiada

misia ładne sukienki
25.05.2012
Zaślubieni
16.08.2014

Edytowane przez aneczka25057
Czas edycji: 2013-04-17 o 17:01
aneczka25057 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-17, 13:51   #4708
Waniliova
Zakorzenienie

Cytat:
naprawdę jestem z Niego bardzo dumna bo proces rekrutacyjny był masakrycznie trudny
Ale za to życiowo jest ciężki

nie obrażam się, nawet napisałam wcześniej, że nie należemy do zbyt oszczędnych osób ale by sobie ktoś mógl pomyśleć, że w jakieś luksusy opływamy i jemy kawior na śniadanie a tak nie jest
Nie dziwie się super, że tak mu się udało jak ma się dobrą pracę, stałą to reszta się jakoś poukłada

Hehe nom musisz nauczyć się oszczędzania

Cytat:
Witam się z pracy

Heh... prawda jest taka, że jak masz więcej pieniędzy to np. masz lepsze mieszkanie. Więc nie zgodze się z Tobą, że jest Wam CIĘŻKO... my jakbyśmy mieli się sami utrzymać to zostałby nam jakieś 500zł... w tym jedzenie, niespodziewane wydatki... nie wspomnę już o benzynie... więc jak Wam za 6000zł jest ciężko to nie wiem co my mamy powiedzieć mając nie całe 2500zł

Cytat:
Napisane przez Tycikata Pokaż wiadomość
ja aż się boję pomyśleć co będzie z moim badawczym
nawet nie mam planu..... materiały powoli zbieram ale piszę jeszcze pozostałe rozdziały

a jaki temat masz?

WTF????????

eej, nie chcę nic mówic, ale zauważyłam że jest tu taka jedna osoba który nas CIĄGLE PODCZYTUJE a się nie udziela (Madziopotam) ktos to zauważył

jeśli chcesz, to się spytam przyjaciołki który to był kościół

oooo sąsiadka to na kolejne nasze spotkanie zabieramy Ciebie

My z TŻ zarabiamy prawie po równo, TŻ co kwartał dostaje jakieś premie, w sumie razem do kupy mamy z 4,5 do 5,0 na miesiąc.

Ale kiedyś zarabiałam 1tyś i też jakoś dawałam radę, i jeszcze studia sobie w tym opłacałam za 600zł no ale było mi cholernie ciężko, zresztą teraz też a jaka różnica
O, szef zwiększył Ci wypłatę... super kochana!

Ja zmykam, będę jutro miłego popołudnia wszystkim
Stary 2013-04-17, 13:55   #4709
docik10
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się z pracy

Ja zgłaszam sprzeciw Przecież czy zarabiam 7 tys czy 2tys będę musiała tak samo jeść, płacić za media, tankować. Różnić się mogą wydatki na ciuchy. Jak mam więcej pieniędzy to mogę sobie na więcej w tej kwestii pozwolić to się też tyczy wszelkich form rozrywki. Na tym można zaoszczędzić, żeby mieć więcej wydając taką kwotę jakbym zarabiała 2tys. Tym "biedniejszym" też wyskakuje wizyta u dentysty, mają cieknący kran itp. Więc wydatki są takie same bez względu na zarobki.

:
Stary 2013-04-17, 13:55   #4710
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Kochana, bardzo dobrze, że poszłaś do psychologa. To świństwo w końcu się odczepi, tylko musisz wytrwale pracować nad sobą i dbać o siebie
dzięki. Już drugi raz choroba do mnie wraca. A może nigdy nie odeszła?

Cytat:
ide bo sie tylko denerwuje :P

Wiecej kasy wieksze wydatki tak>
a myslicie ze ja nie chodze do dentysty nie psuje mi sie samochod ??? ubezpieczenia płace 1000 zł bo nie mam znizek

Na paliwo wydajemy TŻ 500 a ja 300 ;| a auta sie psuja i tez mamy te wydatki. takie same jak Wy.
tylko kilka razy mniej kasy...
ja nie marudze, nie biadole. Szukam pracy, TZ łapie sie wszystkiego zeby dorobić.

Stać nas na wyjazd do Zakopanego.. itp. ijeszcze odkładamy.

a wydatki przeciez mamy te same. Naprawdy, lekarze, cos sie psuje na cos tzreba wydac.

tez chodzimy do kina

dlatego... no sorry ale jak ktos mi mówi ze zarabia 4300 zł (jedna osoba) to zastanawiam sie co ludzie robia z kasą

bez urazy oczywiscie laski. Serio ja przedstawiam tylko moja perspektywe
ale nie musiscie płacić za rachunki? utrzymuje was ktoś? Sorry, że pytam, ale nie znam twojej sytuacji. Z tego co wiem to pisałaś wcześniej, że TŻ zostaje 1tys Ty też zarabiasz mało. Więc po pierwsze ja przy takich zarobkach na pewno nie miałabym dwóch aut bo kupić nie jest problem, gorzej później to utrzymać, zatankować itp.

I sorki za szczerść, ale gdybyście żyli utrzymując się sami, płacąc kredyty rachunki itp to ledwo Wam by na jedzenie straczyło, a już napewno nie na wyjazdy do Zakopanego czy odłożenie pieniędzy.
Podejrzewam, że gdybyśmy my mieszkali u rodziców, czy kątem u kogoś to też byśmy mogli odłożyć 4tys, jak tu ktos napisał

Cytat:
U mnie 3 rozdział leży i kwiczy Na razie zbieram ankiety Macie jakieś matki, które pracują i wychowują dzieci ? Chętnie je 'przebadam'
moja siostra

będę mamą

kierowca od 7.02.2012

Edytowane przez pysia1987
Czas edycji: 2013-04-17 o 13:58
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości