Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.14 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 15 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Pierwsze maluszki na świecie już mamy 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Witamy na świecie pierwsze maluszki 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.15 - Czas zacząć rozpakowywanie 0 0%
Pięć maluszków na świecie już mamy, na kolejne niecierpliwie czekamy. V-VI 2013 cz.15 3 5,36%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Kolejnych porodów nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.15 1 1,79%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 1 1,79%
Część maluszków już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy! V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Obniżone nasze brzuchy, bo już wychodzą z nich maluchy. Mamy V-VI 2013 cz.15 0 0%
Obniżają nam się brzuszki - chcą wychodzić z nich maluszki! MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 8 14,29%
Mamy już pierwsze maluszki, reszta nisko nosi brzuszki. Mamy V-VI 2013 cz.15 5 8,93%
Mamy pierwsze maluszki, reszta już rozchyla nóżki. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Sexi orki maluchy witają, okładów z samca nie zaprzestają. Mamy V-VI 2013 cz.15 7 12,50%
Wkrótce wyzionę ducha, jak nie wyjdziesz z mego brzucha. Mamy V-VI 2013 cz.15 15 26,79%
Szamańśkie metody stosujemy, maluchy przywołać chcemy. Mamy V-VI 2013 cz.15 2 3,57%
Regularnie się myjemy, do porodów szykujemy. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.15 3 5,36%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-17, 15:06   #931
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pamiętam, że na studiach przyjaciółka miała philipsa i próbowałam się nim depilować i wolałam tego mojego starego brauna ... a ona spróbowała brauna i wolała swojego philipsa więc pewnie przyzwyczajenie do typu danej marki.
ale to tak może być! ja miałam kiedyś philipsa, już daaawno, minimum 15 lat temu kupiony. i to z nim zaczynałam całą przygodę. i powiem, że te pęsety mi się bardziej podobały do "obrabiania" nóg, bo dużo szybciej to wszystko działało. a moim aktualnym braunem muszę to samo miejsce czasem i 10 razy przelecieć aaaale! do pach i okolic intymnych to akurat braun mi się lepiej widzi, philips za dużo na raz wyrywał i to było dość dramatyczne
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:08   #932
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Zima przestała nas maltretować - chyba czas się rozpakować! Mamy V-VI 2013 cz.1

Cytat:
Napisane przez happy blue Pokaż wiadomość

kurde, wiedziałam, że o czymś miałam Wam napisać po wizycie...
u mojego gina umawia się na KTG i liczą sobie 30 zł, a w szpitalu miałabym za darmo czy nie? jeśli tak to pewnie są kolejki, a nie na daną godzinę, orientujecie się jak to jest?
zadzwon do szpitala, powinni Cię umówić an godzinę i nie powinnaś płacić

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
do mnie bardziej przemawia Bright Stars. Też będę taki kupować. Tam masz różne wagi. Ten co wysłałaś jest do 9, a ja chcę do 11 (huśtawka). Są jeszcze niby do 18 ale rozmawiając z doświadczonymi maluszkami wiem że i tak się tego nie używa bo dzieci są sa bardzo ruchliwe i przewracają się razem z bujaczkiem. A taki to starczy gdzieś do 9 m-ca
moja koleżanka ma ten z fisherprice, mała ma 6 miechów i już trzeba jej pilnować bo potrafi fiknąć z leżakiem
Stary 2013-04-17, 15:09   #933
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szybkie pytanie. Czy taki kombinezon na okres kwieceń/maj to nie za ciepły na wyjście ze szpitala? Niby mam welurowy zestaw bluza i spodenki, ale wydaje mi się, że w kombinezonie to jakoś cieplej by było.
starczy welurowy zestaw, jak będzie zimno to przecież przykryjesz kocykiem, ja bym nie kupowała

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:09   #934
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
heloł, już 14:00 a narazie tylko jedna pani wspomniała o obiedzie...chwalić się co tam macie, może się najem czytaniem, bo mój obiad dziś to tylko makaron z truskawkami...może jednak się zbiorę i wstawię rosół (pamiętacie jak pisałam, że to dla mnie wyzwanie )
ja miałam spaghetti bolognese z wołowiny. oczywiście żadne gotowce, tylko prawdziwe pomidory marcheweczka (widziałam, że włosi dodają właśnie utartej marchewy trochę do sosu - dobre!), tylko szkoda że ziół nie miałam świeżych. ale i tak pycha no i parmezan do posypania.
Stary 2013-04-17, 15:10   #935
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kolory

Myśląc o dziecięcym pokoju przed oczyma mamy piękne, radosne kolory. Nasze wyobrażenie nie do końca jednak powinno być zrealizowane. Zbyt wiele ostrych kolorów może bowiem wywołać u malca rozdrażnienie i problemy z koncentracją, a nawet snem. Nie oznacza to jednak, że musimy całkiem rezygnować z wesołych barw. Podstawą powinny być jednak pastele, do których dodać możemy kolorowe meble i dodatki. Pokusić możemy się także o barwne, bajkowe postaci namalowane, czy naklejone na ścianach. Najlepiej, żeby były jak najprostsze, geometryczne i bez nadmiernej ilości szczegółów.
muszę mojej mamie przeczytać bo narzeka że pokoik młodego smutny i mi kiczowate naklejki podsyła
Stary 2013-04-17, 15:10   #936
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ja miałam spaghetti bolognese z wołowiny. oczywiście żadne gotowce, tylko prawdziwe pomidory marcheweczka (widziałam, że włosi dodają właśnie utartej marchewy trochę do sosu - dobre!), tylko szkoda że ziół nie miałam świeżych. ale i tak pycha no i parmezan do posypania.
ja też czasem dodaję marchew

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:11   #937
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
No aż takich silnych to nie mam chyba, z tym, że jak coś to staram się siadać, albo kłaść i nie są regularne. Nie boję się, że poród przegapię, bo już jeden przeszłam. Ale było łatwo, bo najpierw odeszły mi wody, a potem dopiero miałam skurcze. No przynajmniej wiem jak wyglądają.
Jedyne czego się boję to, że zacznę rodzić wcześniej, a mój szpital nie przyjmuje wcześniaków, musiałabym jechać 100km, a mam mieć cesarkę, więc musiałabym zdążyć, a nawet nie bardzo miałby mnie kto zawieźć, bo mąż ze starszym synem musiałby zostać. No może dziadkowie by przyjechali w takiej sytuacji Ale pewnie najpierw tu do szpitala bym się zgłosiła, najwyżej by mnie przewieźli jakoś. Jutro mam wizytę to zapytam kiedy spokojnie mnie tutaj przyjmą...
Jakoś w tamtym momencie nie skojarzyłam, że Ty przecież już rodziłaś

Dowiedz się od którego tygodnia możesz u siebie rodzić. U nas to od 34tc, więc moze u Ciebie też. W razie czego niech Cię wiezie karetka
A co do skurczów, to wcześniej też pomagało leżenie zazwyczaj, a teraz wcale. Czy leżę, czy siedzę czy coś robię, wciąż mnie męczą Dobrze, że nie bolą....

Cytat:
heloł, już 14:00 a narazie tylko jedna pani wspomniała o obiedzie...chwalić się co tam macie, może się najem czytaniem, bo mój obiad dziś to tylko makaron z truskawkami...może jednak się zbiorę i wstawię rosół (pamiętacie jak pisałam, że to dla mnie wyzwanie )
Ja dziś przekombinowałam masakrycznie Zrobiłam rano pastę z makreli (z ogórkiem kiszonym, jajkiem, cebulą i papryką) i na obiad wciąż miałam ochotę na tę makrelę, więc napakowałam ją do makaronu - muszelek dużych (zostały mi po imprezie) i zapiekłam pod pomidorami, bazylią i żółtym serem Wiem, wiem, totalnie nie cukrzycowe danie, ale luzik, zdarza mi się coś takiego raz na ruski rok. A było mega pyszne!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
ja tez pewnie sie skusze i posciele beda dostepne, ale na zamowienie, bo bez sensu inwestowac tyle kasy, jesli zbytu nie bedzie. rozwazam jeszcze opcje szycia "jednostronnego" gora kolderki z drogiej tkaniny, dol jednolity...wtedy to tez oszczednosc
To jest świetna myśl! Myślę, że coś takiego właśnie u Ciebie zamówię w swoim czasie

Cytat:
wow, ale cudo, jak to robisz? ogórki kiszone mi zgagę chyba robią :/
Ogórki pewnie się do zgagi przyczyniają, ale nie doszłaś jeszcze do wniosku, że co byś nie zjadła to zgaga i tak będzie? Ja już mam ją po wszystkim, więc mam to gdzieś A ogórki kiszone jem codziennie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
strasznie podoba mi się takie krzesełko, ale jak zobaczyłam cenę to mnie zamurowało http://allegro.pl/bloom-fresco-chrom...171712871.html
Nowoczesny dizajn kosztuje
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:11   #938
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
zadzwon do szpitala, powinni Cię umówić an godzinę i nie powinnaś płacić

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

u nas jest tak, że szpital przyjmuje na ktg dopiero po terminie, a tak to do przychodni normalnie na nfz się chodzi

Julka
Stary 2013-04-17, 15:12   #939
Atena564
Zadomowienie

Powiem wam,że wciagu dosłownie 3-4 dni to tak mój stan fizyczny się popsuł,że to tragednia, chodzić niemoge bo boli podbrzusze i rwie w pachwinie, siedzieć to już absolutnie bo oddychać niemoge bo mam taki ucis z żebrach że szok, od leżenia na boku już mnie kości miednicy i biodra bolą.....

a macie może tak,że nagle czujecie w środku jakby ktoś wam szyjke ścisnął palcami aż was zgina wpół, a ból zaraz przechodzi???? bo ja coś tak mam czasem, i niewiem czy to mała może główka mi narusza szyjke czy co?? bo cześto czuje jak się wierci niemiłosiernie na dole i boli szyjka wówczas
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:14   #940
vil84
Wtajemniczenie

jeszcze mi się coś przypomniało ... nakupowaliśmy multum różnych ciuszków, body, śpiochów itp, a jedyne co używamy, to pajacyki i pierzemy je na okrągło - najwygodniej odpiąć od dołu do zmiany pieluchy a na mojej liście wyprawkowej ich prawie nie było, bo uznałam że mało praktyczne - może ta informacja się przyda którejś z Was
aaaa i ta położna powiedziała że przy karmieniu śmiało można pić kawę, ale najlepiej słabą (ja piję 3w1 i to z mlekiem więc mogę sobie pozwolić ) i nawet wino tylko że winko najlepiej nalać sobie lampkę i sączyć sobie cały dzień a nie naraz, ale i tak bardzo fajnie. no i ogólnie jeść wszystko ale z umiarem, i obserwować reakcje dziecka. tylko czekolady nie jeść więcej niż pasek dziennie i ostrych przypraw.

Cytat:
i chce mi sie wyc jak uroczo! wczoraj tz pytal mnie jak to jest po cesarce...bo mala pewnie od razu zabiora i jesli on moglby kangurowac "myslisz, ze beda mieli dla mnie lozko?!" to cyca nie wyciagnie, chocby nie wiem jak sie staral...czy po cesarce mozna od razu probowac przystawiac do piersi? na lezaco, jeszcze po roznych lekach?
ja nie chce zeby mi ktos mala zabieral ;( jesli juz to tatus...sporo mam watpliwosci, chyba musze gina pomeczyc.
Salviae jeszcze raz gratulacje! czekam na fotki Kubusia i kolejne relacje z Waszego rozdwojenia
można od razu przystawiać, ale możesz nie mieć pokarmu - u mnie się pojawił po 4 dniach dopiero

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
a próbujesz jeszcze karmić cycem? fajnie że dochodzisz już do siebie, jeszcze chwila i będziesz sunąć z Przemkiem na spacerach
cycem nie, bo mam strasznie maleńkie sutki i się okazało że mały ich po prostu nie łapie, a nauczył się z butli i przez to mu jeszcze trudniej - ale musiał dostać butelkę bo pokarmu nie miałam kilka dni a musiał coś jeść. ale odciągam laktatorem, dwa razy dziennie bo nie mam siły na więcej, więc dostaje moje mleko ale zamawiam laktator elektryczny używany i mam nadzieję że pójdzie szybciej odciąganie.

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:15   #941
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Wszystko też zależy od dziecka. Bartuś (od którego mamy huśtawkę) dostał ją na roczek. No cóż, trochę za późno, ale prezent to prezent. On już wtedy ważył ponad 10 kg, a leżał w tym i się bujał. Pomijam to, że limit jest do 9kg, ale on jest tak spokojnym dzieckiem, że w ogóle z tego nie próbował się wydostać, tylko uśmiechnięty leżał. Mnie właśnie martwi to, że takie dziecko, które umie już siadać będzie chciało się samo z tej huśtawki wydostać.
to na pewno, ja jutro odbieram od przyjaciółki hustawkę fisherprice, bo jej mała już z niej by wypadła (ma 6 miesięcy)
Stary 2013-04-17, 15:16   #942
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Powiem wam,że wciagu dosłownie 3-4 dni to tak mój stan fizyczny się popsuł,że to tragednia, chodzić niemoge bo boli podbrzusze i rwie w pachwinie, siedzieć to już absolutnie bo oddychać niemoge bo mam taki ucis z żebrach że szok, od leżenia na boku już mnie kości miednicy i biodra bolą.....

a macie może tak,że nagle czujecie w środku jakby ktoś wam szyjke ścisnął palcami aż was zgina wpół, a ból zaraz przechodzi???? bo ja coś tak mam czasem, i niewiem czy to mała może główka mi narusza szyjke czy co?? bo cześto czuje jak się wierci niemiłosiernie na dole i boli szyjka wówczas
ja tak mam, tzn kłuje mnie tam w środku jakby igłami mnie ktoś tam szturchał, lekarz stwierdził że może być to zapalenie - dostalam leki i 200 zł nie moje lub mały uciska na nerw jakiś, najgorzej jest jak stoję lub siedzę, ale looz jeszcze kilka tygodni więc dam rade

Julka
Stary 2013-04-17, 15:16   #943
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nasz nowy kolega Kubuś ma dzisiaj również imieniny.
mlekiem oczywiście
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:17   #944
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
załamałam się, kupiłam tabletki do zmywarki finish powerball, nastawiłam pranie i wyciągam brudne naczynia, całe wiekie pudło nadaje się do kosza
ja je mam i super są, spróbuj jeszcze raz, może coś było nie tak
Stary 2013-04-17, 15:18   #945
angie83
Raczkowanie

Dzięki za rady Jeszcze się wstrzymam z tymi zakupami. Lecę na wizytę. Pa
Stary 2013-04-17, 15:18   #946
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłam właśnie zapiekankę z łososiem pycha
http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_o...m/przepis.html
Stary 2013-04-17, 15:22   #947
ankaaa206
Wtajemniczenie

o kurczaki, znowu mi kasę z pzu przelali za leżenie w szpitalu, w umowie mam jak byk że od 4 doby licza, a ja 2 razy byłam po 3 doby, facet od ubezpieczeń stwierdził że mam złożyć bo to nic nie kosztuje i tak dostałam 400 zł

Julka
Stary 2013-04-17, 15:22   #948
lonely_lady
Zakorzenienie

ale gonicie z postami... masakra

Ja wróciłam z miasta i padam
zrobiło się tak gorąco, że ledwo wyrabiam. Po przyjściu do mieszkania rozebrałam się do bielizny, wyciągnęłam loda z zamrażalnika i leże sobie dochodząc do siebie
Dobrze, że nie rodzą w sierpniu, bo chyba bym nie zniosła tych upałów..

Za godzinkę jedziemy na SR, to już przedostatnie zajęcia

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:23   #949
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Cloche- myślałam, że nie jesz smażonego
nigdy tak nie twierdziłam... w sumie wiele mięs raczej duszę albo piekę, ale np. jak robię steka, to najpierw patelnia na chwilę, a dopiero potem stek sobie dochodzi w piecu w 80-90 stopniach... albo jak kuraka robię w szybkowarze, to też obsmażonego najpierw
czego nie robię, to np. smażenie ryb na olejach głównie z omega-6 (słonecznikowy np.), bo się kłócą z omega-3 z rybki. w ogóle w smaku jakoś tak pokochałam oliwę z oliwek, że często na niej smażę nawet popcorn wolę na oliwie - serio!
Stary 2013-04-17, 15:26   #950
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Ludzie jak Was nadrobić...

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie uwierzycie, ale o 11 30 odeszly mi wody i od 1 30 jest juz po tej stronie brzucha Kuba !!!!!! Nie moge spac cala sie trzese i synka widzialam tylko na chwile ale jest sliczny 10/10 3300 g i 56 cm

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
gratulacje kurcze zastanawiam się co będzie jak się akcja zacznie przed ustalonym terminem cc, Ciebie kroili a mi pewnie każą spróbować rodzic bo mam ułożenie główkowe

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
jeszcze mi się coś przypomniało ... nakupowaliśmy multum różnych ciuszków, body, śpiochów itp, a jedyne co używamy, to pajacyki i pierzemy je na okrągło - najwygodniej odpiąć od dołu do zmiany pieluchy a na mojej liście wyprawkowej ich prawie nie było, bo uznałam że mało praktyczne - może ta informacja się przyda którejś z Was
aaaa i ta położna powiedziała że przy karmieniu śmiało można pić kawę, ale najlepiej słabą (ja piję 3w1 i to z mlekiem więc mogę sobie pozwolić ) i nawet wino tylko że winko najlepiej nalać sobie lampkę i sączyć sobie cały dzień a nie naraz, ale i tak bardzo fajnie. no i ogólnie jeść wszystko ale z umiarem, i obserwować reakcje dziecka. tylko czekolady nie jeść więcej niż pasek dziennie i ostrych przypraw.

bardzo fajna i rozsądna ta Twoja położna ! pić pozwala

Dziewczyny ja mam ubaw, o mojej ciąży nie informowaliśmy rodziny i znajomych, całą zimę sie przekulałam w płaszczu więc nikt nic nie widział a teraz słoneczko.. wyszłam sobie na podwórko z brzuszkiem i się zaczęło! sensacja na wsi ! wreszcie ludzie mają o czym gadać
Stary 2013-04-17, 15:27   #951
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
strasznie podoba mi się takie krzesełko, ale jak zobaczyłam cenę to mnie zamurowało http://allegro.pl/bloom-fresco-chrom...171712871.html
cena z kosmosu jak szukasz wielofunkcyjnego, to może ten Ci spasuje?
http://allegro.pl/chicco-polly-magic...165112674.html
ja młodemu ten zamawiam żeby robił za leżaczek a potem do karmienia
Stary 2013-04-17, 15:28   #952
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no dokładnie, mi się właśnie rozrasta i to cholernie boli. Ale lekarz mówił że tak ma być bo miednica przygotowuje się do porodu

banka za 37 tc

diabli ja też nie mam żadnych skurczy ani przepowiadaczy. Czasami na chwilę brzuch zaboli jak na okres i tyle

angie 17 zł za badanie? fajnie ja zapłaciłam 42

a jeśli mam paciora to co?

ja dave mówię kategoryczne nie! kilka razy kupiłam różne produkty i miałam MEGA uczulenie.
Ale dla mnie firmy jak johnson, garnier i dave już nie istnieją

nuna pewnie że dzwoniąc do dentysty powołałam się na ciąże. Piątkowa wizyta jest pryawtna bo na kasę nie było szans. W ogóle zdziwiłam się bo myślałam że jak boli ząb to się ma pierwszeństwo a oni mi mówią że najwcześniej za miesiąc. To co ma taka osoba zrobić co ją nie stać żeby iść prywatnie? umierać przez miesiąc?
a no kolejki nawet do dentystow sa, u nas jest pogotowie dentystyczne i tam sie idzie jak sie cos dzieje...
Cytat:
Diabli ja tam myslalam ze odrazu go dostane zeby sie napil, ale on nawet o 5 wcale nie chcial jesc dopiero kolo 8 sie porzadnie przyssal, maz byl z nim po wyciagnieciu na badanich i kiedy mnie wywiezli to zobaczylam Kubusia jak go sciska za tego wielkiego palucha a pozniej tzta odeslali do domu i moze przyjsc dopiero po 15, biedny musi w pracy siedziec,a maly tylko raz chcial jesc i teraz czekam az zglodnieje, widac leki nie szkodza bo mi lekrz mowil ze jak bedzie bolalo to od razu wolac, a obok lezy dziewczyna ktora sie chyba uparla ze nic nie wezmie zwija sie z.bolu juz druga doba a ona jeszcze nie usiadla

alee zazdroszcze ....cieszcie sie wspolnymi chwilami )))
Cytat:
pionizowac maja po 24 godzinach, czyli o 1 w nocy :p a do domu jak wszystko bedzie ok to w niedziele

a mialas zzo czy podpajecynkowe? czemu pionizowac?
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
nawet nie mów, tylko podziel się tym słońcem

anoxee na kolejne-śniadanie spróbowałam połączenia arbuz+feta-jadłam aż mi się uszy trzęsły, takie było pyszne

wlasnie spalaszowalam arbuzaa
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mi by wpisały 36tc

A ja już obiad przygotowany bo babcia ma przyjechać o 13. Musze isć włosy wysuszyć ale tak mi się nie chce...

wlasnie ide umycc wlosyy
Cytat:
Banka, wbij przed blokiem palik, zakotwicuj psa i niech sie pasie. odbierzesz wieczorem...hehehe
heheh dobreee musze pomysleccc
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:28   #953
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Dzieki za linki faktycznie sa ladne tyle, ze ja mam najblizsza ikee w krk - 220km ode mnie a wysylki chyba nie ma...
A wie ktoras jak z ich jakoscia?
Wybiera sie ktoras z Was moze w najblizszym czasie?
ja na pewno bede w maju bo mam bon na 100 zł ważny do końca maja :P
Stary 2013-04-17, 15:30   #954
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
(...)
i PODOBNO do zmęczenia i niewyspania się człowiek przyzwyczaja i za 3-4 tyg będzie lepiej ... ściema, nie wierzę
jakoś też mi się nie chce wierzyć...
ale! dobrze, że ci się ładnie wszystko obkurcza! oby teraz rana się dobrze zagoiła i już nie bolała...
Stary 2013-04-17, 15:31   #955
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ankaaa206
u nas jest tak, że szpital przyjmuje na ktg dopiero po terminie, a tak to do przychodni normalnie na nfz się chodzi
u nas w szpitalu jest przychodnia ginekologiczna, więc to takie 2 w 1
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:36   #956
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
o kurczaki, znowu mi kasę z pzu przelali za leżenie w szpitalu, w umowie mam jak byk że od 4 doby licza, a ja 2 razy byłam po 3 doby, facet od ubezpieczeń stwierdził że mam złożyć bo to nic nie kosztuje i tak dostałam 400 zł
kurde a ja odpuściłam w generali bo też było od 4 a byłam 3:/ mogłam spórbować
Stary 2013-04-17, 15:37   #957
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
jakoś też mi się nie chce wierzyć..
a ja bardzo chcę w to wierzyć, i żeby to okazało się prawdą
Stary 2013-04-17, 15:40   #958
Elusiek
BAN stały

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, szybkie pytanie. Czy taki kombinezon na okres kwieceń/maj to nie za ciepły na wyjście ze szpitala? Niby mam welurowy zestaw bluza i spodenki, ale wydaje mi się, że w kombinezonie to jakoś cieplej by było.
na wszelki wypadek biorę jeden cieplejszy kombinezon, tylko polarowy, nigdy nie wiadomo na jaką pogodę się trafi
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:40   #959
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
super
a mój dostał już drugą część odszkodowania za kostkę w czwartek byliśmy na komisji a wczoraj była kaska
Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam ubaw, o mojej ciąży nie informowaliśmy rodziny i znajomych, całą zimę sie przekulałam w płaszczu więc nikt nic nie widział a teraz słoneczko.. wyszłam sobie na podwórko z brzuszkiem i się zaczęło! sensacja na wsi ! wreszcie ludzie mają o czym gadać
lansuj się

a co do kasy z ubezpieczenia jeszcze... mój M. mi wmawia, że jak mi będą szyli krocze to też się należy bo niby za każdy szew na ciele przysługuje odszkodowanie mówiłam o tym koleżance, powiedziała, że też jej coś świta - ktokolwiek słyszał, ktokolwiek wie?

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-17, 15:44   #960
humpback
Zakorzenienie

wyszło słoneczko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości